|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja kotka ostatnio się przytula do brzucha,a kocur z kolei patrzy na mnie badawczo nawet przez 30-40 min non stop. jakby widzial,że ze mną coś się dzieje ale nie wie co? ciekawe jak będą reagowac jak maleństwo będzie w domu...haha nieźle ale wiesz co? też chciałam sobie teraz zważyc a miałż mówi, że to nie jest miarodajne, że musiałabym odczepić sobie cycki zupełnie haha też bym nie chciała...dlatego będa miały zakaz wstępu do maluszka...do nas do sypialni też mają i jak wbiegną niepostrzeżenie to są bardzo dumne, że się udało hah |
|
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestes bardzo dzielna i na pewno dasz rade. Kazdemu trafiają się gorsze chwile, jestesmy tu po to aby siebie nawzajem słuchac. Tez przyjdzie czas ze będziesz planowac pokoj dla malenstwa, zobaczysz
|
|
#2494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
LINKA - ciesze sie ze u Ciebie ok |
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przytulam mocno ![]() Moja Zosia ma szkarlatyne ![]() ![]() Mysleliśmy ze to rotawirus a tu taka masakra.Najgorsza ta gorączka. Mam nadzieje że sie nie zaraze, choć podobno dzidzi w brzuszku nie powinno zaszkodzić
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że znowu jest temat materacy poruszany. To ja pisałam i podawałam linka do tego materaca lateksowego, ale tak jak pisałam są też dużo tańsze. Ja prawdopodobnie kupię taki:
http://allegro.pl/materac-lateks-hev...267309570.html Tu cena jest bardziej przystepna, nie musi być od razu za 600 zł, tak tylko podałam tamten bo miałam pod ręką.
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
super wieści! gratulacje
![]() szkoda że maluszek wszystkiego nie pokazał no ale z drugiej strony za tydzień znowu się zobaczycie
|
|
|
|
#2501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bądź dzielnaCytat:
![]() może nie do konca miarodajne, ale jak każda zmierzy tak samo to mamy wspólny punkt odniesienia P.S. mogłas nie mówić TZtowi o tym pomyśle rewelacja, gratulacje ![]() |
|||
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
ale mi dziecię obkopuje jelito
uciekam do spania... dobranoc |
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Super! Moze na ponowne usg idźcie do innego lekarza?
Cytat:
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zwijam sie, jak wroci mamuska to napiszcie do ciastka
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam że tutaj jest jakaś dziwna biurokracja... Ale w sumie nie wiem jakby było gdybym ja tu przyjechała jako panna i potem zmieniła nazwisko... wszystkie dokumenty tu w UK mam na nazwisko męża i może dlatego jest trochę inaczej... No ale co kraj to obyczaj
|
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2509 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Cytat:
![]() Linka25 super, że tak dobrze po wizycie Cytat:
![]() Cytat:
Szafa stoi, ale jeszcze nie wszystko ogarnęliśmy, masakra ile tego jest Szkoda, że musicie pozbyć się swojego łóżka. Te rozkładane na ogół są mniej wygodne niż cały materac. No i chyba, szybciej się zużywają. pumas trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ![]() Cytat:
Mnie spojenie nie boli, w ogóle mnie nic nie boli. Muminku będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Mieliście jakoś teraz zaczynać. ajka89 właścicielka mieszkania zgodziła się pokryć koszty remotnu ![]() Cytat:
Tyle wiem z rozmowy z położną, zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości.Powodzenia na glukozie
|
||||||
|
|
|
#2510 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Dzis mama byla spytac ile one beda kosztowac, bo mam cala liste i jej wyliczyli 230pln |
||
|
|
|
#2511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj dopiero ją wysypało takimi krosteczkami i język(podobno to najbardziej charakerystyczne) zrobił sie taki malinowy. Dzisiaj dopiero poszlismy do lekarza i sie okazalo ze gardełko paskudne i taka diagnoza ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Andomam nadzieje ze za tydzień dowiesz sie ze możesz choć troche wstawać |
|
|
|
|
#2512 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=branzoletka;3358801 7]
Uwielbiam dokładne badanie szyjki Ale dobrze, że masz troskliwego gin przynajmniej już się niczym nie musisz stresować [QUOTE] eh zawsze mi mówi rozlużnij sie,a ja prawie zęby w fotel wbijam ale racja dobrze że wszystko dokładnie sprawdzaCytat:
Cytat:
![]() szalona ![]() ![]() Cytat:
żeby wogóle Cie nie bolało!Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Asiu Pumcia za wizytę!
|
|||||
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile córcia ma lat?Chociaż tę chorobę będzie mieć za sobą... Mój brat na to chorował, a ja przebywając z nim się nie zaraziłam Mam nadzieję, że i Ciebie to ominie |
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Norniczka, takie papierkowe sprawy jak wszędzie
Domyślam się, że to dodatkowy stres, no i zepsułaś sobie dzień - ale z tego co piszesz, to da się to ogarnąć![]() Ando, jesteś silna - tyle już przeszłaś! Dla maluszka dasz radę, a potem będzie tym większe szczęście! Jeszcze trochę tygodni i już nie będzie takiego spięcia Cytat:
Gratulacje! Ambitnie z tym, że wybierzecie imię jutro
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez muminek82
ja tez po wizycie,badanie bolało strasznie,wszystko ok ale doktorek stwierdził że muszę sie stawić za 9dni bo póżniej jest majowy weekend a ja jestem delikatna (nie wiem co miał konkretnie na myśli) i on się boi że bez jego nadzoru znowu wyląduje w szpitalu. wizyty w tym miesiącu puszczą nas z torbami ale co zrobić dziewczyny a boli Was może spojenie łonowe?mnie boli od dwóch dni ale doktorek powiedział że to normalne. ja chodze od poczatku ciazy srednio co 2 tyg czasem nawet czesciej... na szczescie moj sie zlitowal i liczy mi polowe stawki..Co do spojenia. nie wiem jak to teraz jest-pewnie i tak nic nie zrobia, ale jak bylam w szpitalu to byla dziewczyna ktora bardzo to bolalo w 40 tyg i jej zrobili cesarke, bo ponoc potem to bardzo dlugo sie leczy jesli sie rodzi normalnie ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
ojej, to pewnie sie musi fatalnie czuc. Trzymam kciuki Nie wiem-pewnie ten krwiak - mlody rosnie, sie rozpycha to pewnie wyciska co tam jeszcze zostalo, ale leci coraz mocniej, i czasem z krwia, a to juz mnie troche stresuje. |
|
|
|
|
#2516 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bravo za udana wizyte i gratuluje synka ![]() ja mam teraz dwa egz i pustke w gllowie mam mega problem z koncentracja i zapamietywaniem boje sie ze obleje masakra jakas
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będe Cibie dopytywała co tam było ciekawego![]() Ando ja od początku chodzę co 2tygodnie,ale mój gin ani myśli mi obniżyć stawke
|
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Rozeznanie
|
dzieki wszystkim za wsparcie
![]() przykro mi ze tak tu marudze, ale jakos wogule nie umiem sie cieszyc ta ciązą... ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Dzieki za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasz naczelny szpieg ![]() Norniczka u Was też strasznie dużo biurokractwa. Myślałam, że to polska specjalność. Spokojnie, dasz radę wszystko pozałatwiać Ando narzekaj ile potrzebujesz ![]() kathrinaaaaa gratuluję synka ![]() Ciekawa jestem jak Wam pójdzie wybieranie imienia ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2520 | |
|
Raczkowanie
|
Super!
![]() Cytat:
Dasz radę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

.A więc mój mąż powiedział ,że nie zgadza się na żółty kolor bo on chce zielony
, a gdy pytałam się go wcześniej o kolor do pokoju małego to mówił ,że jest mu to obojętne i sama mam podjąc decyzje. Faceci . . .
. Więc kupimy farbe w kolorze jasno zielonym.

leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge

W UK takich jazd na szczęście nie robią. Pierwsze słyszę że do wniosku o maternity potrzebny jest akt małżeństwa 
.
.