Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 21:44   #2491
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dobra zrobiłam to

generalnie wynik ok 450-500g jedna - cyfry si wahały ale wciaz w tych samych granicach, wcale nie trudno je zwazyc
wariatka

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Udało mi się dorwać na chwile do laptopa .A więc mój mąż powiedział ,że nie zgadza się na żółty kolor bo on chce zielony , a gdy pytałam się go wcześniej o kolor do pokoju małego to mówił ,że jest mu to obojętne i sama mam podjąc decyzje. Faceci . . . . Więc kupimy farbe w kolorze jasno zielonym.
zielony tez jest fajny, na pewno pokoik bedzie cudny

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:46   #2492
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie mające koty, patrzcie http://kwejk.pl/obrazek/1097119/koty.html
no tak... moja kotka ostatnio się przytula do brzucha,a kocur z kolei patrzy na mnie badawczo nawet przez 30-40 min non stop. jakby widzial,że ze mną coś się dzieje ale nie wie co? ciekawe jak będą reagowac jak maleństwo będzie w domu...
Cytat:
wiem
haha nieźle ale wiesz co? też chciałam sobie teraz zważyc a miałż mówi, że to nie jest miarodajne, że musiałabym odczepić sobie cycki zupełnie haha
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No i wszystko jasne Ciekawa jestem jak mój zareaguje na nowego lokatora? Ogólnie jest baardzo towarzyski i grzeczny do dzieci więc tego się nie boję ale jakoś nie chciałabym żeby oklejał swoim futrem łóżeczko małego
też bym nie chciała...dlatego będa miały zakaz wstępu do maluszka...do nas do sypialni też mają i jak wbiegną niepostrzeżenie to są bardzo dumne, że się udało hah
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:47   #2493
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
witajcie
nawet nie probuje nadrabiac bo widze ze 20 stron przybylo od ostatniej mojej wizyty :P

pozwole sobie troche ponarzekac ale mam kryzys. Jakas melancholia mnie dopadla i rozrasta sie z kazda chwila coraz bardziej... Wysiadam juz psychicznie z tym lezeniem. Dzis podliczylam i mialam nadzieje ze to bedzie krocej a tu jeszcze 3 miesiace zeby wogule moc miec nadzieje ze cos z tego bedzie
wszyscy szykuja pokoje, ciuszki, wozki, a ja nawet nie wiem czy wogule donosze leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge
współczuje Ci kochana
ale jestes bardzo dzielna i na pewno dasz rade. Kazdemu trafiają się gorsze chwile, jestesmy tu po to aby siebie nawzajem słuchac. Tez przyjdzie czas ze będziesz planowac pokoj dla malenstwa, zobaczysz

Synek

Stary 2012-04-16, 21:47   #2494
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze ciekawa jak się ma sprawa z pampersami Babydream z Rossmana
musisz sprawdzic sama. wiem ze ktorys kolor byl do ujscia. Ale nie pamietam ktory. Na poczatek jednak polecam pampki Pampersa-sa najlepsze

LINKA - ciesze sie ze u Ciebie ok

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:48   #2495
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
super wiadomosci

Synek

Stary 2012-04-16, 21:49   #2496
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
współczuje Ci kochana
ale jestes bardzo dzielna i na pewno dasz rade. Kazdemu trafiają się gorsze chwile, jestesmy tu po to aby siebie nawzajem słuchac. Tez przyjdzie czas ze będziesz planowac pokoj dla malenstwa, zobaczysz
eh...zeby to bylo takie oczywiste...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-16, 21:50   #2497
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Gratuluję synka Dopiszę na listę, a tp też Ci zmienić?
Szkoda, że nie dało się dziś więcej sprawdzić, ale dobrze że jeszcze pójdziecie zobaczyć serduszko i buźkę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:51   #2498
linzey
Rozeznanie

Cytat:
witajcie
nawet nie probuje nadrabiac bo widze ze 20 stron przybylo od ostatniej mojej wizyty :P

pozwole sobie troche ponarzekac ale mam kryzys. Jakas melancholia mnie dopadla i rozrasta sie z kazda chwila coraz bardziej... Wysiadam juz psychicznie z tym lezeniem. Dzis podliczylam i mialam nadzieje ze to bedzie krocej a tu jeszcze 3 miesiace zeby wogule moc miec nadzieje ze cos z tego bedzie
wszyscy szykuja pokoje, ciuszki, wozki, a ja nawet nie wiem czy wogule donosze leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge
Kochana nawet nie wiem co powiedziec. Łatwo sie mówi a inaczej lezy tyle miesiecy.
Przytulam mocno I życze siły i wytrwałości dla dobra dzidzi
Moja Zosia ma szkarlatyne
Mysleliśmy ze to rotawirus a tu taka masakra.Najgorsza ta gorączka.
Mam nadzieje że sie nie zaraze, choć podobno dzidzi w brzuszku nie powinno zaszkodzić
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:53   #2499
Norniczka
Rozeznanie

Widzę że znowu jest temat materacy poruszany. To ja pisałam i podawałam linka do tego materaca lateksowego, ale tak jak pisałam są też dużo tańsze. Ja prawdopodobnie kupię taki:
http://allegro.pl/materac-lateks-hev...267309570.html
Tu cena jest bardziej przystepna, nie musi być od razu za 600 zł, tak tylko podałam tamten bo miałam pod ręką.
Stary 2012-04-16, 21:55   #2500
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
super wieści! gratulacje
szkoda że maluszek wszystkiego nie pokazał no ale z drugiej strony za tydzień znowu się zobaczycie

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:58   #2501
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No i wszystko jasne Ciekawa jestem jak mój zareaguje na nowego lokatora? Ogólnie jest baardzo towarzyski i grzeczny do dzieci więc tego się nie boję ale jakoś nie chciałabym żeby oklejał swoim futrem łóżeczko małego
mój kot boi sie dzieci, bo piszcza i hałasują jest średnio towarzystki ale nikomu nigdy nie zrobił krzydy
Cytat:
witajcie

wspołczuje bądź dzielna
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
no tak... moja kotka ostatnio się przytula do brzucha,a kocur z kolei patrzy na mnie badawczo nawet przez 30-40 min non stop. jakby widzial,że ze mną coś się dzieje ale nie wie co? ciekawe jak będą reagowac jak maleństwo będzie w domu...

haha nieźle ale wiesz co? też chciałam sobie teraz zważyc a miałż mówi, że to nie jest miarodajne, że musiałabym odczepić sobie cycki zupełnie haha

też bym nie chciała...dlatego będa miały zakaz wstępu do maluszka...do nas do sypialni też mają i jak wbiegną niepostrzeżenie to są bardzo dumne, że się udało hah
tez jestem ciekawa jak mój kot zareaguje

może nie do konca miarodajne, ale jak każda zmierzy tak samo to mamy wspólny punkt odniesienia
P.S. mogłas nie mówić TZtowi o tym pomyśle
Cytat:
Treść usunięta
rewelacja, gratulacje
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 21:58   #2502
chmielinka
Zadomowienie

ale mi dziecię obkopuje jelito

uciekam do spania...
dobranoc

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:00   #2503
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Super! Moze na ponowne usg idźcie do innego lekarza?

Cytat:
witajcie

Ando, bardzo Ci wspólczuję. To na pewno wielki stres. Ten cholerny krwiak... Kiedy masz wizytę u lekarza?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:03   #2504
phdwao
Zakorzenienie

Dziewczyny zwijam sie, jak wroci mamuska to napiszcie do ciastka
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:05   #2505
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zwijam sie, jak wroci mamuska to napiszcie do ciastka
Napiszę
Stary 2012-04-16, 22:08   #2506
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W UK takich jazd na szczęście nie robią. Pierwsze słyszę że do wniosku o maternity potrzebny jest akt małżeństwa
No tutaj trzeba od tego roku chyba bo widziałam wcześniejszy formularz i nic na nim nie było o tym akcie małżeństwa. A teraz na formularzu pisze że jeżeli ktos brał ślub za granicą to musi mieć ten zweryfikowany akt małżeństwa... A ja jak przyjechałam tu pierwszy raz 5 lat temu to byłam panną , więc PPS wyrabiałam na panieńskie nazwisko a teraz wszystkie payslipy mam na nazwisko męża i się czepiają. Ale nawet nie znając polskiego to kurcze przecież nie widzę problemu żeby sprawdzić czy nazwiska się zgadzają i data ślubu na dokumencie bo im po angielsku napisałam co to jest
Cytat:
witajcie

Kochana naprawdę Ci współczuję... Musisz być dobrej myśli
Stary 2012-04-16, 22:12   #2507
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
No tutaj trzeba od tego roku chyba bo widziałam wcześniejszy formularz i nic na nim nie było o tym akcie małżeństwa. A teraz na formularzu pisze że jeżeli ktos brał ślub za granicą to musi mieć ten zweryfikowany akt małżeństwa... A ja jak przyjechałam tu pierwszy raz 5 lat temu to byłam panną , więc PPS wyrabiałam na panieńskie nazwisko a teraz wszystkie payslipy mam na nazwisko męża i się czepiają. Ale nawet nie znając polskiego to kurcze przecież nie widzę problemu żeby sprawdzić czy nazwiska się zgadzają i data ślubu na dokumencie bo im po angielsku napisałam co to jest
Współczuję
Myślałam że tutaj jest jakaś dziwna biurokracja...

Ale w sumie nie wiem jakby było gdybym ja tu przyjechała jako panna i potem zmieniła nazwisko... wszystkie dokumenty tu w UK mam na nazwisko męża i może dlatego jest trochę inaczej...
No ale co kraj to obyczaj
Stary 2012-04-16, 22:17   #2508
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Mamusie mające koty, patrzcie http://kwejk.pl/obrazek/1097119/koty.html

noooo, nie mam złudzeń - tak prawdopodobnie będzie to wyglądało

i tak, tak, tak, czasem tak, później tak .

Cytat:
Treść usunięta
gratuluję chłopaczka!!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:17   #2509
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunianastajlu Pokaż wiadomość
Czasem podczytuje sobie forum wiec postanowilam dolaczyc do watku
Pochwale sie, ze bede mamusia sierpniowa .
Juz wiem, ze to Chlopczyk. Ale pani dr zaznaczyla, zeby nie kupowac wszytskiego niebieskiego... wiec pozostawiam 10% tolerancji, gdyby okazalo sie ze moj Syn to Corka.
Nad imieniem ciagle sie zastanawiamy.
Teraz jest nasz 22/23 tydz ciazy.
Pewnie od maja bede bardziej aktywna, bo do konca kwietnia pracuje.

Powoli mysle o skompletowaniu wyprawki. Na razie posiadamy sportowe adidaski - spontaniczny zakup po pierwszym USG ktore potwierdzilo pecherzyk - oraz prezentowe body od kolezanki.
Witamy w naszym gronie I widzę, że jak przystało na sierpniową mamusię najpewniej będzie chłopiec Gratuluję

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dla mnie też obrzydlistwo.. u mnie w szpitalu podobno tez wszystkie łożyska wrzucają do jakiejś specjalnej lodówy i raz na jakiś czas przyjeżdza gościu z warszawy i zabiera je wszystkie do jakiejś firmy kosmetycznej gdzie dodają je przerobione do jakiś super kosmetyków... a pózniej my kobietki wydajemy dużo kasy żeby kupić jakieś extra kremiki odzywcze feeeee...
yyhhh aż mi się włosy zjeżyły na całym ciele - a w ciąży mam ich na brzuchu dość sporo

Linka25 super, że tak dobrze po wizycie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Szef się ucieszył, powiedział "super, spoko rób tak, żeby tobie było dobrze, tylko informuj mnie wcześniej" on ogólnie jest naprawdę w porządku jeśli chodzi o takie ludzkie sprawy (no oprócz pensji, bo tu raczej serca za dobrego nie ma)
A mi się bardzo podoba reakcja Twojego szefa Dobra atmosfera w pracy jest wiele warta. Żadna kasa nie wynagrodzi okropnej atmosfery w pracy

Cytat:
Wiem co przeszłaś Nasza już też stoi Tylko się okazało, że ściany są krzywe(układają się w łuk) i trzeba coś z tym zrobić oraz musimy je pomalować a raczej wykończyć jakąś mozaiką i przedpokój gotowy.
W ogóle to małż sam chciał montować szafę - wiadomo teraz potrzebna kasa, a można kupić gotowe elementy i samemu złożyć. Ale ponieważ mamy bardzo krzywe ściany to ja się na to nie zgodziłam. Dwóch fachowców montowało nam szafę od 10 do 16, mając do dyspozycji super narzędzia i doświadczenie - ciągle musieli coś docinać. Szafa stoi, ale jeszcze nie wszystko ogarnęliśmy, masakra ile tego jest
Szkoda, że musicie pozbyć się swojego łóżka. Te rozkładane na ogół są mniej wygodne niż cały materac. No i chyba, szybciej się zużywają.

pumas trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja tez po wizycie,badanie bolało strasznie,wszystko ok ale doktorek stwierdził że muszę sie stawić za 9dni bo póżniej jest majowy weekend a ja jestem delikatna (nie wiem co miał konkretnie na myśli) i on się boi że bez jego nadzoru znowu wyląduje w szpitalu.
wizyty w tym miesiącu puszczą nas z torbami ale co zrobić

dziewczyny a boli Was może spojenie łonowe?mnie boli od dwóch dni ale doktorek powiedział że to normalne.
Ah no wizyty są kosztowne, ale warto być w dobrych rękach
Mnie spojenie nie boli, w ogóle mnie nic nie boli.
Muminku będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Mieliście jakoś teraz zaczynać.

ajka89 właścicielka mieszkania zgodziła się pokryć koszty remotnu Zresztą łaski nie robi

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Fajnie A brałaś od gina zaświadczenie, że możesz uczestniczyć w zajęciach sr? Bo podobno często wymagają

Ja mam jutro badania i znów muszę być na czczo Jak ja tego nie lubię Robię: mocz, morfologię, glukozę, próby wątrobowe i odczym Coombsa.
Nie do mnie, ale odpowiem, że u mnie w szkole rodzenia wymagają zaświadczenia. I dopóki takowego mieć nie będę to nie będą mogła brać udziału we wszystkich ćwiczeniach. Ponieważ będziemy mieć ćwiczenia na przyspieszenie akcji porodowej, więc mogą być dziewczyny które nie powinny sobie przyspieszać akcji Tyle wiem z rozmowy z położną, zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości.
Powodzenia na glukozie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:21   #2510
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Kochana nawet nie wiem co powiedziec. Łatwo sie mówi a inaczej lezy tyle miesiecy.
Mam nadzieje że sie nie zaraze, choć podobno dzidzi w brzuszku nie powinno zaszkodzić
biedna... ostatnio ponoc duzo dzieci to ma. A jakie to ma objawy oprocz goraczki?
mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Super! Moze na ponowne usg idźcie do innego lekarza?

Ando, bardzo Ci wspólczuję. To na pewno wielki stres. Ten cholerny krwiak... Kiedy masz wizytę u lekarza?
dopiero w nastepna sobote. Plan na ten tydz to badania.
Dzis mama byla spytac ile one beda kosztowac, bo mam cala liste i jej wyliczyli 230pln

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-16, 22:27   #2511
linzey
Rozeznanie

Cytat:
biedna... ostatnio ponoc duzo dzieci to ma. A jakie to ma objawy oprocz goraczki?
mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje
Zaczęło sie od wymiotów( i przestała jeść) do tego doszła biegunka i gorączka -39-40 stopni i tak od piątku.
Dzisiaj dopiero ją wysypało takimi krosteczkami i język(podobno to najbardziej charakerystyczne) zrobił sie taki malinowy.
Dzisiaj dopiero poszlismy do lekarza i sie okazalo ze gardełko paskudne i taka diagnoza

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Andomam nadzieje ze za tydzień dowiesz sie ze możesz choć troche wstawać może to żółte coś co pisałaś to ten krwiak wychodzi-tj wchłania się??Gorąco Ci tego życze
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:29   #2512
muminek82
Wtajemniczenie

[QUOTE=branzoletka;3358801 7]

Uwielbiam dokładne badanie szyjki Ale dobrze, że masz troskliwego gin przynajmniej już się niczym nie musisz stresować

[QUOTE]
eh zawsze mi mówi rozlużnij sie,a ja prawie zęby w fotel wbijamale racja dobrze że wszystko dokładnie sprawdza
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Mój lekarz dzis mnie delikatnie opieprzył, ze jestem taka zestresowana i powiedział: "za karę na fotel"

W ogóle to jestem niezła, bo zapomniałam mu zapłacić a on się nie upomniał. A była to wizyta prywatna.

Muminku, bardzo ma dobre podejście Fakt, kosztuje to sporo, ale bezpieczeństwo teraz nie ma ceny
zgadza się
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
strasznie się boję że to jednak będzie to , czekała by mnie cesarka, której ja nie chce i cholernie się boję

przekręcanie się z boku na bok to dla mnie katorga.. tak samo jak zakładanie i zdejmowanie spodni.. dzisiaj jak zdejmowałam do kąpania i podniosłam za wysoko nogę to aż mi coś chrupnęło między nogami.. i oczywiście straszny ból
trzymam kciuki że to nie to!mnie też wszystko boli przy przekręcaniu się z jednego boku na drugi,wogóle ociężała ostatnio jestem bardzo
Cytat:

postawiłam wagę na łóżko, klękłam przed nim i położyłam placuszek
szalona
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Muminku gratuluję udanej wizyty
dziękuje
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super, że wszystko gra badanie na ogół nie jest przyjemne
Spojenie jeszcze mnie nie boli
i żeby wogóle Cie nie bolało!
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
cieszę się że wszystko ok
dziękuje
Cytat:
witajcie

Kochana współczuje i przesyłam moc poztywnej energii,musisz być dobrej myśli
Cytat:
Treść usunięta
gratulacje
Cytat:
ojej żeby Zosia szybko wróciła do zdrowia

Asiujasno zielony pokój będzie bardzo ładnie wyglądał!
Pumciaza wizytę!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:29   #2513
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęło sie od wymiotów( i przestała jeść) do tego doszła biegunka i gorączka -39-40 stopni i tak od piątku.
Dzisiaj dopiero ją wysypało takimi krosteczkami i język(podobno to najbardziej charakerystyczne) zrobił sie taki malinowy.
Dzisiaj dopiero poszlismy do lekarza i sie okazalo ze gardełko paskudne i taka diagnoza
Bidulka A ile córcia ma lat?
Chociaż tę chorobę będzie mieć za sobą...

Mój brat na to chorował, a ja przebywając z nim się nie zaraziłam Mam nadzieję, że i Ciebie to ominie
Stary 2012-04-16, 22:31   #2514
blueberry88
Zakorzenienie

Norniczka, takie papierkowe sprawy jak wszędzie Domyślam się, że to dodatkowy stres, no i zepsułaś sobie dzień - ale z tego co piszesz, to da się to ogarnąć Do gorszych chwil mamy prawo jak nikt inny! Czasem tż'ci są 'be', a za chwilę mogą być 'cudowni' - mamy prawo

Ando, jesteś silna - tyle już przeszłaś! Dla maluszka dasz radę, a potem będzie tym większe szczęście! Jeszcze trochę tygodni i już nie będzie takiego spięcia

Cytat:
Znalazł się specjalista od ważenia piersi

Cytat:
Treść usunięta
Gratulacje! Ambitnie z tym, że wybierzecie imię jutro
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:36   #2515
Ando
Rozeznanie

Napisane przez muminek82
ja tez po wizycie,badanie bolało strasznie,wszystko ok ale doktorek stwierdził że muszę sie stawić za 9dni bo póżniej jest majowy weekend a ja jestem delikatna (nie wiem co miał konkretnie na myśli) i on się boi że bez jego nadzoru znowu wyląduje w szpitalu.
wizyty w tym miesiącu puszczą nas z torbami ale co zrobić

dziewczyny a boli Was może spojenie łonowe?mnie boli od dwóch dni ale doktorek powiedział że to normalne.

ja chodze od poczatku ciazy srednio co 2 tyg czasem nawet czesciej... na szczescie moj sie zlitowal i liczy mi polowe stawki..

Co do spojenia. nie wiem jak to teraz jest-pewnie i tak nic nie zrobia, ale jak bylam w szpitalu to byla dziewczyna ktora bardzo to bolalo w 40 tyg i jej zrobili cesarke, bo ponoc potem to bardzo dlugo sie leczy jesli sie rodzi normalnie

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Andomam nadzieje ze za tydzień dowiesz sie ze możesz choć troche wstawać może to żółte coś co pisałaś to ten krwiak wychodzi-tj wchłania się??Gorąco Ci tego życze

ojej, to pewnie sie musi fatalnie czuc. Trzymam kciuki

Nie wiem-pewnie ten krwiak - mlody rosnie, sie rozpycha to pewnie wyciska co tam jeszcze zostalo, ale leci coraz mocniej, i czasem z krwia, a to juz mnie troche stresuje.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-16, 22:36   #2516
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
AAAA swoją drogą weszłam w etap zgagi........aaaaaaaaaaaa aaa!!!! :Cry: zaraz się chyba porzygam......
kochana ja mam ten etapjuz 4 tydz masakra jakas
Cytat:
Kurcze, wpadam raz na jakiś czas do mamuś marcowo-kwietniowych na odchowalni i jak czytam o tych problemach z karmieniem to myślę, że chyba nie będe karmić piersią..... nie chce być wyrodną matką, ale te mamusie-biedactwa się tak męczą!!! Myślę sobie, że będe karmić tylko przy bardoz dużej ilości pokarmu a jak będzie kiepsko z laktacją to mm i trudno...
A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
dzisiaj mialam akurat temat karmienia piersia w szkole rodzenia..zazwyczaj brodwaki krwawia bo matki zle przystawiaja dziecko do piersi.. dziecko zamiast zssac cala brodawke ssa tylko sutek czego skutkiem sa krwawienia...itp... ja mam zamiar karmic niunie bo pokarm matki jest niezastapiony ii ma najwiecej skladnikow potrzebnych dziecku...
Cytat:
witajcie

kochana nie wiem jak CI pomoc...yrzymam kciuki za Was i wierze, ze dasz rade i bedziesz nam tu opisywac swoj porod i chwalic sie malenstwemduzo sil i wytrwalosci kochana

Cytat:
Treść usunięta
bravo za udana wizyte i gratuluje synka
ja mam teraz dwa egz i pustke w gllowie mam mega problem z koncentracja i zapamietywaniem boje sie ze obleje masakra jakas
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:40   #2517
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ah no wizyty są kosztowne, ale warto być w dobrych rękach
Mnie spojenie nie boli, w ogóle mnie nic nie boli.
Muminku będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Mieliście jakoś teraz zaczynać.
nie będziemy chodzili,zrezygnowaliśmy bo w moim przypadku ćwiczenia odpadają,a w tej naszej szkole trzeba zapłacić za całość nie można sobie wybrać zajęć wiec nie było sensu,chce my żeby znajoma połóżna przyszła do nas do domu trochę nas oświecićbęde Cibie dopytywała co tam było ciekawego

Ando ja od początku chodzę co 2tygodnie,ale mój gin ani myśli mi obniżyć stawke
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 22:51   #2518
Ando
Rozeznanie

dzieki wszystkim za wsparcie
przykro mi ze tak tu marudze, ale jakos wogule nie umiem sie cieszyc ta ciązą...

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
kochana ja mam ten etap juz 4 tydz masakra jakas

kochana nie wiem jak CI pomoc...yrzymam kciuki za Was i wierze, ze dasz rade i bedziesz nam tu opisywac swoj porod i chwalic sie malenstwemduzo sil i wytrwalosci kochana
no wlasnie-myslalam ze to tylko w pierwszym trymestrze, a mnie tez meczy teraz, a wczesniej wogule

Dzieki za kciuki

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:

Ando ja od początku chodzę co 2tygodnie,ale mój gin ani myśli mi obniżyć stawke
no to mam szczescie. nota bene ksiadz mi go polecil , bo moja gina przestala przyjmowac i szukalam kogos nowego. A tu gosc na poczatku nic ode mnie nie bral, dopiero jak sie okazalo ze nie poronie tak latwo to teraz bierze pol stawki. Zawsze mi robi usg, odpowiada na smsy jak mam jakies watpliwosci, wciska mnie jak potrzebuję wizyty w kolejke choc ludzie do niego 3 miesiace czekaja. troche malo mowi i nie zawsze wiem co myslec, ale generalnie mam dobrze

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-04-16, 22:59   #2519
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
dobra zrobiłam to

generalnie wynik ok 450-500g jedna - cyfry si wahały ale wciaz w tych samych granicach, wcale nie trudno je zwazyc
uśmiałam się, aż mnie brzuch rozbolał

Cytat:
Ale wczoraj z ciekawości pooglądałam sobie o co w nich chodzi tutaj .http://www.youtube.com/watch?v=MEGTd...feature=relmfu.. i jestem teraz jeszcze bardziej na nie
Po tym filmiku jestem zdecydowanie na nie, żadna siła nie zmusi mnie do takich pieluszek.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Z fejsa
Nasz naczelny szpieg

Norniczka u Was też strasznie dużo biurokractwa. Myślałam, że to polska specjalność. Spokojnie, dasz radę wszystko pozałatwiać

Ando narzekaj ile potrzebujesz Jesteś bardzo dzielna, dużo już przeszłaś i dajesz sobie radę Jeszcze trochę i też będziesz wybierać ciuszki, kosmetyki i całą pozostałą wyprawkę

kathrinaaaaa gratuluję synka I trzymam kciuki, żeby na następnym badaniu uparciuch dał ładnie się pomierzyć
Ciekawa jestem jak Wam pójdzie wybieranie imienia

Cytat:
nie będziemy chodzili,zrezygnowaliśmy bo w moim przypadku ćwiczenia odpadają,a w tej naszej szkole trzeba zapłacić za całość nie można sobie wybrać zajęć wiec nie było sensu,chce my żeby znajoma połóżna przyszła do nas do domu trochę nas oświecićbęde Cibie dopytywała co tam było ciekawego
No też mi tak właśnie wyszło, że raczej nie. Szkoda, że albo wszystko albo wcale. Ale przynajmniej przyoszczędzicie 300 zł, przyda Wam się teraz na wizyty. My zaczynamy od przyszłego piątku więc jak by co to podzielę się informacjami

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-16, 23:01   #2520
Alexandraaa88
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Super! Gratuluje synka!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
ja mam teraz dwa egz i pustke w gllowie mam mega problem z koncentracja i zapamietywaniem boje sie ze obleje masakra jakas
Trzymam kciuki Dasz radę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości