|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
![]() Cytat:
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola - p4w ... Ty kiedyś pisałaś mi o kwasach - myślałam, ze chodziło o takie zabiegi z kwasami u kosmetyczki, a Ty myślałaś pewnie o kwasy takie do użytku w domu ... używasz takich? Mogła byś mi napisać jakie? Cerę też mam tłustą i grubą
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Wizażu jest cały wątek o kwasie migdałowym - zaraz poszukam link proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501676 tu na blogu są zebrane podstawowe informacje http://urbanstateofmind.blogspot.com...-wiedzy-o.html http://urbanstateofmind.blogspot.com...czego-nie.html na blogach "naturalnych" też jest sporo informacji - jak będziesz czegoś konkretnego szukać to chętnie pomogę jak nigdy nie używałaś kwasów to na początek jakieś 5 % polecam i filtry oczywiście ja kupuje półprodukty i robię sama takie stężenie jakie potrzebuję ale nie jestem ekspertem, bo wspomniane wyżej preparaty w zupełności mnie zadowalają i nie szukałam póki co niczego innego do kosmetyczki to trzeba mieć czas chodzić, a te zabiegi się powtarza, więc odpada u mnie, a poza tym kosmetyczka może niskie stężenia, a wyższe to lekarz dermatolog, ale tu z kolei są raczej na tyle wysokie stężenia, ze się skóra łuszczy bardzo i urlop trzeba brać jeszcze dodam, ze kupiłam ostatnio krem do stóp Cerkoderm z mocznikiem i kwasem glikolowym - stópki idealne, a użyłam zaledwie kilka razy - cena 25 zł w aptece
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-04-16 o 13:42 |
|
|
|
|
#3034 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam flaco c forte- to mocniejsze serum z 15% wit.C : balam sie podraznienia ale nic sie nie dzieje, nawet pod oczy daje po kropelce,nie wysusza, wsiaka w skore nie zostawiajac warstwy a w juvicie denerwowala mnie tlusta powloka najpierw chcialam kupic tenhttp://www.douglas.pl/douglas/Piel%2...000041883.html ale ekonomiczniej wychodzi ten do twarzy i ciala http://www.douglas.pl/douglas/Piel%2...000033664.html no i po otwarciu moze stac 18miesiecy a zamierzam tylko na twarz i dekolt uzywac, do ciala kupilam balsam brązujacy Perfecta Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja chce na jesien kupic kwas kojowy i ukrecic tonik- ponoc swietnie wybiela plamy kurcze resztke kremu pod oczy wygrzebalam rano i znowumam dylemat czy kupic 3 opak. tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,16865,pharmaceris-a-opti-sensilium-cream.html czy jakis inny
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 30, więc z różową
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miala popekane piety a ta masc wyleczyla ranki i juz nie pekaja oo moze kupie
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
, w mojej aptece kosztuje 18 zł.
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam nadrobić ale Zu mi nie pozwala w takim razie przywitam się i powiem tylko że mamy zgodę na żłobek Zuzka pierwszy raz coś "konkretniejszego" zjadła w sobotę...czyli po tygodniu...ale jeszcze jej krewka leciała...wczoraj na szczęście już śladu nie było...a dziś na wizycie super...tylko jeszcze wkoło ust musimy smarować, ale w środku zdrowojeszcze wieczorem musze popracować i wpadnę ![]() ![]() ![]() buziaki edit: Ola P odbrał paczkę, jeszcze nie otwierał, obejrzę jak wrócimy...dziękuję ![]() ![]() dzisiaj dzień prezentów bo dojechał też laptop Kubusiowy
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-04-16 o 14:25 |
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dzięki Marioli , nie używam już tarki, a krem Avonu dla mnie jest cudotwórcą
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zapomniałam powiedzieć, że tatuś kupił córeczce rowerek :23D8E713-4D2C-4155-902B-B4E24CF3FF88.jpg http://allegro.pl/rower-12-cali-mbik...246542311.html Od razu zaznaczam, że te frędzle przy kierownicy i chorągiewka z tyłu idą out
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Alan prawie zdrowy!! Tylko katara został. Inhalacje nas uratowały. ADA Angy fajny rowerek Taki dziewczyński ![]() Karo dobrze że Zuzka już zdrowa! Czytam co piszecie o tych kosmetykach i stwierdzam, że nie znam się A jakbym sama miała sobie zrobić krem i na dodatek z kwasem o jakimś stężeniu to Do ciała to jeszcze jeszcze, coś wybiorę, ale do twarzy to porazka. Chciałabym tak umieć sobie dobierać kosmetyki jak Ola-P4W albo Mariola![]() No i pięty.... u mnie masakra. Ciagle leje
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-04-16 o 15:10 |
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslałam własnie o kwasie migdałowym oczywiście też ją nawilżam, bo im bardziej wysuszam tym więcej krostek wyskakuje zaraz poczytam ten wątek |
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Karo, cieszę się, że Zu miewa się dobrze
![]() Cytat:
![]() Mariola dawała rady, które pomogły kilku osobom
|
|
|
#3045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info. Właśnie pamiętam, że kiedyś Mariola mówiła o jakimś kremie, potem trochę szukałam, ale nic z tego nie wyszło ![]() **** Będę się olejować
|
|
#3046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z budowy
najpierw godzinę namawiałam Ba na spacer, a potem pod pachą niosłam do domu Cytat:
nie miałam i miałam kupić, ale dostałam emulsję z antybiotykiem i nie kupiłam Będę go miała na uwadze Cytat:
Cytat:
Bartek dostał podobny w spadku po kuzynie ... ale dalej woli Tupka ... tym nie daje rady pedałować ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Karo ciesze sie ze u was lepiej
Angy no no ladnie tatus wybral pokaz nam Zosie na rowerkuAga ja tez zaczelam OCM - na poczatek zamowilam olejek myjący BU , fajny jest
|
#3048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Takie jakby im czegoś brakowało (pedałów? )Cytat:
Najwyżej będziemy pchali ![]() Czeko mi nie zacytowało- Pokażę, tylko jak się prawdziwa wiosna zrobi
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
jasne
![]() no wlasnie gdzie ta wiosna
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serum robi to samo co krem (w zależności od rodzaju - nawilża, odżywia, działa przeciwzmarszczkowo itd...) tylko jest bardziej skoncentrowane niż krem i wzmacnia działanie kremu albo go uzupełnia o piętach pisałyśmy już - dodatkowo jak masz bardzo zrogowaciałą skórę i do pedicure polecam wymoczyć stopy w wodzie z mydłem albo specjalną solą, odsunąć skórki z paznokci, opiłować paznokcie na prosto, zrobić peeling, osuszyć ręcznikiem i wcierać krem
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Za mna trudny weekend i poniedzialek tez
![]() Macham wam wiec tylko w przelocie Cytat:
Oleje i hydrolaty dla cery suchej, przesuszonej, podrażnionej Oleje i hydrolaty dla cery tłustej, trądzikowej, skłonnej do zapychania wlosowe cudnosci
|
|
#3053 |
|
Ola-Unhola
|
Wpadam tylko na chwilkę.
Jesteśmy u Rodziców, u nas brak prądu ![]() agga, właśnie robię tabelkę z OCM na wykład, który z Mamą prowadzimy na pewnej uczelni w środę ![]() Cera wrażliwa: Olej z pestek moreli, z avocado, z ogórecznika, z wiesiołka, z pestek winogron, jojoba, z oliwek, sezamowy, słonecznikowy, ze słodkich migdałów, z zarodków pszenicy. Kokosowy na pewno sprawdza się przy suchej. Cera wrażliwa to dodatek do 3 podstawowych typów (sucha, tłusta i mieszana). Idę dalej pisać o fitnessie twarzy ![]() Dobranoc
|
#3054 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
buty na tz za male
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Jeszcze odnośnie cery-ja wiem na pewno jedno-u mnie wystarczy jeden dzień silnego stresu i mam piękne wykwity na skórze w ilościach znacznych Coraz częściej myślę, że właśnie u mnie to główny czynnik powodujący problemy, bo przecież nie da się żyć bezstresowo-raz mniej, raz bardziej, ale zawsze I właśnie zawsze u mnie coś jest![]() To sobie ponarzekałam ![]() Ps. Jedyny plus jest taki, że chyba mało się starzeję, ostatnio na imprezie usłyszałam (od nowego szefa, który pracował u nas jakieś 5 lat temu), że się mało zużywam , co odebrałam jako zawoalowany komplement![]() Unhola wykładowcą! No proszę ![]() ![]() Miłego dnia
|
#3056 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Mama ma klientkę, Bartka zawiozłam rano do szkoły, a teraz z Antosiem gramy w szachy ![]() angy, nie nabijaj się Ja tam tylko pomagać będę. Mama główna prowadząca ![]() fajny sprzęt ma Zosia ![]() Svi, obie pary? ![]() Miłego
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Mam nadzieje ze nie bedzie padac dzisiaj to na dwor wyjdziemy bo wczoraj to caly dzien lało ![]() musze isc zmyc olej z wlosow, potem zasiade z kawka ![]() jeszcze na all musze poszperac-jakas maske do wlosow kupic no i poradzcie co kupic 7-latce na urodziny? myslalam o grze jakiejs edukacyjnej albo o macie do tanczenia, macie pomysly?
|
#3058 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dzisiaj słońce i mam nadzieję, ze troszkę cieplej będzie, bo wybieram się odebrać z Antosiem Bartka ze szkoły. Autobusem i sporo na piechotkę, zeby dzieci miały spacer. A mam kiepski płaszcz, więc żebym nie zmarzła ![]() Może zestaw do robienia bizuterii?
|
|
#3059 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodziło mi bardziej o to, że na nic nie reaguje. Tzn. niewazne czy użyję kosmetyku do skóry tłustej, suchej, normalnej- na mojej buzi nie widze żadnej różnicy Jest taka byle jaka . Mam jakby tłustą, z wypryskami, ale wrazliwą- po umyciu i wytarciu, szybko robią się małe czerwone plamki (takie jakby uczuleniowe), po nałożeniu kremu jest tak samo, musze odczekać zanim sie uspokoi i dopiero nakładać makijaż. Dopiero szukam odpowiedniech kosmetyków do wrażliwej cery i mam nadzieję, że wkońcu znajdę coś na co moja buzia nie będzie tak reagowała. Ciało jest takie samo. Po kapieli na ramionach i dekoldzie robią mi się czerwone plamko-placki i jesli nie uzyję balsamu/mleczka do skóry wrazliwej / atopowej to na drugi dzień w miejscu tych plamek mam suche placki Cytat:
Cytat:
ooooo super, dzięki Czyli co to znaczy? Mogę mieć tłustą cerę i jednoczesnie wrazliwą Jak to pielęgnować?? No i te wstrętne pory , wypryski i wągry, brrrrr OCM nie zrobi mi krzywdy??![]() A jaki rozmiar? Może odkupię, bo szukam dla małza butów Cytat:
To ja mam tak samo z pudrem fixującym ![]() jaki bezpośredni Cytat:
Mata do tańczenia to super pomysł ![]() Spróbujemy wyjść na dwór, może ten katar sobie pójdzie ![]() P.S obdarłam Was z emotek.
|
|
#3060 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
u nas wczoraj bylo bardzo ladnie ale tak wialo, ze glowe urywalo ale bylismy dwa razy na dworzu zamowilam malemu kurtke przejsciowa na allegro bo w zasadzie mial tylko skore na podpince z takich grubszych a tak to juz taka letnia wiatrowke wiec jak ubralam mu np dresy to do skory niebardzo wiec musialam kupic bardziej sportowaw tamtym roku mial trzy, ale wyrosl, tylko skora ostala sie dobra
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

... moglibysmy wyjść w końcu na spacer, ale pogoda do bani
... hmm wyjdziemy pewnie z psem na chwilkę 

NIE LUBIĘ TROLLI
, dzięki Marioli 
A jakbym sama miała sobie zrobić krem i na dodatek z kwasem o jakimś stężeniu to