Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-16, 22:19   #391
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
eee no tej wody musze spróbowac, ale takiej gazowanej dam mocno co po nalaniu pyrska w nos-mina pewnei bezcenna

kurde a wiecie że ja jak zaczynam coś jesc to mały si ena mnie tak gapi że mi az głupio to zjadac? albo sytuacja z dziś jem a ten siedzi i ma buzie otwarta i czeka-normalnei za niedługo to sie chowac trzeba bedzie

ogólni eju zpoznaje swoja miske , butle czy nawet jak słoiczek wyciągam to on juz siedzi i albo łapie slinki albo otwiera buzie i sie wkurza jak musi czekac
u nas to samo Asia, ja jem a ona tak patrzy mimo, ze dopiero swój obiad pochłonęła... aż mi głupio, że może dalej głodna!

a jak szykuje dla niej to się śmieje czyli rozpoznaje co się święci.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:11   #392
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

o dziś jestem pierwsza. dzień dobry wraz ze słońcem

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
oby w dobra strone

Ja jakis czas temu to mialam wrazenie ,ze wiekszosc hodowców ma w wszelaką socjalizacje- byleby namnozyc, byleby sprzedac jak ledwo w kalendarzu trzaśnie 6 tydzień

A u nas to samo- ja psa naucze przy nodze itp. - wystarczy ze sie rozchoruje na kilka dni i z nia nie wychodze ti potem jak widze "szkołe" TŻ to mnie krew zalewa, no ale co tam...
faceci, nawet to im nie idzie
no nasza to była u hodowcy do 4 miesięcy, ale za dużo to on jej nie pokazał

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Kocham Was wszystkie nawet jak mnie tu nie ma
my Ciebie też

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Ojej jaka dzielna Agatka . Mój by syrenę na pół przychodni uruchomił.

dzielna, dzielna, dumna byłam

Dziękuję. Mam nadzieję, że mu krzywdy nie robię, od kilku dni tak ma, że tyle pije, nie wiem, co mu się porobiło. Może wraz z ząbkowaniem minie.
Daję to się bardzo uspokaja. Nie wiem, czy tak się powinno robić.

Cała Acelinka .

Gratki za pierwsze zupki. Archi nie było jednak plucia na odległość? Małgosia my gotujemy podobnie, daję jeszcze mrożoną swoją pietruszkę, koperek i ziemniaczki. Ale 2 razy nie gotuję, tylko pod koniec gotowania daję oliwę i cześć a tak chyba nie wolno .
Dzisiaj u nas rządziła cukinia.
ja też drugi raz nie gotuję, bo mieszam ugotowane produkty i to bez sensu znowu gotować. u nas brokuł i cukinia

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Osiągnęłam swój pierwszy poważny sukces wychowawczy... Zośka śpi w swoim łóżku! Nie obyło się bez marudzenia, wymuszania, w końcu ryku, przytulania, śpiewania, całowania po brzuszku, ale byłam nie ugięta i cierpliwa i się udało!

zajęło to nam dwie godziny, a normalnie to zasypia w kwadrans to max
za konsekwencję i jej efekt

Cytat:
też tak robie , ciepłe warzywka wyciągam , wrzucam masło i fruuuu blenderem

w ogóle z nowości to moje dziecko przez swieta wyjadało mi zółtko z jaja -wiec mozna powiedziec ze wprowadziłam żółtko zjadł conajmniej połowe
wczoraj dostał do pokosztowania jajecznicy, jadł az miło aż szkoda było nie dawac, ale na razie musi poczekac, jedynie na pokosztowanie dostaje
na imprezie dostał troche mast z torta i ciasto, dobierał sie do kieliszka z szampanem ale tego to nawet na skosztowanie ode mnie nei dostanie choćby nie wiem co
a dziś wcinał krome chleba taką gdzie wiecej skórki było i woli to niż chrupki zadylał z kromalem az miło , az musiałam w końcu zabrac bo sie przepołowiło i bałam sie że całe do buzi wsadzi
cos tam jescze mu chyba dawałam, ale nei pamiętam
wiecej grzechów nei pamietam
szalejecie, ale jak Młodemu nic nie jest to spoko. moja babcia powtarza, ze jak jej dzieci skończyły pół roku odstawiała od cyca i normalna zupa, taka jak dla wszystkich była

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Miałam pytać jak poszło, ale doczytałam że git. Super
A naprawdę zjadacie tylko pół słoiczka? Kamilka cały wciąga i czasem mam wrażenie że jakby było więcej to też by poszło

Agacia potrafi cały duży słoik wciagnąć

Hmmm, tak o sobie nie myślałam Ale w sumie ja zawsze taka techniczna byłam, po tacie
A nosidło Bondolino z tej stronki. Tylko widzę nie ma coś naszego koloru. Mamy czerwone (strasznie podobał mi się piaskowy kolor, ale tż słusznie zauważył, że niepraktyczne. Czytam i czytam to co napisałam i oczom nie wierze, ale on naprawdę na to zwrócił uwagę

ale ten kolor co napisali schwarz/rot a to są jakieś modele różne tego nosidła, czy uniwersalny?

Jedziemy do Lublany, do Słowenii.
Nie wiem jak ja to przeżyje, szczególnie podróż.
znaczy jedziecie, autem konkretnie czy lecicie?

Cytat:
Minio ja mieska daje na oko i na razie staram sie niewiele, na takie 3 dnioew to ostatnio dałam polowe piersi z kuraka , ale to raczej sie Ci nei przyda bo z tego co pamietam kuraka wiekszośc dziewczyn nie daje
ogólnie innego miesa to róznie-u nas na oko
ale pół całej piersi, czy pół połowy?

Cytat:
U nas akurat odwrotnie. Jak dam smoka, pogłaszczę itp a nie dam cycka, to zaczyna głośniej, głośniej, głośniej, wierci się w łóżku, kręci, popłakuje i muszę ustąpić. Czasem z pół godziny próbuję ale to nic nie daje. Więc już jak się obudzi to daję i cześć.
U nas są 3 karmienia.
Chciałabym w lipcu odstawić Frania.
Ancia tak w ogóle odstawić?

Cytat:
Minio piszą żeby mięsko gotować osobno, minimum 20 minut, 20 gram, tak żeby po ugotowaniu zostało 10 gram. Potem każą miksować to z warzywami i oliwą, a no końcu jeszcze raz gotować. I tak jest właściwie w każdym przepisie, na porcję 180 ml zupki.
kurczę to chyba ja za mało mięska daję, bo mam tyle na dwie porcje zupki. ale nawet jak aptrzyłam na te skąldy sloiczkowych zupek, to tego miesa z 10%

Cytat:
też nie gotujesz raz jeszcze?? uffffff
kochana a jak buraka gotujesz to jak? razem z warzywami wszystkimi czy osobno? bo mój dziś kolor zgubił
burak zawsze kolor zgubi. no chyba, ze w skórce gotowany jak pisałaś wcześniej.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:17   #393
martunia_199
Zakorzenienie

Hejka no dzisiaj to mi się pogoda nawet podoba - ledwo oko otworzyłam a tu piękne słoneczko mnie przywitało

Zuza właśnie siedzi w huśtawce i kwiczy bo ją w tyłek szczypie ale co tam niech sobie troszkę pokwiczy - będzie miała ładniejszy głosik wredota ze mnie

Cytat:
eee no tej wody musze spróbowac, ale takiej gazowanej dam mocno co po nalaniu pyrska w nos-mina pewnei bezcenna

kurde a wiecie że ja jak zaczynam coś jesc to mały si ena mnie tak gapi że mi az głupio to zjadac? albo sytuacja z dziś jem a ten siedzi i ma buzie otwarta i czeka-normalnei za niedługo to sie chowac trzeba bedzie

ogólni eju zpoznaje swoja miske , butle czy nawet jak słoiczek wyciągam to on juz siedzi i albo łapie slinki albo otwiera buzie i sie wkurza jak musi czekac
U nas to samo jest - jak tylko coś dla Zuzi niosę do jedzenia to od razu jej się pyszczek cieszy i jak to trwa za długo to jest wrzask

Boże jak mnie wkurzyła baba z allegro. Do dzisiaj nie dostałam sweterka (tego co wygrałam w wielki piątek) a babsztyl cały czas mi pisze że jestem nienormalna bo były święta a w święta poczta nie czynna. Tylko że święta się skończyły w poniedziałek a dzisiaj mamy już kolejny wtorek - no idiotka i tyle - zagotowałam się normalnie od samego rana

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

A też się muszę pochwalić z ugotowanego pierwszego obiadku dla mojej myszki małej
zrobiłam zupkę z marchewki i ziemniaka i kaszy jaglanej wg przepisu Anci - faktycznie ta kasza ma taki jakby klej w sobie bo wyszło to takie gęstawe - ugotowałam, zblenderowałam i do gorącego dodałam oliwę i gotowe. Zuzia zjadła z chęcią, wczoraj do drugiej porcji dodałam żółtko a do dzisiejszej myślałam żeby mięsko dogotować, tylko nie wiem jak to później połączyć bo ta zupka to taka gęsta już jest, więc pewnie skończy się na tym że pójdzie do śmieci a nową zrobię już z mięskiem i już

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:17   #394
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mięska na oko gotuje, jak wszystkiego
też na oko daję, w ogóle gotuje mieso i warzywa razem, małemu smakuje to jak tatala

Cytat:

mój też się na mnie lampi więc mus dać spróbować, albo ratuje się chrupkiem , piętką z chleba

mój też poznaje jak już miseczka jest szykowana , już się wierci i piszczy

Dziękuje za odpowiedzi co do garnuszka klocuszka
chyba juz zakupie, zanim przyjdzie to bedzie następny tydzień

Planujecie zakup chodzika ?

Jak ubieracie dzieci do snu ?
Wcześniej ubierałam w pajaca, ale teraz w bodziak z długim rękawem i skarpetki i mały nie rozkopuje mi się w nocy i jak by mu wygodniej było, nie wrzeszczy w nocy tylko budzi sie i bawi chyba wcześniej za bardzo go opatulałam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:19   #395
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hejka no dzisiaj to mi się pogoda nawet podoba - ledwo oko otworzyłam a tu piękne słoneczko mnie przywitało

Zuza właśnie siedzi w huśtawce i kwiczy bo ją w tyłek szczypie ale co tam niech sobie troszkę pokwiczy - będzie miała ładniejszy głosik wredota ze mnie

U nas to samo jest - jak tylko coś dla Zuzi niosę do jedzenia to od razu jej się pyszczek cieszy i jak to trwa za długo to jest wrzask

Boże jak mnie wkurzyła baba z allegro. Do dzisiaj nie dostałam sweterka (tego co wygrałam w wielki piątek) a babsztyl cały czas mi pisze że jestem nienormalna bo były święta a w święta poczta nie czynna. Tylko że święta się skończyły w poniedziałek a dzisiaj mamy już kolejny wtorek - no idiotka i tyle - zagotowałam się normalnie od samego rana

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

A też się muszę pochwalić z ugotowanego pierwszego obiadku dla mojej myszki małej
zrobiłam zupkę z marchewki i ziemniaka i kaszy jaglanej wg przepisu Anci - faktycznie ta kasza ma taki jakby klej w sobie bo wyszło to takie gęstawe - ugotowałam, zblenderowałam i do gorącego dodałam oliwę i gotowe. Zuzia zjadła z chęcią, wczoraj do drugiej porcji dodałam żółtko a do dzisiejszej myślałam żeby mięsko dogotować, tylko nie wiem jak to później połączyć bo ta zupka to taka gęsta już jest, więc pewnie skończy się na tym że pójdzie do śmieci a nową zrobię już z mięskiem i już

a nie ma wpisane ta baba w ile dni po wpłynięciu kaski wysyła towar? faktycznie przesada. to ona jeszcze w ogóle nie wysłała?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2012-04-17, 08:37   #396
anciaahk
kosmitka

Chodzika nie planuję. Mam takiego jakby "pchacza" z fp. Ale to i tak daleko nam do chodzenia.

Franek śpi albo w pajacu, albo body+śpiochy. Strasznie się rozkopuje w nocy i jest zimny jak lód, dlatego wolę go lepiej ubrać niż mam wstawać i przykrywać.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Indygo no planuję tak całkowicie odstawić, w sumie będzie miał 11 miesięcy, a wydaje mi się, że lepiej przestać do roku, bo potem to ciężko. No i taki 3-latek wołający cyca to już by śmiesznie wyglądało (to tylko moja opinia).

Martunia cieszę się, że się zupka udała. Mi pierwszym razem też wyszła za gęsta, ale już teraz opanowałam proporcje i wychodzi w sam raz. A wczoraj cukiniowa wyszła najlepsiejsza, bo rzadsza, więcej wody dałam i jest git.

Małgosia też tak myślę, czy nie zacząć razem gotować, bo chyba już można. A to chyba Ty coś krzyczałaś, że szukasz zawsze w jakimś poradniku co i kiedy można i że wywaru mięsnego jeszcze nie?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:39   #397
gerda
Zadomowienie

witajcie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 08:44   #398
anciaahk
kosmitka

Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .

Stary 2012-04-17, 08:45   #399
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witajcie
hej

Filip śpi w pajacu lub rampersie ( z długimi rękawkami i nóżkami) bez skarpetek lub z - ale częściej bez, bo śpi z nami, pod moją zmarźluchową kołdrą i przeważnie mi gorąco a co dopiero jemu kiedy się zaraz poci pod lekkim przykryciem. Jednak mniej ubrać nie mam odwagi

Chodzika nie planuję. To wygodne przy dużych mieszkaniach, ale niezdrowe mocno i tż by się nie zgodził, ale nie ma się go zgadzać bo u nas takim czymś to by Filip mógł 50cm przejść hahah.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 08:50   #400
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry, dzisiaj pobudka o 5:20 , marudzenia 10 minut i dziecko poszlo spac do 6:15, a matka juz nie mogla zasnac

Cytat:
to jej pierwszy raz kiedy nie zasypia z mamusią obok, także na początku była ciekawość potem lekki nerw, wymuszanie, ale się nie dałam: śpiewałam jej, całowałam ją po brzuszku, głaskałam i w końcu zasnęła! tylko raz w międzyczasie wzięłam ją na ręce bo się już rozryczała dokumentnie, aż kot wstał z łóżka i poszedł sobie bo nie mógł tego znieść.
i

Cytat:
też tak robie , ciepłe warzywka wyciągam , wrzucam masło i fruuuu blenderem

w ogóle z nowości to moje dziecko przez swieta wyjadało mi zółtko z jaja -wiec mozna powiedziec ze wprowadziłam żółtko zjadł conajmniej połowe
wczoraj dostał do pokosztowania jajecznicy, jadł az miło aż szkoda było nie dawac, ale na razie musi poczekac, jedynie na pokosztowanie dostaje
na imprezie dostał troche mast z torta i ciasto, dobierał sie do kieliszka z szampanem ale tego to nawet na skosztowanie ode mnie nei dostanie choćby nie wiem co
a dziś wcinał krome chleba taką gdzie wiecej skórki było i woli to niż chrupki zadylał z kromalem az miło , az musiałam w końcu zabrac bo sie przepołowiło i bałam sie że całe do buzi wsadzi
cos tam jescze mu chyba dawałam, ale nei pamiętam
wiecej grzechów nei pamietam

Moja dostaje jedynie skorke od chleba do pociumkania i ciasteczka dla niemowlat czasem, chrupek nie mam, bo nie znalazlam takich zwyklych kukurydzianych.
Jak cos jem to patrzy i nawet czasem daje jej sprobowac, ale wtedy patrzy na mnie jak na wariatke - co ty mi tu dajesz Chociaz wczoraj dostala kawalatek nalesnika na palcu i cos tam pomlaskala.

Cytat:
no bo nadaje tylko trzeba pilnowac i odpowiednio szybko wlać, ale dziecku przeciez nei zakwasze-przynajmniej na razie
no a ja dl anas tak robie jak pisałam bo kiedyś mi sie barszcz wigilijny tak odbarwił i teraz staram sie to robic tak bo przynajmniej nei przegapie odpowiedniego koloru
Ja buraka gotowalam tak jak Asia - osobno (bo cale zycie sie tak u nas gotowalo i nie wiedzialam jak sie zabrac inaczej do surowego ), a na koniec zupka byla jak na moj gust za slodka to wcisnelam troche soku z cytryny.

Cytat:
ja też przed spaniem film jakiś muszę włączyć sobie, mój lekarz uważa to za straszny nawyk, ale inaczej już zasnąć nie potrafię, a przy Zo tabletki nie wchodzą w rachubę!
Moja maz tak ma, a mnie to wybudza, bo najczesciej zasnie ze sluchawkami i jak sie przewraca to te sluchawki wyrwie z kompa i ja wszystko slysze i sie budze A jak oglada tv to najczesciej do rana spi na sofie w salonie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
1. Planujecie zakup chodzika ?

2. Jak ubieracie dzieci do snu ?
Wcześniej ubierałam w pajaca, ale teraz w bodziak z długim rękawem i skarpetki i mały nie rozkopuje mi się w nocy i jak by mu wygodniej było, nie wrzeszczy w nocy tylko budzi sie i bawi chyba wcześniej za bardzo go opatulałam
1. Nie
2. Do snu tak jak po domu nastepnego dnia. Tzn po kapieli czyste ciuszki - bodziak z dlugim i polspiochy albo spodenki bez skarpet i nastepnego dnia normalnie w tym chodzi.
Stary 2012-04-17, 08:51   #401
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .
Aż idę zrobię sobie kilka brzuszków

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 08:53   #402
anciaahk
kosmitka

Sharifa a Franek po cytrynie dostał plamek na buzi, tzn chyba po cytrynie, bo zjadł kawalek torcika nasączonego cytryną.

Cotka jak wrócę do formy to wam normalnie zdjęcie brzucha wkleję jak za starych dobrych czasów .

Stary 2012-04-17, 08:55   #403
gerda
Zadomowienie

weszłam poczytać bo moje dziecię odstawia strajk głodowy dobrze, że chociaż picia nie odmawia mam nadzieje, że to już w końcu zebol idzie bo jak nie teraz już nie wiem kiedy, może wszystkie na raz

ale się tu pozmieniało

Stary 2012-04-17, 08:55   #404
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Chodzika nie planuję. Mam takiego jakby "pchacza" z fp. Ale to i tak daleko nam do chodzenia.

Franek śpi albo w pajacu, albo body+śpiochy. Strasznie się rozkopuje w nocy i jest zimny jak lód, dlatego wolę go lepiej ubrać niż mam wstawać i przykrywać.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Indygo no planuję tak całkowicie odstawić, w sumie będzie miał 11 miesięcy, a wydaje mi się, że lepiej przestać do roku, bo potem to ciężko. No i taki 3-latek wołający cyca to już by śmiesznie wyglądało (to tylko moja opinia).

Martunia cieszę się, że się zupka udała. Mi pierwszym razem też wyszła za gęsta, ale już teraz opanowałam proporcje i wychodzi w sam raz. A wczoraj cukiniowa wyszła najlepsiejsza, bo rzadsza, więcej wody dałam i jest git.

Małgosia też tak myślę, czy nie zacząć razem gotować, bo chyba już można. A to chyba Ty coś krzyczałaś, że szukasz zawsze w jakimś poradniku co i kiedy można i że wywaru mięsnego jeszcze nie?
Anciu, to i moja opinia

a mój schemat pisze, ze zupka na wywarze jak skończy 9 miesięcy ale to tylko mój schemat, znaczy Hippa

Stary 2012-04-17, 08:59   #405
anciaahk
kosmitka

Cytat:
weszłam poczytać bo moje dziecię odstawia strajk głodowy dobrze, że chociaż picia nie odmawia mam nadzieje, że to już w końcu zebol idzie bo jak nie teraz już nie wiem kiedy, może wszystkie na raz

ale się tu pozmieniało
A widzisz, to chyba większość dzieci. Mój też głównie pije. A że słuszną wagę ma i nie wygląda na zabiedzonego, to staram się tym mocno nie przejmować.

Indygo to dobrze, że nie jestem osamotniona w tym odstawieniu. Najpierw jednak muszę nauczyć pić Frania mm. Skończyło nam się humana, dodawane do kaszek, jego pić nie chciał. Mamy więc przetestowanego Hippa, Nana i Humanę. Teraz spróbuję gerbera i zobaczymy.
Franek za 4 dni skończy 8 miesięcy (), więc niby jeszcze czas do tego wywaru, ale zobaczymy, może zacznę szybciej gotować. W sumie co to za znaczenie? Chodzi o tłuszcz zwierzęcy??

Stary 2012-04-17, 09:01   #406
bianeczkaa
Zakorzenienie

Witam

U nas było takie piękne słońce a teraz niestety zaszło

Tylko mama siadła do kompa a Malwa już wstała

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:02   #407
anciaahk
kosmitka

U nas dizisaj też słoneczko, ale zimny wiatr wieje i chyba nie założę Franiowi wiosennej kurtki tylko cieplejszą troszkę.

Stary 2012-04-17, 09:06   #408
gerda
Zadomowienie

Cytat:
A widzisz, to chyba większość dzieci. Mój też głównie pije. A że słuszną wagę ma i nie wygląda na zabiedzonego, to staram się tym mocno nie przejmować.
to pocieszające, choc moja mała to raczej z tych drobnych, ael mam nadzieje, że jak już wykiełkuje się ząb to jej apetyt wróci,

Małgosia
ja chodzika nie planuje, tylko jeździka-pchacza, a młoda spi w body i pajacu bo się w nocy rozkopuje

Stary 2012-04-17, 09:06   #409
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty :P ja to wogóle z poza schemtau jestem ani nie przestrzegałam glutenu ani żółtka, jak sobie przypomne a jak sobie przypomne to mały już krzyczy jeść
A pamietam jak byłam u pediatry to już mówiła że moge, dla pewności poczekałam trochę, ale młodemu nic a nic się nie dzieje zjada ze smakiem także chyba wszystko git jest
Jadł już wiele różnych rzeczy i problemów z brzuszkiem zero

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
hej

Chodzika nie planuję. To wygodne przy dużych mieszkaniach, ale niezdrowe mocno i tż by się nie zgodził, ale nie ma się go zgadzać bo u nas takim czymś to by Filip mógł 50cm przejść hahah.
też słyszałam opinie że nie zdrowe.. moi dwaj bratnakowie chodzili w chodziku i żadnych skutków ubocznych nie mieli , ba nawet jeden spadł ze schodów z chodzikiem i nic sie nie stało
Wogóle większosć moich znajomych używało chodzika, ani razu nie słyszałam o skutkach ubocznych , a jakaś tam opinia krąży o chodziku

25.08.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 09:11   #410
anciaahk
kosmitka

Małgosia no jakoś mi utkwiło w głowie, że mi schemat podsyłałaś . E to ja Franiowi też zacznę razem gotować, mniej zabawy z tym będzie.

Stary 2012-04-17, 09:12   #411
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry wreszcie słoneczny

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
E tam chamstwo. Ja czasem jak przy komputerze siedzę to mu nogą przesuwam takie plastikowe kółeczka i on się po nie czołga lub na czwrorakach pomyka. A że jest ślisko bo mamy parkiet to mu to chwilę zajmuje, a ja sobie siedzę np na wizażu

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

za tydzien do pracy....ta myśl mi przesłania wszystko inne wiem, ze powinnam miec bardziej pozytywne nastawienie, ale jakos nie moge....

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

Małgoś a Stefcio zajadał sie ze smakiem??
Taaa z odruchem wymiotnym, ale zjadł

Cytat:
no dokłądnie jak u mnie tez czekam na krzesełko

ja mam to samo
Ale o dziwo smakowało mu- zjadł swoją przepisową ilość- pół małego słoiczka
Pochwal się jak przyjdzie
Eeee to brawa! a jaką gotowałaś?
Stary 2012-04-17, 09:14   #412
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Sharifa a Franek po cytrynie dostał plamek na buzi, tzn chyba po cytrynie, bo zjadł kawalek torcika nasączonego cytryną.

Cotka jak wrócę do formy to wam normalnie zdjęcie brzucha wkleję jak za starych dobrych czasów .

Dalam, bo w niektorych sloiczkach tez chyba jest sok z cytryny. Wydaje mi sie, ze nic jej po tym nie bylo. Ale my w soczkach i sloiczkach z owocami mamy cytrusy tzn glownie troche pomaranczy.
Stary 2012-04-17, 09:18   #413
anciaahk
kosmitka

No u Was inaczej, u nas chyba w sałatce z owoców egzotycznych są cytrusy. Składów nie czytam, więc nie wiem, czy jest sok z cytryny

Stary 2012-04-17, 09:22   #414
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

do wczorajszej zagorzałej dyskusji o gotowaniu sie nie odniosę bo nie wzniosłam się póki co ponad słoiczki
ale widze, ze będzie się kogo radzić

Cytat:
Zo własnie przy kolacji wychylała się do mnie jak tylko mogła i patrzyła mi prosto w oczy tymi swoimi wielkimi oczętami, i mamusia prawie się popłakała ze wzruszenia
no super są takie momenty

Cytat:
i jak Cię nie uwielbiać

Staffik mało wymagający- serio- super pies dla rodziny- polecam
serio..ja jakos nie lubie tych psów, bałabym sie chyba takiego

Cytat:

Asia też dajemy tak na spróbowanie po troszku wszystkiego. Chlebka jeszcze nie próbowałam .
ja dałam, ciamkała ale dążyła do wpakowania sobie całej skórki na raz do paszczaka i sie bałam ze sie zadławi i jej zabrałam

Cytat:

u nas albo sam pada zaraz po przeczytaniu bajki, a czasem jak nas woła czyt krzyczy piszczy i sie cieszy to ide stoje koło niego i też ciiiiiiśśś mówie, ostatnio staram sie śpiewac albo głaszcze po poliku i tak mu dobrze
moja uśnie w łózeczku po wielkich bojach ale potem i tak musi isc do nas do łóżka

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Miałam pytać jak poszło, ale doczytałam że git. Super
A naprawdę zjadacie tylko pół słoiczka? Kamilka cały wciąga i czasem mam wrażenie że jakby było więcej to też by poszło

moja też żarłoczek

A nosidło Bondolino z tej stronki. Tylko widzę nie ma coś naszego koloru. Mamy czerwone (strasznie podobał mi się piaskowy kolor, ale tż słusznie zauważył, że niepraktyczne. Czytam i czytam to co napisałam i oczom nie wierze, ale on naprawdę na to zwrócił uwagę

to tak jak mój z fotelikiem - stwierdził, ze beżowy niepraktyczny i co racja to racja
my Bondolino mamy oliwkowe

Jedziemy do Lublany, do Słowenii.
Nie wiem jak ja to przeżyje, szczególnie podróż.
bedzie git my we wrzesniu jedziemy do chorwacji

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

a u nas zima, śnieg przed chwilą padał i zimno, wstrętnie, chyba ze spacerku kicha

brawo za zupe dzielna jestes

a baba bezczelna faktycznie

Cytat:
witajcie
ello!

co u Was?

Cytat:
Aż idę zrobię sobie kilka brzuszków
tez mnie natchnęło

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
to pocieszające, choc moja mała to raczej z tych drobnych, ael mam nadzieje, że jak już wykiełkuje się ząb to jej apetyt wróci,

Małgosia
ja chodzika nie planuje, tylko jeździka-pchacza, a młoda spi w body i pajacu bo się w nocy rozkopuje
moja tez spi w takim zestawie, pajac polarkowy i wogóle jej nie przykrywam bo to sie mija z celem

a ile Kaja waży?

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dalam, bo w niektorych sloiczkach tez chyba jest sok z cytryny. Wydaje mi sie, ze nic jej po tym nie bylo. Ale my w soczkach i sloiczkach z owocami mamy cytrusy tzn glownie troche pomaranczy.
u Was inny klimat to i inne owoce i prawidłowo
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:22   #415
anciaahk
kosmitka

Franek śpi już godzinę. Oszalał czy jak .
Dam mu dzisiaj tej skórki do chleba, dawno mnie kusiło.

Stary 2012-04-17, 09:28   #416
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo taaak

Małgosia wydaje mi się, że to nie jakaś wybujała plota, ale coś podparte obserwacją i badaniami. Oczywiście to nie zrobi wielkiej krzywdy, ale o wiele lepsze jest nie używanie i tyle Taka jest moja opinia I na moje nieszczęście ( choć w tym wypadku szczęście)mam tak małą powierznię do dyspozycji, że nie mam nawet co dumać i jeden problem mniej

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-04-17 o 09:31
Stary 2012-04-17, 09:32   #417
gerda
Zadomowienie

Danika tego nie wiem bo ostatnie raz ważona była w styczniu na szczenieniu (6200) ogólnie jest długa i chuda

Anciah u nas piętki są the best

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 09:33   #418
bianeczkaa
Zakorzenienie

U nas już kurteczka wiosenna była parę razy, ale dzisiaj ta pogoda taka nijaka. My i tak siedzimy w domu bo przyplątał się katar Płuca czyste, wszystko ok a w nosie furgocze i spływa na gardło i przez to pokasłuje I nawet glutofonem nie idzie tego odciągnąć

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 09:34   #419
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Postanowiłam jutro zadebiutować i ugotuję jej zupkę brokułową! Przepis nie skomplikowany, więc na debiut w sam raz!
czekamy na efekty

Cytat:
Bardzo dobry pomysł , u nas brokuły to jedno z bardziej ulubionych dań Franka. Ja gotuję z marchwią, ziemniakiem i co tam jeszcze mam pod ręką. I obowiązkowo zagęszczam kaszą jaglaną.
A Ty masz jaki przepis z tej mundrej książki?
Co jestem w sklepie, to zapominam o tej kaszy. Albo jak pamiętam, to nie widze.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Planujecie zakup chodzika ?

Jak ubieracie dzieci do snu ?
Ja nie planuję z tego powodu co Cotka. Brak miejsca.
Stefek śpi w pajacu albo w body na długi i półśpiochach. Tylko, że okno uchylone. Spróbuję dzisiaj położyć go w samym bodziaku na dlugi i skarpetkach. Zamknę okno. Może i u nas będzie lepiej spał.

Cytat:
Brawa oby tak dalej!
Ja nie mam tyle samozaparcia...Nie wiem brak mobilizacji. Jak już mam chwilę, to siedze przed komputerem zamiast poćwiczyć. ale ja zawsze byłam antywysiłek

Cytat:
U nas to samo. W przedpokoju rowery, w pokoju dywan, a w kuchni to on by se mógł co najwyżej postać w tym chodziku
Cotka...czekam na krzesełko. Zamówiłam Dotty green. Już się nie mogę doczekać

Cytat:

ale się tu pozmieniało

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry
bedzie git my we wrzesniu jedziemy do chorwacji
My też my też
Stary 2012-04-17, 09:35   #420
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo taaak

Małgosia wydaje mi się, że to nie jakaś wybujała plota, ale coś podparte obserwacją i badaniami. Oczywiście to nie zrobi wielkiej krzywdy, ale o wiele lepsze jest nie używanie i tyle Taka jest moja opinia I na moje nieszczęście mam tak małą powierznię do dyspozycji, że nie mam nawet co dumać i jeden problem mniej
Czytałam wiele opinie na temat ogólnie jestem na nie, a szczególnie gdy ktoś wkłada dziecko jeszcze nie raczkujące mija się to z celem :/
Moja bratowa wkładała dzieciaczki koło 11 mc , kiedy już raczkowały super, stawały na nogach, chodzik był przejściowy około 1mc a mały już go nie potrzebował.
Ja mam dużą powierzchnię do dyspozycji i pchacz zakupiłam nie powiem że nie ale wiem że bedą wieczne wędrówki więc zastanawiam się jak już dziecko bedzie dobrze stało a będzie bało sie ruszyć do przodu

Cytat:
Franek śpi już godzinę. Oszalał czy jak .
Dam mu dzisiaj tej skórki do chleba, dawno mnie kusiło.
a mój spał 40 minut obudził się i gadał do poduszki

a spróbuj dać skórkę ale taką twardszą bo zaraz zmemla ze śliną i się rozklei

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości