|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
![]() Cytat:
:przy tul:No ja może nie błoto, ale niezły blask ode mnie wtedy bije ![]() No ma specyficzne poczucie humoru
|
|
#3062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No blask to rzecz oczywista a dodatkowo gdybym dotknęła w tym momencie do twarzy ręką to istna ślizgawka![]() No ma- ja bym sie chyba na Twoim miejscu obraziła
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
z chęcią bym poczytała
![]() p4w ale ekspresowa jesteś. Dostałam dzisiaj próbkę A powiedz mi jeszcze który to odcień, bo na pudełeczku starł się napis (ja myslałam ze jest jeden odcień, ale na KWC wyczytałam ze niby dwa) z chęcią bym się zrewanżowała, tylko ja raczej mam kosmetyki niskopółkowe. Chyba ze coś konkretnie poszukujesz w tej chwili. Pisz śmiało. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- czeko czym się teraz filtrujesz? ja mam filtry z zeszłego roku i obawiam się ze po takim czasie już się do niczego nie nadają. A mam jeszcze prawie całą tubkę Avene a doczytałam ze BB garniera ma filtr spf 15, ale to troche mało. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-04-17 o 14:30 |
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, my na jednym wózku jedziemy, także rady ode mnie nie oczekuj ![]()
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia teraz filtruje twarz sorajka spf45+(mozna klasc kolorowke) , a jutro powinna dojsc paczuszka z tonujaca biodermą 50+ (tu wystarcza puder bambusowy bo sam krem swietnie kryje)
tez wywalilam do kosza zeszloroczne filtry
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Agga, z tego co piszesz to na pewno masz zle dobrane kosmetyki, cos cie uwrazliwia, cos zapycha. Dobrze, chcesz zmienic swoja pielegnacje, ale to nie bedzie tak, ze kupisz pierwszy nowy olej/krem i bedzie cacy, znalezienie wlaciwej pielegnacji to niejednokrotnie droga przez meke, a i po czasie tez moze sie okazac, ze cos nam przestaje pasowac.
Ja nie potrafie ci doradzic, ale na pewno postawilabym na minimalizm i proste kosmetyki, aby po kolei przekonac sie co nam pasuje, co nie itp, a przy okazji cera nieco sie uspokoi. Ja mam zupelnie inna cere i tylko na niej sie znam, ale moze przespaceruj sie na watki kosmetyczne, tam opisz co i jak i dziewczyny chetnie ci doradza. Co do filtrow, to ja mam John Masters Organics, jest drogi, ale najlepszy jaki mialam. Zreszta jak patrze wstecz ile beznadziejnych kupilam i ile wywalilam w bloto pieniedzy, to nie zaluje. Poza tym jest bardzo wydajny. Dla Antonio mam: Lavera Organic Baby and Child Sun Cream Lavera Sun Sensitive : Natural Sunscreen Organic Neutral Baby & Children Sun Spray SPF 20 Jason SPF 45 Kids Sun Block Lavere uzywalam juz w sloneczne dni i na razie nie robi niczego zlego mojemu dziecku. Jasona mielismy w zeszlym roku i bylo ok, takze ja i maz mielismy ich produkty na plaze.
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze nic się nie rozlało to kolor jaśniejszy a rewanżem się nie przejmuj - ja mam teraz akcję zużywanie i konkretną listę zakupów na najbliższe miesiące, bo wiele już wypróbowałam... aga, faktycznie nie masz wesoło, ale na pocieszenie dodam, ze ja mam tłustą i suchą skórę w jednym - tłuste wszystko poza okolicami oczu i ust i tu mam susz i robią się zmarszczki, a reszta się tłuści, a przy tym daje uczucie ściągnięcia ![]() u Ciebie zastosowałabym jakiś delikatny kwas punktowo na wypryski i peelingi enzymatyczne, zeby mechanicznie nie podrażniać skóry, a na całość kremy do skóry atopowej resztę już powiedziała Mariolka, sama musisz znaleźć dla siebie pielęgnację ja na Twoim miejscu szukałabym w kosmetykach aptecznych i naturalnych w zależności od funduszy jest w obu tych gałęziach spory wybór Mariolko, ja też mam ten filtr co Ty i jestem mega zadowolona
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-04-17 o 17:07 |
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola, Ola a wy normalnie dajecie kolorowke na ten filtr?
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc
ale śpiąca jestem ![]() aż mi głupio bo włączyłam Zuzi bajkę bo nie mam siły się bawic :/ piję kawkę i zaraz jakąś czekoladką zagryzę to może będzie lepiej ![]() *** dziewczyny, tak piszecie o tych kosmetykach i utwierdzam się w przekoaniu że ja cienka jestem w tym temacie okrutnie :/ niewiem, może to tez dlatego ze nie mam jakieś bardzo problemowej cery (mieszana ale bez skrajności) jedyne czego się nabawiam od czasu do czasu to pryszcze na szyi, ale myśle że to po prostu wina złego odżywiania ![]() nie używam wielu kosmetyków, jedynie micel + krem alterry na noc, w dzień zwykła ziajkę a pod oczy duoaktywny krem pharmacerisa + maseczki dermiki podkładów przetestowałam sporo, ale raczej tych ze średniej półki i od dłuższego czasu jestem wierna revlonowi zimą a w ubiegłym roku odkryłam neutrogenę która jest super, jest taka lekka i wogóle dzięki niemu buzia wygląda zdrowo i świeżo od czasu do czasu peeling + maseczka teraz poszukuję kremu odżywczego na noc, który by poprawił koloryt cery, po zimie mam troszke poszarzała cerę - coś polecacie? musze poczytac to co Mariolka wkleiła, tylko czy ja coś z tego będę wiedziec
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rano posmarowałam się Garnierem BB i szczypie i troche piecze mnie w twarz (juz wczesniej to czułam, ale nie wiedziałam czy to od niego czy czegoś innego). Dam mu jutro jeszcze jedną szansę, jak dalej tak bedzie to pojdzie w odstawkę. |
||
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariola, Ola
Myślałam własnie też nad kwasami na te wypryski, ale czytając o OCM kilka razy natknęłam sie na info że przy tym już nic nie stosować, żadnych kwasów, maseczek itp bo skóra sama sobie poradzi I chyba tak zrobię , poszukam olejów które mi pasują i dopiero gdy stwierdze że coś jeszcze jest potrzebne to pogrzebię w kwasach i pilingach Sama jeste ciekawa co mi z tego wyjdzie ![]() **** Trochę się zeźliłam bo 15.04 skończyła się rekrutacja w jednym z przedszkoli i specjalnie pojechałam zobaczyć wyniki i zonk Ani żywej duszy w szkole, ani kawałka listy wywieszonej, ani nic Jutro najpierw tam zadzwonię i zapytam o co kaman![]() Idę inhalować młodzież i podac kolację Jutro, czwartek i piątek mamy kontrolę na kardiologii i jesli nie puszczą nas na przepustkę to wrócę do was dopiero w sobotę. Trzymajcie kciuki żeby było mało płaczu przy badaniach !!
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-04-17 o 20:34 |
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małż kazał powiedzieć, ze to On wysłał i zapakował ale się go nachwaliłam i chodzi dumny z siebie (jak to nie wiele mężczyźnie czasem do szczęścia potrzeba ) jak Ci podejdzie to całe opakowanie wyślę
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() faktycznie, facetom czasem niewiele do szczęścia trzeba dziewczyny która z tych dwóch sukienek fajniejsza? http://moda.allegro.pl/estyl-ajris-n...273587961.html - róz/morela http://moda.allegro.pl/estyl-szykown...277925115.html - pudrowy ta pierwsza jakaś strasznie krótka.... |
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czeko, uzywam normalnie pod kolorowke
Cytat:
Cytat:
|
|
#3077 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Zaraz ide myć głowę, na 11 Antoś do złobka na 5 godzinek i z Mamą lecimy na wykład ![]() My cały czas u Rodziców. Trochę mam już dosyć , ale nie ma wyboru. U nas dalej brak prądu.Miłego dnia
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doszła dopłata za SD? p4w wlasnie tak się obawiam takiego efektu koszulowego. A szukam czegoś lekkiego i zwiewnego. Mariola dzięki za info o filtrze. Pokażę go teżetowi, bo choć nie lubi jak kupuje dużo kosmetyków, to filtrami każe mi sie smarować, więc mysle ze da się namówić moze w przyszłym miesiacu, bo w tym to już pod kreską jestesmy. A jeszcze umowiłam Oliwkę i siebie do ortopedy i kolejne 200 zł poleci. (chciałam iść na nfz, ale u nas ludzie jadą o 3 w nocy i stają w kolejke do rejestracji) |
|
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ogarnę siei wieczorkiem, napisze jak w szpitalu- narazie Alan śmiga z holterem i co i raz pokrzykuje że w cycusia go szczypie ![]() Unhola jak Antek w przedszkolu? A Ty jak w szkole, jak wykład ?? Wojtusiu mi się podoba druga, ale chyba też krótka bedzie. zmykam, bom zmeczona.
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mam sajgon w pracy, widac już że sezon się zaczął :/ po pierwsze i najważniejsze ada gratuluje i czekam na info ![]() *** i jeszcze chciałam wkleic moje włoski a cała mnie w albumie wkleję zaraz
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow Maja jaka czerrrrrwień
Bardzo ładne.Donoszę, iż moja kruszynka mierzy 103,5cm i wazy 19,2 kg Wychowany na plackach![]() Na oddziale było tyle ludzi, że koczowalismy na korytarzu bo łóżek nie było.Dlatego tak szybko wrócilismy. Przyszła p. dr i stwierdziła żebyśmy odrazu poszli na ekg i po holter i szybko zmykali na przepustkę, bo nawet nie ma jak zbadać Alana, bo nie ma miejsca. Jutro gdy będzie wolne łóżko to posiedzimy dłużej bo jeszcze krew będą pobierać no i ogólny wywiad z lekarzem, badania etc. Uśmiałam sie dziś z Alana bo na samym wejściu do sali pielęgniarek, Młody rozdawał usmiechy na prawo i lewo, do każdego dzieńdobry, cześć, żółwik, a jak przyszło do mierzenia cisnienia to jeden wielki krzyk mamusiu ratuj, boli, boli bardzo a gdy tylko pielęgniarka zdjęła rękaw od ciśnienia odrazu usmiech od ucha do ucha i dziekuję pani, dziękuję Na ekg i holterze to samo Jestem bardzo zadowolona ze trafilismy do tego szpitala. Pielęgniarki mega sympatyczne, dla dzieci baaardzo fajne podejście mają. Od razu nas poznają. Nawet dzisiaj, gdy jeszcze nie weszlismy do zabiegowego to jedna z pielęgniarek przechodząc, usmiechnęła się i zagadała, że chyba Alan przyjechał bo mamę poznała głowa mnie boli, a małż już gorący wieczór zapowiedział No i jak ja mam siez tego wymigać Gdzie Wy wszystkie jesteście ![]() A miałam zapytac, Unhola czemu pradu nie macie????
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-04-18 o 19:50 |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
ADA SERDECZNIE GRATULUJE Wojtusiu, szkoda, ze nie mieszkam w PL, bo poratowalabym cie probka i wtedy zobaczylabys sama, czy ci pasuje, ale zajrzyj na ich strone, wiem, ze wysylaja probki, ale nie wiem czy ten filtr tez jest w postaci probek ![]() Mayaszko . Jesli sie zdecyduje to pojde bardziej w rudosci niz w czerwien, bo mi sie juz stesknilo. Cytat:
Ola Unhola jak wyklad? Ide zaraz do pracy, mam dosyc, a tylko jutro mam wolne i znowu w piatek pracuje
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za dobra dla nich jestes ![]() Uciekam już do łóżka bo małż wzywa no i jutro musze bardzo rano wstać. Pa pa
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Aga trzymam kciuki za dalsze badania
![]() ale Alanek to kawal chlopa ![]() Maju czerwono tobie ladnie , mi by nie pasowal taki kolor, juz teraz denerwuje mnie ten rudy-marchewkowy dlatego w przyszlym tygodniu ide na farbowanie i chce ciemniejszy odcien
|
#3085 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super że takie dobre wieści no i że z Alankiem nie było kłopotów ![]() Cytat:
![]() nast razem jeszcze bardziej czerwony zrobie ![]() sporo pracujesz, nie dziwie sie że zmęczona jesteś kiedy masz w planie trochę wolnego? Cytat:
![]() nie byłam pewna czy dobrze robię, ale teraz już tak się zżyłam z tym kolorem że jednak nawet rudy to nie to, tylko odskocznia ewentualnie
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend mam wolny teoretycznie, a praktycznie tylko niedziele, bo w sobote pracuje od polnocy do 8.15
, wiec bede raczej spala w dzien.Konczy mi sie przerwa, wiec zmykam
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
witam sie z Wami jako bezrobotna z prawem do zasiłku ... siedziałam w PUP 2,5 godziny, ale decyzję dostałam od razu ![]() Padam na twarz ciężki miałam dzień ... ale plussy też są przyszła pralka i piekarnik ![]() Mayu ![]() Mariolko - Cytat:
![]() I jaki kawaler z Niego ... hohoho ![]() yyy ... głupio by było, gdybyś powiedziała "Kochanie, głowa mnie boli"?
|
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może się coś zdrzemniesz ![]() Cytat:
![]() ale fajnie ![]() może ![]() pokażę niedługo ![]() *** a wogóle to cześć
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maju faaaajny ten kolor ![]() Dziewczyny kusicie tym filtrem, ale drooogi Biorąc pod uwagę pojemność i jak dla mnie za niski faktor to chyba jednak oprę się pokusie A że się tak spytam-na czym polega jego wyjątkowość?![]() *** Miłego dnia
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się ogarnąć...tydzień w domu to jest masakra ![]() ale dziś mam nadzieję ze będzie luźniej to sobie nadrobię ![]() p.s. wrzuciłam do albumu nowe przedszkolne zdjęcie...wiosenne zapraszam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-04-19 o 08:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Jak to pielęgnować?? No i te wstrętne pory , wypryski i wągry, brrrrr
OCM nie zrobi mi krzywdy??
jaki bezpośredni 

Biorąc pod uwagę pojemność i jak dla mnie za niski faktor to chyba jednak oprę się pokusie