Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 11:32   #1651
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chciecie wiedzieć, ale nie macie kogo zapytać - cz. XIII

Cytat:
koła 28"x 1,75 stożkowe
3x7 biegów SHIMANO TOURNEY
w manetce obrotowej GRIP SHIFT
hamulce szczękowe
dynamo w piaście
amortyzator przód
siodło amortyzowane
wypinany koszyk który możesz zabrać na zakupy

wysokość rury pod siodłowej 52 cm
długośc od siodełka do kierownicy 63 cm
Taki opis
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 11:42   #1652
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
ja bym zrobiła normalny przelew, na dane kupującego i osobisty nr konta (na pewno przyszło Ci w mailu)

Przyszło mi na maila powiadomienie z PauU o sposobie zapłaty.
A mogę tak zapłącić na dane sprzedającego?? Chodzi mi o to, żeby ewentalnie PayU mnie nie "ścignęło", że nie wywiązałam się z ich transakcji, pomimo, że zapłacę sprzedającemu.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:10   #1653
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
koła 28"x 1,75 stożkowe
3x7 biegów SHIMANO TOURNEY
w manetce obrotowej GRIP SHIFT
hamulce szczękowe
dynamo w piaście
amortyzator przód
siodło amortyzowane
wypinany koszyk który możesz zabrać na zakupy

wysokość rury pod siodłowej 52 cm
długośc od siodełka do kierownicy 63 cm
Przerzutka - najtansza jaka jest z shimano,
Hamulce szczekowe- jakie? Zapytaj sprzedawce w jakim stanie sa klocki hamulcowe, zebys nie musiala od razu zmieniac, bo to tez wydatek
Dynamo w piescie, czyli tzw. pradnica to bardzo przydatna rzecz - nie stwarza oporow toczenia, jedzie sie lekko i nawet jak sie zatrzymasz np. na przejsciu dla pieszych to bedzie dalej swiecic.
Amortyzator-jaki? Na szczescie domiasta nie potrzebujesz jakiegos wypasionego.
Koszyk - zapytaj sprzedawcy czy mocowanie jest plastikowe czy metalowe. Jesli plastikowe to nie polecam. Wystarczy ze wlozysz cos ciezszego (kilogram cukru) i sie urwie. Nie polecam wypinanych koszykow, bo zwykle mocowanie jest wlasnie plastikowe.

Ponadto mozesz sie zapytac o jakis dowod zakupu w razie gdyby rower byl kradziony.

Edytowane przez blekitna laguna
Czas edycji: 2012-04-17 o 12:11
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:49   #1654
_sunny
Raczkowanie

Wiem, że to nie wątek odrabiania lekcji, ale potrzebuje żeby ktoś rzucił okiem na moje wypracowanie z angielskiego i powiedział mi jakie błędy robię oraz na co muszę zwrócić uwagę Jest ktoś dobry z inglisza? :P
_sunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 12:57   #1655
201605041146
Konto usunięte

dziewczyny jak zrobić cytat w wordzie 2003? nie chodzi mi o przypis tylko zacytowanie kawalka tresci książki w tekscie? Ten tekst już przepisałam ale nie wiem jak go sformatować aby był cytat czyli
interlinie 1,15, 1cm po wcieciu. Poproszę tak łopatologicznie
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:00   #1656
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Przyszło mi na maila powiadomienie z PauU o sposobie zapłaty.
A mogę tak zapłącić na dane sprzedającego?? Chodzi mi o to, żeby ewentalnie PayU mnie nie "ścignęło", że nie wywiązałam się z ich transakcji, pomimo, że zapłacę sprzedającemu.

Mi sie kilka razy zdarzylo, ze wybralam jako metode PayU(wtedy jeszcze placę z allegro) i zapłaciłam normalnym przelewem na konto sprzedającego. Poza tym skoro ci kodu nie wygenerowało to przecież nie masz jak przelac przez PayU.

Cytat:
Napisane przez _sunny Pokaż wiadomość
Wiem, że to nie wątek odrabiania lekcji, ale potrzebuje żeby ktoś rzucił okiem na moje wypracowanie z angielskiego i powiedział mi jakie błędy robię oraz na co muszę zwrócić uwagę Jest ktoś dobry z inglisza? :P
Ja mogę chętnie rzucić okiem. Tylko jaki poziom?

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:22   #1657
_sunny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Mi sie kilka razy zdarzylo, ze wybralam jako metode PayU(wtedy jeszcze placę z allegro) i zapłaciłam normalnym przelewem na konto sprzedającego. Poza tym skoro ci kodu nie wygenerowało to przecież nie masz jak przelac przez PayU.

Ja mogę chętnie rzucić okiem. Tylko jaki poziom?
Oj kochana, jest to esej na temat pracy, poziom liceum
Wyślę na priv
_sunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:34   #1658
Gofrzyca
Zakorzenienie

Znowu ja
Teraz mnie naleciało na perfumy z dosyć wyraźną nutą mięty. Istnieje coś takiego? Nie muszą byc to koniecznie perfumy, moze być mgiełka do ciała np.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 13:47   #1659
201605020943
Konto usunięte

czy to możliwe że przelew wewnętrzny się spóźnia ?

został wysłany ok. 18 wczoraj przez aplikację firmy z banku BZ WBK, jest już 14 a ja przelewu nie mam - też w banku BZ WBK. jestem pewna na 100% że został wysłany, ale nie wiem ile jeszcze mam czekać czy w ogóle jest coś nie tak czy mam się nie martwić
201605020943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:10   #1660
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość

No niby tak- skoro wybrałam opcję- płacę przlewem tradycyjnym.

Tyle, że jak wejde w zakładkę PuU na Allegro i zakładke "lista moich wpłat" to transakacja ta widnieje..

zy pomimo to mogę zapłacic normalnie, w\zwykłym przelewem na adres i dane sprzedającego?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:39   #1661
Stace
Zakorzenienie

znacie darmową bramkę do play z dużym limitem? Bo te co mi wyskakują są albo płatne, albo nie dochodzą..

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:00   #1662
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
No niby tak- skoro wybrałam opcję- płacę przlewem tradycyjnym.

Tyle, że jak wejde w zakładkę PuU na Allegro i zakładke "lista moich wpłat" to transakacja ta widnieje..

zy pomimo to mogę zapłacic normalnie, w\zwykłym przelewem na adres i dane sprzedającego?
moim zdaniem śmiało, wplata ma dojść do sprzedającego, a nie koniecznie przejść przez system PayUm, co najwyżej napisz maila że zrobiłaś normalny przelew i już
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:20   #1663
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
dziewczyny jak zrobić cytat w wordzie 2003? nie chodzi mi o przypis tylko zacytowanie kawalka tresci książki w tekscie? Ten tekst już przepisałam ale nie wiem jak go sformatować aby był cytat czyli
interlinie 1,15, 1cm po wcieciu. Poproszę tak łopatologicznie
koło akapitów, z prawej strony na górze masz taką strzałęczkę gora-dół i kreseczki. to jest interlinia, nacikasz i pojawia się okienko z różnymi cyferkami, wybierasz więcej: i masz odstępy, dajesz intelinia dokładnie, co wpisujesz 1,15.
a swoje 1 cm po wcięciu to wybierasz czy z lewej czy z prawej.

mam nadzieje, że dobrze wyjaśniłam no i tłumaczyłam na starym wordzie. 2003-2007

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:32   #1664
Stace
Zakorzenienie

znowu ja. Kto mi poleci jakieś ładne (wiem, są różne gusta ), niedrogie, długo utrzymywające się perfumy/ wodę toaletową? Bo wszystko czym się psiknę po paru minutach znika .

Wiem, że powinnam pogrzebać na perfumowym, ale tam dziewczyny polecają zawsze baaaardzo drogie perfumy, wolałabym coś tańszego . Może ktoś ma jakiś cudem odkryty skarb

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:46   #1665
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Mam kilka pytań
1. Dlaczego jak ogolę pachy rano, ale na sucho to wieczorem mają już ok. 2mm, a jak na mokro to nawet cały dzień są ok?
2. Jest jeszcze jakaś rada na odbarwiające płytkę lakiery do paznokci? Mam nail teka, a po zmyciu zielonego lakieru płytka jest odbarwiona
3. Ile będzie na mnie czekać paczka w aptece doz? Przyszła w pt, ale nie miałam okazji jej jeszcze odebrać i nie wiem czy nie będzie już rozpakowana i wystawiona.
Stary 2012-04-17, 15:52   #1666
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Mam kilka pytań
1. Dlaczego jak ogolę pachy rano, ale na sucho to wieczorem mają już ok. 2mm, a jak na mokro to nawet cały dzień są ok?
2. Jest jeszcze jakaś rada na odbarwiające płytkę lakiery do paznokci? Mam nail teka, a po zmyciu zielonego lakieru płytka jest odbarwiona
3. Ile będzie na mnie czekać paczka w aptece doz? Przyszła w pt, ale nie miałam okazji jej jeszcze odebrać i nie wiem czy nie będzie już rozpakowana i wystawiona.
Co do pkt. 3 to wiem, bo się dowiadywałam i zamówienie czeka 7 dni od dostarczenia
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:54   #1667
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
znowu ja. Kto mi poleci jakieś ładne (wiem, są różne gusta ), niedrogie, długo utrzymywające się perfumy/ wodę toaletową? Bo wszystko czym się psiknę po paru minutach znika .

Wiem, że powinnam pogrzebać na perfumowym, ale tam dziewczyny polecają zawsze baaaardzo drogie perfumy, wolałabym coś tańszego . Może ktoś ma jakiś cudem odkryty skarb
Niedrogie, czyli do ilu zł szukasz?

I moje pytanie- dodałam kosmetyk na KWC i napisano po dodanio że to jest numer ... i jeśli chcesz śledzić twój kosetyk po dodaniu zapamiętaj go... Gdzie mam ten numer wpisać, czy nie wpisywać i w jaki sposób po tym numerze szukać tego kosmetyku...?
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:54   #1668
plywok
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie takim numerem jeden jest woda taoletowa z yes roche (czy jak to tam się pisze) o zapachu bzu.
chociaz ostatnio jak byłam tam się od pani dowiedziałąm, że zmienia się butelka i minimalnie linia zapachowa. na pierwszy rzut różnica zapachową niewielka. ale nie wiem teraz jak z wytrzymałością zapachu.

ten, który ja jeszcze mam to na promocji był 50 ml za 30 złoty. i pachnie mi cały dzien. a zapach naprawdę bzu. a nie chcemicznego badziwia.

(;
Stary 2012-04-17, 15:54   #1669
inkaxx
Rozeznanie

FelekBezSzelek
2. bardzo dobrej jakości base coat, a istniejące już odbarwienia lekko bufką do paznokci zlikwidować.

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:03   #1670
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
koło akapitów, z prawej strony na górze masz taką strzałęczkę gora-dół i kreseczki. to jest interlinia, nacikasz i pojawia się okienko z różnymi cyferkami, wybierasz więcej: i masz odstępy, dajesz intelinia dokładnie, co wpisujesz 1,15.
a swoje 1 cm po wcięciu to wybierasz czy z lewej czy z prawej.

mam nadzieje, że dobrze wyjaśniłam no i tłumaczyłam na starym wordzie. 2003-2007
szczerze mówiac nie wychodzi mi, gdy tak robie to caly tekst czyli kilka stron mi sie tak formatuje. a ja chce tylko ten jeden kawlek tekstu.
Stary 2012-04-17, 16:07   #1671
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Znowu ja
Teraz mnie naleciało na perfumy z dosyć wyraźną nutą mięty. Istnieje coś takiego? Nie muszą byc to koniecznie perfumy, moze być mgiełka do ciała np.
na bazie mięty Kenzo L'eau Par Femme
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:24   #1672
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
Co do pkt. 3 to wiem, bo się dowiadywałam i zamówienie czeka 7 dni od dostarczenia
To bardzo dobrze
Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
FelekBezSzelek
2. bardzo dobrej jakości base coat, a istniejące już odbarwienia lekko bufką do paznokci zlikwidować.
A jakbym dała dwie warstwy bazy z nail teka to by było lepiej, czy nie?

i jeszcze pytanie o którym zapomniałam:
Na dysku C mam same systemowe pliki (może coś niewielkiego jeszcze tam jest) i mam ponad 50% wolnego miejsca, ale na dysku D, chociaż nic prawie tam już nie mam mam tylko 7% wolnego miejsca. Nie mam żadnych gier, tylko różne programy (do odtwarzania filmów itp), ale jest ich naprawdę niewiele. Zostały jeszcze programy, których nie mogę całkiem usunąć bo nie da się czegoś tam odnaleźć, a one pewnie trochę miejsca też zajmują. Da się dysk jakoś porządnie oczyścić?
Stary 2012-04-17, 16:45   #1673
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
szczerze mówiac nie wychodzi mi, gdy tak robie to caly tekst czyli kilka stron mi sie tak formatuje. a ja chce tylko ten jeden kawlek tekstu.
no tak
bo trzeba ten fragment, cytat zaznaczyć myszką (lewy przycisk myszki) i dopiero wtedy te czynności.

pomogło?

(;
Stary 2012-04-17, 16:48   #1674
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam Ci Vanille Noir z Yves Rocher - jeśli lubisz wanilię w perfumach. (nie jest chemiczna ani bardzo slodkla... taka przydymiona, rzekłabym )

No i moje ostatnie odkrycie - Herve Leger Ete z, uwaga, Avonu! Dzisiaj do mnie doszły (zamawiałam na Allegro - duuużo taniej), psikałam koło 11 rano i do tej pory czuję, rodzina również. Ten zapach z kolei jest świeży, ale nie jakiś ogórowaty czy morski. Określiłabym go jako kwiatowo cytrusowy.
Stary 2012-04-17, 17:05   #1675
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
i jeszcze pytanie o którym zapomniałam:
Na dysku C mam same systemowe pliki (może coś niewielkiego jeszcze tam jest) i mam ponad 50% wolnego miejsca, ale na dysku D, chociaż nic prawie tam już nie mam mam tylko 7% wolnego miejsca. Nie mam żadnych gier, tylko różne programy (do odtwarzania filmów itp), ale jest ich naprawdę niewiele. Zostały jeszcze programy, których nie mogę całkiem usunąć bo nie da się czegoś tam odnaleźć, a one pewnie trochę miejsca też zajmują. Da się dysk jakoś porządnie oczyścić?
nie masz czasem windowsa 7? bo jeśli tak, to pewnie ten sam problem co u mnie był - kopia zapasowa czy jakkolwiek to nazwać

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:07   #1676
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
no tak
bo trzeba ten fragment, cytat zaznaczyć myszką (lewy przycisk myszki) i dopiero wtedy te czynności.

pomogło?
plywok no wiesz co;> wiadomo ze zaznaczałam tekst, tak tak lewym przyciskiem na touchpadzie nie pomaga
Stary 2012-04-17, 17:20   #1677
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sensualangel Pokaż wiadomość
na bazie mięty Kenzo L'eau Par Femme
a coś zdecydowanie tańszego?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:25   #1678
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
POwinno Ci przyjść powiadomienie na maila o sposobie zapłaty. Skoro nie przyszło, to znaczy, że nie wybralaś nic (wybierz od nowa).

Ja mam pytanie: chcę kupić damski rower miejski. Są na allegro używane i w taki też celuję. Na co powinnam zwrócić uwagę, czego się wystrzegać?
przede wszystkim, jeśli kupujesz używany, to sprawdzić czy nie jest kradziony [jakiś wcześniejszy dowód zakupu, papiery, cokolwiek], możesz też sprawdzić numer ramy w bazie rowerów [wpisz w google].

ja mam dwa rowery - miejski i mtb. mtb kupiłam niedawno i odkąd go mam to jeżdżenie na miejskim [typowy amsterdam] coraz mniej mi się podoba.
no, ale na co warto zwrócić uwagę, co jest przydatne: MUSZĄ być biegi, najlepiej więcej niż standardowe 3, dynamo w piaście, ledy, hamulec ręczny przedni oprócz kontry, duże wygodne siodełko. koszyk na porządnym mocowaniu [jakbyś kupiła bez koszyka to polecam dokupić w decathlonie, naprawdę jest porządny].
nie wiem w jakim mieście mieszkasz i jak tam z nawierzchniami, ale mi się po wrocławiu nie jeździ dobrze na kołach 28 x 1,5. strasznie toto niewygodne przy dużych krawężnikach, trzeba ciągle uważać.

no i w ogóle ten mój amsterdam jest strasznie nieporęczny, waży prawie 17 kilo i strasznie się z nim męczę, więc radzę szukać czegoś lżejszego :<
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:14   #1679
sensualangel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
a coś zdecydowanie tańszego?
nie wiem czy Avon nie miał w ofercie sprawdź
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:39   #1680
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
nie masz czasem windowsa 7? bo jeśli tak, to pewnie ten sam problem co u mnie był - kopia zapasowa czy jakkolwiek to nazwać
Mam XP, ale może to ten sam problem. Jak sobie z tym poradziłaś, albo jak to zidentyfikowałaś?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości