Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 16:59   #2761
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
znowu znalezli jakies dzieciątko an śmietniku z pępowiną ....
czytałam o tym strasznie przykre to

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Serducho bije jak dzwon W tym samym momencie słyszałam je i czułam kopniaczki Zmierzyła mi brzuch centymetrem (przypominam: od spojenia łonowego do najwyższego punktu brzucha-a nie obwód! Po 20. tc. cm powinno być tyle ile tygodni) i też ok.
Od grudnia przytyłam tylko 5kg
Następna wizyta za 6 tygodni.

super wiadomości

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:04   #2762
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Głodomorry

Melduję się po glukozie miałam tą mniejszą dawkę i nakłuwanie tylko przed i po godzinie poszło bez sensacji, pielęgniarka delikatna. Oprócz tego standardowe badanie na fotelu, słuchanie serduszka i 270 pln poszło się je... ehhh płacenie za usługi gina to zdecydowanie nie jest przyjemna sprawa.
Następna wizyta dopiero 21 maja- usg
Super, że gładko poszło
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
ja tych nieudanych nie zatrzymywałam, za bardzo bolał ich widok...
Ja też.
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Dokłądne wymiary są np. na tej aukcji rozrysowane :

http://allegro.pl/wozek-captiva-nowo...221649326.html ,ale jeśli chcesz to mogę zrobić dokładniejsze pomiary (tylko powiedz co dokładnie mam zmierzyć) .
Podasz wymiary wewnętrzne gondoli bo tam są podane tylko zewnętrzne
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

link nie działa no to tak :

Składniki

dla 2-4 osóbziemniaki, 3/4 kg
jajko, 1
mąka, 3/4 szkl
Bułka tarta, do panierowania
FARSZ,
jajka ugotowane na twardo, 4
pęczek szczypioru,
jogurt, 3 łyzki
sól. pieprz,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 45 min1. Farsz: obrane jajka i szczypiorek kroimy drobno, wymieszać z jogurtem i przyprawami.

2. Ziemniaki obrac i ugotowac, przecisnac przez praske. Po wytygnieciu dodajemy make i jajko wyrabiamy ciasto. wałkujemy na grubosc 1 cm. i kroimy na kwadraty. Nastepnie nakładamy na nie farsz zlapiamy brzegi.

3. Panierujemy krokieciki w bułce i smażymy na głebokim tłuszczu na zloty kolor. Smacznego.
Brzmią pysznie, zapisałam sobie
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

wybaczcie że nie nadrobię ale ostatni dni mi przeleciały nie wiem kiedy i pewnie bym na nadrabianiu pół dnia spędziła
Właśnie wróciłam ze sklepu - kupiliśmy wózek dla młodej Chcieliśmy foteli od razu ale był tylko jeden kolor który nam nie odpowiadał .
Gratuluję zakupu
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja zamotałam owieczkę
Super
i masz śliczną bluzkę
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
jupiii zadzownili, że wózek jest juz do odbioru
Ale szybko, super
Cytat:
znowu znalezli jakies dzieciątko an śmietniku z pępowiną ....
I to niedaleko mnie, często przejeżdżam (nawet dziś dwa razy) koło tej sortowni śmieci...
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:05   #2763
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
właśnie dotarła Zrypana jak osiołek...
No to tak, tak jak się spodziewałam z brzuchem nie jest ok i mam znowu zwiększoną dawkę fenoterolu, teraz mam brać 2xpół tabletki i 2x całą (do tej pory było 4xpo pół).
A poza tym to wszystko ok, tylko jak już wracałam do domu, to brzuch już miałam jak kamień :/
kurcze moze ta dawka bedzie lepiej działac
Cytat:
Ja już po wizycie Szykuję obiad dopiero, a padam już z głodu. Zjadłam tylko rano śniadanie, potem poszliśmy na ten spacer i miałam coś zjeść, ale tż powiedział, że skoro mogą mi pobierać krew-zwłaszcza na cukier to lepiej nie jeść. I rzeczywiście dobrze zrobiłam, bo położna pobrała mi trzy próbki krwi-na cukier, żelazo i antyciała (dzięki Mamuśka za cynk). Poza tym ciśnienie znów książkowe W moczu nie mam już białka, a ta jedna tabletka Clotrimazolu powinna mnie była pozbawić tej infekcji.
Serducho bije jak dzwon W tym samym momencie słyszałam je i czułam kopniaczki Zmierzyła mi brzuch centymetrem (przypominam: od spojenia łonowego do najwyższego punktu brzucha-a nie obwód! Po 20. tc. cm powinno być tyle ile tygodni) i też ok.

Co do wiesiołka, to przynajmniej wiedziała o czym mówię Ale powiedziała, że nie przeprowadzono badań które by na pewno potwierdziły że ten olejek pomaga przy porodzie, że jak komuś pomogło to ok. A ona poleca napar z liści malin. A na skurcze łydek mam brać suplement dla kobiet w ciąży bo tam jest odpowiednia dawka magnezu, a sam magnez tu ciężko kupić... także wracam do prania Pregnacare-może tym razem nie będę mieć zaparć...

Tż wkurzył się że ten food procesor stoi nieużywany, więc go wyjął i umył Mamy owoce i będziemy robić dziś soczek Jak poczytałam w instrukcji co to cudo potrafi (miesza, sieka, trze, wyciska sok z owoców i warzyw, sok z cytrusów, ubija pianę) to stwierdziłam, że to zakup naszego życia

No, a teraz zmykam na obiad
Super wieści Mnie po tym Pregnacare mdliło , ciagle biore takie z Morrisona.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Wróciłam od fryzjera, ładny kolor wyszedł, nie ścinałam dużo, tylko końcówki wyrównane,bo wciąż uparcie zapuszczam
Obliczyłam że do rozwiązania zdążę jeszcze dwa razy pójść
a jaki kolorek robiłaś?

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:10   #2764
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Agunia może w końcu dawka leku uspokoi te twardnienia no i leż jak najwięcej skoro przy chodzeniu ciągle twardnieje

hanjah za udaną wizytę!
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:13   #2765
Irmusia81
Zakorzenienie

Hejka

My już w domku. Zrobiłam badania, byliśmy na zakupach i obiadku. Lubię takie dni Kupiliśmy drugą suszarką na pranie i kosz na brudne ubranka dla Małego (uroczy jest, bo taki mały).

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Właśnie tutaj się tak samo nazywają, może to te same jakościowo?
A ile kosztują te lidlowskie pieluszki?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja jestem jeszcze ciekawa jak się ma sprawa z pampersami Babydream z Rossmana
Bratowa męża uzywa ich od niedawna i mówi, że są ok Tylko dzidzia ma już 5 m-cy, więc nie wiem, jak jest z tymi mniejszymi rozmiarami.

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
witajcie
nawet nie probuje nadrabiac bo widze ze 20 stron przybylo od ostatniej mojej wizyty :P

pozwole sobie troche ponarzekac ale mam kryzys. Jakas melancholia mnie dopadla i rozrasta sie z kazda chwila coraz bardziej... Wysiadam juz psychicznie z tym lezeniem. Dzis podliczylam i mialam nadzieje ze to bedzie krocej a tu jeszcze 3 miesiace zeby wogule moc miec nadzieje ze cos z tego bedzie
wszyscy szykuja pokoje, ciuszki, wozki, a ja nawet nie wiem czy wogule donosze leci mi jakies zolte g od dluzszego czasu - smierdzi to jak jasny gwint, wszystko mam tym zapachem przesiakniete, ile bym sie nie kapala i przebierala, chore...ny krwiak... wszystko mnie boli - juz kazda sprezyne w materacu mam wyrytą na ciele...jakos sie czuje tak dziwnie, mam problemy z trawieniem od tego lezenia, za kazdym razem jak mi brzuch twardnieje to mnie strach paralizuje, a to dopiero 20 tydzien!!!!!!!! buuuuuuuuu - ja juz nie moge
Bardzo mi Cię żal Kochana Przytulam A tą wydzielinę konsultowałaś z ginem? Co On na to?

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wspaniale Gratuluję synka
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:14   #2766
carolyna_85
Przyczajenie

Witajcie
tak Was sobie poczytuje juz od jakiegos czasu (nel_a polecila zajrzec ) i chcialabym dolaczyc do Was jesli mozna tylko kurcze wy tak szybko piszecie ze ciezko czasami was nadrobic ale to nic moze sie uda ale na poczatek sie przedstawie karolina, mam 27 lat mieszkam w hannoverze, jestem w 23tc4d ciazy, termin mam na 09.08 i na razie bedzie niespodzianka (lekarz nie chce zdradzic na plci).

wiecie mam do was takie pytanko. w ktorym miejscu czujecie rucy dziecka np kopniecia? bo ja np najczesciej czuje tak gdzies w okolicach pepka i na razie leciutko po lewej stronie.

pozdrawiam goraco

zapraszam http://oczekiwanie-carolyna.blogspot.de/
carolyna_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:17   #2767
buena
Wtajemniczenie

W końcu nadrobiłam. Zawsze cos lub ktoś mi przeszkadzał w dokończeniu.

Najpierw gratuluję wszystkich udanych wizyt!

No i super, że Mamcia u Ciebie wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Teraz śnieg...nice
Jak na weekend majowy nie będzie w końcu ciepło, to idę protestować!
Też zaprotestuję, jak będzie brzydko. Chciałabym na jakiegos grilla się wybrać. Jakieś pieczone ziemniaczki albo skrzydełka.

Cytat:
My też myślimy nad tym wózkiem. Wczoraj małż widział go w sklepie i mu się też spodobał, a wcześniej jak pokazywałam go na stronach, to go skreślił.
I bardzo fajny kolor.
Cytat:
Wróciłam od fryzjera, ładny kolor wyszedł, nie ścinałam dużo, tylko końcówki wyrównane,bo wciąż uparcie zapuszczam
Myślę o pójściu do fryzjera, ale jakoś nie potrafię się zdecydować. Farbować, czy nie... Mam już spory odrost, ale co to taki odrost, jak ma się włosy do stanika. Z resztą niektóre farbowane brązy są taaaakie ładne. Z drugiej strony włosy, gdzie jest odrost są dużo zdrowsze.
No a może podciąć tak za łopatki... Znaczy przed łopatki.
Jak widać, nie mogę się zdecydować.

Juz pisałam parokrotnie, że należę do osób uzależnionych od słodyczy, więc rozumiem coniektóre z Was doskonale.
Ale mogę podrzucić Wam pomysły na zastąpienie całkiem niezdrowych rzeczy. Może skorzystacie, np. rodzynki same albo w czekoladzie, płatki w miodzie, czy jakieś inne, miód.
Ja staram zapychać się owocami (które uwielbiam), ale i tak zawsze uda mi się coś słodkiego przemycić.

Edytowane przez buena
Czas edycji: 2012-04-17 o 17:24
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:26   #2768
hanjah
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Cytat:
Super wieści Mnie po tym Pregnacare mdliło , ciagle biore takie z Morrisona.
Mnie nie mdliło, bo wyczytałam że trzeba brać po jedzeniu Koleżanka brała na czczo i mdliło ją właśnie.
Ja tego suplementu nie kupowałam, dostałam go od tej koleżanki właśnie. Tylko zaparcia miałam-tak myślę, że to właśnie po tym. Ale zrobiłam sobie przerwę i teraz zobaczę jak na mnie podziała-może chociaż tych skurczów łydek nie będę mieć
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:26   #2769
blueberry88
Zakorzenienie

Robię pomidorową, a raczej taki krem z pomidorków

Cytat:
jaki słodki misiaczek dobrze Ci idzie
Dzięki. A owieczka długo mi służyłam pod brzuch - zanim tż kupił mi specjalna poduszkę. Poza tym się rozkłada i robi za 'jaśka' Szkoda, że nie jest cięższa - muszę skombinować jakąś lalkę bardziej przypominającą dziecko. Póki co - fajna zabawa

Cytat:
A ja to nawet nie znam się na tych indeksach . Jem wszystko metodą prób i błędów - np. po madarynce i pomarańczy miałam wysoki cukier 152 , a niby mają niższy indeks niż arbuz. Pewnie to zależy od organizmu . Ja stwierdziłam,że owoców nie będę sobie żałować ,bo są zdrowe dla mnie i dziecka, a czekolade sobie odpuszcze. Chociaż czasami mam ochote na mleczną z milki

Jaka misterna konstrukcja z owieczką
Mam nadzieję, że po ciąży szybko Ci się cukrzyca cofnie i dostaniesz zasłużona milkę!
Starałam się

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dobre!
zdjęcie wymiata - te uszy owieczki
No i ma za krótkie nóżki

Cytat:
gdzie kupiłaś chustę? Też właśnie planuję zakup.
Kupiłam na all od Natibaby.

Cytat:
No to tak, tak jak się spodziewałam z brzuchem nie jest ok i mam znowu zwiększoną dawkę fenoterolu, teraz mam brać 2xpół tabletki i 2x całą (do tej pory było 4xpo pół).
A poza tym to wszystko ok, tylko jak już wracałam do domu, to brzuch już miałam jak kamień :/
Mam nadzieję, że brzuch uda się opanować Tymczasem dobrze, że reszta ok!

Cytat:
Super
i masz śliczną bluzkę
Dzięki - firmy Mama i Ja!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:28   #2770
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, będzie dobrze
dzięki

Cytat:
kurcze moze ta dawka bedzie lepiej działac
mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Agunia może w końcu dawka leku uspokoi te twardnienia no i leż jak najwięcej skoro przy chodzeniu ciągle twardnieje
Blue

staram się leżeć ile mogę, ale chyba trzeba będzie jeszcze więcej

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:33   #2771
natee
Zakorzenienie

Cytat:
posłałam TŻ ta apteki doz po odbiór pampków, 3 raz mu powtarzałam w której aptece, i co? poszeł do innej i tylko siary narobił
faceci
Cytat:
fajniutki

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Mnie nie mdliło, bo wyczytałam że trzeba brać po jedzeniu Koleżanka brała na czczo i mdliło ją właśnie.
Ja tego suplementu nie kupowałam, dostałam go od tej koleżanki właśnie. Tylko zaparcia miałam-tak myślę, że to właśnie po tym. Ale zrobiłam sobie przerwę i teraz zobaczę jak na mnie podziała-może chociaż tych skurczów łydek nie będę mieć
Kochan ja brałam zawsze po posiłku i to nic nie dawało

Stary 2012-04-17, 17:34   #2772
prince_polo
Zakorzenienie

Chce mi się znowu chleba !
moja corka się tak słodko rusza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:36   #2773
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Kochan ja brałam zawsze po posiłku i to nic nie dawało

Może taki suplement nie każdemu podchodzi-ja też się po nim kiepsko czułam przez te zaparcia...

A ten z Morrisons jak się nazywa?
Stary 2012-04-17, 17:38   #2774
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Biedactwo trzymam kciuki żeby teraz pomogło
Cytat:
Ja już po wizycie Szykuję obiad dopiero, a padam już z głodu. Zjadłam tylko rano śniadanie, potem poszliśmy na ten spacer i miałam coś zjeść, ale tż powiedział, że skoro mogą mi pobierać krew-zwłaszcza na cukier to lepiej nie jeść. I rzeczywiście dobrze zrobiłam, bo położna pobrała mi trzy próbki krwi-na cukier, żelazo i antyciała (dzięki Mamuśka za cynk). Poza tym ciśnienie znów książkowe W moczu nie mam już białka, a ta jedna tabletka Clotrimazolu powinna mnie była pozbawić tej infekcji.

Co do wiesiołka, to przynajmniej wiedziała o czym mówię Ale powiedziała, że nie przeprowadzono badań które by na pewno potwierdziły że ten olejek pomaga przy porodzie, że jak komuś pomogło to ok. A ona poleca napar z liści malin. A na skurcze łydek mam brać suplement dla kobiet w ciąży bo tam jest odpowiednia dawka magnezu, a sam magnez tu ciężko kupić... także wracam do prania Pregnacare-może tym razem nie będę mieć zaparć...

Tż wkurzył się że ten food procesor stoi nieużywany, więc go wyjął i umył Mamy owoce i będziemy robić dziś soczek Jak poczytałam w instrukcji co to cudo potrafi (miesza, sieka, trze, wyciska sok z owoców i warzyw, sok z cytrusów, ubija pianę) to stwierdziłam, że to zakup naszego życia

No, a teraz zmykam na obiad
Super, że wszystko ok
Cytat:
faceci w ciąży dopiero by narzekali, aż mi się przypomniał kabaret "mężczyzna choruje" http://www.youtube.com/watch?v=RbXSEIDS5xY polecam!

W to że by narzekali nie wątpie
Cytat:
to ja czekam na zdjecie fryzurki
Próbowałam, ale nie wstawię, bo na zdjęciach, które robię sama z mojego telefonu wygladam jak pyzaty, spasiony prosiak, może w weekend mąz mi zrobi jakies lepsze
Cytat:
a jaki kolorek robiłaś?
Blond z lekkimi refleksami brązu, wygląda bardzo naturalnie
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Myślę o pójściu do fryzjera, ale jakoś nie potrafię się zdecydować. Farbować, czy nie... Mam już spory odrost, ale co to taki odrost, jak ma się włosy do stanika. Z resztą niektóre farbowane brązy są taaaakie ładne. Z drugiej strony włosy, gdzie jest odrost są dużo zdrowsze.
A jaki masz naturalny kolor, może spróbuj ufarbować na maksymalnie zbliżony do swojego kolor, wtedy łatwiej schodzić z farby, bo odrost jest niewidoczny
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:42   #2775
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
to widze ze nie tylko ja slodkie tak pochlaniam....... a macie jakies sposoby by nie jesc?? albo jakis zamiennik równie smaczny?
Nobla dla tego kto wymyśli sposób na to Ja mogłabym się żywić tylko i wyłącznie słodyczami

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
w końcu naładowałam baterie do aparatu i wrzucam mojego brzucholka może być minimalnie niewyraźne bo mi się trzęsą łapska po tabletkach
Zgrabniutka jesteś I brzuszek jeszcze nie jest duży

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Noo z tą kasą to prawda.. dzisiaj zamówiłam sobie magnez i 2x dha i stówy nie ma.. 10. miałam wypłatę tyś zł a już mi zostało 190zł
a jeszcze 24 wizyta i 120zł muszę szykować..

trochę zaszalałam i kupiłam już niuni stroik na chrzest
Wdzianko na chrzest bardzo ładne, ale kasa która wydajesz w aptece przyprawia o zawrót głowy

Cytat:
a mnie wzięło na wspomnienia...

moje 2 kreseczki...

i masa trudów pierwszy z lewej z 1 ciąży... oj trochę to trwało ale się udało
Rzeczywiście sporo tych testów, ale najważniejsze że się udało

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dzięki To pierwsza próba i poniżej pierwsza próba innego węzła - będę ostro ćwiczyć! Normalnie poczułam bliskość z owieczką
Fajnie wyszło Ci to motanie się chustą. Ciekawe jak będzie szło z dzieciaczkiem

Cytat:
Oh, żeby tabletki Ci pomogły

hanjah super, że po wizycie wszystko wzorowo Zazdroszczę, od grudnia tylko 5 kg na plusie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:44   #2776
natee
Zakorzenienie

Cytat:

Może taki suplement nie każdemu podchodzi-ja też się po nim kiepsko czułam przez te zaparcia...

A ten z Morrisons jak się nazywa?
kurcze chyba Pregnancy Witamins czy jakos tak zwyczajnie, takie biało/srebrno/różowe opakowanie 30 tabl, jedna dziennie.

Stary 2012-04-17, 17:47   #2777
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze chyba Pregnancy Witamins czy jakos tak zwyczajnie, takie biało/srebrno/różowe opakowanie 30 tabl, jedna dziennie.
Jak będę się źle czuć po tym Pregnacare to będę musiała kupić coś innego
Stary 2012-04-17, 17:51   #2778
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Powodzenia na glukozie
Dziękuję Ale to było zwykłe pobranie na czczo. Obciążenie robiłam już 4 tyg temu.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Przepraszam ze trzymalam Was w niepewnsci caly dzien. Mialam napisac do Hanii smsa ale zapomnialam zabrac ze soba telefonuz tego roztargnienia.
A wiec bylam w szpitalu, wrocilam okolo godz 19 i bylam tak zmeczona ze polozylam sie spac i obudzilam sie przed chwila jak tz wrocil i mnie obudzil.
a wiec bylam w szpitalu mialam robione usg i ktg pod ktorym lezalam 3 godz.
Ktg wyszlo ogolnie dobrze a lezalam tak dlugo bo aparatura odczytywala mocne ruchy a ja ich nei czulam no i ogolnie serduszko pracuje dobrze ale dostalam zrypke ze powinnam wczoraj przyjechac i teraz co tydzien musze chodzic na monitoring,
mala jest ulozona posladkowo i dlatego moglam slabiej to czuc ale powiedziala mi ze jezeli jutro nie bede zadowolona z tego ze nie czuje ruchow mam tez zadzwonic i przyjechac.
Co za ulga Bardzo się cieszę, że z Malutką wsystko ok
Stary 2012-04-17, 17:54   #2779
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie wyszło Ci to motanie się chustą. Ciekawe jak będzie szło z dzieciaczkiem
No dokładnie. Położę się, bo jestem padnięta po zakupach i może znowu poćwiczę.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:54   #2780
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

heh mam ten sam problem, chce zafarbować i wrócić do naturalnych jednocześnie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:55   #2781
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Jak będę się źle czuć po tym Pregnacare to będę musiała kupić coś innego
ja juz trzecie opakowanie dzis kupie, bo mi sie skonczyły. nie biore juz tak regularnie, ale jednak czuje potrzebe łykania

Stary 2012-04-17, 17:56   #2782
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ładny!ja też wybiore jakiś ciemny kolor
Cytat:

wybaczcie że nie nadrobię ale ostatni dni mi przeleciały nie wiem kiedy i pewnie bym na nadrabianiu pół dnia spędziła
Właśnie wróciłam ze sklepu - kupiliśmy wózek dla młodej Chcieliśmy foteli od razu ale był tylko jeden kolor który nam nie odpowiadał

Od razu gratuluje wszystkim mamom po udanych wizytach i oraz dla potrzebujących.
dotttka super wózek!
Cytat:
jupiii zadzownili, że wózek jest juz do odbioru
super
Cytat:
Muminku gratulacje z okazji 30 tygodnia Jesteś już na ostatniej prostej Babeczki pyszne, się na nie napatrzyłam i chyba zaraz muszę iść do sklepu po coś słodkiego
dziękuje!
Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Asiu

http://allegro.pl/tutek-wozek-grande...271836072.html

Chyba jednak zdecydujemy się na ten, cena podobna a jest zdecydowanie lżejszy. Widziałam go w sklepie na żywo, dobrze się prowadzi. Martwi mnie tylko rozmiar gondoli ok 78 cm.
ładnie wygląda
Cytat:
Agunia oby zwiększona dawka pomogła!cieszę się że poza brzuszkiem wszystko jest dobrze!
Cytat:
super że wszystko ok
Cytat:
cieszę sie że Jesteś zadowolona

zamówiłam na allegro ochraniacz do łóżeczka i prześcieradła

dziewczyny jakiej wielkości kupujecie wanienki?czy taka mała wystarczy?
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:57   #2783
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
heh mam ten sam problem, chce zafarbować i wrócić do naturalnych jednocześnie

bardzo ładny też będę miała z tej samej firmy
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:58   #2784
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona z nowego kolorku. I że udaje Ci się zapuszczać włosy. Ja też ciągle zapuszczam - góra 2-3 miesiące

Cytat:

Właśnie wróciłam ze sklepu - kupiliśmy wózek dla młodej Chcieliśmy foteli od razu ale był tylko jeden kolor który nam nie odpowiadał .
Fajnie, że macie już wózek Dalej wyczytałam, jaki kupiliście

Stary 2012-04-17, 17:59   #2785
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz trzecie opakowanie dzis kupie, bo mi sie skonczyły. nie biore juz tak regularnie, ale jednak czuje potrzebe łykania
Gdyby nie te skurcze łydek to pewnie bym nic nie brała
Stary 2012-04-17, 18:00   #2786
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 30 tydzień ciąży!!!
Gratulacje

Cytat:
ja do szkoły rodzenia też się nie wybieram, najpierw planowałam, ale w sumie kasy nam szkoda.
Też mi trochę szkoda kasy, ale ciekawość jednak zwyciężyła i idziemy do sr

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj dostaniemy od znajomych stojak do wanienkibardzo się ciesze bo te stojaki są droższe od wanienek
Super
Stary 2012-04-17, 18:01   #2787
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ale to było zwykłe pobranie na czczo. Obciążenie robiłam już 4 tyg temu.
To pewnie chciałam innej mamusi pożyczyć powodzenia. Chyba Agunia się dzisiaj wybierała

Stary 2012-04-17, 18:05   #2788
ewka5891
Zakorzenienie

Moj synek strasznie ruchliwy jest
wczoraj cały wieczor buszował, dzisiaj cały dzien strasznie się ciesze, nawet jak siedzialam na zajeciach to nie mogłam się skupic bo mi brzuch falowal

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:07   #2789
Mandragorrka
Zakorzenienie

Robiłam dzisiaj zupę pomidorową - poszłam na zakupy kupiłam wszystko na targu i chciałam jeszcze śmietanę kupić w sklepie na przeciwko. Śmietana kosztuje 1,90 a w sklepie nie mieli mi wydać z 10 zł Śmietany nie kupiłam, wyszło mi że małża wyślę później. Małż poszedł do sklepu i kupił na krechę. Tym sposobem mamy w sklepie 6,40 długo bo kobieta dalej nie miała wydać

Stary 2012-04-17, 18:09   #2790
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
No a żeby było fajnie to mi strzeliła dzisiaj równa 30 i przy okazji zaczynam 31 tydzień
Gratuluję

Cytat:
Ja od wczoraj w III trymestrze
Gratki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości