|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
wracaj szybko do zdrówka, a na temperaturę paracetamol i wygrzewanie sie w łóżku.
mnie też coś dopadło. Głowa boli, mięśnie bolą, temp. 37,5 i kaszlę okropnie. A ten mój dziad dalej się nie odzywa i nawet tym, że kaszlę, leżę w łóżku z termometrem obok się nie zainteresował
|
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ostatnio premier Tusk powiedział,że w Polsce to najlepsza rodzina bezdzietnaJa nie wiem,zamiast pomóc ludziom w potrzebie,wolą im zabrać dzieci do opieki-paranoja co się w tym kraju dzieje... Ja jem lody bakaliowe i czuję bejbika jak kopie
|
|
#1053 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula zachwycona, z resztą ona od początku mówiła że to braciszek i imiona wymyśla. Był już Jasiu, Olek, Adaś, Janusz. Cytat:
Cytat:
Gratuluję dobrych wieści z wizyty Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zabieram się do nauki, a mi się tak nie chce |
||||||||
|
|
|
#1054 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziolchy!
Podczytuje Was juz od tygodnia, ale zawsze nie zdaze, zeby cos namazac... Dzisiaj zaczyna sie 21tc , nawet nie wiem kiedy to tak szybko zlecialo ![]() Usg mam w poniedzialek i juz z niecierpliwosci dostaje kota, wkoncu dowiemy sie co za potworek tam w srodku siedzi.(albo potworka )Poza tym, to w sobote sie przeprowadzamy, wiec caly czas cos zalatwiamy, remontujemy itp. i do tego jeszcze praca do 6 , juz nie mam sily... Dzisiaj na mojej przerwie na lunch zdazylam kupic dywan a po pracy wyprawa do Ikei po kilka mebli i tak mniej wiecej wyglada caly tydzien...a jak sobie pomysle o weekendowym pakowaniu to juz mnie skreca. Co do typowo ciazowych spraw i dolegliwosci , to wszystko w jak najlepszym porzadku, bebzunek rosnie a dzidek kopie, wiec jest ok. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia, bo nie mam tej kreski co do pepka idzie, czy u Was wszystkich juz sie pojawila??? Nie wiem czy to jest "obowiazkowe", ale chetnie sie dowiem jak to u Was wyglada. |
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój zawzięty od sobotyZDRÓWKA MAMUSIE!!! Spioszka ja jeszcze nie mam tej kreski,pewnie później się pojawi ![]() Tamlin Twoja pomoc jest nieoceniona już i ja wiem,gdzie teraz jest ta moja macica
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-17 o 17:43 |
|
|
|
|
#1057 |
|
Konto usunięte
|
spioszka kochana niektórym kobietom w ogóle się nie pojawia,więc to nie jest jakiś mus że musi być.ja mam bardzo delikatną jak na razie
ale mi dziś brzuszek wywaliło
|
|
|
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Nie miałam krechy w pierwszej ciązy wcale więc teraz pewnie też się nie pojawi
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Wam bardzo kobitki
wiec,wychodzi na to ,ze nie jestem jedynym bezkreskowcem
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam dziś krew oddać i siuśki do badania i tak mi babeczka igłę wbiła, że nawet nie poczułam takie pobieranie krwi to ja mogę nawet polubić![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ja też nie wiem, gdzie sięga już moja macica, bo ja miałam baaaaardzo duże tyłozgięcie, raz nawet jeden lekarz jak byłam na usg kontrolnym jeszcze przed ciążą z rok jak mi tą głowicę włożył to aż zagwizdał i mówi, że takie tyłozgiecie to drugi raz w życiu widzi i że muszę mieć bardzo bolesne miesiączki, bo macica musi krew pod górkę wypychać do szyjki no i jak byłam na usg w 13 tyg to też miałam przez bobra bo mnie gin najpierw obmacał i mówi, że przez brzuszek jeszcze nie zobaczymy, ale następne już powiedział, że powinno być przez brzuszek, więc mam nadzieję, że już się rozprostuje do tego czasu. |
|
|
|
|
#1062 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Katee27;33591715]Właśnie,nie martw się.W pierwszej ciąży mogą się pojawić nawet po 20tyg.Czytałam tutaj na wizażu,był taki wątek.
Ciesz się każdą chwilą i tym,że z maleństwem wszystko dobrze Nie stresować mi się! dzięki, babeczki
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba zaczne tworzyc juz liste co do zakupow,bo faktycznie jak w 9 miesiacu jak zaczne wszystko kupowac to bede jesc tynk ze scian
![]() juz bym kupila lozeczko turystyczne kurde ale no niewiem jaki kolor bo malo na allegro jest do wyboru tzn.sa ale ja chce takie z plozami do bujania,organizerem i lampka z wibracjami ubranka tez jeszcze sobie odpuszcze. Myslalam o butelkach,pampersach i takich tam---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- a i jeszcze jedno czy jest konieczny materac do tego lozeczka turystycznego? |
|
|
|
#1064 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-04-17 o 18:21 |
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konieczny ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Kraven gratuluję udanej wizyty
|
|
#1067 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co noc mam dziwne sny a najbardziej przeżyłam jak śnił mi się poród,leżałam w domu swoim łóżku,mąż sprawdzał mi rozwarcie bo stwierdziłam ze do szpitala pojedziemy jak będę mieć rozwarcie na 9 cm i cały czas podczas porodu myślałam sobie że będzie bardziej bolało,fajnie jak by tak było
|
|
#1069 |
|
Konto usunięte
|
ale macie z tymi snami.ja to swoich właściwie nie pamiętam
|
|
|
|
#1070 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas dzisiaj była piękna pogoda i większość dnia spędzilismy na dworku
.Kupiłam kilka rzeczy dla córci mej,zaraz się pochwale .Kompletowanie ciuszków idzie mi najlepiej .Co do kreski na brzuszku to ja w pierwszej ciąży nie miałam i teraz pewnie też nie będę miała ,a co do łóżeczka turystycznego to potrzebny jest porządny materac.
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
a czym sie roznia materace piankowe a gryka czy kokos?
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Idę pod prysznic bo nie zbiorę się z kanapy,w ciąży straszny leń się ze mnie zrobił.
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Nie oszczędzajcie dziewczyny na materacu dla dzidziusia. Najlepiej poczytać na necie jaki najlepiej zakupić, albo gdzieś w salonie z sypialniami wypytać co polecają i jakie ceny. Ja bym chciała jakiś z warstwą lateksu, żeby siuski nie wsiąkały we wnętrze, bo później tam siedlisko bakterii.
Mnie kreska pojawiła się jakieś 2 tygodnie temu. Jest bardzo koślawa, że aż to śmieszne. Ja mam ciemną karnacje a w ciąży brzuch mi jeszcze bardziej ściemniał. Mąż się śmieje że będzie murzynek
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedze już chyba 3 godzine i patrze se na ciuszki niemowlęce i z trudem sie powstrzymuje żeby nie kupić, ale czuje że jutro chyba już nie wytrzymam ![]() http://allegro.pl/spiochy-spioszki-c...253437583.html |
|
|
|
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
a wiecie co....
dostałam swoje pierwsze dwa kopy aż mi skóra na brzuchu podskoczyłaLeżę sobie i macam się po brzuchu - acha dzidek z prawej bo górka że ho ho... potem poszłam odgrzać TŻ obiadek, qracam, szukam górki, nie ma, a za chwilę kop...kop... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Co do oliwki z johnsona - mnie uczula jak posmaruję na suchą skórę, bo jak na mokrą po kąpieli to ok. Idę dalej nadrabiać z bananem na twarzy
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Anusia, jakie śliczne
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
sukieneczka jest
kreseczkę mam ale słabą ![]() maggie no właśnie nie do opisania ![]() co do materacy sprawdzę czy mają takie do łóżeczka w janpolu - mam do spania w łożu lateksowy i jest mega wygodny
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

a ostatnio premier Tusk powiedział,że w Polsce to najlepsza rodzina bezdzietna

już i ja wiem,gdzie teraz jest ta moja macica

a z drugiej piersi lała mi sie czysta żywa krew