|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Dziewczyny widziałam dzisiaj 4 lokaski, w tym jedną, która miała prześliczny drobniusi skręt na dole, a na górze rozprostowane sianko
aż chciałam jej powiedzieć, żeby do nas przyszła i zmieniła pielęgnacę itd itp...ale zabrakło mi odwagi teraz się czuję, jak osoba, która nie udzieliła pomocy na miejscu wypadku jestem nieśmiała?
|
|
#61892 | |
|
Flawless
|
Cytat:
Wiesz, tak na dobrą, sprawę, jeżeli są Ci to obce osoby, nie wiadomo jakby zareagowały
|
|
|
#61893 |
|
sentimental animal
|
ale dzisiaj wiatr na dworze
zdjęcie dzisiaj po całym dniu w załączniku.ps. właśnie zauważyłam, że mój aparat ma datę jeden dzień do tyłu
|
#61894 |
|
Strażnik Wizażu
|
Raz się odważyłam obcej kręconowłosej powiedzieć o wizażu i pielęgnacji CG...dziewczyna stwierdziła, że lubi swoje włosy (wg mnie sianko)...
no to nie tłumaczyłam dalej... ;P
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-04-17 o 16:56 |
|
|
|
#61895 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i masz super uśmiech! Cytat:
burza loków ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
) a tutaj się wstydziłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Mahhyskaruszyłas się do zdjęcia ładnie błyszczą ![]() Red oddawaj tę rudą czuprynę ![]() Evita w codzienniku ale cudne spiralesy
|
|
|
#61896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wlasnie ten post zachecil mnie do napisania ![]() podgladam was od jakiegos czasu, jak narazie jestem przerazona iloscia informacji na temat pielegnacji wlosow, troche sie we wszystkim gubie, ale musze sie wziac za siebie ![]() w skrocie: od malego mialam krecone wlosy, jednak szybko zaczelam je katowac rozjasnianiem, prostowaniem, farbowaniem, utlenianiem... wszystkim. opamietalam sie dwa lata temu, ale wtedy niestety przyszla choroba, ktora zabrala mi mnostwo wlosow. zeby bylo malo, "dolozylam" sobie rozjasniaczem w sprayu ktory zniszczyl mi ledwo co odrosniete wlosy. w tej chwili mam na glowie siano, dosc dlugie bo az 50cm, ktore nie suszone suszarka jest proste mniej wiecej do polowy (chyba ze myje glowa w dol i ugniatam), na dole natomiast jeszcze bardziej przesuszone i krecone tak, ze nie da sie rozczesac loki nie sa takie piekne jak u was, tylko cieniutkie, bardzo krecone, prawie jak u dzieci, nienawidze ich ![]() od pol roku olejuje wlosy olejkiem kokosowym, himalya, robie nafta, jestem po kuracji tabletkami revalid, odstawilam prostownice. suszarki niestety nie moge gdyz rano wlosy nie zdazylyby wyschnac, przez co 5 dni w tygodniu chodze w wysuszonych, wyprosotwanych suszarka wlosach (susze glowa w dol, czeszac je, przez co sie prostuja i sa puchate :/). nie mam pojecia co jeszcze moge robic, musze sie pogodzic z tym ze mam krecone wlosy, ale mi sie moje loki nie podobaja ![]() dziekuje jesli dotrwalyscie do konca mojej wypowiedzi
|
|
#61897 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja wrzucę kilka zdjęć.
1,2 przed CG (jakieś połtora miesiąca temu). 3 wczoraj pomożecie mi określić typ skrętu?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#61898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co innego na imprezie po alkoholu, w kolejce do WC, zdarzylo mi sie raz Ale zaczelam od komplementu bo rzeczywiscie miala ladny, mocny skret, a potem dopiero ze "jest takie forum, na ktorym jest wiele bardzo fajnych wskazowek" itd. Mimo to mialam wrazenie ze dziwnie na mnie ona wraz z kolezanka patrzyly ![]() Ale wiesz, tez mnie dopada czasem takie uczucie, gdy np. w autobusie widze jakas niepozorna dziewczyne z suchymi, rozczesanymi kręciołami, czyli sianem, ktora z cala pewnoscia swojej fryzury nie cierpi... Mysle sobie wtedy, ze gdyby tylko wiedziala o naszym zakreconym forum, to moze jej wlosy by wypieknialy i ona sama w swoich oczach rowniez. I ze to mogloby duzo wniesc do jej zycia. Ale sie nie odzywam...
|
|
|
#61899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam że jedna z nich rozczesuje góre włosów, bo z dołem se nie radzi i pod tą rozczesaną warstwą ma takie piękne spręzynki, poprosiłam ją raz żeby spróbowała ich nie poczesac na to ona "coś ty, bede wygladała jeszcze gorzej". Nie to nie
|
|
|
|
|
#61900 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Też bym się nie odzywała. Po pierwsze moje nie są takie super żeby się mądrzyć (ale będą! ), po drugie to byłaby jakby krytyka.Cytat:
Lalinka, hej Masz zdjęcie? ![]() Maliniarko, dzięki, oddać nie oddam bo brzydko mi bez włosów Mam problem bo jeśli nie czeszczę włosów to są takie rzadkie i biedne, rozczesane się puszą, co by tu poradzić? Może odstawię krem z Biedronki to będą bardziej puszyste
|
||
|
|
|
#61901 |
|
Rozeznanie
|
Zauważam pierwsze efekty intensywnej pielęgnacji CG
Falowane włosy z tyłu falują coraz mocniej, a przód jest coraz prostszy Ale za to moja mama porzuciła slsy i silikony, kupiła szampon alterry i stosuje moje odżywki. Kuzynka, która bardzo się śmiała z mojego olejowania, ostatnio mi napisała, że zaczyna z lnianym. Koleżanki zaczynają współpracować z olejami, a dwie nawet wprowadzają elementy CG, które im podsunęłam ![]() ![]() Ale obcym ludziom nadal wstydzę się cokolwiek o włosach mówić
|
|
|
|
#61902 |
|
Zadomowienie
|
Wciąż nie łapię tego forum. Moje posty pojawiają się z jednodniowym opóźnieniem (po akceptacji moderatora) i przez to giną gdzieś na poprzednich stronach. Sama mam problem, żeby je odnaleźć.
O mojej pielęgnacji napisałam w poście, który znalazł się znienacka chyba na stronie 44. Załączyłam też fotkę, żeby zobrazować rozmiar nieszczęścia ![]() Bardzo proszę Dobre Dusze o kilka słów komentarza i jakieś wskazówki na dalszą drogę życia
|
|
|
|
#61903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My prawie jak sekta, ale boimy się zagadać
|
|
#61904 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u mojej pani dermatolog i poleciła mi wodę brzozową prosto z brzozy. Używacie?
|
|
|
|
#61905 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a sama robi włosom dużo krzywdy...Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
ale może taka też by się nadała - ciekawa jestem fajnie by było jeśli tak bo miałabym taką prosto z lasu
|
|||
|
|
|
#61906 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. też na początku olejowałam na silikony nie wiedząc, że źle czynię Ale one nie tworzą aż takiej kompletnej bariery, coś tam pewnie przeniknęło, u mnie była różnica. Tak czy siak odżywkę lepiej odstawić na rzecz polecanych tutaj.3. ta pianka nie jest aby na alkoholu? Przetestuj żel lniany, może się sprawdzi jako utrwalacz Albo jakiś kupny polecany przez dziewczyny.A co do zdjęcia to daj mi Boziu takie loczki w wilgotną pogodę! Zerknij na moje stare siano po lewej https://wizaz.pl/forum/blog_attachme...0&d=1334063330 Teraz po deszczu mam nie lepsze. Fakt, masz drobnicę ale nie siano, na Twoim miejscu spróbowałabym żelu lnianego, czesania grzebieniem (na mokro oczywiście), olejowania i nawilżania. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#61907 |
|
Raczkowanie
|
Redhaired Witch oto moje wlosy
|
#61908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ha, rzeczywiście Twoje włosy z pierwszego zdjęcia wyglądaja prawie identycznie jak moje. W dodatku dawno temu farbowałam na kolor identyczny jak Twój aktualny (Cos mi sie kojarzy, że to była farba Joanna, kolor Tycjan)Powoli kompletuję kosmetyki zgodne z CG i spróbuję zawalczyć. Na razie mam tylko szampon HIPP i Wax (chyba ta do suchych jest zgodna z CG. Jeśli nie, to proszę o korektę). Kupiłam też na Allegro pod wpływem Anwen Pianka John Frieda nie zawiera alkoholu, ale nie wiem czy pozostałe jej składniki są OK. Ostatnie olejowanie zrobiłam olejem arganowym. Czy któraś z Was stosowala go na wlosy? On sie fantastycznie sprawdza na skórę zarówno samodzielnie, jak i w postaci domieszki do balsamów lub kremów. To, co robi ze skórą jest po prostu magią . Łudzę się, że na wlosy podziała podobnie, ale może się mylę. Oliwę z oliwek też mam w domu. Uważasz, że byłaby lepsza? Co do szczotki... Czesałam moje wlosy wszystkim. Używałam szczotki z wlosia naturalnego, syntetycznego, metalowe, grzebienie gęste, normalne i te z szerokimi zębami. Dopiero Tangle Teezer jest moim objawieniem. Jest boska. Mozesz przyłożyć ją na czubku głowy i przeciągnąć po całej długości, a ona rozczesze bez najmniejszego szarpnięcia. Coś pięknego
Edytowane przez zlakobieta Czas edycji: 2012-04-17 o 18:59 |
|
|
|
|
#61909 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj odzywkę Nivea Intense re pair
kupiłam na szybko i teraz patrzę, że ma silikony, ale mi one nie straszne i zużyję. Używa któraś z Was? Rozprostowuje loki? Bo tego uniknąć bym chciała |
|
|
|
#61910 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
niezmiernie mi miło
![]() Cytat:
i z czasem będzie łatwiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
już lepiej się czujesz mam nadzieję Cytat:
Cytat:
widać włoski masz dość cienkie i delikatne na początek przeczytaj pigułkę i FAQ z pierwszego postu nigdy nie byłam w tym dobra ale muszę powiedzieć, że jesteś śliczna no pewnie tak, bo to tak głupio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
możesz podlinkować swój post ze zdjęciem?kiedyś już była taka myśl... ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() czy rozprostuje, każdy może mieć inne odczucia, na pewno jakbyś długo nie zmywała to może rozprostować przez obciążenie, ale to jak niemal wszystko kwestia indywidualna
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-04-17 o 19:57 |
|||||||||||
|
|
|
#61911 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Swoje robiłam Garnierem Belle Color.Na Waxach się nie znam, na składach też średnio, jeśli pianka Ci służy (i ktoś potwierdzi jej dobry skład) to w sumie używaj na zdrowie. Nie jestem w piankowym temacie bo u mnie żadna się nie sprawdzała, brzydko sklejały i obciążały włosy. A żel lniany warto przetestować bo to 100% natury + dodatkowo nawilżenie ![]() Olej arganowy dziewczyny bardzo polecały do włosów, niestety nie dane mi było go używać. Oliwę zaproponowałam jako zamiennik Vatiki bo zazwyczaj ludzie mają ją w domu Ale arganowy fajniejszy (podobno).Jesli zaś chodzi o szczotkę to u siebie zauważyłam, że inny mam skręt po rozczesaniu mokrych grzebieniem z szeroko/wąsko rozstawionymi zębami, inny po rozczesaniu palcami. Po prostu włosy zbijają się w pasma innej grubości i szroki grzebień najbardziej mi podpasował. Więc - może niesłusznie - wykoncypowałam, że TT jako szczotka o bardzo gęstych ząbkach może "zaburzać" samoistne kręcenie się Twoich włosów i rozbijać loki. No ale strzelam bo nie testowałam i w ogóle w temacie szczotek jestem zielona. Oddaję głos lepiej zorientowanym
|
|
|
|
|
#61912 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Czyli niektóre miękkie też mają trans?
|
|
#61913 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przez forum też mam ochotę ludzi na ulicy zaczepiać Czasami widzę takie ładne loczki a tak strasznie przesuszone, że aż się prosi pomócCytat:
Świetny pomysł z ulotkami Powiedzcie mi jakie znacie jeszcze dobre odżywki b/s oprócz Joann? Chodzi mi o jakieś takie bardziej treściwe |
||
|
|
|
#61914 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#61915 |
|
Konto usunięte
|
czy któraś z was używała glinki marokańskiej do mycia włosów? jestem ciekawa opinii
|
|
|
|
#61916 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety również, o ile fajnie to wygląda z tyłu, bo w miarę ładnie pokręcone, to z przodu smutno. Zastanawiam się czy nie spróbować z pianką. A Ty próbowałaś?
|
|
|
|
#61917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ostatnio w przypływie rozpaczy i chęci zaplecenia warkocza rozczesałam suche włosy - miałam ochotę cyknąć fotę i pokazać tej koleżance tę włosową masakrę
|
|
|
|
|
#61918 |
|
ma zielone pojęcie
|
Używałam zielonej i kaolinowej oraz glinki Ghassoul. Ghassoul była świetna, zielona też mi pasowała, za to kaolinowa była beznadziejna do mycia.
|
#61919 |
|
Raczkowanie
|
Nie, w sumie to nigdy nie używałam pianki, próbowałam podpinania włosów, ale średnio to mi wychodzi, i tak po całym dniu są już przyklapnięte
|
|
|
|
#61920 | |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczęta. Nie mam czasu przeczytać wszystkiego
dodam tylko że po widoku włosów Aiisaa umarłam, (do tego Matka weszła, spojrzała i oznajmiła: "no, jakbyś ścięła włosy, to też byś tak miała". Doprawdy, motywujące), Red, jak jeszcze raz przeczytam Twoje narzekania, to Cię znajdę, ścinam Ci włosy i robię sobie perukę (tak na wszelki wypadek )Ja lecę myć głowę. Znalazłam gdzieś suszarkę i po miksie olejowym rzepakowo-lniano-alterrowym dogrzałam to trochę i siedzę pod turbanem. A teraz lecę to szybko zmyć, a potem do kucia genoterapii, brrr... Miłego wieczoru ![]() Cytat:
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-04-17 o 20:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

aż chciałam jej powiedzieć, żeby do nas przyszła i zmieniła pielęgnacę itd itp...ale zabrakło mi odwagi

zdjęcie dzisiaj po całym dniu w załączniku.
i masz super uśmiech!
burza loków
) a tutaj się wstydziłam 

już lepiej się czujesz mam nadzieję
Czyli niektóre miękkie też mają trans?
nie wiem co by tu zrobić