Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 19:35   #2821
depoison
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja też
i u Ciebie to też pewnie z niepaleniem związane? bo ja przypuszczam, że sama ciąża to może 25% powodu tej gastrofazy. Reszta jest na pewno związana z brakiem papierosów (już raz rzucałam - na rok - i myślałam że zwariuję z głodu)

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Też tego szukałam i na dole jest informacja "wymiary po złożeniu bez kół..., waga 10 kg", więc obawiam się, że tyle waży stelaż. Jeśli to waga wózka, to biorę!
mam dwie teorie - tyle waży stelaż albo spacerówka. Na tej mojej Mambie też było napisane, że 10 kg. Spytałam się sprzedawcy, co dokładnie tyle waży. Odparł, że to info to jest zazwyczaj waga wózka w formie lżejszej (czyli spacerówka, bo gondola jest cięższa), ale złożonej.
Czyli ok

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:39   #2822
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Nie ma za co .

Kamilka (Muminku) a jaki Wy planujecie wózek kupić i kiedy?
narazie mamy dwa typy 4runner albo tako captiva a kupimy chyba w połowie maja zobaczymy wszystko zależy od finansów
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam kupić kołderkę i podusię, ale nie będę ich używać na razie. Po prostu chcę kupić wszystko od jednego sprzedawcy (komplet pościeli do łóżeczka + komplet do wózka) i wtedy wychodzi taniej, niż później osobny zakup każdego elementu.
dobre rozwiązanie!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:39   #2823
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Aha, tak mi się przypomniało apropos luteiny. Jak ją bierzecie niemal do końca ciąży, to nie zdziwcie się, jeśli (w przypadku gdy wam się urodzi córa) zacznie ona kilka dni po porodzie krwawić z pochwy. Moja znajoma tak miała, wystraszyła się nie na żarty, a to się okazuje, że to luteina może coś takiego powodować
O mamo! A wiadomo dlaczego tak się dzieje?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:40   #2824
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, tak mi się przypomniało apropos luteiny. Jak ją bierzecie niemal do końca ciąży, to nie zdziwcie się, jeśli (w przypadku gdy wam się urodzi córa) zacznie ona kilka dni po porodzie krwawić z pochwy. Moja znajoma tak miała, wystraszyła się nie na żarty, a to się okazuje, że to luteina może coś takiego powodować
Oja a ja do 34tc mam ja brać

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:42   #2825
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zmierzyła mi brzuch centymetrem (przypominam: od spojenia łonowego do najwyższego punktu brzucha-a nie obwód! Po 20. tc. cm powinno być tyle ile tygodni) i też ok.
Czyli od wzgórka łonowego do piersi czy do pępka?
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:42   #2826
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tego szukałam i na dole jest informacja "wymiary po złożeniu bez kół..., waga 10 kg", więc obawiam się, że tyle waży stelaż. Jeśli to waga wózka, to biorę!
Stelaż jest chyba aluminiowy? Więc powinien być lekki. Z drugiej strony stelaż+ gondola = 10 kg jakoś trudno mi to sobie wyobrazić przy pompowanych kołach

Cytat:
Ja zamierzam kupić kołderkę i podusię, ale nie będę ich używać na razie. Po prostu chcę kupić wszystko od jednego sprzedawcy (komplet pościeli do łóżeczka + komplet do wózka) i wtedy wychodzi taniej, niż później osobny zakup każdego elementu.
Ja też tak robie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Myślę, że to waga samego stelaża. Ja bym mu dała max 14 kg (wózek z gondolą)
Pewnie tak jest,

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:44   #2827
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo! A wiadomo dlaczego tak się dzieje?
no bo to jest hormon, progesteron, i przez łożysko dociera też do dziecka i może w niektórych przypadkach coś takiego powodować (coś jak pseudo miesiączka). Ale spokojnie, to nic groźnego podobno, u córci mojej znajomej to trwało krótko i tylko raz się zdarzyło, mała jest całkiem zdrowa

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:45   #2828
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
musze sie za sebie wziac. I to pisze serio. Zero slodyczy i mniejsze porcje chleba, bo ja chporuje teraz na chleb!!!!!!1 pol bochenka jadam sama w ciagu dnia wiec jak ja mam tak nie tyc..... Do tego mało pije wody...... znowu.....
Dzis sie wzielam juz za siobeie rano poszlam na maisto z pol litrowa woda i cala juz wypiła. teraz zielona herbata i potem dalej woda.

najgorsze jest to ze ja słodkie teraz kocham i jak tu sie odzwyczaic..... niby niejem codziennie ale czasami jak sie dorwe to za to nadrabiam w jednej chwili kilka dni niejedzenia

nie przeszkadzaja mi teraz te kg az tak..... ale wiem ze gdybym slodkie odstawiła, codzienie duzo piła i niejadla tyle tego chleba w dodatku bialego to bym nie tyla az w takim tempie
Witam w klubie
U mnie słodycze przed ciązą mogły nie istnieć a teraz- batonik albo cos podobnego codziennkie musi być do tego te kanapki
A kiedys uwielbiłam sałatki itd, teraz mnie to wogóle nie rusza

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
w końcu naładowałam baterie do aparatu i wrzucam mojego brzucholka może być minimalnie niewyraźne bo mi się trzęsą łapska po tabletkach
Ale malusi jeszczeSliczny

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dla synka

Cytat:
Ja już po wizycie Szykuję obiad dopiero, a padam już z głodu. Zjadłam tylko rano śniadanie, potem poszliśmy na ten spacer i miałam coś zjeść, ale tż powiedział, że skoro mogą mi pobierać krew-zwłaszcza na cukier to lepiej nie jeść. I rzeczywiście dobrze zrobiłam, bo położna pobrała mi trzy próbki krwi-na cukier, żelazo i antyciała (dzięki Mamuśka za cynk). Poza tym ciśnienie znów książkowe W moczu nie mam już białka, a ta jedna tabletka Clotrimazolu powinna mnie była pozbawić tej infekcji.
Serducho bije jak dzwon W tym samym momencie słyszałam je i czułam kopniaczki Zmierzyła mi brzuch centymetrem (przypominam: od spojenia łonowego do najwyższego punktu brzucha-a nie obwód! Po 20. tc. cm powinno być tyle ile tygodni) i też ok.
Od grudnia przytyłam tylko 5kg
Następna wizyta za 6 tygodni.

Co do wiesiołka, to przynajmniej wiedziała o czym mówię Ale powiedziała, że nie przeprowadzono badań które by na pewno potwierdziły że ten olejek pomaga przy porodzie, że jak komuś pomogło to ok. A ona poleca napar z liści malin. A na skurcze łydek mam brać suplement dla kobiet w ciąży bo tam jest odpowiednia dawka magnezu, a sam magnez tu ciężko kupić... także wracam do prania Pregnacare-może tym razem nie będę mieć zaparć...

Tż wkurzył się że ten food procesor stoi nieużywany, więc go wyjął i umył Mamy owoce i będziemy robić dziś soczek Jak poczytałam w instrukcji co to cudo potrafi (miesza, sieka, trze, wyciska sok z owoców i warzyw, sok z cytrusów, ubija pianę) to stwierdziłam, że to zakup naszego życia

No, a teraz zmykam na obiad
Super wieści

Cytat:
w poprzedniej ciąży brałam lutke do 7 mies i Zosia nic takiego nie miała(dzięki Bogu bo chyba bym zeszła na zawał) Swoja drogą dzięki za info- gdyby ktoś nie wiedział to można sie przestraszyc nie na żarty
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:45   #2829
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
U Mnie połozna naciska brzuch i patrzy gdzie się kończy. ostatnio miałam już nad pępkiem.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-17, 19:47   #2830
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Do pępka, albo troszkę powyżej. Ale niżej niż piersi.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:48   #2831
linzey
Rozeznanie

Mam pytanko
Macie czasem tak że nawet przy wolnym spacerze łapie Was jakby kolka- tylko po jednej stronie?
Mnie dzisiaj rano złapała jak szłam do pracy - myślałam że sie nie doczągam tam. To już 3 raz tak mie sie stało
Stary 2012-04-17, 19:50   #2832
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam w klubie
U mnie słodycze przed ciązą mogły nie istnieć a teraz- batonik albo cos podobnego codziennkie musi być do tego te kanapki
A kiedys uwielbiłam sałatki itd, teraz mnie to wogóle nie rusza
To tak jak ja. salatki ciemny chleb tylko itp to było przed ciążą. a teraz? biały chleb nawet jak pojde po ciemny do sklepu to chwytam biały. i ve słodkie! a salatki to jakoś do Mnie nie przemawiają owszem Zjem ale dopcham chlebem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-17, 19:50   #2833
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko
Macie czasem tak że nawet przy wolnym spacerze łapie Was jakby kolka- tylko po jednej stronie?
Mnie dzisiaj rano złapała jak szłam do pracy - myślałam że sie nie doczągam tam. To już 3 raz tak mie sie stało
Też tak mam. Czasem muszę na dłużej stanąć albo gdzieś usiąść, bo tak boli
Stary 2012-04-17, 19:51   #2834
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanko
Raz mi się tak zdarzyło, ale przy okazji też miałam brzuch twardy jak nie wiem.

Co do tej lutki i krwawienia jeszcze, to dokładnie moja koleżanka brała duphaston, ale jej powiedzieli, że to generalnie czasem tak się zdarza jak się hormony do końca ciąży bierze i że nie jest to w żaden sposób groźne dla dziecka.
Ale jak się zdarzy (oby nie) to i tak lepiej skonsultować to z lekarzem od razu, tylko nie panikować

Słodkie też bym mogła jeść non stop, aż mąż już niemal na mnie o to krzyczy

Stary 2012-04-17, 19:53   #2835
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no bo to jest hormon, progesteron, i przez łożysko dociera też do dziecka i może w niektórych przypadkach coś takiego powodować (coś jak pseudo miesiączka). Ale spokojnie, to nic groźnego podobno, u córci mojej znajomej to trwało krótko i tylko raz się zdarzyło, mała jest całkiem zdrowa
Tak właśnie pomyslałam, ze to coś jakby @ u maleństwa
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:56   #2836
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
To tak jak ja. salatki ciemny chleb tylko itp to było przed ciążą. a teraz? biały chleb nawet jak pojde po ciemny do sklepu to chwytam biały. i ve słodkie! a salatki to jakoś do Mnie nie przemawiają owszem Zjem ale dopcham chlebem
Tz już tak sie ze mnie śmieje że jak sie poznawaliśmy to siłą nie mógł mnie zmusic do miesa i chleba a teraz??
W ciązy z zosią to wogole byl hardkor - gril elektryczny na balkon i kiełbaska co 2 dzień teraz juz na mieso az tak nie ale słodkieNo nic z czegoś te +9 sie uskładały

Cytat:
Do pępka, albo troszkę powyżej. Ale niżej niż piersi.
Ja mam w obwodzie 95 , w biodrach 99 a liczone w ten sposób co piszesz23(jestem na koncówce 26 tyg)- Tobie wychodzi dokładnie tyle ile masz tc??
Stary 2012-04-17, 19:58   #2837
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w obwodzie 95 , w biodrach 99 a liczone w ten sposób co piszesz23(jestem na koncówce 26 tyg)- Tobie wychodzi dokładnie tyle ile masz tc??
Ja jestem w końcówce 28. tygodnia-położna tylko powiedziała że wszystko w porządku, ale nie powiedziała ile mam cm...
Nie martw się tylko Położne tutaj są wyszkolone, jakoś może lepiej im znaleźć odpowiednie punkty.
Stary 2012-04-17, 20:00   #2838
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Raz mi się tak zdarzyło, ale przy okazji też miałam brzuch twardy jak nie wiem.

Co do tej lutki i krwawienia jeszcze, to dokładnie moja koleżanka brała duphaston, ale jej powiedzieli, że to generalnie czasem tak się zdarza jak się hormony do końca ciąży bierze i że nie jest to w żaden sposób groźne dla dziecka.
Ale jak się zdarzy (oby nie) to i tak lepiej skonsultować to z lekarzem od razu, tylko nie panikować

Słodkie też bym mogła jeść non stop, aż mąż już niemal na mnie o to krzyczy
Pamietam z SR że czesto zdarza sie ze dzidzia dziewczynka moze miec jakby taką wydzielinke i że to norma i zeby sie nie przejmowac bo to hormony mamy schodza i mała przechodzi na własną gospodarke hormonalną ale krwawienia to bym sie wystraszyła- Dzięki za info

Własnie przy tej kolce też mi brzuch sie spiął i stop
Stary 2012-04-17, 20:01   #2839
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Czy możliwe, że po glukozie którą robiłam rano mogę się teraz pocić??? normalnie pocę się jak świnia, cała jestem mokra
Po tak długiej przerwie chyba już nie. Pamiętam, że po glukozie się pociłam, ale tylko do chwili zakończenia badania przed czasem, a na dworze było mi strasznie zimno (na domiar złego faktycznie było zimno i wietrznie), więc po powrocie do domu po prostu musiałam się zakopać pod kołdrą, żeby się nie przeziębić. No i za każdym razem po badaniu spałam.
Cytat:
Ja też wyrzuciłam testy z pierwszej ciąży...
Ja miałam jeden lub dwa i wyrzuciłam po ok. roku. Nie chcę mieć takich pamiątek, ale wcześniej nie potrafiłam.
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
To ja pójdę z tobą WIOSNO WRÓĆ!!!!
A co? Nie lubisz śniegu w kwietniu?
Cytat:
Samej to Ci będzie trudno Ja próbowałam ale nie dałam rady Niech Ci tż pomoże. Połóż się na płasko, a on niech centymetrem zmierzy od najwyższego punktu brzucha do spojenia łonowego. Ale nie martw się jak nie wyjdzie dokładnie-nie chciałabym żebyś się stresowała że coś nie tak.
Bez obaw. I tak potraktuję ten wymiar tylko orientacyjnie.
Cytat:
Żartujesz?
To oznacza, że ten lek wcale nie jest obojętny dla maleństwa. Jeszcze nie wiem, czy będę ją brała prawie do końca. Te moje twardnienia nie są ani bardzo dokuczliwe, ani bolesne, więc jak gin wróci ze zwolnienia, to może będę mogła odstawić na rzecz samego scopolanu? I magnezu oczywiście.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-04-17 o 20:02
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:02   #2840
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem w końcówce 28. tygodnia-położna tylko powiedziała że wszystko w porządku, ale nie powiedziała ile mam cm...
Nie martw się tylko Położne tutaj są wyszkolone, jakoś może lepiej im znaleźć odpowiednie punkty.
Dzięki
Ja mierzyłam dokładnie do pępka
Stary 2012-04-17, 20:04   #2841
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Tz już tak sie ze mnie śmieje że jak sie poznawaliśmy to siłą nie mógł mnie zmusic do miesa i chleba a teraz??
W ciązy z zosią to wogole byl hardkor - gril elektryczny na balkon i kiełbaska co 2 dzień teraz juz na mieso az tak nie ale słodkieNo nic z czegoś te +9 sie uskładały
?
A u Mnie 10
mój mówi że przed ciążą dojadal po Mnie a teraz wszystko jem i mi mało
mówi że jak pizze zamawialismy to Jadlam 1 kawalek a resztę on a teraz jemy po połowie ha ha i mówi że już się nie może doczekac aż urodze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-17 o 20:06
Stary 2012-04-17, 20:07   #2842
phdwao
Zakorzenienie

wróciłam z jogi, ale zarąbiście było
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:07   #2843
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jest całkiem zdrowa, to się okaże, jak zechce zajść w ciążę i ją utrzymać. Taka reakcja świadczy o zaburzeniu gospodarki hormonalnej maluszka.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:08   #2844
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
To oznacza, że ten lek wcale nie jest obojętny dla maleństwa. Jeszcze nie wiem, czy będę ją brała prawie do końca. Te moje twardnienia nie są ani bardzo dokuczliwe, ani bolesne, więc jak gin wróci ze zwolnienia, to może będę mogła odstawić na rzecz samego scopolanu? I magnezu oczywiście.
Ponoć to przypadki niezwykle rzadkie, a w sumie luteina i duphaston to progesteron, które same też wytwarzamy. Może u niektórych po prostu robi się za duże stężenie i stąd takie reakcje Jak widzisz Linzey pisze o wydzielinie, bo schodzą hormony matki. Ja myślę, że i jedno i drugie ma ze sobą związek i nie ma co panikować, że to jest niebezpieczne. Jak dla mnie to lepiej szczęśliwie donosić dzidzię do końca, zwłaszcza, że jak piszę, takie krwawienia to naprawdę baaaardzo sporadyczne przypadki

Stary 2012-04-17, 20:09   #2845
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Śliczny
dziękuję
Cytat:
właśnie dotarła Zrypana jak osiołek...
No to tak, tak jak się spodziewałam z brzuchem nie jest ok i mam znowu zwiększoną dawkę fenoterolu, teraz mam brać 2xpół tabletki i 2x całą (do tej pory było 4xpo pół).
A poza tym to wszystko ok, tylko jak już wracałam do domu, to brzuch już miałam jak kamień :/

śliczny brzusio
trzęsą Ci się jeszcze ręce po fenoterolu? Mi już praktycznie nie, zobaczymy co będzie jak będę brała całą tabletkę
ad.1. trzymam kciuki żeby teraz ta dawka Ci pomogła ja teraz jak byłam u gina i powiedziałam mu że czasami mi twardnieje brzuch to kazał mi brać 1/2 tabl. co 3 h. Teraz już nic mi nie twardnieje
ad.2. dziękuję a ręce mi się trzęsą ale tylko jak wezmę tabletkę to tak po pół godzinie zaczynają się trząść i tak mnie trzyma z godzinkę, a później ustaje aż do następnej tabletki. Tyle że mam zwiększoną dawkę i powiedział że odstawi mi te tabletki w 36 tc i mam się wtedy liczyć z tym że lada chwila może zaczać się poród.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jaka z Ciebie jest chudzinka, brzusio śliczny
czy ja wiem czy taka chudzinka... chyba to ciemne ubranie robi takie złudzenie... w dupsku mam 100 cm a brzuszek 95 wydaje mi się że tak normalnie... ale dziękuję
Cytat:
Śliczny a Ty zgrabniutka
Tortille, mniam, mniam
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Zgrabniutka jesteś I brzuszek jeszcze nie jest duży
dziękuję
Cytat:
Śliczny brzuszek
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
rozmawialam dzis z kolezanka, ktora jest w tym samym tc co ja..i musi lezec... Nawet jak do wc wstaje to dostaje skurczy... co to sie dzieje...

a jutro ide na badania. ciekawe czy cos ciekawego wyjdzie. I jak ta glukoze zniose
ad.1. ostatnio rozmawiałam z mamą i mi mówila że jak to ona była w ciąży to i wodę ze studni nosiła i nic się nie działo.... że owszem zdarzały się nieszczęścia ale kobiety nie miały takich trudności w ciąży jak teraz. Ja myślę że to pewnie z tego paskudztwa co jest w jedzeniu, tej całej chemii, syfu w powietrzu... bo co by było taką masową przyczyną
ad.2. trzymam mocno kciuki za badania

w ogóle powiedziałam dzisiaj mężowi że się zastanawiam nad stosowaniem pieluszek wielorazowych, to on mi na to, że nie będę prała w pralce zasikanych pieluch że on później nie chce żeby jego rzeczy były prane w zasikanej pralce

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:14   #2846
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
My też myślimy nad tym wózkiem. Wczoraj małż widział go w sklepie i mu się też spodobał, a wcześniej jak pokazywałam go na stronach, to go skreślił.
I bardzo fajny kolor.

.
dzięki spodobał mi się na żywo i uznałam, że nie bede szukac i szukać
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Dzięki. A owieczka długo mi służyłam pod brzuch - zanim tż kupił mi specjalna poduszkę. Poza tym się rozkłada i robi za 'jaśka' Szkoda, że nie jest cięższa - muszę skombinować jakąś lalkę bardziej przypominającą dziecko. Póki co - fajna zabawa
rewelka
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
bardzo ładny też będę miała z tej samej firmy
oo fajnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:14   #2847
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle powiedziałam dzisiaj mężowi że się zastanawiam nad stosowaniem pieluszek wielorazowych, to on mi na to, że nie będę prała w pralce zasikanych pieluch że on później nie chce żeby jego rzeczy były prane w zasikanej pralce

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-17, 20:15   #2848
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

ad.1. trzymam kciuki żeby teraz ta dawka Ci pomogła ja teraz jak byłam u gina i powiedziałam mu że czasami mi twardnieje brzuch to kazał mi brać 1/2 tabl. co 3 h. Teraz już nic mi nie twardnieje
ad.2. dziękuję a ręce mi się trzęsą ale tylko jak wezmę tabletkę to tak po pół godzinie zaczynają się trząść i tak mnie trzyma z godzinkę, a później ustaje aż do następnej tabletki. Tyle że mam zwiększoną dawkę i powiedział że odstawi mi te tabletki w 36 tc i mam się wtedy liczyć z tym że lada chwila może zaczać się poród.

ad.1. ostatnio rozmawiałam z mamą i mi mówila że jak to ona była w ciąży to i wodę ze studni nosiła i nic się nie działo.... że owszem zdarzały się nieszczęścia ale kobiety nie miały takich trudności w ciąży jak teraz. Ja myślę że to pewnie z tego paskudztwa co jest w jedzeniu, tej całej chemii, syfu w powietrzu... bo co by było taką masową przyczyną
ad.2. trzymam mocno kciuki za badania
dzięki

A co do problemów z ciążą/płodnością, to co się dziwić, jak na każdym kroku mamy żywność w jakiś sposób modyfikowaną. Chociażby w mięsie spożywamy masę hormonów. To nie może nie mieć wpływu na nasze organizmy

Stary 2012-04-17, 20:15   #2849
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
i u Ciebie to też pewnie z niepaleniem związane? bo ja przypuszczam, że sama ciąża to może 25% powodu tej gastrofazy. Reszta jest na pewno związana z brakiem papierosów (już raz rzucałam - na rok - i myślałam że zwariuję z głodu)
Podejrzewam, ze tak ciąza + brak fajek robią swoje
Ja nigdy na poważnie nie rzucałam, to pierwsza taka przerwa, okresów uropu, kiedy udawało mi się nie palić tydzień, dwa nie liczę
Cytat:
O, tego nie wiedziałam, czytałam tylko,ze u chłopców matek, które zażywały duphaston/luteinę może być zwiększone ryzyko wystapienia spodziectwa.

Mąż odebrał wyniki glukozy,przez telefon powiedział, że obie wartości są podwyższone jak przyjedzie to zobaczę dokładnie ile. Chyba właśnie mi się skończyło beztroskie jedzenie słodyczy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:19   #2850
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Kupiłam na all od Natibaby.
to super - ja też planuję od nich chustę kupić
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

dotttka super wózek!
dzięki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Fajnie, że macie już wózek Dalej wyczytałam, jaki kupiliście
dzięki

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

Mąż odebrał wyniki glukozy,przez telefon powiedział, że obie wartości są podwyższone jak przyjedzie to zobaczę dokładnie ile. Chyba właśnie mi się skończyło beztroskie jedzenie słodyczy
ja idę w sobotę
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości