|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
![]() Czyli juz wiesz, co musisz robic, jak Maly nie bedzie spal. Ale bedziesz miala blysk w mieszkaniu ![]() Cytat:
Na razie robie tak, ze po karmieniu odciagam jeszcze z tej samej piersi, zeby dac znac organizmowi, ze potrzebuje jeszcze i moze sie cos rozkreci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja chce mrozic, zeby miec pozniej na 7-8 miesiac, bo wtedy bede chciala zasuszac zaraz mi zone przyprowadzi do hacjendy...
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
o widze znie tylko ja chora..
zdrowka dziewczyny![]() Bambusiek za ozno napisalam moglysmy sie zamienic aventa na tomiego ![]() Anabelita duza butla ma 260;/ ok smoczki wysle tylko daj na priva adres ![]() lece spac goraczka 39,5'/
|
#3424 |
|
Rozeznanie
|
Też czytałam artykoł na onecie.
Jak leżałam na ginekologi 2 dni przed porodem,spotkałam kolegę ze studiów.Przyjechali z żoną na czyszczenie ,pierwsze dziecko i na dodatek martwe.Dowiedzieli sie dzień przed bo nie czuła ruchów.Opowiadał mi na korytarzu to wszystko ,a ja szczęśliwa bo "zaraz"moj Bartuś miał byc z nami. Życzył mi szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzidziusia. Na drugi dzień słyszałam jak pielęgniarki mowiły do niego ,że mają pomyślec czy chcą pochowac szczątki - aż mi łzy wtedy poleciały. |
|
|
|
#3425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bioderka super sie naśmiałam w poczekalni bo misiek wyzywał wpierw swoją grzechotkę a potem jej opowiadał jakieś niestworzone historie ![]() a jak misiek czarował lekarza heheh no wpatrzony w niego i banan od ucha do ucha ale potem to już wodził wzrokiem tylko za mamąkażdy właśnei na to zwraca uwage już mi to kilka osób powiedziało że mały strasznie wpatrzony we mnei jest że nawet jak inne osoby go zagadują to się spojrzy uśmiechnie ale zachwile już mnie wzrokiem szuka i jak się wpatrzy we mnei to już koniec nic innego go nie interesuje kuń zamówiony tylko czekać na niego, jestem ciekawa jak misiek na niego zareaguje ja teraz zjem sobie ciacho imieninowe tż-ta idę się umyć i wskakuje do wyrka bo coś się kiepsko czuję tak jak by mnie coś brało oczy szczypią kości bolą gardło pobolewa a ja tak niedawno sie wa spytałam o te szczepieni ana rota i pneumo a przedwczoraj się dowiedziałam że moja koleżanka ze swoim synkiem trafiła do szpitala, mały podłapał jakieś przeziębienie pojechali do szpitala i już go ostawili bo się okazało że rotawirusa ma ![]() i ja teraz się panicznie boję no ale nie zaszczepie małego bo po prostu nie mam tyle siana u nas znosu zastój z pieniędzmi i to co mieliśmy przeznaczone na chrzest małego to idzie teraz na życie więc z 1000zł zostało mi już tylko 300zł ;( i niewiem kiedy my małemu te chrzciny zrobimy ![]() chyba będe musiała rodziców poprosić o pożyczke i będziemy spłacac ratami ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
strasznie to przykre a najgorsze jest zachowanie lekarzy to jest jakaś paranoja ja jak poroniłam to dopiero wtedy sie dowiedziałam ile kobiet roni każdego roku napisała do mnie też koleżanka i opowiedziała mi swoją historię jak straciłą synka w 40tyg to jest dla mnie dopiero tragedia tu już się cieszy że koniec że za chwilę urodzi dzieciątko weźmie je w ramiona a po chwili okazuje się ze dziecko nie żyje że serduszko nie bije ;( masakra niewiem czy po takiej tragedi bym się podniosła mi po mojej stracie zajeło pół roku dochodzenia do siebie by zacząć normalnie funkcjonować a najbardziej drażniły mnie słow- widocznie tak miało być, jeszcze będziesz mieć dziecko- jesteś silna babka dasz rade no kurcze jak bym straciła psa lub chomika a nie dziecko
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Po tym dzisiejszym szczepieniu miałam z małym niezły sajgon - 2 godziny ciągłego ryku, tylko podczas jedzenia się uspokajał
wsadziłam czopa, zrobiłam okłady, bo ma napuchniętą rączkę i nóżkę... teraz śpi....Oby nocka była spokojna
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez wiadome jest ze to boli, ale jak inaczej można pomóc![]() Ty jak juz jesteś po takich przejściach to moze bys wiedziala co mowic w takiej sytuacji, ale ktos kto nie zna tego bólu raczej nic innego nie powie ![]() Zreszta laski, nie piszcie o takich rzeczach bo od razu sie smutno na serduchu robi
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
własnie zadzwoniłam do mamy tżta żeby kupiła mi ten tran i wit D - bo przyjeżdża do nas w piątek i bede dawać Julkowi - on też ma lekko spłaszczoną główkę z jednej strony nie wiedziałam że witamina D pomaga na to - takze tym bardziej chyba powinnam mu dawać. Pozdrawiamy wszystkich a w szczególności drugiego Julka z forum
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wystarczy być przytulić i powiedzieć że jest przykro bo na prawde nie jest miło usłyszeć że tak widocznie miało być tzn nie wiem jak inne aniołkowe mamy do tego podchodza ale mni etakie słowa jeszcze bardziej raniły aha Anabelita bo zapomniałam napisać no naszczęście się udało z karuzelą załatwić to a tobie niesprawiedliwie dała neutrala bo z twojej strony wszystko było ok wiec ja bym to jeszcze zgłosiła na allegro tą sprawe, rany jak mnie tacy ludzie wkurzają powinni miec odrazu blokowane konta za takie coś
|
|
#3432 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Mi ponoć wyszły pierwsze zęby jak miałam 3 miesiące. ![]() Cytat:
więc posiada te mleko witamine D,ale z dwa dni temu pisałam do znajomej,która ma 2 dzieci i karmiła również sztucznym mlekiem i nie dawała im witaminy D,bo mm posiada witamine D-pytała się o to polskiego pediatry.Mi mama przywiozła witamine D,ale niedawałam jeszcze dziecku.Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
No właśnie,szlag mnie trafia jak mi wyskauje poraz enty ta reklama. ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Pisałyście,co zrobić aby dziecko dłużej w nocy spało. Ja tak właśnie robie,że nie wstaje odrazu jak młdoy zaczyna się kręcić,bo z dwa razy się naciełam,dziecie się kręciło zrobiłam mleko,patrze a on dalej śpi i musiałam mleko wylewać bo spało o godzine dłużej. ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Czytałam,czy też słyszałam,że można termometr wsadzić w dupke. Ja raz zmierząc dziecku temperature po szczepieniu-kontrolnie,wsadziłam w dupke i po chwili mały zrobił kupe. ![]() Zmykam,bo dziecie marudzi bo chce jeść. |
|||||||
|
|
|
#3433 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierd.......... 6 h poza domem dziś byłam
padam na pysk!! dałam wujkowi auto, umył mi go szybko do biedronki i z tobołami zapitalam na autobus po dordze wkraczjąc na gofra z bitą śmietaną i polewą czekoladową i co? wzielam auto, jade do domu i na skrzyżowaniu mi padł !@#$%^&*()_+!!!!!!!!!!!! odmówiłam z uśmiechem i dawaj klucz i reset aku i zadziałał Wchodze do domu, mała ryk! ogarnęłam downa, tzn siebie i ją biorę na matę i ta spokojna wybawiłam ją, obejrzałyśmy Julkę karmienie, kuń i odjazd. Widocznie tęskniła...nie nadrabiam, padam na pysk... jestem załamana autem bo wujek nie potrafił stwierdzić 'co corsie dolega' skoro jemu nie gaśnie wrrNie nadrabiam, nie mam siły... ![]() Dobranoc!
|
#3435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ide na panienski kolezanki ja bede konczyc karmienie przed powrotem do pracy wiec do pol roku zamierzam meczyc sie.... Cytat:
moj w domu byl normalny, na spacerze spal, potem zabawa, zasnal na 2h - w sumie to bylo inaczej bo zawsze spal krocej, obudzil sie o 19, jedzenie zabawa kapiel i teraz zasnal kolo 21.30 sam a jak sie smial podczas zabawy z tztem, normalnie ciagly smiech przez minute hi hihiha ha ha - az taka radosc w czlowieku sie zebrala ze dziecko takie szczesliwe i zadowolone oryginalne
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bambusek, biedny Timi
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
nie słyszalm ani po polsku ani po angielsku hihi chociaz cos z ruskiego mi sie obiło hihi
|
|
#3438 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z yt ani suszara ani odkurzacz![]() Cytat:
My wlasnie probujemy sie pozbyc mojej ukochanej renowki, bo tez nie zawsze sie sprawdza![]() A w tych 6 godz poza domem doszukaj sie plusów w postaci gofra ![]() ------------------ Lece spac, takze dobranoc mamusie i oby nocka byla przespana Poprosze o kciuki bo jutro rano mamy szczepienie
|
|
#3439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie, że wpadłaś. Nie dołuj się - nie ma dzieci idealnych! Dobrze, że tż Ci pomaga Dziś mija tydzień na Kembrydżu! Jutro podam wynik wagowy i wymiary ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
|
#3440 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to nawet nie chodzi o prezent ale o gest a dziś była u mnie koleżanka z córką Amelką która jest o 3 dni młodsza od mojej Dorotki i miała taką piękną zawieszkę złotą w kształcie serca a na niej grawer z imieniem małej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za szczepieniena moją też już suszarka z yt nie działa :p _________ Hejka U nas dziś odwiedziły mnie 3 koleżanki jedna z Amelką 3 dni młodszą od mojej Dorotki druga z córcią dwuletnią i w ciąży i trzecia sama. Kurcze i tak mi było troszkę żal tej trzeciej bo widziałam że trzyma się dobrze ale wiem że starają się o dzieciątko i jakoś im nie wychodzi a my tu wszystkie o dzieciach nawijka... Poza tym dołączam się do mamuś mających dzieci z alergią, z alergią na spanie w dzień Normalnie ta nasza Dorotka tak jakby bała się zasnąć w dzień na rękach jeszcze w miarę śpi choć też czasami jest problem a jak ma pospać czy w swoim łóżeczku czy w naszym dużym czy w łóżku to już niet. Masakra a im bardziej śpiąca tym trudniej jej zasnąć. Czasami się zastanawiam czy jej coś nie dolega a wyrodna matka nie dostrzega tego i ona się męczy niech już jest fajna pogoda bo przynajmniej na dworze mi śpi. Dziś jak była ta koleżanka z malutką Amelką to zastanawiałyśmy się jak to jest z bliźniakami nie mówiąc już o większej ilości dzieci naraz ![]() Tak narzekam na to spanie młodej ale jest tego jeden plus w nocy mi fajnie śpi. Tzn nigdy chyba nie będzie tak jak u Was niektórych spała bo je ok 24 a później ok 4 no ale ja nie narzekam bo to jest jak dla mnie i tak dobrze bo starsza córka budziła się co 3 godziny jak w zegarku. Dobra zmykam spać bo rano do szkoły ze starszą bo teściom się znudziło jej zaprowadzanie - wolą posiedzieć z młodszą ![]() AHA zapomniałam WAM podziękować za odpowiedzi w sprawie bioderek - widzę że jest też kilka z Was gdzie stwierdzono że nie trzeba kontroli od razu się spokojniejsza zrobiłam
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-04-17 o 23:38 |
||||
|
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle - hej Dziołchy
![]() wróciłam dziś od rodziców - z mamą jak zwykle spędziłyśmy dwa dni poza domem (głównie na zakupach ). I muszę się pochwalić jaka jestem "gienialnia" (pewnie już na to wpadłyście wcześniej, mi to zajeło 3,5 miesiąca): ponieważ mało siedzimy z Alanem w domu, ciągle gdzieś śmigamy, to potrzebowałam ciepłej wody do robienia mm w terenie. Oczywiście termoopakowanie LOVI to beznadzieja (woda zimna po godzinie). Zatem zakupiłam zwykły termos o pojemności 350 ml (czyli akurat styka wody na 3 porcje mleka, czyli na cały dzień poza domem - mieszam gorącą z termosu i mam zimną w butli). Dziś po 8h woda w termosie była nadal gorąca! Jutro mierzenie i ważenie po tygodniu diety Cambridge - zdam relacje z samego rana
|
#3442 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
czasem się zdarzy, że Martynka zje oba (.) ale rzadko tak to 1 karmienie = 1 (.)Cytat:
![]() Cytat:
co do kiecki to ja w te z przed ciąży raczej nie wchodzę, a jak wchodzę to wylądam jak salceson, albo taka szynka w tej siateczce - też mi tak wychodzi tu i ówdzie ![]() Cytat:
jo tak samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo by i się przydał ten Maciek Gajwer z reklamy - teściwej by drzwi pokazał, a auto moze by naprawił ;P
|
|
|
#3443 | |
|
Rozeznanie
|
Bartosz tez ma ciemny pępulek
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
-------------------------------------------- Witam ![]() Bartuś wczoraj parę minutek po 19 wypluskal sie w wodzie.Prawie zrobił nam powodz tak fajtał nóżkami Potem o 19.30 mleczko i o 20 już spał.Ostatnio kładę go do łóżeczka wychodzę i zamykam drzwi.Usypia wtedy sam .Obudził sie dopiero o 5 Teraz siedzi na bujaku objedzony pasibrzuch Widzę ,że już przekłada paluszki -czyli pewnie mała kimka sie szykuje niedługo. Bartek ostatnio ma następną fazę gadania. Teraz krzyczy ,jest bardzo głośny. No i jak lezy na pleckach to podnosi wysoko nóżki i przewraca sie na boki ,no i zpowrotek wraca na plecki. .Teściowa wczoraj dzwoniła i pytała co kupic na imieniny Bartusiowi: -karuzelę ma,bujaczek ma,kunia ma(nie lubi go),motyla lamaze ma (kocha go),mnustwo innych misiakow ,maty chyba nie chcemy-jakos na msię nie przyda. Więc doradzcie co może sie przydac maluchowi?????? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-18 o 08:24 |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i też nogami tak fajta, że mi przeważnie wszystkie kremy zrzuca po kąpieli jak ją na pralce ubieram a co do prezentu.. może fotelik do karmienia? (choć to z tych droższych), nosidło/chustę do noszenia,kosmetyki??albo skoro lubi motylka to jakąś inną zabaweczkę z http://www.minibobas.pl/lamaze-m-12.html ?? one troszkę kosztują więc nadają się na prezent ![]() Gdyby mnie ktoś zapytał to moja nie ma karuzeli ani kunia :P więc jedną z tych, a jak wujek mój jechał do małej, to już nie męczyłam go wybieraniem zabawek tylko powiedziałam, że jak chce coś kupić to niech kupi Oillatum do kąpieli ( duża butla sporo kosztuje, a ja małą ciąglę w tym kąpię, a lepsze to niż jakaś pierdoła) a jeśli teściowie nie mają pomysłu to niech dadzą po prostu $$ po co kupować coś na chama, to lepiej niech kaska po leży i się przyda na później
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co macie na spodzie wozka?bo ja mam kocyk 76x100 i jak go trochę podwinę to młody ma mało miejsca na nóżki,a mniejszego kocyka jakos nigdzie nie ma.
Od kiedy dzieci mogą spac na poduszkach w wózku albo w łóżeczku? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:35 |
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
witam mamusie
![]() ja dalej chora.. w nocy mialam ze 40stopni ale wzielam apap i spadla troche.. Monika moj ma tak samo usmiecha sie do wszystkich ale za chwile jak juz mnie oczami znajdzie to koniec ![]() Natalia ja na spodzie wozka mam kocyk 76 na 100 ale zawijam go po matracyk i wtedy jest tyle miejsca ile bylo masz wyjmowany matracyk w wozku?? Blanszor ja narazie jade na cycu ale tez musze zakupic taki termos skoro mowisz ze tak dobrze trzyma dzieki za rade. czekamy na relacje z diety![]() Agatek no to jak bez makijazu mialas pomoc to cho cho ale ty jestes zdolny doktorek to na co ci pomoc a corsinke nie ladnie wyzywac nie ladnie![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Moj ma w piatek 4 mc w wozku poduszke ma od miesiaca tylko ze ma ja tak ze jest na podwyzszeniu jak na bujaku
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak na szybko...
fajnie fajnie ale nkt nie chce zalicytować mojej spódnicy ![]() mała na kolanie siedzi i wcina rączki
|
#3448 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak sobie myślę analogicznie do naszej poprzedniej Astry... nie zdarza się to czasem podczas deszczu albo po bo wtedy chyba mogłabym ew. podpowiedzieć![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i tak jak u Ciebie wszystko mamy ![]() jedynie co, to krzesełko do karmienia mi przychodzi do głowy ![]() Cytat:
![]() -------------------------------- bry ![]() dzięki za kciuki za nockę - Timi spał 20-6, potem cyc i spanko do 8:20 ![]() za niecałe 2 tyg. zostawiamy małego na 2 doby z babcią... kurcze... będę tęsknić
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała dziś marudna a winowajcą jest ta Franca co siedzi w jelitkach i nie chce wyjść Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-18 o 10:45 |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
heej
![]() nadrabiam Was piszac jedna reka, bo Natalcia trzyma mnie za druga i spi ![]() Blanszor brawa dla Ciebie, ze dzielnie trwasz na DC, sama przechodzilam ja az 3 razy. Powiem Ci, ze jak wytrwasz 3 tygodnie to nie zapomnij sie cholernie pilnowac przy wychodzeniu, bo niestety jojo murowane Zuzia jak po szczepieniu? kurcze nas to wszystko omija bo dalej mamy szczepienia wstrzymane ( Natalcia wciąż jest za słaba ;/ ) co to za kuń o którym piszecie? idę zdać relacyję do klubu z wczorajszej wizyty |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

ale nie mam zamiaru mrozić 

zdrowka dziewczyny

chyba przez 3 miesiące, ale pewna nie jestem. 

padam na pysk!!
i co? wzielam auto, jade do domu i na skrzyżowaniu mi padł 
za kembrydza