|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Zoja my tez na mm i ja nie podaje wit D bo wszystko jest w mleku teraz anankee napisala o tranie i chyba tez zaczne dzieki ![]() Maz wczesniej wrocil z pracy by przejac Mishke a ja pod kolderka dogorywam |
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Pearl a ty wczoraj wypiłaś winko i czy wylałaś mlesio czy odczekałaś i nakarmiłaś
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
ahhh zapomniałam napisać że dziś wreszcie listonosz przyniósł kasiore za tą karuzele co zwracałam i mogę w końcu małemu zamówić KUNIA od dziadków (który miał być na zajączka)
|
#3394 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z wina wyszla lampka, bo nie mialam pozniej pokarmu Jak by tu zrobic, zeby moc odciagnac mleko na zapas, ale miec dla Malego, jak przyjdzie jego pora karmienia??? Cytat:
![]() Cytat:
kup sobie cos nowego, co bedzie pasowac jak ulal a do chabrowej sukienki schudniesz i bedziesz miala wtedy dwie ![]() Cytat:
znam te sprzeczki ale my to i przed i po ciazy sie klocimy jak zloto takie wloskie malzenstwo z nas on skorpion, wiec nie ma lekko ![]() Cytat:
![]() pisz mi tak wiecej tfu tfu (znowu pluje, ale strasznie sie boje zapeszac), jest coraz lepiej i Maly coraz wiecej sie usmiecha, albo ja bardziej wypoczeta lepiej sobie radze z placzem i juz tak nie zwracam na to uwagi Cytat:
Cytat:
to ja sie dolaczam do spalonego garnka przypalilam cukier, bo chcialam zrobic sobie prazone jabluszka do ciasta francuskiego zaczadzilam cala chate i biedny tz musial siedziec sam przez pol godziny z Jaskiem w sypialni, bo tylko tam dym nie nalecial ![]() Cytat:
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Mata u nas syper, Lenka własnie lezy i sie bawi
![]() tzn na ta chwile to interesują ją tylko zawieszone zabawki- uwielbia kaczora bo on ma w środku taki dzwoneczek i przy kazdym puknięciu raczką zaciesza No i ostatnio wygina sie w strone lusterka ![]() Mata ma intensywne kolorki, duzo wystających szeleszczących i nadajacych sie do ciągniecia elementów A jak maluch troche podrośnie to bedzie mógl bawić sie nózkami/raczkami na tym padzie![]() A odnośnie do po-kąpieli to wlasnie to nie jest płacz spowodowany wyjęciem z wanienki, to jest ryk Bog wie o co Jest taki lament ze nie ma szans zeby ją w ogole wytrzec/ubrac o balsamowaniu nie wspomne takze konczymy tak,ze ekspresem pieluszka i bujanko i przytunako w kocu na golasa az sie dama uspokoiU nas dzis byla piekna noc W dzien tez pieknie bo na spacerku spała i po spacerku w domu w gondoli przy oknie jeszcze godzine, potem jedzonko troche zabawy i znowu sen do 16 a teraz wymęcze dziecko i po kapieli znowu lulu![]() Takie dni to ja luuuubie
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-17 o 16:39 |
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy wasze bobasy mają ciemne tzn leekko brązowe pępki,bo ja się boję ,że może kiepsko myje
|
#3397 | ||
|
Zadomowienie
|
]
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracownica ze mnie, że hoho w przerwach pracuję odnośnie Skorpioników to wiem wiem moja córa i mamusia reprezentują ten jakże łagodny znak zodiaku |
|
|
|
|
#3399 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy turkusowa, bo ja siostra kupowala, to nie wiadomo bylo, czy dla chlopca,czy dla dziewczynki ja bylam tutaj u siebie na wiosce ( Warszawa-Wesoła) w Medycynie Dzieciecej i placilam 90 zl za godzine, ale babka byla z nami prawie 1,5 h i tylko z nami, wiec wszystko dokladnie powiedziala, pokazala i generalnie jestesmy zadowoleni Cytat:
tez tak czytalam w kilku poradnikach, ale nie pamietam w jakich ![]() Powiedziala tez mi tak pediatra-homeopatka, ze jak raz na jakis czas "umocze dziobka" w lampce wina, to dziecku nic nie bedzie
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
No nie moge
zasnęła mi Fruzia na macie |
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Pearl ja odciągam w nocy z (.) jednego bo mi Nika nie zjada, z 2 i wtedy mam na dzień zapas,ale to czasami jej nie styknie i musi dopić ze 30-60mm.A ty w końcu dajesz czasami mm?Ale cię zasypuje pytaniami,wybacz
:b rzydal:---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
To co dziś pijemy chyba sobie nie odmówię limonkowego cin&cin
|
|
#3402 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tylko mieszkam na Warszawie ![]() napisalam we wczesniejszym poscie do Elizy, gdzie bylismy Medycyna Dziecieca w Wesołej Cytat:
Musze jakos rozbujac laktacje, zeby porobic zapasy, bo mam idealnie "na styk" ![]() Cytat:
On tez jest dosyc spora, co? Wiec moze by tak szybko nie wyrosl Nigdzie na allegro nie moge dorwac tej wyspy, wiec moze sie skusze na taka jak Ty masz Cytat:
![]() Cytat:
moj ma bialutki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
siostra, przyjaciolka, najlepszy kumpel, maz
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko melduje że zyje i podczytuje na tel.
Od piątku walczę z gorączką, dopiero dziś troche spadła. Najbardziej boli mnie to, że widzę małą na odległość 2 m bo nie chce żeby coś ode mnie podłapala. pozdrowionka dla Was |
|
|
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kupuje ta mate !!!!!!
Cytat:
I jeszcze ani razu nie podalam mm Chcialabym sobie rozkrecic laktacje tak, zeby przynajmniej moc odciagnac dziennie ok 150 ml, bo chcialabym porobic zapasy na wyjscia lub pozniej na 7-8 miesiac (chce karmic do 6-go) Cytat:
Mnie jeszcze zostalo winko wiec...
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam sie pochwalic, ze Dżony Mielony ma dzisiaj swoje drugie miesieczniczki !!!
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() dziekuje za info chyba sie skusze
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
uwaga moje dziecię zasnęło po prawie 12 godzinach aktywnosci zaraz po tym jak TZ zaczął odkurzac....
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3408 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jedynie co, to jak słyszę, że się budzi patrzę na zegarek i jeśli minęło mniej niż 5-6 godzin, to nie reaguję tak szybko Sprawdzonym sposobem moich teściów jest dawanie dziecku podczas takiej pobudki wody/herbatki... po iluś dniach dziecko nie będzie chciało się na takie coś budzić u nich podziałało, więc jeszcze trochę i zaczniemy próbować![]() Co do kiecki, to ja mam dzisiaj wieczorem chwilę prawdy, bo 28. 04 jesteśmy na weselu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
________________________ nawet nie pisałam wcześniej - byliśmy dziś na szczepieniu - Tymek biedny darł się na całą przychodnię, potem jak go ubierałam wyzywał z fochem na twarzy, pospał, a teraz cyca Lekarka zadowolona z leczenia buźki małego, ale mam jeszcze codziennie smarować w razie w no, ale dostaliśmy kropelki, bo mały ma krzywą głowę (mimo przekręcania)![]() a poza tymto chyba nic
|
|
#3409 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
WIELKIE BUZIOLE ZA KCIUKI DZIEWUSZKI
Płacz byl oczywiście, ja nie płakałam ale mocno tuliłam swojego szkraba. Odsiedzieliśmy nakazane pół h w czasie których Oluś zasnął i pojechaliśmy do domu. Zrobiła się 12.30 i czas kolejnego karmienia a potem wybyliśmy na 1.5h spacer. Wróciliśmy, oczywiście koniec snu, trochę zabawy i jedzonko kolejne. Potem był bardzo grzeczny więc zrobiłam sobie sałatkę makaronową z indykiem i wrzuciłam warzywka na zupkę. A teraz śpi już od 17 więc zrobiłam pranie, ogarnęłam kuchnie i wreszcie mogę odpisać Cytat:
my jeszce nigdy nie przeprowadzaliśmy się z busem wozikiśmy samochodem po kilka razy z wynajmowanych mieszkań. No ale praktycznie dużych mebli nie mieliśmy, tylko jakieś komódki stoliki nocne czy kawowe i tyle U nas po szczepieniu też zalecają karmienie, ale nie chce mi się im tłumaczyć dlaczego butlą karmię swoim mlekiem więc Olek zawsze jest przed nakarmiony i mamy zapas czasu do kolejnego karmienia więc juz w domciu jemy No i dziś ważyli go 7,59 kg Cytat:
o aferze już nie pamiętamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój ma to samo, zawyje jakby go bili, wezmę utule i kończy płakać i to wszystko podczas snu ![]() Cytat:
i tak co 3h powinno ci się uzbierać Cytat:
Cytat:
jak będę mieć kiedyś dziewczynkę bedę ją wozić w takim wózku ![]() ja piję dop w następna sobotę co najmniej musze mieć 5 butelek mleka po 180ml w zapasie zazwyczaj mam ich ze 4 w przód ale wolę mieć więcej bo kto wie jak się nawa.lę kilkoma driniami Cytat:
![]() ja mam zapasy dość spore, w lodówce obecnie z 800 ml ale nie mam zamiaru mrozić ale powoli mam dość tego ściągania, w sumie robie to już "tylko" 5 x dziennie ale już mi to działa na nerwy zdrówka!
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam Was wszystkie za to ściąganie mleka
![]() Ja ściągam raz ale recznym odciagaczem i udaej mi sie ściągnąć ok 70 ml :/ a ręka boli jak nie wiem hihi A ścigam dlatego ze mała ma karmienie wieczorne z tatusiem i daje jej butle mm żeby dłużej w nocy spała i tym sposobem je 0 21 butle budzi sie ok 4 czasami nawet 6 i dostaje moje odciągnięte plus cyca i spi do 10 chyba ze wstaje w nocy wczesniej np o 2 ale zadko jej sie to zdrza to dostaje jeszcze raz cyca ale wczesniej niz o 9 z łozka nie wychodzmy hihi
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie
ja dzis mialam przerwe 23-6 i myslalam ze mnie rozerwie plus mokra koszulka
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
własnie nie
nigdy nie odciągałam pokarmu pomiędzy karmieniami i mam go tyle ile mi trzeba do karmienia :0 bardziej w dzien jak młoda np spi za długo to czuje ze mam nabrzmiałą ale tylko jedna ()tzn rano jak wstaje to mam nabrzmiałe ale nie jakoś tak bardzo
Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2012-04-17 o 18:47 |
|
|
|
#3414 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Główny narząd zapoznawczy ze światem? Otwór gębowyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
o kurna, pocytowałam sobie i mi wszystko zżarło
Monika czytała ten artykuł o Aniołkowych mamusiach, też mi łezka poleciała ![]() Jak bioderka??? Widzę ze dopięłaś swego z tą karuzelką z all. Ja postraszyłam sporem tą wieśniarę od leżaczka, która chciała mi wystawić negatywa, przestałam jej w ogóle odpisywać - dała sobie spokój i wystawiła mi neutralny komentarz ![]() Uskaoo ja bym chętnie odkupiła ale same smoczki, no chyba że masz duże butelki o pojemności 330ml to je też bym wzięła Czubasek ja też chora jestem i Uskaoo. Ja się już trochę podleczyłam, ale właśnie zaczyna mnie na nowo boleć gardło, ech... przesrane zoja jeśli chodzi o wit. D to ostatnio pediatra powiedziała mi ze trzeba podawać dzieciom minimum przez pierwszy rok chyba przez 3 miesiące, ale pewna nie jestem. Moja Asia jedno oczko już ma zaleczone, ale dzisiaj drugie zaczęło ropieć Eliza Ty pisałaś o ciemnym pępku, prawda? Moja ma normalny taki jak reszta brzucha
|
#3416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze pierwsza czynnoscia po przebudzeniu jest odciagniecie jednego (.), a dopiero pozniej karmienie i tym oto sposobem mam zamrozonych ponad 30 porcji po 160
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a przepis na sałatke by sie przydał I ja tez lubie turkusowy u dziewczynek, ostatnio kupiłam Lence 3 turkusowe bluzeczki
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-17 o 19:17 |
||
|
|
|
#3419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
hihi
moja tez ma taki ciemniejszy pępek :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

za bioderka

Teraz pozostaje mi jechać jutro na zakupy i modlić się o to, żebym coś znalazła! A najbardziej mi żal, bo miałam taką śliczną biało-chabrową sukienkę
będzie dobrze kochana, wiadomo, człowiek nie ma sił, jest przemęczony, to i nic mu sie nie chce, zobaczysz jeszcze troche i Dzonu wyrośnie z tego i będzie git. Koleżanki syn tak płakał po nocach, że starsza córka musiała sie wyprowadzić do babci, bo nie mogła spać po nocach, a do szkoły szła niewyspana
i po kapieli znowu lulu

zasnęła mi Fruzia na macie