|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż wrócił, więc idę nadrabiać cały dzień w przytulanie |
|||
|
|
|
#4352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
duzo a nie lepiej dac w łape lekarzowi z twojego miasta wyszło by taniej za cc u nas np biora kolo tysiaka
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
ej dziewczyny co z tym adresem poczty ? asik@web4u.com.pl
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
kurde pol dnia netu nie mialam
wiec pojechalam obciac wlosy i czuje sie jak nowonarodzona przed chwila zrobilam male zamowionko u rp77 ![]() zapomnialo mi sie, ze nie mam przescieradla do wozeczka no ale zamowienie wyszlo troche wieksze ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
ja niestety nie potrafie szydelkowac... |
||
|
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte i że dzidzia zdrowa
|
|
#4357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
woooww widze wyzsza szkole jazdy
![]() no piekne!! ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi, wysłałam Ci wiadomość prywatną.
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Fajnie się Ciebie czyta.Niestety ja robiłam praktycznie wszystko sama,teraz też będę ale to dlatego że M pracuje teraz będzie w domu na weekendy to wtedy pomoże.Od godziny chyba umieram.Boli mnie strasznie krzyż i brzuch jak na okres ale mocno do tego jakby pipa Wzięłam prysznic ale nie przeszło i mnie pogoniło na kibel
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze sie przypadkowo spotkamy w szpitalu? ![]() btw - moja mama chodzila sie leczyc do tego ordynatora; aa cennik prywatnych uslug jest na ich stronie co do poloznych - to slyszalam, ze jedna jest fajna a druga niefajna i duzo zalezy na ktora sie natrafi podczas porodu - moje kolezanki mialy to szczescie, ze trafily na te lepsza
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-17 o 20:16 |
|
|
|
|
#4362 |
|
Rozeznanie
|
Czyżbyś chciała się uplasować na 4 miejscu? Jakby coś to dawaj na bieżąco informacje, ok?
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauwazyl ja pewnien lekarz z bytomia, ale po kilku wizytach dalam sobie z nim spokoj bo odnioslam wrazenie, ze proboje wyciagnac tylko kase ode mnie. na kazdej wizycie byla gadka - obserwujemy, obserwujemy... on zreszta mi powiedzial, ze te zmiany endo moga zaniknac po porodzie |
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
anulka a moze to juz juz
?jak Cie pogonilo i Cie brzuch boli..... kurde w sumie moglabym juz urodzic po 20stym! chce urodzic! ![]() jutro moj termin porodu z Usg , niestety nic mnie nie bierze jeszczeLeon wylaz za pare dni! mamusia prosi
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-17 o 20:22 |
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4368 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, ale jak ja byłam oglądać porodówkę to akurat jedna sala rodzinna byla wolna, jedna zajęta, a na ogólnej rodzily 2 dziewczyny, więc nie wszyscy chcą rodzinny. Na kamieńskiego mają super standardy (same sale rodzinne) tyle tylko wiem. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
odebrałam, odpowiedziałam
![]() Cytat:
To już !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Endo nie znika. Endo, to nie choroba, którą się wyleczy i już. Nawet wycięcie zmian nic nie daje. To już jest tendencja do oddzielania się tkanki macicy i zagnieżdżania w różnych innych miejscach w organizmie i trzeba to kontrolować całe życie. Guzy endometrialne mogą pojawić się wszędzie, w przełyku, płucach, a nawet w mózgu. Nie chcę nikogo straszyć, ale proszę, nie lekceważ tej choroby. Ona jest do opanowania, ale musisz się leczyć. |
||
|
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ze Stasiem mam umowę że posiedzi do TP ale zobaczymy czy się posłucha
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogniska endo mam malutkie i jak co to skontroluje je po porodzie ale... moja kolezanka chodzila do jednego lekarza - dr Tomanek tez z Bytomia; byla zadowolona |
|
|
|
|
#4372 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tymi kryzysami to nie strasz.. tzn u nas pojawiały się , ale w innych odstępach czasowych niż to co mówią teorie społeczne np zaraz po ustaleniu daty slubu , jakoś miesiąc po ślubie, i na początku ciązy, czyli po 2,5 roku od ślubu, a po 6 latach związku. Czyli wyglada na to , że akurat za rok, jak stuknie nam 7 lat, a dziecko podrośnie, to kryzys murowany Gaabbi - śliczny ten twój Diego ! a powiedz, jak wykryłaś te batkerie, bo ta moja lekarka to jakś dziwna jest. Po co mu prześwietlenie na boga.... przeciez wiem ze mu nic tam nie utkneło .. no chyba że krokiet od suchej karmy. Co prawda dałam mu z pół roku temu z własnej głupoty kurze skrzydełko z kostkami i miał biegunkę wtedy i bolał go brzuszek, ale wiecej mu takich rarytasów nie serwowałam. Nie sądzę , żeby to miało teraz jakieś znaczenie... skoro udało się psiaka bez wielkich tragedii wyleczyć. ja mu dlatego robilam te badania krwi , wyszły dobrze, po prostu taka ponoć jego uroda, udało nam się przytyć do 10 kg i lekarz mi mówi , ze to jest dla niego norma. Pies nie jest rasowy, wiec tez ma troszkę inną budowę. Ale zwróciłam uwage na to co je, dopasowaliśmy sobie karmę, która bardzo lubi i mamy twarde dowody, wiec nie ma problemu z zatkanymi gruczołami okołoodbytowymi, nie wymiotował po niej, przestałam mu dawać tabletki ziołowe podczas jazd autem ( bo ma chorobę lokomocyjną) a sporo jezdzilismy, ,stwierdzilam ze juz trudno... i tak po nich wymiotował i tak, tyle ze nie w samochodzie tylko z jakąś godzinę po skończonej jezdzie, wiec stwierdziłam ze nie bylo sensu. No i dokarmialam go czasem gotowanym jedzonkiem, ale na zasadzie przysmaków, nie gotuję mu jedzenia już bo to nie ma sensu, cały czas był na suchej karmie i nie wiedze powodu zeby to zmieniać, skoro jemu to też odpowiada.... p.s. faaaaaajny ten kwiacior ... też bym zrobiła, tylko dla chłopca to chyba nie bardzo ja teraz chce właśnie czapeczkę ciachnąć rinco ALE CZAD!!!!! ![]() Cytat:
ale pomyśl sobie.. tak na weekend ? lepiej zaczac od poniedziałku rodzić Cytat:
Cytat:
za dzidzię 7 tyś ??? rany ... dużo. szpital w którym ja bede rodzić tez jest prywatny, ma podpisany kontrakt z nfz.. no ale jakbyś cchiała rodzić za pieniadze to prosze bardzo, z tym że jednak nie kosztuje to tak dużo. na prawdę musi to byc mega exclusive, bo ja nei słyszalam ejszcze takiej ceny cc. oby tylko przekładała sie ona na fachowość personelu. ania - oj tam dobrze ze dzieciak zdrowy dasz rade! gratki za wizytę ![]() Cytat:
nie chce , żeby to jakoś chamsko zabrzmiało , albo no wiecie... nietaktownie, ale nie będę pisać do Agaty o żaden adres. jakoś tak.. nie wiem... wy jesteście tutaj razem od początku, zintegrowałyście się, ja w sumie pozno dolaczyłam, ale to nie istotne, zmierzam do tego, że ja nie piszę dlatego , żeby zasłużyć na adres mailowy czy na cokolwiek innego, tylko dlatego ze jesteście fajne jak bede chciała wklieć swoje foty to wkleje na forum, będziecie widziec wszystkie. Rozumiem, że jak ktoś pokazuje brzuch, albo kawałek domu czy twarzy to nie chce żeby go cała polska widziała, dlatego jakby ideę dostępu do maila rozumiem, ale kwestię zasługiwania i niezasługiwania juz nie bardzo i jakoś nie hcce mi sie biec w takim wyścigu po adres mailowy Także uprzejmie podziękuję. Załuje tylko, że nie widziałam dzieciaków ( tzn Adasia). co do stanika - też zaluję, bo i cena była atrakcyjna i one wyglądały fajnie. No ale cóż... wisiało mi w pasie zastanawialam sie czy ich nie kupić po prostu jako nocne staniki, czyli zgodnie z przeznaczeniem, ale .. w koncu zrezygnowałam. znalazlam fajny w triumphie , sportowy, ale bez odpinanych ramiączek. moze sie skusze na niego. a jak nie, to licze ze moze po 2 miesiacach od porodu te cyce mi troche zmaleją, więc moze wtedy coś dobiorę . Cytat:
napisz nam pozdrowienia z porodówki jutro
|
||||||
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
EDIT: Andrzej Muryn
znalazlam go w rankingu |
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyżby..? czekamy!
|
|
|
|
|
#4375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze ze się wstrzymałaś z tymi zakupami ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Rozeznanie
|
dzieki Dziewczyny, podstresowalam sie i zaczelam zamawiac wyprawke
nawet wkurzajace emolium zamowilam dziecko wali glowa o moje zebra, ciekawe kogo bardziej boli
|
|
|
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie brzuch bolał prawie zawsze ale nie tak
Chodzę co chwile siku bo mam wrażenie że sikam,musze wstrzymywac,młody mnie kopie strasznie,brzuch boli dalej.Nie czułam się tak jeszcze.Ale pewnie mi przejdzie...idę poleżec
|
|
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
_millena, odpiszę Ci w sprawie bf na pw, ale najpierw idę się wykąpać
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-17 o 21:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

duzo a nie lepiej dac w łape lekarzowi z twojego miasta wyszło by taniej za cc u nas np biora kolo tysiaka

za wizyte i że dzidzia zdrowa

Wzięłam prysznic ale nie przeszło i mnie pogoniło na kibel

, niestety nic mnie nie bierze jeszcze
Ja leżę dopiero 6 dni, a już mam dosyć
Jeszcze te ciuszki...normalnie się wzruszyłam, jak je zobaczyłam 

czyżby..? czekamy!