|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() poglądy na temat wychowania mamy takie same, więc front w stosunku do malucha jest jednolity, nie ma o co się kłócić . Z brakiem seksu po porodzie to też mit jak jest dobrze w związku, to potem też będzie dobrze, a nawet lepiej, a jeżeli się sypie, to pewnie posypie się jeszcze bardziej, bo dziecko to niestety nie recepta na poprawę sytuacjiA... i muszę powiedzieć, mam nadzieję, że nie chwalę dnia przed zachodem słońca, że chyba jutro skończą się moje problemy ze zwolnieniem! pół dnia w plecy, ale oby to się już skończyło!!!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-17 o 17:32 |
|
|
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
hej,ale dajecie czadu nadrobić was nie mogę
ja dzisiaj brak energii kompletny mam. Przyszły moje flanelki i jestem mega zadowolona jakość ma się do ceny konkretnie w tym przypadku. Ps. dajcie linka do poczty, bo ciągle coś wrzucacie a ja w tyle. asik@web4u.com.pl
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No proszę, swietnie CI to wyszło. Takie maleńkie i urocze. Ja dzis miałam wizyte u gina i wszystko jest ok. Ale zgłupiłam. Na poprzedniej wizycie straszył mnie szpitalem, a dzis ani słowa o tym. W sobotę na usg jestesmy umowieni i juz nie moge sie doczekac ![]() Jutro idziemy ogladac wózek - ponownie. I ja musze pospr. moja liste czy wszystko jest i w koncu zamówic. A na przyszły tydzien zaplanowałam, ze zajme się ubrankami, poprzegladam, zobacze ile tego jest i co trzeba dokupic ![]() Kurde az normalnie juz nie moge sie doczekac tego wszystkiego. Tak troszke Was podczytałam iiiii co do seksu, to mi sie nie chce. Przez ostatnie 3 tyg. to i tak wprowadziłam zakaz, bo brzuch mi twardniał i ten mnie straszył szpitalem, ale dzis TZ juz powiedział ze mnie dopadnie, wiec mam sie nastawic psychicznie A mi tak sie nie chce.... A wczesniej to cóz, raz mi sie chciało raz nie. Obejrzałam fotki na emailu, ja w czwartek zrobie akurat 33 tc bedzie. |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przepraszam że milczę, ale mam jakąś beznadzieję. jutro postanowiłam wstać. jadę do pracy i umówiłam się na kawę w mieście. może to pomoże . koniec z leżeniem![]() lekarz się pewnie w piątek wkurzy, no ale trudno. jutro zaczynam 39 tydzień. cuda
|
|
|
|
|
#4325 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Normalnie Wy szalone jesteście z tymi robótkami. Cytat:
Dziewczyny te co pytaly o te podkłady po porodzie. Nie kupujcie seni sen maxi, bo to jak pieluchy prawie. Ja nie wiedziałam, ze to takie wielkie lepiej rozejrzyjcie się za za może normal. Ewentualnie możecie się jeszcze rozejrzeć za seni lady plus czy coś takiego.
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już w domku. Zacznę najpierw od spraw zdrowotnych.
Ordynator powiedział, że krążek to największa głupota jaką lekarz mógł mi zrobić i mi go ściągnął. Zrobił to tak niedelikatnie, że chyba cały szpital mnie usłyszał A teraz najlepsze Moja dzidzia ma mega długie nogi, jak na 41tc, wszystkie narządy bardzo rozwinięte, wygląda jak na 39tc i waży już 3680g ![]() Lekarz powiedział, że na pewno będzie miała powyżej 60cm ![]() Hehe a chciałam jutro dokupić ubranka rozmiar 56 Co do samego szpitala i lekarza to: lekarz konkretny, szpital mały wręcz kameralny, robi dobre wrażenie. Sal niestety nie obejrzałam bo było wszystko zajęte. Przeciwskazań do CC nie ma, termin mam na 7 maja . Koszty to 7tys CC i 800zl pokój rodzinny, gdzie mąż też może spać ![]() Dziewczyny, co do sexu to ja już z tego głodu mam same erotyczne sny. Jak po połogu dorwę mojego męża to sąsiedzi będą musieli z domu powychodzić!!! Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-17 o 18:18 |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
rinco mi sie marzy doslowanie taka czapeczka! chcialanbym sesje zrobic malemu w takiej, ehhhhh ale z Ciebie zdoilniachaaaaaaa, zazdroszcze
)ewunia, mamy ten sam termin porodu, nie chce nawet myslec ile moj brzdac juz wazy;/ Nie rozpisuje sie, bo robimy z mezem domowego kebaba:P
|
#4328 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wiztę.Dasz radę przypomnij sobie jak to było kiedyś wspaniale![]() Cytat:
Kurna przepraszam Cię ale ja bym wolała samochód kupic,zwłaszcza że mój się sypie.Przecież to jest ogromna kwota i tylko dlatego że ty tak chcesz?Chcesz bo boisz się porodu czy masz przeciwskazania do sn?Przepraszam jeśli Cię uraziłam ale dla mnie to głupota. |
|||||
|
|
|
#4329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję dobrych wieści ![]() Natomiast cena cc mnie powaliła
|
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co jak te do rodzinnego będą zajęte? Ja na Borowską mam najbliżej, z IP też już miałam styczność (ale miejsc na oddziale nie mieli i mnie odesłali) - ale jakoś mnie się tam nie "widzi" rodzić nie wiem w sumie jakoś średnie opinie o personelu słyszałam. Choć jakbym miała mieć cc to bym chyba tam poszła. Poznałam za to oddział ginekologiczny na Chałubińskiego (przy okazji poronienia), tu nie mam żadnych zastrzeżeń do funkcjonowania czy personelu i lekarzy, tylko sam budynek i warunki panujące w środku- średnie wrażenie sprawia ![]() Pozostałych nawet na oczy nie widziałam i bez gps nie trafię ![]() ale ale ja mam tp własciwie jako ostatnia, więc o ile dziec mi psikusa nie zrobi to od was wywiad zbiorę
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-17 o 18:42 |
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiedziałaś lekarzowi o endometriozie? Co on na to? Termin na 7 maja, a jak zacznie się wcześniej akcja porodowa? Duuuuużo pieniążków będzie kosztował Twój poród Najważniejsze, żebyś czuła się dobrze.Szybko do nas wracaj po porodzie i o p o w i a d a j Cytat:
Kogoś stać na taki poród, koś nie stać i tyle. Ewunia pewnie jeździ samochodem za 150tys. i takie grosze na poród, to dla Niej pestka Mnie akurat takie rzeczy nie kłują w oczy. Zazdraszczam (w pozytywnym sensie) takich możliwości |
||
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Anulka, jeżeli mnie na to stać to w czym problem? Nasz budżet z tego powodu nie ucierpi. W końcu rodzi się dwa razy w życiu, przynajmniej w moim przypadku
![]() Ja pitole, i teraz jakieś akcje dzieją mi się po ściągnięciu tego krążka, ale zgaduje, że to normalna reakcja. Leci mi jakby krew, ale to jest bardziej brązowe niż czerwone. |
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę, chciałam się przywitać i zameldować że jeszcze w dwupaku (termin równo za dwa tygodnie
)Widzę, że szydełkomania prawdziwa Dziewczyny, piękne Wasze dzieła!! Ja też dzisiaj dokupiłam włóczkę i będę dziergać trampkiEwunia, super że z małą wszystko ok ![]() trzymajcie się, ja spadam do książki |
|
|
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe ja już nieraz pisałam, że pewnie będę Wam zdawała relacje z sali minuta po minucie ![]() A jeżeli akcja porodowa zacznie się wcześniej to lekarz powiedział, że nie panikować i spokojnie przyjechać. W ciągu 2 godzin na pewno nie urodze, a do szpitala mam 1h40m. Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-04-17 o 18:55 |
|
|
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Tez mialam dzisiaj wizyte ![]() Z malym ok, wazy juz 2kg, a moja pojemnosc macicy to nadal jest max 2,8kg i pekne Caly czas jest ulozony miednicowo, widzialam jego stopy i sa centralnie ulozone do wyjscia, juz sie nie przekreci i bedzie cc. Wizyte mialam w szpitalu i znowu by mnie zostawili,bo oczywiscie jak to ja- mialam skurcze,ale nowosc....Na szczescie tym razem byla moja gin i powiedziala,zeby dali mi spokoj,bo u mnie to normalka Co nowego to nadal mam lezec Jeny jak narzekacie na lezenie,to wlasnie mija 30sty tydzien jak leze i dostaje na glowe!!!!!!!!!!!!! Gin powiedziala mi,ze mam wytrzymac 2 tyg,dzwonilam zeby prywatnie sie do niej zapisac,ale za 2 tyg sa "majowe"i jej nie ma, wiec umowilam sie na 7maja, ciekawe czy do tego czasu przypadkiem nie urodze Co mnie zawstydzilo to to,ze maluch wielkoscia odpowiada 33,4t a glowe ma na 37t
|
|
|
|
#4337 | ||||||
|
Rozeznanie
|
ufff, doczytalam was gaduły wy jedne
niestety nie mam kiedy udzielac sie intensywnie bo weekend się skończył i kibluję w pracy. ale mam nadzieję że to już ostatni tydzień wczoraj byłam na sr a rano w pracy i jak wróciłam to padłam. dobrze że przynajmniej dziś jestem na bieżąco ![]() widzę że wzięłyście się za szydełkowanie chciałabym mieć czas na takie rozrywki no ale muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem!! aż trudno uwierzyć że to pierwszy raz z szydełkiem! macie talent dziewczyny!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też będę mieć cc, razem może jakoś przez to przejdziemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dopiero co za koszmarny dzień dzisiaj miałam ryczałam chyba ze 3 razy. Rano lekarz bo zwolnienie mi się skończyło ale wszystko bardzo pozytywnie tylko zaś anemia i wracam do łykania żelaza bo na poród to muszę wyrównać. No i kolejna wizyta za 3 tyg. i do tego czasu mam grzecznie zaciskać nóżki i nie kombinować
![]() Ale za to w domu problem bo chciałam tylko odświeżyć kuchnię ale przyszły 2 firmy na pomiar i się okazało ze chyba skonczy się na nowej kuchni a nie planowałam jej teraz - więc znów się wszystko przeciągnie Jestem tak zła ze nie mam siły. no i najgorsze że musze robić na szybko projekt bo inaczej zamontują mi jakiś badziew i będę kląć jeszcze bardziej. A miałam taką ochotę poplotkowac z Wami i doczytać co robiłyście przez cały dzień. |
|
|
|
#4340 |
|
Rozeznanie
|
a z tym krochmaleniem pościeli jest tak, że moja teściowa daje do magla wszystko co można, więc i moja dzidziusiowa pościel tam trafila, i nie wiem czy nie wyprac tego czasem
|
|
|
|
#4341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
#4343 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne upał? a u nas wieje tak że z domu nie wychodź... Cytat:
co do bucików - są boskie! Cytat:
Mój R jest cudownym rodzicem i wyrozumiałym partenerem, w takich sytuacjach tak naprawdę można poznać ludzi, nie dość że dzielnie zniósł poród na sali, potem codziennie przychodził do szpitala, budzi się ze mną na karmienia - bo jak dokarmialiśmy, on karmił butelką, podgrzewał pokarm i przygotowywał laktator a ja karmiłam piersią, raze myjemy Adama ja mam czas dla siebie, on dla siebie - a do tego, niewątpliwie czujemy się jakby to dziecko było od zawsze z nami a nie 10 dni... mam nadzieję, że tak zostanie Cytat:
co do bycia w związku lub nie - Kism ma absolutną rację, dziecko czuje co sie dzieje nawet jak nie jest tego świadome i jest to dla niego gorsze, niż dwójka rodziców nie mieszkających ze sobą niż dwójka ciągle kłócących się lub udających że wszystko jest ok Cytat:
w zyciu nie powiedziałabym że to pierwsze! boskie! Cytat:
ajć ja też takie chcę! Cytat:
Cytat:
U nas wygląd to tak jakby dziecko było u nas od zawsze i niech tak pozostanie ![]() Mismalezja - proszę o radę - mianowicie zaczęła boleć mnie prawa pierś z prawej strony, wczoraj rozmasowywałam, bo taki guz mi się zrobił, dzisiaj poszła kapusta schłodzona i Adam częściej do cyca - ale może Ty masz jeszcze jakieś rady w związku z zapaleniem piersi albo zastojem mleka? bo ja nie chce żeby wdało mi się coś i musiała brać antybiotyki - walczyłam o karmienie piersią i chcę żeby tak zostało - POMOCY! Cytat:
gratulacje! |
|||||||||
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
czapeczka przecudna też taką chce
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- buciki tak samo fajowe mam takie tylko ze białe ze szmateksu za 0.50 gr hehe
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
mąż odebrał dziś wczorajsze wyniki badań i coś na sam koniec musiałam się sypnąć
![]() najciekawsze, że poleciała mi glukoza ciekawe co na to gin |
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udana wizyte
|
|
#4347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty to masz przeboje z tą ciążą Ja leżę dopiero 6 dni, a już mam dosyć Trzymaj się dzielnie, już niedużo zostało Dziewczyny, muszę Wam się pochwalić cudaśnymi prezentami od mojej Teściowej I jak tu na Nią narzekać??? Na obiad przygotowała dla nas zupę ogórkową (przepyszną) i kaszę z sosem Jeszcze te ciuszki...normalnie się wzruszyłam, jak je zobaczyłam Niby nic takiego, ale jak się samemu nie może...
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-17 o 19:37 |
||
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi, to naprawdę pierwsze Twoje doświadczenie z szydełkowaniem???
![]() no no...
|
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

poglądy na temat wychowania mamy takie same, więc front w stosunku do malucha jest jednolity, nie ma o co się kłócić
. Z brakiem seksu po porodzie to też mit

A mi tak sie nie chce.... A wczesniej to cóz, raz mi sie chciało raz nie.
. koniec z leżeniem
Jak przy okresie. A zaraz muszę się zbierać i pojechać do babci bo ma dzisiaj urodziny i kolacja jest z tej okazji. A strasznie nie chcę Miszki zostawiać
porazka wam powiem, brzuch duzy i czuje, ze malemu to sie nie podoba, gniecie go wtedy
bo pamiętam ze wtedy się dobrze czułam i byliśmy w zakopcu. A tak.... to
a no chyba to, że musialam wylec z domu po ten cholerny stanik.... Tż jechal do lekarza , wiec mnie podrzucil do galerii, weszłam dosłownie do dwóch sklepów. W mothercare hmm... kurcze jakoś mi nie pasowały te staniki, a kapukat ten twój jest świetny, ale nie da mnie 

wczoraj byłam na sr a rano w pracy i jak wróciłam to padłam. dobrze że przynajmniej dziś jestem na bieżąco 

Jeszcze te ciuszki...normalnie się wzruszyłam, jak je zobaczyłam