ślubujące w 2012:) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 16:10   #2011
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Jeśli marzenie to dlaczego go nie spełnić? Ja latam do kenii taniej niż na teneryfę i to do naprawdę w sezonie kenijskim no i do fajnego hotelu. Wystarczy mieć zaprzyjaźnionego kolegę w biurze podróży
Bo nie mamy zaprzyjaźnionego kolegi w biurze podróży ale jeśli podzielisz się kolegą to mam w nosie wpłaconą zaliczkę za Teneryfę i bez zastanowienia korzystam z Twojej propozycji
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:15   #2012
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Bo nie mamy zaprzyjaźnionego kolegi w biurze podróży ale jeśli podzielisz się kolegą to mam w nosie wpłaconą zaliczkę za Teneryfę i bez zastanowienia korzystam z Twojej propozycji
nie ma sprawy chętnie się podzielę zaliczki żal a do kenii lata się zimą więc nic straconego
Marzenia są po to by je realizować, a takich wyjazdów nie ma sensu odkładać na później bo jak zacznie się sezon ciąż , porodów i generalnie dzieci to taka egzotyczna podróż to zawsze większe ryzyko

Edytowane przez gawa
Czas edycji: 2012-04-17 o 16:23
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:15   #2013
XxMartaxX
Raczkowanie

Witajcie
może nie piszę regularnie, ale czytam Was
Ja właśnie się obawiam że będzie u mnie za dużo jedzenia. Moja mama jest kucharką weselną i za dużo wydziwia Kucharzem będzie jej "mistrz" co ją uczył fachu więc o jedzenie i jego jakość się nie boję. Prócz obiadu będziemy mieć 5 gorących dań (1 danie o 16.30). Do tego zimna płyta (sałatki, galaretki, śledzie itp wszystko ręcznie robione), stół wiejski ze swojskimi wędlinami i daniami ciepłymi w podgrzewaczach(np żeberka w kapuście) no i oczywiście z bimbrem. Tort chcemy zaraz po obiedzie (sama go bedę robić :P ) .

Mama chce jeszcze całego świniaka, fontanny czekoladowe i alkoholowe ale powiedziałam jej żeby dała sobie z tym spokój :P Chcę swojskie, dobre jedzenie bez zbędnego wymyslania
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:51   #2014
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sprawy chętnie się podzielę zaliczki żal a do kenii lata się zimą więc nic straconego
Marzenia są po to by je realizować, a takich wyjazdów nie ma sensu odkładać na później bo jak zacznie się sezon ciąż , porodów i generalnie dzieci to taka egzotyczna podróż to zawsze większe ryzyko
Masz rację my właśnie chcielibyśmy jak najszybciej powiększyć naszą rodzinkę więc taka podróż to albo niedługo albo dopiero za kilka lat... Ale byłabyś w stanie podpytać kolegi o jakąś niedrogą ofertę?
Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja właśnie się obawiam że będzie u mnie za dużo jedzenia. Moja mama jest kucharką weselną i za dużo wydziwia Kucharzem będzie jej "mistrz" co ją uczył fachu więc o jedzenie i jego jakość się nie boję. Prócz obiadu będziemy mieć 5 gorących dań (1 danie o 16.30). Do tego zimna płyta (sałatki, galaretki, śledzie itp wszystko ręcznie robione), stół wiejski ze swojskimi wędlinami i daniami ciepłymi w podgrzewaczach(np żeberka w kapuście) no i oczywiście z bimbrem. Tort chcemy zaraz po obiedzie (sama go bedę robić :P ) .

Mama chce jeszcze całego świniaka, fontanny czekoladowe i alkoholowe ale powiedziałam jej żeby dała sobie z tym spokój :P Chcę swojskie, dobre jedzenie bez zbędnego wymyslania
Moja mama też jest kucharką i zazwyczaj na wszystkie imieniny i święta robi tego wszystkiego tyle że nikt nie jest w stanie tego zjeść
Nie masz się co martwić masz zapewnione że goście głodni nie wyjdą a mama napewno zrobi takie rzeczy które będzie można zamrozić jak zostanie
Stary 2012-04-17, 17:04   #2015
gawa
Rozeznanie

teraz na kenie ciekawych ofert nie ma za bardzo bo tam narazie jest pora deszczowa, lipiec-sierpień czasem już maj pojawiają się dopiero oferty na zimę, z doświadczenia wiem że najlepsze lasty są tuż przed bożym narodzeniem widziałam w zeszłym roku nawet za 2500 od osoby, ja jeżdżę w styczniu bo wtedy tam jest środek lata a u mnie w pracy zastój więc nie mam problemu z urlopem. Ja też już planuje dziecko dlatego postanowiliśmy że wybierzemy się teraz na ekstramalną podróż aby nasycić się na "zaś" . Trzeba pamiętać też o tym że takie podróże wymagają szczepień przez co trzeba też odłożyć co najmniej ba 3 miesiące zajście w ciąże żeby nie zaszkodzić maleństwu,
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:28   #2016
aisak42
Raczkowanie

zdjęcia zaproszeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020880-tile.jpg (78,5 KB, 36 załadowań)
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:09   #2017
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

A macie zaplanowane podróże poślubne? Gdzie planujecie się wybrać? Ja urlop taki dłuższy biorę dopiero na początku września więc muszę jeszcze trochę poczekać

my nie mamy może w sierpniu dzieś pojedziemy albo we wrześniu ale dokładnie nie wiemy. Mamy tzw gorący okres w pracy i nie wiem czy razem urlop dostaniemy. Jeśli pojedziemy to jeszcze nie wiem gdzie- mi się marzą Malediwy albo Bali ale TŻ coś nosem kręci

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
My kilka dni po weselu wylatujemy na Teneryfę.

super- polecam piękna wyspa i mnóstwo ciekawych miejsc do zwiedzania

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
podróż poślubna to najprzyjemniejsza część tego całego cyrku My jedziemy w nią dopiero w styczniu ale za to ponownie do naszej ukochaniej kenii no i jeszcze zwiedzimy tanzanie. Planujemy porządną objazdówkę.

oooo fanie Kenia podobno jest piękna może ja to rozważę
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:34   #2018
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
ojej a jakie zamawiałaś?
Wrzucam fotkę moich zaproszeń.....ogólnie top może jednak nie jest tak żle...złożyłam je sobie do kupy i wyglądają nawet dobrze, ale wiadomo- na gotce dużo lepiej...i te cienkie kartki.....wydaje mi się, że powinny być grubsze! Myslałam, że będą coś jak blok techniczny a są tak jakbym wzięła 2 kartku do drukarki.....na dodatek miałam zamówionych 5 zaproszeń bez personalizacji i (przypominałam w 2 e mailach!!) aby zamiast daty przybycia zrobili mi tylko kropki....a oni mi wpisali datę przybycia No i jak mogę ewentualnie doprosić gości? Wrrrrr....napisała, że powinni mi w takim razie te 5 zaproszeń dosłać a oni nic...czekam do jutra...

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
pokazać fotę poproszę- może jeszcze możesz zwrócić jak Ci się nie podobają? bardzo cienkie te kartki? zamawiałaś próbki?
próbek nie zamawiałam.....śpieszyłam się aby doszły do minionego weekendu....i tak doszły wczoraj, kurier się spóźnił....trudno

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:

A co do sytuacji mojej koleżanki i prezentów ślubnych. Ona nie opowiadała ile kto dał w kopercie bo mnie to akurat nie interesowały koperty. Ona sprawdziła tylko prezenty od tych sióstr bo One są specyficznymi osobami. Już na samym weselu miały problemy bo kelner postawił za daleko półmisek z jedzeniem itp itd. Sama widziałam jak zawołała kelnera i poprosiła żeby podał jej chleb po stoi za daleko a chleb miała na wyciągnięcie ręki. Oczywiście był komentarz że Ona tyle dała na prezent a taka słaba obsługa. Niestety. I dlatego młoda sprawdziła prezenty od szanownych sióstr które takie podobno były hojne że aż pół stołu słyszało, a tu niespodzianka.

Wiadomo koszt wesela nigdy się nie zwróci i jak by patrzył na prezenty to nikt by nie robił wesel. A ja o weselach się bardzo dużo nasłucham bo moi rodzice od 15 lat nagrywają wesela a ja robię zdjęcia ślubne więc opowieści nasłucham się tyle że głowa mała.
Jaka chamówa nie rozumię jak można być aż tak bezczelnym i tak przedmiotowo traktować ludzi!!! nieźle się popisała....szkoda gadać.....
co do prezentów...to jakiś czas temu byłam u mojej babci...najpierw się wyopytała ile zarabiam (oczywiście nie powiedziałąm ile faktycznie) a potem zapytała się co bym wolała na ślub prezent czy pieniądze....zanim odpowiedziałam, to powiedziała, że prezent dużo lepszy, bo kasę stracę, a poza tym lepszy prezent bo to nigdy nie wiadomo ile trzeba włożyć do koperty Dodałą abym nic nie kupowałą przed ślubem(mam zamiar pod koniec czerwca wprowadzić się z TŻem "na swoje", bo i tak wszystko dostanę w prezentach.....

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość

znam ten ból tez się nadziałam naszczesie to była próbka ale jak zobaczyłam widkość zaproszeń myslłam ze padne - zwyłak kartka do drukarki . Koniecznie grybośc papieru minimum 200 g zeby ładnie to wyglądało.
te które zamówiłam później własnie tyle mają i sa ok - przedewszystkims sztywne !!!!!
A Twoje to były próbki czy juz odpowiednia ilość??
Moje to już moje...nie próbki...to czerwone co dodałam w załączniku ma 120 g a kartka biała-170 g....czyli wiotka....e tam....już nie będę się tym przejmować....trudno....z resztą...ludzie mają ważniejsze problemy na głowie a poza tym i tak goście je albo wyrzucą albo schowają i zapomną

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:35   #2019
qmpela86
Raczkowanie

Hej girls!

Czytam was regularnie i w końcu mam czas żeby się udzielić .

TUSIAAAAA twój dzień tak blisko... aż sama się denerwuje . Mam nadzieję że wszystko załatwione i pójdzie po Twojej myśli . Też widziałam że pogoda ma być świetna! Nie za gorąco i słonecznie. Jaaaaa ale Ci zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
A ja chciałam pokazać nasze pierwsze zaproszenia, które zrobiłam sama. Takie proste, z prostym tekstem Troszkę mam problem z wiązaniem kokardek, bo nie chcą mi ładne wychodzić
Cytat:
Napisane przez katushka Pokaż wiadomość
Troszkę prześwietlone te zdjęcia przez lampę, ale jak robię bez to rozmazane wychodzą.

Super te zaproszenia

Pradip my się normalnie ubieramy tzn. nie jakoś wyjściowo na zapraszanie

sara1988 ja biorę nazwisko TŻta chociaż wole swoje, ale on się uparł . A poza tym wiadomo dzieci będą mieć nazwisko ojca.. A podwójne to już w moim przypadku w ogóle nie wchodzi w grę bo brzmi dziwnie

Cytat:
Hej kobiety W sobotę byłam na weselu koleżanki i wypróbowałam swój ślubny makijaż "czarno - pomarańczowy" i do tego przyklejone kępki rzęs oczy wyglądały przepięknie Makijaż trwał 2 godziny Dobrze że w dniu ślubu mam wszystko rozłożone w czasie
Koleżanka wyglądała przepięknie, ale miałam minę niezłą pod kościołem bo młoda miała sukienkę nad którą się zastanawiałam ale dobrze że jej nie wybrałam bo chyba bym teraz płakała ze złości. z Wesela wróciliśmy o 5.30 pospaliśmy do 15 i pojechaliśmy na poprawiny.

Nigdy nie zgadniecie co PM dostali od najbliższej siostry ciotecznej. Dziewczyna 23 lata razem z narzeczonym sprezentowali ' ramkę do zdjęć" a na ramce cena 6,50
Cytat:
a to niespodzianka

Przykre to jest.. nie sama cena a fakt że ją zostawili! Szczyt chamstwa

Z tych makijaży które wymieniłaś ja bym chciała Tajemnicze smoky eyes ale z różem - myślicie że będzie to pasować? Mam blond włosy i niebieskie oczy a dodatki chce pudrowo różowe stąd pomysł na makijaż z różem Macie może jakieś propozycje? Ja nawet jeszcze nie wybrałam makijażystki

monika860902 co z tymi zaproszeniami? nie zamawiałaś próbek? Ja też zamawiam na allegro i czekam na projekt. Próbki były ok więc mam nadzieje że nas nie wystawią tym bardziej że sprzedawca ma pozytywne komentarze..

A wiejski stół będziemy mieć. Dodatkowe 10zł od os. ale TŻ się uparł. Na mój argument że nikt nie będzie tego jadł odpowiedział: "ja będę" . No to niech mu już będzie.

Clood masz zdjęcie sukienki na sobie? chętnie popatrzymy

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy wszystkie tesciowe to takie wtracajace sie we wszystko babsztyle? Moja to by chciala miec wplyw na kazdy najmniejszy szczegol....
moja jest aniołem

Cytat:
kurde dziewuszki to u Nas tzn w moim rejonie naprawdę przesadzają z menu . Jak będę w domu u rodziców to przepisze Wam całe nasze weselne jedzenie i zobaczycie ile tego u Nas jest i to tak na każdym weselu - top nie jest moje widzi mi się

A macie zaplanowane podróże poślubne? Gdzie planujecie się wybrać? Ja urlop taki dłuższy biorę dopiero na początku września więc muszę jeszcze trochę poczekać
My póki co nic nie planujemy bo oboje mamy taką pracę że nigdy nic nie wiadomo :/ możemy nie dostać urlopów więc niestety nie wiem jak to będzie

Z szykowaniem też jesteśmy coraz bliżej. Kupiliśmy wódkę (250flaszek ), wysłałam listę gości do faceta z allegro i czekam na projekt a dzisiaj byliśmy w kościele. No i spoko bo mamy przyjść 3miesiące przed ślubem z dokumentami, spisać protokół i na prekany (2spotkania w kościele i 2w poradni). Tak więc powoli do przodu

Edytowane przez qmpela86
Czas edycji: 2012-04-17 o 18:37
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:56   #2020
monika860902
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33596133]

zaczynam sie bardzo stresowac... wcozraj bylismy w sali, oplacilismy, wybralismy tort, wszystko omowione. mamy rzeczy przywiesc w czwartek bo panie w pt od rana beda ukladac juz obrusy, zastawe ect

[/QUOTE]
ojej...no to się zaczęłó "pęłną parą"!!! będzie dobrze oczywiście po ślubie będziemy czekały na wszelkie relacje!!!

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
No Tusia a po co Ci jeszcze teraz durexy?? Nie wpędzaj się w koszta he he

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
ja też przestałam już nawet udawać że słucham zachcianek i marzeń teściowej , bo jak by ona wszystko załatwiała to by 60 tys nam nie starczyło , bo dla niej wszystkiego jest mało , powiedziała nawet że bukiet za 250 to małoooooooooooooo a dla mnie to bardzo dużo , no ale cóż , biorę ślub z tż na szczęście a nie z nią . I ona na pewno rządziła nie będzie .
ja myślę, że my w tych 250 zł zmieścimy się z bukietem i butonierkami

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
to też przerabialiśmy - bo ciotka którejtz nigdy nie widział jest niezbędna na nszym weselu ale delikatnie ukróciliśmy wtrącanie bo jak juz pisałm robił się koncert zyczeń. Także nie daj sobie wejść na głowe, my mamy ten konfort ze płacimy sami gorzej jak płaca rodzicce wtedy wypada liczyć się z ich zachciankmi
A u nas jest tak, że moi Rodzice płacą za "moją" część i się wcale nie wtrącają, natomiast TŻ SAM płaci za swoją część (jego Rodzice stwiertdzili , że nie zrobią mu wesela, bo nie mają kasy-rozumię, ale kłamią, bo najmłodszego synka rozpieczają....a to poerkusja, a to samochód, ale tyo ich kasa i się wtrącać nie będę, a poza tym...skoro mój TŻ pracuje to niech sam płaci i odciągnie trochę Rodziców). Natomiast wkurza mnie, że jego mamuśka się wtrąca kogo ma zaprosić a kogo nie. Robiłą wesele cóce to własnego brata nie zaprosiła, bo "robili małe wesele i się nie zmieścił w liczbie gości"......a my robimy troszkę większe to :" skoro robicie tak duże wesele, to zaprosćie tego, tego o tego.,....tego nie wypada zaprosić, odtych jest za dużo i Ci mogą się obrazić"...No PARANOJA!!! Jak ona może się wtryniać? Nie płaci za wesele więc niech się nie wtrąca...robiła wesele córce to mogła wszystkich zaprosić, no ale wtedy oszczędzała a teraz syn robi wesele za swoje to może rządzić jego i moich Rodziców kasą wrrrrr a jak nie przyjechałąm na Święta do Rodziców TŻa to się TŻa pytałą czy zrozumiałam jak źle postąpiłam (miałam zabrać ze sobą jej mamę, a że ja nie przyjechałam...to babcia TŻa zostałą w domu....pominę fakt, że Rodzice TŻa mogli sami po nią pojechać ale im się nie chciało....

Stary 2012-04-17, 19:03   #2021
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
teraz na kenie ciekawych ofert nie ma za bardzo bo tam narazie jest pora deszczowa, lipiec-sierpień czasem już maj pojawiają się dopiero oferty na zimę, z doświadczenia wiem że najlepsze lasty są tuż przed bożym narodzeniem widziałam w zeszłym roku nawet za 2500 od osoby, ja jeżdżę w styczniu bo wtedy tam jest środek lata a u mnie w pracy zastój więc nie mam problemu z urlopem. Ja też już planuje dziecko dlatego postanowiliśmy że wybierzemy się teraz na ekstramalną podróż aby nasycić się na "zaś" . Trzeba pamiętać też o tym że takie podróże wymagają szczepień przez co trzeba też odłożyć co najmniej ba 3 miesiące zajście w ciąże żeby nie zaszkodzić maleństwu,
tylko 3 miesiące? ja czytałam że 6 naprawdę strasznie bym chciała coś upolować ale do grudnia to już dawno zapomnisz o mnie i mojej prośbie
Cytat:
my nie mamy może w sierpniu dzieś pojedziemy albo we wrześniu ale dokładnie nie wiemy. Mamy tzw gorący okres w pracy i nie wiem czy razem urlop dostaniemy. Jeśli pojedziemy to jeszcze nie wiem gdzie- mi się marzą Malediwy albo Bali ale TŻ coś nosem kręci

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

super- polecam piękna wyspa i mnóstwo ciekawych miejsc do zwiedzania
Byłaś na Teneryfie? Możesz polecić nam gdzie warto pojechać co i gdzie kupić itd?
Moi znajomi pobrali się na Bali... Strasznie tam wilgotno i we wrześniu jakoś szaro
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę moich zaproszeń.....ogólnie top może jednak nie jest tak żle...złożyłam je sobie do kupy i wyglądają nawet dobrze, ale wiadomo- na gotce dużo lepiej...i te cienkie kartki.....wydaje mi się, że powinny być grubsze! Myslałam, że będą coś jak blok techniczny a są tak jakbym wzięła 2 kartku do drukarki.....na dodatek miałam zamówionych 5 zaproszeń bez personalizacji i (przypominałam w 2 e mailach!!) aby zamiast daty przybycia zrobili mi tylko kropki....a oni mi wpisali datę przybycia No i jak mogę ewentualnie doprosić gości? Wrrrrr....napisała, że powinni mi w takim razie te 5 zaproszeń dosłać a oni nic...czekam do jutra...

Moje to już moje...nie próbki...to czerwone co dodałam w załączniku ma 120 g a kartka biała-170 g....czyli wiotka....e tam....już nie będę się tym przejmować....trudno....z resztą...ludzie mają ważniejsze problemy na głowie a poza tym i tak goście je albo wyrzucą albo schowają i zapomną
Nie widzę zdjęć powinni Ci przysłać drugie takie jak chciałaś skoro to oni się pomylili
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

monika860902 co z tymi zaproszeniami? nie zamawiałaś próbek? Ja też zamawiam na allegro i czekam na projekt. Próbki były ok więc mam nadzieje że nas nie wystawią tym bardziej że sprzedawca ma pozytywne komentarze..

moja jest aniołem

Z szykowaniem też jesteśmy coraz bliżej. Kupiliśmy wódkę (250flaszek ), wysłałam listę gości do faceta z allegro i czekam na projekt a dzisiaj byliśmy w kościele. No i spoko bo mamy przyjść 3miesiące przed ślubem z dokumentami, spisać protokół i na prekany (2spotkania w kościele i 2w poradni). Tak więc powoli do przodu
Pozazdrościć teściowej...
Jakie zaproszenia wybraliście? I na ile gości macie wesele że aż tyle alkoholu kupiliście?
Stary 2012-04-17, 19:04   #2022
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
ostatnio pani z naszego kateringu uswiadomiła mi ze wszystko zalezy od godziny slubu czyli np obiad o 17 a ostatnie danie podaja średni o 2 max 2:30 czyli powinno wychodzić co 1,5 godz max co dwie godziny danie przynoszone przez obsługe w tym również desery jesli są i tort.
tak oni to robią wiadomo każdy katering może widzieć to inaczej

prawda!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:04   #2023
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Z tych makijaży które wymieniłaś ja bym chciała Tajemnicze smoky eyes ale z różem - myślicie że będzie to pasować? Mam blond włosy i niebieskie oczy a dodatki chce pudrowo różowe stąd pomysł na makijaż z różem Macie może jakieś propozycje? Ja nawet jeszcze nie wybrałam makijażystki

A wiejski stół będziemy mieć. Dodatkowe 10zł od os. ale TŻ się uparł. Na mój argument że nikt nie będzie tego jadł odpowiedział: "ja będę" . No to niech mu już będzie.

Clood masz zdjęcie sukienki na sobie? chętnie popatrzymy

moja jest aniołem

My póki co nic nie planujemy bo oboje mamy taką pracę że nigdy nic nie wiadomo :/ możemy nie dostać urlopów więc niestety nie wiem jak to będzie

ojej....250 falszek??!! Ilu macie gości??
Też jestem blondynką z nhiebieskimi oczami...i też myślę o oczkach w różu.....jak znajdę coś fajnego to wrzucę fotki

Stary 2012-04-17, 19:05   #2024
Konto usunięte

Cytat:

Właśnie Tusia wczoraj opowiadałam o Tobie i kawalerskim Twojego Tza swojemu Śmiał sie jak mu powiedziałam o akcji "zapal światło" to już naprawdę tak zaraz zaraz czad...
A która będzie ślubować następna?
akcja "zapal swiatlo" ?
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:06   #2025
monika860902
Zakorzenienie

zapomniałam wrzucić zaproszenie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12Barcelona_listki.jpg (28,8 KB, 27 załadowań)

Stary 2012-04-17, 19:15   #2026
Konto usunięte

Cytat:
No Tusia a po co Ci jeszcze teraz durexy?? Nie wpędzaj się w koszta he he
nie przyjechaly! a mialy do 10!! cholerny Kolporter...
pani z infolinii "moze przyjdzie jutro bo kurier nie zabral z magazynu"

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
\
a tak w ogóle Tusia jejku jak mało zostało dni!!!! ale masz fajnie. Już się nie mogę doczekać relacji po ślubie aha- chyba wystawię też buty na parapet- może Ci pomoże Dziewczynki-wystawiamy wszystkie będzie większa szansa na pogodę
wystawiajcie Kochane i to już! nawet mogą być kapcie! oby tylko cos stalo

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

TUSIA - trzymam kciuki za Ciebie w sobotę, żeby wszystko się udało, a szczególnie pogoda!!!
A co macie na pierwszy taniec? Zapewne gdzieś już to pisałaś, ale tyle tego jest, że musiałabym cały dzień szukać
Mary Magregor- Dancing like lovers, zatanczymy walca
o ile sie nie potkniemy, nie pomylimy, nie zatniemy ect..

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Tusia, tez bede trzymała mocno kciuki zeby wszystko dobrze wyszlo Tylko wroce do domu to zaraz buty wystawie na parapet, a nóż sie uda pogode zaczarowac

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Trochę mnie tu nie było, ale widzę, że wracam w samą porę Tusia, ja też czuję ten dreszczyk emocji, już w tę sobotę wydarzy się to wszystko co tyle czasu planowałaś O ile się nie mylę, to tartetka też ślubuje w tym tygodniu. Gdzie ona jest?
mam nadzieje, ze nie padla i ze mnie nie zostawila samej!!

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość

dobrze że powiedział denerwuje się tym że Ty już w sobotę
chciałam się zapytać czy jak płaciłaś te 900zł za kościół to już w tym miałaś organistę i wystrój ? ?
tak, za wszystko. aczkolwiek dzis zadzownil sasiad, ktory sie hajta 2h wczesniej, z klatki obok i sie dorzucamy z 3 innymi parami na prawdziwe kwiaty w kosciele za 100 zl od pary

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Mowisz? A gdybym wybrala taki komplecik?
http://allegro.pl/komplet-slubny-b-s...234476607.html

ladny, ale bez lancuszka. tylko kolczyki i bransoletke bym wziela

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
widze że nie tylko ja mam problemy z rodzicami, u nas nie dość że wszystko najlepiej jak by stało na stołach żeby się ludzie nie krępowali to jeszcze z tygodnia na tydzień rośnie lista gości i to nic że sala jest na 150 osób , przecież 180 też się zmieści bo oni na oko widzą
ciekawe jak ich posadza w restauracji:/ na podlodze?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
podróż poślubna to najprzyjemniejsza część tego całego cyrku My jedziemy w nią dopiero w styczniu ale za to ponownie do naszej ukochaniej kenii no i jeszcze zwiedzimy tanzanie. Planujemy porządną objazdówkę.

ja mam zamiar kupic allinclusive i sie byczyc

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Niezły ksiądz! Ale 900 zł to całkiem sporo, więc niepotrzebnie sie Twój Tż tłumaczył, że macie tylko tyle
jak na Wawe, to w sumie malo.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
i ja tez!

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Witajcie

o Marcia jestes! ale dawno Cie nie bylo!
Widzę, że boje z mamusią na porządku dziennym;/

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
ojej....250 falszek??!! Ilu macie gości??
Też jestem blondynką z nhiebieskimi oczami...i też myślę o oczkach w różu.....jak znajdę coś fajnego to wrzucę fotki
o matko, ilez alkoholu!!!

Mialam spotkanie z fotografem, wsio omowione.
I dokupilam do podziekowan dla rodzicow takie cos - http://magnatalkohole.pl/www/files//...w_skrzynka.jpg
Stary 2012-04-17, 19:20   #2027
Pradip
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33609574]akcja "zapal swiatlo" ? [/QUOTE]
Cytat:
hahaha właśnie wyobraziłam sobie Tusię z koleżankami jak wpadają do klubu zapalają światło stwierdzają że lipa totalna i wychodzą
Cytat:
ooo podobały mi się jak szukałam dla nas lubię takie wycinane laserem
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33609611]
wystawiajcie Kochane i to już! nawet mogą być kapcie! oby tylko cos stalo
[/QUOTE]
Moje już stoją i to te białe które Ci się tak podobały dokupiłam fioletowy sznurek zamiast tego białego wplotłam i butki powędrowały na parapet z dedykacją dla Tusi
Stary 2012-04-17, 19:21   #2028
monika860902
Zakorzenienie

I dokupilam do podziekowan dla rodzicow takie cos - http://magnatalkohole.pl/www/files//...w_skrzynka.jpg [/QUOTE]
fajne....sama bym takie coś sobie wypiła

Stary 2012-04-17, 19:22   #2029
justiii87
Zakorzenienie

makijaże nie wszystkie z różem ale może ktoś coś dla siebie znajdzie
Ja ogólnie lubię mocno podkreślone oczy więc takie mam w swoim zestawieniu
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:40   #2030
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
hmm no na zdjęciu wyglądają ok. Nie ma co się przejmować bo i tak myślę że większość osób później i tak je wyrzuci do kosza

Pradip nasze zaproszenia:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2226516166

Co do wódki to ja uważam że to za dużo.. Będzie około 130os. - dwudniowe wesele. Ale będziemy mieć jeszcze tylko wino w pierwszy dzień a w drugi piwo. Nie mamy żadnego baru czy innych alko. TŻ się uparł bo powiedział że ma nie braknąć a jak zostanie to się nie zmarnuje . No i ze mamy gości którzy piją, bramki, zabawy... No cóż najwyżej zostanie na chrzciny i na imprezki

justiii87 dzięki

Edytowane przez qmpela86
Czas edycji: 2012-04-17 o 19:43
Stary 2012-04-17, 20:04   #2031
ewula87
Rozeznanie

Tusia gdybym miała już swoje buty ślubne, i przede wszystkim gdybym miała parapety w mieszkaniu (same okna dachowe) to też już stały by stały na parapecie, atak trzymam kciukasy i z całego serducha życzę pięknego słoneczka w TYM DNIU podczas kiedy ja będę się męczyła na egzaminie z ergonomii
A co do podróży poślubnej to my z TŻ niestety z powodu finansów i pilniejszych wydatków możemy tylko pomarzyć o egzotycznej wycieczce ale poszukamy może uroczych miejsc w Polsce
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:21   #2032
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Byłaś na Teneryfie? Możesz polecić nam gdzie warto pojechać co i gdzie kupić itd?
byłam w zeszłym roku w marcu polecam- napisz na priv gdzie dokładnie będziesz mieszkać, w jakim mieście to postaram się napisać Ci co warto zobaczyć a jest tego moim zdaniem dużo Ogólnie polecam zwiedzenie całej wyspy- nie jest duża i fantastycznie można zwiedzać samochodem.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
ojej....250 falszek??!!

my też 250 flaszeczek kupujemy z tym, że u nas będzie jakieś 160 gości i poprawiny więc powinno wystarczyć
Stary 2012-04-17, 20:32   #2033
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
hmm no na zdjęciu wyglądają ok. Nie ma co się przejmować bo i tak myślę że większość osób później i tak je wyrzuci do kosza

Pradip nasze zaproszenia:

http://allegro.pl/show_item.php?item=2226516166

Co do wódki to ja uważam że to za dużo.. Będzie około 130os. - dwudniowe wesele. Ale będziemy mieć jeszcze tylko wino w pierwszy dzień a w drugi piwo. Nie mamy żadnego baru czy innych alko. TŻ się uparł bo powiedział że ma nie braknąć a jak zostanie to się nie zmarnuje . No i ze mamy gości którzy piją, bramki, zabawy... No cóż najwyżej zostanie na chrzciny i na imprezki
Zaproszenia w podobnym stylu co nasze
My na około 100 osób licząc z dziećmi mamy 160 na 2 dni i też nie mamy baru a nawet piwa na poprawiny i moim zdaniem to dużo ale masz rację jak zostanie nic się nie stanie a ile wina kupujecie bo ja właśnie nie wiem?
Cytat:
makijaże nie wszystkie z różem ale może ktoś coś dla siebie znajdzie
Ja ogólnie lubię mocno podkreślone oczy więc takie mam w swoim zestawieniu
Super są ale jak ja się normalnie nie maluję wcale to czułabym się jak clown
Cytat:
A co do podróży poślubnej to my z TŻ niestety z powodu finansów i pilniejszych wydatków możemy tylko pomarzyć o egzotycznej wycieczce ale poszukamy może uroczych miejsc w Polsce
nie ważne gdzie ważne ze razem a Polska też jest piękna tylko nie umiemy jej docenić i wypromować
Cytat:
byłam w zeszłym roku w marcu polecam- napisz na priv gdzie dokładnie będziesz mieszkać, w jakim mieście to postaram się napisać Ci co warto zobaczyć a jest tego moim zdaniem dużo Ogólnie polecam zwiedzenie całej wyspy- nie jest duża i fantastycznie można zwiedzać samochodem.
Za chwilkę napiszę Ci priv
Stary 2012-04-17, 20:37   #2034
Konto usunięte

Cytat:
jakie sliczne!

http://www.tvnmeteo.pl/pogoda/polska...awa,46800.html

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
fajne....sama bym takie coś sobie wypiła

tez tak pomyslalam jak to kupilam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Moje już stoją i to te białe które Ci się tak podobały dokupiłam fioletowy sznurek zamiast tego białego wplotłam i butki powędrowały na parapet z dedykacją dla Tusi
o tak! te twoje buty sa extra! teraz z tym sznurkiem wlasnie je ssobie wyobrazilam
Stary 2012-04-17, 20:38   #2035
magnusia
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33612341]

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

[/QUOTE]

spoko- buty stoją na parapecie więc TVN Meteo może sobie gdzieś wsadzić prognozę i tak się nie sprawdzi
Stary 2012-04-17, 21:19   #2036
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Zaproszenia ze zdjęcia wyglądają ładnie Natomiast wściekłabym się za te 5 dodatkowych zaproszeń Powinni Ci gratis dosłać poprawione

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33612341]

[/QUOTE]

Spoko, do soboty jeszcze troszkę czasu - na pewno ta prognoza się nie sprawdzi

Ale się zezłościłam TŻ właśnie mi oświadczył, że nie będzie miał wolnego w weekend w który w końcu planowaliśmy zrobić nauki... szlag mnie trafi z jego pracą, nic nie mogę zaplanować, staję na rzęsach wyszukując terminy nauk dwudniowych, wszędzie ciężko się zapisać bo trzeba z dużym wyprzedzeniem - a TŻ ma taką pracę, że wie jak pracuje góra kilka dni na przód, więc o planowaniu czegoś w dalszej perspektywie nie ma co marzyć... Pożarliśmy się trochę... on ma żal, że ja się złoszczę o pracę, która jest jaka jest (wiem, że to nie jego wina ale zmienianie planów co chwila potrafi mnie wkurzyć) a ja już nie mam siły, co chwila kombinować czegoś nowego... i do tego nic zaplanować nie mogę, nic

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:37   #2037
justiii87
Zakorzenienie

Drogie koleżanki : http://kobieta.wp.pl/kat,26353,title...l?ticaid=1e4a6 żeby być pięknym i młodym trzeba brać się co noc do roboty

Dobranoc
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:39   #2038
qmpela86
Raczkowanie

Pradip a bez dzieci ile macie gości? Bo one chyba pić nie będą

My dzieci nie zapraszamy a towarzycho jest pijące. Chociaż ja też myślę że TŻ poszalał z ilością ale się uparł

Co do wina to ja też nie wiem ale raczej mało.. Niech piją wódę
A tak serio to też się zastanawiam..

Chętnie bym się też wybrała na teneryfę. Magnusia przez jakie biuro wykupowałaś wycieczkę? Jakie ceny?

Tusia Ty nie patrz na te przepowiednie tvn meteo bo ja codziennie rano oglądam tvn24 i codziennie co innego mówią... Święta miały być słoneczne i gorące a u mnie śnieg padał. Do soboty jeszcze 100 razy zmienią wersje! Zobaczysz że będziesz mieć super pogodę!!! Jak ma pomóc to też te buty wystawie

A właśnie co z tratetką? Zniknęła nam..
Stary 2012-04-17, 22:53   #2039
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
ojej...no to się zaczęłó "pęłną parą"!!! będzie dobrze oczywiście po ślubie będziemy czekały na wszelkie relacje!!!

ja myślę, że my w tych 250 zł zmieścimy się z bukietem i butonierkami[COLOR="Silver"]

A u nas jest tak, że moi Rodzice płacą za "moją" część i się wcale nie wtrącają, natomiast TŻ SAM płaci za swoją część (jego Rodzice stwiertdzili , że nie zrobią mu wesela, bo nie mają kasy-rozumię, ale kłamią, bo najmłodszego synka rozpieczają....a to poerkusja, a to samochód, ale tyo ich kasa i się wtrącać nie będę, a poza tym...skoro mój TŻ pracuje to niech sam płaci i odciągnie trochę Rodziców). Natomiast wkurza mnie, że jego mamuśka się wtrąca kogo ma zaprosić a kogo nie. Robiłą wesele cóce to własnego brata nie zaprosiła, bo "robili małe wesele i się nie zmieścił w liczbie gości"......a my robimy troszkę większe to :" skoro robicie tak duże wesele, to zaprosćie tego, tego o tego.,....tego nie wypada zaprosić, odtych jest za dużo i Ci mogą się obrazić"...No PARANOJA!!! Jak ona może się wtryniać? Nie płaci za wesele więc niech się nie wtrąca...robiła wesele córce to mogła wszystkich zaprosić, no ale wtedy oszczędzała a teraz syn robi wesele za swoje to może rządzić jego i moich Rodziców kasą wrrrrr a jak nie przyjechałąm na Święta do Rodziców TŻa to się TŻa pytałą czy zrozumiałam jak źle postąpiłam (miałam zabrać ze sobą jej mamę, a że ja nie przyjechałam...to babcia TŻa zostałą w domu....pominę fakt, że Rodzice TŻa mogli sami po nią pojechać ale im się nie chciało....
ja z bukietem też się zmieszczę w 250 bo butonierki 3 mamy gratis
co do teściowej zrozumiałaś że źle postąpiłaś ????
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33609611]nie przyjechaly! a mialy do 10!! cholerny Kolporter...
pani z infolinii "moze przyjdzie jutro bo kurier nie zabral z magazynu"[COLOR=Silver]

tak, za wszystko. aczkolwiek dzis zadzownil sasiad, ktory sie hajta 2h wczesniej, z klatki obok i sie dorzucamy z 3 innymi parami na prawdziwe kwiaty w kosciele za 100 zl od pary[COLOR=Silver]

Mialam spotkanie z fotografem, wsio omowione.
I dokupilam do podziekowan dla rodzicow takie cos - http://magnatalkohole.pl/www/files//...w_skrzynka.jpg [/QUOTE]
dzięki za odpowiedz i super miodzio prezencik sama bym wypiła planujecie plener? w dniu ślubu ? później ? wcześniej ?
Cytat:
spoko- buty stoją na parapecie więc TVN Meteo może sobie gdzieś wsadzić prognozę i tak się nie sprawdzi
też widziałam tą prognozę dzisiaj i aż mnie zatkało . TUSIA NA PEWNO BĘDZIE PIĘKNA SŁONECZNA POGODA
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ale się zezłościłam TŻ właśnie mi oświadczył, że nie będzie miał wolnego w weekend w który w końcu planowaliśmy zrobić nauki... szlag mnie trafi z jego pracą, nic nie mogę zaplanować, staję na rzęsach wyszukując terminy nauk dwudniowych, wszędzie ciężko się zapisać bo trzeba z dużym wyprzedzeniem - a TŻ ma taką pracę, że wie jak pracuje góra kilka dni na przód, więc o planowaniu czegoś w dalszej perspektywie nie ma co marzyć... Pożarliśmy się trochę... on ma żal, że ja się złoszczę o pracę, która jest jaka jest (wiem, że to nie jego wina ale zmienianie planów co chwila potrafi mnie wkurzyć) a ja już nie mam siły, co chwila kombinować czegoś nowego... i do tego nic zaplanować nie mogę, nic
współczuję że ma akurat taką pracę że nic nie można zaplanować , może jeśli tak ciężko o wolne niech weźmie urlop to nauki są ważne i potrzebne niestety .
Stary 2012-04-17, 23:09   #2040
Inusiaa88
Raczkowanie

[/QUOTE]

Tusia - a tańczycie walca wiedeńskiego czy angielskiego???
Bo my z moim TŻ w zdecydowaliśmy się na walc wiedeński ale pomysłu na piosenkę do tego tańca BRAK

Ps-napewno pójdzie wam wszystko dobrze, a nawet jak się potkniecie to olać to, pierwszy taniec jest przede wszystkim dla WAS a nie dla "publiki"

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości