Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 00:18   #451
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Ja też jestem 83...

To co? Dopisujemy Cię?
Nie czuję sie jeszcze gotowana na takie zobowiązanie przed milionami użytkowniczek wizażu

Cytat:
Witaj
Dostałam dane, dodam Cię do listy mam nadzieję że zostaniesz z nami bo pamiętam, że każda z nas musiała trochę poudzielać się w wątku przed dodaniem.
A to jest taka zasada? Nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Ja się cieszę dziewczęta z dzidziusia i ciąży, i nie marudzę że to wina ciąży. Absolutnie ! Jestem na siebie zła że na tyle sobie pozwalam i że możliwe było żeby teraz mieć 5kg na plusie a nie 11. Pozatym dla małego to też nie dobrze. Wiem, użalam się nad sobą ale gdzie mam marudzić jak nie Wam?
Kochana, marudź. Ale nie przejmuj się. To taki czas, że niestety dodatkowe kg lubią się przyczepić. I to nie czas, żeby liczyć przesadnie kalorie

Cytat:
Bikuś, a no bo jak na brzusiu rośnie zauważalnie to wiadomo że kg przybywa, a u mnie brzusio jak na 24 tydzień nie za duży a waga rośnie i rośnie, a nie objadam się ani nic, no ale.... mogłabym przecież zrezygnować ze słodkości, więcej się ruszać czy coś.... a tego nie robię, bo normalnie w świecie mi się nie chce. a TŻ? ugh ! szkoda gadać, nie pomaga mi wcale.
Strong, czemu TŻ nie pomaga? Co takiego robi?

Cytat:
Bika, może rosłyście szybko i stąd te rozstępy? Najgorsze jest to że z rozstępem już nic nie zrobisz. Cellulit zniszczysz, rozstępom da się w jakimś stopniu zapobiegać ale jak już mają być i są to zapomnij !!
No to fakt, z rozstępami nic się nie da zrobić. Ale można je 'wybladzić' (dżizas, jakie to powinno być słowo - sprawić, żeby były bardziej blade) - oczywiście po ciąży, używając kremu na blizny np Cepan.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

ja nie mam keramzytu raz na ruski rok wytrę listki jak jest pełno kurzu no ale odkąd kwiatki odpadły, nowych brak liście rosną i łodygi...
No to jak rosna liście i łodygi, to i kwiaty się pojawią. Cierpliwości..
Może kup sobie taką odżywkę na kwitnienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość

EDIT: aaa właśnie, jeszcze STORCZYKI. Gdzie stoją wasze storki? ja szukałam długo miejsca w pokoju, gdzie byłby półcień, ale chyba mu nie służy. Za to u mojego taty stoją non stop na parapecie i kwitną jak szalone... Ja mojego dostałam w styczniu na urodziny, potem przekwitł i opadły mu kwiatki, podcięłam go i jeden pęd ma już zamknięty pąk, a drugi ciągle od góry ciemnieje... teraz mam dwa badyle a nie kwiatki
Moje stoją na wszystkich parapetach. I mają się dobrze. Moje doświadczenie mi mówi, że storczyki najbardziej lubią parapety w kuchni i łazience! Wilgoć i światło

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

a tymczasem.....wracam do serialu
Co oglądasz?

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Milej lektury i dobranoc, ja tez mykam bo inaczej znowu bede siedziala do polnocy.
A torba sie nie martw, jakby co to TZ cie spakuje
Uuu...to może być bardzo ryzykowne

Wchodzi człowiek na wątek, żeby sie odstresować, odprężyć, a tu takie komentarze o latach 80... skandal i same stare baby dookoła Dobrze, że ja nie jestem stara...uff

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:43   #452
onyks
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

U mnie dziś słonko
Kasiu to co? Dopisać Oliver?

Amani, fajnie, że spotkanie udane

Dziś weszłam na wagę i znów mi przybyło 3 kg, więc stwierdzam że lepiej nie wchodzić

Dobra, wracam do pracy ale będę zaglądać
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:04   #453
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Zabcia ale u was są fajne promocje Nasze zdjęcia są już gotowe, tylko trzeba się po nie wybrać, dac kaskę i odebrać

onyks a przez jaki czas ci przybyło te 3 kg??

Po 6 obudziłam się z bólem brzucha takim jak przed @. Leżałam tak 40 min i czekałam aż przejdzie. W końcu się wystraszyłam i o 7 poleciałam spakować torbę do szpitala. Tylko, że jak wstałam to brzuch mnie przestał boleć ale torbę mam spakowaną udało mi się wepchać wszystko do jednej ale ledwo zasunęłam

Dziś są mojej babci 80 urodziny A ja zaczęłam 37 tydzień

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:05   #454
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cześć Dziewczynki, wiecie, mój mąż wrócił wczoraj z pracy po 15 godzinach, rzuciłam mu się na szyję, ten od razu - ubieraj sukienkę! Ten mi buty przynosi i wszystko i tak stoję w tej sukience i od słowa do słowa się pokłóciliśmy nie wiem nawet o co masakra dobrze ze późno było to od razu poszłam spać. Zła jestem, bo miałam nadzieję, że mi od razu fotkę dla Was zrobi, i dupa, nie miałam już ochoty na żadne fotki.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:06   #455
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bikuś ale jak to?? Co się stało?? Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie.

Stary 2012-04-18, 08:08   #456
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Madzia widzisz, jaką miałaś motywację sto lat dla Babci - jest rówieśniczką mojego dziadka robicie imprezę???

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Bikuś ale jak to?? Co się stało?? Mam nadzieję, że się szybko pogodzicie.
No pewnie, że szybko szkoda życia na obrażanie się

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Eh, ale mi się nie chce iść do pracy..... jak zawsze zresztą
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:10   #457
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika a wiesz jaka była mina mojego męża jak się budzi a mnie nie ma w łóżku, wchodzi do pokoju małej a ja na ziemi siedzę w piżamie i pakuję torbę do szpitala o 7 rano A on taki zaspany i się pyta "czy już jedziemy"

Stary 2012-04-18, 08:14   #458
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
j
Dla wspomien cos dla WAS
http://www.youtube.com/watch?v=bF3b5...eature=related
Hity o ktorych nie da sie zapomniec
haha puściłam głośno i mój syn oszalał Buja się tak że aż się podłoga trzęsie

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
nooo kochaneeee ja jestem rocznik 81'

D
witaj rówieśnico
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:14   #459
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika robimy imprezkę, robimy. Dziś mąż kończy prace wcześniej bo się zwolnił 2 godziny i jedziemy do babci Kupiliśmy jej (zrzuta z rodzicami) fotel bujany do tego kwiaty, tort, szampan i będzie się działo

Stary 2012-04-18, 08:15   #460
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no i tu nie ma reguły niestety
Zarowno ja i nawet 2 moje kolezanki karmiace nie zgubiły nic
Owszem spadły mi szybko kg, ktore przybrałam w ciazy ale nic wiecej nie ruszylo
I pocieszalam sie ciagle,ze moze ruszy jak mały zacznie biegac a ja za nim i
też się tak łudziłąm
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:18   #461
aaby
Zakorzenienie

Nadrabiając poprzednią część:

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a ja miałam kubełkową i z doświadczenia jej nie polecę nikomu Raz że była ciasna, podnóżek za mały dla dziecka, spać się w tym nie dało, masakra wogóle mój wózek to była masakra (Coneco V3). W gondoli synek jak miał 3 mce to już się nie mieścił, taka wąska i krótka szybko kupiłam spacerówkę z espiro rozkładaną na płasko i był spokój teraz to chociaż wiem na co zwracać uwagę kupując wózek
Wydaje mi się, że kubełkowa kubełkowej nierówna Ale to tylko moje spostrzeżenia po przeczytaniu różnych opisów i prześledzeniu paru wątków na forach - sama na żywo nie porównywałam i nie prowadziłam żadnej...

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Nie ma co się przejmować opinią mam, które nie miały buzza, bo to oczywiste, że go nie wybrały z jakiegoś powodu Ale jeśli widzę praktycznie same pozytywne opinie od użytkowniczek tego wózka, to raczej oczywiste, że jest świetny
I mój też numer jeden
Jeśli go kupię, to będziesz miała opinię z pierwszej ręki
Zgadzam się w pełni O Buzzie czytam (i słyszę) same pozytywy No i mam nadzieję, że go kupisz - chętnie posłucham

Cytat:
Ten Joolz Day też ma kubełkowąi i też wszyscy chwalą
O Joolzie niestety już kilka razy czytałam, że spacerówka jest baaardzo płytka - nie chodzi o sam fakt, że kubełkowa, tylko że bardzo malutka.

Cytat:
Ale odchyla się na płasko??
Odchyla się do takich pozycji:

Załącznik 4628472

Czyli prawie na leżąco, ale nigdy w 100% na płasko, bo co prawda plecki idą w dół, ale nóżki lekko w górę - z racji kubełkowej budowy.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dzień dobry... a raczej dla mnie zły znajomy umarł jestem załamana ;( ja cały czas liczyłam na to, że dojdzie do siebie... do tego ostatnio lekarze nawet mówili, ze stan trochę lepszy, że dostał gorączki, że organizm się broni. I że jak się obudzi będzie musiał mieć jeszcze jedną operację. I wszyscy czekali.... ;(
Facet w tym rok miał skończyć 55 lat ;(

Cały czas liczyłam, że jak przyjdzie lato usiądziemy w ogrodzie... ;(
Dziewczyny cała praca, cały oddział, masa ludzi wyją i ryczą...
Facet altruista i nie mówię tego dla tego, ze już go nie ma... ;(
Bardzo mi przykro

Cytat:
Dziewczyny! uwaga uwaga Mówiłam, że 13 szczęśliwy dla mnie
Dziś po przytulankach zaczeło mi się lekkie plamienie i teraz ból brzucha mi się na maksa rozkręcił więc jutro @ przyjdzie na całego ...więc....
1 c.s ogłaszam jako oficjalnie rozpoczęty

Cytat:
Wczoraj byłam u siostrzenicy (3 latka) i babcia ją nauczyła wierszyka: "pada descyk, pada równo, raz na trawkę, raz na gó.wno"
Mnie by to bardziej przeraziło i zniesmaczyło, niż rozśmieszyło Ale może mam inne poczucie humoru...

Cytat:
Psioszka-to takie ładne określenie no nie? TŻ mnie nauczył
Eee, jakieś takie... No nie podoba mi się wcale

strong, gratuluję tak poważnego zakupu Choć wózek nie w moim stylu i zdecydowanie kwiatki też nie, to najważniejsze, że Wam się podoba

bika, w temacie fotelika: ja rozumiem, że pan w sklepie chciał dobrze itp., ale zastanawiam się, czy to trochę nie taka ich polityka, by sprzedać cały komplet i urzec klienta postawą "Proponuję pani bardzo oszczędne rozwiązanie". Ja na pewno nie będę wozić swojego dziecka w foteliku ze słabym wynikiem testów, a co dopiero bez testów. I nie przekonują mnie argumenty krótkich odcinków drogi czy przywoływanie czasów zamierzchłych, kiedy to rodzice wozili nas rozklekotanymi samochodami bez fotelika, niezapiętych, skaczących po tylnym siedzeniu i wciśniętych między bagaże. Może i tak, ale wtedy też nie jeździło się tak, jak jeździ się teraz, i przede wszystkim nie było na drogach tylu szaleńców, co teraz
Pooglądaj sobie crash testy i to, co dzieje się w fotelikami podczas wypadku. I choćby był to najlepszy samochód, niestety największą rolę odgrywa fotelik (oczywiście dobrze zamocowany).
Jeśli w przyszłości będę miała ograniczony budżet, to oszczędzę mocno na wózku, ale fotelik kupię na pewno Maxi Cosi - i nie dlatego, że jest tak popularny, mają taki marketing i wszyscy go mają. Dlatego, że ma ***** i zapewni mojemu dziecku bezpieczeństwo największe z dostępnych na rynku
I mimo, że pewnie będę przejeżdżać jeszcze krótsze odcinki drogi niż Ty, to nie wyobrażam sobie narażać dziecka.
My już kiedyś mieliśmy wypadek - nie gnaliśmy, ba! - ruszaliśmy z miejsca. I niby tylko malutkie uderzenie w przedni róg, do wymiany lampa, kawałek blachy... Niby nic strasznego - a niestety mój kręgosłup mocno ucierpiał i odczuwać ten wypadek będę do końca życia. A taki maluszek z nieustabilizowanym jeszcze kręgosłupem? I ten wypadek i jego skutki są dla mnie największym argumentem za tym, że nie będę oszczędzać na bezpieczeństwie dziecka, bo patrząc na to, co dzieje się na drogach, możesz zginąć stojąc na światłach (ostatni wypadek w Boguchwale [*] [*] [*]) czy odczuwać skutki do końca życia mimo "lekkiej" stłuczki.
Tyle na temat. I to nie jest nagonka na Ciebie - absolutnie! To Wasza decyzja. Ja po prostu wyraziłam swoje zdanie

Butter, jakie pyszności u Ciebie na blogu!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:19   #462
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Zabcia ale u was są fajne promocje Nasze zdjęcia są już gotowe, tylko trzeba się po nie wybrać, dac kaskę i odebrać

onyks a przez jaki czas ci przybyło te 3 kg??

Po 6 obudziłam się z bólem brzucha takim jak przed @. Leżałam tak 40 min i czekałam aż przejdzie. W końcu się wystraszyłam i o 7 poleciałam spakować torbę do szpitala. Tylko, że jak wstałam to brzuch mnie przestał boleć ale torbę mam spakowaną udało mi się wepchać wszystko do jednej ale ledwo zasunęłam

Madzia te tygodnie to tylko śmigają

A te 3kg to od początku kwietnia, jak ten nasz kolega przyleciał, zaczęły się wypady na jedzenie, codziennie opychanie się przed tv no i mam! Na szczęście wczoraj odleciał

Cytat:
Bika a wiesz jaka była mina mojego męża jak się budzi a mnie nie ma w łóżku, wchodzi do pokoju małej a ja na ziemi siedzę w piżamie i pakuję torbę do szpitala o 7 rano A on taki zaspany i się pyta "czy już jedziemy"
wyobrażam sobie

Bika, kłótnia to na pewno przez zmęczenie

Blonde ale składankę wrzuciłaś
Stary 2012-04-18, 08:22   #463
Nikita...
Zakorzenienie

Witam z ranca!

Cytat:
Dziś weszłam na wagę i znów mi przybyło 3 kg, więc stwierdzam że lepiej nie wchodzić

Dobra, wracam do pracy ale będę zaglądać
Te 3 kg to pewnie tylko woda ci sie zatrzymala.

Cytat:
cześć

Wooo widzisz, czyli dzidzia cie sama zmotywowala do skapowania tobry. A mina twojego meza musia byc bezcenna: To juz??? Oni sa tacy uroczy jak panikuja
I babcie pozdrow i milej imprezki tak w ogole - BTW bujany fotel to mega fajny prezent. Sama bym sie tak pobujala.
Sto lat dla babci!
Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, wiecie, mój mąż wrócił wczoraj z pracy po 15 godzinach, rzuciłam mu się na szyję, ten od razu - ubieraj sukienkę! Ten mi buty przynosi i wszystko i tak stoję w tej sukience i od słowa do słowa się pokłóciliśmy nie wiem nawet o co masakra dobrze ze późno było to od razu poszłam spać. Zła jestem, bo miałam nadzieję, że mi od razu fotkę dla Was zrobi, i dupa, nie miałam już ochoty na żadne fotki.
Pan maz pewnie przepracowany po prostu wrocil i mu troszke nerwy poszly, na pewno szybko sie pogodzicie. Kazda z nas przechodzi takie klotnie bez sensu. Ale fotke zrobcie. pliiiiiis

Pogoda na dzis, temp. rano 1 st ale sloneczo swieci!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/

Edytowane przez Nikita...
Czas edycji: 2012-04-18 o 08:24
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:24   #464
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Onyks lecą , lecą Zmieniałaś kasi imię dziecka na 1 stronie??

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Nikita dziękuję. Tak, tak dziecko mnie zmotywowało

Jeny, ale jestem głodna

Stary 2012-04-18, 08:25   #465
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

O Joolzie niestety już kilka razy czytałam, że spacerówka jest baaardzo płytka - nie chodzi o sam fakt, że kubełkowa, tylko że bardzo malutka.

Czytałam też że płytka, ale mimo to wygodna i nawet dla 4 latka ze względu na daleko wysuwany podnóżek.
Ale fakt, że czytałam pobieżnie, jak przyjdzie czas to zgłębię temat, obejrzę na żywo i dam znać
Stary 2012-04-18, 08:29   #466
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Onyks lecą , lecą Zmieniałaś kasi imię dziecka na 1 stronie??

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Nikita dziękuję. Tak, tak dziecko mnie zmotywowało

Jeny, ale jestem głodna
Ja wlasnie wcielam sniadanko skladajace sie glownie z orzechow, migdalow, rodzynek i mueali wiec brzuszek pelny. Na II sniadanko - gruszka czeka

Stary 2012-04-18, 08:31   #467
tomalinka
Wtajemniczenie

Madziu - Majka Cię trochę postraszyła pewnie chciala zmobilizować Mamusię do spakowania torby hihi
Kasia może jest większa dawka na receptę? Ja tak mialam przy witaminie B bodajże..
Strong - przykro mi z powodu wyników. Ale nie martw się przepisane leki na pewno pomogą i będzie ok.

Jeżeli chodzi o tycie w ciąży dziewczyny to wydaje mi się, że nie macie się czym przejmować. W końca każda kobieta w ciąży tyje inaczej i nawet przy zdrowym odżywianiu może tych kg być dużo więcej niż się można było spodziewać. Ale jak się dzieci Wam urodzą to szybko to wszystko stracicie! Najważniejsze, że maleństwa Wam się dobrze rozwijają w brzuszkach.

Co do wieku to mam 26 lat i czuję się już okropnie stara
A w ogóle to widzę, że dużo staraczek nam przybyło
Natala, Agnusek - zaniedługo i my dołączamy

Bika, Madzia i cała reszta brygady - jak coś to ja chętnie będę poslanniczką Waszych smsów nawet tych nocnych

Już sama nie wiem co Wam chciałam jeszcze napisać
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:42   #468
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja wlasnie wcielam sniadanko skladajace sie glownie z orzechow, migdalow, rodzynek i mueali wiec brzuszek pelny. Na II sniadanko - gruszka czeka
mrrrr pyszności

tomalinko zgadzam się co do tycia w ciąży

Stary 2012-04-18, 08:46   #469
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj
Dostałam dane, dodam Cię do listy mam nadzieję że zostaniesz z nami bo pamiętam, że każda z nas musiała trochę poudzielać się w wątku przed dodaniem.
Dziękuję postaram się udzielać
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:48   #470
Gucia0987
Zakorzenienie

Witajcie,

Poczytałam Was

Bika to już nie długo do wizyty! I super, że się pogodziliście! Czasami z niczego wychodzą takie sytuacje i nie da się na to nic poradzić.

Magda to już przynajmniej masz to z głowy!

Strong mam nadzieje, że wyniki się poprawią po lekach!

Żabcia na fajną promocje trafiłaś! No i super, że zdjęcia już teraz będziecie robili! oczywiście czekam na efekty! A Ty czasem nie masz dzisiaj 50dni do porodu?

Witajcie,

Wczoraj była u nas moja koleżanka z którą znam się od dziecka - było rewelacyjnie! Pogadaliśmy, pośmialiśmy się - no czad! Uwielbiam takie wieczory
A dzisiaj spotkań ciąg dalszy! Odpocznę przez weekend!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:49   #471
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia to towarzysko u Ciebie, ja też mam zamiar odpocząć przez weekend Który znów będzie bez męża

Stary 2012-04-18, 08:54   #472
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Butter, jakie pyszności u Ciebie na blogu!
[/FONT]
Cieszę się, że Ci się podoba
Zapraszam częściej Możecie mnie nawet polubić na fb

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:54   #473
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość

Po co sie lyka magnez w ciazy ????
Mi lekarz przepisywał magnez na skórcze nóg, bo mnie okkkropnie męczyły
Stary 2012-04-18, 08:54   #474
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia to towarzysko u Ciebie, ja też mam zamiar odpocząć przez weekend Który znów będzie bez męża
No bardzo! A to jeszcze nie koniec w tym tygodniu! nadrabiam zaległości!

Today dobrze, że jest wszystko ok i słuchaj się Pani doktor i chodź do niej co te 2 tygodnie!

Strong głowa do góry! Na to po prostu nie masz wpływu, więc nie ma sensu się dołować, na prawdę! Ale rozumiem Cię!

Żabcia Dominik Paweł? No ładnie!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:59   #475
aaby
Zakorzenienie

No i nadrabiam nową część...

Cytat:
Ja tez jestem
Wrocilam z wizytu od lekarza. Dziekuje wszystkim co kciuki trzymaly
Dzisiaj bylo troche na szybko, ale w sumie sama nie mam pytan narazie do Pani Dr. wiec najwazniejsze bylo dla mnie ze z dzidziusiem wszystko w porzadku Ulozony jest w poprzek, dlatego mam spac na prawej stronie, zeby glowka sie ulozyl w dol. Miala z was tak ktoras? Chyba jeszcze ma czas zeby sie obrocic Mam brac magnez, ale zapomnialam rezepty zabrac Podjade w nastepnym tygodniu po rezepte. No i szkoda tylko, ze nie powiedziala ile wazy tylko, ze mierzy ok. 27 cm
Po wizycie pochodzilismy po miescie i kupilam 2 bodziaki na 56 cm i jedne spodenki Ja to zawsze cos wyszukam na przecenach No i szkoda mi bylo nie brac, jak tak tanio
Wklejam zdjecie synusia, ktory macha wszyskim ciociom
e-ciocia pozdrawia!
I najważniejsze, że wszystko dobrze

Cytat:
Moje dzisiejsze zakupy
Bodziaki

Cytat:
Dziewczyny poszukuje pomysł na prezent dla dziewczynki na roczek, dodam, ze ona wszystko ma
Ja kupiłam kiedyś klocki, ale takie lekkie piankowe. I dzieciak, i rodzice byli zachwyceni

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No to pokazuje literki przed i po malowaniu
Piękne! Powinnaś pomyśleć o zarabianiu

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziękuję
Muszę powiedzieć, że jak dla mnie super wyglądasz w krótkich włosach z grzywka, zdjęcie z podpisem chyba 'po wizycie u fryzjera'
Podpisuję się pod tym!

Cytat:
Wczoraj miałam wizytę u gina. Wizyta dość długa bo chyba z 50 min nas tam trzymał, jakoś taki wyjątkowo rozmowny był Wszystkie moje wyniki z krwi i moczy super, więc już do końca ciąży nie muszę robić. Pobrał mi próbkę na GBS (na jeden patyczek z pochwy i odbytu więc nie muszę płacić oddzielnie). Potem parzył mi ręcznie czy mam rozwarcie, ale rozwarcia brak. Na temat moich skurczy powiedział, że mam się cieszyć, bo im częściej mam tym lepiej. Powiedział, że jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona czyli od 37+1, ale nawet jak teraz bym urodziła to nic się nie stanie. Potem było bardzo dokładne usg. Chciał zrobić zdjęcie małej (tzn. zrobił) ale ta gwiazda całą twarz sobie ręką zasłoniła i dupa. Uparła się i nie chciała raczki zabrać. Mała waży 2529g (powiedział, że waga bardzo dobra). Ułożona jest dalej główkowo. I... nagle dodał, że ma pępowinę na szyjce. Wystraszyłam się. Gin zbadał jej przepływowość i tętno, ale powiedział, ze wszystko idealnie, więc pępowina musi tylko leżeć i nic małej nie uciska i mam się nie martwić, bo czasami dziecko jest 3 razy pępowiną owiniete i się rodzi naturalnie a czasami raz i trzeba cc robić. Ale mam obserwować ruchy małej i raz w tygodniu jeździć do szpitala na ktg. Napisał mi , ze właśnie przebieg pepowiny do kontroli. Jak wyszłam to od razu zadzwoniłam do położnej, ale ona też nie kazała się martwić. Mówi, ze tak często jest, ze raz dziecko ma ją na szyjce a za 2 dni już jej nie ma. I że będę jeździła na ktg jak ona będzie miała dyżury. Więc teraz w czwartek jedziemy akurat jak mamy oglądać szpital. Tylko wiecie... ja wielka panikara więc wczoraj cały wieczór o tym myslałam.

Kolejna wizyta 7 maja, jak dotrwam
Nie martw się, na pewno jeszcze mała kilka razy się obróci i pępowina się odwinie Z resztą wiele dzieci jest owiniętych i mamy nawet o tym nie widzę. Fajnie, że lekarz to dojrzał i że będziesz pod tym kątem monitorowana

Cytat:
My po bilansie - jednym słowem porażka!!!!! Naszej lekarki nie było, przyjmowała nas taka piz.da co jej nie cierpię, ma nos w chmurach i nawet dupy z krzesłą nie podniesie do dziecka!
Kubuś ma 95 cm wzrostu, a wg. wagi 12,5 kg - w rzeczywistości ciut wiecej bo trzymał mnie za ramię i to na pewno wpływ miało, bo część ciężaru na mnie opierał, a że w du.pie mają dokładność.... Baba stwierdziła, ze jest "ogromna dysproporcja pomiedzy wzrostem i wagą i ze teraz to już z tym nic nie zrobimy" nosz kur.wa myślałam, ze ją tam pożrę powiedziała to z takim wyrzutem jakby moje dziecko kaleką było! (nie obrażając nikogo), że chyba nie dojada, albo je same słodycze!!!!!!!! Jak zobaczyła pampersa to szoku doznała i wogóle co ze mnie za matka, ze dziecko z pieluchą i jeszcze gada tylko pojedyncze wyrazy, a na pytanie ile ma lat odpowiada "two"! Na moje pytanie o szczepionkę na ospę, fuknęła, że już dawno powinnam go zaszczepić....a recepty mi nie wypisze bo nie moje dziecko to niej jej pacjent!!!!! czaicie???????ja pier...le tacy ludzie leczą nasze dzieci

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:00
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:02   #476
Amani
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziewczyny!

Klikam z bolącą ręką byłam na pobraniu krwi (tarczyca) i jak zwykle żyły się pochowały, dwie pielęgniarki mnie kłuły i w końcu jedna pobrała z nadgarstka od wewnętrznej strony

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:04   #477
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

EDIT: aaa właśnie, jeszcze STORCZYKI. Gdzie stoją wasze storki? ja szukałam długo miejsca w pokoju, gdzie byłby półcień, ale chyba mu nie służy. Za to u mojego taty stoją non stop na parapecie i kwitną jak szalone... Ja mojego dostałam w styczniu na urodziny, potem przekwitł i opadły mu kwiatki, podcięłam go i jeden pęd ma już zamknięty pąk, a drugi ciągle od góry ciemnieje... teraz mam dwa badyle a nie kwiatki
U mnie storczyki stoją na parapecie ale na południowym oknie Już sprawdziłam wszystkie opcje
Stary 2012-04-18, 09:05   #478
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Witajcie,

Wczoraj była u nas moja koleżanka z którą znam się od dziecka - było rewelacyjnie! Pogadaliśmy, pośmialiśmy się - no czad! Uwielbiam takie wieczory
A dzisiaj spotkań ciąg dalszy! Odpocznę przez weekend!
Ja sie ostatnio spotkalam z kolezanka z Liceum, ktorej nie widzialam jakies dobre 10 lat, przychala na weekend do Pragi, zgadalysmy sie przez FB i bylo. Mialam troche obawy, bo wiecie, przez 10 lat czlowiek sie zmienia ale od razu zalapalysmy nasz dawny klimat.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć

Cieszę się, że Ci się podoba
Zapraszam częściej Możecie mnie nawet polubić na fb
Butter, swietna stronka o gotowaniu, swietne zdjecia (jakim aparatem cykasz jesli mozna wiedziec?). Mam zamiar zrobic te ciasteczka czekoladowe na piatek jak TZ przyjedzie!

Stary 2012-04-18, 09:06   #479
e_vel
Wtajemniczenie

Amani, u mnie zawsze problem był z żyłami, nieraz to mi obie ręce musiały pokłóć żeby znaleźć żyłę... na szczęście nie mdleję na widok igły
Stary 2012-04-18, 09:10   #480
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Dziewczyny!

Klikam z bolącą ręką byłam na pobraniu krwi (tarczyca) i jak zwykle żyły się pochowały, dwie pielęgniarki mnie kłuły i w końcu jedna pobrała z nadgarstka od wewnętrznej strony
Amani
ja wczoraj bylam zbadac cholersterol (pracodawca za darmo zorganizowal taka akcje) ale okazalo sie, ze mam za zimne rece do pomiaru i guzik z tego.
Oby raczka sie szybko zagoila!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości