Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 08:45   #2941
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

hej hej

nie spię już od 5.30 i mi z tym dobrze

witamy w 27 tygodniu a zarazem III trymestrze:ju pi:

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ktoś ostatnio pisał, że złe są wyniki powyżej 180. Może Phdwao? Ze słodyczy pewnie będziesz musiała zrezygnować.
o nie, szczęsliwie mnie to nie dotcyzy, ja miałam 78/125
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

No i dla podniesienia sobie samooceny warto było tam pójść

Generalnie uważam, bo przeszłam taką szkołe, że warto do niej chodzić zwłaszcza tz-om, bo jednak oni tam zdobywają wiedzę praktyczną, którą jak się zastosuje podczas porodu to bardzo pomaga gdy my tracimy głowę Nie ma szans żeby z nami była położna przez te wszystkie godziny porodu, kiedy się pokonuje wiele km. po korytarzu i wtedy zaangażowanie tż jest nieocenione.
Mój ex pilnował skurczy, liczył, odliczał kiedy szczyt kiedy koniec-to naprawdę pomagało nie tylko sama obecność i trzymanie za rękę.
A to, ze szkoły robią się komercyjne, to w niczym nim nie umniejsza, bo przecież nie łudźmy się każdy chce zarobić
hheh ogólnie dla lepszego samopoczucia warto ja na szczęscie mam szkole za darmo, u nas funduje gimna(normalnie nie wierze ze mam cos gdzies za darmo w ciązy) także żal byloby nie chodzić
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:48   #2942
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kochana dopiero za tydzien zaczynasz III trymestr
gratuluje 27 tygodnia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:53   #2943
chmielinka
Zadomowienie

hejka

tak czytam o tych cenach za asystę wybranego lkarza przy porodzie, położnej itd... skąd te ceny jestem w szoku! Mam nadzieję że u mnie w szpitalu bez tego też będę mieć dobrą opiekę...

Karolina doczytałam o Twojej glukozie... myślę że nie będzie tak źle, pewnie będziesz musiała bardziej zwracać uwagę na to co jesz. Będzie dobrze a co do reszty wyników to może faktycznie zapomnieli wydrukować. Mi też kiedyś nie wydrukowali, a jak wróciłam do nich to z komutera na poczekaniu mi babeczka wydrukowała.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Hej ho
Nie było mnie jak zwykle cały dzień, ale przychodzę z dobrymi wieściami
Pierwsze KTG za mną, wyszło super, podobno książkowo, choć ja sie nie bardzo na tym znam.
Sama wizyta również pomyślnie, malutka waży 1200 g, niestety nie pamiętam ile mierzy. Ale jest o kilka dni młodsza niż wg OM. Do tego skacze, fika i fikołka wywinęła takiego, że znowu jest główką do góry, a nóżkami na dół. A dopiero co była główką do wylotu.
Szyjka długa, 4 cm, twarda, także jak widać zmiany mogą się cofać, w sensie miękkość, bo długość raczej nie - ja ostatnio też miałam 4 cm. Mogę chodzić do pracy, na fitness, ale żyć spokojnie, żeby ten stan się utrzymał. Jestem bardzo zadowolona, bo bałam się najbardziej diagnozy i ew. leżenia. Jestem szczęśliwa
To świetne wieści
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

O kocie mamy, zobaczcie kocią pobudkę. Popłakałam się ze śmiechu:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=4aTagDSnclk
haha myślałam że nie wytrzymam ze śmiechu
Cytat:
Kupiłam sukienkę elegancką na komunię kuzyna i ślub kolezanki. Ciuchy ciążowe drogie jak cholera, a jeszcze muszę dokupić jakąs marynarkę lub sweterek do zarzucenia. Za kieckę zapłaciłam 250 zł, a żadne z niej cudo. o taka: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...izytowe&pro=12 muszę ją trochę skrócić, bo długość w kolano nie na moje nerwy
bardzo ładna ta sukienka
a co do cen ubrań ciążowych to faktycznie ceny są straszne
ja potrzebowałam ostatnio jakiś bluzek bawełnianych bo moje wszystko ciasne i w sklepie ciążowym u mnie jedna kosztuje średnio ok 50-60 zł, więc poszłam do reserved i kupiłam sobie 4 większe z czego każda za 20 zł i leżą elegancko
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
chmielinka - dziwne podejście męża z tymi pieluchami
my już od dawna jesteśmy zgodni: będziemy używać wielorazowych, dziś w szkole rodzenia była babeczka, która sporo o nich powiedziała i już mniej więcej mamy wyobrażenie; tak na marginesie to śliczne robią teraz te pieluszki
ah no mój już tak ma że jak sobie czasem coś upier.dzieli w tej głowie to trzeba się nagimnastykować żeby mu to wybić. Tak to jest kochany ale ma czasem takie "przebłyski umysłu"
Cytat:
Moze byc ciężko troche z tymi pieluchami ale bez przesady A korzysci ogromne, dla dziecka (to najważniejsze), a przy okazji dla kieszeni. Dlatego bardzo chcę spróbować
zgadza się i dlatego ja też chcę z nimi spróbować, tzn. na początku po samym orodzie pewnie będę używać pampków, ale gdzieś od 2 czy 3 miesiąca chciałabym zacząć z tymi pieluszkami.
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Śpiące Królewny
ja już na nogach, bo na 8 do lekarza
ciekawam jak przetrwam badanie...i jakie nowe wieści od ginki...ale jakoś wyjątkowo stresa nie mam
odezwę się jak wrócę-z górą jedzenia, bom głodna jak wilk:br zydal:

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ja juz od 2h na nogach wczaj wogole nie wlaczalam pc nie mialam veny.... d wczorajszego ranka mam jazdy z tz w sumie to on ma problem, ale znam go i wiem, ze nie bedzie sie odzywal ..i w nosie ma wszystko i mnie i niunie...ale trudno...nic na sile, widocznie tak woli....jest mi cholernie zle i przepraszam, ze wam tak tu smece
a wczoraj ku mojemu zaskoczeniu z nienacka w szpitalu(bylam u mojej gin po skier na badania) wzieli mnie na ktg super mala szala w brzuchu, ze hej chyba nie lubie jak jej sie jakies maszyny przystywawia ehh dobrze, ze mam ten moj maly skarb...
3mam kciuki
eh... te chłopy... z pewnością nie ma Ciebie w nosie ani niuni... facet właśnie ma czasem taką blokadę umysłu że jak ma pierwszy się odezwać to jest to dla niegu ujma..... nie martw się przejdzie mu
Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
hej kochane,

melduje ze wizyta u gina byla pozytywna, maly byl bardzo grzeczny i chyba dorwalysmy go w czasie gimnastyki porannej bo nogami wymachowial jakby chcial robic koziolki do tylu

wyniki krwi tez wyzszly ok wiec narazie wszystko pod kontrola
to świetne wieści

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:53   #2944
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kochane,

melduje ze wizyta u gina byla pozytywna, maly byl bardzo grzeczny i chyba dorwalysmy go w czasie gimnastyki porannej bo nogami wymachowial jakby chcial robic koziolki do tylu

odnosnie tych wysypek itd....to ja zauwazylam ze wyrosl mi mega pieprzyk odstajacy na plecach....okropnosc bede musiala sie go pozbyc po porodzie
super, ze wizyta udana a co do pieprzyka mi wyrosl na brzuchu, ale one podobno same znikaja po ciazy..nie wiem ile w tym prawdy
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
3mam kciuki by z Tz wrocilo wsztsko do normy czasami na tych chlopow brak slow
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Nie denerwuj sie tż, przejdzie mu jak wielu tżtów z forum ma ciążowe humorki. Super, że posłuchałaś dzidzi na ktg
dzięki dziewczynki za wsparcie..ale ja znam swojego tza... nie przejdzie mu tak szybko... jak on sobie cos wmowi to ja juz jestem mega zla nie doceniam go i mam go w nosie, ehhh a dopiero co latalam po aptekach za lekami bo jest chory ale tego nie widzi... ja wiem, ze mam coraz wieksze humory i czasem cos burkne, ale z natury jestem osoba, ktora nie umie sie gniewac i klocic i przez to przezywam wszystko bardziej dzis pewnie znowu nie bedzie ani dzwonil ani nic aly dzien, a jak wroci to bedzie mnie mial gleboko w du***
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:59   #2945
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczynki za wsparcie..ale ja znam swojego tza... nie przejdzie mu tak szybko... jak on sobie cos wmowi to ja juz jestem mega zla nie doceniam go i mam go w nosie, ehhh a dopiero co latalam po aptekach za lekami bo jest chory ale tego nie widzi... ja wiem, ze mam coraz wieksze humory i czasem cos burkne, ale z natury jestem osoba, ktora nie umie sie gniewac i klocic i przez to przezywam wszystko bardziej dzis pewnie znowu nie bedzie ani dzwonil ani nic aly dzien, a jak wroci to bedzie mnie mial gleboko w du***
podeslij go do mnie wtedy by zobaczył jakie kobiety potrafia byc humorzaste i denerwujące a ja taka jestem z natury!!!!!!!!!!!!! wiec dolozyc do tego ciązowe humorki to by chłop z domu uciekł
moj Tz tez humorzasty, uzupełniamy sie oboje ale tak jak piszesz o swoim to Twoj by chyba z emną nie wytrzymał
a tak na serio mam andzieje jednak ze zmadrzeje. ty sie nie przjemuj!!!!!!!!!!!!!!! pomysl o dzidzi

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Boze........
ale zaczadziłam se pod nosem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 09:00   #2946
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
hej hej

witamy w 27 tygodniu a zarazem III trymestrze:ju pi:[COLOR="Silver"]
no to gratulacje

Franuś
Stary 2012-04-18, 09:10   #2947
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
kochana dopiero za tydzien zaczynasz III trymestr
gratuluje 27 tygodnia
według moich informacji dzisiaj
http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza-t...ydzien-27.html
Stary 2012-04-18, 09:11   #2948
muminek82
Wtajemniczenie

Witajcie wpadłam na chwilkę bo póżniej przjeżdżają teściowie muszę ogarnąć siebie i mieszkanie
Cytat:
hej dziewczynki
ja juz od 2h na nogach wczaj wogole nie wlaczalam pc nie mialam veny.... d wczorajszego ranka mam jazdy z tz w sumie to on ma problem, ale znam go i wiem, ze nie bedzie sie odzywal ..i w nosie ma wszystko i mnie i niunie...ale trudno...nic na sile, widocznie tak woli....jest mi cholernie zle i przepraszam, ze wam tak tu smece
a wczoraj ku mojemu zaskoczeniu z nienacka w szpitalu(bylam u mojej gin po skier na badania) wzieli mnie na ktg super mala szala w brzuchu, ze hej chyba nie lubie jak jej sie jakies maszyny przystywawia ehh dobrze, ze mam ten moj maly skarb...
3mam kciuki
super że miałaś ktg,przykro mi z powodu tż,ale staraj się nie denerwować,myśl o maleństwie,a jak Tż wróci i dalej będzie miał focha to nie zwracaj na niego uwagi niech zrozumie że takie zachowanie w Twoim stanie to przegięcie
Cytat:
hej kochane,

odnosnie tych wysypek itd....to ja zauwazylam ze wyrosl mi mega pieprzyk odstajacy na plecach....okropnosc bede musiala sie go pozbyc po porodzie
super!
Cytat:
hej hej

gratuluje 27 tc
(tak jak prince pisała III za tydzień)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:12   #2949
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczynki
3mam kciuki
ojjj mijemy nadzieje, że pójdzie po rozum do głowy

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

gratuluje 27 tc
(tak jak prince pisała III za tydzień)
nie-e
Stary 2012-04-18, 09:13   #2950
nel_a
Zakorzenienie

Hej.

Ja już po pobieraniu krwi.
Tyle tych ludzi było że wyszłam o 8.30 a punkt otwarty jest do 8
oczywiście ciężko było znaleźć u mnie żyłę ale na szczęście obyło się bez masakry

jutro wyniki.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:15   #2951
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
hej kochane,

bardzo dobre wieści Zazroszczeę KTG. Ja jeszcze nie miałam od kiedy powinni się je robić?

Cytat:
hej dziewczynki
3mam kciuki
nie przejmuje się tym Ja próbuję się wyluzować, chociaż wczoraj miałam taką sytuację że (nie z TZtem) Ale wszystko dla dziecka! Przecież te kruszynki w naszych brzuchach muszą mieć spokój

Cytat:
podeslij go do mnie wtedy by zobaczył jakie kobiety potrafia byc humorzaste i denerwujące a ja taka jestem z natury!!!!!!!!!!!!! wiec dolozyc do tego ciązowe humorki to by chłop z domu uciekł
moj Tz tez humorzasty, uzupełniamy sie oboje ale tak jak piszesz o swoim to Twoj by chyba z emną nie wytrzymał
a tak na serio mam andzieje jednak ze zmadrzeje. ty sie nie przjemuj!!!!!!!!!!!!!!! pomysl o dzidzi

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Boze........
ale zaczadziłam se pod nosem
u mnie to samo! On humorzasty, ja bardziej nawet. On Lew i ja Lew Mój okropny charakter ma jedna zaletę: nigdy nie dałam się podporzadkowac facetowi, wykorzystać itp.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:15   #2952
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

nie-e
he he
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:18   #2953
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hej.

oczywiście ciężko było znaleźć u mnie żyłę ale na szczęście obyło się bez masakry

jutro wyniki.

to trzymam kciuki żeby wyniki były ok

do mojego laboratorium w szpitalu tez zawsze jest gigantyczna kolejka. Jak za 2 tyg będę robić glukozę to chyba najpierw wyślę męza żeby mi zajął miejsce w kolejce, bo lab otwierają o 7.00 i ostatnio jak chciałam oddać mocz to w kolejce o 7.30 było już ok 70 osób wtedy jak to zobaczyłam to obróciłam się na pięcie i wróciłam do auta a małż został

Franuś
Stary 2012-04-18, 09:22   #2954
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

do mojego laboratorium w szpitalu tez zawsze jest gigantyczna kolejka. Jak za 2 tyg będę robić glukozę to chyba najpierw wyślę męza żeby mi zajął miejsce w kolejce, bo lab otwierają o 7.00 i ostatnio jak chciałam oddać mocz to w kolejce o 7.30 było już ok 70 osób wtedy jak to zobaczyłam to obróciłam się na pięcie i wróciłam do auta a małż został
najgorsze że tam strasznie duszno było a w środku tak waliło moczem że myślałam że się przekręcę

Stary 2012-04-18, 09:23   #2955
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

Tylko na II pobranie wejdź o czasie, bez kolejki. Nie zrób tak jak ja. Nie chciałam się wpychać, pomyślałam ze 5 min to bez różnicy, ale okazało się że to nie 5 min a 20. W rezultacie miałąm drugie pobranie z opóźnieniem. Ale wynik był na tyle niski, że gin powiedział ze nie ma wątpliwości ze jest OK. Inaczej musiałabym powtarzać Miałam jakieś zaćmienie umysłu
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:27   #2956
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Tylko na II pobranie wejdź o czasie, bez kolejki. Nie zrób tak jak ja. Nie chciałam się wpychać, pomyślałam ze 5 min to bez różnicy, ale okazało się że to nie 5 min a 20. W rezultacie miałąm drugie pobranie z opóźnieniem. Ale wynik był na tyle niski, że gin powiedział ze nie ma wątpliwości ze jest OK. Inaczej musiałabym powtarzać Miałam jakieś zaćmienie umysłu
ok przypilnuję tego, dzięki

Franuś
Stary 2012-04-18, 09:27   #2957
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
właśnie dotarła Zrypana jak osiołek...
No to tak, tak jak się spodziewałam z brzuchem nie jest ok i mam znowu zwiększoną dawkę fenoterolu, teraz mam brać 2xpół tabletki i 2x całą (do tej pory było 4xpo pół).
A poza tym to wszystko ok, tylko jak już wracałam do domu, to brzuch już miałam jak kamień :/
Czyli teraz dawkę masz taką jak ja...tyle, że ja biorę 8 x po 1/2 co 3 godz. Niby mogłam brać na noc 1 na 6 godz ale wzielam raz i myskalam że serce mi wyskoczy więc zrezygnowałam. Ciekawa jestem jak zareagujesz na tą całą tabletkę.
A co bierzesz do tego?kalipoz czy isoptin?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:37   #2958
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh i dogadałam kwestię porodu, mam podpisać umowę w szpitalu, że życzę sobie mojego lekarza przy porodzie, płatność po całej akcji, czyli przy wypisie. Jestem spokojniejsza jakoś, będzie spoko

Kupiłam sukienkę elegancką na komunię kuzyna i ślub kolezanki. Ciuchy ciążowe drogie jak cholera, a jeszcze muszę dokupić jakąs marynarkę lub sweterek do zarzucenia. Za kieckę zapłaciłam 250 zł, a żadne z niej cudo. o taka: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_p...izytowe&pro=12 muszę ją trochę skrócić, bo długość w kolano nie na moje nerwy
no to fajnie, że wszystko dogadane

Sukienka świetna, ale cena

Cytat:
Prawdopodobnie słodycze bye, bye
co jak już Ci dziewczyny pisały ma i swoje dobre strony Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wypiłam właśnie pyszny domowy soczek marchewkowo-bananowo-jabłkowy Ten robot to rewelacja (tylko kupa zabawy przy myciu)
ja też chcę

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej !
doczytalam Was
ja juz po pracy czuje jak moja mala sie prezy w brzuszku normalnie tak mi brzuch sie wygina cudowne
nooo jak fajnie

Cytat:
hej dziewczynki
3mam kciuki
Ojej kochana, przytulam Cię mocno Poczekaj aż tż-towi przejdą fochy i pogadajcie ze sobą szczerze. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się dojść do porozumienia i tż pójdzie po rozum do głowy

Cytat:
hej kochane,

super wieści

Cytat:
Hej.

jutro wyniki.
a tam u Was nie ma zasady, że ciężarne wchodzą bez kolejki w mojej przychodni tak jest, i jak jest duża kolejka albo się bardzo spieszę, to korzystam z tego. A jak jest mało ludzi to siadam i czekam, nie muszę zawsze bez kolejki wchodzić

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czyli teraz dawkę masz taką jak ja...tyle, że ja biorę 8 x po 1/2 co 3 godz. Niby mogłam brać na noc 1 na 6 godz ale wzielam raz i myskalam że serce mi wyskoczy więc zrezygnowałam. Ciekawa jestem jak zareagujesz na tą całą tabletkę.
A co bierzesz do tego?kalipoz czy isoptin?
u mnie jest ok po jednej tabletce, przynajmniej póki co. Wczoraj brałam całą o 18 i w sumie czułam tylko, że serce mi mocniej bije, ale ręce mi się nie trzęsły (a na początku na pół tabletki reagowałam o wiele mocniej, ręce mi strasznie chodziły), a drugą całą brałam o 6 rano, więc potem poszłam spać i nie wiem co się działo zobaczymy co będzie dzisiaj wieczorem. Chyba mi się organizm już przyzwyczaił do tego leku i będzie ok.
Osłonowo mam isoptin

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:42   #2959
hanjah
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Nie śpię od 5.25 Moje starsze dziecko o tej godzinie uznało, że jest już wyspane i postanowiło się ze mną pobawić tż na 5 pojechał do pracy, a ja przeniosłam się ze śpiworem na kanapę i tak przysypiałam trochę, a mała buszowała... Czuję piasek pod powiekami i chyba zaraz napiję się kawy-i to nie bezkofeinowej...
Najchętniej wróciłabym do łóżka, ale Dorotka w tym czasie dom by mi rozniosła...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej !
doczytalam Was
ja juz po pracy czuje jak moja mala sie prezy w brzuszku normalnie tak mi brzuch sie wygina cudowne
Super Cieszę się bardzo że się niunia rozruszała

Cytat:
U mnie wczoraj też trudno było znaleźć żyłę... położna się dziwiła, bo mówi że u ciężarnych te żyły na rękach są zwykle dobrze widoczne. Z jednej jej się nie udało, ale z drugiej poszło-jak już się wkłuła to krew się polała że hej I za chwilę na tej ręce gdzie nie mogła najpierw żyły znaleźć-ta się pokazała piękna i w całej okazałości
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:42   #2960
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no to fajnie, że wszystko dogadane

Sukienka świetna, ale cena

co jak już Ci dziewczyny pisały ma i swoje dobre strony Będzie dobrze

ja też chcę

nooo jak fajnie

Ojej kochana, przytulam Cię mocno Poczekaj aż tż-towi przejdą fochy i pogadajcie ze sobą szczerze. Mam nadzieję, że szybko uda Wam się dojść do porozumienia i tż pójdzie po rozum do głowy

super wieści

a tam u Was nie ma zasady, że ciężarne wchodzą bez kolejki w mojej przychodni tak jest, i jak jest duża kolejka albo się bardzo spieszę, to korzystam z tego. A jak jest mało ludzi to siadam i czekam, nie muszę zawsze bez kolejki wchodzić

u mnie jest ok po jednej tabletce, przynajmniej póki co. Wczoraj brałam całą o 18 i w sumie czułam tylko, że serce mi mocniej bije, ale ręce mi się nie trzęsły (a na początku na pół tabletki reagowałam o wiele mocniej, ręce mi strasznie chodziły), a drugą całą brałam o 6 rano, więc potem poszłam spać i nie wiem co się działo zobaczymy co będzie dzisiaj wieczorem. Chyba mi się organizm już przyzwyczaił do tego leku i będzie ok.
Osłonowo mam isoptin
może tak jest jakoś nie chciałam się tam pchać, tłumaczyć nie było tych ludzi aż tak dużo

Stary 2012-04-18, 09:43   #2961
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam te wyniki w ręce, pozytywna wieść jest taka, że mąż źle przeczytał (podali w dwóch rodzajach jednostek i odczytał to jako dwa oddzielne wyniki) i pierwszy wynik- na czczo jest w normie 79mg/dl (norma 70-105)
podwyższony jest po dwóch godzinach 160 mg/dl (norma do 140)
W piątek mam wizytę u endokrynologa w sprawie tarczycy ale też jej pokażę ten wynik. Zobaczymy co powie.

Kurde, właśnie patrzę, że mieli mi też zrobić tsh i ft4 (dałam skierowanie) i nie ma wyniku nie zdąże już zrobić w medicoverze będę musiała iść odpłatnie i nie wiem, czy się do piątku wyrobią z wynikiem bo to trwa dwa dni, po prostu super wyslę jeszcze jutro męża żeby wyjaśnił, czy nie wydrukowali tego czy w ogóle nie zrobili badania
Ja miałam wynik 166 mg/dl , więc prawie taki sam. W moim przypadku wystarczyła zmiana diety . Zamiast czekolady owoce . A powiedz mi dużo jadłaś słodyczy ?? Bo ja jadłam ogromnie dużo, i teraz gdy już nie jem czekolady itd to nawet kawałek sernika, czy innego ciasta nie podnosi mi bardzo poziomu cukru. Ciekawe co Ci powie gin,bo mi ostatnio powiedział ,że mimo tego że drugi wynik glukozy miałam już dobry to lepiej abym kupiłą sobie glukometr i profilaktycznie robiła pomiary. I powiem Ci , że jestem o niebo spokojniejsza

Cytat:
Hej ho
Nie było mnie jak zwykle cały dzień, ale przychodzę z dobrymi wieściami
Pierwsze KTG za mną, wyszło super, podobno książkowo, choć ja sie nie bardzo na tym znam.
Sama wizyta również pomyślnie, malutka waży 1200 g, niestety nie pamiętam ile mierzy. Ale jest o kilka dni młodsza niż wg OM. Do tego skacze, fika i fikołka wywinęła takiego, że znowu jest główką do góry, a nóżkami na dół. A dopiero co była główką do wylotu.
Szyjka długa, 4 cm, twarda, także jak widać zmiany mogą się cofać, w sensie miękkość, bo długość raczej nie - ja ostatnio też miałam 4 cm. Mogę chodzić do pracy, na fitness, ale żyć spokojnie, żeby ten stan się utrzymał. Jestem bardzo zadowolona, bo bałam się najbardziej diagnozy i ew. leżenia. Jestem szczęśliwa
Super
Cytat:
Ahh i dogadałam kwestię porodu, mam podpisać umowę w szpitalu, że życzę sobie mojego lekarza przy porodzie, płatność po całej akcji, czyli przy wypisie. Jestem spokojniejsza jakoś, będzie spoko

Fajna kiecka, a cena to chyba taka normalna jeśli chodzi o ciuchy ciążowe. Bo wszystko co "ciążowe" ma wysoką cene, o wiele za wysoką

Cytat:

Cytat:
Hej.

jutro wyniki.
za dobre wyniki

-----

A ja sobie właśnie wstałam, muszę się ubrać i ogarnąć pokój a tak mi się nie chce Dzisiaj mąż wraa dopiero około 18 z pracy więc się wynudze w domu

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:55   #2962
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
tez mm ta stronke i myslalam ze juz jestem w III ale wszyscy mowia ze od 28 tc i tak tez mi liczy na Skarb Mamy no i na 1 stronie tez tak jest
Cytat:
u mnie to samo! On humorzasty, ja bardziej nawet. On Lew i ja Lew Mój okropny charakter ma jedna zaletę: nigdy nie dałam się podporzadkowac facetowi, wykorzystać itp.
tez jestem Lew

byłamw biedronce po bułki ciemne i zajadam pyszne zdrowe sniadanko bułeczke z szyneczka sałata rzodkiewka pieczarka i pomidorkiem no i odrobina ketchupu

a dzis co gotujecie na obiad????? ja mam piers z kurczaka faszerowana serem i pieczarkami i ziemniaczki i fasolka szparagowa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 09:57   #2963
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
tez mm ta stronke i myslalam ze juz jestem w III ale wszyscy mowia ze od 28 tc i tak tez mi liczy na Skarb Mamy no i na 1 stronie tez tak jest
w zasadzie nie robi mi to różnicy prowadze karte ciazy na 28dni i tam tez pokazuje ze mam III, tydzien w ta czy tamtą
Stary 2012-04-18, 09:59   #2964
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
w zasadzie nie robi mi to różnicy prowadze karte ciazy na 28dni i tam tez pokazuje ze mam III, tydzien w ta czy tamtą
mi tez ale ja bylam napalona na III trymestr juz w piątek a tu dupa itak gadam wszystkim z ejestem w III trymestrze juz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 10:00   #2965
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
byłamw biedronce po bułki ciemne i zajadam pyszne zdrowe sniadanko bułeczke z szyneczka sałata rzodkiewka pieczarka i pomidorkiem no i odrobina ketchupu

a dzis co gotujecie na obiad????? ja mam piers z kurczaka faszerowana serem i pieczarkami i ziemniaczki i fasolka szparagowa
ja takie śniadanka jem codziennie nie wiem czy az tak zdrowe

ja dzis mam ogórkową cd.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
mi tez ale ja bylam napalona na III trymestr juz w piątek a tu dupa itak gadam wszystkim z ejestem w III trymestrze juz
ja w sumie napalona byłam na II bo w I bałam sie, żeby nic zlego sie nie stało, a potem to juz leci, oczywiście nadal sie martwie każdym bólem itd
Stary 2012-04-18, 10:00   #2966
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja takie śniadanka jem codziennie nie wiem czy az tak zdrowe

ja dzis mam ogórkową cd.
w porownaniu do moich z bialym chlebem to sa zdrowe
duzo warzyw tez jest zdrowa. Wiec czemu niby mialy by byc niezdrowe??? ciemne pieczywko+duzo warzyw

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 10:01   #2967
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dzien dobry gaduly
ja tez wstalam wypilam kawke i muze jechac na miasto cos zalatwic :/ a tak mi sie nie chce bo jest tak zimno na dworze a musze zalatwic do dzisiaj :/
jak to jest ze moj tz w dalszy ciagu nei czuje kopniakow
ja nie wiem czy on ma te lapy z drewna czy jak
Gratuluje kolejnych rozpoczetych tygodni

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:02   #2968
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja w sumie napalona byłam na II bo w I bałam sie, żeby nic zlego sie nie stało, a potem to juz leci, oczywiście nadal sie martwie każdym bólem itd
ja napalona bylam na II ztego samego powodu, i na III bo to ostatni

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

na I tez byłam napalona jak test robiłam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 10:04   #2969
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Pierś z kurczaka mieliśmy wczoraj, a na dziś ugotowałam tż do pracy pulpety w sosie pomidorowym. Ale widzę że sporo jeszcze zostało to mu zostawię na jutro (tzn. nie będę mu musiła dziś gotować), a sobie zrobię ten makaron z brokułem i tuńczykiem z przepisu Soleilki A że Dorotka też lubi makaron, to mam dziś obiad z głowy
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:05   #2970
agunia82
Zakorzenienie

Na ciekawy artykuł się natknęłam, coś zwłaszcza dla naszej Ando, ale nie tylko

http://wyborcza.pl/rodzicpoludzku/1,...a_w_lozku.html

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości