mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 08:03   #4171
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

moja nie je mleka w nocy tylko picie

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:24   #4172
truscafka
Zadomowienie

domi - ja dodaję 2 miareczki kaszki do mleczka - wtedy podaje tylko z butlli canpolu bo z nich fajnie przelatuje

wczesniej dawałam taką gotową kaszkę na dobranoc z hippa ze słoiczka, ale dużo było z tym zachodu przed spaniem.... wolę wsypac w butlę

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:28   #4173
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
szczesliwszy dzien to zdecydowanie ten narodzin dziecka, udalo mi sie zaparkowac samochod tuz pod brama kliniki, a to niemalze cud!!!!!

dziewczyny, wczoraj mnie taka alergia dorwala, ze musialam sie nafaszerowac lekami i to jednym ze sterydami (nasonex) i jeszcze przetkac nos Sulfarinolem. Mleko sciagnelam laktatorem, a mala jedzie na mm i moim zamrozonym. dzis juz jest lepeij, wystarczy mi Cromohexal, ale nie wiecie ile czasu powinnam odczekac po zazyciu lekow aby znow zaczac karmic piersia? I jeszcze mnie obsypalo, narazie na rekach, ech..... wapno poszlo w ruch

TZ nareszcie zdechl komp. Juz tyle razy byl reanimowany i wczoraj oficjalnie umarl.... dam mu narazie moj, niech pozna moje chamskie serce

mi połozna mówiła zepo 24 h mleko powinno byc "czyste" wyj. nabiał

a sztuczne mleko tylko 1h jest "nadające się"
a z cycocha podobnież 2h w temp. pok.- ale spotkałam sie że dziewczyny dłuzej 3maja ok 3-6h

byłam wczoraj u pediatry, młody nie zabardzo przybiera waży 6649 a mierzy 66 cm--> nie kazała dokarmiac, tylko na kontrole za m-c... pow. ze trafił mi sie smukły wysoki chłopak
do neurologa mamy pojsc bo sie spinał podczas badania

nie kazała rozszerzac diety, tylko dopiero po 6 m-cu... a kaszke ryzoowa podac miedzy 5-6 m-cu.ż. jako expozycje na gluten...

kawka

dzisiaj szczepienie
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:39   #4174
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

hej
my od 6;30 na nogach...
na noc daje kaszke w butli na 180ml wody/6 miarek mm daje 3 lyzki stolowe kaszki (na opakowaniu 4-5 stollowych) jemy z butli lovi smoczek 3+
a to opakowanie lovi super nie jest ale cos tam trzyma

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:53   #4175
elf27
Zadomowienie

Ryż to nie gluten

Ja wczoraj dałam mm na noc i gucio, spał do , nie wiem zębolce czy co ale pobudek co niemiara

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja kiedys tez b duzo czytalam i prowadzilam zapiski, ale to jeszcze w szkole pamietam te nieprzespane noce przez ksiazki. W jednyk roku przeczytalam ponad 200 ksiazek.
A teraz to glownie na wakacjach, w podrozach a na codzien to internet

Ja wczesniej cos wprowadzaam, ale nie wiem czy mala nie dostala wysypki po marchewce,w iec teraz robie tak, ze podaje 1 skladnik tylko przez 5 dni. Zaczelam od jablka i Kasia w koncu polubila, teraz jedziemy z marchewka znow. Zobaczymy co bedzie.
Zaczelam juz z glutenem, mielismy przerwe na weekend ale dzis znow podam.

Super, my wciaz mamy, ale przez wlosy w ogole jej nie widac i ciezko sie krem naklada.

Hm moja kol, ktora ma siostre polozna mowila, ze mleko moze lezec rozrobione do 10 h i tak sie zastanawiam jak kobiece mleko odciagniete moze stac pare godzin to chyba mm tym bardziej?

MOja je sloiczek na 3 razy, juz nawet ladnie zaczela jesc ale traci cierpliwosc i juz nie chce po chwili jesc lyzeczka.

Cos jeszcze mialam pocytowane, ale mi zjadlo.

Witam sie, nie byla mnie w sumie pare dni. Cos probowalam czytac, ale nei mialam czasu.
Bylismy na weselu i pobawilismy sie troche, ale najwieksza frajde sprawilam sobie jedzac przez 1 dzien wszytskei zakazane rzeczy- batonik czekoladowe, ser zolty, mleko, tort, jajka. Normalnie szalenstwo. Za to potem cala doba odciagania i wylewania, a to i tak chyba za krotko bylo bo niuniua dostala lekkiej wysypki. Nastepnym razem bede musiala zrobic dluzsza przerwe.
W ogole karmienie butelka Nutramigenem jest zdecydowanie mniej przyjemne niz karmienie piersia, Kasia niby to je, ale czesto jeczla i odpychala przed jedzeniem.

Dla mnie szcxzesliwszym dniem byl dzien slubu, caly dzien byl przejmny, wszytsko bylo super, a ja nie mialam zadnych watplkiwosci Porod kojarzy mi sie bardziej z z oszolomieniam i strachem moze to dlatego, ze mialam cesarke. No i sporo watpliwosci czy sobie poradze, jak to bedzie itd.
Ty też cesarzowa? planowana czy w ostatniej chwili?

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
MOj skowronek dzis przed 6 wstal, ale ladnie i szybko zasnela i tylko 1 pobudka dzis. Mielismy dosyc chlodno w pokoju, az sie boje czy sie nei przeziebila, ona spi w polarowym pajacu, ale caly czas sie rozkopuje.

mszpilka , nie szkodzi z ta pieluszka, mam ich w sumie jak na razie za duzo i tak...

tez sie poplakalam przy tym teledysku nickleback
nasz non stop rozkopany a jaką macie tempkę?

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Co do wczorajszego obiadku to stwierdzam, że git majonez Tylko trzeba skontrolować ilość makaronu, bo ja dałam jak w przepisie, ale po ugotowaniu trochę odłożyłam, bo mój lubi jak jest dużo mięska. Napiszę w klubie, może komuś się przyda
mniam

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dzień dobry
mniam
Ja już w pracy - dobudzam się kawą

Dzisiaj moja Dobrusia obudziła nas o 5:30 płaczem - normalnie przez sen płakała i nie mogłam jej dobudzić. Albo była taka głodna, albo jej sie coś śniło... Wczoraj chciałam jej dać na obiadek jarzynowa z królikiem (bo najwyższy czas, żeby jadła mięso), ale nic z tego - nie smakowałao jej w ogóle - więc skończyło sie na marchewce z ziemniakami.

Mam pytanie do dziewczyn, które na noc dają kaszkę - jak Wy to robicie - karmicie łżeczką? Czy butelką? Jeśli butelką to jaka gęsta ta kaszka? Jakim smoczkiem?

Ja zagęszczam tylko trochę - żeby leciało smoczkiem, bo wieczorem po kąpieli nie ma szans, żeby mała zjadła coś łyżeczką, bo taka już jest śpiąca.
ja też nie wiem jak kleik podać bo niby piszą o tej próchnicy butelkowej
przyszły butle TT, jakieś denerwujące, dziurka malutka i nie chce lecieć
Stary 2012-04-18, 08:55   #4176
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
hej
my od 6;30 na nogach...
na noc daje kaszke w butli na 180ml wody/6 miarek mm daje 3 lyzki stolowe kaszki (na opakowaniu 4-5 stollowych) jemy z butli lovi smoczek 3+
a to opakowanie lovi super nie jest ale cos tam trzyma
No to ja karmie mieszanką w takich samych proporcjach w sumie przez cały dzień - na noc też - tylko nie zjada tak dużo naraz. Ja robie ze 120ml wody. Na noc chciłam spróbować trochę bardziej zagęścić, i zobaczyć, czy będzie lepiej spała. Bo teraz czasami się budzi w nocy z głodu. A samego mleka - bez kaszki - nie chce już jeść.

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:00   #4177
fatal21
Wtajemniczenie

elf a przypadkiem nie masz malego smoczka?zawsze w zestawie jest smoczek 0+ a nastepny trzeba dokupic.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

glam czekam w klubie na opowiadanie.u Nas nocka jak zwykle teraz drzemka,potem marchewka i jablko.z hippa cos jej nie smakuje jablko zobacze czy gerber bedzie ok.
Stary 2012-04-18, 09:03   #4178
dominej
Raczkowanie

elf27 ja butelkami TT podaje taka mieszankę o jakiej pisałam - ale smoczkiem +6m. Mam jeszcze typowo do kaszek, ale ma za dużą dziure i mała sobie jeszcze nie radzi. W zestawie z butelką na pewno jest smoczek +0, więc ma za małą dziurę.

Stary 2012-04-18, 09:10   #4179
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ale mam zrypany humor .Kolejny dzien niejedzenia malej,ani cycek,ani kaszka,ani owoce .O 8:30 pociagnela cycka,ale strasznie malo!!Potem TZ jeszcze doprawil-wszedzie ciuchy,w lazience nic nie odstawione na miejsce,zuzyte patyczki leza pod lustrem,bo przeciez kosz stoi taaaak dalekoo,a podejscie do niego i nacisniecie noga na "pedal",to jak wspinaczka na Mount Everest!!
Mala jest spiaca,ale oczywiscie nie spi i strasznie marudzi!!Teraz bawi sie opakowaniem od herbatnikow...

Cytat:
Dzień dobry

Mam pytanie do dziewczyn, które na noc dają kaszkę - jak Wy to robicie - karmicie łżeczką? Czy butelką? Jeśli butelką to jaka gęsta ta kaszka? Jakim smoczkiem?

Ja zagęszczam tylko trochę - żeby leciało smoczkiem, bo wieczorem po kąpieli nie ma szans, żeby mała zjadła coś łyżeczką, bo taka już jest śpiąca.
Lyzeczka,a jak jest juz zmeczona i nie chce w lezaczku lezec,to biore ja na kolana i zawsze pare lyzeczek wiecej wcisne.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

byłam wczoraj u pediatry, młody nie zabardzo przybiera waży 6649 a mierzy 66 cm--> nie kazała dokarmiac, tylko na kontrole za m-c... pow. ze trafił mi sie smukły wysoki chłopak
do neurologa mamy pojsc bo sie spinał podczas badania
:
Waga piorkowa,jak u nas.I wzrost tez taki sam.Po prostu nasze dzieci naleza do szczuplakow
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:11   #4180
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
elf a przypadkiem nie masz malego smoczka?zawsze w zestawie jest smoczek 0+ a nastepny trzeba dokupic.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

glam czekam w klubie na opowiadanie.u Nas nocka jak zwykle teraz drzemka,potem marchewka i jablko.z hippa cos jej nie smakuje jablko zobacze czy gerber bedzie ok.
Cytat:
elf27 ja butelkami TT podaje taka mieszankę o jakiej pisałam - ale smoczkiem +6m. Mam jeszcze typowo do kaszek, ale ma za dużą dziure i mała sobie jeszcze nie radzi. W zestawie z butelką na pewno jest smoczek +0, więc ma za małą dziurę.
takie:

http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...216420422.html

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:25
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:16   #4181
fatal21
Wtajemniczenie

dominej a przygototwywalas mala jakos do powrotu do pracy np wychodzilas na dluzej czy samo wyszlo?

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

smoczek 0+ tak jak myslalam za maly

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

maly bedzie sie denerwowal bo juz duzy chlopak z niego a mala dziurka tym bardziej jak zagestnik dochodzi.koniecznie zmien smoka.
Stary 2012-04-18, 09:18   #4182
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

kochana na opakowaniu jest 0+ tak więc smoczki też te najmniejsze... możesz albo dokupić smoczki 3+ lub 6+ albo polecam igiełką powiększyć dziure

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:19   #4183
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Cytat:
No to ja karmie mieszanką w takich samych proporcjach w sumie przez cały dzień - na noc też - tylko nie zjada tak dużo naraz. Ja robie ze 120ml wody. Na noc chciłam spróbować trochę bardziej zagęścić, i zobaczyć, czy będzie lepiej spała. Bo teraz czasami się budzi w nocy z głodu. A samego mleka - bez kaszki - nie chce już jeść.
No my tylko raz wieczorem kaszkę (bo inaczej zatwardzenie) łącznie wychodzi nam 210ml i tyle zjada a potem budzi sie miedzy 24a 1 na jedzenie i zjada 140-170ml mleka, za to w ciągu dnia wciąga tylko 90-120ml, nie wiem czemu tak dziwnie

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:28   #4184
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześc dziewczyny,
Widzę, że smoczki na tapecie
Jakim smoczkiem karmić dziecko ale swoim mlekiem??
Kurcze juz wypróbowałam chyba wszystkie butelki świata, a nie pomyślałam, zeby może dokupić inny smoczek
Muszę małą nauczyć pić z butelki bo będzie dramat latem. Już zaczyna się robić ciepło a jakoś trzeba ją dopajać. Narazie czasem wypije wodę ale z takiego kubeczka z medeli, z takiego jakim dokarmiają maleństwa w szpitalu.

I muszę się pochwalić moje dziecko dziś spało od 21 do 3:30 ciągiem. Fakt, że o 4 po jedzonku zrobiła już sobie dzień ale i tak czuję się super, że nie spałam zrywami

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:29
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:37   #4185
dygotka8
Zakorzenienie

witam
my znowu co 2 godziny w nocy sie budzimy
mleko mm dostaje ze smoczka 1 aventu-nie zamierzam jej zwiekać żeby wkąłdała jednak w to jakiś wysiłek

coś jeszcze miałam napisać,ale nie pamiętam.jestem wkurzona-powód opisałamw klubie.teraz mam wyrzuty

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:39   #4186
dominej
Raczkowanie

fatal21 W sumie to jakoś specjalnie jej nie przygotowywałam do tego, że mnie nie będzie. Wychodziłam na 2-3 godziny, ale wtedy zawsze była marudna, więc bałam się, że jak pójdę do pracy na 8 godzin to będzie klops. Ale nawet nie jest źle. Zostaje z moja mamą, albo z TŻ-em. On pracuje na zmiany, więc nie ma nas oboje tylko jak pracuje na rano a jak na 14-sta albo na noc - to jak ja jestem w pracy, to Miłka jest z tatusiem Tak więc póki co jest ok.

Stary 2012-04-18, 09:40   #4187
elf27
Zadomowienie

senkju laski, alem tłumok

DYGOTKA Twoja Pepti dostaje czy Nutrę? Byłaś u lekarza?
Stary 2012-04-18, 09:43   #4188
tuszka
Raczkowanie

Witamy,

Dzisiaj jedziemy na szczepienia
Wczoraj wieczorem Franula dał już pokaz wrzasku, myślałam ze wyjdę z siebie. Do końca nie wiem, czy bardziej bolała go dziąsła, czy brzuch. Pomogła najpierw suszarka, pózniej kostki lodu. I noszenie. Dobrze ze siostra u mnie była, bo tż w pracy. Przez to kąpanie było prawie godz. Pózniej, kaszy nie zjadł. Przez to był strasznie głodny po kąpieli, na szczęście już nie marudził. Po tym byłam tak wymęczona, że ledwo obejrzałem Przepis na życie. Dopiero pózniej odzyskałam trochę energii. Także respekt dla mam, które przeżywają to na codzień ja bym chyba umarła
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:49   #4189
Seona
Zakorzenienie

Dominej, moja też płacze przez sen, taki mi wtedy jej szkoda co jej się może takiego złego śnić i dlaczego?

Glam, moja Pati też ma takie hasła jak się bawi, ale najśmieszniej to odmienia np. sprzed chwili:
Mówię do niej: "Pati myj się". A ona: "Nie lubię myjenia" Albo "mamusiu boiłam się" albo "wczoraj stoiłam na oknie"

Aniolina, ja dzisiaj spróbuje wepchnąć w nią więcej słoiczka, bo ona po chwili jest głodna, jak zje tylko 3 łyżeczki

Wogóle moja od paru dni tak super ciągnie pierś!! Załapało dziecko po 5 miesiącach jak się je

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:50   #4190
elf27
Zadomowienie

TUSZKA nasz alergik więc takie jazdy mieliśmy non stop przez jakiś czas jak nie wiedziałam, ze go uczulam tym co jem

w czym grzejecie słoiczki?

kurde podałam w nocy małemu za zimne mleko, oby się nie zaziębił
Stary 2012-04-18, 09:50   #4191
pokszyfka
Zadomowienie

dzień dobry

najszcześliwszy dzień w życiu:
jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, byłam wtedy w pracy, buzia sama mi się śmiała, a tż napisał sms'a że z takich rzeczy się nie żartuje. dowiedziałam się od siostry, bo pobrała mi krew do badania tsh, kazałam zrobić hcg bo 6ty dzień spóźniała mi się @. i zadzwoniła z życzeniami. szok, bo miałam nie mieć dzieci, PCO i inne, a udało nam się praktycznie odrazu
później się okazało, że chyba w okolicy 8 tyg serduszko jeszcze nie bije...lekarz kazał poczekać ponad 2 tyg.najwyżej natura sama by zrobiła swoje...poszłam na ścięcie, a tu proszę, jest serduszko
no
ślub - porażka, miesiąc wcześniej zmarł mi ojciec, więc to była bardziej stypa niż wesele
narodziny - jako tako, poród byl dla mnie beznadziejnie bolesny, więc zaliczyłabym do najgorszych dni w moim życiu. nigdy nie doznałam takiego upokorzenia i bólu...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:52   #4192
elf27
Zadomowienie

u mnie podobnie choć miałam cc - najgorsze wspomnienie, w ogóle wolę to wymazać z pamięci, tylko moment jak pokazali mi małego cuuuuuuudny
Stary 2012-04-18, 10:00   #4193
dygotka8
Zakorzenienie

Elf nan pro ha.nie bylismy u lekarza,nie jest łatwo teraz z tym;/

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
w czym grzejecie słoiczki?

kurde podałam w nocy małemu za zimne mleko, oby się nie zaziębił
a mierzycie temp mleka przed podaniem??
jaka temperatura jes ok?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:02   #4194
ela3010
Zadomowienie

Hej.

U nas jak zwykle nocka, tzn usnał mi mój smok o22 i spał do 8, ale ile razy karmiłam to nie wiem.

Mam jakieś porządki porobić, takie tam.

Wczoraj wieczorem mnie natchneło i ulepiłam pierogi z samym białym serem na słodko, pycha, to i obiad z głowy na dziś.

Nie idę na spacer, za zimno mi.

Moje najpiękniejsze dni, hm, na slubie za duzo stresu, pierwszy poród trauma, chyba drugi poród to ten cudny wyczekany dzień, ale z obydwu synów cieszyłam się tak samo.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:03   #4195
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Dobry

U Nas nocka - porażka
Pobódki od 24 co 1-1.5h. O 6 już wstał wyspany.... ach te zęby

Robię bułę i piję kawcie, zapraszam
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:09   #4196
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Przyszła spacerówka http://allegro.pl/bertoni-star-space...266707625.html jest super ładniejsza niż na zdjęciach

Moja samego mleka też już nie chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0080.jpg (76,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0081.jpg (70,6 KB, 11 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:11   #4197
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
szczesliwszy dzien to zdecydowanie ten narodzin dziecka, udalo mi sie zaparkowac samochod tuz pod brama kliniki, a to niemalze cud!!!!!

Goldika, ale fajnie ze tato dal bryke Olkowi Moi rodzice tez maja Passata B5 i potwierdzam, nawet jak na twardego volkswagena to prowadzi sie fajowo

dziewczyny, wczoraj mnie taka alergia dorwala, ze musialam sie nafaszerowac lekami i to jednym ze sterydami (nasonex) i jeszcze przetkac nos Sulfarinolem. Mleko sciagnelam laktatorem, a mala jedzie na mm i moim zamrozonym. dzis juz jest lepeij, wystarczy mi Cromohexal, ale nie wiecie ile czasu powinnam odczekac po zazyciu lekow aby znow zaczac karmic piersia? I jeszcze mnie obsypalo, narazie na rekach, ech..... wapno poszlo w ruch

TZ nareszcie zdechl komp. Juz tyle razy byl reanimowany i wczoraj oficjalnie umarl.... dam mu narazie moj, niech pozna moje chamskie serce
wczoraj Tz uczyl mnie jezdzic ta bryka na dodatek okazalo sie ze to Passat B6... widac jak sie znam jezdzi sie fajnie ale wkurza mnie, ze jest taki wielki. Clio bylo fajniejsze (tato nie czytaj tego)

zdrowka zycze
biedny komp[*]

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Powiem tak- w chwili wolnej obejrzalam ten teledysk i wkur... Mnie na maksa
Ile kobiet w takiej sytuacji by rozwazalo opcje adopcji ? A chlop kurna zostal sam to niewazne ze jego dziecko pierwsza Mysl oddac????
Kurde jacy ci faceci sa beznadziejni. Ile z nas jest z dzieciakami same od rana do wieczora i jakos nikt nie pomysli ze ciezko ( a zwlaszcza faceci co sobie wyobrazaja ze zajmowanie sie dzieckiem to zadna praca) ja rozumiem ze strata partnera to ciezka trauma zwlaszcza w takiej sytuacji ( chociaz akurat jakby nie patrzec dziecko nie zawinilo) ale ojcostwo nie zobowiazuje? Jalby sie czula matka wiedzac ze po jej smierci ojciec woli sie zajmowac przezywaniem a dziecko wychowuje ktos obcy?
Byla podobma historia w powiesci sparksa ( tego od pamietnika, listu w butelce i ostatniej piosenki ... I wielu innych)- jak kobitka zmarla przy porodzie. I ogladajac teledysk myslalam nawet ze to piosenka do filmu czy cos w tym stylu
zgadzam sie z Toba ale i tak rycze na tym teledysku
w wiekszosci filmow tez tak jest, ze jezeli facet ma wybrac zycie partnerki albo dziecka to wybiera partnerki. Ale to pewnie dlatego, ze dziecka "nie zna" jeszcze, nie kocha go tak jak kobieta noszaca je w brzuchu.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:11   #4198
Seona
Zakorzenienie

Mój najpiękniejszy moment?
Narodziny drugiego dziecka Szybki poród, bezbolesny i taka ulga bez brzucha!!! nie zabrali mi dziecka, tylko leżałam z nią przez 2 godziny - nikt mi jej nie zabierał na żadne ważenie, mierzenie, kąpanie.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:11   #4199
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hmmm nie wiem jaki dzień był dla mnie najwspanialszy w życiu

To że mam dziecko jest to coś dla mnie niesamowitego i najwspanialszego, ale dzień porodu nie był dniem który mogę wspominac w ten sposób - chyba byłam za bardzo oszołomiona

Nie wiem, może dzień w którym się dowiedziałam, że zwalczyłam wirusa HCV
to u mnie chyba wiadomosc, ze Olek jest zdrowy i nie ma toxoplazmozy
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:13   #4200
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dobry

U Nas nocka - porażka
Pobódki od 24 co 1-1.5h. O 6 już wstał wyspany.... ach te zęby

Robię bułę i piję kawcie, zapraszam
u nas kurde to samo nasz ma już 3 zębalce, zaczęło się jak skończył 3 miechy

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Elf nan pro ha.nie bylismy u lekarza,nie jest łatwo teraz z tym;/

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

a mierzycie temp mleka przed podaniem??
jaka temperatura jes ok?
ale pro ha to myślę nie dla alergika tylko z podejrzeniem alergii, jak jest już skaza to pepti lub nutra, tak bynjmniej nam lekarze mówili, bo HA jednak alergię utrzymują nawet jesli nabiału nie jesz

tempkę sprawdzam na ręce, choć mam te butle TT z paskiem co pokazuje na niebiesko 37 stopni
w ogóle młody od 1 chwili ubóstwia butelkę

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Mój najpiękniejszy moment?
Narodziny drugiego dziecka Szybki poród, bezbolesny i taka ulga bez brzucha!!! nie zabrali mi dziecka, tylko leżałam z nią przez 2 godziny - nikt mi jej nie zabierał na żadne ważenie, mierzenie, kąpanie.
zazdroszczę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości