mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 20:10   #4141
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

hahaha...
Moj jak cos zrobi to wola- ''widzisz? nie bolalo''
Dzis mialam kolejny przyklad jak Filip jest uwazny...Tz czasem do niego mowi, ''ej, panie..'' . a dzis Filip do Tzta-'' ej, panie chodz no tu na chwile ''

musialam wybudzic Nike , bo spala i spala... dalam butle i odlozylam do lozeczka.
Widze efekty po jabluszku-wali baki az sie trzesie
Stary 2012-04-17, 20:27   #4142
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dalia a możesz wysłać linka z tym opakowaniem
Też poproszę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:31   #4143
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość

Tenkiu, tenkiu, tenkiu

Niech mi tylko przyjdzie paczka z TT. Jutro powinna być.
Jak tylko nie będzie termosik działać zamwię Lovi ehhh

Idziemy się myć...

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-04-17 o 20:32
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:41   #4144
glamourous
Zakorzenienie

U nas tez jest "panienko"
A ostatnio sonia walnela do swoich lalek " spokoj przeciez sie nie rozdwoje"
I wiele razy jest tak ze niby calkiem pochlonieta zabawa a nagle wtraca dorzecznie- albo pytanie w stylu- a co to jest raport

Ale dzis mam jej dosc najchetniej bym wentylek wyjela spuscila z niej powietrze i na troche do szuflady wlozyla

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

A ja z perspektywy wrzucam pytanko- co uwazacie za szczeslwszy dzien w zyciu, dzien slubu czy narodzin dziecka?
Stary 2012-04-17, 20:43   #4145
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

A ja z perspektywy wrzucam pytanko- co uwazacie za szczeslwszy dzien w zyciu, dzien slubu czy narodzin dziecka?
Każde z tych dni było najpiękniejsze, tylko w innej sferze mego życia
Stary 2012-04-17, 20:49   #4146
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
co do termoopakowania podpowiem ze na butle TT pasuje extra opakowanie LOVI trzyma cieplo a butle TT sie mieszcza
mam to termoopakowanie LOVI i jak dla mnie do dupki nie trzyma ciepla. mam tez zwykle styropianowe i tez gucio warte.

Ale mnie to emolium wku...rururu...!!!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Mi dzis gwiazda oznajmila " mamusiu masz szczescie zrobilam kupe ale zatkaj nos"
A na spacerze - znalazlam srubke dla dziadka. Mysle ze dziadek bedzie szczesliwy." dziwne ma wyobrazenie o szczesciu... Ciekawe gdzie popelnilam blad wychowawczy
Glam cos jest z tymi srubkami bo ja jak bylam mala to ponoc zbieralam wszystkie srubki i gwozdzie dla taty zeby byl szczesliwy
sliczne fotki dalas

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Tenkiu, tenkiu, tenkiu

Niech mi tylko przyjdzie paczka z TT. Jutro powinna być.
Jak tylko nie będzie termosik działać zamwię Lovi ehhh

Idziemy się myć...
mam to z linka od Dalii i u mnie sie kompletnie nie sprawdza to termoop
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:50   #4147
ja_dalia
Wtajemniczenie

goldi a u mnie się sprawdzilo do słoiczka ... a na bank lepiej niz to TT... bo to TT to chyba jedynie do transportu, a nie zeby trzymało cieplo czy cos bo mleko stygnie tak samo szybko

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 20:51   #4148
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
hmm slubu nie mam i nie chce wiec obstawiam narodziny dziecka

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
goldi a u mnie się sprawdzilo do słoiczka ... a na bank lepiej niz to TT... bo to TT to chyba jedynie do transportu, a nie zeby trzymało cieplo czy cos bo mleko stygnie tak samo szybko
do sloiczkow w ogole nie uzywalam, jedynie to wody na mleczko teraz w podroz biore termos wrzatku i mieszam w butelce z zimna woda tak zeby bylo akurat
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:04   #4149
oolong
Zakorzenienie

słuchajcie dziewczyny, zamontujcie sobie Mozillę i Adblocka, to nie będziecie widziały tych wkurzających reklam
programy są darmowe

ja korzystam i tej reklamy kompletnie nie widzę, mogę ewentualnie wyłączyć adblocka, odświeżyć stronę i wtedy wczuć się w Waszą sytuację

co do szczęśliwego dnia, to ja nie umiem odpowiedzieć - jak goldika nie mam ślubu i nie planuje, więc nie porównam, ale ja chyba nie miałam nigdy szczęśliwego dnia tak od początku do końca, raczej takie momenty/chwile ulotne dni porodu nie były mega szczęśliwe, był ból, trudności organizacyjne, stresy z pierwszymi karmieniami itd

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:16   #4150
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]A ja z perspektywy wrzucam pytanko- co uwazacie za szczeslwszy dzien w zyciu, dzien slubu czy narodzin dziecka?
hmmm... obydwa te zdarzenia byly wazne i wyjatkowe- kazde pod innym wzgledem.
Napewno moje dzieci moge nazwac moimi najwiekszymi zyciowymi sukcesami....a malzenstwo?- to sie zobaczy po 50-ciu latach
Stary 2012-04-17, 21:28   #4151
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Nickelback- Lullaby. W teledysku kobieta umiera podczas porodu i mlody chlopak sam zostaje z niemowlakiem pokazane jest jak sobie nie radzi, jak dzidzius sam lezy i placzze ciagle, ten facet tez placze, chce oddac go do adopcji najzabawniejsze ze mialysmy babska impreze i lecial ten teledysk a ja sru w ryk, a caly makijaz poplynam mi z twarzy

sen.
Powiem tak- w chwili wolnej obejrzalam ten teledysk i wkur... Mnie na maksa
Ile kobiet w takiej sytuacji by rozwazalo opcje adopcji ? A chlop kurna zostal sam to niewazne ze jego dziecko pierwsza Mysl oddac????
Kurde jacy ci faceci sa beznadziejni. Ile z nas jest z dzieciakami same od rana do wieczora i jakos nikt nie pomysli ze ciezko ( a zwlaszcza faceci co sobie wyobrazaja ze zajmowanie sie dzieckiem to zadna praca) ja rozumiem ze strata partnera to ciezka trauma zwlaszcza w takiej sytuacji ( chociaz akurat jakby nie patrzec dziecko nie zawinilo) ale ojcostwo nie zobowiazuje? Jalby sie czula matka wiedzac ze po jej smierci ojciec woli sie zajmowac przezywaniem a dziecko wychowuje ktos obcy?
Byla podobma historia w powiesci sparksa ( tego od pamietnika, listu w butelce i ostatniej piosenki ... I wielu innych)- jak kobitka zmarla przy porodzie. I ogladajac teledysk myslalam nawet ze to piosenka do filmu czy cos w tym stylu

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2012-04-17 o 21:33
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:33   #4152
sozaa
Rozeznanie

szczesliwszy dzien to zdecydowanie ten narodzin dziecka, udalo mi sie zaparkowac samochod tuz pod brama kliniki, a to niemalze cud!!!!!

Truskafka, ale fajnie mieliscie!!! No i Szymek w tym kole my Ani kupilismy cos podobnego, tylko to nie kolo, a raczej jajo, z tylu ma oparcie na lowke, a z przodu kieronice gdzie jeszcze jest jakies "piszczotko"

Goldika, ale fajnie ze tato dal bryke Olkowi Moi rodzice tez maja Passata B5 i potwierdzam, nawet jak na twardego volkswagena to prowadzi sie fajowo

dziewczyny, wczoraj mnie taka alergia dorwala, ze musialam sie nafaszerowac lekami i to jednym ze sterydami (nasonex) i jeszcze przetkac nos Sulfarinolem. Mleko sciagnelam laktatorem, a mala jedzie na mm i moim zamrozonym. dzis juz jest lepeij, wystarczy mi Cromohexal, ale nie wiecie ile czasu powinnam odczekac po zazyciu lekow aby znow zaczac karmic piersia? I jeszcze mnie obsypalo, narazie na rekach, ech..... wapno poszlo w ruch

TZ nareszcie zdechl komp. Juz tyle razy byl reanimowany i wczoraj oficjalnie umarl.... dam mu narazie moj, niech pozna moje chamskie serce
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:38   #4153
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dzien porodu-z jednej strony szczesliwy,bo pojawily sie dzieci,ale z drugiej zbyt bolesny,zeby byl szczesliwy..
Dzien slubu-tez tak i nie.
Chyba bardziej bylam szczesliwa,jak zobaczylam dwie kreski na tescie i jak TZ'ta poznalam -tak zostajac w temacie
Chyba nie slyszalam tej piosenki,musze sobie looknac.Za mna chodzi Sean Paul
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 21:52   #4154
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie tak jak piszą dziewczyny:
# dzień porodu sam w sobie nic cudownego ale moment położenia niunia na brzuchu kiedy pierwszy raz go zobaczyłam cudownyyyy
# dzień ślubu cudowny ale wiadomo zawsze jest jakieś aleee

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:16   #4155
karolinka_12
Raczkowanie

witajcie po dłuuugiej nieobecności melduję się nadal nie mam własnego kompa : ( więc częściej jestem na FB. Dla mnie Ślub nie był jakimś super szczęśliwym dniem ... ehh teściowie
a narodziny Tomka .... bolało zdecydowanie za bardzo

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:16   #4156
fatal21
Wtajemniczenie

dzien porodu bez 2zdan zadnej wpadki tak jak mialo byc tak bylo a slub hmm tex spoko ale w sukni pekl suwak przy zakladaniu a na weselu przez 15min swiatla nie bylo ale to male wpadki.
Stary 2012-04-17, 22:39   #4157
glamourous
Zakorzenienie

Dobranoc kobity spokojnej ocki bez pobudek
Stary 2012-04-17, 22:42   #4158
truscafka
Zadomowienie

hmmm nie wiem jaki dzień był dla mnie najwspanialszy w życiu

To że mam dziecko jest to coś dla mnie niesamowitego i najwspanialszego, ale dzień porodu nie był dniem który mogę wspominac w ten sposób - chyba byłam za bardzo oszołomiona

Nie wiem, może dzień w którym się dowiedziałam, że zwalczyłam wirusa HCV

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 00:20   #4159
ggoraa
Zadomowienie

dobra ide w kime...napisalam wypracowanie w klubie- dla glam:P musialam podzielic na 2 posty bo przekroczylam dopuszczalna ilosc znakow- nawet nie wiedzialam, ze takie cos tu jest
Jutro , tzn dzis o 7 pobudka i o 9 lekarz- dam znam jak wroce. kolorowych
Stary 2012-04-18, 05:16   #4160
glamourous
Zakorzenienie

To zaraz ide przeczytac
Male szuje zbudzily sie o 5 wyspane i swieze jak skowronki cholerne
Stary 2012-04-18, 06:24   #4161
elf27
Zadomowienie

Cytat:
To zaraz ide przeczytac
Male szuje zbudzily sie o 5 wyspane i swieze jak skowronki cholerne
mój to samo
Stary 2012-04-18, 06:58   #4162
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ja piszę sobie ile książek czytam na miesiąc i jakie, prowadzę takie zapiski od 2004r.
Masę przeczytałam juz, ostatnio np tylko w marcu 4 ksiązki, w lutym 9. Ja czytam wtedy kiedy karmię, albo usypiam, albo pije kawę, dla mnie świat bez ksiażek to byłby nagi.
Ja kiedys tez b duzo czytalam i prowadzilam zapiski, ale to jeszcze w szkole pamietam te nieprzespane noce przez ksiazki. W jednyk roku przeczytalam ponad 200 ksiazek.
A teraz to glownie na wakacjach, w podrozach a na codzien to internet
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

ja dorywczo ale się poprawię gratuluję zębalców i rozszerzania dietki i mam pytanie do mam alergików - co wprowadzacie kolejno i w jakiej ilości? nie mam żadnego schematu do rzeczy a wiadomo z alergikami trochę wolniej, zaczęliśy o ziemniaka i nasz kloc nie wiedzial co z nim zrobić
Ja wczesniej cos wprowadzaam, ale nie wiem czy mala nie dostala wysypki po marchewce,w iec teraz robie tak, ze podaje 1 skladnik tylko przez 5 dni. Zaczelam od jablka i Kasia w koncu polubila, teraz jedziemy z marchewka znow. Zobaczymy co bedzie.
Zaczelam juz z glutenem, mielismy przerwe na weekend ale dzis znow podam.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
A muszę się pochwalić że pozbyłyśmy się ciemieniuchy na dobre.
Super, my wciaz mamy, ale przez wlosy w ogole jej nie widac i ciezko sie krem naklada.
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
jak moge Ci cos o mm doradzic to kup sobie pojemniczek do Niego.bo w innym razie na wyjscia bedziesz puche musiala targac,bo mleko zrobione tylko godzine jest wazne.ja mam z babyono 4komory za 9,90.a ja mam jeszcze tyle tluszczu lub zwisu skornego ze rzadko widuje swoja blizne ale nie jest jakas tragiczna.
Hm moja kol, ktora ma siostre polozna mowila, ze mleko moze lezec rozrobione do 10 h i tak sie zastanawiam jak kobiece mleko odciagniete moze stac pare godzin to chyba mm tym bardziej?
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Do mam, których dzieci już jedzą słoiczki:
- czy Wasze dzieci zjedzą cały słoiczek?! bo moja max. 3-4 łyżeczki, które odejmuje żeby w razie czego dołożyć więcej, ale ona nie zje więcej poza tym kompletnie nie umie jeść z łyżeczeki. Jakoś tak śmiesznie to liże. Mam nadzieję , że się nauczy jeszcze bo Pati od razu wsuwała całe słoiczkki.
MOja je sloiczek na 3 razy, juz nawet ladnie zaczela jesc ale traci cierpliwosc i juz nie chce po chwili jesc lyzeczka.

Cos jeszcze mialam pocytowane, ale mi zjadlo.

Witam sie, nie byla mnie w sumie pare dni. Cos probowalam czytac, ale nei mialam czasu.
Bylismy na weselu i pobawilismy sie troche, ale najwieksza frajde sprawilam sobie jedzac przez 1 dzien wszytskei zakazane rzeczy- batonik czekoladowe, ser zolty, mleko, tort, jajka. Normalnie szalenstwo. Za to potem cala doba odciagania i wylewania, a to i tak chyba za krotko bylo bo niuniua dostala lekkiej wysypki. Nastepnym razem bede musiala zrobic dluzsza przerwe.
W ogole karmienie butelka Nutramigenem jest zdecydowanie mniej przyjemne niz karmienie piersia, Kasia niby to je, ale czesto jeczla i odpychala przed jedzeniem.

Dla mnie szcxzesliwszym dniem byl dzien slubu, caly dzien byl przejmny, wszytsko bylo super, a ja nie mialam zadnych watplkiwosci Porod kojarzy mi sie bardziej z z oszolomieniam i strachem moze to dlatego, ze mialam cesarke. No i sporo watpliwosci czy sobie poradze, jak to bedzie itd.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:01   #4163
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U nas pobudka 5:45, więc tragedii nie było heh Mała najedzona bawi się, a ja będę jeść śniadanko - dzisiaj pyszne tosty I kawka stygnie

Gora już 7, dzień dobry
Stary 2012-04-18, 07:03   #4164
Aniolina
Rozeznanie

MOj skowronek dzis przed 6 wstal, ale ladnie i szybko zasnela i tylko 1 pobudka dzis. Mielismy dosyc chlodno w pokoju, az sie boje czy sie nei przeziebila, ona spi w polarowym pajacu, ale caly czas sie rozkopuje.

mszpilka , nie szkodzi z ta pieluszka, mam ich w sumie jak na razie za duzo i tak...

tez sie poplakalam przy tym teledysku nickleback
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:06   #4165
princessskaa
Wtajemniczenie

Co do wczorajszego obiadku to stwierdzam, że git majonez Tylko trzeba skontrolować ilość makaronu, bo ja dałam jak w przepisie, ale po ugotowaniu trochę odłożyłam, bo mój lubi jak jest dużo mięska. Napiszę w klubie, może komuś się przyda
Stary 2012-04-18, 07:06   #4166
truscafka
Zadomowienie

Witam!!!! My pobudka 6.45 - coś wcześnie jak na moje Szymuśkadło ale grunt ze wyspani jestesmy

dziś dzień wolny

jak tz przyjedzie z pracy jadę sobie coś kupić na imprezkę sobotnią

gora trzymam kciuki za wizytę

lecę czytac historie miłosne z Waszymi tajemniczymi żulami

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-18, 07:10   #4167
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
mój to samo
Moja jeszcze śpi

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:14   #4168
ja_dalia
Wtajemniczenie

witamy i my

młoda miała problemy z zasnięciem ale oficjalnie od 20 spala... 2.30 mleczko i pobudka 6.15 udalo mi sie ja do 7mej przetrzymać ale ja już nie doleżałam, bo kwękała okrutnie... teraz zabawia się w bujaku a ja lece po reanimacyjną kawusie

tak wiec princ, zaraz stukniemy się kawusiowymi kubeczkami ktoś jeszcze?

goldi chcialam dodac ze zazdroszcze ze młody ma tyyyyyyyyyyyyle włosków

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2012-04-18 o 07:18
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:26   #4169
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
witamy i my

młoda miała problemy z zasnięciem ale oficjalnie od 20 spala... 2.30 mleczko i pobudka 6.15 udalo mi sie ja do 7mej przetrzymać ale ja już nie doleżałam, bo kwękała okrutnie... teraz zabawia się w bujaku a ja lece po reanimacyjną kawusie

tak wiec princ, zaraz stukniemy się kawusiowymi kubeczkami ktoś jeszcze?

goldi chcialam dodac ze zazdroszcze ze młody ma tyyyyyyyyyyyyle włosków
kawa reanimacyjna - dobre!
to jeszcze ja się dołączam

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-18, 07:44   #4170
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
Ja już w pracy - dobudzam się kawą

Dzisiaj moja Dobrusia obudziła nas o 5:30 płaczem - normalnie przez sen płakała i nie mogłam jej dobudzić. Albo była taka głodna, albo jej sie coś śniło... Wczoraj chciałam jej dać na obiadek jarzynowa z królikiem (bo najwyższy czas, żeby jadła mięso), ale nic z tego - nie smakowałao jej w ogóle - więc skończyło sie na marchewce z ziemniakami.

Mam pytanie do dziewczyn, które na noc dają kaszkę - jak Wy to robicie - karmicie łżeczką? Czy butelką? Jeśli butelką to jaka gęsta ta kaszka? Jakim smoczkiem?

Ja zagęszczam tylko trochę - żeby leciało smoczkiem, bo wieczorem po kąpieli nie ma szans, żeby mała zjadła coś łyżeczką, bo taka już jest śpiąca.

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-04-18 o 07:48
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości