ślubujące w 2012:) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 07:46   #2041
jojla
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
współczuję że ma akurat taką pracę że nic nie można zaplanować , może jeśli tak ciężko o wolne niech weźmie urlop to nauki są ważne i potrzebne niestety .
Z urlopem jeszcze gorzej Dopiero pod koniec sierpnia będzie miał pierwszą część a drugą już w okolicy ślubu... no nic, będę kombinować, może uda się zapisać na nauki w różnych terminach i któryś w końcu będzie pasował

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość

Ps-napewno pójdzie wam wszystko dobrze, a nawet jak się potkniecie to olać to, pierwszy taniec jest przede wszystkim dla WAS a nie dla "publiki"
dokładnie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:28   #2042
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
spoko- buty stoją na parapecie więc TVN Meteo może sobie gdzieś wsadzić prognozę i tak się nie sprawdzi
w butach moc!

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ale się zezłościłam TŻ właśnie mi oświadczył, że nie będzie miał wolnego w weekend w który w końcu planowaliśmy zrobić nauki... szlag mnie trafi z jego pracą, nic nie mogę zaplanować, staję na rzęsach wyszukując terminy nauk dwudniowych, wszędzie ciężko się zapisać bo trzeba z dużym wyprzedzeniem - a TŻ ma taką pracę, że wie jak pracuje góra kilka dni na przód, więc o planowaniu czegoś w dalszej perspektywie nie ma co marzyć... Pożarliśmy się trochę... on ma żal, że ja się złoszczę o pracę, która jest jaka jest (wiem, że to nie jego wina ale zmienianie planów co chwila potrafi mnie wkurzyć) a ja już nie mam siły, co chwila kombinować czegoś nowego... i do tego nic zaplanować nie mogę, nic
Kurcze, niedobrze:\ Domyslam sie, ze byla awantura. U mnie tez, ile razy cos zaplanuje to jednak nie, bo tż do pracy na jakis projekt musi isc... Szkoda tylko, ze ewentualnie nie moze pogadac moze z szefem? Ze potrzebuje weekend. A nie moze wziac najnormalniej w swiecie wolnego?

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Drogie koleżanki : http://kobieta.wp.pl/kat,26353,title...l?ticaid=1e4a6 żeby być pięknym i młodym trzeba brać się co noc do roboty

Dobranoc
ooooooooooooooo!
gdzie te durexy!!

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Tusia Ty nie patrz na te przepowiednie tvn meteo bo ja codziennie rano oglądam tvn24 i codziennie co innego mówią... Święta miały być słoneczne i gorące a u mnie śnieg padał. Do soboty jeszcze 100 razy zmienią wersje! Zobaczysz że będziesz mieć super pogodę!!! Jak ma pomóc to też te buty wystawie

A właśnie co z tratetką? Zniknęła nam..
Mam cichą nadzieję...

TRATETKA WRACAJ!!! Don't leave me alone!!!!! Przejdźmy ten 21 razem!!

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Tusia - a tańczycie walca wiedeńskiego czy angielskiego???
Bo my z moim TŻ w zdecydowaliśmy się na walc wiedeński ale pomysłu na piosenkę do tego tańca BRAK

angielski wiedenski mi sie bardzijej podoba ale w necie bardzo malo materialow i wyboru tancow a ja nie chce zadnej oklepanej melodii i szukalam czegos, co jest mniej znane

Moje Kochane, wczoraj zlozylam podziekowania, stoja na stole Dzis na 11 jade po suknie i bede szukac bolerka do niej. Mam nadzieje, ze sie uda. Dzis ide na impreze do klubu sie odstresowac. Niby nie jestem w stresie, ale spac nie moge tzn budze sie rano, ale to pewnie dlatego, ze tak do pracy wstaje i sikać mi sie chce.

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-04-18 o 08:29
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:57   #2043
niki19
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
zdjęcia zaproszeń
dzięki za zdjęcia zaproszenia bardzo ładne
co do zawieszek na alkohol to będziemy mieli krawaty lub muchy i podwiązki a z winietek chyba w ogóle zrezygnujemy

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33609611]Mialam spotkanie z fotografem, wsio omowione.
I dokupilam do podziekowan dla rodzicow takie cos - http://magnatalkohole.pl/www/files//...w_skrzynka.jpg [/QUOTE]

Bardzo fajny prezent dla rodziców

Jade dziś po południu mierzyć sukienki a potem na spotkanie z laską która będzie mi prawdopodobnie szyla sukienke więc trzymajcie kciuki ,żeby coś w końcu ruszyło z miejsca z tą moją kiecką

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:06
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:13   #2044
mayeczka87
Rozeznanie

Dziewczynki, pomóżcie, bo sama chyba nigdy nie zadecyduję!

Butki lepiej kupić z paskiem, by przytrzymywał stopę, czy bez. Takich z paskiem nie założę już chyba do sukienki żadnej, bo będą skracały nogi (?), ale boję się, że bez pasków będą spadały. Chodzi mi o butki ze strony bialebuty.pl - jakie macie doświadczenie?

Jeśli chodzi o teściowe: Moja się nie wtrąca ani trochę. Nawet jak ją pytamy o listę gości to nic nie narzuca i nie chce się wypowiadać - TŻ sam opłaca sobie swoją część. Więc nie wszystkie teściowe są złe!

I bym zapomniała - w Kenii była moja mama i też poleca A my planowaliśmy USA - nie wyszło, TŻ się nie ogarnia ;/ teraz planujemy EuroTrip + tydzień na greckiej wyspie. Zobaczymy co dalej, bo ja już w marzeniach leżałam na plaży w Tajlandii ;p

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

Edytowane przez mayeczka87
Czas edycji: 2012-04-18 o 09:14
mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:13   #2045
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
hej

dzięki za zdjęcia zaproszenia bardzo ładne
co do zawieszek na alkohol to będziemy mieli krawaty lub muchy i podwiązki a z winietek chyba w ogóle zrezygnujemy

Bardzo fajny prezent dla rodziców

Jade dziś po południu mierzyć sukienki a potem na spotkanie z laską która będzie mi prawdopodobnie szyla sukienke więc trzymajcie kciuki ,żeby coś w końcu ruszyło z miejsca z tą moją kiecką
ja też mam krawaty i podwiązki
a u nas raczej będą winietki bo ni chce zeby była bieganina d stołów
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:21   #2046
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Z urlopem jeszcze gorzej Dopiero pod koniec sierpnia będzie miał pierwszą część a drugą już w okolicy ślubu... no nic, będę kombinować, może uda się zapisać na nauki w różnych terminach i któryś w końcu będzie pasował

dokładnie
to faktycznie kiepsko tż ma , może właśnie zapisy na kilka terminów pomoże , są jeszcze te odpłatne może tam by się udało coś załatwić żeby iść raz a np na 3 h .
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666]w butach moc![COLOR=Silver]

angielski wiedenski mi sie bardzijej podoba ale w necie bardzo malo materialow i wyboru tancow a ja nie chce zadnej oklepanej melodii i szukalam czegos, co jest mniej znane

Moje Kochane, wczoraj zlozylam podziekowania, stoja na stole Dzis na 11 jade po suknie i bede szukac bolerka do niej. Mam nadzieje, ze sie uda. Dzis ide na impreze do klubu sie odstresowac. Niby nie jestem w stresie, ale spac nie moge tzn budze sie rano, ale to pewnie dlatego, ze tak do pracy wstaje i sikać mi sie chce.[/QUOTE]

może ten stres właśnie tak się objawia , sama nie czujesz zdenerwowania ale organizm mimo wszystko szaleje i denerwuje się i chce się sikać na tle nerwowym .
Będzie dobrze Wszystko się uda i na pewno się nie potkniesz i znajdziesz piękne bolerko które będzie pasowało jak ulał . Czekamy na fotki Jesteśmy z Tobą .

Ja wczoraj dogadałam z florystką szczegóły
Będzie nam robiła bukiet dla mnie , kwiatki do 3 butonierek, na rękę świadkowej , na samochód , na nasz stół i na stoły gości .
Najbardziej martwię się samochodem , bo tż wybrał taki że boje się że będzie ciężko się zmieścić i może być nie wygodnie , ma być jakieś porsche kabriolet z otwieranym dachem i tak chce jechać czyli po za nami nikt inny się nie zmieści
i zastanawiam się czy ja się tam z wielką suknią zmieszne
Stary 2012-04-18, 09:36   #2047
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
to faktycznie kiepsko tż ma , może właśnie zapisy na kilka terminów pomoże , są jeszcze te odpłatne może tam by się udało coś załatwić żeby iść raz a np na 3 h .

może ten stres właśnie tak się objawia , sama nie czujesz zdenerwowania ale organizm mimo wszystko szaleje i denerwuje się i chce się sikać na tle nerwowym .
Będzie dobrze Wszystko się uda i na pewno się nie potkniesz i znajdziesz piękne bolerko które będzie pasowało jak ulał . Czekamy na fotki Jesteśmy z Tobą .

Ja wczoraj dogadałam z florystką szczegóły
Będzie nam robiła bukiet dla mnie , kwiatki do 3 butonierek, na rękę świadkowej , na samochód , na nasz stół i na stoły gości .
Najbardziej martwię się samochodem , bo tż wybrał taki że boje się że będzie ciężko się zmieścić i może być nie wygodnie , ma być jakieś porsche kabriolet z otwieranym dachem i tak chce jechać czyli po za nami nikt inny się nie zmieści
Możesz powiedzieć, jaką florystkę wybrałaś? Ja wciąż szukam

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-04-18, 09:46   #2048
niki19
Zadomowienie

Cytat:

no ja się właśnie tego obawiam ,że jak nie zrobimy winietek to może być wyścig do stołów chyba powinniśmy to jeszcze przemyśleć
A macie okrągłe stoliki czy podłużne ?

Stary 2012-04-18, 09:50   #2049
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
ja też ciągle szukam kogoś dobrego i nie drogiego najlepiej z warszawy z gocławia i tych okolic

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
no ja się właśnie tego obawiam ,że jak nie zrobimy winietek to może być wyścig do stołów chyba powinniśmy to jeszcze przemyśleć
A macie okrągłe stoliki czy podłużne ?
zwykłe podłużne, ja wychodze z założenia że muszą być bo ten chce usiasc kolo tego a ten kolo tamtego a jak winietek nie zrobie to moze byc ze beda siedziec kolo moje babci wiec beda chodz tż ich nie chce..
Stary 2012-04-18, 09:58   #2050
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Pradip a bez dzieci ile macie gości? Bo one chyba pić nie będą

My dzieci nie zapraszamy a towarzycho jest pijące. Chociaż ja też myślę że TŻ poszalał z ilością ale się uparł

Co do wina to ja też nie wiem ale raczej mało.. Niech piją wódę
A tak serio to też się zastanawiam..
Zapraszamy mniej więcej 98 osób dorosłych i 9 dzieci do tego, Mój tez krzyczał ze wódki musi być dużo żeby nie zabrakło i targowałam sie żeby było mniej
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666]
Moje Kochane, wczoraj zlozylam podziekowania, stoja na stole Dzis na 11 jade po suknie i bede szukac bolerka do niej. Mam nadzieje, ze sie uda. Dzis ide na impreze do klubu sie odstresowac. Niby nie jestem w stresie, ale spac nie moge tzn budze sie rano, ale to pewnie dlatego, ze tak do pracy wstaje i sikać mi sie chce.[/QUOTE]
Trzymamy kciuki za owocne poszukiwania i czekamy na zdjęcia
A właśnie miałam sie Ciebie zapytać bo Ty już po i Was wszystkie dziewczynki co sie daje facetowi na kawalerski?
Cytat:
Kciuki również są i pamiętaj zabrać ze sobą aparat
Cytat:
Dziewczynki, pomóżcie, bo sama chyba nigdy nie zadecyduję!

Butki lepiej kupić z paskiem, by przytrzymywał stopę, czy bez. Takich z paskiem nie założę już chyba do sukienki żadnej, bo będą skracały nogi (?), ale boję się, że bez pasków będą spadały. Chodzi mi o butki ze strony bialebuty.pl - jakie macie doświadczenie?

I bym zapomniała - w Kenii była moja mama i też poleca A my planowaliśmy USA - nie wyszło, TŻ się nie ogarnia ;/ teraz planujemy EuroTrip + tydzień na greckiej wyspie. Zobaczymy co dalej, bo ja już w marzeniach leżałam na plaży w Tajlandii ;p
Ja muszę mieć paski bo mi z każdego buta noga wypada a do tańca są one dodatkowo wskazane bo lepiej chronią stopę przed skręceniem.
Na jakiej wyspie chcecie się zatrzymać? Tajlandia z kolei jest moim niespełnionym marzeniem... ale dzięki Magnusi jeszcze bardziej ciesze sie z naszej Teneryfy
Cytat:
Wszyscy piszą o tym bieganiu do stołów jak nie ma winietek my jeszcze nie zdecydowaliśmy czy u nas będą ale zawsze sie zastanawiam skąd przekonanie że ludzie wiedza o winietkach i nie będą biec?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:10   #2051
magnusia
Zakorzenienie

qmpela86-- my mieliśmy lecieć do Egiptu ale się rewolucja zaczęła i musieliśmy zmienić kierunek więc padło na Teneryfę- całkiem przypadkowo ale nie żałuję bo było super. Lecieliśmy z Alfa Star

Tusia-jak kupisz bolerko to pokazać koniecznie

niki19- trzymam kciuki daj znać jak poszukiwania poszły. My winietki będziemy mieli bo tak jest jasne kto gdzie siedzi- potem są takie sytuacje, że zostaje np jedno krzesło puste bo nikt się nie chce przesiąść albo kumpel usiądzie koło dziadka i ciotki

mayeczka87- butki to przede wszystkim muszą być wygodne i dobrze stopę trzymać. Nie pamiętam czy kolorowe chcesz mieć czy tradycyjne ale jak tradycyjne to postaw na wygodę bo moim zdaniam nie bardzo potem jest gdzie się w tym obuwiu zaprezentować

wybOrOowa- ile płacisz za florystkę za ten zestaw? i jaką będziesz miałą dekorację na samochód a jaki bukiecik?

Dziewczynki ja polecam pracownię florystyczną Hibiskus w Warszawie- Pani Ania jest niesamowita coś zawsze dobierze mając na uwadze warunki finansowe.

TŻ odebrał właśnie dokumenty z USC

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A właśnie miałam sie Ciebie zapytać bo Ty już po i Was wszystkie dziewczynki co sie daje facetowi na kawalerski?
pas cnoty z szyfrowym zamkiem he he he a tak poważnie ja pierwsze słyszę aby coś się dawało. Kurczę daje się?
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:16   #2052
engi111
Raczkowanie

niki19 my nie mamy tradycyjnych winetek na każdym miejscu , ale bedziemy mieć na poczatku stolika jedną wieksza winetkę z kilkoma nazwiskami które mają siedziedziec przy damym stoliku - wszystko przez ułożenie stołów na sali . Oczywiście obsługa bedzie je miała uprzątnąć jak juz wszyscy się usadowią.

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:19   #2053
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
ja też ciągle szukam kogoś dobrego i nie drogiego najlepiej z warszawy z gocławia i tych okolic

zwykłe podłużne, ja wychodze z założenia że muszą być bo ten chce usiasc kolo tego a ten kolo tamtego a jak winietek nie zrobie to moze byc ze beda siedziec kolo moje babci wiec beda chodz tż ich nie chce..
Wieczorem napiszę Ci jak chcesz namiary na moją florystkę mają siedzibę w Wilanowie i na Gocławiu.
Cytat:
niki19- trzymam kciuki daj znać jak poszukiwania poszły. My winietki będziemy mieli bo tak jest jasne kto gdzie siedzi- potem są takie sytuacje, że zostaje np jedno krzesło puste bo nikt się nie chce przesiąść albo kumpel usiądzie koło dziadka i ciotki
pas cnoty z szyfrowym zamkiem he he he a tak poważnie ja pierwsze słyszę aby coś się dawało. Kurczę daje się?
Ja tak się cały czas gryzę z tymi winietkami Tż mówi nie a ja sama nie wiem bardziej mnie przekonuje argument pustego krzesła niż obrazy z powodu sąsiada wolę żeby mieli do siebie pretensję że żle usiedli niż do mnie że im złe narzuciłam.
Brawo dla Tża i kolejna sprawa załatwiona
Ja właśnie nie mam pojęcia czy się coś na kawalerski kupuje? Przyszły szwagier się mnie zapytał i nie wiedziałam co powiedzieć wiec pytam Was niby skoro kupuje sie na panieński to czemu nie na kawalerski?

Engi111 a jak będziecie mieć ustawione stoły? Mi taka opcja jaką opisujesz najbardziej odpowiada tylko nie wiem jak to najlepiej zrobić

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2012-04-18 o 10:22
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:36   #2054
gawa
Rozeznanie

Ja mam wesele w pałacu gdzie nie ma jednej dużej sali tylko mniejsze komnaty połączone ze sobą szerokimi przejściami. Problem gdzie kto ma usiąść rozwiążę drukując wielką tablice która stać będzie przy wejściu z planem całego "lokalu" i ponumerowanymi komnatami i z podziałem wiekowym ewentualnie rodzinami młodej i młodego nad tym jeszcze muszę się zastanowić
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:40   #2055
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Engi111 a jak będziecie mieć ustawione stoły? Mi taka opcja jaką opisujesz najbardziej odpowiada tylko nie wiem jak to najlepiej zrobić
pradip - na jednej ścianie pod oknami stoliki beda ułożóne od okna do sali i bedzie ich 5 w tym miejscu dlatego obcja winetki na kazdym miejscu się nie sprawdzi bo było by za dużo przepychania zeby zobaczyć kto siedzi na mijscach pod samym oknem a tak na początku stołow kazdy się odnadzie, na dwóch pozostałych ścianach mamy normalnie stoły zwdłóż sciany i tam może zrobie pojedyńcze winetki choć moj TZ mówi zeby wszędzie dac takie zbiorowe

Stary 2012-04-18, 10:49   #2056
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
A jak idziesz na cudze wesele / imprezę z tańcami i zakładasz buty bez pasków to spadają Ci ze stóp? Jeśli nie, to już masz odpowiedź Ja nie toleruję pasków wokół kostki, na pewno kupię klasyczne czółenka.

Co do stołów - u nas będą okrągłe z taką wersją winietek, o jakich już ktoś wyżej napisał - ponumerowane stoły i lista nazwisk osób, które zostały do danego stołu przypisane, bez narzucania konkretnego krzesła i sąsiada

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:15   #2057
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Wszyscy piszą o tym bieganiu do stołów jak nie ma winietek my jeszcze nie zdecydowaliśmy czy u nas będą ale zawsze sie zastanawiam skąd przekonanie że ludzie wiedza o winietkach i nie będą biec?
A mu żadnych winietek nie bedziemy robic, bylismy na weselu gdzie nas posadzili przy okraglych stolach, niby z towarzystwem w naszym wieku ale byly to osoby ktore pierwszy raz na oczy widzielismy.... No byla porazka totalna, nawet alkohol nie pomogl w rozruszaniu tej ekipy Dlatego ja nie mam zamiaru nikomu narzucac gdzie i kolo kogo kto ma siedziec

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Trzymamy kciuki za owocne poszukiwania i czekamy na zdjęcia
A cos sie daje w ogole?:P
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:25   #2058
justiii87
Zakorzenienie

U Nas będą winietki. W sobotę na weselu na którym byłam był oczywiście problem bo goście się tak porozsadzali że po środku stołu było jedno wolne miejsce i na początku też jedno. Dobrze że były 4 miejsca więcej na sali bo był by problem z miejscami, a jak będą winietki to każdy usiądzie przy swoim nazwisku i nie będzie kłopotu z miejscami. Chyba każdy dobrze zna swoich gości i powinien wiedzieć kto koło kogo może siedzieć. My będziemy mieć jeden stół dla samych znajomych, a rodzina - wiem kto z kim trzyma i tak też będą siedzieć. Nie chce sytuacji na weselu że będę musiała przesadzać ludzi bo zbraknie miejsc.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:29   #2059
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki również są i pamiętaj zabrać ze sobą aparat
Cytat:

dzieki relacje zdam na pewno
Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
A jak idziesz na cudze wesele / imprezę z tańcami i zakładasz buty bez pasków to spadają Ci ze stóp? Jeśli nie, to już masz odpowiedź Ja nie toleruję pasków wokół kostki, na pewno kupię klasyczne czółenka.

Co do stołów - u nas będą okrągłe z taką wersją winietek, o jakich już ktoś wyżej napisał - ponumerowane stoły i lista nazwisk osób, które zostały do danego stołu przypisane, bez narzucania konkretnego krzesła i sąsiada
Ja podobnie jak ty nie toleruje butów z paskami i do ślubu napewno wybiore czółenka

Cytat:
Napisane przez sara1988 Pokaż wiadomość
A mu żadnych winietek nie bedziemy robic, bylismy na weselu gdzie nas posadzili przy okraglych stolach, niby z towarzystwem w naszym wieku ale byly to osoby ktore pierwszy raz na oczy widzielismy.... No byla porazka totalna, nawet alkohol nie pomogl w rozruszaniu tej ekipy Dlatego ja nie mam zamiaru nikomu narzucac gdzie i kolo kogo kto ma siedziec

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

A cos sie daje w ogole?:P
Właśnie mój tż jest przeciwny winietkom i argumentuje to tym ,że niezależnie czy winietki będą czy nie to nigdy nie ma pewności ,że gościom będzie pasował sposób i towarzystwo z jakim ich posadzimy ,że najlepiej żeby każdy sam zdecydował obok kogo chce siedzieć tym bardziej ,że u nas nie ma takiego zwyczaju , jeszcze nie byłam na weselu z winietkami, i nigdy nie było problemu z miejscami ,w wyścigu do stołów też nie braliśmy udziału ale byłam świadkiem ,ze niektórzy się ścigali
No sama nie wiem jeszcze mamy troche czasu więc się nad tym zastanowimy

Stary 2012-04-18, 11:50   #2060
sara1988
Raczkowanie

GG do sara1988

Cytat:
Właśnie mój tż jest przeciwny winietkom i argumentuje to tym ,że niezależnie czy winietki będą czy nie to nigdy nie ma pewności ,że gościom będzie pasował sposób i towarzystwo z jakim ich posadzimy ,że najlepiej żeby każdy sam zdecydował obok kogo chce siedzieć tym bardziej ,że u nas nie ma takiego zwyczaju , jeszcze nie byłam na weselu z winietkami, i nigdy nie było problemu z miejscami ,w wyścigu do stołów też nie braliśmy udziału ale byłam świadkiem ,ze niektórzy się ścigali
No sama nie wiem jeszcze mamy troche czasu więc się nad tym zastanowimy
Ja uwazam ze jest wystarczajaco duzo spraw na glowie, ze szkoda czasu tracic nad tym zeby sie zastanawiac komu kolo kogo bedzie pasowalo siedziec.... A nawet jak beda winietki to i tak nigdy wszystkim gosciom sie nie dogodzi
sara1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:52   #2061
aisak42
Raczkowanie

pradip- tak poproszę namiary na ta florystykę.

na kazdym weselu jakim byłam i nie było winietek był bueg do stołów i ja chce tego uniknąć
Stary 2012-04-18, 12:13   #2062
engi111
Raczkowanie

ja uważam ze brak winetek nie daje dowolności wyboru kto koło kogo usiądzie ale czasmi jest przymusem siedzenia kołokogoś kto zupełnie nam nie pasuje np wiekowo - bo np tylko przy tym stoliku zostale wolne miejsce , sama raz siedziałm wsród ludzi dwa razy starszych bo nigdy z TZ nie robimy wyściugu do stołów takze u nas będa zbiorowe winetki towarzysto dobrane do stolika a kto koło kogo usiądzie to juz ich sprawa. Widomo ze nie będe mieszać znojomych moich z TZ czy rodzin tylko podziele to z sensem przecież to są nasi goście i wimy kto komu lezy a kto nie .

Edytowane przez engi111
Czas edycji: 2012-04-18 o 12:15
Stary 2012-04-18, 12:17   #2063
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
U Nas będą winietki. W sobotę na weselu na którym byłam był oczywiście problem bo goście się tak porozsadzali że po środku stołu było jedno wolne miejsce i na początku też jedno. Dobrze że były 4 miejsca więcej na sali bo był by problem z miejscami, a jak będą winietki to każdy usiądzie przy swoim nazwisku i nie będzie kłopotu z miejscami. Chyba każdy dobrze zna swoich gości i powinien wiedzieć kto koło kogo może siedzieć. My będziemy mieć jeden stół dla samych znajomych, a rodzina - wiem kto z kim trzyma i tak też będą siedzieć. Nie chce sytuacji na weselu że będę musiała przesadzać ludzi bo zbraknie miejsc.
dokładnie- jak my będziemy usadzać to pousadzamy tak aby się ludzie znali np po jednej stronie a po drugiej innych też znających się aby razem się poznali Nie układałam jeszcze konfiguracji stołów i gości więc muszę to jeszcze przemyśleć co i jak

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
dzieki

Właśnie mój tż jest przeciwny winietkom i argumentuje to tym ,że niezależnie czy winietki będą czy nie to nigdy nie ma pewności ,że gościom będzie pasował sposób i towarzystwo z jakim ich posadzimy

z drugiej strony jak ktoś "nie zdąży" zająć sobie miejsca to też nie usiądzie z tymi co chce i może być potem żal, że winietek nie było. Ludziom nie dogodzisz
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:18   #2064
engi111
Raczkowanie

[QUOTE=magnusia;33623999 z drugiej strony jak ktoś "nie zdąży" zająć sobie miejsca to też nie usiądzie z tymi co chce i może być potem żal, że winietek nie było. Ludziom nie dogodzisz [/QUOTE]

dokładnie !

Stary 2012-04-18, 13:45   #2065
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:

Ja muszę mieć paski bo mi z każdego buta noga wypada a do tańca są one dodatkowo wskazane bo lepiej chronią stopę przed skręceniem.
Na jakiej wyspie chcecie się zatrzymać? Tajlandia z kolei jest moim niespełnionym marzeniem... ale dzięki Magnusi jeszcze bardziej ciesze sie z naszej Teneryfy

Mi się marzy Zakynthos Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Cytat:
qmpela86-- my mieliśmy lecieć do Egiptu ale się rewolucja zaczęła i musieliśmy zmienić kierunek więc padło na Teneryfę- całkiem przypadkowo ale nie żałuję bo było super. Lecieliśmy z Alfa Star

mayeczka87- butki to przede wszystkim muszą być wygodne i dobrze stopę trzymać. Nie pamiętam czy kolorowe chcesz mieć czy tradycyjne ale jak tradycyjne to postaw na wygodę bo moim zdaniam nie bardzo potem jest gdzie się w tym obuwiu zaprezentować

Dziewczynki ja polecam pracownię florystyczną Hibiskus w Warszawie- Pani Ania jest niesamowita coś zawsze dobierze mając na uwadze warunki finansowe.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Butki kolorowe - fiolet Może kupię bez pasków, a jak się okaże, że mi spadają, to kupię z paskami drugie? ;p wiem, że powinny być wygodne i powinno mi się w nich dobrze tańczyć i:

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Spadają. Mam chyba niewymiarową stopę, bo jedne 37 są za małe, inne za duże, nie trzymają mi pięt i muszę uważać by nie pogubić butów. ;/ No ale nie wiem jak z tymi z Białe buty... może zaryzykuję.

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
ja uważam ze brak winetek nie daje dowolności wyboru kto koło kogo usiądzie ale czasmi jest przymusem siedzenia kołokogoś kto zupełnie nam nie pasuje np wiekowo - bo np tylko przy tym stoliku zostale wolne miejsce , sama raz siedziałm wsród ludzi dwa razy starszych bo nigdy z TZ nie robimy wyściugu do stołów takze u nas będa zbiorowe winetki towarzysto dobrane do stolika a kto koło kogo usiądzie to juz ich sprawa. Widomo ze nie będe mieszać znojomych moich z TZ czy rodzin tylko podziele to z sensem przecież to są nasi goście i wimy kto komu lezy a kto nie .
U nas winietki będą, na wielu weselach nie byłam, ale nie lubię wyścigu na miejsca, by siedzieć jak najlepiej. Prawa jest taka, że na weselu będę bliżsi i dalsi krewni i znajomi, dlatego chcę mieć tych najbliższych dla mnie przy sobie, a nie na szarym końcu, rozdzielonych. U mnie też jest problem rozwiedzionych rodziców, i dlatego muszę mądrze usadzić rodzinę od taty - słaby kontakt, i od mamy - rzadki, ale regularny kontakt. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, że został źle usadzony

Ćwiczę!! 1.12.2012

Stary 2012-04-18, 14:08   #2066
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
http://www.florystykaslubna.eu/ i nawet tania , bo ja pytałam się na giełdzie kwiatowej na bakalarskiej i też mają takie ceny , tyle że florystka przyjedzie ubierze samochód , przywiezie mi wiązankę i pojedzie na sale ubrać , a z giełdy trzeba odebrać i samemu to zrobić dlatego wybrałam to
Cytat:

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

http://www.florystykaslubna.eu/ jak dla mnie kobitka jest nie droga , a bynajmniej takie same ceny mają na bakalarskiej bo byłam wszędzie już .
jest z bielan ale dojeżdża
Cytat:

Tusia-jak kupisz bolerko to pokazać koniecznie

wybOrOowa- ile płacisz za florystkę za ten zestaw? i jaką będziesz miałą dekorację na samochód a jaki bukiecik?

za cały zestaw 560zł bukiet 250zł z 3 kolorów róż , samochód ubrany w róże ale delikatnie 100zł , kwiaty do butonierek gratis , kwiaty na rekę dla świadkowej 60zł z róż i dla nas na stół z róż i lilii 150zł + musimy dopłacić za kwiaty na stoły dla gości tyle że nie wiemy jeszcze ile ...ale ok 10 szt x35zł

ja też na pewno będę miała winietki i może zrobię teściowej na złość i [posadzę ją obok jej teściowej której nie lubi hehehe ale wredna jestem baba ;D

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2012-04-18 o 14:12
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:10   #2067
jojla
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666]
Kurcze, niedobrze:\ Domyslam sie, ze byla awantura. U mnie tez, ile razy cos zaplanuje to jednak nie, bo tż do pracy na jakis projekt musi isc... Szkoda tylko, ze ewentualnie nie moze pogadac moze z szefem? Ze potrzebuje weekend. A nie moze wziac najnormalniej w swiecie wolnego?[/QUOTE]

Awantura może nie, ale było niemiło... W jego zawodzie niestety nie można wziąć najzwyczajniej wolnego Na razie zapisaliśmy się na jeden termin, inny jeszcze spróbuję upolować ale już martwię się jak będzie z poradnią osiwieję chyba jak tak dalej będzie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666]ooooooooooooooo!
gdzie te durexy!![/QUOTE]

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666]Moje Kochane, wczoraj zlozylam podziekowania, stoja na stole Dzis na 11 jade po suknie i bede szukac bolerka do niej. Mam nadzieje, ze sie uda. Dzis ide na impreze do klubu sie odstresowac. Niby nie jestem w stresie, ale spac nie moge tzn budze sie rano, ale to pewnie dlatego, ze tak do pracy wstaje i sikać mi sie chce.[/QUOTE]

Dobrze, że idziesz na imprezę, trzeba się oderwać od myślenia

Cytat:
Na razie mamy jeden, drugi mam nadzieję zaklepać sobie w przyszłym tygodniu jak będą zapisy. A można prywatnie załatwić poradnię za jednym zamachem? Kurcze, bo to by mnie ratowało

Cytat:
to pojedziecie sami

Cytat:
hej

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:27   #2068
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:

Na razie mamy jeden, drugi mam nadzieję zaklepać sobie w przyszłym tygodniu jak będą zapisy. A można prywatnie załatwić poradnię za jednym zamachem? Kurcze, bo to by mnie ratowało

to pojedziecie sami

Wydaje mi się że idzie się dogadać skoro płacicie zawsze można zadzwonić i zapytać , powiedzieć jaka jest sytuacja , nam pani w poradni nieodpłatnej zrobiła jedno 30 min a drugie godzinka i koniec .
A co do samochodu to pojedziemy sami tylko czy ja się tam zmieszczę z tą kiecką

Dziewczyny błagam doradźcie mi co mam zrobić , chodzi mi o podziękowania dla rodziców , moi rodzice nie są razem , mieszkają oddzielnie . Mam kupić jeden prezent dla rodziców tż i dla swoich dla każdego oddzielnie ??? Może głupio to wyglądać
Zapytała bym mamy , ale nie mogę , chce żeby to była niespodzianka i nie wiem co zrobić
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:28   #2069
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Dziewczyny które planują winietki i maja podłużne stoliki (jak ja ) pamiętajcie, by ludzi którzy się znają sadzać NAPRZECIWKO siebie a nie obok
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:41   #2070
gawa
Rozeznanie

to ja mam teraz kilka pytań o sprawy formalne. Ślub bierzemy nie w moim kościele 18 sierpnia.
1. Kiedy powinnam dać na zapowiedzi
2. Kiedy powinnam udać się do księdza który będzie nam ślubu udzielał?
3. Kiedy i z czym powinnam udać się do USC?
4. Czy zapowiedzi są tylko u mnie czy też u Tża w kościele?
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości