Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 21:55   #541
mama zosi
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

jejku, aż mnie boli brzuch z przejedzenia nigdy nie schudnę jak będę się tak objadać na wieczór
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:00   #542
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
jejku, aż mnie boli brzuch z przejedzenia nigdy nie schudnę jak będę się tak objadać na wieczór
dlatego ja cwicze silna wole i własnei mimo ze bym cos przekąsiłą-nie jem
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:06   #543
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja jestem nieugięta cały dzień, ale przychodzi wieczór i intensywnie myślę o lodach czekoladowych, które mam na stanie
Stary 2012-04-17, 22:11   #544
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

no nadrobiłam Was w końcu
Mały od zaśnięcia już się z 5 razy budzil z mega płaczem nie wiem co mu jest, bidulek, wcisnęłam na śpika Camilię i jak na razie spokój, zobaczymy co dalej
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Nie jestem w stanie nadrobić Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło czy coś, z lekka zdołowana jestem
W niedziele ostatecznie odstawiliśmy cyca, Szymek zniósł to chyba nieźle, teraz pije ostatnie mleczuńko ok 22.00 a potem o 6.00 rano, ale żeby nie było tak pięknie to śpi fatalnie, kręci się, stęka, jak mu smoka zabraknie to popłakuje więc żebym mogła jakoś w miarę funkcjonować to śpi z nami
A tak poza tym to jest cudowny i wiecznie uśmiechnięty
Szymuś uśmiechem wynagradza wszystko
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Martusia a nie możesz załatwić sobie zaświadczenia, że karmisz piersią?
I gratki za poprawę zdrówka Bartusia.
nie mogę niestety bo wszyscy wiedzą w pracy że karmię butlą, nawet kilka razy byłam i przy nich karmiłam
i dzięki od Bartusia
Cytat:
Martusia:

a w jakie góry pędzicie, bo my chyba tez
a w Góry Sowie, niedaleko Wałbrzycha
Cytat:
a ja dziś po leżakowałam z małym, po 10 wstalismy , wypilismy z tatusiem kawe ubrałam młodego i wysłałam ich na spacerek a w tym czasie wpadłam w szał sprzatania tak wiec poogarniałam mieszkanko , w między czasie ugotowałam obiad dla tatusia no i chłopaki wróciły zapodałam młodemu jedzonko i artysta oczywiście podczas jedzenia kichnoł tak ze miał zupe na czole , pod okiem-wszędzie po prostu wszedzie!!!!
nie wspomnę ze wczoraj nei dość ze kichnoł to zdarzyło mu sie srobić prufuuuuuuuuuuuu i był taki ufifrany ze całego rozebrałam i miał pierwszy w swoim zyciu szybki prysznic, ubranie plus lezaczek do prania no i dzis ten leżaczek, czyściutki świeżutki-ochrzcił!
niezły agent z Marcelka i upaćkany przeuroczo
Cytat:
Zośki zestaw obiadowy: pelerynka plus pieluszki
jaki zestaw

tak piszecie o tych obiadkach że chyba i ja się skuszę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:14   #545
mama zosi
Zakorzenienie

ostrzegam, ze takie gotowanie dla maluszka wciąga,
ja siedzę i planuję właśnie co by tu zrobić jutro
Stary 2012-04-17, 22:18   #546
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
planowanie jest git
ja na jutro mam jeszcze słoik buraczanej, ale juz w czwartek cos muszę ugotować, własnie myślę nad szpinakiem-tylko nigdy ni egotowałam dla siebei bo jakos nie przepadam , wiec musze przemysleć co i jak
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 22:21   #547
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
planowanie jest git
ja na jutro mam jeszcze słoik buraczanej, ale juz w czwartek cos muszę ugotować, własnie myślę nad szpinakiem-tylko nigdy ni egotowałam dla siebei bo jakos nie przepadam , wiec musze przemysleć co i jak
no co Ty, szpinak rulezz
my jutro by nie powtarzać brokułów to chyba zjemy coś z burakiem!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 22:41   #548
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
A ja jestem po bobie - wygrzebałam jeden z czasów ciążowych - czekał bo kiedyś bałam się jeść przy karmieniu a dzisiaj jak znalazł, pycha

Cytat:
A co robicie z cukinią? Ja kiedyś robiłam i to takie bezsmakowe było, że bleee.

Cytat:
no co Ty, szpinak rulezz
my jutro by nie powtarzać brokułów to chyba zjemy coś z burakiem!
Szpinak uwielbiam szpinak. Jak pomyślę, że jutro kupię ser i zrobię szpinak z makaronem od lasagne to aż się ślinię albo taki naleśnik ze szpinakiem, serem i sosem czosnkowym dobra ciii bo też się mam odchudzać a od razu bym coś podjadła. Idę brzuszki zrobię lepiej.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 06:28   #549
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Zanim ponadrabiam pochwale się, że moje dziecko zaczeło raczkować na dobre. Zostawilam go w pokoju i poszłam do kuchni zrobić sobie kawę, po chwili patrzę, a on w kuchni
Stary 2012-04-18, 07:08   #550
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Zanim ponadrabiam pochwale się, że moje dziecko zaczeło raczkować na dobre. Zostawilam go w pokoju i poszłam do kuchni zrobić sobie kawę, po chwili patrzę, a on w kuchni
kolejny raczek nieboraczek

teraz to oczy i w tyłku by sie przydały szkoda że na all nie sprzedają

spróbuje troszke ponadrabiać na ile Talcia da
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:21   #551
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry po kilku dniach nieobecności ale naskrobałyście, nie wiem czy dam rade nadrobić

A mąż dostał urlop na weekend majowy i wyjeżdżamy na kilka dni w góryjuż się nie mogę doczekać i muszę nabrać sił i się psychicznie nastawić, bo zaraz po weekendzie majowy wracam do pracy
Po pierwsze to buziaki dla Bartusia. Cieszę się, że jest poprawa. Nadal trzymamy kciuki
Po drugie, to zagadaj z ginem o tym zaświadczeniu przecież Cię nie sprawdza, czy faktycznie karmisz A ja znając siebie to bym tyrala te 11h
góry góry uwielbiam A gdzie się wybieracie?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
hmmmmm pierwszy raz się z tym spotykam u takiego maluszka, ale np mojej córki siostra ma wrażliwą skórę i cerę no i też jej często pękają wargi. taki jej urok. a na noc smarujesz Stefkowi usteczka?
Smaruję non stop tylko on to zlizuje albo ja wycieram bo się mega ślini. W nocy kilka razy na śpiocha wazeliną. A dziś posmarowalam mu troszkę miodem i wydaje mi się, że się podgoiło troszkę.

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Michasi nie pęka, ale ma suche wargi, to może też spróbuje wazelinę?
Myślę, że możesz na noc jej posmarować.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Małgosia 1983 dajesz hippa 2 Stefkowi? i je? bo Olga coś nie bardzo chce. Nie wiem czy to znów zęby czy jej nie smakuje?
Pytałam pedi o to, czy mogę mu zmienić na inną 2. Bo po 1. Stefek już 1 nie chciał ładnie pić, 2. jakieś dziwne mi się wydaje to mleko , 3. podwyższyli cenę u mnie w kerfurze z niespełna 37 na niecale 40zł
Kupiłam dwie puszki z kuponów rosmana, a jak się skończą, to przechodzimy na bebiko, które Stefek też pił i bylo ok. Mialam wątpliwości na jakie, ale pedi powiedziała, że teraz bebiko jest bardzo dobrym mlekiem z tymi dodatkowymi składnikami i jak Stefkowi będzie służyło to mam zmienić właśnie na nie.

Cytat:
Weźcie noooo bo was szczelę .

Cytat:
Hej Nie jestem w stanie nadrobić Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło czy coś, z lekka zdołowana jestem
Stary 2012-04-18, 07:41   #552
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Zuzia też już dołączyła od tamtego tygodnia do raczkujących na dobre

jak znajdę zdjęcie po naszym kichnięciu na kompie to dodam tu Zuzia jeszcze w jakimś łachmanie - teraz już mamy kulturalne śliniaczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06049.jpg (33,8 KB, 36 załadowań)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 07:45   #553
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Brrrrrrr ile macie stopni w nocy?
U nas 19 i marznę, ale Franek tak lepiej śpi.
Nie wiem, ale ciepło jest
Dzisiaj zastosowałam się do rady Małgosi i położyłam go w samym body na długi rękaw, bez skarpet i spał o wiele lepiej. I zamiast kołdry do poszewki wsadziłam koc.
Właaaaśnie już wiem co miałam Ci pisać. Sklerotyczka jestem. A propos herbatek, że Franek tyle też wypija. Może to od suchego powietrza? Ale kurde w dzień też tyle pije... Ech to nie wiem Spragnione chłopaki

Cytat:

ooo nie chwaliła sie wać panna ze nad morze mykacie
my tez gdzieś wybywamy ale nei wiemy jeszcze gdzie mąż dziś sie dowiedział ze moze wziąść urlopik i na bank gdzies mykamy
A bo ja się jakoś zapominam Wolę się synem chwalić

Cytat:
W pracy jest ok, praca fajna i ciekawa - teraz np organizujemy rajd rowerowy
Pisz o rajdzie, to Tż wyślę żeby wystartował. Chyba że to dla dzieci

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A ja dziś zaszalałam i kupilam cukinie i buraka — normalnie żarcie na tydzień zaplanowane
Jakie to proste nie?

Cytat:
te pfruuuu to u nas nagminnie, zwłaszcza kiedy już ma dość jedzenia, a przy kolacji uderzyła mnie w rękę jak jej podawałam kaszkę na łyżeczce i wszystko poleciało na firankę za nami, na szczęście przyszedł kot i zlizał

ja się pochwalę, że po warzywa specjalnie pofatygowałam się dziś na ryneczek i zakupiłam jakieś eco podobno, ale pewnie przepłaciłam za to samo, co w marketach na półkach leży

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzenia

A co do usypiania to ja jestem normalnie durna baba. Bo jak mi dziecko zaśnie u kogoś na rękach, albo dzisiaj jak uśpiłam w gondolce to zaraz mam wyrzuty sumienia, że nie przy mnie, bo przecież mu na pewno przy mamie najlepiej i mu smutno i w ogóle
Dzisiaj nie chciał spać przy cycu to ululałam go w wózku. W szoku ciężkim byłam.Dorasta już nooo <wzruszona>.
Nie wiem czy kiedyś sam z siebie zasnął albo odłożony do łóżeczka chyba never.
Wcale nie durna. Mnie było przykro jak Stefek chciał sam spać w łóżeczku, a nie ze mną
I zostanie mu tak, że bez baby i ręki na cycku nie uśnie

Cytat:
Szpinak uwielbiam szpinak. Jak pomyślę, że jutro kupię ser i zrobię szpinak z makaronem od lasagne to aż się ślinię albo taki naleśnik ze szpinakiem, serem i sosem czosnkowym dobra ciii bo też się mam odchudzać a od razu bym coś podjadła. Idę brzuszki zrobię lepiej.
Szpinak Albo taki zawinięty w ciasto francuskie z serem feta

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kolejny raczek nieboraczek

teraz to oczy i w tyłku by sie przydały szkoda że na all nie sprzedają

spróbuje troszke ponadrabiać na ile Talcia da

Ani nie gadaj. Boję się do wc wyjść

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Martusia doczytałam. Okolice Wałbrzycha - moje rodzinne strony. Zazdroszę podwójnie. Nie, potrójnie Ci zazdroszę. Piękne okolice.

Asia a gdzie Wy w góry śmigacie?
Stary 2012-04-18, 07:49   #554
anciaahk
kosmitka

Natka mi się dzisiaj sniła.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:05   #555
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A dostałam w niedzielę zapas słoiczków od mojego ojca , ale zapomniał, że już nie będę kupować i chyba nie patrzył na etykiety bo same po 9 m, ale dobre chęci się oczywiście liczą najbardziej
hehhe, przydadzą się na jakis wypad albo dłuższy spacerek u mnie już chyba wszyscy zajarzyli że słoiczków nie kupuje teraz to wole paczke kaszki
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
uff...dziecię już śpi po bólowym płaczu brzuszka i dziąsełek wypiła całą porcję mleczka z kaszką ale łyżeczką wrr...przez smoczek dalej nie chce pić no cóz..jakoś to przetrwamy

ja podobnie nie tęsknie za ciążą, mimo że przeszłam ją naprawdę spokojnie, ale jakoś tak, a okruszków - moje dziecię od początku było wielkie i jak widzę dzieciaczki, które ważyły mniej od mojej to takie malutkie mi się wydają i takie słodziutkie
jutro mnie czeka rano trasa do Sosnowca, a potem jedziemy do bratowej i bratanka na klachy, więc słodkich i kolorowych maminki
a ja tęskniam za brzucholem, bardzo się zrobi znów, a co mi tam

miłego dnia i do jutra
Cytat:
a ja dziś po leżakowałam z małym, po 10 wstalismy , wypilismy z tatusiem kawe ubrałam młodego i wysłałam ich na spacerek a w tym czasie wpadłam w szał sprzatania tak wiec poogarniałam mieszkanko , w między czasie ugotowałam obiad dla tatusia no i chłopaki wróciły zapodałam młodemu jedzonko i artysta oczywiście podczas jedzenia kichnoł tak ze miał zupe na czole , pod okiem-wszędzie po prostu wszedzie!!!!
nie wspomnę ze wczoraj nei dość ze kichnoł to zdarzyło mu sie srobić prufuuuuuuuuuuuu i był taki ufifrany ze całego rozebrałam i miał pierwszy w swoim zyciu szybki prysznic, ubranie plus lezaczek do prania no i dzis ten leżaczek, czyściutki świeżutki-ochrzcił!
do 10 ale luksus!

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Asia . Rozpusta u Was z tym spaniem i lezakowaniem nowy lezaczek to jaki

A ja dziś zaszalałam i kupilam cukinie i buraka — normalnie żarcie na tydzień zaplanowane

Aha- zakupy oczywiście eco czyt. Tesco
eco na maksa
póki nie ma sezonu na warzywa i owocki to chyba wszędzie to samo
Cytat:
Dziękujemy za życzenia

A co do usypiania to ja jestem normalnie durna baba. Bo jak mi dziecko zaśnie u kogoś na rękach, albo dzisiaj jak uśpiłam w gondolce to zaraz mam wyrzuty sumienia, że nie przy mnie, bo przecież mu na pewno przy mamie najlepiej i mu smutno i w ogóle
Dzisiaj nie chciał spać przy cycu to ululałam go w wózku. W szoku ciężkim byłam.Dorasta już nooo <wzruszona>.
Nie wiem czy kiedyś sam z siebie zasnął albo odłożony do łóżeczka chyba never.
mata wariatka, uwielbiam Cie
Cytat:
z tym gotowaniem to własnei extra sprawa ze taniuej mega wychodzi itd, ostatnio pojechałam na targ i za mega ilośc warzyw zapłaciłam niecałe 30 zeta a za pare słoików dałam 50 dych i to może na 5 dni by było
też myśle że dużo dużo taniej wychodzi

np. kupiłam łososia dałam jakieś 9 zł z groszami, ugotowałam, zmieliłam porobiłam z tego kuleczki i wyszło mi 6 - czyli na 6 obiadków np. paczka mrożonych brokuł czy szpinaku kosztje tyle ile jeden słoiczek a mam to na X obiadków
Cytat:
proszę oto efekty kichania i pfryuuuuuuuuuuu

Cytat:
No u nas też leżaczek już od tygodnia się prosi żeby uprać i zebrać się nie mogę
A ja dziś poleciałam z rana do warzywniaka i kupiłam warzywka za całe 3,50. Z tego na dzisiejsze gotowanie zużyłam 1/3 więc się mega opłaci niż słoiki, tyle, że na razie owocki będę kupować w słoiczkach, a soczków Adanio nie chce
muszę jeszcze tego brokuła kupić i cukinię.
I powiedzcie mi jak dacie do zupki troszkę brokuła, to co robicie z resztą? mrozicie i potem jest na następny obiadek? Czy za każdym razem kupujecie świeży?
I czy dawałyście kalafiora?
ja mam takiego brokuła na kilka razy, nie psuje się aż tak szybko a jak widze że juz natalcia nie zdarzy go zjeść to nam robie brokułka i już, a wogóle to często kupuje mrożonego i wtedy nie ma problemu.
Cytat:
zestaw pierwsza klasa
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

jak znajdę zdjęcie po naszym kichnięciu na kompie to dodam tu Zuzia jeszcze w jakimś łachmanie - teraz już mamy kulturalne śliniaczki

Stary 2012-04-18, 08:09   #556
martunia_199
Zakorzenienie

No dobra kto mnie poratuje????
Kupiłam pierś z indyka i co dalej??? Najpierw zmielić tzn. zblenderować, ugotować, zblenderować i poporcjować? Czy jak? Może najpierw pokroić na małe kawałki, ugotować i dopiero potem zblenderować i poporcjować?? o pomoc

Pytanie do mam karmiących butelką avent jakim smoczkiem podajecie zwykłe mleczko?? Do tej pory podawałam 2 teraz kupiłam 3 ale Zuzia za nic nie chce z niej pić i muszę przekładać za każdym razem na 2

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-04-18, 08:09   #557
tusia872
Zadomowienie

Asia i prawie do oka mu zupka wleciała

co do ubierania podczas karmienia to ja też zakladał taki sliniak z rękawami własnie dlatego że Kamisia lubi sobie czasem poprychac ale tak to też sie nie brudzi już tak jak kiedyś tylko na buzi

Martusia Zuzia też zdolna no i za raczkowanie

Małgosia super że Stefcio już raczkuje

ale wam dobrze z tymi wyjazdami na majówke my siedzimy w domu ale za to w pazdzierniku sobie odbijemy

co do karmienia piersia to ja z jednej strony chce odstawic a z drugiej mi bedzie brakowac tego... ale mysle ze bede karmic do wakacji bo i tak juz pokarmu coraz mniej

jutro szczepienie ale nie wiem co z tego bedzie bo Kamcia coś zaczyna charczec chyba ja zaraziłam

zabieram sie za pisanie 2 rozdziału pracy magisterskiej wiec trzymajcie kciuki zebym cos napisała

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 08:18   #558
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra kto mnie poratuje????
Kupiłam pierś z indyka i co dalej??? Najpierw zmielić tzn. zblenderować, ugotować, zblenderować i poporcjować? Czy jak? Może najpierw pokroić na małe kawałki, ugotować i dopiero potem zblenderować i poporcjować?? o pomoc

Pytanie do mam karmiących butelką avent jakim smoczkiem podajecie zwykłe mleczko?? Do tej pory podawałam 2 teraz kupiłam 3 ale Zuzia za nic nie chce z niej pić i muszę przekładać za każdym razem na 2
ja bym pokroiła w kostke bo sie szybciej ugotuje, potem blenderem, poporcjować i pomrozić
mysle czy surowego by nie można poporcjowac i pomrozić? Ja przecież mroże piersi z kurczaka jak kupie więcej nie mam pojęcia jak jest zdrowiwje czy mrozić ugotowane czy surowe.
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

ale wam dobrze z tymi wyjazdami na majówke my siedzimy w domu ale za to w pazdzierniku sobie odbijemy

co do karmienia piersia to ja z jednej strony chce odstawic a z drugiej mi bedzie brakowac tego... ale mysle ze bede karmic do wakacji bo i tak juz pokarmu coraz mniej

jutro szczepienie ale nie wiem co z tego bedzie bo Kamcia coś zaczyna charczec chyba ja zaraziłam

zabieram sie za pisanie 2 rozdziału pracy magisterskiej wiec trzymajcie kciuki zebym cos napisała
u nas majówk atez raczej w domu, co najwyżej może pojedziemy sobie "na wies" do barat tż

za zdrówko oby nic się nie rozwineło.

Trzymam kciuki i łącze się bólu ja drugi rozdział mam - tzn. metodologie, ale pierwszego brak
Stary 2012-04-18, 08:28   #559
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry Ale nocka masakrejszyn. Nad ranem pobudki nawet co pol godziny, a po 5 to juz nawet smok nie pomogl. Dziecie sie rozbudzilo, zrobilo kupe, pobawilo i poszlo spac od 6 do 7, a ja juz nie moglam

Cytat:
No u nas też leżaczek już od tygodnia się prosi żeby uprać i zebrać się nie mogę
A ja dziś poleciałam z rana do warzywniaka i kupiłam warzywka za całe 3,50. Z tego na dzisiejsze gotowanie zużyłam 1/3 więc się mega opłaci niż słoiki, tyle, że na razie owocki będę kupować w słoiczkach, a soczków Adanio nie chce
muszę jeszcze tego brokuła kupić i cukinię.
I powiedzcie mi jak dacie do zupki troszkę brokuła, to co robicie z resztą? mrozicie i potem jest na następny obiadek? Czy za każdym razem kupujecie świeży?
Ja albo zuzywam do obiadu dla nas albo jak nie mam ochoty to dziele na mniejsze porcje, myje, osuszam i do worka plastikowego i do zamrazalnika i mam na pozniejsze obiadki. Mam tak pomrozone - brokula, kalafior, brukselke i fasolke szparagowa.

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:

Cytat:
Z rozpedu tez chcialam to wklic -> , a mialo byc to ->

A ktos o kalafiora chyba pytal (wybaczcie, ale jestem na wpol spiaca) - ja dalam, ale nie samego tylko wieksza rozyczke jako dodatek do ziemniaka i marchewki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 08:43   #560
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja bym pokroiła w kostke bo sie szybciej ugotuje, potem blenderem, poporcjować i pomrozić
mysle czy surowego by nie można poporcjowac i pomrozić? Ja przecież mroże piersi z kurczaka jak kupie więcej nie mam pojęcia jak jest zdrowiwje czy mrozić ugotowane czy surowe.

u nas majówk atez raczej w domu, co najwyżej może pojedziemy sobie "na wies" do barat tż

za zdrówko oby nic się nie rozwineło.

Trzymam kciuki i łącze się bólu ja drugi rozdział mam - tzn. metodologie, ale pierwszego brak
Chyba zrobię tak jak piszesz ale jak tak sobie teraz to przemyślalam to chyba zdrowiej byłoby zamrozić surowe i na świeżo ugotować ale w sumie takie surowe mrożone też chyba nie powinno za długo leżeć więc nie mam pojęcia - zrobię raz tak raz tak i już

Tusia zaciśnięte - zaznaczyłam posta ale mi nie zaznaczyło

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-04-18, 09:11   #561
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szalona Martynka Pokaż wiadomość
Mój synek zaczął raczkować z prędkością wiatru po całym domu!
zawsze chcialam zeby moje dziecko raczkowalo

to jest szok
to fajnie.

Tak wogóle witaj ?
Warto byłoby się przedstawić, z dziewczynami znamy się już od ponad roku, a nic o Tobie nie wiemy
wskkujesz wyskakujesz

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:15   #562
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Dzień dobry
co ja mam zrobić żeby mój zaczął raczkować? Mam wrażenie, że albo pominie ten etap albo zacznie jak już matce przejdzie zainteresowanie

Ale to słodkie musi być. Mały wędrowniczek wyruszył w podróż za mamą

Nawet próbowałam kłaść jakieś zabawki , pomagać mu żeby miał od czego się nóżkami odpychać to do póki pomagam to cacy, ale jak już sam nie dosięga i nie ma pomocy to wrzask i obruszenie. Gdzie ta ambicja?

Cytat:

Hahaha swietne. I jaka ofoliowana. To widzę u was porządne zabezpieczenia. Ja to czasami anwet śliniaka nie daję chyba muszę bo niedługo na wyplamiaczach zbankrutuję

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
to fajnie.

Tak wogóle witaj ?
Warto byłoby się przedstawić, z dziewczynami znamy się już od ponad roku, a nic o Tobie nie wiemy
wskkujesz wyskakujesz
Hyhy dokładnietak.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:36   #563
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
co ja mam zrobić żeby mój zaczął raczkować? Mam wrażenie, że albo pominie ten etap albo zacznie jak już matce przejdzie zainteresowanie

Nawet próbowałam kłaść jakieś zabawki , pomagać mu żeby miał od czego się nóżkami odpychać to do póki pomagam to cacy, ale jak już sam nie dosięga i nie ma pomocy to wrzask i obruszenie. Gdzie ta ambicja?
to witam w klubie...
mój nawet nie zainteresowany jakimkolwiek ruchem.
jak podstawiam zabawkę to wystarczy mu, że się turla z brzucha na plecy, z pleców na brzuch i ta dam jestem koło zabawki cwaniak mały

ale moja mama mówiła, że ja z tych dzieci nie raczkujących więc może Miśku też nie będzie

ale fajny musi to być widok jak dziecko raczkuje za mamą
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 09:52   #564
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha swietne. I jaka ofoliowana. To widzę u was porządne zabezpieczenia. Ja to czasami anwet śliniaka nie daję chyba muszę bo niedługo na wyplamiaczach zbankrutuję

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Hyhy dokładnietak.
Kładź go jak najwięcej na brzuchu - najlepiej na podłodze ale i tak go nie zmusisz, może Fifi będzie z tych nie raczkujących a od razu chodzących

Ja też nie zawsze daję śliniak - zdjęcie z czasów nauki jedzenia więc wtedy musowo musiała być opatulona a leżaczek i tak umorusany dookoła

Znowu zaznaczyłam dwa posty i tylko jeden sie pojawił do zacytowania no szlak mnie zaraz trafi

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-04-18, 09:52   #565
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Archi nie karmię piersią więc 8 godz na pewno, a to jest państwowa firma więc na pół etatu nie da się wrocić. A co do nagodzin to mamy tyle roboty a termin do końca lipca, że nie ma zmiłuj, przykaz kierownictwa. a jak nie to pewnie premi nie będzie i co tylko;( ale dam radę muszę
11h. ale sobie wymyślili

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

U nas tak samo ostatnie mleczko 20-21 a potem do 7 nic, mała czasem przesypia ciurkiem całą noc a czasem obudzi się kilka razy ale wtedy dostaje smoka i zasypia dalej ale to karmić 5 razy przez noc oj to raczej nie głód tylko tęsknota
mój się budzi raz...
i daje mleko, bo skubaniec na wieczór nie chce pić ;-/ wypije 30ml to sukces, dlatego jak budzi się w nocy to wiem, że pewnie głodny... a tak bym chciała przespać całą noc

Cytat:
W niedziele ostatecznie odstawiliśmy cyca, Szymek zniósł to chyba nieźle, teraz pije ostatnie mleczuńko ok 22.00 a potem o 6.00 rano, ale żeby nie było tak pięknie to śpi fatalnie, kręci się, stęka, jak mu smoka zabraknie to popłakuje więc żebym mogła jakoś w miarę funkcjonować to śpi z nami
hej natka!
buziaki dla Szymcia
Stary 2012-04-18, 09:53   #566
danika
Zakorzenienie

witam

moja gwiazda znów miała popis śpiewaczy o 4, nie wiem co jej sie porobiło, jeść nie chciała dopiero po 5 zjadła falche i spała do 9

Cytat:

hej Natuś- fajnie ze zaglądasz, buziale dla Was

Cytat:
Danika - ja chciałam się upomnieć u Ciebie, pisałaś, że od śliny by Frania nie swędziało to uczulenie. A dalej się drapie i nie znika mimo smarowania. Podpowiesz mi, co to może być, tzn na co mam zwrócic uwagę itp.

Weźcie ze mnie guru nie róbcie, ze mnie żadna kuchara. Sporo rzeczy robię na czuja, sporo dowiedziałam się o gotowaniu od mojej sis.
robisz mi ochote na gotowanie

przepraszam, ze Ci nie odpisałam, widać zeżarło mi nam tak pedi powiedziała, ze od śliny to nie swędzi i nie robią się te placki suche, tylko cały czas jest czerwone. I Olga długo takie miała na buzi i pod brodą, smarowałam jej alantanem (poradziła mi Caltea) i zeszło.
A takie swędzące suche placki (jak to nasza pani dr stwierdziła "atopowe" ) dostała po antybiotyku i to dopiero zeszło po sterydowej maści.

Ale skąd u Franka ta wysypka to nie mam pojęcia. Może mięso? dajesz cielaka? ponoć najbardziej uczula...

Cytat:
te pfruuuu to u nas nagminnie, zwłaszcza kiedy już ma dość jedzenia, a przy kolacji uderzyła mnie w rękę jak jej podawałam kaszkę na łyżeczce i wszystko poleciało na firankę za nami, na szczęście przyszedł kot i zlizał

koty rulez

Cytat:
ojoj ciekawa kompozycja

Cytat:
Dzień dobry
brawo dla Stefana

Cytat:

Pytałam pedi o to, czy mogę mu zmienić na inną 2. Bo po 1. Stefek już 1 nie chciał ładnie pić, 2. jakieś dziwne mi się wydaje to mleko , 3. podwyższyli cenę u mnie w kerfurze z niespełna 37 na niecale 40zł
Kupiłam dwie puszki z kuponów rosmana, a jak się skończą, to przechodzimy na bebiko, które Stefek też pił i bylo ok. Mialam wątpliwości na jakie, ale pedi powiedziała, że teraz bebiko jest bardzo dobrym mlekiem z tymi dodatkowymi składnikami i jak Stefkowi będzie służyło to mam zmienić właśnie na nie.
no widzisz, to nie tylko niunce nie smakuje. Dobrze wiedzieć, moze tez zmienimy. Tez jeszcze 2 puchy mamy, w tesco było ostatnio coś po 32 chyba
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:04   #567
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam, jeśli komuś nie odpisałam, upomnijcie się.

Danika - ja chciałam się upomnieć u Ciebie, pisałaś, że od śliny by Frania nie swędziało to uczulenie. A dalej się drapie i nie znika mimo smarowania. Podpowiesz mi, co to może być, tzn na co mam zwrócic uwagę itp.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Mini0 o cukinii wyżej pisałam. Wydrążam nasiona i kroję w kostkę. Gotuję ok 40 minut razem z marchwią, po 20 minutach dodaję ziemniaki.
Weźcie ze mnie guru nie róbcie, ze mnie żadna kuchara. Sporo rzeczy robię na czuja, sporo dowiedziałam się o gotowaniu od mojej sis.

Mi czasem zasysa, ale rzadko, też wciskam najczęściej .
jaka żadna jaka żadna? super kucharka jestes! lubisz i dziecku smakuje
fajnie, że masz siostrę która Ci doradzi...

Cytat:
fajnie masz z tymi Twoimi chłopakami
mój by się chyba sam na spacer nie ruszył

Cytat:
łooo

Cytat:
jaka obstawiona

Cytat:
Dzień dobry
zazdroszczę raczkowania

Cytat:

za raczkowanie
nie ma to jak sobie kichnąć do obiadku no!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 10:06   #568
archinta
Zakorzenienie

Heloł

Najsampierw się pochwalę- me dziecko nauczyło się siadać nagle cyk i siedzi i tak z 20x opierał się i siadał
Dziś mówicie mi Matka Dumna jak Paw

Cytat:

Cytat:

Wy tak tylko pieluszką pod brodę się "zabezpieczacie"? bo u nas jest pelerynka i wszystko w koło obłożone pieluszkami, a i tak po każdym posiłku połowa rzeczy jest do prania
to tak jak u nas!
Cytat:
Ja dąłam brokuła mrożonego- 1 różyczkę
A kalafiora nie dawałam sama- ale w jakiejś zupce gotowej- jarzynowej był

Cytat:
no nadrobiłam Was w końcu
Mały od zaśnięcia już się z 5 razy budzil z mega płaczem nie wiem co mu jest, bidulek, wcisnęłam na śpika Camilię i jak na razie spokój, zobaczymy co dalej
uuuuuuuuuuu

A ze wszyscy wiedza ze butla to jedno- ale przeciez wiele mam stosuje karmienie mieszane - troche mm trochę piersi

Cytat:
Dzień dobry
no moj sen sie ziścił nie wiem czy doczytałaś- ze kilka dni temu mi się snilo jak Stefek zasuwał
Cytat:

a ja się głupim siadaniem chwale i jaram
Cytat:

Jakie to proste nie?
nom
Cytat:

zdrówka życzę

i za prackę
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry Ale nocka masakrejszyn. Nad ranem pobudki nawet co pol godziny, a po 5 to juz nawet smok nie pomogl. Dziecie sie rozbudzilo, zrobilo kupe, pobawilo i poszlo spac od 6 do 7, a ja juz nie moglam
ząbki czy co???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 10:07   #569
thelilah
Zadomowienie

no nic dopijam kawkę i uciekam, bo obowiązki wzywają niestety...

miłego dnia
Stary 2012-04-18, 10:09   #570
archinta
Zakorzenienie

Aha- Ancia- ja mam 20 stopni w sypialni- przy skręconych grzejnikach. Strasznie ciepłe te pomieszczenie i wychłodzić się nie da chociaż w sumie jakby było zimniej to chyba już za zimno- ja śpię przykryta po nos- jakieś takie chłodne te 20 stopni w drugim pokoju tez 20 stopni i mi tam cieplej

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
no nic dopijam kawkę i uciekam, bo obowiązki wzywają niestety...

miłego dnia

i wzajemnie kochana- miłego dnia
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości