|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
http://bobasshop.co.uk/product_info....roducts_id=307 A co do wlosow kolo pepka, to nic nie mow, tragedyja.. ![]() A wogole to dzisiaj mialam taki sen, ze geba opada Snilo mi sie,ze urodzilam takiego zoltego ptaszko-kurczaczka i mial jedna skrzydelko zlamane i ja sie go tak bardzo balam nakarmic, bo myslalm,ze bedzie mnie dziobal. Ale stwierdzilam,ze "dziecko" jest wazniejsze od moich sutkow, wiec zaczelam je karmic i tak fajnie mleczko pryskalo O boze nie wiem czy sie smiac czy plakac??? |
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do maści na odparzenia to moja połozna powiedziałą ze ten sudokrem jest bardzo dobry ale drogi i ze najlepsza jest zwykła maść pośladkowa która naprawdę cuda działa i jest najtańsza
|
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi
![]()
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33624054]ojej.mam nadzieje ze to nic poważnego[/QUOTE]
Oby, oby
|
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na kolki maść majerankowa - mniejsze kolki po tym przechodziły.
|
|
#1176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały mnie skopał, czas się wziąść do pracy
Lukrecja jak będiesz pisać do Konczi to ją od nas pozdrów.
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
na kolki jakiś niemiecki preparat polecała bardzo ta położna oczywiście ja sirota jedna zapomniałam zapisać jaki i teraz nie wiem ale powiedziałąze nic lepszego nie ma na kolki ale trudno dostępny jest
ja na szczęścire mam kolezanke co blisko granicy niemieckiej mieszka i mi moze zakupi jak sie dowiem co to inna kolezanka ze SR wie co to jest za preparat bo jak połozna wspomniałą to ona przytakiwała ze tak ze słyszałą ze to swietne jest.. to zapytam ją ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Konczi i dzidek dziękują za pozdrowienia i kciuki
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() z a Konci i jej maleńtwo
|
|
#1180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna Konczi
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma żartów,musimy na siebie bardzo uważać,te zawroty głowy ![]() Lucia przekaż Jej,że przesyłamy dobre fluidy i czekamy tu na nią
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Hm, to nie mogło być zwykłe osłabnięcie w takim razie. Oby wszystko było dobrze.
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
Od rana jestem zabiegana,zaraz znowu wychodzę,mam 2 godziny jazdy ale jakoś ochoty mi brak. Dzisiaj ostatni dzień wolnego,jutro wracam do pracy także znów będę mogła tu zaglądać co 2 dzień niestety ![]() Byłam u dentysty,160 zł nie moje ale już iść nie muszę,wszystko zdrowe Bardzo się cieszę bo myślałam ze będzie gorzej. A przed chwilą miałam powitanie z kibelkiem po tygodniu spokoju,okropność. Dzisiaj zaczynam 19 tydzień takze ![]() 9 maja mam połówkowe i już nie możemy się z małżem doczekać Konczi trzymam kciuki za Was i mam nadzieję ze to nic poważnego i szybko do nas wrócicie Elena jeśli mogę wiedzieć ile płacisz w Supra Medzie za połówkowe? Ja kupię butelki z tej firmy Tommy Tipee nie wiem dokładnie jak to się pisze ale właśnie te. Co do pampersów to nie mam doświadczenia wiec zdaję się na Was. Wczoraj spisałam całą wyprawkę na kartkę i mężul się przeraził po przyjściu z pracy ile tego jest. Ja już powoli kompletuję wyprawkę,wiem że różne rzeczy się zdarzają ale na to nie mamy wpływu,to tak samo sobie też bym nic nie kupowała bo nie wiadomo co się moze stać. Co prawda nie mówię wszystkim czy coś kupuję czy nie bo nie lubię słuchać wykładów a tak mam spokój. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Aha zapomniałam mi znowu śnił się poród tym razem przez cesarskie cięcie ![]() Chyba za dużo o tym myślę. Powiedzcie mi mamusie co mają prawko po ilu godzinach jeżdżenia czułyście się w miarę pewnie za kierownicą?
|
#1185 | |
|
Wtajemniczenie
|
yeeeaaaa!! jeszcze czapka i juz mam ciuchową wyprawkę gotową dla dzidka mego
przyszły włąśnie śpiochy 4 szt 2 pary białych jedne na 56 i jedne na 62 cm i 2 pary kolorowych tysz jedne większe drugie mniejsze takie: http://allegro.pl/spiochy-spioszki-s...262310523.html http://allegro.pl/spiochy-rozpinane-...262308370.html http://allegro.pl/spiochy-smieszne-n...264819645.html http://allegro.pl/spiochy-smieszne-n...264819997.html dobre gatunkowo mięciutkie i fajowe ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- i gacie poporodowe przyjszły tysz 2 szt takie http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...254900657.html ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() co do jazd na kursie to ja sie czułam od początku jak ryba w wodzie ... gorzej było później najpierw z ojcem jeździłam ( krótko bo to choleryk) potem jak sam wsiadłam to przez kilka dni bez radia i zero kontaktu z pasazerami po kilku dniach się juz ścigałam ![]() czy wy tez tak macie ze sikacie bez ciśnienia???? bo ja to se tak sikam bo sikam i kolezanka wczoraj powiedziała ze ona tez tak miałą w ciąży to ja nie wiem teraz .. to chyba w takim razie normalne ze brak ciśnienia jest ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- a i na ten miesiąc juz niczego nie planuje kupować bo jeszcze tylko zostało raty za kredyty wpłacić i dożyć do kolejnej wypłaty i znowu jazda z zakupami powróci po 10-tym yeeeaaa juz bede kupowała rzeczy typu pieluszki, kocyki, aspiratory, termometry , smoczki itp
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witanko! Co do pieluch z racji że mam małą siostrę to też jestem na bierząco i moja mama mówiła, że pampersy najlepsze właśnie bo delikatne i miękkie i jak dziecko nasika to się ten wkład w środku nie zbija w twardego gluta tylko pieluszka dalej jest normalna. W tych tańszych właśnie często na środku ten wkład się robił taki zbity i dziecko krótko w takiej pieluszce wytrzymywało, więc myślę, że na promocji warto w te Pampersy zainwestować. A co do ciuszków to po co chcesz je na allegro wystawiać? tutaj sporo mamusiek będzie miało synków, więc moja propozycja jest taka zrób zdjątka wrzuć na naszego maila z cenami, a jak nie będzie chętnych to wedy zdąrzysz wystawić i na allegro. No ale ja się nie narzucam, po prostu taka myśl mi do głowy przyszła a i tak zrobisz, jak będziesz wolała, bo to w końcu twoje rzeczy. |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ło jezusie zaczęłam jeść sobie jogurt ten z bakomy 7 zbóż i wreszcie nie mam problemu z BOBEM narrrreeeeszcie!!!! se dwa razy dziennie albo i 3 boba wypuszczam na zwiady jejeje czuje sie z tym cudnie 3 miesiące się męczyłam ....
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczne,szkoda,ze ja jeszcze nie znam płci... ![]() A co do sikania ja mam nadal ciśnienie nie powiem,ale już mnie to męczy.Może niedługo przejdzie...tak jak tkliwość piersi
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten preparat na kolki to pewnie SAB SIMPLEX.polecam!ja dawalam go synkowi bo mial kolki jak zaczal pic z bultelki.moj maz mi go przywozil z niemiec.ale w pl w internecie tez mozna zamowic
|
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam po synka do przedszkola a później z nim do dentysty...ciekawe,czy będzie taki dzielny jak ostatnio... Miłego popołudnia Kochane!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-18 o 13:21 |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj tz ma w niemczech przyjaciela to bedziemy go gnebic zebym przysłał bardzoo tylko trzeba uwazac za podrobki na ktore u nas w Polsce mozna trafic na roznych stronach jak ktos ma mozliwosc to najlepiej własnie tam w niemczech kupowac.
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze i ten ale szczerze to nawet nie kojarzę nazwy więc nie powiem no ale jak sie dowiem to powiem czy to właśnie ten
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Oj to trzymamy za Konczi, żeby wszystko dobrze było. pozdrówka dla niej - w grupie siła
więc tyle pozytywnych fluidków napewno podniesie Konczi do pionu ![]() Lucia a co to ten aspirator? ja nietenotentegowana w temacie ![]() Wiecie co, jestem niesamowicie zaskoczona w Biedronce pojawiły się takie sałatki "I'm ready" z dodatkami za 6 zl ja wzięłam dzisiaj na spróbowanie, jako dodatek do tego mixu lisci są pomidory koktailowe, grzanki, mozarrela w kuleczkach i dressing w postaci sosu słodko-kwasnego na bazie octu balsamicznego + widelec, zeby było z czym zszamać - normalnie pyszność
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zastanawiam się nad tą firmą albo nad Aventem[?] Mi pozostały do kupienia śpiochy, bo nie mamy ani jednego.. niedrapki, czapeczka, skarpetki i później z kilka pojedynczych rzeczy.. ![]() Cytat:
sandra - a jak cena niemiecka tego wygląda? duża różnica? Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-18 o 13:21 |
||
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to ja ide dzisiaj do biednej ręki ![]() no aspirator do nosa tylko mnie sie pisac do konca nie chciało ten co sie wsysa kozy ustami |
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam gupafffka
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no,trzeba uwazac na podróby.ja chyba raz zamawialam ale trafilam na org.ale teraz mieszkam w DE to nie mam problemu
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz czyli jednak mało zorientowana jezdem, ja mojej kozy czyścilam takim czymś zwany "nosek" czy jakoś tak, moja siostra ma fridę i jej młody jak widzi to urządzenie to ryk niemożliwy
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
bosze a co to FRIDA ??? Jak mi ktoś chciał coś eobic czymś o takim imieniu to ja tez bym się darła...to brzmi prawie jak "gruba berta"
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- dobra to ja juz wiem wujek gogle mi powiedział ze frida to własnie aspirator do nosa o takiej oto nazwie no pamiętam ze mój chrześniak tez nie lubił aspiratora do nosa i jak widział to się darł no ale cóż życie niech sie dziecki uczą znosić trudy codzinnego życia ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- ide se na alledrogo popaczeć jakie mmają cuda niewidy nosowe i termometrowe dla dziecków se zrobie liste MUST HAVE na przyszły miesiąc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

jak ktos ma mozliwosc to najlepiej własnie tam w niemczech kupowac.