wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 14:47   #5011
emi_lka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

a zakupami masz odwrotnie niż ja, zawsze najtrudniej kupić mi spodnie, do tego najwięcej z nimi roboty przy przymierzaniu
Mam tak samo. Kupuję dwa razy w roku. Na przełomie wiosny/lata jakieś tkaninowe, cienkie lub do kolan, jesienią dżinsy.

Wolę nawet się nie frustrować oglądaniem i mierzeniem
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:18   #5012
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
No to chyba fakt, ze niektorych male dzieciaki rozczulaja. Ja do tych ludzi nie naleze ale mam tak z kotkami. Wszystkie male kotki bym wziela i uchronila od zlego.

Hania, dobre
No ja caly czas mam momenty zszokowanego krzyku w myślach" kurde!!! ja mam dziecko!!!"

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Luuuuuuuuuuzzzz... Zrobię inną
Czym sobie znowu teściowa nagrabiła?

Mnie też maluszki rozczulają...
Moja teściowa ma taki sposób bycia że nie musi nic robić- wystarczy że jest.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:31   #5013
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
No ja caly czas mam momenty zszokowanego krzyku w myślach" kurde!!! ja mam dziecko!!!"

Moja teściowa ma taki sposób bycia że nie musi nic robić- wystarczy że jest.
Aaa...no to tak jak mój teść doskonale Cię rozumiem

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:37   #5014
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczynki : jakiś szybki pomysł na nadzienie do tarty z cyklu "na szybko"??
Na słono - obiad - i moze jakas inna niż zwykle robię czyli pieczarki czy brokuł.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:08   #5015
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa...no to tak jak mój teść doskonale Cię rozumiem
To współczuję że mnie rozumiesz

Kurde to jest czlowiek którego nie da się lubić. I to nie to że ja jestem uprzedzona. Ona nie ma żadnych koleżanek, z rodziną kontaktu nie utrzymuje. Własny syn nie odbiera od niej telefonów..robiąc w tym samym momencie herbatę teściowej mówiąc " mama musi do nas częściej przyjeźdzać"

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczynki : jakiś szybki pomysł na nadzienie do tarty z cyklu "na szybko"??
Na słono - obiad - i moze jakas inna niż zwykle robię czyli pieczarki czy brokuł.
Z porem i boczkiem.
Moja ulubiona.
Podsmażasz pora i boczek wykłądasz na tartę i zalewasz jak zwykle śmietaną i jajkami.
Stary 2012-04-18, 19:34   #5016
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
To współczuję że mnie rozumiesz

Kurde to jest czlowiek którego nie da się lubić. I to nie to że ja jestem uprzedzona. Ona nie ma żadnych koleżanek, z rodziną kontaktu nie utrzymuje. Własny syn nie odbiera od niej telefonów..robiąc w tym samym momencie herbatę teściowej mówiąc " mama musi do nas częściej przyjeźdzać"

Z porem i boczkiem.
Moja ulubiona.
Podsmażasz pora i boczek wykłądasz na tartę i zalewasz jak zwykle śmietaną i jajkami.
Też uwielbiam tę tartę

Haniu, doskonale wiem o czym mówisz. Mój teść też nie ma żadnych znajomych, nikt go nie lubi w pracy, jego rodzina też go nie lubi. Własny syn również nie odbiera tel od niego - generalnie sytuacja kalka...masakra... a do tego oczywiście jest najmądrzejszy na świecie, wszystko wie najlepiej, na wszystkim się zna, a wszyscy dookoła spiskują przeciwko niemu

Hania

Stary 2012-04-18, 20:19   #5017
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Oddam Ci!! tylko je zabierz, ja marze o prostych jak druty wlosch, jakie maja Japonki. Raz widzialam z bliska i mnie skrecalo z zazdrosci. Grube, ciemne, lśniące, proste i jak tafla wody
ja mam proste, lekko falujące się po spaniu (włosy myję wieczorem) dlatego rano prostuję, ale dużo czasu mi to nie zajmuje

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Niestety tak

Ok. Trzymam kciuki!

----------------------------------------

Zaczęłam wczoraj ćwiczyć - hula-hop + 8 minut na mięśnie brzucha, razem 40 minut ćwiczeń podczas "na wspólnej", żeby coś mnie rozpraszało
mnie koleżanka wyciągnęła na rolki teraz bolą mnie nogi

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
dziewczyny bardzoooo ladnie prosze o trzymanie kciukow dzis o 17

Pozbylam sie dziecka i zaraz lece robic kopytka i pierogi z serem
Spóźniałam się

Cytat:
Znowu mi się zrobiło niedobrze - obstawiam kawę z mlekiem

Kotku, kciuki
Może to mleko w kawie.Spróbuj wypić czarną
A wiesz, że mi na diecie też się robiło niedobrze od kawy

Cytat:
Też uwielbiam tę tartę

Haniu, doskonale wiem o czym mówisz. Mój teść też nie ma żadnych znajomych, nikt go nie lubi w pracy, jego rodzina też go nie lubi. Własny syn również nie odbiera tel od niego - generalnie sytuacja kalka...masakra... a do tego oczywiście jest najmądrzejszy na świecie, wszystko wie najlepiej, na wszystkim się zna, a wszyscy dookoła spiskują przeciwko niemu
O!To mój ma takie same zdanie o sobie tylko jedno mu trzeba przyznać.Za swoimi dziećmi (za mną chyba też ) pójdzie w ogień.
Stary 2012-04-18, 20:25   #5018
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Spóźniałam się

noo troszeczke ale i tak dziekuje

wszystko poszlo tak jak chcialam wiec dziekuje Wam za kciuki

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:47   #5019
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Też uwielbiam tę tartę

No no..moja teściowa też jest najmądrzejsza. A już najlepiej wie jak się opiekować niemowlakiem, co na rynku jest najlepsze dla dzieci itd
Przy tym Małej nie tyka bo się boi. Daje rady co kupić- a sama tylko o tym kupowaniu mówi. Jeszcze ma czelność przyjść i komentować co dostaliśmy. Ostatnio stwierdziła że leżaczek który Mała dostała od mojej siostry nie jest najlepszy bo źle się buja

Cytat:

Super. Gratuluję.
Stary 2012-04-18, 20:56   #5020
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No no..moja teściowa też jest najmądrzejsza. A już najlepiej wie jak się opiekować niemowlakiem, co na rynku jest najlepsze dla dzieci itd
Przy tym Małej nie tyka bo się boi. Daje rady co kupić- a sama tylko o tym kupowaniu mówi. Jeszcze ma czelność przyjść i komentować co dostaliśmy. Ostatnio stwierdziła że leżaczek który Mała dostała od mojej siostry nie jest najlepszy bo źle się buja
Jasne..a sama chciała kocyk kupić na szmatach...
A dostaliście dla Mani w ogóle cokolwiek od niej?
ja pierdziele - nie dziwię się, że nie masz ochoty mieć z nia kontaktu...tak jak właściwie ja z moim teściem..

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-04-19 o 01:35
Stary 2012-04-18, 21:31   #5021
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

nooo zeszzz w morde!!! nic tylko strzelic
moja tesciowa tez mocna tylko w gebie a jak przychodzi co do czego to rznie glupa
Super. Gratuluję.

dziekowac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:46   #5022
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję
Stary 2012-04-19, 08:18   #5023
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Odebrałam wczoraj wyniki - wszystko w normie, jedynie w morfologii minimalnie obniżone MCHC i podwyższone PDW. No i delikatnie zwiększona ilość TSH - 4,33. Dziś idę do miłej pani - ciekawe, czy jakoś skomentuje tę tarczycę, jutro - do neurologa.
W przyszłym tygodniu wybiorę się do mojego lekarza z wynikami.

Generalnie to stwierdziłam, że muszę kiedyś oddać krew, bo chyba mnie kręci łażenie na badania krwi Znacznie bardziej stresuje mnie odbieranie wyników.
Na razie jednak nie mam co o tym myśleć.

Kotku, super, że układa się po Twojej myśli

Ewunia

Staś

bloguję

Edytowane przez asiuk
Czas edycji: 2012-04-19 o 08:19
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:29   #5024
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Odebrałam wczoraj wyniki - wszystko w normie, jedynie w morfologii minimalnie obniżone MCHC i podwyższone PDW. No i delikatnie zwiększona ilość TSH - 4,33. Dziś idę do miłej pani - ciekawe, czy jakoś skomentuje tę tarczycę, jutro - do neurologa.
W przyszłym tygodniu wybiorę się do mojego lekarza z wynikami.

Generalnie to stwierdziłam, że muszę kiedyś oddać krew, bo chyba mnie kręci łażenie na badania krwi Znacznie bardziej stresuje mnie odbieranie wyników.
Na razie jednak nie mam co o tym myśleć.

Kotku, super, że układa się po Twojej myśli
Asiuk, TSH na poziomie powyżej 4 to nie jest lekkie podwyższenie, masz za wysokie TSH. Nie chcę tu zaśmiecać wątku tym tematem, ale nie bagatelizuj i jeśli lekarz powie ci, że w normie, to nie daj sie zbyć i idź do innego. Może gdybym ja kiedyś to wiedziała, kilka moich objawów nie rozwinęłoby się aż tak mocno. Kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć TSH na poziomie 1-2, a 4 to już jest podwójna norma. I wiem, że w każdym laboratorium norma jest podana ogólnie do 4,5, ale to bajki są. Na twoim miejscu od razu umówiłabym się do endokrynologa.
No i jeszcze jedno - poziom TSH ma bardzo duży wpływ na samopoczucie - negatywny oczywiście
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:35   #5025
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Asiuk, TSH na poziomie powyżej 4 to nie jest lekkie podwyższenie, masz za wysokie TSH. Nie chcę tu zaśmiecać wątku tym tematem, ale nie bagatelizuj i jeśli lekarz powie ci, że w normie, to nie daj sie zbyć i idź do innego. Może gdybym ja kiedyś to wiedziała, kilka moich objawów nie rozwinęłoby się aż tak mocno. Kobiety w wieku rozrodczym powinny mieć TSH na poziomie 1-2, a 4 to już jest podwójna norma. I wiem, że w każdym laboratorium norma jest podana ogólnie do 4,5, ale to bajki są. Na twoim miejscu od razu umówiłabym się do endokrynologa.
No i jeszcze jedno - poziom TSH ma bardzo duży wpływ na samopoczucie - negatywny oczywiście
Wiedziałam, że mogę liczyć na Twój komentarz odnośnie tarczycy Normę mam podaną do 4,2. Myślę, że lekarz mnie wyśle do endokrynologa - i tak pewnie pójdę prywatnie, bo są ponoć duże kolejki.

Miła pani kazała mi zbadać TSH bardziej pod kątem nadczynności, niż niedoczynności. Właśnie ze względu na samopoczucie. Faktem jest, że mam parę popularnych objawów zarówno przy jednej jak i drugiej dolegliwości. W ciąży miałam 5,33, ale zarówno ft3, jak i ft4 były w normie (ft3 bliżej dolnej granicy). Anty-TPO i anty-TG były wtedy w normie.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-04-19, 08:42   #5026
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam, że mogę liczyć na Twój komentarz odnośnie tarczycy Normę mam podaną do 4,2. Myślę, że lekarz mnie wyśle do endokrynologa - i tak pewnie pójdę prywatnie, bo są ponoć duże kolejki.

Miła pani kazała mi zbadać TSH bardziej pod kątem nadczynności, niż niedoczynności. Właśnie ze względu na samopoczucie. Faktem jest, że mam parę popularnych objawów zarówno przy jednej jak i drugiej dolegliwości. W ciąży miałam 5,33, ale zarówno ft3, jak i ft4 były w normie (ft3 bliżej dolnej granicy). Anty-TPO i anty-TG były wtedy w normie.
Jeśli przeciwciała są w normie, to po prostu niedoczynność jest na innym podłożu, jeśli miałabyś wysokie przeciwciała - można by podejrzewać zespół Hashimoto. Tym bardziej jeśli widzisz u siebie jakieś objawy, które mogą świadczyć o niedoczynności i wynik TSH też za wysoki, powinnaś pokazać to lekarzowi. I lepiej poszukaj jakiegoś sensownego, bo jest cała masa endokrynologów sprzed 1 wojny światowej, który leją na zmiany w medycynie i dla nich TSH na poziomie 4 mieści się w normie
Zanim trafiłam do mojej obecnej lekarki, byłam u kilku innych i nie wykryli całej masy nieprawidłowości w moim organizmie, które dopiero pozwoliły zlokalizować tego guza u mnie. Nauczyłam się jednego - nie wolno niczego bagatelizować, nie wolno odpuszczać, trzeba konsultować wszystko i próbować dostać się do dobrych lekarzy (można w necie sprawdzić, którzy mają dobre opinie)
Stary 2012-04-19, 08:44   #5027
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.
Asiuk, dobrze, że zrobiłaś badania! Ciągnij to dalej, skonsultuj

Hania

Stary 2012-04-19, 08:53   #5028
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli przeciwciała są w normie, to po prostu niedoczynność jest na innym podłożu, jeśli miałabyś wysokie przeciwciała - można by podejrzewać zespół Hashimoto. Tym bardziej jeśli widzisz u siebie jakieś objawy, które mogą świadczyć o niedoczynności i wynik TSH też za wysoki, powinnaś pokazać to lekarzowi. I lepiej poszukaj jakiegoś sensownego, bo jest cała masa endokrynologów sprzed 1 wojny światowej, który leją na zmiany w medycynie i dla nich TSH na poziomie 4 mieści się w normie
Zanim trafiłam do mojej obecnej lekarki, byłam u kilku innych i nie wykryli całej masy nieprawidłowości w moim organizmie, które dopiero pozwoliły zlokalizować tego guza u mnie. Nauczyłam się jednego - nie wolno niczego bagatelizować, nie wolno odpuszczać, trzeba konsultować wszystko i próbować dostać się do dobrych lekarzy (można w necie sprawdzić, którzy mają dobre opinie)
Mój tata jest taki - upierdliwy i zawzięty w szukaniu dobrych lekarzy. I Bogu dzięki, bo tylko dlatego jeszcze żyje

Nigdy nie byłam u endokrynologa.

Cytat:
Cześć.
Asiuk, dobrze, że zrobiłaś badania! Ciągnij to dalej, skonsultuj
Mam taki zamiar
Ja mam tak, że gdy są jakieś gorsze wyniki, to się nie martwię - bardziej mnie to intryguje, może to niezdrowe

Jedynie w ciąży, gdy zbadałam wątrobę, przestraszyłam się, że Ewie może to poważnie zaszkodzić.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-04-19, 08:53   #5029
emi_lka
Zakorzenienie

Haniu, Kotku, Niu, co Waszym zdaniem jest dobrym prezentem na chrzciny dla chłopca (w wieku 1,5 roku i 6 miesięcy)?

Zrobiłam wczoraj pomiar składu ciała: tłuszcz 23%, woda 56%, mięśnie 60%.
Chcę zredukować ten tłuszcz

Po drugim dniu 8 minut na mięśnie brzucha mam okropne zakwasy.
Brzuch mam słaby, "ciągnę" szyją, więc nieciekawie mi dziś...

Kotku, świetnie, że się dogadaliście po Twojej myśli!

Miśku, prośba z innej beczki: wspominałaś kiedyś (chyba) o wyjeździe do Włoch nad morze - możesz polecić, albo wskazać jakąś małą miejscowość wypoczynkową we Włoszech?
Przekopuję się przez fora i pytam wszystkich, może trafię na coś fajnego.

Haniu, Xzora, może Wy macie jakiś pomysł?

Nocko, wczoraj docierałam do Ikei godzinę i 15 minut. W związku z tym spotkałam się z TŻ pod Ikeą i pojechaliśmy do znajomych, bo już był czas, więc nawet nie przestąpiłam progu...
Ja też nie byłam dawno w Ikei, ale nie powiem, żebym jakoś przepadała... Dziwna jestem
Stary 2012-04-19, 09:00   #5030
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie się robi taki pomiar?

Ja po 8 min ABS nie miałam nigdy żadnych zakwasów, zresztą o tym pisałam. Zawsze mnie to trochę drażniło, bo nie byłam pewna, czy dobrze ćwiczę.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Miśku, a jak to u Ciebie w ogóle się zaczęło? Od problemów z tarczycą właśnie?
I jak wykryli u Ciebie guza? Ktoś mądry w końcu kazał zrobić badanie tomografem, rezonansem?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-04-19, 09:04   #5031
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie się robi taki pomiar?

Ja po 8 min ABS nie miałam nigdy żadnych zakwasów, zresztą o tym pisałam. Zawsze mnie to trochę drażniło, bo nie byłam pewna, czy dobrze ćwiczę.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

I jak wykryli u Ciebie guza? Ktoś mądry w końcu kazał zrobić badanie tomografem, rezonansem?
Są takie specjalne wagi, akurat znajomi mieli, coś takiego:
http://tanita.sportkonsulting.pl/go/...ita-um-073.htm

To moje 3 podejście do 8 minut (zawsze były między nimi miesięczne lub dwumiesięczne przerwy). Przy pierwszym: pierwsze kilka dni zakwasy, a później już brak zakwasów.
Drugie podejście: brak zakwasów.
Trzecie podejście (teraz) zakwasy i trudność w zrobieniu niektórych ćwiczeń.
Różnica polega paradoksalnie na tym, że rozgrzewam się 25 minut hula-hopem...
Stary 2012-04-19, 09:10   #5032
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tata jest taki - upierdliwy i zawzięty w szukaniu dobrych lekarzy. I Bogu dzięki, bo tylko dlatego jeszcze żyje

Nigdy nie byłam u endokrynologa.

Mam taki zamiar
Ja mam tak, że gdy są jakieś gorsze wyniki, to się nie martwię - bardziej mnie to intryguje, może to niezdrowe

Jedynie w ciąży, gdy zbadałam wątrobę, przestraszyłam się, że Ewie może to poważnie zaszkodzić.
No to na przykładzie taty masz kolejny bodziec, że warto
Martwić się na zapas nie ma co, ale trzeba być czujnym

Cytat:
Haniu, Kotku, Niu, co Waszym zdaniem jest dobrym prezentem na chrzciny dla chłopca (w wieku 1,5 roku i 6 miesięcy)?

Kotku, świetnie, że się dogadaliście po Twojej myśli!

Miśku, prośba z innej beczki: wspominałaś kiedyś (chyba) o wyjeździe do Włoch nad morze - możesz polecić, albo wskazać jakąś małą miejscowość wypoczynkową we Włoszech?
Przekopuję się przez fora i pytam wszystkich, może trafię na coś fajnego.

Haniu, Xzora, może Wy macie jakiś pomysł?

Nocko, wczoraj docierałam do Ikei godzinę i 15 minut. W związku z tym spotkałam się z TŻ pod Ikeą i pojechaliśmy do znajomych, bo już był czas, więc nawet nie przestąpiłam progu...
Ja też nie byłam dawno w Ikei, ale nie powiem, żebym jakoś przepadała... Dziwna jestem
Ja się też wtrącę w te chrzciny (chociaż nie pytana), warto pogadać z rodzicami. To już nie noworodek, więc pewnie ma sporo wszystkiego. Rodzice raczej najlepiej wiedzą, co by mu potrzebne było (to jeśli chcecie na teraz kupić), no i zależy, ile chcecie przeznaczyć

Co do Włoch, to ja oprócz Rzymu i okolic była kilka razy, ale zawsze na wyspach, tak się jakoś składało a wyspy są po 1. droższe, po 2. tracisz więcej czasu na dojazd/dopłynięcie, po 3. masz tam ograniczone możliwości zwiedzania

Cytat:

Nie zaczynaj tego tematu, bo mam dużo do powiedzenia

Zaczęło się od mojej kosmetyczki, która mi podpowiedziała, że wygląd mojej cery może świadczyć o jakichś problemach hormonalnych (olałam temat, ale za którymś razem się zmobilizowałam i poszłam do dermatologa - miałam takie dziwne wypryski wypełnione płynem, niby trądzikowe, ale nie do końca i tylko na szyi i linii żuchwy), a potem się posypało. Dermatolog skierował do endokrynologa, potem się bujałam ze dwa lata po różnych lekarzach, którzy mi tylko przepisywali leki na tarczycę, a ja tyłam i się zmieniałam. W końcu dostałam namiar na poleconą lekarkę, która na pierwszej wizycie kazała się rozebrać i oglądała mnie ze wszystkich stron, dokładnie wypytała o rzeczy, które nie miały dla mnie wcześniej znaczenia i dała mi milion skierowań na badania. Nie odpuszczała nawet jak początkowo nic nie wychodziło, bo była pewna, że jest coś jeszcze, no i w zasadzie już podczas pierwszej kilkudniowej serii w szpitalu potwierdziła mi kilka rzeczy a potem szło już z górki, z każdym badaniem i wizytą dochodziło coś jeszcze, aż w końcu doszła do tego guza i twierdzi, że to na pewno jeszcze nie wszystko, że prawdopodobnie coś mi się gdzieś jeszcze tworzy, ale jest na tyle małe, że aparatura tego nie wykazuje

Stary 2012-04-19, 09:19   #5033
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się też wtrącę w te chrzciny (chociaż nie pytana), warto pogadać z rodzicami. To już nie noworodek, więc pewnie ma sporo wszystkiego. Rodzice raczej najlepiej wiedzą, co by mu potrzebne było (to jeśli chcecie na teraz kupić), no i zależy, ile chcecie przeznaczyć

Co do Włoch, to ja oprócz Rzymu i okolic była kilka razy, ale zawsze na wyspach, tak się jakoś składało a wyspy są po 1. droższe, po 2. tracisz więcej czasu na dojazd/dopłynięcie, po 3. masz tam ograniczone możliwości zwiedzania

Dzięki Miśku!
Zapytam rodziców. Tylko obawiam się, że mogą nie udzielić żadnej konkretnej odpowiedzi.
A jaka kwota, to dobra/standardowa kwota na chrzciny? * nie byłam na żadnych chrzcinach od 16 lat, pomijając chrzciny połączone ze ślubem rodziców, ale to było specyficzne dość...

Dzięki za info o Włoszech. A może w Rzymie lub w Wenecji lub Florencji masz jakiś nocleg do polecenia?

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Współczuję przejść "leczniczych"!
Wygląda na to, że dość przypadkowo wyszło, że coś w Tobie siedzi...
Dobrze, że trafiłaś na dociekliwą lekarkę...
Stary 2012-04-19, 09:24   #5034
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Są takie specjalne wagi, akurat znajomi mieli, coś takiego:
http://tanita.sportkonsulting.pl/go/...ita-um-073.htm

To moje 3 podejście do 8 minut (zawsze były między nimi miesięczne lub dwumiesięczne przerwy). Przy pierwszym: pierwsze kilka dni zakwasy, a później już brak zakwasów.
Drugie podejście: brak zakwasów.
Trzecie podejście (teraz) zakwasy i trudność w zrobieniu niektórych ćwiczeń.
Różnica polega paradoksalnie na tym, że rozgrzewam się 25 minut hula-hopem...
Fajna waga Mam wrażenie, że ja mam 50% tłuszczu
Aaaa widzisz, może u mnie brak zakwasów spowodowany był po prostu zbyt małą ilością ruchu, żeby coś zaczęło faktycznie pracować?

Cytat:
No to na przykładzie taty masz kolejny bodziec, że warto
Martwić się na zapas nie ma co, ale trzeba być czujnym

Zaczęło się od mojej kosmetyczki, która mi podpowiedziała, że wygląd mojej cery może świadczyć o jakichś problemach hormonalnych (olałam temat, ale za którymś razem się zmobilizowałam i poszłam do dermatologa - miałam takie dziwne wypryski wypełnione płynem, niby trądzikowe, ale nie do końca i tylko na szyi i linii żuchwy), a potem się posypało. Dermatolog skierował do endokrynologa, potem się bujałam ze dwa lata po różnych lekarzach, którzy mi tylko przepisywali leki na tarczycę, a ja tyłam i się zmieniałam. W końcu dostałam namiar na poleconą lekarkę, która na pierwszej wizycie kazała się rozebrać i oglądała mnie ze wszystkich stron, dokładnie wypytała o rzeczy, które nie miały dla mnie wcześniej znaczenia i dała mi milion skierowań na badania. Nie odpuszczała nawet jak początkowo nic nie wychodziło, bo była pewna, że jest coś jeszcze, no i w zasadzie już podczas pierwszej kilkudniowej serii w szpitalu potwierdziła mi kilka rzeczy a potem szło już z górki, z każdym badaniem i wizytą dochodziło coś jeszcze, aż w końcu doszła do tego guza i twierdzi, że to na pewno jeszcze nie wszystko, że prawdopodobnie coś mi się gdzieś jeszcze tworzy, ale jest na tyle małe, że aparatura tego nie wykazuje

Ja mam krostki na ramionach. A cerę mam świetną, ponoć Mam suchą skórę na nogach, ze skłonnościami do rogowacenia.
Ale jak wytłumaczyć, że nie miałam najmniejszych problemów z zajściem w ciążę?

Czyli leczyłaś się na tarczycę? Ciekawe, czemu tak ciężko znaleźć dobrego endokrynologa

Dlaczego lekarz sądzi, że jeszcze coś się u Ciebie nowego tworzy?

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-04-19, 09:46   #5035
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa widzisz, może u mnie brak zakwasów spowodowany był po prostu zbyt małą ilością ruchu, żeby coś zaczęło faktycznie pracować?

Ja mam krostki na ramionach. A cerę mam świetną, ponoć Mam suchą skórę na nogach, ze skłonnościami do rogowacenia.

Czyli leczyłaś się na tarczycę? Ciekawe, czemu tak ciężko znaleźć dobrego endokrynologa

Dobrze, że Was czytam - może sama się w końcu zmobilizuję i sama pójdę do endo. Z ciekawości sprawdzę swoje wyniki ze stycznia - powiedziano mi, że w normie, więc się nie interesowałam a okazuje się, że może być z tym różnie...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:51   #5036
miskowa
Zakorzenienie

Emilko, raczej musiałabyś przyjąć jakąś kwotę, którą wy chcecie przeznaczyć po prostu. Każdy daje tyle, na ile go stać. My mamy za miesiąc komunię u chrześnicy tż i też nie wiem, co jej ostatecznie kupić

Cytat:
Cytat:

Wszystkie objawy mogą wystąpić, ale nie muszą. Poza tym poziom TSH nie jest stały, być może w tamtym czasie miałaś niższy. Ciężko powiedzieć. Ja teoretycznie nie powinnam miesiączkować w ogóle z tym wszystkim, co mam, a mam cykle jak w zegarku. Także niewystąpienie jakiegoś z objawów nie przesądza sprawy.

Lekarz twierdzi, że ta cała "rozpierducha" nie może być spowodowana tylko jednym guzem w głowie, że musi być coś jeszcze, bo za dużo tych zmian.
Stary 2012-04-19, 11:28   #5037
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne..a sama chciała kocyk kupić na szmatach...
A dostaliście dla Mani w ogóle cokolwiek od niej?
ja pierdziele - nie dziwię się, że nie masz ochoty mieć z nia kontaktu...tak jak właściwie ja z moim teściem..
Pampersy i emolium do kąpieli.
Wiesz ona nie musi nic kupować- nie ma takiego obowiązku przecież. Tylko lekko wkurzające jest jej gadanie-" trzeba kupić Mani (i tu wymienia co)"....był już kocyk, skarpetki, leżaczek, fotelik samochodowy , wózek. Wszystko to oczywiście dostaliśmy. Włącznie z tym ze skarpetki i kocyk wysłała z Angli mama naszej koleżanki. Obca kobieta przysłała z końca Europy skarpetki, a babcia nie umie przywieść z końca miasta

Emi u mnie w rodzinie kasę się daje. Ja jako mama też wolałabym kasę. No chyba że by mi czegoś brakowałao- ale ja z tych co mówi bez ogródek czego potrzeba. Jak Mala będzie miałą 6 miechów na pewno będę potrzebowała krzesełka do karmienia np.

Dla 1,5 rocznego nie mam pojęcia. Dla mojego chrześniaka jak był w tym wieku kupowałam taką kierownicę edukacyją i dałam 500 zł.

U nas daje się od 400 do 600 zł i do tego ewentualnie jakiś drobiazg.

No ale wszyscy robią chrzciny z objadem w knajpie to mniej nie wypada dać.

Zresztą my mamy chrzciny córeczki mojej kuzynki za tydzień i daję 500 zł- bez prezentu bo Mala wszytsko ma.
Stary 2012-04-19, 11:54   #5038
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Pampersy i emolium do kąpieli.
Wiesz ona nie musi nic kupować- nie ma takiego obowiązku przecież. Tylko lekko wkurzające jest jej gadanie-" trzeba kupić Mani (i tu wymienia co)"....był już kocyk, skarpetki, leżaczek, fotelik samochodowy , wózek. Wszystko to oczywiście dostaliśmy. Włącznie z tym ze skarpetki i kocyk wysłała z Angli mama naszej koleżanki. Obca kobieta przysłała z końca Europy skarpetki, a babcia nie umie przywieść z końca miasta
...
Haniu, jasne, że ona nie ma obowiązku nic kupować... ale tego typu komentarze, jak piszesz, to przegięcie.
Że też jej nie głupio - jedyna wnuczka

Hania

Stary 2012-04-19, 12:00   #5039
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie objawy mogą wystąpić, ale nie muszą. Poza tym poziom TSH nie jest stały, być może w tamtym czasie miałaś niższy. Ciężko powiedzieć. Ja teoretycznie nie powinnam miesiączkować w ogóle z tym wszystkim, co mam, a mam cykle jak w zegarku. Także niewystąpienie jakiegoś z objawów nie przesądza sprawy.

Lekarz twierdzi, że ta cała "rozpierducha" nie może być spowodowana tylko jednym guzem w głowie, że musi być coś jeszcze, bo za dużo tych zmian.
U mnie to ewentualnie te problemy emocjonalne, zmęczenie, brak energii życiowej, sucha, szorstka skóra w niektórych miejscach. Mam bladą skórę i sińce pod oczami, łatwe marznięcie, ale też bez przesady. Nadwagi wprawdzie nie mam, ale myślę, że przy moim sposobie odżywiania się powinnam spokojnie ważyć mniej.

Cytat:
Emi u mnie w rodzinie kasę się daje. Ja jako mama też wolałabym kasę. No chyba że by mi czegoś brakowałao- ale ja z tych co mówi bez ogródek czego potrzeba. Jak Mala będzie miałą 6 miechów na pewno będę potrzebowała krzesełka do karmienia np.

Dla 1,5 rocznego nie mam pojęcia. Dla mojego chrześniaka jak był w tym wieku kupowałam taką kierownicę edukacyją i dałam 500 zł.

No ale wszyscy robią chrzciny z objadem w knajpie to mniej nie wypada dać.

Zresztą my mamy chrzciny córeczki mojej kuzynki za tydzień i daję 500 zł- bez prezentu bo Mala wszytsko ma.
My na roczek małej poprosiliśmy o kasę - założyliśmy specjalne konto oszczędnościowe i tam wpłaciliśmy wszystko.
Na chrzest też dostaliśmy kasę plus jakieś drobiazgi typu książka z zabawami dla dzieci, album na zdjęcia itp.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-04-19, 13:37   #5040
czarna.noc
Wtajemniczenie

Czy wy tez sie dzis tak zle czujecie? Chyba cisnienie leci na pysk, bo dzis ledwo sie w lozka zwloklam o 8.55
Cytat:

Tak, dojazd jest slaby. Ja lubie Ikee, nie lubie tłumow, ktore tam przychodza ale ja ogolnie kocham wszystkie pierdółki do domu, jestem spaczona
Cytat:
Straszne. Dobrze, ze juz trafilas do rozsadnego lekarza i jestes w trakcie leczenia. Podziwiam, ze masz taka pogode ducha, i zycze samego zdrowia.
Ja sie boje tych tematow, odkad moja Mama zachorowala. Nie wiem, czy umialabym przez cos podobnego przejsc jeszcze raz.

Asiuk, moze Ty powinnas byc lekarzem, jesli Cie bardziej intryguja badania niz sie ich boisz Ja na pewno nie moglabym byc zadnym lekarzem
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości