|
|
#5011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
Wolę nawet się nie frustrować oglądaniem i mierzeniem
|
|
|
|
|
#5012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja caly czas mam momenty zszokowanego krzyku w myślach" kurde!!! ja mam dziecko!!!" Moja teściowa ma taki sposób bycia że nie musi nic robić- wystarczy że jest.
|
|
#5013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doskonale Cię rozumiem
|
|
|
|
|
#5014 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki : jakiś szybki pomysł na nadzienie do tarty z cyklu "na szybko"??
Na słono - obiad - i moze jakas inna niż zwykle robię czyli pieczarki czy brokuł. |
|
|
|
#5015 | |
|
Zakorzenienie
|
To współczuję że mnie rozumiesz
![]() Kurde to jest czlowiek którego nie da się lubić. I to nie to że ja jestem uprzedzona. Ona nie ma żadnych koleżanek, z rodziną kontaktu nie utrzymuje. Własny syn nie odbiera od niej telefonów..robiąc w tym samym momencie herbatę teściowej mówiąc " mama musi do nas częściej przyjeźdzać" ![]() Cytat:
Moja ulubiona. Podsmażasz pora i boczek wykłądasz na tartę i zalewasz jak zwykle śmietaną i jajkami.
|
|
#5016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu, doskonale wiem o czym mówisz. Mój teść też nie ma żadnych znajomych, nikt go nie lubi w pracy, jego rodzina też go nie lubi. Własny syn również nie odbiera tel od niego - generalnie sytuacja kalka...masakra... a do tego oczywiście jest najmądrzejszy na świecie, wszystko wie najlepiej, na wszystkim się zna, a wszyscy dookoła spiskują przeciwko niemu
|
|
|
|
|
#5017 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
ja mam proste, lekko falujące się po spaniu (włosy myję wieczorem) dlatego rano prostuję, ale dużo czasu mi to nie zajmuje ![]() Cytat:
mnie koleżanka wyciągnęła na rolki teraz bolą mnie nogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, że mi na diecie też się robiło niedobrze od kawy ![]() Cytat:
tylko jedno mu trzeba przyznać.Za swoimi dziećmi (za mną chyba też ) pójdzie w ogień.
|
|
#5018 |
|
Zakorzenienie
|
noo troszeczke ale i tak dziekuje wszystko poszlo tak jak chcialam wiec dziekuje Wam za kciuki |
|
|
|
#5019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy tym Małej nie tyka bo się boi. Daje rady co kupić- a sama tylko o tym kupowaniu mówi. Jeszcze ma czelność przyjść i komentować co dostaliśmy. Ostatnio stwierdziła że leżaczek który Mała dostała od mojej siostry nie jest najlepszy bo źle się buja Super. Gratuluję.
|
|
#5020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dostaliście dla Mani w ogóle cokolwiek od niej? ja pierdziele - nie dziwię się, że nie masz ochoty mieć z nia kontaktu...tak jak właściwie ja z moim teściem..
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-04-19 o 01:35 |
|
|
|
|
#5021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekowac |
|
|
|
|
#5023 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Odebrałam wczoraj wyniki - wszystko w normie, jedynie w morfologii minimalnie obniżone MCHC i podwyższone PDW. No i delikatnie zwiększona ilość TSH - 4,33. Dziś idę do miłej pani - ciekawe, czy jakoś skomentuje tę tarczycę, jutro - do neurologa. W przyszłym tygodniu wybiorę się do mojego lekarza z wynikami. Generalnie to stwierdziłam, że muszę kiedyś oddać krew, bo chyba mnie kręci łażenie na badania krwi Na razie jednak nie mam co o tym myśleć. Kotku, super, że układa się po Twojej myśli
Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2012-04-19 o 08:19 |
|
|
|
#5024 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
No i jeszcze jedno - poziom TSH ma bardzo duży wpływ na samopoczucie - negatywny oczywiście |
|
|
|
|
#5025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normę mam podaną do 4,2. Myślę, że lekarz mnie wyśle do endokrynologa - i tak pewnie pójdę prywatnie, bo są ponoć duże kolejki.Miła pani kazała mi zbadać TSH bardziej pod kątem nadczynności, niż niedoczynności. Właśnie ze względu na samopoczucie. Faktem jest, że mam parę popularnych objawów zarówno przy jednej jak i drugiej dolegliwości. W ciąży miałam 5,33, ale zarówno ft3, jak i ft4 były w normie (ft3 bliżej dolnej granicy). Anty-TPO i anty-TG były wtedy w normie. |
|
|
|
|
#5026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim trafiłam do mojej obecnej lekarki, byłam u kilku innych i nie wykryli całej masy nieprawidłowości w moim organizmie, które dopiero pozwoliły zlokalizować tego guza u mnie. Nauczyłam się jednego - nie wolno niczego bagatelizować, nie wolno odpuszczać, trzeba konsultować wszystko i próbować dostać się do dobrych lekarzy (można w necie sprawdzić, którzy mają dobre opinie) |
|
|
|
|
#5027 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Asiuk, dobrze, że zrobiłaś badania! Ciągnij to dalej, skonsultuj
|
|
|
|
#5028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie byłam u endokrynologa. Cytat:
![]() Ja mam tak, że gdy są jakieś gorsze wyniki, to się nie martwię - bardziej mnie to intryguje, może to niezdrowe ![]() Jedynie w ciąży, gdy zbadałam wątrobę, przestraszyłam się, że Ewie może to poważnie zaszkodzić. |
||
|
|
|
#5029 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, Kotku, Niu, co Waszym zdaniem jest dobrym prezentem na chrzciny dla chłopca (w wieku 1,5 roku i 6 miesięcy)?
Zrobiłam wczoraj pomiar składu ciała: tłuszcz 23%, woda 56%, mięśnie 60%. Chcę zredukować ten tłuszcz ![]() Po drugim dniu 8 minut na mięśnie brzucha mam okropne zakwasy. Brzuch mam słaby, "ciągnę" szyją, więc nieciekawie mi dziś... Kotku, świetnie, że się dogadaliście po Twojej myśli! Miśku, prośba z innej beczki: wspominałaś kiedyś (chyba) o wyjeździe do Włoch nad morze - możesz polecić, albo wskazać jakąś małą miejscowość wypoczynkową we Włoszech? Przekopuję się przez fora i pytam wszystkich, może trafię na coś fajnego. Haniu, Xzora, może Wy macie jakiś pomysł? Nocko, wczoraj docierałam do Ikei godzinę i 15 minut. W związku z tym spotkałam się z TŻ pod Ikeą i pojechaliśmy do znajomych, bo już był czas, więc nawet nie przestąpiłam progu... Ja też nie byłam dawno w Ikei, ale nie powiem, żebym jakoś przepadała... Dziwna jestem
|
|
|
|
#5030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po 8 min ABS nie miałam nigdy żadnych zakwasów, zresztą o tym pisałam. Zawsze mnie to trochę drażniło, bo nie byłam pewna, czy dobrze ćwiczę. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Miśku, a jak to u Ciebie w ogóle się zaczęło? Od problemów z tarczycą właśnie? I jak wykryli u Ciebie guza? Ktoś mądry w końcu kazał zrobić badanie tomografem, rezonansem? |
|
|
|
|
#5031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://tanita.sportkonsulting.pl/go/...ita-um-073.htm To moje 3 podejście do 8 minut (zawsze były między nimi miesięczne lub dwumiesięczne przerwy). Przy pierwszym: pierwsze kilka dni zakwasy, a później już brak zakwasów. Drugie podejście: brak zakwasów. Trzecie podejście (teraz) zakwasy i trudność w zrobieniu niektórych ćwiczeń. Różnica polega paradoksalnie na tym, że rozgrzewam się 25 minut hula-hopem... |
|
|
|
|
#5032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwić się na zapas nie ma co, ale trzeba być czujnym Cytat:
Co do Włoch, to ja oprócz Rzymu i okolic była kilka razy, ale zawsze na wyspach, tak się jakoś składało a wyspy są po 1. droższe, po 2. tracisz więcej czasu na dojazd/dopłynięcie, po 3. masz tam ograniczone możliwości zwiedzania Cytat:
Zaczęło się od mojej kosmetyczki, która mi podpowiedziała, że wygląd mojej cery może świadczyć o jakichś problemach hormonalnych (olałam temat, ale za którymś razem się zmobilizowałam i poszłam do dermatologa - miałam takie dziwne wypryski wypełnione płynem, niby trądzikowe, ale nie do końca i tylko na szyi i linii żuchwy), a potem się posypało. Dermatolog skierował do endokrynologa, potem się bujałam ze dwa lata po różnych lekarzach, którzy mi tylko przepisywali leki na tarczycę, a ja tyłam i się zmieniałam. W końcu dostałam namiar na poleconą lekarkę, która na pierwszej wizycie kazała się rozebrać i oglądała mnie ze wszystkich stron, dokładnie wypytała o rzeczy, które nie miały dla mnie wcześniej znaczenia i dała mi milion skierowań na badania. Nie odpuszczała nawet jak początkowo nic nie wychodziło, bo była pewna, że jest coś jeszcze, no i w zasadzie już podczas pierwszej kilkudniowej serii w szpitalu potwierdziła mi kilka rzeczy a potem szło już z górki, z każdym badaniem i wizytą dochodziło coś jeszcze, aż w końcu doszła do tego guza i twierdzi, że to na pewno jeszcze nie wszystko, że prawdopodobnie coś mi się gdzieś jeszcze tworzy, ale jest na tyle małe, że aparatura tego nie wykazuje |
|||
|
|
|
#5033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam rodziców. Tylko obawiam się, że mogą nie udzielić żadnej konkretnej odpowiedzi. A jaka kwota, to dobra/standardowa kwota na chrzciny? * nie byłam na żadnych chrzcinach od 16 lat, pomijając chrzciny połączone ze ślubem rodziców, ale to było specyficzne dość... Dzięki za info o Włoszech. A może w Rzymie lub w Wenecji lub Florencji masz jakiś nocleg do polecenia? ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Współczuję przejść "leczniczych"! Wygląda na to, że dość przypadkowo wyszło, że coś w Tobie siedzi... Dobrze, że trafiłaś na dociekliwą lekarkę... |
|
|
|
|
#5034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że ja mam 50% tłuszczu ![]() Aaaa widzisz, może u mnie brak zakwasów spowodowany był po prostu zbyt małą ilością ruchu, żeby coś zaczęło faktycznie pracować? Cytat:
Mam suchą skórę na nogach, ze skłonnościami do rogowacenia.Ale jak wytłumaczyć, że nie miałam najmniejszych problemów z zajściem w ciążę? Czyli leczyłaś się na tarczycę? Ciekawe, czemu tak ciężko znaleźć dobrego endokrynologa ![]() Dlaczego lekarz sądzi, że jeszcze coś się u Ciebie nowego tworzy? |
||
|
|
|
#5035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5036 | |
|
Zakorzenienie
|
Emilko, raczej musiałabyś przyjąć jakąś kwotę, którą wy chcecie przeznaczyć po prostu. Każdy daje tyle, na ile go stać. My mamy za miesiąc komunię u chrześnicy tż i też nie wiem, co jej ostatecznie kupić Cytat:
Lekarz twierdzi, że ta cała "rozpierducha" nie może być spowodowana tylko jednym guzem w głowie, że musi być coś jeszcze, bo za dużo tych zmian. |
|
|
|
|
#5037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ona nie musi nic kupować- nie ma takiego obowiązku przecież. Tylko lekko wkurzające jest jej gadanie-" trzeba kupić Mani (i tu wymienia co)"....był już kocyk, skarpetki, leżaczek, fotelik samochodowy , wózek. Wszystko to oczywiście dostaliśmy. Włącznie z tym ze skarpetki i kocyk wysłała z Angli mama naszej koleżanki. Obca kobieta przysłała z końca Europy skarpetki, a babcia nie umie przywieść z końca miasta Emi u mnie w rodzinie kasę się daje. Ja jako mama też wolałabym kasę. No chyba że by mi czegoś brakowałao- ale ja z tych co mówi bez ogródek czego potrzeba. Jak Mala będzie miałą 6 miechów na pewno będę potrzebowała krzesełka do karmienia np. Dla 1,5 rocznego nie mam pojęcia. Dla mojego chrześniaka jak był w tym wieku kupowałam taką kierownicę edukacyją i dałam 500 zł. U nas daje się od 400 do 600 zł i do tego ewentualnie jakiś drobiazg. No ale wszyscy robią chrzciny z objadem w knajpie to mniej nie wypada dać. Zresztą my mamy chrzciny córeczki mojej kuzynki za tydzień i daję 500 zł- bez prezentu bo Mala wszytsko ma.
|
|
#5038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że też jej nie głupio - jedyna wnuczka
|
|
|
|
|
#5039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na chrzest też dostaliśmy kasę plus jakieś drobiazgi typu książka z zabawami dla dzieci, album na zdjęcia itp. |
||
|
|
|
#5040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czy wy tez sie dzis tak zle czujecie? Chyba cisnienie leci na pysk, bo dzis ledwo sie w lozka zwloklam o 8.55
Cytat:
ale ja ogolnie kocham wszystkie pierdółki do domu, jestem spaczona ![]() Straszne. Dobrze, ze juz trafilas do rozsadnego lekarza i jestes w trakcie leczenia. Podziwiam, ze masz taka pogode ducha, i zycze samego zdrowia. Ja sie boje tych tematow, odkad moja Mama zachorowala. Nie wiem, czy umialabym przez cos podobnego przejsc jeszcze raz. Asiuk, moze Ty powinnas byc lekarzem, jesli Cie bardziej intryguja badania niz sie ich boisz Ja na pewno nie moglabym byc zadnym lekarzem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

ale mam tak z kotkami. Wszystkie male kotki bym wziela i uchronila od zlego. 
doskonale Cię rozumiem 

mnie koleżanka wyciągnęła na rolki 

moja tesciowa tez mocna tylko w gebie a jak przychodzi co do czego to rznie glupa