Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2066 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 10:16   #61951
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a raz w tygodniu płukanka keratynowa będzie optymalna?
Ogólniki na zakręconym forum?
Naprawdę uj wi
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
u wszystkich tak pięknie dziś w codzienniku tylko nie u mnie a to wszystko przez płukankę z l-cysteiny.Mam pytanie do dziewczyn które jej używają bądź używały. Jak wyglądają wasze włosy po tej płukance? bo u mnie to jakiś koszmar jest...masakrycznie suche są aż skrzypia jak je dotykam, bardzo matowe i przykurzone zrobiłam wszystko według przepisu myślałam, że będzie fajnie...
Zareagowałaś jak człowiek normalnie porowaty na keratynę + przeproteinowanie :P Domieszaj co większego keratyne czy inny jedwab i daj dobrze emolientową odżywkę potem

Madia, TwojaKokaina - ładności
Cytat:
Napisane przez HoneyRose Pokaż wiadomość
Może zacznę od tego, że moja mama ma nie tylko kręcone, ale bardzo problematyczne włosy i skórę głowy:
Cześć już wiesz, że czekałaś właśnie na mnie
Mam tu chyba najbardziej wrażliwą skórę i 2/3 możliwych alergii świata Jeśli coś mi nie szkodzi to mała szansa że zaszkodzi komukolwiek, chociaż zawsze są wyjątki
Eksperymentuję na sobie i staram się nie dordzać na oślep ale każdy może się mylić, nie jestem lekarzem ;(
Trza mnie było przez PW gonić!!
Cytat:
1) Skłonność do podrażnień, alergii, łupieżu.
Skóra sucha czy tłusta? łupież suchy czy tłusty czy "łupież"- suche skórki?
EDIT: czyli sucha, więc może suche skórki - > nawilżać!
Najszybciej poradzę - przeczytaj mojego bloga wizażowego i zewnętrznego, oba linki w opisie na dole. Zwłaszcza wskazówki dla wrażliwców!
Skóra wrażliwa domaga się delikatnego traktowania (jeśli szampon BD Wam pasuje to git ;D ) i ochrony - żel lniany albo żel aloesowy z apteki np Gorvita, olejowanie skóry i włosów (najdelikatniejsze oleje: migdałowy, kokosowy, słonecznikowy, awokado, masło shea - ale te "czyste" np spożywcze, z ZSK, ze sklepów zielarskich)
Polecam odżywki, które można nakładać na skórę - np Bingo (shea, z glinką zieloną, z drożdżami)
Cytat:
2) Włosy na czubku głowy są przerzedzone, natomiast z tyłu są w znacznie lepszym stanie.
Primo lekarz, dwa - polecam maski z drożdży na porost i wcierki np Jantar bez alkoholu, suplementy dopiero jak zdrowie okaże się w porządku
Cytat:
3) Loczki są bardzo suche, łamliwe, ale wydaje mi się, że wypadają bez cebulek.
Tym bardziej oleje
Cytat:
4) Skłonność do powstawania kołtunów.
Poszewka z jedwabiu na poduchę
W miarę poprawy kondycji włosów problem z plątaniem powinien ustąpić
Cytat:
Mam jeszcze pytanie: jak często myjecie włosy? Mamie prawie w ogóle się nie przetłuszczają i z obawy o przesuszenie myje je raz na tydzień, ale chcę ją zmobilizować do częstszego mycia i jednocześnie do olejowania.
Co 2 a nawet 4 dni
Co drugi raz mama może włosy tylko odświeżać - np "umyć" żelem lnianym i nałożyć odżywkę
Cytat:
Edit: I jeszcze mam drobne pytanie odnośnie tego fragmentu poradnika z pierwszej strony:
"- nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną."
Ja poleciłam mamie przeczesywanie delikatnie palcami wilgotnych włosów, by rozsupłać kołtuny...czy dobrze postąpiłam?
Jeśli mama bardzo potrzebuje rano przeczesać to niech czeszcze deliatnie albo całkiem suche albo wilgotne z odżywką b/d
Moje sucholce wolą kremowe b/s niż psikacz. Np odżywka Fitomed, wystarczy odrobinę
Włosy wilgotne i gołe są bardzo delikatne
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
czy któraś z was używała glinki marokańskiej do mycia włosów? jestem ciekawa opinii
Na blogu mi ktoś pisał - zachwyty i ukojenie dla wrażliwej skóry
Cytat:
Napisane przez HoneyRose Pokaż wiadomość
Jutro kupię mamie cały arsenał kosmetyków. Na pewno będzie to olejek z Alterry i waham się nad kupnem jakiegoś szamponu ziołowego, który stosowałaby na zmianę z Babydream. Radical cieszy się dość dobrymi opiniami na KWC. Biorę również pod uwagę maski Wax.
Który wax? Mnie nie uczula tylko Drammock z Awokado

Co do samych kosmetyków - przejrzyj moje wpisy w dzienniku regeneracji strona 5 i 6. Tam podaję czego użyłam, dokładnie opisałam włosy itp - nóż da się wykorzystać moje zestawy?
Cytat:
Jak Wy radzicie sobie z poranną pielęgnacją?
Rozczesuje palcyma suche ;]
Jak jest krzywo i źle to rozczesuję suche grzebieniem o szerokich zębach, nakładam mokrymi palcami kropelkę b/s i zostawiam w spokoju ;]

Hej dzieweczki U mnie cały czas jakieś nieporozumienie na głowie :P
Napuszone, splątane i brudne ;] Co robię źle?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-04-18 o 10:20
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:36   #61952
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hej dzieweczki U mnie cały czas jakieś nieporozumienie na głowie :P
Napuszone, splątane i brudne ;] Co robię źle?
Kochana, opowiedz o tym, co testujesz przez ostatni miesiąc - bo pisałaś, że od miesiąca jest problem na moim blogu? Może pielęgnacja niedopasowana pod nową pogodę?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 11:43   #61953
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Też jako dziecko miałam włosy wiecznie ścięte do brody - gęste, ale cieniutkie i delikatne. Potem zapuściłam troszkę za ramiona i tej długości się trzymam - z dłuższymi nie radzę sobie kompletnie (plączą się niemożebnie).

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Swój chłop!
A punktem zapalnym między mną a moim obecnym randkowiczem jest to, że on koniecznie chce zobaczyć mnie w wyprostowanych włosach, a to jest z kolei niezgodne z moim światopoglądem
A propos. Zostaję czasem u swojego pana aktualnego na noc, rano trza umyć łeb i lecieć do pracy, a pod prysznicem stoi jeno head&shoulders.
Już myślałam żeby zacząć ze sobą wozić w samochodzie awaryjny kuferek z odżywkami to się skończy egzorcystą. Włosomaniactwo utrudnia mi życie.

Co do fryzury na drugi dzień. Ogarnęłam w miarę swoje fale, trzymają się dobrze przez dobę. Potem jest tragedia - pogniecione strąki i puch u nasady. Robię koka na czubku głowy i jest znośnie.
Stary 2012-04-18, 11:57   #61954
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, opowiedz o tym, co testujesz przez ostatni miesiąc - bo pisałaś, że od miesiąca jest problem na moim blogu? Może pielęgnacja niedopasowana pod nową pogodę?
Właściwie to po omacku.
Musiałam odstawić Bingo shea, chyba powoduje mi łupież? i zużywam co popadnie... w tym silikony i proteiny
powiedzmy że wygląda to tak:
-szampon łagodny ale z SLS / CB
-bogata odżywka, czy to Bingo z shea (shea), czy Yes to carrots (ekstrakty, emolienty, silikon), czy Wax avocado (awokado i elastyna; rozmiękczacz ale dokładam na długość coś co się normalnie sprawdza)
-płukanka - lniana, ksantanowa

ciągle albo kładę się spać z mokrą głową albo muszę suszyć i skalp mi marudzi ;] nie lubi suszarki i już ;]

Marzę o lekkie aloesowej odżywce do mycia ale coś takiego gotowego czego mogłabym używać nie istnieje... Antystatyki ;]

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Przeleciałam codziennik sprzed roku. Mało wpisów ;]
Ogólnie bogato przed myciem, szampon i prawie nic potem. Teraz nie mam kiedy

Stary 2012-04-18, 12:06   #61955
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Właściwie to po omacku.
Musiałam odstawić Bingo shea, chyba powoduje mi łupież? i zużywam co popadnie... w tym silikony i proteiny
powiedzmy że wygląda to tak:
-szampon łagodny ale z SLS / CB
-bogata odżywka, czy to Bingo z shea (shea), czy Yes to carrots (ekstrakty, emolienty, silikon), czy Wax avocado (awokado i elastyna; rozmiękczacz ale dokładam na długość coś co się normalnie sprawdza)
-płukanka - lniana, ksantanowa
Może Twoja niskoporowatość coraz mniej toleruje d/s? Moje to dosłownie na 5 minut d/s, bo tak to jest przyklapus pospolitus i przetłuszczus
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:11   #61956
AjriszMarta
Zakorzenienie

Na plątanie - trzeba zacząć spinać na noc. Cały czas zapominam kupić poszewkę śliską ;]
I do płaszcza ;] bo szura i się mechacą końcówki ;]
Albo niech wiosna przyjdzie to płaszcz sam odejdzie :P

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Może Twoja niskoporowatość coraz mniej toleruje d/s? Moje to dosłownie na 5 minut d/s, bo tak to jest przyklapus pospolitus i przetłuszczus
No właśnie jakoś po prysznicem zapominam ;]
Całą zimę myłam bingaczem i zostawiałam go na kilka minut, na to płukanka z gluta i było ;]
Zeszłą wiosnę myłam Hegronem z miodem. Teraz już nie mogę Hegrona :/ Przydałoby mi się coś podobnego: gliceryna i antystatyki a na tym koniec ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-04-18 o 12:15
Stary 2012-04-18, 12:13   #61957
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez lalinka23 Pokaż wiadomość
właśnie też jestem ciekawa Waszej rannej pielęgnacji, gdy do wyjścia jest tylko godzina, a trzeba umyć włosy. ja właśnie mam podobnie dzisiaj, i niestety nie ma czasu żeby dbać o włosy tak jak powinnam
Ja bez porannego mycia potrzebuję półtorej godziny na wyszykowanie się Ale nigdy nie myję rano, schną 2-3 godz a po suszarce mam puch więc odpada. Myję wieczorem, idę spać z suchymi, rano jest wielka reanimacja, czasami wielki wkurf, często ze złości warkocz.

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Już myślałam żeby zacząć ze sobą wozić w samochodzie awaryjny kuferek z odżywkami to się skończy egzorcystą.

Mi też włosomaniactwo utrudnia życie.
Np. dzwoni teściowa o 11 że może o 14 weźmiemy dzieciaka i pójdziemy razem do galerii handlowej. Szybko kalkuluję - olej na włosach, tak między laski nie pójdę, umyć i wysuszyć nie zdążę (plus wyszykować dzieciaka, sprzątnąć, zjeść) - więc sooory, nie idę. Teściowa oczywiście zdziwiona co tak długo można robić żeby się w trzy godziny nie wyrobić ale przecież nie będę jej tłumaczyć bo jeszcze gorzej mnie znielubi, pff

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Red, nic się nie bój Tylko bądź grzeczna, bo stoczymy z Maliniarką bój
Dobrze, będę już grzeczna

Kupiłam Alterrę z granatem, jutro potestuję. I chyba zrobię test z nieukładaniem włosów, sprawdzę co robią same z siebie.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:03   #61958
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
A propos. Zostaję czasem u swojego pana aktualnego na noc, rano trza umyć łeb i lecieć do pracy, a pod prysznicem stoi jeno head&shoulders.
Już myślałam żeby zacząć ze sobą wozić w samochodzie awaryjny kuferek z odżywkami to się skończy egzorcystą. Włosomaniactwo utrudnia mi życie.
oj a chociaż jakiegoś BD i jednej odżywki nie możesz mu podrzucić?
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:46   #61959
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
oj a chociaż jakiegoś BD i jednej odżywki nie możesz mu podrzucić?
Nie chcę się rozkładać u niego w łazience ze swoimi kosmetykami chociaż moja szczoteczka do zębów stoi tam już jakiś czas. To jeszcze nie ten etap.

Wiedźmo,
wieczorne olejowanie - nie ma mnie dla świata. Wołami z domu nie wywloką, choćby nie wiem co.
Stary 2012-04-18, 13:57   #61960
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Nie chcę się rozkładać u niego w łazience ze swoimi kosmetykami chociaż moja szczoteczka do zębów stoi tam już jakiś czas. To jeszcze nie ten etap.
a rozumiem rozumiem nie mniej myślę że BD i 1 odżywka w kobiecej torebce nie zrobi dużej różnicy... u mnie na stałym wyposażeniu torebki jest szczoteczka, pasta, płyn do płukania ust, dezodorant i leki które muszę rano zażyć - już kilka razy pozwoliło mi to na niewracanie po nocy skądś

co do wychodzenia lub nie z racji włosów to muszę się zaopatrzyć w suszarkę w końcu - włosy długie i długo schnące i w razie W nie mam nawet jak przyspieszyć wysychania....
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:05   #61961
lalinka23
Raczkowanie

hmm a jaka jest optymalna jednorazowa dawka olejku przy olejowaniu włosów?
nakładam zawsze po powrocie do domu i trzymam aż do następnego dnia, do rana. z tym że moje włosy wchłaniają wszystko i muszę czasami dokładać olejek, też tak macie?

Redhaired Witch też dzisiaj kupiłam Alterrę z granatem i też od dzisiaj testuję

Edytowane przez lalinka23
Czas edycji: 2012-04-18 o 14:07
lalinka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:36   #61962
Phoce
Flawless

Cytat:
nakładam zawsze po powrocie do domu i trzymam aż do następnego dnia, do rana. z tym że moje włosy wchłaniają wszystko i muszę czasami dokładać olejek, też tak macie?

Redhaired Witch też dzisiaj kupiłam Alterrę z granatem i też od dzisiaj testuję
Ja nie ale ja nakładam sporo olejku, gdyż mam gęste włosy i często te warstwy pod spodem są suche, więc rano po przebudzeniu moje włosy są b. tłuste

Ja za to będę testować odżywkę b/s Mrs Potters z aloesem
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:42   #61963
lalinka23
Raczkowanie

a, widziałam dzisiaj w rossmannie wodę brzozową z Isany, znacie może? stosowała któraś z Was?
Stary 2012-04-18, 14:43   #61964
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja nakładam na oko... Na wilgotne schodzi mniej, suche trudniej pokryć.
I też dokładam oleju i dopsikuję mgiełką w ciągu dnia, w ogóle siedzę w tym czasami dwa dni i dwie noce. Nie wiem czy takie dokładanie ma sens, czy stara warstwa i tak nic nie przepuszcza, ale czuję się niespełniona jeśli nie nałożę sobie czegoś na łeb

Stary 2012-04-18, 14:45   #61965
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

a ja podkradłam kuzynowi krem do włosów który robi efekt 'mokrej włoszki'
i mam zamiar zastosować i zobaczę efekty

przywiózł sobie 6 opakowań do Polski bo tutaj nie ma czegoś takiego
Stary 2012-04-18, 15:17   #61966
mahhysia
Raczkowanie

edit pomyłka

Edytowane przez mahhysia
Czas edycji: 2012-04-18 o 17:49
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:12   #61967
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

A w ogóle w kwestii olejowania to ile dajecie? u siebie zauważyłam najlepsze efekty, kiedy prawie kapał z włosów, ale to chyba przesada.... chociaż czasami mam ochote po prostu wziąc butelkę i po prostu wylac ja sobie na leb.

mialam dzis zajecia z ta babka w kreconych. Chyba jednak jakos o nie dba, bo ma pieknie uniesione od nasady chyba nie wytrzymam i zapytam w końcu

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:14   #61968
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja dziś tak się przejęłam, że nie mam żelu mrożącego i muszę go szybko kupić, że zapomniałam ugotować gluta

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:41   #61969
hahihehy
Rozeznanie

Ja chyba też muszę ugotować, bo się kończy
I dochodzę do wniosku, że pielęgnacja włosów to w moim przypadku uzależnienie. Na przykład wczoraj rano umyłam włosy, a po południu użalałam się, że nie mogę ich naolejować, bo są jeszcze świeże. Wcieranie różnych substancji we włosy i skórę głowy sprawia mi niebywałą przyjemność.
To już choroba

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-04-18 o 16:46
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:49   #61970
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
chociaż czasami mam ochote po prostu wziąc butelkę i po prostu wylac ja sobie na leb.

A próbowałaś olejowania poprzez zanurzenie włosów w misce/talerzu z wodą i olejem?
Ja daję sporo bo lubię czuć, że naolejowałam a nie chce mi się cackać z każdym pasemkiem osobno. Więc sru, leję po długości i wcieram.

Stary 2012-04-18, 16:50   #61971
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

a w jakich proporcjach woda/olej?
Stary 2012-04-18, 17:32   #61972
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja u swojego TŻ-a mam już półeczkę kosmetyków I przy okazji pilnuję żeby TŻ miał cały czas dobry szampon i dobrą odżywkę. A jak mu się coś skończy, to dowożę
Stary 2012-04-18, 17:36   #61973
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez WeWlasnejOsobie Pokaż wiadomość
a w jakich proporcjach woda/olej?
Nie wiem, w konsystencji rosołowej Ja mieszałam olej z sokiem aloesowym, dwa w jednym.
Tutaj na blogu dziewczyna opisuje tę metodę: http://blondhaircare.blogspot.com/20...enna-rada.html

Stary 2012-04-18, 17:55   #61974
mahhysia
Raczkowanie

Dzisiaj sobię przeciążyłam wlosy reanimatorem ze szkrzypem i wyglądałam po prostu ,,zacnie"

Do tego strasznie denerwuje mnie to, że nie chcą mi się kręcić włosy tuż przy twarzy, jak reszta mi się ładnie sfaluje to toto wisi takie nijakie, proste i straszy, czasami podpinam to do tyłu, ale i tak nie za fajnie to wygląda. Generalnie najlepiej mi się kręcą włosy na karku i płacie potylicznym (zawsze miałam tam piękne loczki), a gdzie indziej proste siano Może jak trochę dłużej będę działać w CG to się skręt polepszy, oby!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1240129.jpg (20,7 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez mahhysia
Czas edycji: 2012-04-18 o 18:50
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:56   #61975
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

A próbowałaś olejowania poprzez zanurzenie włosów w misce/talerzu z wodą i olejem?
Ja daję sporo bo lubię czuć, że naolejowałam a nie chce mi się cackać z każdym pasemkiem osobno. Więc sru, leję po długości i wcieram.
Ostatnio nalałam sobie miks olejowy do szklaneczki i jak zrobiłam po pasmach (bo to przy okazji je rozdziela, mogę wygładzić palcami każde pasmo i czuję gdzie dolać) to jak mi zostało na dnie to BACH! w to końcówki.
Ale mam dziś fajne, mięciutkie... tylko tyły oczywiście szorstkie, naprawdę, należy się im butla z olejem

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:16   #61976
Maliniarka
Zakorzenienie

a tam, mam dość, w domku włosy super (nawet po spaniu), wyszłam na dwór trochę pochodziłam na tym wietrze: przyklap, odstawacze, rozkręt...aj tam taka zabawa :x

kiedy w końcu będzie ładnie?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:29   #61977
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a tam, mam dość, w domku włosy super (nawet po spaniu), wyszłam na dwór trochę pochodziłam na tym wietrze: przyklap, odstawacze, rozkręt...aj tam taka zabawa :x

kiedy w końcu będzie ładnie?
Ty już wiesz za co...

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Ale mam dziś fajne, mięciutkie... tylko tyły oczywiście szorstkie, naprawdę, należy się im butla z olejem
Aaaaaaaaaaa! Twoje włosy w codzienniku! jakie piękne na ostatnim zdjęciu

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:30   #61978
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Próbuj, próbuj Ja też pewnie za jakiś czas się za elastyczny wezmę. Jak mi się gumowy skończy
Wczoraj byłam w Rossmannie, ale nie było żadnego z żeli Joanny. Więc dziś znów użyłam mrożącego

Cytat:
Zdrowy tłuszcz jest wskazany Za to np. tłuszcze trans nie. A te często są w margarynach, które są tam polecane Ogólnie margaryna jest dość kontrowersyjna, wiele osób mówi o jej szkodliwości. Lepiej uważać.
No i wegetarianie powinni pamiętać, że margaryny dostępne na polskim rynku nie są wegetariańskie.
Już dawno wyrzuciłam z lodówki wszelkie margaryny. To według mnie całkowicie zbędny produkt spożywczy
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam dzisiaj 4 lokaski, w tym jedną, która miała prześliczny drobniusi skręt na dole, a na górze rozprostowane sianko aż chciałam jej powiedzieć, żeby do nas przyszła i zmieniła pielęgnacę itd itp...ale zabrakło mi odwagi teraz się czuję, jak osoba, która nie udzieliła pomocy na miejscu wypadku

jestem nieśmiała?
Ja myślę, że postąpiłaś słusznie. Nie da się zbawić każdego loka, a możliwe, że usłyszałabyś coś niemiłego.
Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
To napewno nie nieśmiałość, moje 2 przyjaciółki mają loki i zupełnie nie wiedzą co z nimi robić, a i tak nie wspominam o pielęgnacji. Po pierwsze i tak nie zrozumieją, a po drugie będą się na mnie patrzeć jak na kosmite, po co ja (przy ich lokach prostowłosa) stosuje pielęgncje dla zakręconych dodam że jedna z nich rozczesuje góre włosów, bo z dołem se nie radzi i pod tą rozczesaną warstwą ma takie piękne spręzynki, poprosiłam ją raz żeby spróbowała ich nie poczesac na to ona "coś ty, bede wygladała jeszcze gorzej". Nie to nie
Znam kogoś, kto też nosi rozczesany wierzch i przepiękne sprężynki pod spodem. Ech, gdybym ja miała takie włosy

Ale wiecie co, może zabrzmię kontrowersyjnie, ale uważam, że czasem rozczesane lub spuszone loki mogą wyglądać fajnie. Ale warunek jest taki, że muszą być bezwzględnie zdrowe i zadbane. Czasem widuję fajne stylizacje w kolorowych magazynach.
I sama też nie mam ochoty stawać na rzęsach, żeby włosy były całkowicie gładkie. Szczególnie jeśli ma się to wiązać z przyklapem

Kupiłam znienawidzonego Babydreama dokładnie rok temu, jeszcze przed CG, wywaliłam połowę butelki, bo miałam same nieprzyjemnne doznania po myciu - włosy matowe i szorstkie a skalp swędzący. Ciekawa jestem, czy coś się zmieniło w odczuciach, na razie umyłam głowę i schnę
Stary 2012-04-18, 19:30   #61979
ewcia1807
Zakorzenienie

Scintilla_Felis ale masz piękne włosyyyyyy

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 19:41   #61980
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w Rossmannie, ale nie było żadnego z żeli Joanny. Więc dziś znów użyłam mrożącego
Ja właśnie nie wiem gdzie dostać Joanne z lnem, szukam szukam i znaleźć nie mogę.

Scintilla_Felis masz tak cudowne włosy, że możesz mi je oddać i ta długość
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości