Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 14:54   #3481
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
rozumieć nie no to taki symboliczny prezencik to siur

nie no wiadomo, że szkoda oddawać jak coś porządnego jest, ale fakt jest faktem, że czasem ludzie to by za darmoche chcieli porzadny ciuch tylko dlatego że uzywany

Nikotynka buahahhaha
Zuzia rzoNdzi
wszystkie na wdechu prężą się przed obiektywem a Zuzia z grubej rury pokazała to co każda ma a boi się pokazać włącznie ze mną

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

kurcze a ja sama nie wiem co mam robić, bo zwiększyłabym mu bo podaję mu z łyżeczki więc wiadomka że coś tam się ostaje na niej, lekarka mam wrażenie, że zbagatelizowała to myślicie że jak mu dam co 3 dni dwie kapsułki to mogę mu jakąs szkodę wyrządzić?
muszę swojego tygrysa prążkowanego do klubu wstawić ale też się trochę wstydzę

no i właśnie za to Zuzia brawa dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Mój jak już uśnie w ciągu dnia, to o różnych godzinach.

Jaki mnie wczoraj ból głowy dopadł, że dosłownie nic nie mogłam zrobić. Ledwo Wojtka umyłam... Dosłownie modliłam się o to, żeby po karmieniu od razu usnął. Myślałam, że zwymiotuję Na szczęście do kolejnego karmienia ju mi przeszło.

Dzisiaj byliśmy u pediatry, bo Mały ma ciągle strasznie suchą skórę. Poprzednim razem dostaliśmy jakąś maść robioną i teraz też. Mam nadzieję, że w końcu coś mu pomoże. No i mam go smarować 4 razy dziennie! Już widzę jak Wojtuś będzie się cieszył z tego ciągłego rozbierania i ubierania :/
też mam taką maść robioną i my mamy smarować 5 razy dziennie ale to jest niewykonalne. Jak 2-3 mi się uda to uważam, że jest dobrze

w ogóle przechodzimy okres wypadania włosków pierwszych i jest masakra bo cały czas Natala ma te włoski w buzi i muszę wyskubywać jej, żeby ich nie jadła

aa i pisałam, że jest niespokojna a tu się okazało że się zesrutała i dlatego
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:03   #3482
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
aaa

Zuziu normalnie kocham Cię za zdjęcie w k. pod tytułem: jak siąde :P
jesteś Boska

Cytat:
Nikotynka buahahhaha
Zuzia rzoNdzi
wszystkie na wdechu prężą się przed obiektywem a Zuzia z grubej rury pokazała to co każda ma a boi się pokazać włącznie ze mną
ja wstydu nieznaju oj tam oj tam
teraz powinnam sie sfotografowac przed i po 'jak zaloze majty obciskajace'
Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam nową sukienkę Dodatkowo była promocja i za wydane 150zł miało się obniżoną cenę o 50zł i takim sposobem bluzkę mam do niej gratis No i pochwalę się, że to rozmiar 36, więc nie jest ze mną jeszcze tak źle

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:44   #3483
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kropeczka ja tez sie boje jezdzic. Nie raz próbowałam po polnych drózkach i o mało auta nie rozwaliłam. Ale najwyzszy czas wziac to na powaznie i wreszcie zrobic to prawko

Za jakis miesiac juz bede miala jazdy, heh :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 16:58   #3484
pearpearl
Wtajemniczenie

Siema!

Jaska odpalilam Tesciowce, wiec mam chwilke na łizaż

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nie wiem, sprobuj choc male ilosci odciagac a jak zobaczysz ze sie nie najadl to daj mu odciagniete wtedy

ide na panienski kolezanki

ja bede konczyc karmienie przed powrotem do pracy wiec do pol roku zamierzam meczyc sie....
kurde, ja tu chcialam zapasy robic, a sie okazalo, ze jakis kryzys u mnie nastal i teraz odciagam po to, zeby rozbujac laktacje, bo wydaje mi sie, ze cycki ciagle miekkie, a Maly nienajedzony

tez bym poszla na jakis panienski, ale u mnie nikt sie nie chce hajtac

no to za pol roku

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Hej Pear!
fajnie, że wpadłaś. Nie dołuj się - nie ma dzieci idealnych! Dobrze, że tż Ci pomaga
Dziś mija tydzień na Kembrydżu! Jutro podam wynik wagowy i wymiary

Pear byłam dziś w fashion house w Piasecznie. Są fajowe ciuchy i buty - polecam sklep Bianca (ciuchy Olsena). Dziś kupiłam śliczną chustę na wiosnę - ciemny fiolet i turkus (moje ulubione kolory). Mi tż obiecał zrobić ze mnie ludzi na koniec czerwca - przed powrotem do pracy. Ale warunkiem jest schudnięcie.

dziekuje
Wlasnie mamy tam zamiar pojechac z tztem, tylko trzeba wczesniej dogadac sie z Tesciowa, czy kupi od nas Jaska na pol dnia

A jak wyniki??? Moze juz podalas, ale ja nadrabiam stronami, wiec nie doczytalam

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 17:05   #3485
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hejka!!

Melduje sie po urlopie w PL.

Droge do PL(700 km)prawie przespal.Dwie ostatnie godziny trzymalam go na kolanach bo juz sie wiercil.I tak dlugo wytrzymal w foteliku 6 godzin.
700 km no pięknie
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 17:24   #3486
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny no to melduję:
minus 2,8 kg
na wysokości pępka -1,5cm
biodra -2cm
udo -1cm
łydka -1cm
fiu fiu

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
super, że mały przespał drogę prawie
To jednak jedziesz z Kiniolcem do tzta ???
Moze juz o tym pisalas, ale ja nie na czasie
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
po wczorajszym Igorowym NIESPANIU nocka lajtowa poszedł spac po kąpieli (zasnął jak kamień), obudził sie o 5.30, zjadł i spał do 8.45 zjadł, pobawilismy się o 10.30 znów zasnął i obudził się chwilę po 11, zjadł i tak się zesrutał ze masakrreejszyn bodziak, spodnie, bluzka do prania tylko skarpetki się uchowały
No to Igor moze sobie z Jaskiem lape podac. Moj sie tak zasral, ze nawet na reku mial, a pozniej jak juz go tz przebieral, to i nawet na buzi

Cytat:

dziewczynki czy Wasze dzieciaczki mają drzemki w dzień o konkretnych godzinach czy jak wypadnie??
jak wypadnie

Cytat:
Nikotynka buahahhaha
Zuzia rzoNdzi
ikzaktli !!!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
muszę swojego tygrysa prążkowanego do klubu wstawić ale też się trochę wstydzę
ja rozstepow sie ustrzeglam, ale za to zwis brzuszny zwisa jak ta lala

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
w ogóle przechodzimy okres wypadania włosków pierwszych i jest masakra bo cały czas Natala ma te włoski w buzi i muszę wyskubywać jej, żeby ich nie jadła
moj Jasiek stracil wloski z przodu - kazdy sie dziwi, bo normlanie wycieraja sie z tylu
wyglada jak maly Benjamin Button

Cytat:
ja wstydu nieznaju oj tam oj tam
teraz powinnam sie sfotografowac przed i po 'jak zaloze majty obciskajace'
albo z zalozonym pasem i bez

ja z pasem jestem laseczka
bez - 5 miesiac ciazy

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Nikotynko, przypomnialo mi sie, ze mialam sie Ciebie pytac, czym wyszczuplajacym/antycelullitowym,etc mozna sie smarowac karmiac piersia???

I jeszcze pytania do tych, co chustuja. Jakie i ile wiazan stosujecie? Jedno czy kilka? Jak dlugo Wasze dzieci wytrzymuja w chuscie?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Jeju, sorry, ze tak truje, ale przypomnialo mi sie kolejne pytanie, tym razem do tych na diecie bezmlecznej.
Co jecie na obiad, bo ja juz na krupnik, pieczonego indyka i potrawke z kurczaka,cukinii, marchewki i selera patrzec nie moge

Stary 2012-04-18, 18:20   #3487
uska000
Zadomowienie

Cytat:
rozumieć nie no to taki symboliczny prezencik to siur

nie no wiadomo, że szkoda oddawać jak coś porządnego jest, ale fakt jest faktem, że czasem ludzie to by za darmoche chcieli porzadny ciuch tylko dlatego że uzywany

Nikotynka buahahhaha
Zuzia rzoNdzi

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

kurcze a ja sama nie wiem co mam robić, bo zwiększyłabym mu bo podaję mu z łyżeczki więc wiadomka że coś tam się ostaje na niej, lekarka mam wrażenie, że zbagatelizowała to myślicie że jak mu dam co 3 dni dwie kapsułki to mogę mu jakąs szkodę wyrządzić?
ja daje codziennie po 2 kaspulkki tzn rano i wieczorem tak mi kazala pediatra bo mowi ze on duzy

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:23   #3488
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Jeju, sorry, ze tak truje, ale przypomnialo mi sie kolejne pytanie, tym razem do tych na diecie bezmlecznej.
Co jecie na obiad, bo ja juz na krupnik, pieczonego indyka i potrawke z kurczaka,cukinii, marchewki i selera patrzec nie moge
Pear jak chcesz to wyślę Ci do picia dla Ciebie Bebilon Pepti albo Nutramigen - zamiast normalnego mleka jak skosztujesz od razu uznasz, że indyk i marchewka są najlepsze na świecie.

Moja Mucha Pluja nie lubi leżeć na macie edukacyjnej! Co za łoś!
ciągle wyje na niej

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:39   #3489
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
fiu fiu

To jednak jedziesz z Kiniolcem do tzta ???
Moze juz o tym pisalas, ale ja nie na czasie
No to Igor moze sobie z Jaskiem lape podac. Moj sie tak zasral, ze nawet na reku mial, a pozniej jak juz go tz przebieral, to i nawet na buzi

jak wypadnie

ikzaktli !!!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

ja rozstepow sie ustrzeglam, ale za to zwis brzuszny zwisa jak ta lala

moj Jasiek stracil wloski z przodu - kazdy sie dziwi, bo normlanie wycieraja sie z tylu

albo z zalozonym pasem i bez

ja z pasem jestem laseczka
bez - 5 miesiac ciazy

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Nikotynko, przypomnialo mi sie, ze mialam sie Ciebie pytac, czym wyszczuplajacym/antycelullitowym,etc mozna sie smarowac karmiac piersia???

I jeszcze pytania do tych, co chustuja. Jakie i ile wiazan stosujecie? Jedno czy kilka? Jak dlugo Wasze dzieci wytrzymuja w chuscie?

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Pear Kochana możesz się smarować czym chcesz byle nie po cycochach

ja też chustuję i wiążę się na kieszonkę tylko bo tak póki co umiem
wiążę się tak:

http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6544hwA

moja wytrzymuje w chuście tak do godziny :P potem się wierci :P

a ja też jestem na diecie bezmlecznej i jem ziemniaki, karmelizowaną marchewkę na oliwie i kurczaka/ indyka - albo smażonego na oliwie albo gotowanego albo sznycelki tyle, że bez jajka i bułki tartej ( robię kulki z samego mięsa i na patelnię
ja zup nie mogę jeść na miesie nawet bo młoda nie toleruje
Stary 2012-04-18, 18:50   #3490
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
co to za kuń o którym piszecie?
Pluszak-usypiacz z FP: http://allegro.pl/konik-morski-fishe...275966670.html
Super działa na większość dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwile, zeby dac Wam znac, ze jestem, zyje, mam sie dobrze

Neta mi odłaczyli, a , że mamy taki jakby prywatny od sąsiada to zanim on nam tego neta włączy to mija zawsze tydzień, czasem więcej, bo taki zalatany.

Ja wczoraj byłam na pierwszych wykładach na prawo jazdy i jestem diabelnie z siebie dumna

Dziś idziemy z Lilką na bioderka.

Mała rosnie i rosnie co raz bardziej się smieje
Cześć

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A moja bratowa która jest w 36tc wlasnie jedzie do szpitala z bardzo wysokim cisnieniem Juz jakis czas jest tez strasznie opuchnięta, oby to nie zatrucie tfu tfu 3majcie kciuki o małego Tomusia !

Cytat:
Bambusek on zaczął świrować mi kiedy poszłam 1 raz do gina na przegląd, nie padało wtedy w ogóle zajrzę dziś, żeby zobaczyć, czy coś nie leci
To nie pomogę

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Za trzy tygodnie znowu jedziemy,bo chrzesniak TZ ma komunie.Jak nie bedzie szczepien to zostaje miesiac w Polsce a TZ wraca do DE bo musi pracowac.Nie wiecie ile kasy trzeba dac na komunie jak sie jest chrzesnym?
Nie odpowiem ile TRZEBA dać, bo wg mnie to nie jest okazja do wymagań finansowych
Generalnie jestem przeciwniczką wielkich prezentów z tej okazji... Ja będę w tej sytuacji za kilka lat i na pewno nie dam pieniędzy, zobaczę czym maluda się zainteresuje do tego czasu i pomyślę.

Niestety z biegiem czasu wymagania rosną - za naszych czasów (ja jestem rocznik 85) dostawało się kilkadziesiąt zł, jakieś drobiazgi typu album, książka itp. i każde dziecko się cieszyło, a teraz nastawiają się na prezenty i potem licytują które dostało więcej i lepsze

Cytat:
minus 2,8 kg
biodra -2cm
udo -1cm
łydka -1cm

no no

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
http://www.bobovita.pl/poradnik

zamowilam temu przyszlo mi dzis kaszka, deserek i herbatka
ja się zgłaszałam i jakoś nic nie dostałam

Cytat:
dziewczynki czy Wasze dzieciaczki mają drzemki w dzień o konkretnych godzinach czy jak wypadnie??
Nasz najczęściej ok. 12 ma kimę, a potem różnie... dziś np. teraz zalicza 3 drzemkę, tyle, że poprzednie były po 30 minut

Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam nową sukienkę Dodatkowo była promocja i za wydane 150zł miało się obniżoną cenę o 50zł i takim sposobem bluzkę mam do niej gratis No i pochwalę się, że to rozmiar 36, więc nie jest ze mną jeszcze tak źle

My mamy wesele w tą sobotę i planuję nakarmić go przed ślubem (ślub o 18.00), potem jechać do teściów (bo u nich będzie Mały), znowu go nakarmić i jak uśnie, to powinien pospać najkrócej do 1.00. Jakby załapał picie z butelki, to pewnie bym się wybawiła na tym weselu, ale on woli mojego cycusia, więc będę musiała kombinować.
za kieckę

co do wesela, to gdyby było na miejscu, to na bank bym się zerwała na wizytę u synka, ale jedziemy ok. 2 godz w jedną stronę, więc nie ma opcji
i tak będę musiała przynajmniej ze 3 razy odciągnąć mlesio, bo już widzę te plamy na kiecy, a poza tym nie chcę przez tą jedną dobę zepsuć laktacji

weszłam do rossmana zobaczyć na herbatki hippa, bo cały czas mały pije ułatwiającą trawienie albo koper, ale kolejne dopiero po 4 m-cu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:11   #3491
Haniula
Zakorzenienie

Wiecie co, jakiś kiepski dzien dzis mam
Od rana napitala mnie głowa, potem ta moja bratowa w tym szpitalu,a jeszcze pozniej dowiedzialam sie ze jedna moja znajoma musiała urodzić martwego synka w 8 miesiacu ciąży ! Mały owinął sie pępowiną i zmarł w brzuszku. Tragedia straszna. Ona chodziła w ciązy razem ze swoją siostra a ta wczoraj urodziła syna. Nawet nie umiem sobie wyobrazic jak ona sie czuje. I radośc i tragedia w jednym czasie i jednej rodzinie. Szczęscie w nieszczęściu ze ma już jedną córke, to nie może się załamać- dla niej
Cały dzien o tym myśle

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-18 o 20:12
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:25   #3492
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pear jak chcesz to wyślę Ci do picia dla Ciebie Bebilon Pepti albo Nutramigen - zamiast normalnego mleka jak skosztujesz od razu uznasz, że indyk i marchewka są najlepsze na świecie.
pokarm dla rybek ??
Cytat:
Moja Mucha Pluja nie lubi leżeć na macie edukacyjnej! Co za łoś!
ciągle wyje na niej
napisz, jaka masz, zebym wiedziala, jakiej nie kupowac

Cytat:
Pear Kochana możesz się smarować czym chcesz byle nie po cycochach

ja też chustuję i wiążę się na kieszonkę tylko bo tak póki co umiem
wiążę się tak:

http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6544hwA

moja wytrzymuje w chuście tak do godziny :P potem się wierci :P

a ja też jestem na diecie bezmlecznej i jem ziemniaki, karmelizowaną marchewkę na oliwie i kurczaka/ indyka - albo smażonego na oliwie albo gotowanego albo sznycelki tyle, że bez jajka i bułki tartej ( robię kulki z samego mięsa i na patelnię
Dziekuje za odp Kochana Czyli te niby spalajace tluszcz eveline wszystkie wchodza w rachube?

O, to ja tez wiaze tylko na kieszonke, bo tez na razie tylko tak umiem.
Pozniej, jak Jasiek bedzie starszy,bede chciala wiazac plecaczek. No i moj podobnie wytrzymuje w tej chuscie ok. godziny. Troche krotko... Teraz nie wiem, czy wybrac sie z nim na spacer w tej chuscie, bo jak mi sie rozryczy, a ja bede daleko od domu to lipa troche...

Ja nie jem nic smazonego Boje sie kolek, dlatego staram sie albo na parze gotowac miesko, albo piec. Tzn tak naprawde to tesciowa albo tz tak robia, bo nie mam czasu na gotowanie
Czasami szukam czegos tutaj lub tez tutaj

Stary 2012-04-18, 20:25   #3493
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziś moja córa była 4 h na spacerze szwagra wygnałam żeby bujał na dworzu i pilnował, a o 16 wyszłam ja do apteki 3 km dalej kupiłam zagęszczacz i małej daje bo mnie wnerwia z tym ulewaniem

Moja TEŚCIOWA mi wczoraj dowaliła(nie było mnie długo w domu, może miała małej dość nie wiem), że ja ZEPSUŁAM małą niby tak żartem powiedziała, ale nie rozumiem jej. Powiedziałam, że to nie jest noworodek gdzie tylko je i śpi i tak w kółko, tylko teraz potrzebuje uwagi, trzeba pokazać, pobawić się i mało śpi i króciutko
Wychodzę o 16 teściówa wraca i mówię, że z moim zepsutym dzieckiem wychodzę oh oh teściowa musi ją zobaczyć a ja się pytam czy babcia da radę się zrobić bardziej zepsuta niż jest "idź bo cię w dupe kopnę" i teraz jej dosrywam, że mam zepsute dziecko a ona się wkurza żarcik taki - zrozumiała w końcu zepsuta babcia

Pearl wyjeżdżam, ale nie wiem kiedy... może pod koniec maja

Bambusek no trudno

Kamciurka to Ty już pracujesz??

muszę zajrzeć do klubu bo nie wiem kogo tak chwalita

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:45   #3494
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha Anabelita bo zapomniałam napisać
no naszczęście się udało z karuzelą załatwić to
a tobie niesprawiedliwie dała neutrala bo z twojej strony wszystko było ok wiec ja bym to jeszcze zgłosiła na allegro tą sprawe, rany jak mnie tacy ludzie wkurzają powinni miec odrazu blokowane konta za takie coś
a ja już to olałam, w sumie to nigdy nic nie sprzedawałam tylko kupuję, to mi te opinie koło tyłka latają no ale jakby mi wieśniara dała negatywa to bym się wkurzyła i od razu bym do all pisała.

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Też miałam ten dylemat ostatnio.Synek jest na aptimilu pędzony więc posiada te mleko witamine D,ale z dwa dni temu pisałam do znajomej,która ma 2 dzieci i karmiła również sztucznym mlekiem i nie dawała im witaminy D,bo mm posiada witamine D-pytała się o to polskiego pediatry.Mi mama przywiozła witamine D,ale niedawałam jeszcze dziecku.
Ja karmię NAN1 a pomimo to pediatra kazała dawać wit.d Mówiła, ze można przerwać jej podawanie jak dziecko przebywa dużo na słoneczku.

Cytat:
I muszę się pochwalić jaka jestem "gienialnia" (pewnie już na to wpadłyście wcześniej, mi to zajeło 3,5 miesiąca):
ponieważ mało siedzimy z Alanem w domu, ciągle gdzieś śmigamy, to potrzebowałam ciepłej wody do robienia mm w terenie. Oczywiście termoopakowanie LOVI to beznadzieja (woda zimna po godzinie). Zatem zakupiłam zwykły termos o pojemności 350 ml (czyli akurat styka wody na 3 porcje mleka, czyli na cały dzień poza domem - mieszam gorącą z termosu i mam zimną w butli). Dziś po 8h woda w termosie była nadal gorąca!
Ja też muszę się zaopatrzyć w taki termos. Mam styropianowe termoopakowanie i o kant rozbić takie badziewie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
moja też, ale chyba podłapała odemnie bakterię, więc dzwoniłam do dr. czy mogę jej podać moje krople, mogę i zobaczymy jak wstanie czy coś jej to dało
Mi najbardziej pomogła sól fizjologiczna, na początku często jej przemywałam oczko wacikiem z solą fizj. ale od tego tarcia oko miała czerwone i jeszcze bardziej spuchnięte, teraz jej zakrapiam i rezultaty są od razu widoczne
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bartek ostatnio ma następną fazę gadania. Teraz krzyczy ,jest bardzo głośny...

Teściowa wczoraj dzwoniła i pytała co kupic na imieniny Bartusiowi:
-karuzelę ma,bujaczek ma,kunia ma(nie lubi go),motyla lamaze ma (kocha go),mnustwo innych misiakow ,maty chyba nie chcemy-jakos na msię nie przyda.
Więc doradzcie co może sie przydac maluchowi??????
A moja Asica cichutka taka, czasem popiskuje różymi sylabami jak myszka, najlepiej jej wychodzi "giii"

Ja proponuję to co MissZuzia czyli jakiś zestaw ładnie ilustrowanych książeczek albo może jakieś płyty z bajkami czytanymi

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
witam mamusie

ja dalej chora.. w nocy mialam ze 40stopni ale wzielam apap i spadla troche..
Ja też miałam gorączkę, dreszcze i było mi cholernie zimno, później zaczęłam się sterasznie pocić - to chyba jakieś wirusisko A synuś zdrowy? Nic nie podłapał od Ciebie?

Cytat:
minus 2,8 kg
biodra -2cm
udo -1cm
łydka -1cm
no pięknie chudniemy
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kropeczka ja tez sie boje jezdzic. Nie raz próbowałam po polnych drózkach i o mało auta nie rozwaliłam. Ale najwyzszy czas wziac to na powaznie i wreszcie zrobic to prawko

Za jakis miesiac juz bede miala jazdy, heh :P
Ja Ci powiem, ze jak już prawko zrobiłam to strasznie bałam się jeździć, byłam bardzo spięta za kółkiem, jak wiedziałam że mam gdzieś jechać to brzuch mnie ze stresu bolał. Minęło mi dopiero po ponad pół roku, teraz śmigam na luzaka

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:55   #3495
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
a ja już to olałam, w sumie to nigdy nic nie sprzedawałam tylko kupuję, to mi te opinie koło tyłka latają no ale jakby mi wieśniara dała negatywa to bym się wkurzyła i od razu bym do all pisała.

Ja karmię NAN1 a pomimo to pediatra kazała dawać wit.d Mówiła, ze można przerwać jej podawanie jak dziecko przebywa dużo na słoneczku.

Ja też muszę się zaopatrzyć w taki termos. Mam styropianowe termoopakowanie i o kant rozbić takie badziewie

Mi najbardziej pomogła sól fizjologiczna, na początku często jej przemywałam oczko wacikiem z solą fizj. ale od tego tarcia oko miała czerwone i jeszcze bardziej spuchnięte, teraz jej zakrapiam i rezultaty są od razu widoczne

A moja Asica cichutka taka, czasem popiskuje różymi sylabami jak myszka, najlepiej jej wychodzi "giii"

Ja proponuję to co MissZuzia czyli jakiś zestaw ładnie ilustrowanych książeczek albo może jakieś płyty z bajkami czytanymi

Ja też miałam gorączkę, dreszcze i było mi cholernie zimno, później zaczęłam się sterasznie pocić - to chyba jakieś wirusisko A synuś zdrowy? Nic nie podłapał od Ciebie?

no pięknie chudniemy

Ja Ci powiem, ze jak już prawko zrobiłam to strasznie bałam się jeździć, byłam bardzo spięta za kółkiem, jak wiedziałam że mam gdzieś jechać to brzuch mnie ze stresu bolał. Minęło mi dopiero po ponad pół roku, teraz śmigam na luzaka

nie no luzik jak ci to aż tak bardzo nie przeszkadza ja na bank bym nie odpusciła bo ja zawzięta jestem i mnie drażnią tacy ludzie więc o swoje bym walczyła
ja też tylko kupuje ale nie lubię jak mi ktoś zaniża ocene przez swoją głupotę

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

która mi pomyje naczynia??]
bo mam dziś takiego lenia ze masakra nic mi się niechce
małego umyłam nakremowałam nakarmiłam położyłam zasnął w 5 sek. siedze teraz na wizażu i od 15 min się wybieram do kuchni by pozmywać i mi się nie chce łaj??? też tak macie czasami?
Stary 2012-04-18, 21:02   #3496
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny szczerze mogę polecić aptekę internetową www.aleleki.pl - zamawiałam BioGaie za 23 pln także taniutko, bo w mojej aptece w Toruniu chcieli 49 zł super zapakowane z torbie która trzyma zimno i ładnie ofoliowane, starannie

Blanszor dziękuję Ci za to

Stary 2012-04-18, 21:03   #3497
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl wyjeżdżam, ale nie wiem kiedy... może pod koniec maja
Ale jedziecie tak na chwile czy juz na stale ???

Stary 2012-04-18, 21:09   #3498
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ale się dziś rano naśmiałam z mojego szkraba
bo on spi w śpiworku bo w nocy w swoim pokoiku ma chłodno ma 18,5-19stp bo w takiej temp. mu się lepiej sypia no i taka jest zalecana do spania no a że on się w nocy rozkopywał z kołderki że w nocy chodziłam go przykrywać, to zaczełam go wkładać do śpiworka i wtedy go przykrywam kołderką no i dziś nad ranem rozpinam śpiworek patrze a on jedną nogę ma poza nogawką śpiocha nie mam pojecia jak on to zrobiła ale tak se machał tą gołą gierką zadowolony naszczęście była ciepła więc w nocy nie zmarzł ale do teraz się głowie jak on to zrobił
Stary 2012-04-18, 21:20   #3499
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
bo on spi w śpiworku bo w nocy w swoim pokoiku ma chłodno ma 18,5-19stp bo w takiej temp. mu się lepiej sypia no i taka jest zalecana do spania no a że on się w nocy rozkopywał z kołderki że w nocy chodziłam go przykrywać, to zaczełam go wkładać do śpiworka i wtedy go przykrywam kołderką no i dziś nad ranem rozpinam śpiworek patrze a on jedną nogę ma poza nogawką śpiocha nie mam pojecia jak on to zrobiła ale tak se machał tą gołą gierką zadowolony naszczęście była ciepła więc w nocy nie zmarzł ale do teraz się głowie jak on to zrobił
Igor tak bardzo często robi, ze nóżka wyłazi z nogawki
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:27   #3500
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Blanszor dziękuję Ci za to
A proszę bardzo
ja jestem człowiek promocja, wszystko wykopię taniej z pod ziemi

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:28   #3501
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jedziecie tak na chwile czy juz na stale ???
jeśli w maju to tak na razie bo muszę grzecznie czekać w razie co do lipca- bo do tego czasu mam kuroniówkę... zostanę tam, zobaczę jak sobie będę radzić, a jak będzie ok to na stałe i wtedy ja do pracy idę/mała do żłoba...

idę kapać małą

Stary 2012-04-18, 21:28   #3502
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Mi prawko jest potrzebne zeby sie dostac na zakupy czy do lekarza do miasta , bo mieszkam na wsi. Z torbami na razie biegam jak Matka Polka , hehe

Oczywiscie jak sobie teraz pomysle, ze mam jezdzic autem to mam troche stracha, juz sobie tak myslalam, ktoredy bede jezdzic, zeby bylo jak najmniej aut :P

Jak sie mieszka na wsi to bez auta ani rusz.

Z TZtem znowu sie poklocilam. Nie gadam z nim, zrobilam kolacje, a ten przychodzi i pyta czy moze sobie wziac Chociaz glodowka by mu sie przydała, bo sie spasł :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:29   #3503
dph
Rozeznanie

Cytat:
mojej Dorotce też się z przodu wycierają ale rosną jej też już nowe a z tyłu się nie wycierają jeszcze dziwne

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
dziewczyny ja prawko zrobiłam dopiero dwa lata temu miną w lipcu i zrobiłam je w wieku 29 lat bo to był mój warunek żeby mieć drugie dziecko i teraz moje życie dzieli się na okres przed i po prawku ale faktycznie trzeba od razu zacząć jeździć i przede wszystkim nie bać się ja też już jakieś słupki zaliczyłam przy parkowaniu w naszym aucie ale początki bywają trudne najważniejsze to JEŹDZIĆ w miarę regularnie. Ja teraz mało jeździłam i już czuję różnicę bo dziś jechałam autem od taty jechałam zatankować i się dziwiłam że mu dziwnie jeździ to jego uno a ja wjeżdżam na stację chcę zaciągnąć ręczny i się okazało że jakieś 5 km przejechałam na ręcznym mam nadzieję że mu nic nie uszkodziłam
Stary 2012-04-18, 21:34   #3504
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja juz prawko mam 10 lat (minęło w grudniu - ja robiłam jak było jeszcze można od 17 roku życia za zgodą rodziców no i nie leży w szufladzie bo ja duuzo jeżdżę i jeżdżę od samiutkiego początku bo tak jak Zośka na wsi mieszkam i fakt-bez prawka i auta ani rusz a własnie na samym początku to jak miałam jechać do miasta (jakby nie było Łódź mała nie jest i spory ruch ) to tez wczesniej się zastanawiałam którędy pojadę, zeby było łatwo A znam mnóstwo osób, któe mają prawko a jeżdżą tylko po najbliższej okolicy bo się boją do miasta....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:43   #3505
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Magda sto lat i zdrówka dla Ciebie i Lenusi
dziękuję Haniula

stawiam wszystkim ciacho i szampana na wieczor

miłego wieczorku kochane!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort-urodzinowy.jpg (63,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szampan_full.jpg (13,1 KB, 0 załadowań)

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 21:47   #3506
dph
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]która mi pomyje naczynia??]
bo mam dziś takiego lenia ze masakra nic mi się niechce
małego umyłam nakremowałam nakarmiłam położyłam zasnął w 5 sek. siedze teraz na wizażu i od 15 min się wybieram do kuchni by pozmywać i mi się nie chce łaj??? też tak macie czasami?
ja tak mam bardzo często

dziś moja młoda zasnęła bez problemów pierwszy raz chyba
zawsze po kąpieli karmiłam ją na siedząco w fotelu i ona jak przysnęła to próbowałam ją wsadzać do łóżeczka i oczywiście zawsze się przebudzała. Dziś po tym jak tak pięknie spała w naszym wielkim łóżku stwierdziłam że nakarmię ją na leżąco i zapodam konia ofkors i co i młoda pojadła trochę cyca i po drugiej rundzie konia już twardo spała i tak śpi. Po prostu moje dziecko potrzebuje przestrzeni a co się będzie gnieść w łóżeczku dziecięcym jak se może wygodnie pospać w łóżku 160x200 miałam ją przenosić do łóżeczka jak twardo zaśnie ale tak mi się spodobało że mam chwilę czasu dla siebie że wolę jej nawet nie dotykać
Stary 2012-04-18, 21:57   #3507
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Ja tez mam prawko juz 10lat i 4lata temu jak przyjechalam do Uk to zas mialam stracha jezdzic ale ze ja len jestem to sie przemoglam i teraz smigam....i to po lewej stronie!!
Potem jak wsiadam do auta taty to wale reka w drzwi bo chce biegi zmieniac haha wszystko na opak
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:01   #3508
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Od rana napitala mnie głowa, potem ta moja bratowa w tym szpitalu,a jeszcze pozniej dowiedzialam sie ze jedna moja znajoma musiała urodzić martwego synka w 8 miesiacu ciąży ! Mały owinął sie pępowiną i zmarł w brzuszku. Tragedia straszna. Ona chodziła w ciązy razem ze swoją siostra a ta wczoraj urodziła syna. Nawet nie umiem sobie wyobrazic jak ona sie czuje. I radośc i tragedia w jednym czasie i jednej rodzinie. Szczęscie w nieszczęściu ze ma już jedną córke, to nie może się załamać- dla niej
Cały dzien o tym myśle
straszne..
Cytat:

Dziekuje za odp Kochana Czyli te niby spalajace tluszcz eveline wszystkie wchodza w rachube?

O, to ja tez wiaze tylko na kieszonke, bo tez na razie tylko tak umiem.
Pozniej, jak Jasiek bedzie starszy,bede chciala wiazac plecaczek. No i moj podobnie wytrzymuje w tej chuscie ok. godziny. Troche krotko... Teraz nie wiem, czy wybrac sie z nim na spacer w tej chuscie, bo jak mi sie rozryczy, a ja bede daleko od domu to lipa troche...

Ja nie jem nic smazonego Boje sie kolek, dlatego staram sie albo na parze gotowac miesko, albo piec. Tzn tak naprawde to tesciowa albo tz tak robia, bo nie mam czasu na gotowanie
Czasami szukam czegos tutaj lub tez tutaj
możesz się spokojnie wszystkim smarować

ja się trochę boję iść w chuście na spacer, póki co łażę po domu. W ogóle chyba pójdę na warsztaty na naukę wiązania bo cały czas w kieszonce nie będziemy chodzić a kangurek mi nie wychodzi

ja już mam dość gotowanego kurczaka a parowaru nie mam więc obgotowuję go, a potem dosłownie na chwilkę przesmażam na oliwie z oliwek żeby chociaż inny smak miało mięsko. No i też piekę
dzięki za stronki! ta druga jest suuuper, napewno skorzystam
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Pluszak-usypiacz z FP: http://allegro.pl/konik-morski-fishe...275966670.html
Super działa na większość dzieciaczków

dzięki za uświadomienie
jedna porządna pospieszyła z pomocą
Cytat:
o ja moja to by zamarzła tak lubi ciepło, że w mieszkaniu mam 24 stopnie a kąpiemy ją w 40-42 stopniach bo przy 37-38 to był wrzask jak nie wiem
teraz śpi, ma 23 stopnie a i tak jeszcze kocyk i nie miała nigdy potówek ciepłolubna po mamusi
aż się boję jaki rachunek przyjdzie za grzanie po zimie
Stary 2012-04-18, 22:11   #3509
anankee
Rozeznanie

z czystym sumieniem mogę polecić na ciemieniuchę Emolium zmiękczający żel na ciemieniuchę.
Dwa tygodnie walczyłam i smarowalam Fifolowi głowę oliwką, potem myłam otrębami i codziennie od nowa mu się robiło. A dermatolog poleciła mi właśnie ten żel. Wczoraj mu posmarowałam pierwszy raz i od razu po kąpieli wszystko zniknęło, aż sama w szoku byłam, bo nie dość że strupki sobie poszły precz to i zaczerwienienie zniknęło dziś mu też posmarowałam tak na wszelki wypadek, coby ciemieniucha nie myślała wracać.
naprawdę rewelacja. Kosztuje 30zł za 100ml, ale jest taki skuteczny że nie wiem co zrobię z resztą, bo zużyłam go naprawdę malutko.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:17   #3510
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzwoniłam dziś do lekarki... muszę odstawić drób na tydzień jak Julkowi nie przejdzie będziemy przechodzić na mm

Blanszor klask i:

Cytat:
w ogóle jak się bierze go za rączki jak leży na pleckach to głowy nie podnosi co mnie martwi... na brzucho nie ma problemów z unoszeniem głowy, trzyma ją też jak jest na rękach ale nie w ten sposób
Julek też nie podnosi jak się go łapie, za to czasem próbuje dźwigać główkę jak trzymam go na rękach. Rehabilitantka powiedziała, że ok. ma jeszcze czas

Cytat:

Julek tak

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
tran kupuję normalnie w aptece
Moellers cytrynowy kosztuje około 32 zł za 250ml (dzinna dawka to 5ml czyli 2 łyżeczki)
nie wiem czy się bardziej opłaca czy nie, ja jestem zwolenniczką witamin naturalnych i wolę dawać tran niż syntetyczną witaminę. Chociaż Filip nigdy całej dawki nie wypija bo zawsze coś wypluje, dlatego co drugi dzień dają mu tą kapsułkę.
Jak Kinia nie lubi wit D to nie wiem, czy tran polubi, bo to też jest tłusty olej tyle że smakowy. Ja daję bo wiem że Filip się przyzwyczai do smaku (Emi pije tran jak wodę), jak już się ogarnie i przestanie wypluwać to będzie dostawał tylko tran.

Poza tym cała moja rodzinka tzn ja tż i Emi łykamy codziennie mega dawki witaminy C (1000mg, podczas gdy "norma" jest ustalona na około 80mg). Filip póki co dostaje wit C w moim mleku, ale jak bedzie jadł zupki, to będę mu kruszyć witaminkę do obiadku (tak robię Emi). Tylko ważne jest, zeby to była witamina C naturalnego pochodzenia, nie żadna syntetyczna, bo ta potrafi wyrządzić wiecej szkody niż pożytku.
My np łykamy C1000 z Calivita.
Nie wiem, czy to zasługa tranu i wit C (ale wierzę ze w dużym stopniu tak), czy wrodzonej dobrej odporności, ale moje dzieci bardzo dobrze znoszą szczepienia i nie chorują (Fifi raz chorował po urodzeniu, ale wtedy jeszcze nie dostawał witaminek, Emi ma półtora roku i też dotychczas chorowała tylko raz).
Więc ja bardzo polecam i tran i wit C (która swoją drogą jest bardzo niedocenioną witaminką, możecie poczytać jak macie ochotę
http://www.euromentor.org.pl/autoryz..._nr200504.html
dzięki za takie info. Czy ten tran można podawać bez konsultacji z pediatrą zamiast wit.D? Artykuł z chęcią przeczytam

Cytat:
jak doszłaś do tego co Natalka toleruje a co nie? Julek wysypany tak, że płakać mi się chce. Na pleckach aż ma takie jakby zadrapania. Lekarka daje nam tydzień bez drobiu. Co jadasz na śniadania/kolacje?

Cytat:
Cały dzien o tym myśle
Tragedia

Cytat:
nieźle

Cytat:
A proszę bardzo
ja jestem człowiek promocja, wszystko wykopię taniej z pod ziemi
hihi, ja też człowiek promocja

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
stawiam wszystkim ciacho i szampana na wieczor

miłego wieczorku kochane!
STO LAT! STO LAT!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości