|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
no i właśnie za to Zuzia brawa dla Ciebie Cytat:
![]() w ogóle przechodzimy okres wypadania włosków pierwszych i jest masakra bo cały czas Natala ma te włoski w buzi i muszę wyskubywać jej, żeby ich nie jadła ![]() aa i pisałam, że jest niespokojna a tu się okazało że się zesrutała i dlatego |
||||
|
|
|
#3482 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
oj tam oj tam teraz powinnam sie sfotografowac przed i po 'jak zaloze majty obciskajace' Cytat:
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropeczka ja tez sie boje jezdzic. Nie raz próbowałam po polnych drózkach i o mało auta nie rozwaliłam. Ale najwyzszy czas wziac to na powaznie i wreszcie zrobic to prawko
Za jakis miesiac juz bede miala jazdy, heh :P |
|
|
|
#3484 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Siema!
Jaska odpalilam Tesciowce, wiec mam chwilke na łizaż ![]() Cytat:
tez bym poszla na jakis panienski, ale u mnie nikt sie nie chce hajtac ![]() no to Cytat:
dziekuje Wlasnie mamy tam zamiar pojechac z tztem, tylko trzeba wczesniej dogadac sie z Tesciowa, czy kupi od nas Jaska na pol dnia A jak wyniki??? Moze juz podalas, ale ja nadrabiam stronami, wiec nie doczytalam
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3486 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jednak jedziesz z Kiniolcem do tzta ??? Moze juz o tym pisalas, ale ja nie na czasie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Cytat:
wyglada jak maly Benjamin Button ![]() Cytat:
ja z pasem jestem laseczka bez - 5 miesiac ciazy ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Nikotynko, przypomnialo mi sie, ze mialam sie Ciebie pytac, czym wyszczuplajacym/antycelullitowym,etc mozna sie smarowac karmiac piersia??? ![]() I jeszcze pytania do tych, co chustuja. Jakie i ile wiazan stosujecie? Jedno czy kilka? Jak dlugo Wasze dzieci wytrzymuja w chuscie? ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Jeju, sorry, ze tak truje, ale przypomnialo mi sie kolejne pytanie, tym razem do tych na diecie bezmlecznej. Co jecie na obiad, bo ja juz na krupnik, pieczonego indyka i potrawke z kurczaka,cukinii, marchewki i selera patrzec nie moge
|
|
#3487 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Mucha Pluja nie lubi leżeć na macie edukacyjnej! Co za łoś! ciągle wyje na niej
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też chustuję i wiążę się na kieszonkę tylko bo tak póki co umiem wiążę się tak: http://www.youtube.com/watch?v=4Fcg6544hwA moja wytrzymuje w chuście tak do godziny :P potem się wierci :P a ja też jestem na diecie bezmlecznej i jem ziemniaki, karmelizowaną marchewkę na oliwie i kurczaka/ indyka - albo smażonego na oliwie albo gotowanego albo sznycelki tyle, że bez jajka i bułki tartej ( robię kulki z samego mięsa i na patelnię ![]() ja zup nie mogę jeść na miesie nawet bo młoda nie toleruje |
|
|
|
|
#3490 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Pluszak-usypiacz z FP: http://allegro.pl/konik-morski-fishe...275966670.html
Super działa na większość dzieciaczków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Generalnie jestem przeciwniczką wielkich prezentów z tej okazji... Ja będę w tej sytuacji za kilka lat i na pewno nie dam pieniędzy, zobaczę czym maluda się zainteresuje do tego czasu i pomyślę. Niestety z biegiem czasu wymagania rosną - za naszych czasów (ja jestem rocznik 85) dostawało się kilkadziesiąt zł, jakieś drobiazgi typu album, książka itp. i każde dziecko się cieszyło, a teraz nastawiają się na prezenty i potem licytują które dostało więcej i lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kieckęco do wesela, to gdyby było na miejscu, to na bank bym się zerwała na wizytę u synka, ale jedziemy ok. 2 godz w jedną stronę, więc nie ma opcji ![]() i tak będę musiała przynajmniej ze 3 razy odciągnąć mlesio, bo już widzę te plamy na kiecy, a poza tym nie chcę przez tą jedną dobę zepsuć laktacji ![]() ______________________ Byliśmy na spacerku, niby ciepło, ale jak wracaliśmy to już zziębnięta byłam... weszłam do rossmana zobaczyć na herbatki hippa, bo cały czas mały pije ułatwiającą trawienie albo koper, ale kolejne dopiero po 4 m-cu
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jakiś kiepski dzien dzis mam
![]() Od rana napitala mnie głowa, potem ta moja bratowa w tym szpitalu,a jeszcze pozniej dowiedzialam sie ze jedna moja znajoma musiała urodzić martwego synka w 8 miesiacu ciąży ! Mały owinął sie pępowiną ![]() Cały dzien o tym myśle
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-18 o 20:12 |
|
|
|
#3492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O, to ja tez wiaze tylko na kieszonke, bo tez na razie tylko tak umiem. Pozniej, jak Jasiek bedzie starszy,bede chciala wiazac plecaczek. No i moj podobnie wytrzymuje w tej chuscie ok. godziny. Troche krotko... Teraz nie wiem, czy wybrac sie z nim na spacer w tej chuscie, bo jak mi sie rozryczy, a ja bede daleko od domu to lipa troche...Ja nie jem nic smazonego ![]() Czasami szukam czegos tutaj lub tez tutaj
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś moja córa była 4 h na spacerze
szwagra wygnałam żeby bujał na dworzu i pilnował, a o 16 wyszłam ja do apteki 3 km dalej kupiłam zagęszczacz i małej daje bo mnie wnerwia z tym ulewaniem ![]() Moja TEŚCIOWA mi wczoraj dowaliła(nie było mnie długo w domu, może miała małej dość nie wiem), że ja ZEPSUŁAM małą niby tak żartem powiedziała, ale nie rozumiem jej. Powiedziałam, że to nie jest noworodek gdzie tylko je i śpi i tak w kółko, tylko teraz potrzebuje uwagi, trzeba pokazać, pobawić się i mało śpi i króciutko Wychodzę o 16 teściówa wraca i mówię, że z moim zepsutym dzieckiem wychodzę oh oh teściowa musi ją zobaczyć a ja się pytam czy babcia da radę się zrobić bardziej zepsuta niż jest żarcik taki - zrozumiała w końcu zepsuta babcia Pearl wyjeżdżam, ale nie wiem kiedy... ![]() Bambusek no trudno Kamciurka to Ty już pracujesz?? ![]() muszę zajrzeć do klubu bo nie wiem kogo tak chwalita
|
#3494 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale jakby mi wieśniara dała negatywa to bym się wkurzyła i od razu bym do all pisała.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja proponuję to co MissZuzia czyli jakiś zestaw ładnie ilustrowanych książeczek ![]() Cytat:
A synuś zdrowy? Nic nie podłapał od Ciebie? Cytat:
![]() Cytat:
Minęło mi dopiero po ponad pół roku, teraz śmigam na luzaka
|
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no luzik jak ci to aż tak bardzo nie przeszkadza ja na bank bym nie odpusciła bo ja zawzięta jestem i mnie drażnią tacy ludzie więc o swoje bym walczyła ja też tylko kupuje ale nie lubię jak mi ktoś zaniża ocene przez swoją głupotę ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- która mi pomyje naczynia??] bo mam dziś takiego lenia ze masakra nic mi się niechcemałego umyłam nakremowałam nakarmiłam położyłam zasnął w 5 sek. siedze teraz na wizażu i od 15 min się wybieram do kuchni by pozmywać i mi się nie chce łaj??? też tak macie czasami?
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szczerze mogę polecić aptekę internetową www.aleleki.pl - zamawiałam BioGaie za 23 pln także taniutko, bo w mojej aptece w Toruniu chcieli 49 zł
super zapakowane z torbie która trzyma zimno i ładnie ofoliowane, starannie ![]() Blanszor dziękuję Ci za to
|
#3498 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się dziś rano naśmiałam z mojego szkraba
bo on spi w śpiworku bo w nocy w swoim pokoiku ma chłodno ma 18,5-19stp bo w takiej temp. mu się lepiej sypia no i taka jest zalecana do spania no a że on się w nocy rozkopywał z kołderki że w nocy chodziłam go przykrywać, to zaczełam go wkładać do śpiworka i wtedy go przykrywam kołderką no i dziś nad ranem rozpinam śpiworek patrze a on jedną nogę ma poza nogawką śpiocha
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
A proszę bardzo
![]() ja jestem człowiek promocja, wszystko wykopię taniej z pod ziemi
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli w maju to tak na razie bo muszę grzecznie czekać w razie co do lipca- bo do tego czasu mam kuroniówkę...
zostanę tam, zobaczę jak sobie będę radzić, a jak będzie ok to na stałe i wtedy ja do pracy idę/mała do żłoba... ![]() idę kapać małą
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi prawko jest potrzebne zeby sie dostac na zakupy czy do lekarza do miasta , bo mieszkam na wsi. Z torbami na razie biegam jak Matka Polka , hehe
Oczywiscie jak sobie teraz pomysle, ze mam jezdzic autem to mam troche stracha, juz sobie tak myslalam, ktoredy bede jezdzic, zeby bylo jak najmniej aut :P Jak sie mieszka na wsi to bez auta ani rusz. Z TZtem znowu sie poklocilam. Nie gadam z nim, zrobilam kolacje, a ten przychodzi i pyta czy moze sobie wziac Chociaz glodowka by mu sie przydała, bo sie spasł :P
|
|
|
|
#3503 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i teraz moje życie dzieli się na okres przed i po prawku ale faktycznie trzeba od razu zacząć jeździć i przede wszystkim nie bać się ja też już jakieś słupki zaliczyłam przy parkowaniu w naszym aucie ale początki bywają trudne najważniejsze to JEŹDZIĆ w miarę regularnie. Ja teraz mało jeździłam i już czuję różnicę bo dziś jechałam autem od taty jechałam zatankować i się dziwiłam że mu dziwnie jeździ to jego uno a ja wjeżdżam na stację chcę zaciągnąć ręczny i się okazało że jakieś 5 km przejechałam na ręcznym
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz prawko mam 10 lat (minęło w grudniu - ja robiłam jak było jeszcze można od 17 roku życia za zgodą rodziców
no i nie leży w szufladzie bo ja duuzo jeżdżę i jeżdżę od samiutkiego początku bo tak jak Zośka na wsi mieszkam i fakt-bez prawka i auta ani rusz a własnie na samym początku to jak miałam jechać do miasta (jakby nie było Łódź mała nie jest i spory ruch ) to tez wczesniej się zastanawiałam którędy pojadę, zeby było łatwo A znam mnóstwo osób, któe mają prawko a jeżdżą tylko po najbliższej okolicy bo się boją do miasta....
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję Haniula
stawiam wszystkim ciacho i szampana na wieczor miłego wieczorku kochane!
|
#3506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś moja młoda zasnęła bez problemów pierwszy raz chyba zawsze po kąpieli karmiłam ją na siedząco w fotelu i ona jak przysnęła to próbowałam ją wsadzać do łóżeczka i oczywiście zawsze się przebudzała. Dziś po tym jak tak pięknie spała w naszym wielkim łóżku stwierdziłam że nakarmię ją na leżąco i zapodam konia ofkors i co i młoda pojadła trochę cyca i po drugiej rundzie konia już twardo spała i tak śpi. Po prostu moje dziecko potrzebuje przestrzeni a co się będzie gnieść w łóżeczku dziecięcym jak se może wygodnie pospać w łóżku 160x200 miałam ją przenosić do łóżeczka jak twardo zaśnie ale tak mi się spodobało że mam chwilę czasu dla siebie że wolę jej nawet nie dotykać
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam prawko juz 10lat i 4lata temu jak przyjechalam do Uk to zas mialam stracha jezdzic ale ze ja len jestem to sie przemoglam i teraz smigam....i to po lewej stronie!!
Potem jak wsiadam do auta taty to wale reka w drzwi bo chce biegi zmieniac haha wszystko na opak |
|
|
|
#3508 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja się trochę boję iść w chuście na spacer, póki co łażę po domu. W ogóle chyba pójdę na warsztaty na naukę wiązania bo cały czas w kieszonce nie będziemy chodzić a kangurek mi nie wychodzi ![]() ja już mam dość gotowanego kurczaka a parowaru nie mam więc obgotowuję go, a potem dosłownie na chwilkę przesmażam na oliwie z oliwek żeby chociaż inny smak miało mięsko. No i też piekę ![]() dzięki za stronki! ta druga jest suuuper, napewno skorzystam Cytat:
jedna porządna pospieszyła z pomocą ![]() Cytat:
tak lubi ciepło, że w mieszkaniu mam 24 stopnie a kąpiemy ją w 40-42 stopniach bo przy 37-38 to był wrzask jak nie wiem teraz śpi, ma 23 stopnie a i tak jeszcze kocyk i nie miała nigdy potówek ciepłolubna po mamusi ![]() aż się boję jaki rachunek przyjdzie za grzanie po zimie
|
||||
|
|
|
#3509 |
|
Rozeznanie
|
z czystym sumieniem mogę polecić na ciemieniuchę Emolium zmiękczający żel na ciemieniuchę.
Dwa tygodnie walczyłam i smarowalam Fifolowi głowę oliwką, potem myłam otrębami i codziennie od nowa mu się robiło. A dermatolog poleciła mi właśnie ten żel. Wczoraj mu posmarowałam pierwszy raz i od razu po kąpieli wszystko zniknęło, aż sama w szoku byłam, bo nie dość że strupki sobie poszły precz to i zaczerwienienie zniknęło dziś mu też posmarowałam tak na wszelki wypadek, coby ciemieniucha nie myślała wracać.naprawdę rewelacja. Kosztuje 30zł za 100ml, ale jest taki skuteczny że nie wiem co zrobię z resztą, bo zużyłam go naprawdę malutko. |
|
|
|
#3510 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam dziś do lekarki... muszę odstawić drób na tydzień jak Julkowi nie przejdzie będziemy przechodzić na mm ![]() Blanszor ![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

nie no to taki symboliczny prezencik to siur 

myślicie że jak mu dam co 3 dni dwie kapsułki to mogę mu jakąs szkodę wyrządzić?
Na szczęście do kolejnego karmienia ju mi przeszło.

Dodatkowo była promocja i za wydane 150zł miało się obniżoną cenę o 50zł i takim sposobem bluzkę mam do niej gratis

Teraz nie wiem, czy wybrac sie z nim na spacer w tej chuscie, bo jak mi sie rozryczy, a ja bede daleko od domu to lipa troche...
szwagra wygnałam żeby bujał na dworzu i pilnował, a o 16 wyszłam ja do apteki 3 km dalej 

Chociaz glodowka by mu sie przydała, bo sie spasł :P
klask i: