ślubujące w 2012:) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 14:53   #2071
aisak42
Raczkowanie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
to ja mam teraz kilka pytań o sprawy formalne. Ślub bierzemy nie w moim kościele 18 sierpnia.
1. Kiedy powinnam dać na zapowiedzi
2. Kiedy powinnam udać się do księdza który będzie nam ślubu udzielał?
3. Kiedy i z czym powinnam udać się do USC?
4. Czy zapowiedzi są tylko u mnie czy też u Tża w kościele?
1. to zależy od księdza ale to przy podpisaniu protokołu sie płaci albo razem z płatnościami za slub.
2. jeżeli spisać protokół to 3 miesiące przed ślubem z dok. z USC
3. nie wcześniej jak 3 miesiące przed ślubem tyle są ważne dokumenty z USC
4. zależy od regionu chyba u nas są i w mojej parafii i u tż a ślub bierzemy w parafi tż
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:00   #2072
engi111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny które planują winietki i maja podłużne stoliki (jak ja ) pamiętajcie, by ludzi którzy się znają sadzać NAPRZECIWKO siebie a nie obok
dokładnie !!!!! bo inaczejnie da się pogadać , znaczy da ale jest to niewygodne

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:09   #2073
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny

dawno mnie u was nie było, ale niestety mam trudną sytuację w pracy, ponadto wieczorami sobie dorabiam, żeby jakoś normalnie funkcjonować finansowo, już nie wspomnę o wydatkach na wesele. Także niestety brakuje mi czasu żeby czasem do was zajrzeć. Ale obiecuje że postaram się chociażby być na bieżąco i was podpatrywać )

Moje przygotowania niestety stanęły w martwym punkcie, z powodu sytuacji w pracy i kiepskiej sytuacji finansowej nie mam głowy do planowania wesela. Dziś sobie uświadomiłam że jest już połowa kwietnia, i do naszego wesela zostało tylko 5 miesięcy a mamy nie wiele ( moim zdaniem ) załatwione. ech

Ale widzę, że wątek się świetnie rozwija, doszły nowe Panny Młode )
Mam nadzieję, że jak tylko się trochę poprawią u mnie sprawy to będę aktywniejsza i pomożecie mi wybrać dodatki do sukienki

3majcie się cieplutko

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:13   #2074
gawa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
1. to zależy od księdza ale to przy podpisaniu protokołu sie płaci albo razem z płatnościami za slub.
2. jeżeli spisać protokół to 3 miesiące przed ślubem z dok. z USC
3. nie wcześniej jak 3 miesiące przed ślubem tyle są ważne dokumenty z USC
4. zależy od regionu chyba u nas są i w mojej parafii i u tż a ślub bierzemy w parafi tż
czyli generalnie powinnam wszystko zacząć ogarniać dopiero w drugiej połowie maja ?
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:19   #2075
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
czyli generalnie powinnam wszystko zacząć ogarniać dopiero w drugiej połowie maja ?
a moglabys przypomniec kiedy bierzecie slub? Juz doczytalam ze 18 sierpnia.. Czyli tak bylo by dobrze w drugiej polowie maja

Edytowane przez aisak42
Czas edycji: 2012-04-18 o 15:21
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:27   #2076
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że idzie się dogadać skoro płacicie zawsze można zadzwonić i zapytać , powiedzieć jaka jest sytuacja , nam pani w poradni nieodpłatnej zrobiła jedno 30 min a drugie godzinka i koniec .
A co do samochodu to pojedziemy sami tylko czy ja się tam zmieszczę z tą kiecką

Dziewczyny błagam doradźcie mi co mam zrobić , chodzi mi o podziękowania dla rodziców , moi rodzice nie są razem , mieszkają oddzielnie . Mam kupić jeden prezent dla rodziców tż i dla swoich dla każdego oddzielnie ??? Może głupio to wyglądać
Zapytała bym mamy , ale nie mogę , chce żeby to była niespodzianka i nie wiem co zrobić
Mam podobną sytuację: rodzice po rozwodzie, każde w nowym związku. W sumie 3 pary "rodziców". Każda dostanie swój prezent, choć TŻ chyba chciałby dać swoim rodzicom podwójnie :| My dajemy [chyba, bo wiecie, jak to z TŻtami jest] kieliszki do wina z naszymi imionami (lub jak się uda monogramem) i datą wesela + do tego jakieś dobre wino, może jakieś bukiety dojdą do tego. Sama nie wiem dokładnie jeszcze. Chciałabym dać coś super, jakieś SPA itp., ale wtedy komu? Mamie i teściowej, no bo dla macochy to bez przesady ;p

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:39   #2077
gawa
Rozeznanie

No to może kupcie im voucher np do fajnej restauracji , wykorzystają wspólnie lub osobo. My moim rodzicom podarowaliśmy taki na gwiazdkę i byli zachwyceni.
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:39   #2078
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
to ja mam teraz kilka pytań o sprawy formalne. Ślub bierzemy nie w moim kościele 18 sierpnia.
1. Kiedy powinnam dać na zapowiedzi
2. Kiedy powinnam udać się do księdza który będzie nam ślubu udzielał?
3. Kiedy i z czym powinnam udać się do USC?
4. Czy zapowiedzi są tylko u mnie czy też u Tża w kościele?
1.Ksiądz Wam powie kiedy dać najlepiej
2.No właśnie nie wcześniej 3 miesiące przed ślubem
3. z dowodem osobistym nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem , czyli najpierw USC i z tym dokumentem do kościoła ;P
4.nie w Twoim kościele a w tż ? jeśli tam to powinno się zapłacić tu i tu ale ksiądz wam wszystko powie ;P
Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Mam podobną sytuację: rodzice po rozwodzie, każde w nowym związku. W sumie 3 pary "rodziców". Każda dostanie swój prezent, choć TŻ chyba chciałby dać swoim rodzicom podwójnie :| My dajemy [chyba, bo wiecie, jak to z TŻtami jest] kieliszki do wina z naszymi imionami (lub jak się uda monogramem) i datą wesela + do tego jakieś dobre wino, może jakieś bukiety dojdą do tego. Sama nie wiem dokładnie jeszcze. Chciałabym dać coś super, jakieś SPA itp., ale wtedy komu? Mamie i teściowej, no bo dla macochy to bez przesady ;p
moi są w separacji i ani jedno ani drugie nikogo nie ma no ale i tak jakaś taka głupia sytuacja . No ja bym na pewno żadnej macosze?? nie dała
Stary 2012-04-18, 15:52   #2079
XxMartaxX
Raczkowanie

tusiamar- jestem, jestem, ale z braku czasu mało piszę a mamusia widac że chce się "postawić", co mnie niekiedy do szału doprowadza :/

życzę Ci pięknej pogody- u mnie dziś słońce było cały dzien, oby do Ciebie doszło na ten wekend :P

miałam duże "fuj" do tematu ślubu. A tu coraz bliżej najwyższy czas wódkę kupić planujemy Żubrówkę białą i ponad 200 butelek :/

a i lista gości urosła i to bardzo :/ mój chłop liczył ze swojej strony 60 osób a wyszło mu po podliczeniu 100 !! tyle dobrze że duzo dzieci ( a dla nich jest osobne pomieszczenie :P )
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 17:25   #2080
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość

pradip - na jednej ścianie pod oknami stoliki beda ułożóne od okna do sali i bedzie ich 5 w tym miejscu dlatego obcja winetki na kazdym miejscu się nie sprawdzi bo było by za dużo przepychania zeby zobaczyć kto siedzi na mijscach pod samym oknem a tak na początku stołow kazdy się odnadzie, na dwóch pozostałych ścianach mamy normalnie stoły zwdłóż sciany i tam może zrobie pojedyńcze winetki choć moj TZ mówi zeby wszędzie dac takie zbiorowe
Ja mam 2 podłużne stoły i nie mam pojęcia jak zrobić takie ogólne winietki czyli "rodzina pana młodego" "znajomi panny młodej"
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
dzieki relacje zdam na pewno
Właśnie mój tż jest przeciwny winietkom i argumentuje to tym ,że niezależnie czy winietki będą czy nie to nigdy nie ma pewności ,że gościom będzie pasował sposób i towarzystwo z jakim ich posadzimy ,że najlepiej żeby każdy sam zdecydował obok kogo chce siedzieć tym bardziej ,że u nas nie ma takiego zwyczaju , jeszcze nie byłam na weselu z winietkami, i nigdy nie było problemu z miejscami ,w wyścigu do stołów też nie braliśmy udziału ale byłam świadkiem ,ze niektórzy się ścigali
No sama nie wiem jeszcze mamy troche czasu więc się nad tym zastanowimy
Mój ma dokładnie takie samo zdanie jak Twój ale zażyczył sobie oddzielny stolik dla dzieci i w takim wypadku według mnie już powinny być te nieszczęsne winietki
Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
pradip- tak poproszę namiary na ta florystykę.

na kazdym weselu jakim byłam i nie było winietek był bueg do stołów i ja chce tego uniknąć
Ja za swoją wiązankę (ze storczykiem wenge czy jakoś tak który podobno jest drogi), korsarz dla świadkowej, kwiat we włosy i 2 butonierki płacę 290zł tu masz kontakt info@kwiatowa-manufaktura.pl
Cytat:
Butki kolorowe - fiolet Może kupię bez pasków, a jak się okaże, że mi spadają, to kupię z paskami drugie? ;p wiem, że powinny być wygodne i powinno mi się w nich dobrze tańczyć i:
Maszjuz pomysł gdzie je kupisz?
Cytat:
Dziewczyny błagam doradźcie mi co mam zrobić , chodzi mi o podziękowania dla rodziców , moi rodzice nie są razem , mieszkają oddzielnie . Mam kupić jeden prezent dla rodziców tż i dla swoich dla każdego oddzielnie ??? Może głupio to wyglądać
Zapytała bym mamy , ale nie mogę , chce żeby to była niespodzianka i nie wiem co zrobić
Może kupcie coś oddzielnie dla mam i ojców tzn np obie mamy dostaną kwiaty, wino itp a ojcowie whisky cygara... tak żeby każdy miał swój oddzielny prezent
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:00   #2081
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja też na pewno będę miała winietki i może zrobię teściowej na złość i [posadzę ją obok jej teściowej której nie lubi hehehe ale wredna jestem baba ;D
świetny pomysł

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:

w takiej sytuacji najlepiej jak każde dostanie oddzielnie. Mamy np kwiaty i jakiś drobiazg a tatusiowie np jakąś flaszkę (widziałam na all takie z dedykacjami i grawerką) i np cygaro. Tak chyba będzie najlepiej.
U mnie też będzie "dziwnie" bo TŻ ma oboje rodziców a z mojej strony będzie tylko mama ale ponieważ mam jeszcze babcię, która jest dla mnie bardzo ważna, dla niej też będą podziękowania.
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:02   #2082
kasioonya
Rozeznanie

Halo, halo
Na 50 DDŚ uśmiecha się do Was ze słonecznego Dolnego Śląska PMka marnotrawna, której znów dawno tu nie było

Na początek wiadomość dla Tusi - wystawiłam już kapcie na parapet w sprawie Waszej pięknej pogody i słonko świeci na nie intensywnie, więc myślę, że w sobotę też poświeci A najważniejsze, że w Waszych serduchach będzie mnóstwo światła i ciepła

Jeśli chodzi o nazwisko po ślubie, to ja w USC zadeklarowałam przyjęcie nazwiska TŻta, choć długi czas nosiłam się z zamiarem podwójnego - ładnie mi brzmi: Katarzyna Iksińska-Iksoś Ale odkąd zaczęłam pracować i codziennie muszę podpisywać sporo dokumentów - większość pełnym nazwiskiem, a nie tylko parafką, to uznałam, że chyba jednak szkoda mi tuszu w długopisie na takie długie pisanie Jestem przywiązana do swojego nazwiska, lubię je i trudno mi będzie się przyzwyczaić, że będę się nazywać tak samo, jak teściówka (bo zupełnie nie przeszkadza mi, że będę się nazywać tak, jak Małż )

aisak42 bardzo ładne zestawienie jako fanka warkoczy stawiam na fryzurę właśnie z warkoczem. a jeśli chodzi o bukiet, to bardziej podoba mi się ten w intensywniejszym kolorze i myślę, że bardziej pasuje do butków
Ja też wynalazłam piękną fryzurkę warkoczową i muszę podejść do fryzjerki i zapytać czy da radę wyczarować coś takiego na mojej głowicy

TŻcik przyjechał z Austrii na Święta i dziś wyjechał W tym czasie załatwiliśmy co nieco - dokumenty w USC, spisanie protokołu, jedno spotkanie w poradni przedmałżeńskiej, spadliśmy z ambony w parafii TŻta, a u mnie wisimy w przedsionku Kościoła. Byliśmy na sali i popytaliśmy o kilka spraw - babka nam fajnie rozjaśniła niektóre kwestie W przyszłym tygodniu będę dogadywać kwestie związane z tortem. Przede mną wybór butów, bukietu, transportu gości na salę i mnóstwa innych rzeczy. Chyba nie muszę mówić, że strasznie mnie to wszystko stresuje...
Aha! Nie mogę się doczekać swojej biżuterii od jednej z naszych PMek Wszystko zapowiada się pięknie

Kupiliśmy garnitur i koszulę. Mój Chłopiec upierał się na kamizelkę, twierdząc, że jak będzie mu gorąco podczas wesela i zechce zdjąć marynarkę, to nieelegancko będzie wyglądała "goła" koszula. Pani w salonie powiedziała mu jednak, że nieelegancko jest zdejmować marynarę na własnym weselu, więc stwierdził, że skoro pewnie będzie mu gorąco w marynarce, to nie zamierza dokładać do tego jeszcze kamizelki (pewnie domyślacie się, że "a nie mówiłam" ugryzłam się jednak w język i nie powiedziałam tych magicznych słów zadowolona, że i tak wyszło na moje hihihi ) Garnitur jest czarny, klasyczny, pięknie skrojony, z eleganckimi detalami (stebnówka, delikatne aksamitne lamówki), koszula biała, taliowana, z podwójnym kołnierzykiem - pod spodem czarny. Do tego będzie pomarańczowy krawat, którego jeszcze nie wybraliśmy.
Poza tym zaliczyliśmy jedną lekcję tańca. Mnie się bardzo podobało - zawsze chciałam umieć tańczyć! Nie uczymy się żadnej choreografii, a jedynie partnerowania i podstawowych kroków. Niecierpliwie czekam na kolejne lekcje

Wybaczcie, że Was tak zasypałam tekstem... Postaram się bywać tu i pisać częściej, ale mniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9268.jpg (40,3 KB, 42 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:14   #2083
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Zaproszenia ze zdjęcia wyglądają ładnie Natomiast wściekłabym się za te 5 dodatkowych zaproszeń Powinni Ci gratis dosłać poprawione
Jednak mi doślą te 5 zaproszeń, więc jest ok...a kiedy to zoabczymy...w symie jak na nie patrze , to jednak są ładne...przeraził mnie jedynie nie za gruby papier, ale mieli napisane na aykcji gramaturę- nie znam się , więc moja strata.

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:18   #2084
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Jednak mi doślą te 5 zaproszeń, więc jest ok...a kiedy to zoabczymy...w symie jak na nie patrze , to jednak są ładne...przeraził mnie jedynie nie za gruby papier, ale mieli napisane na aykcji gramaturę- nie znam się , więc moja strata.
Na zdjęciu Wasze zaproszenia wyglądają bardzo ładnie Rzeczywiście warto zwrócić uwagę na gramaturę, ale z drugiej strony wiem, że wielu ludzi, w tym pewnie większość gości nie przykłada większej wagi do grubości papieru, więc chyba nie ma się co stresować W Twojej sytuacji domyślam się, że chodzi też o to, że sama zrobiłaś piękne zaproszenia. Ale głowa do góry - dobrze, że doślą te, o których zapomnieli

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:21   #2085
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Halo, halo
Na 50 DDŚ uśmiecha się do Was ze słonecznego Dolnego Śląska PMka marnotrawna, której znów dawno tu nie było

ojojoj jak bliziutko Fajnie że widać postępy w załatwianiu ale wszystkie wiemy ile to zawsze rzeczy jest do załatwienia nawet jak myślisz że już wszystko to i tak jeszcze jest zawsze coś

Do naszego ślubu 59 dni zostało aaaaaaaaaaaaaaaaaa jak mało
Stary 2012-04-18, 18:21   #2086
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
ja z bukietem też się zmieszczę w 250 bo butonierki 3 mamy gratis
co do teściowej zrozumiałaś że źle postąpiłaś ????

planujecie plener? w dniu ślubu ? później ? wcześniej ?
tak, zaraz jadę do niej i będę błagać o wybaczenie, że nie przywiozłam jej mamy i zepsułam całej Rodzinie Święta. Wiem, że rozmowa mnie czeka....ale szczerze to teraz mam ważniejsze sprawy na głowie...ehhhh
No a plener planujemy zrobić po ślubie, tzn. tak może do 3 dni po ślubie...nie chcemy w dniu ślubu, bo, moi kuzynowie mieli w dniu ślubu (przed samym ślubem)i mówili że byli padnięci i denerwowało ich i ich żony jak fotografki wymyślałay nowe pozy byli bardzo spięci i zdenerwowani...więc chyba wolę na spokojnie...przynajmniej suknię założę 2 razy a nie raz

Stary 2012-04-18, 18:23   #2087
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no to super że Ci dośle. Twoje zaproszenia naprawdę są bardzo ładne aa jak je poskładasz to na pewno nie są cienkie poza tym kto zwraca uwagę na grubość kartki- liczy się to że ktoś został zaproszony nie?
Stary 2012-04-18, 18:26   #2088
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Z
Ale się zezłościłam TŻ właśnie mi oświadczył, że nie będzie miał wolnego w weekend w który w końcu planowaliśmy zrobić nauki... szlag mnie trafi z jego pracą, nic nie mogę zaplanować, staję na rzęsach wyszukując terminy nauk dwudniowych, wszędzie ciężko się zapisać bo trzeba z dużym wyprzedzeniem - a TŻ ma taką pracę, że wie jak pracuje góra kilka dni na przód, więc o planowaniu czegoś w dalszej perspektywie nie ma co marzyć... Pożarliśmy się trochę... on ma żal, że ja się złoszczę o pracę, która jest jaka jest (wiem, że to nie jego wina ale zmienianie planów co chwila potrafi mnie wkurzyć) a ja już nie mam siły, co chwila kombinować czegoś nowego... i do tego nic zaplanować nie mogę, nic
ale lipa z tą pracą...namów go aby wziął urlop...bedziecie mieli to szybko za sobą

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33619666]

Moje Kochane, wczoraj zlozylam podziekowania, stoja na stole Dzis na 11 jade po suknie i bede szukac bolerka do niej. Mam nadzieje, ze sie uda. Dzis ide na impreze do klubu sie odstresowac. Niby nie jestem w stresie, ale spac nie moge tzn budze sie rano, ale to pewnie dlatego, ze tak do pracy wstaje i sikać mi sie chce.[/QUOTE]
mam nadzieję, że pochwalisz się bolerkiem?? (albo już się pochwaliłaś a jeszcze nie doszłam do odpowiedniej kartki) życzę udanej imprezki!!!! aha, dzisiaj już w pracy nie byłaś??

Stary 2012-04-18, 18:27   #2089
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No a plener planujemy zrobić po ślubie, tzn. tak może do 3 dni po ślubie...nie chcemy w dniu ślubu, bo, moi kuzynowie mieli w dniu ślubu (przed samym ślubem)i mówili że byli padnięci i denerwowało ich i ich żony jak fotografki wymyślałay nowe pozy byli bardzo spięci i zdenerwowani...więc chyba wolę na spokojnie...przynajmniej suknię założę 2 razy a nie raz

My tez mamy plener w innym dniu- sami zdecydujemy kiedy też jesteśmy zdania, że ie ma się co stresować w dniu ślubu jeszcze zdjęciami tym bardziej, że znając moje szczęście na pewno bym wlazła w jakieś błoto, kupę, śmiecie, smar- cokolwiek i upaćkałabym sobie kieckę tak, że nie można by było tego wyczyścić. Już miałam wizję z plamą na sukience względnie z ptasim g.... (ach uroki pleneru) bo jakbym nie wlazła w cokolwiek to jakieś ptaszysko (pewnie jakieś największe latające typu łabądek) uśliczniłoby mi swym wzorem kreację i to pewnie na samym przodzie Także za plener w dniu ślubu dziękuję ale nie

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-18 o 18:29
Stary 2012-04-18, 18:31   #2090
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że idzie się dogadać skoro płacicie zawsze można zadzwonić i zapytać , powiedzieć jaka jest sytuacja , nam pani w poradni nieodpłatnej zrobiła jedno 30 min a drugie godzinka i koniec .
A co do samochodu to pojedziemy sami tylko czy ja się tam zmieszczę z tą kiecką
Dzięki za rady, spróbuję
Zmieścisz się

Cytat:
Ja bym dała prezent rodzicom TŻ, a Twoim osobno, nie ma co się przejmować czy głupio będzie wyglądać, ważniejsze moim zdaniem, żeby Twoi rodzice nie czuli się zakłopotani wspólnym prezentem
U mnie znów będzie tylko moja mama i oboje rodziców TŻta, też muszę to jakoś mądrze ogarnąć.

Cytat:
To dobrze, że doślą I najważniejsze, że ładne

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
ale lipa z tą pracą...namów go aby wziął urlop...bedziecie mieli to szybko za sobą
TŻ urlop ma dopiero w sierpniu, przez euro nie ma szans na nic wcześniej

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
My tez mamy plener w innym dniu- sami zdecydujemy kiedy też jesteśmy zdania, że ie ma się co stresować w dniu ślubu jeszcze zdjęciami tym bardziej, że znając moje szczęście na pewno bym wlazła w jakieś błoto, kupę, śmiecie, smar- cokolwiek i upaćkałabym sobie kieckę tak, że nie można by było tego wyczyścić. Już miałam wizję z plamą na sukience względnie z ptasim g.... (ach uroki pleneru) bo jakbym nie wlazła w cokolwiek to jakieś ptaszysko (pewnie jakieś największe latające) uśliczniłoby mi swym wzorem kreację i to pewnie na samym przodzie Także za plener w dniu ślubu dziękuję ale nie
My mamy plener w dniu ślubu, po prostu chcemy to szybko załatwić Poza tym zaoszczędzę na ponownej fryzurze i makijażu (choć to akurat mniejszy problem) - ale jak przeczytałam Twojego posta to ukazała mi się wizja tych wszystkich kataklizmów spotykających moją sukienkę i trochę się przeraziłam

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 18:35   #2091
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się wydaje, że osobno...przecież Twoja Rodzina wie o sytuacji i to chyba nie będzie nic dziwnego?> Zresztą głupio kupić 1 prezent jak mieszkają osobno....potem mogą się o ten prezent pokłócić nie, no to był żart. Ale wydaje mi się, że lepiej kup osobno, ja bym tak zrobiła

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Dziewczyny które planują winietki i maja podłużne stoliki (jak ja ) pamiętajcie, by ludzi którzy się znają sadzać NAPRZECIWKO siebie a nie obok
ale pary obok siebie

Stary 2012-04-18, 18:50   #2092
monika860902
Zakorzenienie

Ja też zamierzam mieć winietki, byłam na weselach, na których winietek nie było i siedziałam przeważnie koło nieznajomych mi starszych osób....brak tematu do rozmów.....
No a przedwczoraj rozmawiałam z moim TŻem.....zmienił sobie świadka! zamiast jego siostry ma być brat....iczywiście nie mam nic przeciwko temu ale wiem, że to teściowa miała na to wpływ, bo widziała, że jeśli będzie siosyta to będzie musiała (teściowa) siedzieć niedaleko zięcia, któego nie cierpi i któremu zabroniła ich odwiedzać.....no i TŻ dodał, że jego siostra będzie musiała siedzieć daleko od nas....a nasza sala jest taka, że po bokach sali są 2 rzędy stołów....jest jeszcze 1 mniejszy stół, do któegi wchodzi się pod kilka schodków(jest wyżej) i tam oprócz PM zmieszczą się Rodzice, świadkowie z partnerami i dodatkowo po 7 osob z każdej strony...myslałam, aby usadzić tam nasze rodzeństwo....no i TŻ stwierdził, że przy tym stole bedziemy siedzieć my, rodzice i świadkowie....a reszta miejsc pustano oszalał chłopak...jak to usłyszałamjeszcze nie widziałąm puste miejsca koło pary młodej na weselach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg wesele.jpeg (5,8 KB, 34 załadowań)

Stary 2012-04-18, 18:59   #2093
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zamierzam mieć winietki, byłam na weselach, na których winietek nie było i siedziałam przeważnie koło nieznajomych mi starszych osób....brak tematu do rozmów.....
No a przedwczoraj rozmawiałam z moim TŻem.....zmienił sobie świadka! zamiast jego siostry ma być brat....iczywiście nie mam nic przeciwko temu ale wiem, że to teściowa miała na to wpływ, bo widziała, że jeśli będzie siosyta to będzie musiała (teściowa) siedzieć niedaleko zięcia, któego nie cierpi i któremu zabroniła ich odwiedzać.....no i TŻ dodał, że jego siostra będzie musiała siedzieć daleko od nas....a nasza sala jest taka, że po bokach sali są 2 rzędy stołów....jest jeszcze 1 mniejszy stół, do któegi wchodzi się pod kilka schodków(jest wyżej) i tam oprócz PM zmieszczą się Rodzice, świadkowie z partnerami i dodatkowo po 7 osob z każdej strony...myslałam, aby usadzić tam nasze rodzeństwo....no i TŻ stwierdził, że przy tym stole bedziemy siedzieć my, rodzice i świadkowie....a reszta miejsc pustano oszalał chłopak...jak to usłyszałamjeszcze nie widziałąm puste miejsca koło pary młodej na weselach

hmmm co za sytuacja? Szkoda że TŻ uległ mamusi Dlaczego siostra TŻ-ta ma siedzieć daleko- przecież to jego rodzina? A może teściową daleko posadź najlepiej na końcu Co do pustych miejsc- bez sensu to bedzie dziwnie wyglądać- tak łyso będzie i pusto
Stary 2012-04-18, 19:33   #2094
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
hmmm co za sytuacja? Szkoda że TŻ uległ mamusi Dlaczego siostra TŻ-ta ma siedzieć daleko- przecież to jego rodzina? A może teściową daleko posadź najlepiej na końcu Co do pustych miejsc- bez sensu to bedzie dziwnie wyglądać- tak łyso będzie i pusto
No też mówiłam, że pusto będzie koło nas...ale przekonam go, mam na niego sposób
No a siostra ma siedzieć daleko, bo bedzie z mężem....mąż jest skłocony z teściami- już jakieś 3-4 lata ich nie odwiedza...nawet w Święta spędzają jakiś dzień osobno-każdy u swojej mamusi
ale faktycznie-nie pomyślałam aby teściową daleko posadzić, dobre no ale nie mogę być taka wredna.....zobaczę co mi powie jak się spotkamy

Stary 2012-04-18, 19:56   #2095
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Halo, halo
Ja też wynalazłam piękną fryzurkę warkoczową i muszę podejść do fryzjerki i zapytać czy da radę wyczarować coś takiego na mojej głowicy
Ale czadowa fryzura ja też chciałabym coś z warkoczem i najlepiej na bok ale nie wiem jak wtedy welon wpiąć...
Cytat:
No to fajnie że Ci tak bezproblemowo doślą a o gramaturze papieru już nie myśl zaproszenia są śliczne i najważniejszy jest cel wręczania ich
Cytat:
tak, zaraz jadę do niej i będę błagać o wybaczenie, że nie przywiozłam jej mamy i zepsułam całej Rodzinie Święta. Wiem, że rozmowa mnie czeka....ale szczerze to teraz mam ważniejsze sprawy na głowie...ehhhh
och Ty niedobra najlepiej już od progu zacznij przepraszać a potem połóż sobie karnego jeżyka i postaw się w kącie
Cytat:
a musicie mieć przy sobie rodziców? my będziemy siedzieć tylko ze świadkami ale młodych chcemy mieć blisko poza tym obie mamy stwierdziły że one najlepiej będą się czuły wśród swoich rodzin/znajomych i nam też to odpowiada

Powiedzcie co myślicie o takiej biżuterii?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biżuteria.jpg (61,0 KB, 9 załadowań)
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 20:13   #2096
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

bardzo ładna ale moim zdaniem nie bardzo pasuje na ślub

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dziewczynki kiedy Wam goście zaczęli potwierdzac przyjście? My daliśmy termin do 1 maja a oprócz rodziny i tych znajomych na 100% pewnych to nam kilka osób potwierdziło dopiero zaczynam się denerwować bo jak pomyślę o obdzwanianiu to mi słabo.... wiem że to i tak nie uniknione ale wolałabym wykonać jak najmniej takich telefonów
Stary 2012-04-18, 20:34   #2097
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale czadowa fryzura ja też chciałabym coś z warkoczem i najlepiej na bok ale nie wiem jak wtedy welon wpiąć...

No to fajnie że Ci tak bezproblemowo doślą a o gramaturze papieru już nie myśl zaproszenia są śliczne i najważniejszy jest cel wręczania ich

och Ty niedobra najlepiej już od progu zacznij przepraszać a potem połóż sobie karnego jeżyka i postaw się w kącie

a musicie mieć przy sobie rodziców? my będziemy siedzieć tylko ze świadkami ale młodych chcemy mieć blisko poza tym obie mamy stwierdziły że one najlepiej będą się czuły wśród swoich rodzin/znajomych i nam też to odpowiada

U nas w Rodzinie tak jakoś się utarło, że Rodzice siedzą koło młodych....ale może pogadam z Mamą.....jeśli by się zgodziła to może faktycznie lepiej jakby Rodzice siedzieli wśród "swoich"

Stary 2012-04-18, 21:29   #2098
qmpela86
Raczkowanie

Tusia jak przymiarka???

Pradip na pewno wam nie braknie wódki, a nam pewnie zostanie dużo. Ale czasem jak się TŻ uprze to nie mam nic do gadania

niki19 czekamy na foty

Cytat:
Dziewczynki, pomóżcie, bo sama chyba nigdy nie zadecyduję!

Butki lepiej kupić z paskiem, by przytrzymywał stopę, czy bez. Takich z paskiem nie założę już chyba do sukienki żadnej, bo będą skracały nogi (?), ale boję się, że bez pasków będą spadały. Chodzi mi o butki ze strony bialebuty.pl - jakie macie doświadczenie?
Popieram Viollet87. Przecież to normalne buty na obcasie - jak każde. Jak są dobrze dopasowane to nie spadną z nogi a dla mnie paski na kostce to jakiś koszmar. Najważniejsze żeby były wygodne a taki pasek w niczym nie pomoże.

wybOrOowa dasz rade w tym kabrio, najwyżej zasłonisz trochę widoczność suknią . A nie boisz się o fryzurę? Że ci włosy rozwieje? Ja od razu o tym bym pomyślała

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
no ja się właśnie tego obawiam ,że jak nie zrobimy winietek to może być wyścig do stołów chyba powinniśmy to jeszcze przemyśleć
A macie okrągłe stoliki czy podłużne ?
Jak dla mnie zupełny brak winietek/list gości przy stolikach to jest totalna porażka. Byłam dwa razy na takim weselu i coś strasznego.. Nie jesteśmy z tych osób które jak głupie biegną do stołów więc oczywiście zostały nam się najgorsze miejsca , totalny chaos. Na obu siedzieliśmy ze starszyzną a na jednym nawet koło rodziców młodego (chociaż ich nie znaliśmy) bo oni też nie zdążyli zając lepszego miejsca. Prawda jest taka że nigdy się nie dogodzi każdemu ale nie przeżyłabym tego pościgu do miejsc i przesadzania gości (bo np. zostanie jakieś puste 1miejsce) na swoim weselu.

carmelova ja mam podłużne i planujemy właśnie sadzać na przeciwko (obok też jak będzie większa grupka znających się osób).

XxMartaxX my tez wybraliśmy w końcu białą żubrówkę . Już zakupiona.

monika860902 ja też bym Ci radziła nie sadzać rodziców koło was a jak już coś to siostrę. U nas będą trzy długie stoliki (w podkowę). Jeden dla nas i dla naszych znajomych, jeden dla całej rodziny TŻ i jeden dla mojej rodzinki. Tylko moja mama stwierdziła że może by chciała siedzieć koło swatki, takie psiapsiółki sie zrobiły . No ale niestety już mamy taki podział wymyślony i nic nie zmieniamy.

A co do pleneru to my nie mamy go wcale zgodnie oboje nie chcieliśmy

Mam do was dziewczyny pytanie odnośnie bielizny ślubnej. Ostatnio kupiłam sobie biustonosz bardotkę zwykła białą bez bajerów (jedyny biały jaki znalazłam w swoim rozmiarze). Do tego były majtki też białe bez koronki bezszwowe (mam dość lekką sukienkę i inne mogłyby prześwitywać). Ale nie kupiłam tego dołu bo stwierdziłam że jakiś taki zwykły a bielizna ślubna kojarzyła mi się z koronkami - taka sexi na noc poślubną . No i teraz nie wiem co robić.. czy szukać czegoś innego? Jak myślicie?

O taki kupiłam biustonosz (średnio to sexi ):
http://www.mada.pl/7352-p72-r0-biust...aff-23446.html
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:04   #2099
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczynki, pomóżcie, bo sama chyba nigdy nie zadecyduję!

Butki lepiej kupić z paskiem, by przytrzymywał stopę, czy bez. Takich z paskiem nie założę już chyba do sukienki żadnej, bo będą skracały nogi (?), ale boję się, że bez pasków będą spadały. Chodzi mi o butki ze strony bialebuty.pl - jakie macie doświadczenie?
mnie pasek uwiera, nie toleruje

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Będzie nam robiła bukiet dla mnie , kwiatki do 3 butonierek, na rękę świadkowej , na samochód , na nasz stół i na stoły gości .
Najbardziej martwię się samochodem , bo tż wybrał taki że boje się że będzie ciężko się zmieścić i może być nie wygodnie , ma być jakieś porsche kabriolet z otwieranym dachem i tak chce jechać czyli po za nami nikt inny się nie zmieści
i zastanawiam się czy ja się tam z wielką suknią zmieszne
fryzura Ci się rozwieje!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 22:06   #2100
Alejka13
Zadomowienie

Tusiu, trzymam kciukasy za Ciebie! Niech Ci się wszystko ułoży i słoneczko Ci w sobotę grzeje
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości