|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Haniu i makaron wyszedł?
![]() Młody gmera mi pod żebrami gdzieś i strasznie to boli
|
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dokładnie to samo
Tak mnie teraz okłada z prawej strony, że momentami podskakuję, bo to takie nieprzyjemne uczucie
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to później będzie
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie wolę takie kopy niż późniejsze kolki
albo pogryzione sutki
|
|
|
|
#3246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak wymiary są za małe, to cc
Cytat:
![]() Co do lab, to faktycznie cieniutko! Jeśli chodzi o pomiary, to za bardzo na anatomii się nie znam. Pierwszy to te wystające kości miednicy z przodu - tzn. odległość między nimi, później położna ciut calej przesuwa sprzęt i mierzy. No i ostatni, to jedną końcówkę miała jakby na kości ogonowej (?) a drugą przy pochwie. Same nie jesteśmy w stanie tego zmierzyć, trzeba mieć sprzęcicho ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() samopoczucie było średnie, ale najważniejsze że wynik dobry ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
To jest smakowa glukoza?
|
|
|
|
#3249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jest gotowy na swojego lokatora ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zobaczymy. dzis mi oswiadczyl ze niech tylko urodze to mnie tak pogoni do roboty ze sie bedzie kurzyc i chce miec urlop do 2018go. dobra dobra.Wiesz moj tez sie nie awanturuje ani obraza - zyje po prostu strasznie zamkniety w swoim swiecie i zada absolutnej niezaleznosci, zeby mu dac swiety spokoj. To tez jest trudne, bo ja akurat bardzo potrzebuje bliskosci, czulosci i innych takich "bzdur", no i pomocy bo nie jestem jakos szczegolnie zaradna. no ale nic. My w tym roku bedziemy mieli 7 rocznice, czyli razem 10 lat razem... a on nadal gra... |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cudowny
Cytat:
------- Jak tak wpisujecie ile czego macie to i ja postanowiłam zobaczyć jak "stoje" w kwestii ciuszkowej. I co?? Jestem zdruzgotana. Nie mam ani jednego body w romiarze 56 , za to w rozmiarze 62 aż 10 nie wiem jak to się stało-jestem w szoku. Jutro mąż zostawia mi samochód to koło południa podjade do ciucholandu i może coś znajde.
|
|
#3252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny piękne macie brzuszki
[QUOTE=anna99302;33626481] Cytat:
Małż mi dzisiaj oświadczył, że znowu będę miała go dość, bo nadchodzi długi weekend i on sobie na cały tydzień na początku maja bierze wolne. A mi tak powiedział, bo jak ostatnio na L4 był to naprawdę miałam go dosyć, od siedzenia w domu mu odbijało dosłownie No ale teraz moja reakcja była błyskawiczna i mu odparowałam, że może nie będę miała go dosyć bo mnie będzie rozpieszczał i mi dogadzał
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z powrotem - zrelaksowana i zadowolona po kinie
I z nowym zapasem cukierków czekoladowych. Nie umiem się powstrzymać od słodkiego ![]() Zaraz ogarnę co tam u Was - nie wiem czy wiecie, ale od wczoraj wieczora naprodukowałyście 16 stron
|
|
|
|
#3255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te pooperacyjne są tylko białe i bez palców. Codzienne zakładanie było zajęciem dobrym dla masochistów. Cytat:
Ja nie wiem, czy mierzą zawsze, ale Soleilka jest szczupła, więc może powinni. Chociaż to chyba różnie bywa, bo ja też jestem szczupła, ale z różnicą pomiędzy talią a biodrami rzędu 30 cm (oczywiście piszę o wymiarach przedciążowych Blueberry - mierzą zawsze, czy w jakiś szczególnych wypadkach? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Jest, ale niestety nie w Polsce
![]() Cytat:
![]() Ja już wyalazłam mojemu robotę na długi weekend- w ma posprzątać i pomalować garaż (zbiera się z tym od jesieni ), na razie jest tam taka graciarnia, że się nie da nogi postawić, a ja bym chciała tam wózek wkładać i ściąć w końcu trawę
|
|
|
|
|
#3257 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziękuję! Cytat:
Cytat:
Ad3. Spokojnie, jeszcze kupisz Dziękuję! Cytat:
Ad2. Dobrze Mu powiedziałaś Będę się powoli oddalać od laptopa, bo kolacyjkę trzeba zrobić, zadzwonić do mamy na ploty, a potem odsierścić ciałko przed jutrem ![]() Poproszę o kciuki na jutro, bo jakoś się boję ![]() Rano odbieram wyniki a popołudniu mam wizytę ![]() Jak tylko będę w formie, to odezwę się jutro wieczorkiem, napiszę co ginka powiedziała. Miłego wieczoru Mamusie
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się Wykapalam i wybalsamowalam. i stwierdzam że jestem Spuchnieta i z Celulitem
i rosną mi wąsy
|
#3261 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agunia82;33633488]dziewczyny piękne macie brzuszki
Cytat:
tia-najwazniejszy jest reflex i łechtanie tej ich meskiej dumySAS - tak mysle o tobie bo podobnie przechodziam 1 ciaze. na prawde nabawilam sie wtedy depresji - takiej ktora sie powinno leczyc. widzisz - chlopa to nie ruszylo, a dziecko moje jest strasznie znerwicowane, ma problemy z koncentracja, z jedzeniem i inne takie na tle nerwowym. Na prawde szkoda zdrowie tracic na przejmowanie sie gosciem. Wiesz-bylam kiedys u jednego madrego ksiedza i mowie ze najchetniej bym sie rozwiodla bo juz mam dosc. A on mi na to - a kiedy ostatni raz bylas u kosmetyczki? co Ty tak na prawde dla siebie robisz? Chodzisz na aerobik, malujesz sie, itd? Nie mozna sie caly czas poswiecac i zadreczac. Faceci sa wzrokowcami to raz. A 2 jak zaczniesz robic sobie dobrze to tez sie zaczniesz czuc pewniej. Kup sobie sexowna bielizne, ciuchy ktore podkresla twoja kobiecosc, siedz codziennie godzine przed lustrem. I zrob liste 10 rzeczy w ktorych jestes dobra. Od tej rozmowy zaczelo sie cos we mnie zmieniac. Zaczelam sie wyzwalac z potrzeby ciaglego potwierdzania z jego strony swojej wartosci. No tak czy inaczej - moze nie byloby glupim gdybys pogadala z kims kto sie zajmuje takimi tematami. Samemu mozna sie strasznie zapetlic, a czasem okazuje sie ze rozwiazania sa bardzo proste. I wcale tak nie musi byc zawsze. Pytanie czy chcesz zmiany. Bo czasem ludzie maja zakodowane zeby byc ofiarami, z jednej strony jest im zle a z drugiej w takiej sytuacji czuja sie bezpiecznie. Wiem - troche sie wymadrzam, ale na prawde siedze w tym temacie juz od dawna... obejrzyj sobie te wyklady - sa bardzo smieszne i otwieraja oczy na rozne rzeczy (mysle ze od 6 odcinka chociaz jesli nie chce ci sie calosci)---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3262 | |||||
|
Zadomowienie
|
I już jestem z powrotem. Cieszę się, że Was rozbawiłam tekstem TŻ. Mi nie było do śmiechu wczesniej, ale teraz już jest bardzo ok.naprawde było mu głupio za wczorajsze fatalne zachowanie i dostałam nawet bukiet róż
susharnia była zamknięta więc do tego ulubioną kanapencję z Subwaya. Do tego pozmywał naczynia, wyniosł śmieci i zabral się za naprawę pralki, o ktorą wczoraj była cała afera. Zrehabilitował się bardzo. Aż wieczorem go chyba sowicie wynagrodzę SASa to wszystko bo nie dałam sobie wleźć na głowę i nie odzywałam się do niego. Musisz pokazać zaparcia trochę żeby sam się zaczał zastanawiać nad sobą! Będzie dobrze!!! Cytat:
![]() Irmusia Twój brzuś jest śliczny! Podobny d mojego. z tym, że ja jestem 4 tyg przed Tobą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
\ |
|||||
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
nie długo będzie ze Mnie sexy boczek z kiepskich
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda
![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie.
Któraś z dziewczyn wkleiła podział typu: od ... do 140 - ok 140-180 - do obserwacji i chyba modyfikacji diety >180 - cukrzyca wymagająca leczenia. To był dłuższy post, ale ponieważ wyniki mam dobre, to nie skupiałam się na nim aż tak bardzo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale tak poważnie, to brzmi logicznie, bo to kości najbardziej ograniczające przekrój, przez który musi przejść główka dziecka.
|
|||
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zdjecie brzucha jak Siedze po turecku
|
#3267 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i w maju idę na przegląd mojej paszczy, może coś zaradzimy razem z dentystką. Cytat:
![]() Śliczny brzucholek. Cytat:
Cytat:
Ale też tak mam, jak sobie zaplanuję nie-jedzenie słodyczy. Tylko, że najczęściej nie wytrzymuję .No i umówiłam się do fryzjera. Będę podcinać włosy i może farbować, zdecydujemy w przyszłą środę. Muszę podciąć, bo końce mam brzydkie - jeszcze pamiętają pasemka z września . Sporo podetnę, a potem pewnie będę marudzić, że za krótkie, ale za to będą zdrowsze. Dziś zrobiłam pierwsze ciuszkowe zakupki dla maluszka. Kupiłam w lumpeksie bodziaka na 56 i bluzeczkę na 3-6 m-cy. W końcu coś zaczynam działać w tym kierunku. |
||||
|
|
|
#3268 | ||
|
Zadomowienie
|
i kolejna piekna już spora piłeczka
![]() Cytat:
![]() a co do tych pomiarów to kiedy i gdzie je wykonują? w szpitalu przed porodem? czy powinnam się jakoś wcześniej gdzieś pomierzyć? Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi dziś TŻ robił na dworze zdjęcia brzucha
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Rozeznanie
|
Irmusia- super pokoik
fajne kolorki, z mebelkami będzie Francja-Elegancja![]() Prince - po prostu nie wierzę, że wyglądasz źle i masz cellulit - na zdjęciach zawsze wyglądasz super ![]() Mandragorrka - na czym byłaś w kinie??? całe wieki nie byłam w kinie... Dostałam smsa od ginki, że moje wyniki glukozy i moczu są ok ![]() Przyszedł nam wózek widok Małżona siedziącego na podłodze w bluzie, gaciach i skarpetach, z instrukcją obsługi, próbującego rozkminić co i jak - BEZCENNY a co się nak.urwiał... hehe nie wiedziałam że obsługa wózka jest tak problematyczna wózeczek (mura4) oceniam jak na razie na 5+, gondola trochę ciężka i raczej nie dam rady wnosić jej z dzieckiem na pokładzie na 3 piętro mam nadzieję, że nasza wózkarnia nie jest zbytnio syfiasta. Ogólnie wózek jest wizualnie ok - reszta wyjdzie w praniu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

Tak mnie teraz okłada z prawej strony, że momentami podskakuję, bo to takie nieprzyjemne uczucie
Nie wiem jak to później będzie

A jak sama glukoza? też miałaś porzeczkową czy jakąś inną?

i jest gotowy na swojego lokatora
, hmm -jak planuje tylko dwójką więc mój wiecznie będzie chyba grał w gry i miał lajtowe podejście do życia, chociaż nie mogę narzekać na niego, bo nigdy się nie obraża i nigdy się na mnie nie wydziera, wręcz przeciwnie

Ale tak poważnie, to brzmi logicznie, bo to kości najbardziej ograniczające przekrój, przez który musi przejść główka dziecka.