Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 14:27   #3151
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

A może podczas wizyty poproś żeby sprawdził?jeżeli ma usg w gabinecie, bo mój nie ma i miałam sprawdzaną na połówkowym i w szpitalu.
mój też nie ma, na początku mi nie zależało bo nie jestem zwolenniczką usg na każdej wizycie bo po co... wartość takiego badania jest żadna, bardzo niska, a po co męczyc dziecko;
teraz stwierdzam ze to chyba nie za dobrze, bo ani usg ani ktg, a pod koniec ciaży to mogą sie przydać

nastepne usg mam 9 maja - to będzie mój 30 tc.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
zapraszam

linka myślę że tak.. jak lekarz ma już trochę praktyki to myślę że potrafi wyczuć co i jak
dokładnie jak lekarz z 20 czy 30 letnim stażem, po badaniu stwierdza że ładnie pięknie to wypada zaufać i nie szukać dziury w całym
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:27   #3152
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
karolka-romper to to samo co rampers?
tak to samo jak zawsze zapominam tej nazwy rampers, a na metce pisało romper
Stary 2012-04-18, 14:27   #3153
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
mój też nie ma, na początku mi nie zależało bo nie jestem zwolenniczką usg na każdej wizycie bo po co... wartość takiego badania jest żadna, bardzo niska, a po co męczyc dziecko;
teraz stwierdzam ze to chyba nie za dobrze, bo ani usg ani ktg, a pod koniec ciaży to mogą sie przydać

nastepne usg mam 9 maja - to będzie mój 30 tc.[COLOR="Silver"]
moj tez niema w gabinecie usg. Dlatego sprawdza mi ręcznie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:28   #3154
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam z późną kawą i ciastem jogurtowym.
Skończyło mi się mleko, skwaśniała śmetana 18%, więc kawę mam z 30% tłuszczu. Ciasto jogurtowe dobre, ale zasłodziłam się po jednym kawałku, a kupiłam całą foremkę czyli 5-6 razy tyle. Co ja z tym zrobię? I nic mi nie dolega, ale od rana nie mam na nic siły.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej !
doczytalam Was
ja juz po pracy czuje jak moja mala sie prezy w brzuszku normalnie tak mi brzuch sie wygina cudowne
To dobrze. Wytłumacz jej, że może nawet kopać mamusię po żebrach, tylko nie może niepokoić tak, jak ostatnio.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Brrrr masakryczne to było

Ja się na to nie zgodzę, w takim wypadku wolałabym cesarkę mieć. To wyglądało jakby ta baba miała oderwać główkę, bo ciągnęła a to odskakiwało bleeee
Nie wiem, czy na tym etapie jest jeszcze czas na cesarkę.
Ty na pwno musisz naciskać na to, żeby przed porodem porównali wymiary miednicy i dziecka, ale u kuzynki stwierdzili, że co prawda ona jest drobna, ale dziecko małe i ma rodzić sn, a później musieli zastosować kleszcze i chłopiec (wcale nie mały) chyba urodził się lekko siny. Na pewno długo miał na główce wgniecenie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:29   #3155
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
O! To super

Powiesz, ile tego bierzesz?

U nas to samo. Ja lubię gotować, ale czasem brak mi pomysłów...

anna99302, z takimi tż to trzeba krótko! Na pewno Ci ciężko, ale widzę, że podejście masz właściwe
dziękuję bo od wczoraj wymęczylam się bardzo. ale przeprosiny były. i widzę, że będzie mi dzisiaj murzynował bo czuje się winny. w nocy ostentacyjnie bowiem wynioslam się na kanapę. ale zabrałam mu pościel
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:34   #3156
ewka5891
Zakorzenienie

Ja dzisiaj byłam dowiedziec się jak wyglądają moje szanse na mieszkanie, bo minely juz 2 miesiące a nie dostałam zadnego listu potwierdzenia ani nic...

no i w jednym miejscu dostalismy 53 punkty, podobno duzo, ale kobiecie ciezko cokolwiek powiedziec, bo narazie nie mają mieszkań. A w 2 miejscu musze doniesc moją umowe z obecnym wynajmującym, bo narazie tylko jestesmy w systemie. Wiec pytam sie kobiety dlaczego szybciej o tym nie mowila i ze nikt nie przyslal listu ani nic, ze cos brakuje... no i musze tam znow jechac, ale najpierw musialam cos zjesc, bo zgłodniałam z tego wszystkiego...
Cytat:
Wróciłam od gina. Mała ma się dobrze i wyprzedza termin o tydzień, waży ok. 1350g.
Natomiast moja szyjka się skróciła. Jestem załamana. Myślałam, że już na fotelu się rozryczę. Wytrzymałam jednak do końca wizyty. Muszę leżeć. Mam brać no-spę 3 razy dziennie, a jak nadal będzie mi twardniał brzuch (myślałam, że to wzdęcia), to fenoterol 8x0,5... Szyjka ma 2 cm. Jestem zdruzgotana.
nie martw się, będzie dobrze, zobaczysz
odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Spotkałam dzisiaj koleżanke przed blokiem. Zapytała się w którym tygodniu jestem. Powiedziałam jej ,że w 29 . A ona mi powiedziała,ze mam mały brzuch jak na 29 t.c. i czy wszystko ze mną i z dzieckiem jest ok .
ludzie sobie ubzdurali, ze 6-7 miesiac to musisz sie czolgac po ulicy bo masz taki wielki brzuch jak mowie, ze jestem w ciazy to czasami ludzie wygladaja na zdziwionych, naprawde?? a to juz koncowka 6 miesiąca....

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Uwaga dziewczyny! HIT dzisiejszego dnia! Mąż wstał, przeprosił mnie za swoje chamskie zachowanie wczoraj i co powiedział? UWAGA! Zapomniałem, ze jesteś w ciąży!!
zapomniał:rolleye s:
nawet jakbys nie byla w ciazy to tez nie powinien sie tak zachowywac...

Cytat:
staż ma jakieś znaczenie
my jestesmy razem 9 lat, z tego 4 małżeństwa Razem od 21 roku życia Pierwsze 3-4 lata to było total zauroczenie, chodziłam jakieś 5 cm nad ziemią, mnóstwo sexu, wielkie uczucie, ogień ogień ogień. Wtedy gdybyśmy się nie zabezpieczali to pewnie mielibyśmy gromadkę dzieci Bo z łóżka nie wychodziliśmy haha.

Były też burze, kłótnie, bo emocje wrzały, a my temperamentni oboje

Potem sie uspokoiło, mniej kłótni, mniejszy ogień troszkę, ale za to większe zrozumienie, porozumienie, głębsza przyjaźń.
Jestem naprawdę zadowolona, TŻ jest świetnym facetem i uważam ze miałam kupę szczęścia.. A dziecko jest dla mnie cudem świata bo.. z nim.
strasznie przyjemnie się czyta takie rzeczy
gratuluje TZta

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:35   #3157
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A nie zalecił Ci gin brania do tego magnezu? Mnie na każdej wizycie pyta, czy łykam grzecznie magnez
Moja mama akurat weszła na USG, a on z nią pracuje, poza tym był zszokowany tym skróceniem, myślę, że nie pomyślał...

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wrocilam z miasta byłam sie przejsc mame odprowadzic, kupiłam kurczaka z rozna ale bedzie na kolacje i wzielam obiad. Poszlam do sklepu po drodze i spotkałam pana od geografi taki smieszny starszy gosciu i mówi co chlopczyk bedzie? a ja ze nie dziewczynka a on uuu to ja zaklepuje dla wnuka jak bedzie po mamusi a ja mowie jaki wnuczek duzy a on 10 lat wiec wsam raz
Uwielbiam kurczaka z rożna
Koleś niemożliwy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja biorę 2x po pół tabletki i 2 x całą, więc co 6 godzin łykam. isoptinu mam 1 tabletkę dziennie
Rozumiem, dzięki
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:35   #3158
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
No przykre on miewa przebłyski bycia cudownym, a potem odpieprzy coś takiego i niesmak pozostaje na długi czas.......

ehh mój dzień tez jest na nie!!!! nawet nie poszlam do pracy. leże w łozu, z lapkiem, colą i kwitnę.

Ale fajny bebzolek!

Uwaga dziewczyny! HIT dzisiejszego dnia! Mąż wstał, przeprosił mnie za swoje chamskie zachowanie wczoraj i co powiedział? UWAGA! Zapomniałem, ze jesteś w ciąży!!
hehehe dobre mojemu też się chyba czasem zapomni o ciąży

O 10 poszłam na łóżko i obudziłam się o 13 a teraz na szybko robię obiad

śpioch ze mnie niesamowity

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:41   #3159
anna99302
Zadomowienie

No kurcze każdemu się może zdarzyć zapomnieć... nie, no naprawdę?????
Ale musi czuć się winny właśnie dzwonił, czy chce sushi bo mimo, że jest na spotkaniach to mi specjalnie przywiezie a pojechal jakieś 40 km od nas!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:46   #3160
prince_polo
Zakorzenienie

obiad gotowy, ja juz bym mogła jesc bo bede jadla bez ziemniakow, a ziemniaki nastawiłam tz ma byc po 15. Zobaczymy czy bedzie. Jak nie to ja zaczynam szamac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 14:49   #3161
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja tak biorę. W komórce mam przypomnienie nastawione, małż się przyzwyczaił, że ma pobudke co 3 godz w nocy.
Ale ja nie biorę isoptinu tylko kalipoz.
Tylko nie nastawiaj się, że po jednej tabletce minie, mi brzuch puścił dopiero po 3 kroplówkach jak się organizm nasycił tym fenoterolem, więc z tymi tabletkami też może pare dni minąć.
Oczywiście leż jak najwięcej bo to naprawdę pomaga, u mnie odkąd się szyjka skróciła mąż robi wszystko, ja nie robię nic w domu.
Dobrze, że mówisz, że nie musi przejść od razu. Szkoda, że mój tż wraca o 19 z pracy. Powiedział, że może wziąć znów L4 na opiekę, jakby co. Na razie mama ma wolne, a potem pomyślimy...
Jak sobie pomyślę, że wczoraj niosłam zakupy, to bym się

Cytat:
blue ja mam fenoterol 6x1/2 tabl. co 4 h nospe fortex3 i+magnez 2tab.x3
Czyli jeszcze no-spę... Dzięki za info Zbieram wiadomości.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Moje Kochane pochwalę się teraz moja aktualną wyprawką dla Niuni

ładnie duża mi się ta lista nagle zrobiła po wizycie w Polsce
imponująca lista!

Cytat:
Stary 2012-04-18, 14:50   #3162
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
obiad gotowy, ja juz bym mogła jesc bo bede jadla bez ziemniakow, a ziemniaki nastawiłam tz ma byc po 15. Zobaczymy czy bedzie. Jak nie to ja zaczynam szamac
smacznego

ja idę do wanny sie popluskać
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:50   #3163
luby957
Raczkowanie

Witam przysle Mamusie Przepraszam ze sie ostatnio nie odzywam ale nie czuje sie dobrze,albo mam twardnienia brzucha albo skurcze W dodatku w tym tyg jestem strasznie zabiegana. Przez caly ydz mam jaies wizyty u lekarzy,no tylko w czw ide z mala do szpitala na kontrole. W pon bylam u ginekologa,jak narazie wszystko ladnie wyglada ale i tak musze na siebie uwarzac. Sprawdzal mi szyjke-w sumie ladnie trzyma,ale pierwszy raz bolalo mnie to badanie. Pozniej w domu na wkladce zauwazylam sporo sluzu,ale nie byl on taki jak zawsze tylko takie jakby grube pasma i tez jakby troszke z krwia. We wt znowu bylo podobnie. No i tak sie zastanawiam czy to moze byc czop sluzowy. Dzis na szczescie jeszcze tak nie bylo ale jak die pojawi tski dziwny sluz jeszcze ze dwa razy to pojde do gina i wypytam sie. W sumie jak tak sobie pomyslalam i policzylam ze dzis koncze 29tydz a jutro wchodze w ta magiczna i dlugo oczekiwana 30 A to mi jeszcze bardziej nasuwa mysli oporodzie i marzenia o tym ze chcialabym juz przytulac swoje malenstwo i dowiedziec sie kim jest-chlopcem czy dziewcxynka. A swoja droga to orzyxnam sie Wam ze nawet nie mam wybranych imion. Co prawda po pierwszym dziecku stwierdzilam ze vorcia ma pierwsz literke po mnie to drugie dziecko bedzie mialo o tż'cie czyli bedzie na m. Moze mi pomozecie i dacie jakies ciekawe ale e miare normalne propozycje
Stary 2012-04-18, 14:51   #3164
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
smacznego

ja idę do wanny sie popluskać
dziękuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 14:52   #3165
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
czemu bez ziemniaków?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:57   #3166
Linka25
Zakorzenienie

Luby
rzeczywiscie sporo pytań, ale jesteś pod kontrolą lekarzy, nic Ci nie grozi ...

dlaczego nie znasz jeszcze płci? Nie chciałaś czy nie było widać?
Stary 2012-04-18, 15:00   #3167
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
To dobrze. Wytłumacz jej, że może nawet kopać mamusię po żebrach, tylko nie może niepokoić tak, jak ostatnio. Nie wiem, czy na tym etapie jest jeszcze czas na cesarkę.
Ty na pwno musisz naciskać na to, żeby przed porodem porównali wymiary miednicy i dziecka, ale u kuzynki stwierdzili, że co prawda ona jest drobna, ale dziecko małe i ma rodzić sn, a później musieli zastosować kleszcze i chłopiec (wcale nie mały) chyba urodził się lekko siny. Na pewno długo miał na główce wgniecenie.
Są odpowiednie wymiary miednicy i powiem Wam, że niestety w zależności jak położna dociśnie to o ten centymetr może się pomylić. Mama np. raz mierzyła pacjentkę i uważała, że jest na granicy, że za mało i powinno być cc... ale zmierzyła inna i stwierdziła, że ok, lekarz też chciał sn, no i był próżnociąg... Na szczęście mały się urodził bez obrzęków na główce itp. Ja jestem już zmierzona i osiągam tę "górną" granicę - tzn. górną granicę takiej średniej.

Cytat:
dziękuję bo od wczoraj wymęczylam się bardzo. ale przeprosiny były. i widzę, że będzie mi dzisiaj murzynował bo czuje się winny. w nocy ostentacyjnie bowiem wynioslam się na kanapę. ale zabrałam mu pościel
Stary 2012-04-18, 15:03   #3168
Linka25
Zakorzenienie

A ja dziś nie robiłam obiadu - TZ przywiezie go od babci, bedzie zupka pomidorowa i coś jeszcze, nie wiem ...

A jutro jedziemy do Sopotu. Więc nie bedzie mnie do poniedziałku na forum. Pogoda kiepska, ale nie zrezygnujemy. Najwyzej bedziemy przesiadywać w kawiarniach Wolę nie odkładać wyjazdu na później, chcę korzystać póki mogę, a później np. w maju jak będę w stanie to jeszcze gdzieś pojedziemy

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Maciejka i Blue
nie miałam pojęcia ze trzeba zmierzyc miednicę

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-18 o 15:05
Stary 2012-04-18, 15:09   #3169
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Luby
rzeczywiscie sporo pytań, ale jesteś pod kontrolą lekarzy, nic Ci nie grozi ...

dlaczego nie znasz jeszcze płci? Nie chciałaś czy nie było widać?
nie chcemy wiedziec,w pierwszej ciazy tez nie wiedzielismy i byla wspaniala niespodzianka
Stary 2012-04-18, 15:11   #3170
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:

masakra, ja bym jej naje*ba*ała od razu za takie teksty

ja co chwile slysze zebym sie nie zdziwiła ze blizniaki urodze
Ja z tego szoku, powiedziałam że mi się wydaje że jest duży

Cytat:
Dziewczyny czy szyjkę macie mierzoną w badnaniu usg? Bo ja chyba nigdy nie miałam, zawsze tylko ocena szyjki w badaniu ginekologicznym. I nie wiem jak do tego podejść.
Ja ani razu nie miałam mierzonej przez USG. Tylko na fotelu ginekologicznym ,ale mój ginekolog nigdy mi nic nie mówi na temat mojej szyjki

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne za wyczerpująca odpowiedź
Mam nadzieję, że brak słodyczy wystarczy

Baz sensu takie gadanie, ale denerwujące są takie wszechwiedzące
Ad.1 Nie ma za co
Ad.2 Mam nadzieje,że już tej "koleżanki" nie spotkam
Cytat:
mój brzuszek
Jaki duży

Cytat:
co za ....
Asiu ja mam sprawdzaną przy każdym badaniu.Jeżeli Twój gin nic nie mówi tzn że wszystko jest ok.
Właśnie też tak myśle,że gdyby było coś nie tak to pewnie by mi coś powiedział w trakcie badania.

Cytat:

A to moj bebzolek
Śliczny

Cytat:
Moje Kochane pochwalę się teraz moja aktualną wyprawką dla Niuni
a więc na
56 cm:
body krótki rękaw 3x
body dł. rękaw 3x
śpiochy welur 2x
romper 1x
pajacyk+koszulka welur 1x

62 cm:
body krótki rękaw 5x
body dł. rękaw 10x
śpiochy 2x
romper 1x
śpiochy welur 1x
spodenki 3x

68cm:
pajacyk 3x
romper 1x
koszulka 1x

skarpetki 5x (2x frotte)
czapeczki 5x (różne rozmiary od38-61)
kocyk polar 2x
pled cienki 2x
ręczniczki kąpielowe 2x
pieluchy tetra kolor 6x
tetra biała 10x

śpiworek cienki 1x
spodenki ogrodniczki 56
sukienka sztruks 62
sukienka 67
kamizelka z uszkami na kapturku 56
śliniaki 2x
sweterek 62
komplet welurek 68
myjka-rękawiczka
grzebyk i szczoteczka
gryzak
grzechotka
smoczek 2x +sznureczek
niedrapki 2x
Frida
sól fizjologiczna
przewijak + podkłady
Octenisept
Bambino
nosidełko
leżaczek
rożek

ładnie duża mi się ta lista nagle zrobiła po wizycie w Polsce
Ojaaa. . . ja nie mam połowy z wymienionych przez Ciebie rzeczy

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

asia-Twoja koleżanka to nie ginekolg więc sie nie przejmuj

Cytat:
O ja . . .

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

ludzie sobie ubzdurali, ze 6-7 miesiac to musisz sie czolgac po ulicy bo masz taki wielki brzuch jak mowie, ze jestem w ciazy to czasami ludzie wygladaja na zdziwionych, naprawde?? a to juz koncowka 6 miesiąca....
No właśnie chyba lepiej byłoby gdyby kobieta od początku ciąży miała ogromny brzuch,to chociaż nie byłoby głupich tekstów na temat wielkości

Właśnie dzwonił mój mąż i powiedział mi ,że chyba rozkłada go choróbsko . Boli go gardło, ma katar i jest mu raz zimno a raz gorąco . Mam nadzieje , że się od niego nie zaraże.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:14   #3171
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Kochane Co ja bym bez Was zrobiła...
Myślę, że 2 cm cała szyjka - powiedział, że "szyjka się skróciła, ma 2 cm".
Nic nie mówił o magnezie, ale myślę, że wyślę mamę po Asmag. Mam tam jakiś magnez, ale wolę ten.
Fenoterol 8 x 1/2 czyli co 3 godziny i Isoptin 3x1 - bierze ktoś taki zestaw? Brzuch mi nie puszcza, więc no-spa sobie nie radzi.
ja biorę tak jak Ty ten fenotelol ale bez Isoptinu i no-spy też nie biorę
Cytat:
mój brzuszek
ale piękny olbrzymek
Cytat:
U mnie na szczęście tak nie jest. Tyle wiary - masakra!!!
no niestety.... u nas jest tylko jedno takie porzadne laboratorium na 100-tysięczne miasto
Cytat:
A to moj bebzolek
jaka sliczna piłeczka
Cytat:
niezły jest lepiej żeby sobie więcej nie zapominał ale grunt że przeprosił
Cytat:
Są odpowiednie wymiary miednicy i powiem Wam, że niestety w zależności jak położna dociśnie to o ten centymetr może się pomylić. Mama np. raz mierzyła pacjentkę i uważała, że jest na granicy, że za mało i powinno być cc... ale zmierzyła inna i stwierdziła, że ok, lekarz też chciał sn, no i był próżnociąg... Na szczęście mały się urodził bez obrzęków na główce itp. Ja jestem już zmierzona i osiągam tę "górną" granicę - tzn. górną granicę takiej średniej.
a w jaki sposób się wykonuje taki pomiar?

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:19   #3172
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

strasznie przyjemnie się czyta takie rzeczy
gratuluje TZta
dzięki

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
nie chcemy wiedziec,w pierwszej ciazy tez nie wiedzielismy i byla wspaniala niespodzianka
fajnie
ale podziwiam za cierpliwość

ja z kolei nie chciałam wiedzieć za wcześnie - nie chciałam by lekarz snuł przypuszczenia, mówił że na 80 % to chłopczyk czy coś w tym stylu

tak samo nie chcemy podgladać maluszka na 3d czy 4d Musi byc troche tajemnicy, usg jest wg mnie robione z powodów medycznych a nie dla fantazji rodziców..
Stary 2012-04-18, 15:26   #3173
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No kurcze każdemu się może zdarzyć zapomnieć... nie, no naprawdę?????
Ale musi czuć się winny właśnie dzwonił, czy chce sushi bo mimo, że jest na spotkaniach to mi specjalnie przywiezie a pojechal jakieś 40 km od nas!
Czuje się winny, hihi i bardzo dobrze
Tylko pamiętaj, żeby to sushi było z pieczoną rybą lub warzywami

Fajny artykuł znalazłam, pewnie mamusiom doświadczonym to wyda się banalne, ale dla mnie takie uporządkowanie jest bardzo przydatne, mniej paniki będzie
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4961.html

A tu o wyprawce- niezbędne minimum
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...e-zbankrutowac
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:31   #3174
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
czemu bez ziemniaków?
bo nie mialam ochoty dzis na ziemniaki

obiad pyszny a tz w zamian dał mi ptasie mleczko,knopersa,3bita i 2 pączki
a mówiłam mu wczoraj ze slodyczy nie chce jesc a on do mnie oj ja lubie jak ci tylek rosnie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-18, 15:34   #3175
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
hej kochane,

melduje ze wizyta u gina byla pozytywna, maly byl bardzo grzeczny i chyba dorwalysmy go w czasie gimnastyki porannej bo nogami wymachowial jakby chcial robic koziolki do tylu

wyniki krwi tez wyzszly ok wiec narazie wszystko pod kontrola
Super, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
w ciąży rosną jak głupie ale też końcówki muszę ciągle podcinać bo się robią takie suche i nieładne, przy długości moich włosów to i tak jeszcze baaardzo dużo zapuszczania:/ denerwują mnie już te odrosty, może zrobię szamponetkę i zobaczę jak długo się utrzyma

a na wrażliwe zęby polecam zielonego elmexa, też mam odsłonięta szyjkę i nic mnie nie boli
Ja chyba w końcu pofarbuję, ale nie sama, tylko u fryzjera, a przy tym trochę skrócę włosy.
Ado mycia zębów używam od paru lat zielonego elmexa i dzięki temu jest całkiem dobrze. Niestety po owocach mi się czasem "uwrażliwia", któraś szyjka. Teraz mam problem z myciem zębów z tej strony, gdzie jest ta odsłonięta i wrażliwa szyjka, brrrr.

Cytat:
jestem...cała i zdrowa
wyniki:
na czczo- 77 mg/dl
po 1h: 67
po 2h: 79

przez 15 minut czułam się dziwnie, prze z 5 oblał mnie zimny pot i było mi słabo, ale napiłam się wody i przeszło

Lilutek zostaje Lilutkąwszyst ko w super porządku

a na moje brzydkie żyły dostałam receptę na rajstopy przeciwżylakowe bardzo sexi
Dobrze, że wszystko jest ok. A nie można czymś smarować tych żylaków? Przecież, jak będzie cieplej, to w rajstopach nie wytrzymasz.

Cytat:
Czasem jest już za późno na cesarkę.

Wróciłam od gina. Mała ma się dobrze i wyprzedza termin o tydzień, waży ok. 1350g.
Natomiast moja szyjka się skróciła. Jestem załamana. Myślałam, że już na fotelu się rozryczę. Wytrzymałam jednak do końca wizyty. Muszę leżeć. Mam brać no-spę 3 razy dziennie, a jak nadal będzie mi twardniał brzuch (myślałam, że to wzdęcia), to fenoterol 8x0,5... Szyjka ma 2 cm. Jestem zdruzgotana.
Trochę poodpoczywasz i pewnie wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Nie no, poprostu cudne przeprosiny

Sas, wcale nie jesteś beznadziejna, to z Twoim Tż coś jest nie tak. Nie daj sobie wmówić, że jesteś bezwartościowa i gorsza, bo wcale tak nie jest. Chyba nie docenia, że ma taką fajną i bezkonfliktową babkę. Jakby miał być z taką osobą jak ja, to mógłby narzekać.
Z resztą, ja jestem takiego zdania, że nic na siłę...

Edytowane przez buena
Czas edycji: 2012-04-18 o 15:41
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:36   #3176
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
melduje ze wizyta u gina byla pozytywna, maly byl bardzo grzeczny i chyba dorwalysmy go w czasie gimnastyki porannej bo nogami wymachowial jakby chcial robic koziolki do tylu

wyniki krwi tez wyzszly ok wiec narazie wszystko pod kontrola
Mam nadzieję, że w czasie najbliższego badania moja też będzie bardziej aktywna, ale żeby mieć pewność, to chyba powinnam iść na to badanie ok. 1-2 w nocy.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
nie spię już od 5.30 i mi z tym dobrze

witamy w 27 tygodniu a zarazem III trymestrze:ju pi:

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

o nie, szczęsliwie mnie to nie dotcyzy, ja miałam 78/125

hheh ogólnie dla lepszego samopoczucia warto ja na szczęscie mam szkole za darmo, u nas funduje gimna(normalnie nie wierze ze mam cos gdzies za darmo w ciązy) także żal byloby nie chodzić
Ad. 1 Od 5:30 Jak się obudziłam, to na moim zegarku była 6:30 i bardzo się ucieszyłam, że mogę spać dalej. Niestety ta godzina jest na nim nadal, a w rzeczywistości było po 9. Na 11 szłam do dentysty i w sumie ruszyła mi 4 ząbki, ale to były drobiazgi w czymś wyleczonym wcześniej, więc nawet nic nie płaciłam.
Ad. 2 Ten III trymestr brzmi dla mnie abstrakcyjnie. Niby już w nim jestem, ale zupełnie tego nie czuję. Chociaż coraz częściej marzę o przytuleniu mojego małego skarbu.

Ad. 3 Wiem, że miałaś dobre wyniki cukrzycowe, ale to pisała osoba, która też miała niezłe. Może wiem kto, ale już nie będę strzelać.

Ad. 4 Ja poza SR za darmo mam również wizyty u gina, hematologa, endokrynologa i większość badań do nich, więc nie jest najgorzej.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:44   #3177
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że w czasie najbliższego badania moja też będzie bardziej aktywna, ale żeby mieć pewność, to chyba powinnam iść na to badanie ok. 1-2 w nocy.
Ad. 1 Od 5:30 Jak się obudziłam, to na moim zegarku była 6:30 i bardzo się ucieszyłam, że mogę spać dalej. Niestety ta godzina jest na nim nadal, a w rzeczywistości było po 9. Na 11 szłam do dentysty i w sumie ruszyła mi 4 ząbki, ale to były drobiazgi w czymś wyleczonym wcześniej, więc nawet nic nie płaciłam.
Ad. 2 Ten III trymestr brzmi dla mnie abstrakcyjnie. Niby już w nim jestem, ale zupełnie tego nie czuję. Chociaż coraz częściej marzę o przytuleniu mojego małego skarbu.

Ad. 3 Wiem, że miałaś dobre wyniki cukrzycowe, ale to pisała osoba, która też miała niezłe. Może wiem kto, ale już nie będę strzelać.

Ad. 4 Ja poza SR za darmo mam również wizyty u gina, hematologa, endokrynologa i większość badań do nich, więc nie jest najgorzej.
1. Jakoś ciężko ostatnio u mnei ze snem, krótko spie, budze się często, nie jest jak przed ciążą
2. Dla mnie troche też abstrakcyjnie, ale może nadejda dni, że faktycznie poczujemy sie fizycznie kaputt i ogarna nas słabostki III-go trymestru ja równiez marze już by mieć dziciątko na rekach
3.
4.Ale Ci fajnie, ja wydałam już prawie 2000zł na wizyty i badania, a wcale z niczym nie szalałam Masz jakiś pakiet medyczny kupiony?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:45   #3178
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
O mnie chodzi? bo ja wczoraj pisałam o swoich
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:49   #3179
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
staż ma jakieś znaczenie
my jestesmy razem 9 lat, z tego 4 małżeństwa Razem od 21 roku życia Pierwsze 3-4 lata to było total zauroczenie, chodziłam jakieś 5 cm nad ziemią, mnóstwo sexu, wielkie uczucie, ogień ogień ogień. Wtedy gdybyśmy się nie zabezpieczali to pewnie mielibyśmy gromadkę dzieci Bo z łóżka nie wychodziliśmy haha.

Były też burze, kłótnie, bo emocje wrzały, a my temperamentni oboje

Potem sie uspokoiło, mniej kłótni, mniejszy ogień troszkę, ale za to większe zrozumienie, porozumienie, głębsza przyjaźń.
Jestem naprawdę zadowolona, TŻ jest świetnym facetem i uważam ze miałam kupę szczęścia.. A dziecko jest dla mnie cudem świata bo.. z nim.

ach aż się rozmarzyłam uwielbiam takie historie a ostatnie 2 zdania mogłabym napisać takie same o sobie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:

co za tekst
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:50   #3180
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Czuje się winny, hihi i bardzo dobrze
Tylko pamiętaj, żeby to sushi było z pieczoną rybą lub warzywami

Fajny artykuł znalazłam, pewnie mamusiom doświadczonym to wyda się banalne, ale dla mnie takie uporządkowanie jest bardzo przydatne, mniej paniki będzie
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,4961.html

A tu o wyprawce- niezbędne minimum
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...e-zbankrutowac
Dzięki za linki ten pierwszy bardzo mnie zaciekawił

Cytat:

obiad pyszny a tz w zamian dał mi ptasie mleczko,knopersa,3bita i 2 pączki
a mówiłam mu wczoraj ze slodyczy nie chce jesc a on do mnie oj ja lubie jak ci tylek rosnie
Ale masz dobrego TŻ

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości