|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Berbie a co tam u Ciebie? Masz luźniejszy wieczór?
|
|
#3482 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Zabko, wiem jak ciezko.... Tobie..
Ja karmie pol na pol ... bo niby mam duzo mleka ale Ciastek sie nie najada.. i by mi caly czas histerie odstawiał.. ... mam mieszane uczucia , ale coz, nic nie poradze, ze tak jest.. Przytulam mocno nie martw sie .... jakie mleko uzywacie ? wogole to caluski dla wszystkich |
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
fanka nie fanka, ale wszystkie części przeczytałam i filmy też wszystkie obejrzane
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
nie powinnam mieć luźnego... robota leży i patrzy na mnie
ja chcę już tylko, żeby był już koniec czerwca, koniec mojej podyplomówki, kursu, nie będę już wtedy miała prac do pisania. ostatni raz w życiu tyle na siebie wzięłam
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Cookie , Amilcia - ja karmiłam Sylwię niecałe 3 tygodnie , już dawno pogodziłam się z tą porażką życiową,
teraz jedziemy na BEBIKU ale zaczynałyśmy od Bebilonu - niestety bąki ją męczyły po nim |
|
|
|
|
#3486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o zdjęciach pomyślimy ;p Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest może mój też głodny chodzi ? zeberko mam nadzieje, że brzuszek boli tylko z wrażenia, że nita napisała, że będziemy cię szkolić ![]() Mikołaj jutro będzie miał 5 miesięcy
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie,, szybko przeleci, dasz radę kochana
Amilcia, Cookie
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogolnie ma kolki, ale te baki to nie pomyslalam , ze od mleka moga tez być.. Moze faktycznie powinnam to mleko zmienic.. |
|
|
|
|
|
#3489 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak miesięczne przechowuje w specjalnym płynie a jednodniowe wyrzucam Okulary tez nosze wieczorami jak oczy mam zmęczone albo śpiesze sie gdzies a soczewki jak na złość nie chcą współpracować Ja tylko za pierwszym razem byłam u lekarza a potem już nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieciaczki śliczne Inutil biedny Juluś Witam wieczorowo i żegnam sie bo wstaje bladym świtem
|
|||
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Moja cały czas się puczyła i stękała jak przeszłam na Bebiko to wszystko przeszło
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- też idę spać , jutro rano musze szybko maluchy wyzbierać bo jedziemy w gości mam wziąć wózek ? |
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TYlko bebika ha nie moge nigdzie dostac, ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Słodkiej nocki Rybki, tez ide spac .. za pol godz pobódka pewnie
|
|
|
|
|
|
#3492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam hahaha Przeleciałam po łebkach, przepraszam. My z Julkiem powsinogi jesteśmy i codziennie gdzieś latamy. A dziś prawie zaspaliśmy do pani rehabilitantki na 9 Julek zasnął o 21 wieczorem, obudził się o 5.30 i potem spaliśmy dalej Aż dziwne, że z takimi przerwami Julek się najada i super przybiera, w dzień zdarzają się przerwy po 4 godziny ![]() No, ale... dzwoniłam do pani doktor u której byliśmy w Toruniu (pisałam o tym? - kurde, mota mi się i nie pamiętam, ale chyba tak -> pani pediatra i konsultant laktacyjny -> fantastyczna kobieta). No i muszę na tydzień odstawić drób.... Zamienić go na wieprzowinę. I absolutnie nic co ma śladowe ilości mleka... Bo dziś aż na plecach miał ranki takie jak zadrapania, nogi całe w skorupce. Jeśli przez tydzień nie będzie poprawy to pani powiedziała, że trzeba będzie przejść na Nutramigen Strasznie mi smutno, chociaż nie planowałam karmić długo, około pół roku. Ale po początkowych przejściach jak pomyślę, że mam go odstawić i znowu na początku patrzeć jak się męczy to aż mi się płakać chce. Myślę, że dla niego to będzie łatwiejsze niż dla mnie ![]() Zeberka miałaś urodziny? Przegapiłam, przepraszam Esesko bacik delikatny za to, że nie dałaś znać dobrze, że w domu, z bijącym pięknie serduchem. Oszczędzaj się ![]() Black piękny brzusio Cookie jak samopoczucie Twoje? Co jeszcze komu miałam? mirabelki kojarzą mi się z dzieciństwem Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33634975]Na czarne spodnie spadł mi wkład do znicza i mam ślad z wosku na nich :/ Jak się tego pozbyć? Kiedyś czytałam, że przez bibułkę trzeba wyprasować... Już to widzę, pewnie będę miała ładny ślad, nie dość że po wosku, to jeszcze po prasowaniu.... Macie jakiś pomysł?[/QUOTE] tak jak dziewczyny piszą, na bibułę/gazetę żelazkiem pracuję w hurtowni i produkcji zniczy. Wiem co mówię ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Od czego? podobno przy azs może być od wszystkiego: pyłków, kurzu, wełny, potu ( )... czasem myślę, że jestem okropna, bo nie potrafię dla niego do końca się poświęcić, czasem zjem coś co "może zawierać śladowe ilości mleka"... a nie powinnamCytat:
rzeczywiście Daria je bardzo często. Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-04-18 o 22:50 |
||||
|
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na jakiś spacer zabierzemy maluchy Cytat:
też się zastanawiam co będzie na następne rocznice
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Zmykam spać aby na rano być wypoczęta. Ostatnio mniej leżakuję i zaczynam żyć w biegu i pewnie temu te bóle brzucha... Dzisiaj skończyliśmy zajęcia w SR- szkoda bo bardzo nam się podobało. Jeżeli wszystko pójdzie szczęśliwie i zgodnie z planem to rodzę z Panią Beatką i Tz-em oczywiście o ile nie wyślą go w delegacje...
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil - jeżeli to przez mleko to ja bym już dawno przeszła na nutramigen czy co tam lekarka zaleca , po co maluch ma się męczyć , teraz w naszej żywnosci to nie wiadomo co jest , dlatego może małemu cos tam szkodzi
moja szwagierka też karmiła bliźniaczki , były kolki , wymioty , po kilku miesiącach przeszła na nutramigen i problem zniknął wiem jakie to trudne , ale to nie koniec świata . tyle dzieciaków jest na modyfikowanym , Zeberka - to juz teraz odliczamy do porodu dzisiaj sprawdzimy co się nauczyłaś na szkole rodzenia , będizesz miała dwa żywioły Natalia - mapkę mam , jakoś może się dokulamy ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- tak się zastanawiam gdzie jest KASIAHEXE ? DOLINA NOCY ? troszke nam dziewczyny zniknęły bo juz nie pytam o SHEH i NESKĘ |
|
|
|
|
#3496 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Ja wstałam, zjadłam śniadanie i coś tam porobię w domu, a potem się zbieram i mam do załatwienia znowu parę spraw. Ale teraz lubię i wolę jeździć niż siedzieć w domu. Pogoda niezła, oby się taka utrzymała. Wyprasowałam te nieszczęsne spodnie i faktycznie, prawie nie ma śladu. Jest jakby niteczka świecąca, ale myślę, że po praniu zejdzie i to. Dziękuję Wam za rady. Ja się panicznie boję prasować czarne rzeczy, zawsze się boję, że zostaną błyszczące ślady. W ogóle nie lubię prasować, robię to w ostateczności jak już naprawdę trzeba (a że mąż ma taką pracę, że nosi koszule, to codziennie muszę....). Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-04-19 o 08:04 |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
czym sie mąż zajmuje?
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Konto usunięte
|
Ja zawsze mówię, że jest informatykiem, ale tak szczegółowo to jest analitykiem (nie finansowym tylko analitykiem ruchu), analizuje ruch przychodzący i jakiś tam inny w call center jednej z większych firm w Polsce. Excel i te sprawy. Dla mnie to czarna magia, ale on kocha swoją pracę.
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33642388]Cześć, Ja wstałam, zjadłam śniadanie i coś tam porobię w domu, a potem się zbieram i mam do załatwienia znowu parę spraw. Ale teraz lubię i wolę jeździć niż siedzieć w domu. Pogoda niezła, oby się taka utrzymała. [/QUOTE] Perse, dobrze, że masz tyle zajęć, przynajmniej głowy tak myślami nie zamęczasz, ja 2 dni po wyjściu ze szpitala wpadłam w wir korepetycji z maturzystami i dobrze mi to zrobiło ![]() No i u mnie brzydko, pochmurno, chłodno :/ Przed południem uciekam, bo babcia TŻta ma jutro 70te urodziny i biżu trzeba jej jakieś kupić, bo parę miesięcy temu przebiła sobie uszy A jutro Kato i zjazd nieszczęsny, nie chce mi się |
|
|
|
|
#3500 |
|
Konto usunięte
|
Tak, mam całkiem sporo zajęć. Sama sobie wymyślam + robię wszystko, co zaległe. Muszę teraz szybko wykombinować ekipę remontową na maj, czeka mnie wycieczka do poradni rehabilitacyjnej z dyskietką męża, przejadę się na cmentarz do babci i dziadka, w przyszłym tygodniu odbiór wyników, w maju mąż ma urodziny, też coś trzeba będzie wymyślić... Codziennie sprzątam, gotuję, no cóż, proza życia. Ale cieszę się też, że wracam do pracy w czerwcu, to już będzie całkowity powrót do rzeczywistości. Plus jeszcze lekarze - gin za jakiś czas, kto wie u kogo jeszcze się będę musiała przebadać - zależnie od wyników autopsji dziecka, dentysta - mam jeszcze jeden ząb do zrobienia, miałam go robić jeszcze w ciąży, ale przy tym fenoterolu i całej reszcie atrakcji odpuściłam...
Sprzątnęłam już dzisiaj do końca te buty zimowe (bo wcześniej je tylko myłam, musiały jeszcze wyschnąć) i przy okazji zrobiłam przegląd butów.... Mogłabym swoją kolekcją obdarować chyba pół klatki :/ Muszę coś z tym zrobić, bo to jest niemożliwe, i tak prawie co sezon kupuję coś nowego, a ciągle sobie powtarzam: a może w tych pochodzę... Tak, a potem leżą latami w pudłach... |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33643550]
Sprzątnęłam już dzisiaj do końca te buty zimowe (bo wcześniej je tylko myłam, musiały jeszcze wyschnąć) i przy okazji zrobiłam przegląd butów.... Mogłabym swoją kolekcją obdarować chyba pół klatki :/ Muszę coś z tym zrobić, bo to jest niemożliwe, i tak prawie co sezon kupuję coś nowego, a ciągle sobie powtarzam: a może w tych pochodzę... Tak, a potem leżą latami w pudłach...[/QUOTE] Dlatego ja, jak robię porządki w ciuchach czy butach, to stawiam sobie obok TŻta, który dobrze się sprawia w wysuwaniu argumentów dlaczego powinnam się czegoś pozbyć I tak oto, parę miesięcy temu skomponowałam prawie 10kg paczkę ciuchów, którą wystawiłam na Alledrogo. No i parę butów też poszło Dodatkowo motywuje mnie mała powierzchnia mojego mieszkania, trzeba jednak robić miejsce na jakieś "nówki".
|
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33643550]Muszę coś z tym zrobić, bo to jest niemożliwe, i tak prawie co sezon kupuję coś nowego, a ciągle sobie powtarzam: a może w tych pochodzę... Tak, a potem leżą latami w pudłach...[/QUOTE]hehe u mnie odwrotnie. zawsze butowy deficyt, choć pudła z szpilkami też zalegają ![]() Cytat:
![]() uwielbiam takie historie!
|
|
|
|
#3503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Cytat:
![]() A jaki masz system? Co drugie karmienie butelką ? Czy jak? Ile Maksiu wypija? Cytat:
Cytat:
![]() Daria do 6 tygodnia przybierała dobrze a w ostatnie 5 tygodni minimum książkowe i lekarka zaproponowała, zwłaszcza, że jej opowiedziałam jak karmię, powiedziała, że dziecko najwyraźniej potrzebuje więcej mleka. 3 dni zastanawiałam się co zrobić ![]() - Odstawienie drobiu byłoby dla mnie ciężko bo to podstawa dla mnie ![]() - właśnie, gdzie jesteście dziewczynki?
|
|
|
#3504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
On nie cierpi zakupów, jak słyszy, że ja sobie muszę coś kupić, to się wyłącza, w ogóle go ten temat nie interesuje. A te buty mam tak pochowane w swoich szafach, że nie musi tego oglądać. Sobie też nic nie lubi kupować, jak mu mówię, że nowa koszula, nowy sweterek, to słyszę "potem, potem", a przychodzi taki dzień, że jedne spodnie w praniu, na drugie za zimno - i d*pa. Taki typowy facet jeśli chodzi o to. I też myślę, żeby zrobić porządek z ciuchami i butami, ale obawiam się, że na allegro niektóre rzeczy się nie nadają, nie że są zniszczone, ale nie sprzedawałabym ich po wygórowanych cenach, więc nie wiem, czy opłaca się to w ogóle wystawiać... |
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Inutil jest wspaniałą mamą, nie zarzucaj sobie niczego Te moje wczorajsze bóle jednak raczej były od owulki, później juz nawet usiąść nie mogłam, tylko pozycja pół leżąca już kiedyś tak miałam, byłam z tym u gina i dostałam tabletki, ale teraz przy starankach ich nie biorę. Dzisiaj już nie boli
|
|
#3506 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też niekiedy przy owulacji bolał brzuch, a ostatnio (jakieś 2 cykle przed ciążą) miałam i brązowe plamienia. W ogóle mój organizm przed ciążą był super zaprogramowany, wszystko o czasie, mogłam liczyć co do dnia na wszystko (owulka, @, koniec @). Jestem ciekawa, jak będzie teraz.
Widzę, że są tu dziewczyny z Wrocławia. Bardzo lubię Wasze miasto, jest urocze. Miałam kiedyś szczęście być w nim parę dni zimą, kiedy na rynku stała ta ogromna choinka, mieszkałam dosłownie naprzeciwko niej. Być może będę miała do Was za jakiś czas pytanie odnośnie dojazdu w pewne miejsce, ale na razie za wcześnie, żebym się o to pytała, później się zgłoszę. |
|
|
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
A jaaa nie mogę... Spędziłam 40 minut na rozmowie z paniami w UPC, ale są efekty
Jak człowiek się sam nie dowie, to będą kantować do oporu. Zrezygnowałam ostatnio z kablówki, a tu dostałam fakturę, żeby zapłacić jeszcze za kwiecień (od 1-ego nie korzystam). No i okazało się, że korekta jeszcze nie weszła. Potem okazało się, że za internet mam płacić 100 zł (wcześniej płaciłam 80 - i tak sporo jak za 10mb). Zwariowali. No i co? Wystarczy przepisać się na roczną umowę i ze 100 zł nagle robi się 58...
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
daj spokój, przecież robisz co możesz
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33643803]Mojemu TŻowi pokazałabym te wszystkie buty, gdybym w wyjątkowy sposób chciała mu obrzydzić humor On nie cierpi zakupów, jak słyszy, że ja sobie muszę coś kupić, to się wyłącza, w ogóle go ten temat nie interesuje. A te buty mam tak pochowane w swoich szafach, że nie musi tego oglądać. Sobie też nic nie lubi kupować, jak mu mówię, że nowa koszula, nowy sweterek, to słyszę "potem, potem", a przychodzi taki dzień, że jedne spodnie w praniu, na drugie za zimno - i d*pa. Taki typowy facet jeśli chodzi o to.[/QUOTE]o, normalnie mój TŻ, jak ja mu czegoś nie kupię to sam tym bardziej nic nie kupi, i tak kupuję mu koszulki, swetry, spodnie... jakby nie ja to miałby 2 pary spodni i 2 koszulki kiedyś tu zaciągnęłam go do sklepu i Pani pyta się ile ma w pasie a on mówi że 80 a ja mu mowię że chyba sobie żartuje i ma 93Cytat:
|
|
|
#3509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
My oboje w sumie lubimy ubierać się na czarno, a mamy obecnie kota biało-czarnego (a wcześniej dwa, drugi był cały biały), więc możecie sobie wyobrazić, ile miesięcznie przeznaczam pieniędzy na rolki do czyszczenia odzieży... |
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
nie odzywałam się ostatnio bo jesteśmy w Gdyni i mam tu strasznie wolny internet ![]() @ przylazła Alonka, Perce mam taką samą sytuację z TŻ odnośnie zakupów, jak już go wyciągnę na zakupy to on chciałby wszystko kupić w pierwszym sklepie, do którego wejdziemy ![]() Perce pisałaś, że miałaś plamienia przed ciążą, ja w ostatnim cyklu też tak miałam i nie wiem czy powinnam się tym martwić i iść znowu do gina
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

fanka nie fanka, ale wszystkie części przeczytałam i filmy też wszystkie obejrzane

Jakoś źle mi z tym 

dobrze, że w domu, z bijącym pięknie serduchem. Oszczędzaj się 

On nie cierpi zakupów, jak słyszy, że ja sobie muszę coś kupić, to się wyłącza, w ogóle go ten temat nie interesuje. A te buty mam tak pochowane w swoich szafach, że nie musi tego oglądać.
kiedyś tu zaciągnęłam go do sklepu i Pani pyta się ile ma w pasie a on mówi że 80 a ja mu mowię że chyba sobie żartuje i ma 93