|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
ja zawsze podziwiałam kierowców którzy się przestawiają z jeżdżenia prawą stroną na lewą dla mnie to już by był hardocor i chyba w życiu bym się nie nauczyła zmieniać biegów lewą ręką także szacun dla Ciebie
|
|
#3512 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Ale póki dzieci małe to mogą nie wypić całej dawki tranu jaką podasz (tak jak pisałam Filip zawsze część wypluje, bo to jest jednak 5ml) i ja mu tą kapsulkę co drugi dzień jednak daję, żeby mieć pewność że ma odpowiednią ilość (zresztą on miał spłaszczoną główkę więc większa dawka wit D była mu potrzebna) |
|
|
|
|
#3513 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Malejnasz tez wygodnicki - tylko 180x190 mu odpowiada Cytat:
![]() a musze jakos specjalnie uwazac na blizne po cc? ![]() Cytat:
![]() Tutaj znalazlam chyba dobrze pokazanego kangurka Cytat:
Tez juz mam dosc...wszystkiego. Jedyne, co moglabym jesc bez konca jest ten kurczak Nigelli z blogu mama na diecie bezmlecznej - pycha ![]() Dziewczyny, jestem zalamana. Siedze z laktatorem, co chwila odciagam systemem 7-5-3, a mleka tyle, co kot naplakal. Jasiek sie nie najada moim zdaniem i mysle, ze bede musiala uzyc zamrozonego, chociaz wszedzie pisza, zeby nie dokarmiac, tylko przystawiac, przystawiac i przystawiac. Ale Maly sie po jakims czasie strasznie denerwuje, jak mu nic nie leci. Nie wiem, co robic
|
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
perl może ten kryzys chwilowy tylko, kurcze pij dużo wody i spróbuj napić się tego karmi wczoraj była u mnie koleżanka która urodziła 18.02. i ona codziennie popija karmi i mówi że ma po tym więcej mleka. W razie czego ja ci użyczę swojego mleka bo normalnie już mnie to denerwuje że mam go tyle sikam młodej po oczach po czole i to jeszcze leci strumień poczwórny kiedy mi się to w końcu unormuje
![]() MAMUSIE PO CC czy i czym smarujecie blizny? Kurcze mam problem :P mam ochotę kupić sobie jakiś kosmetyk ale sama nie wiem co :P co sobie ostatnio kupiłyście DLA SIEBIE żeby sobie sprawić przyjemność?
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil mam nadzieję, że nie będziesz musiała przechodzić na mm, trzymam kciuki, aby w końcu się wyjaśniło
![]() Blanszor trochę się bałam zamówić z tej apteki, ale nie żałuję. W pt zamówiłam, od razu przelew, w pon dostali go i we wt wysłali, a dziś doszło ![]() Kinga kończy dziś 3 miesiące za 25 minut!
|
#3516 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze mozesz zupe brokulowa, ja gotuje marchew, ziemniaki i pietruszke, jak beda polmiekkie dodaje brokula, po ugotowaniu miksuje zeby nie bylo wodniste, dodaje sol/pieprz - mi smakuje ost zrobilam tez makaronowa salatke - makaron ciemny drobne kokardki lubelli, plus marchew z groszkiem ze sloika, papryka konserwowa i sporo koperku, sol/pieprz i ziola wg uznania mozesz jesc ryz z jablkami i cynamonem makaron z pesto makaron ze swiezym szpinakiem, cukinia, pomidorami w oliwie http://www.kwestiasmaku.com/pasta/ma...k/przepis.html bez parmezanu ![]() Cytat:
Cytat:
krolika ![]() Cytat:
pij karmi, herbaty laktacyjne, duzo herbatek - trzymam kciuki zeby pomoglo... Cytat:
![]()
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Anabelita Igor byl pierwszy chory zarazil tzta a teraz on mnie;/ smoczki dzis wysle jak wyjde na miacho
![]() Ja na ciemieniuche polecam krem AA na ciemieniuche u nas super zadzialal ![]() a w ogole dzien dobry.. caly czas mam dylemat kupic kunia czy nie?? Igor mi ladnie spi nie marudzi wiec nie wiem czy sens?
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Moje dziecko dziś tylko raz obudziło sie w nocy! Jestem w cciężkim szoku bo nie myślałam że doczekamy sie takiego cudu ![]() Uska ja konia zamówiłam tylko dlatego że Dorotka ma problemy z zaśnięcie i u nas koń pomaga jej zasnąć koń jak koń ale kolysanki wydobywając sie z konia zamówiłam
|
#3519 | ||||
|
Zadomowienie
|
helloł
Cytat:
Wyeliminowałam z diety wszystko po rozmowach z siostrą ( ma uczulone dzieci i wiedziała co należy odstawić) i tak: przez 2 tygodni jadłam non stop śniadania - obiad - kolację: ziemniaki, marchewkę ugotowaną ( lubię karmelizować - na oliwę daję ugotowaną pokrojoną w kosteczkę marchewkę i cukier i duszę chwilkę i jest pyszna słodziutka Pamiętaj, że uczulać może wywar z mięsa na którym gotuje się krupnik np ( moją to też uczula więc zupy jem takie, że jest to w sumie woda + ugotowane warzywa + sól, pieprz), pietruszka i seler też uczulają bardzo, jajka jem przepiórcze i nic się nie dzieje i wszystko trzeba wprowadzać stopniowo i czekać ![]() swoją drogą dziwię się, że kazała Ci drób odstawić. Popróbuj z indykiem/ królikiem możesz jeść gotowany/ pieczony w rękawie np albo delikatnie podduszony na oliwie z oliwek no i nieśmiertelne marchewki które kupuję kilogramami Cytat:
albo smaruj żelami na bliznę np Contractubex, Dermablizja się jeszcze w piątek zapytam na rehabilitacji o noszenie a jak nie to mi siostra poleciła koleżankę która prowadzi warsztaty w wawie i będę musiała się z nią umówić zdam relację ![]() może to chwilowy krysys? ja tak mialam w 10 tygodniu, że myśłalam, że już po laktacji i że głodzę własne dziecko. Ściągaj mleko i przystawiaj i się momentalnie więcej zrobi. Aaaa i ja piję dużo herbatek laktacyjnych i tutaj super sprawdza się herbatka laktacyjna z Rossmana kosztuje 6 zł a skład ma taki sam jak Hipp ale jest 2x tańsza ![]() karmi się bałam pić, bo to jest troszkę gazowane i bałabym się kolek ![]() Cytat:
Muszę isc do kosmetyczki w ogole z moim brzuchem bo to jakas masakra jest jak on wyglada. Patrzeć na niego nie mogę ![]() ja po porodzie dostałam od małża reparator Estee Lauder Idealist rozświetlający i jest boski gratulejszyn ![]() moja wczoraj skończyła 16 tyg Cytat:
![]() a mi już młoda zalicza pierszą drzemkę dzisiaj w nocy budziła się co póltorej godziny na jedzenie masakra
|
||||
|
|
|
#3520 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
,kupiłam tusz do rzęs Maybelline -rożowe opakowanie(zawsze miałam żołty),podkład Maybelline Dream Satin liquid, cień Inglota nr 434 ciemny szary.Odrazu mi się humorek poprawił.Przed ciążą wydawałam dośc sporo kasy na kosmetyki,to taki mój mały bzik był.No ale teraz tyle kasy nie ma Marzą mi się jeszcze kolejne pędzle do makijażu firmu Hakuro ,no ale powstrzymałam się. ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
-------------------------------------------------------- Witam ![]() Stawiam kalorycznego torcika i kawkę,tzn jak kto woli ,może byc szampan,winko lub wódeczka U nas podwojne święto. Bartosz kończy dzisiaj 3 miesiące. A ja z Tżetem mamy 4 rocznicę ślubu Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:07 |
||
|
|
|
#3521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
nocka do Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam sobie podkład, tusz i kilka koszulek mam na oku cienie Cytat:
![]() ojj nie wiem czy dam radę na diecie Cytat:
mam zamienić drób na wieprzowinę. Właśnie się szynka w piekarniku piecze na chleb. Podobno sklepowy drób jest często moczony w mleku ![]() Czy można dżem brzoskwiniowy?? Cytat:
Też myślałam o KUNIU ale Julek ładnie zasypia sam, poza tym mamy usypiacz z FP i chyba nie ma sensu
|
|||||
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio dla siebie kupilam pare fatałaszków, a z kosmetyków to olejek pilegnacyjny - ten jest boski i pachnie jak mamba tylko ze ja go uzywam do wlosówI rozświetlacz w kremie loreala co teraz reklamują i zwykly nawilzający krem tez loreala Od razu humor lepszy
|
|
|
|
|
#3523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko przez ten tydzień, bo nam się pracownica pochorowała ![]() Cytat:
Cytat:
ja mam prawo jazdy od 3 lat dopiero, ale od razu czułam się jak ryba w wodzie w nim, od razu też zaczęłam jeździć, więc może dlatego, nie wyobrażam sobie teraz funkcjonować bez samochodu |
||||
|
|
|
#3524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wspomnę że czynsz mam już dosyć wysoki, no ale nic to z kogoś muszą zdzierać ![]() Cytat:
![]() hellouuuuuu ![]() u nas w sumie nic ciekawego, przez to siedzenie w biurze, na nic nie mam czasu, wczoraj przed 22 obudziłam się by sprawdzić receptę,którą wystawił mi gin na ten preparat na nadżerkę i okazało się, że była ważna tylko do wczoraj więc zryw i latałam po aptekach nocnych prasowałam jedną z ostatnich stert prania, po mojej walce z tym ustrojstwem złapanym przez córę i tak cały dzien zleciał.Mały znowu się budził co trzy godziny no co cztery, a juz kilka nocy miał przerwę ponad 6 godzin Dziś mały z TZ przywieźli mnie do biura i pojechali załatwiać sprawy, bo nie mamy co z nim zrobić, więc jeździ z tatusiem, do lekarza, do klientów ![]() życze Wam udanego dnia i fajnych spacerków, bo we Wro ciepllusio i słoneczko świeci, sama bym poszła, ale jeszcze tylko jutro |
||||
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Powiem jedno, masakra, podziwiam. Jedno co muszę zrobić to gruntownie posprzątać, bo u nas bałagan ciągle i kurze rzadko ścieram. Ziemniaki, marchewka i kurczak na śniadanie i kolację - nie wyobrażam sobie tego. Ja jem na razie: chleb graham, dżem brzoskwiniowy, na obiad wczoraj zjadłam karkówkę grillowaną, buraczki. Dziś mam w planach gulasz z szynki z marchewką i kaszą. Najgorsze, że MUSZĘ jeść jakieś przekąski i jadłam ostatnio ciasteczka pełnoziarniste LU (nie powinnam bo miały "śladowe ilości mleka/jajek"). Odstawiłam. Nie wiem czy dam radę. Jak radziłaś sobie na imprezach? Ja ostatnio piekłam tort dla teściowej na urodziny, nawet palca od śmietany nie polizałam. Robiłam też ciasto z nutellą i też ani ciut ciut. Wystawiam się na wielką próbę. Jak długo chcesz karmić? Cytat:
|
||
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego naj dla mallucha i dla Was ![]() wiecie co, jak ostatnio usuwałam Nikoli osobniki z głowy to wyczytałam, że prostownicą trzeba włosy wyprostować, to zabije te wszystkie jaja. No i tak zrobiłam umyłam jej głowę po tym preparacie i wyprostowałam no i co i boję sie teraz jej użyć mimo iż ją wyczyściłam dokładnie ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Alex też jutro ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny melduje się ze jeszcze żyje.
W poniedziałek rano zrobiłam sobie badanie moczu i krwi a potem bylam u lekarza- tylko ze jeszcze nie z wynikami a szkoda bo sa tragiczne. Mam jakis stan zapalny bo OB mam 50 a norma 0-12 nie mam żelaza .. moj wynik to 5,0 a norma zaczyna się od 50-165.. jednym słowem przemęczenie i choroba gotowa. NIe mam na nic siły. Dostalam antybiotyki na tydzień, mały niestety przez to na butelce.Ja odciągam,ale dosłownie boje się aby potem bezproblemu rozkrecic ta laktacje bo teraz nawet nie mam kiedy tego robic..... jak zaczynam sciagac to maly juz płacze...obiad, pranie...brak i sił i czasu ale bardzo chce karmic dalej, moze juz z wieksza pomoca mleka z puszki ale moze mi sie uda . mały nasz teraz od czasu jak pije calkowice mleko z puszki to robi wielone kupy. martwi mnie to. nie ma żadnych kolek wiec mleko niby ok. i koniec mojego pisania bo maly sie odzywa....a ja nadal w pizamie jeszcze bo rano syrena byla o mleko- a to robienie, butelki,wyparzanie... cycek i bylo prosciej... przez to ni mam czasu nawet sie ubrac czasem bo malego ostatnio "parzy " łóżeczko |
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może wyczyść prostownicę w tym płynie do włosów? Kiedyś zastanawiałam się nad tymi kosmetykami muszę coś wypróbować |
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś idę na zrywanie naskórka z twarzy - bio-peeling neoderma. W sobotę idę na urodziny siostry i będę gości straszyć Ostatnio kupiłam moje ukochane kosmetyki: podkład Vichy (mi najbardziej pasuje, mam sporo niedoskonałości), tusz do rzęs (na codzień Max Factor 2000 kcal, na wyjścia DiorShow), szampon Revalid..hmm.. a i żel poporodowy Mustela na rozstępy (ale po 3 miesiącach stosowania żadnych efektów blednięcia). Może idź do kosmetyczki ja jeszcze muszę zaliczyć na wiosnę pedicure. ----------------- A tak w ogóle Dzień dobry! Przepraszam, że tak ciągle piszę ile spada mi waga, ale to mnie bardzo mobilizuje. Jak zacznę żreć to wiem, że będzie mi głupio przed Wami ![]() --> minus 3,3 kg, 8 dzień diety ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
teraz nazamawiałam ciuchów z allegro używanych - większość trafiłam w dziesiątkę!Buziaki miesięcznicowe dla Kingi
|
|
#3530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o to poszalałaś z tymi zakupami ja właśnie nie mam za bardzo czasu na zakupy i tak przeglądam allegro macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro jeśli chodzi o kosmetyki?
|
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My czwartą rocznię mamy 31 maja.. ale ten czas leci. Bartosz ma cudną minkę
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
czeesc
![]() Agatek sto lat dla Kini!! Natalia dla Was i Bartusia tez ![]() dzisiaj dostałam paczuszkę z Bebilonu a w środku próbka mleka (następne co prawda wiec jeszcze poczeka ), śliniak i poradnik dla rodziców lubię takie prezenty ![]() a przed świetami zamawiałam juniorowi body na all i bardzo długo nie przychodziło wiec napisałam maila co z przesyłką a facet ze przeoczył wpłate ode mnie i bardzo przeprasza i juz na poczte leci no i dzisiaj body przyszło i jeszcze gratis w postaci skarpetek ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- a moje dziecię spało od 20 do 6.40 , zjadło, pogadało i pospało do 8.30, pogadało i obudziło się z małym opóźnieniem na jedzenie o 10.15 zjadło i lezy w lezaku i krzyczy na cały głos ![]() a wogole to jakis czas temu IGor potrafił przekrecac sie z pleców na boczki a teraz jakby tego zapomniał i sie nie przekreca nie wiem czemu....
|
|
|
|
#3533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam na koncie nawet spychacz - mój klient dał mi pojeździć takim, który zszedł prosto z linii produkcyjnej, największy model Huty Stalowa Wola ![]() I u innego klienta miałam jeździć Rosomakiem, ale nie zdążyli zamontować przedniej osłony i nie dali buuuuuuu.
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia No to najlepszego dla Bartusia i dla Was !
ja wybieram i torta i kawke i szampana i wodeczke i co tam ejszcze daszMy za miesiąc mamy pierwszą rocznice mamulki karmiące podziwiam z te diety ja bym nie dała rady
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-19 o 10:44 |
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a odnośnie tej prostownicy, to tak zrobię wyczyszczę ją, ale to i tak u mnie w glowie siedzi i wiem, ze dalej bede miała opory Cytat:
ale co ja zrobię, że ja zawsze wszystko w biegu...odnośnie kosmetyków nie pomogę, bo nigdy nie kupowałam przez all Cytat:
aaaaaa i wózek
|
|||
|
|
|
#3536 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rocznica 26 maja.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas nocka z dwoma pobudkami. Dzieki dziewczyny za porady odnosnie prezentu na komunie planuje dac 700 zl,mysle,ze starczy. Dzisiaj idziemy na szczepienie,trzymajcie kciukasy
|
|
#3537 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
ja wczoraj miałam wychodne, mój tż ciagle twierdzi że mały usnąć wieczorem nie może beze mnie i mu płakał strasznie i musiał z nim spac na łóżku... i w ogóle nie nakarmił go na noc nie wspomnę że nie przebrał i mały spał w spodniach i sweterku Więc musiałam po północy na śpiocha go podkramić, zdjąc mu te ciuchy i ubrać bardziej luźno. Pomimo podkarmienia obudził się po 4 ale był ludzki i spaliśmy do po 8 potem ![]() Teraz zasnął kolo 10 i nadal śpi więc miałam czas na kawkę i ogarnęłam wizaż. Cytat:
znaczy hmmm przez to nie moge oprzeć się teraz i w sumie to dla mnie złe ale cóż, jakoś humor musze sobie poprawić. Na szczęście waga stoi a nie idzie do góry ale od dzisiaj mam postanowienie koniec ze słodyczami bo za 3tyg mamy wesele i muszę zgubić ze 2kg i będę happy ![]() Cytat:
i powidła i brzoskiwiniowy i wiśniowy, więc jadłam wszystkie a małemu nic nie było Cytat:
u nas słonka nie ma, cieplusio tez raczej nie jest ![]() Cytat:
w rossmanie jest ich dużo, ja jem morele i żurawinkę, to jest dość słodkie i może z powodzeniem zastąpić słodką przekąske Cytat:
![]() ja właśnie próbuje dodzwonić się do kosmetyczki muszę zdjąć hybrydy z rąk i nóg, żeby odpoczęły bo już długo nakładałami sprawdzić air brush bom blada jak du.pa
|
|
|
#3538 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za to wczoraj po kapieli jeszcze mu robilam lozeczko i maly jeszcze chwile siedzial na klacie u Tz ja przychodze a jemu sie glowa kiwa zamkniete oczka tak walczyl ze snem ![]() Jak go polozylam do lozka to juz chyba w trakcie drogi do sypialni spal takze odeszla walka o zasniecie wczoraj. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:22 |
||||
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Na jutro i sobotę zapowiadają burze z piorunami. Ciekawe czy bobasy będą się bać
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie nadrabiam , bo nie mam głowy, ale to co wczoraj przeszłam koszmar. Nie życzę najgorszemu wrogowi, ale od początku. Mieliśmy wczoraj szczepienie takie jak poprzednio 5w1 i pneumo. Ostatnie szczepienie mała przeszła super 37,5 trochę marudy i koniec, ale to zapamiętam do końca. Kilka godz. po szczepieniu 37,8 no to ok potem caly czas już 38,5 no to w ruch paracetamol w syropie, ale gorączka nie wiele spadała. No to chłodne okłady itp. Ale przyszedł wieczór mała sie budzi o 22,30 płacz ja ją przewijam dotykam a ona aż parzyła . Mierzę temp. A termometr pokazuje 40,1 . O mało zawału nie dostałam. Od razu płacz dostała paracetamol chłodna kąpiel i na pogotowie. Najbliżej były Bielany tam gdzie rodziłam i gdzie leżała mała na noworodkach. Odesłali nas na dziecięcy, na dziecięcym pielegniarka na pogotowiu zje.ała mnie , że powinnam jechac na prywatne pogotowie bo oni tutaj bez skierowania nic nie zrobia. Sto pytań czy nie wiem , że po szczepieniu może tak być. Potraktowali mnie jak idiotke. No to w samochod i do Citomedu, tam już małej gorączka zaczeła spadać 38,6 nie wiele, ale jednak . Lekarz zbadał powiedział, że on nie widzi nic nie pokojącego i odesłał nas do domu z zaleceniem - dużo wody i paracetamol co 4h . Jak na razie odpukać jest dobrze 37,5 , mała nie ma apetytu, musze ja poić na siłe. Nie zycze zadnej z mamus, takiego czegoś. Jak sie ogarne to nadrobie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ja zawsze podziwiałam kierowców którzy się przestawiają z jeżdżenia prawą stroną na lewą dla mnie to już by był hardocor
i chyba w życiu bym się nie nauczyła zmieniać biegów lewą ręką 
zostanę tam, zobaczę jak sobie będę radzić, a jak będzie ok to na stałe i wtedy ja do pracy idę/mała do żłoba... 

więc obgotowuję go, a potem dosłownie na chwilkę przesmażam na oliwie z oliwek żeby chociaż inny smak miało mięsko. No i też piekę 

jak Julkowi nie przejdzie będziemy przechodzić na mm
krolika 

nie wspomnę że czynsz mam już dosyć wysoki, no ale nic to z kogoś muszą zdzierać 
ale co ja zrobię, że ja zawsze wszystko w biegu...