Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 22:20   #3511
dph
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Ja tez mam prawko juz 10lat i 4lata temu jak przyjechalam do Uk to zas mialam stracha jezdzic ale ze ja len jestem to sie przemoglam i teraz smigam....i to po lewej stronie!!
Potem jak wsiadam do auta taty to wale reka w drzwi bo chce biegi zmieniac haha wszystko na opak
ja zawsze podziwiałam kierowców którzy się przestawiają z jeżdżenia prawą stroną na lewą dla mnie to już by był hardocor i chyba w życiu bym się nie nauczyła zmieniać biegów lewą ręką także szacun dla Ciebie
Stary 2012-04-18, 22:38   #3512
anankee
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dzięki za takie info. Czy ten tran można podawać bez konsultacji z pediatrą zamiast wit.D? Artykuł z chęcią przeczytam
wiesz co ja myślę, ze lepiej skonsultuj, tak żeby Julek na pewno dostawał tyle wit D ile potrzebuje. Tran jest substancją całkowicie naturalną, więc na pewno nie zaszkodzi.
Ale póki dzieci małe to mogą nie wypić całej dawki tranu jaką podasz (tak jak pisałam Filip zawsze część wypluje, bo to jest jednak 5ml) i ja mu tą kapsulkę co drugi dzień jednak daję, żeby mieć pewność że ma odpowiednią ilość (zresztą on miał spłaszczoną główkę więc większa dawka wit D była mu potrzebna)

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 23:01   #3513
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
jeśli w maju to tak na razie bo muszę grzecznie czekać w razie co do lipca- bo do tego czasu mam kuroniówkę... zostanę tam, zobaczę jak sobie będę radzić, a jak będzie ok to na stałe i wtedy ja do pracy idę/mała do żłoba...
O kurczaki...to jednak chcesz wyjechac. Jakos mi tak smutno z tego powodu. Chociaz i tak sie nie widzimy, to zawsze w PL to jakos tak blizej...

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
mojej Dorotce też się z przodu wycierają ale rosną jej też już nowe a z tyłu się nie wycierają jeszcze dziwne
to za dwa Benjaminki Buttony

Cytat:
Napisane przez Dph
dziewczyny ja prawko zrobiłam dopiero dwa lata temu miną w lipcu i zrobiłam je w wieku 29 lat bo to był mój warunek żeby mieć drugie dziecko i teraz moje życie dzieli się na okres przed i po prawku ale faktycznie trzeba od razu zacząć jeździć i przede wszystkim nie bać się ja też już jakieś słupki zaliczyłam przy parkowaniu w naszym aucie ale początki bywają trudne najważniejsze to JEŹDZIĆ w miarę regularnie. Ja teraz mało jeździłam i już czuję różnicę bo dziś jechałam autem od taty jechałam zatankować i się dziwiłam że mu dziwnie jeździ to jego uno a ja wjeżdżam na stację chcę zaciągnąć ręczny i się okazało że jakieś 5 km przejechałam na ręcznym mam nadzieję że mu nic nie uszkodziłam
znam to, oj znam...

Cytat:
dziś moja młoda zasnęła bez problemów pierwszy raz chyba
zawsze po kąpieli karmiłam ją na siedząco w fotelu i ona jak przysnęła to próbowałam ją wsadzać do łóżeczka i oczywiście zawsze się przebudzała. Dziś po tym jak tak pięknie spała w naszym wielkim łóżku stwierdziłam że nakarmię ją na leżąco i zapodam konia ofkors i co i młoda pojadła trochę cyca i po drugiej rundzie konia już twardo spała i tak śpi. Po prostu moje dziecko potrzebuje przestrzeni a co się będzie gnieść w łóżeczku dziecięcym jak se może wygodnie pospać w łóżku 160x200 miałam ją przenosić do łóżeczka jak twardo zaśnie ale tak mi się spodobało że mam chwilę czasu dla siebie że wolę jej nawet nie dotykać
dla Malej
nasz tez wygodnicki - tylko 180x190 mu odpowiada

Cytat:
Ja tez mam prawko juz 10lat i 4lata temu jak przyjechalam do Uk to zas mialam stracha jezdzic ale ze ja len jestem to sie przemoglam i teraz smigam....i to po lewej stronie!!
Potem jak wsiadam do auta taty to wale reka w drzwi bo chce biegi zmieniac haha wszystko na opak
Ja kiedys po powrocie z Londynu wsiadlam w PL do auta, jade sobie, jade, patrze, a tutaj na moim pasie jakis pan na rowerze jedzie w przeciwnym kierunku. Mysle sobie, ze pewnie jakis pijak. Jade dalej, a tutaj maluch na moim pasie znowu w przeciwnym kierunku. Same pijaki na tych Mazurach, pomyslalam sobie. Jade dalej, patrze, a tu wielka ciezarowka pipczy na mnie i facet sie stuka w glowe. Bylam na lewym pasie...

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
możesz się spokojnie wszystkim smarować
a musze jakos specjalnie uwazac na blizne po cc?

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
ja się trochę boję iść w chuście na spacer, póki co łażę po domu. W ogóle chyba pójdę na warsztaty na naukę wiązania bo cały czas w kieszonce nie będziemy chodzić a kangurek mi nie wychodzi
Ja teraz troche zaluje, ze wiekszosc czasu z rehabilitantka spedzilismy na gadaniu o noszeniu, kladzeniu, podnoszeniu, a na chuste zostala niewiele czasu, wiec pokazala nam tylko kieszonke...
Tutaj znalazlam chyba dobrze pokazanego kangurka

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
ja już mam dość gotowanego kurczaka a parowaru nie mam więc obgotowuję go, a potem dosłownie na chwilkę przesmażam na oliwie z oliwek żeby chociaż inny smak miało mięsko. No i też piekę
dzięki za stronki! ta druga jest suuuper, napewno skorzystam
parowaru tez nie mam - uzywam takiej specjalnej wkladki do garnka
Tez juz mam dosc...wszystkiego. Jedyne, co moglabym jesc bez konca jest ten kurczak Nigelli z blogu mama na diecie bezmlecznej - pycha

Dziewczyny, jestem zalamana. Siedze z laktatorem, co chwila odciagam systemem 7-5-3, a mleka tyle, co kot naplakal. Jasiek sie nie najada moim zdaniem i mysle, ze bede musiala uzyc zamrozonego, chociaz wszedzie pisza, zeby nie dokarmiac, tylko przystawiac, przystawiac i przystawiac. Ale Maly sie po jakims czasie strasznie denerwuje, jak mu nic nie leci. Nie wiem, co robic

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 23:08   #3514
dph
Rozeznanie

perl może ten kryzys chwilowy tylko, kurcze pij dużo wody i spróbuj napić się tego karmi wczoraj była u mnie koleżanka która urodziła 18.02. i ona codziennie popija karmi i mówi że ma po tym więcej mleka. W razie czego ja ci użyczę swojego mleka bo normalnie już mnie to denerwuje że mam go tyle sikam młodej po oczach po czole i to jeszcze leci strumień poczwórny kiedy mi się to w końcu unormuje młoda czasami nie nadąża połykać i też się denerwuje a mi wyrodnej matce nie chce sie odciągać nadmiaru
MAMUSIE PO CC czy i czym smarujecie blizny?

Kurcze mam problem :P mam ochotę kupić sobie jakiś kosmetyk ale sama nie wiem co :P co sobie ostatnio kupiłyście DLA SIEBIE żeby sobie sprawić przyjemność?
Stary 2012-04-18, 23:10   #3515
*Agatek*
Zakorzenienie

Inutil mam nadzieję, że nie będziesz musiała przechodzić na mm, trzymam kciuki, aby w końcu się wyjaśniło

Blanszor trochę się bałam zamówić z tej apteki, ale nie żałuję. W pt zamówiłam, od razu przelew, w pon dostali go i we wt wysłali, a dziś doszło

Kinga kończy dziś 3 miesiące za 25 minut!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 23:35   #3516
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

moj Jasiek stracil wloski z przodu - kazdy sie dziwi, bo normlanie wycieraja sie z tylu
wyglada jak maly Benjamin Button

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Jeju, sorry, ze tak truje, ale przypomnialo mi sie kolejne pytanie, tym razem do tych na diecie bezmlecznej.
Co jecie na obiad, bo ja juz na krupnik, pieczonego indyka i potrawke z kurczaka,cukinii, marchewki i selera patrzec nie moge
moj tez stracil wlosie z przodu

jeszcze mozesz zupe brokulowa, ja gotuje marchew, ziemniaki i pietruszke, jak beda polmiekkie dodaje brokula, po ugotowaniu miksuje zeby nie bylo wodniste, dodaje sol/pieprz - mi smakuje

ost zrobilam tez makaronowa salatke - makaron ciemny drobne kokardki lubelli, plus marchew z groszkiem ze sloika, papryka konserwowa i sporo koperku, sol/pieprz i ziola wg uznania

mozesz jesc ryz z jablkami i cynamonem

makaron z pesto

makaron ze swiezym szpinakiem, cukinia, pomidorami w oliwie http://www.kwestiasmaku.com/pasta/ma...k/przepis.html
bez parmezanu

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Wiecie co, jakiś kiepski dzien dzis mam
Od rana napitala mnie głowa, potem ta moja bratowa w tym szpitalu,a jeszcze pozniej dowiedzialam sie ze jedna moja znajoma musiała urodzić martwego synka w 8 miesiacu ciąży ! Mały owinął sie pępowiną i zmarł w brzuszku. Tragedia straszna. Ona chodziła w ciązy razem ze swoją siostra a ta wczoraj urodziła syna. Nawet nie umiem sobie wyobrazic jak ona sie czuje. I radośc i tragedia w jednym czasie i jednej rodzinie. Szczęscie w nieszczęściu ze ma już jedną córke, to nie może się załamać- dla niej
Cały dzien o tym myśle
o boze co za tragedia.....
Cytat:

Dzwoniłam dziś do lekarki... muszę odstawić drób na tydzień jak Julkowi nie przejdzie będziemy przechodzić na mm
to ci nic nie zostaje.....a mozesz chuda wieprzowina krolika
Cytat:

to za dwa Benjaminki Buttony

Dziewczyny, jestem zalamana. Siedze z laktatorem, co chwila odciagam systemem 7-5-3, a mleka tyle, co kot naplakal. Jasiek sie nie najada moim zdaniem i mysle, ze bede musiala uzyc zamrozonego, chociaz wszedzie pisza, zeby nie dokarmiac, tylko przystawiac, przystawiac i przystawiac. Ale Maly sie po jakims czasie strasznie denerwuje, jak mu nic nie leci. Nie wiem, co robic
za trzy

pij karmi, herbaty laktacyjne, duzo herbatek - trzymam kciuki zeby pomoglo...

Cytat:

Kurcze mam problem :P mam ochotę kupić sobie jakiś kosmetyk ale sama nie wiem co :P co sobie ostatnio kupiłyście DLA SIEBIE żeby sobie sprawić przyjemność?
podklad i cienie ze smashboxa
Cytat:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 08:36   #3517
uska000
Zadomowienie

Anabelita Igor byl pierwszy chory zarazil tzta a teraz on mnie;/ smoczki dzis wysle jak wyjde na miacho

Ja na ciemieniuche polecam krem AA na ciemieniuche u nas super zadzialal

a w ogole dzien dobry.. caly czas mam dylemat kupic kunia czy nie??
Igor mi ladnie spi nie marudzi wiec nie wiem czy sens?

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:05   #3518
dph
Rozeznanie

Dzień Dobry
Moje dziecko dziś tylko raz obudziło sie w nocy! Jestem w cciężkim szoku bo nie myślałam że doczekamy sie takiego cudu

Uska ja konia zamówiłam tylko dlatego że Dorotka ma problemy z zaśnięcie i u nas koń pomaga jej zasnąć koń jak koń ale kolysanki wydobywając sie z konia zamówiłam
Stary 2012-04-19, 09:05   #3519
n1kotynka
Zadomowienie

helloł
Cytat:
jak doszłaś do tego co Natalka toleruje a co nie? Julek wysypany tak, że płakać mi się chce. Na pleckach aż ma takie jakby zadrapania. Lekarka daje nam tydzień bez drobiu. Co jadasz na śniadania/kolacje?
wszystko zaczęlo się od niewielkich krosteczek na policzkach i w około uszu no i potwm zaczęło przechodzić dalej.
Wyeliminowałam z diety wszystko po rozmowach z siostrą ( ma uczulone dzieci i wiedziała co należy odstawić) i tak: przez 2 tygodni jadłam non stop śniadania - obiad - kolację: ziemniaki, marchewkę ugotowaną ( lubię karmelizować - na oliwę daję ugotowaną pokrojoną w kosteczkę marchewkę i cukier i duszę chwilkę i jest pyszna słodziutka ) i mięsko - indyka, królika i kurczaka jak mi się udało kupić zagrodowego. Pamiętaj, że to nie musi być alergia pokarmowa tylko więc mieszkanie sprzątałam z mamą na błysk - kurze w najmniejszych kątach pościerane codziennie, odkurzanie, mycie podłóg itd ( juz się bałam, ze mała ma uczulenie na psa..), uważaj na proszek - Natalcia źle zareagowała na Lovelę i piorę jej rzeczy w Jelpie, swoje w proszku sensitive, a bluzki i staniki w których chodzę i których ona dotyka buzią piorę z jej rzeczami. Przez 2 tygodnie tak ostro podziałałam i jak zaczęło jej się normować to wtedy powolutku dodawałam jeden składnik i czekałam 3 dni. I tak teraz wiem, że mogę jeść dodatkowo pieczywo jasne bez ziaren, buraki ( w małych ilościach, większą ilość źle toleruje), kalarepkę, szynkę z indyka, powidła śliwkowe od czasu do czasu, kasze, ryż i pieczone jabłka ( surowe nie, tez ją wysypuje).
Pamiętaj, że uczulać może wywar z mięsa na którym gotuje się krupnik np ( moją to też uczula więc zupy jem takie, że jest to w sumie woda + ugotowane warzywa + sól, pieprz), pietruszka i seler też uczulają bardzo, jajka jem przepiórcze i nic się nie dzieje i wszystko trzeba wprowadzać stopniowo i czekać
swoją drogą dziwię się, że kazała Ci drób odstawić. Popróbuj z indykiem/ królikiem możesz jeść gotowany/ pieczony w rękawie np albo delikatnie podduszony na oliwie z oliwek no i nieśmiertelne marchewki które kupuję kilogramami
Cytat:
a musze jakos specjalnie uwazac na blizne po cc?

Ja teraz troche zaluje, ze wiekszosc czasu z rehabilitantka spedzilismy na gadaniu o noszeniu, kladzeniu, podnoszeniu, a na chuste zostala niewiele czasu, wiec pokazala nam tylko kieszonke...
Tutaj znalazlam chyba dobrze pokazanego kangurka

parowaru tez nie mam - uzywam takiej specjalnej wkladki do garnka
Tez juz mam dosc...wszystkiego. Jedyne, co moglabym jesc bez konca jest ten kurczak Nigelli z blogu mama na diecie bezmlecznej - pycha

no bliznę raczej omijaj albo smaruj żelami na bliznę np Contractubex, Dermabliz

ja się jeszcze w piątek zapytam na rehabilitacji o noszenie a jak nie to mi siostra poleciła koleżankę która prowadzi warsztaty w wawie i będę musiała się z nią umówić zdam relację

może to chwilowy krysys? ja tak mialam w 10 tygodniu, że myśłalam, że już po laktacji i że głodzę własne dziecko. Ściągaj mleko i przystawiaj i się momentalnie więcej zrobi. Aaaa i ja piję dużo herbatek laktacyjnych i tutaj super sprawdza się herbatka laktacyjna z Rossmana kosztuje 6 zł a skład ma taki sam jak Hipp ale jest 2x tańsza
karmi się bałam pić, bo to jest troszkę gazowane i bałabym się kolek

Cytat:
perl może ten kryzys chwilowy tylko, kurcze pij dużo wody i spróbuj napić się tego karmi wczoraj była u mnie koleżanka która urodziła 18.02. i ona codziennie popija karmi i mówi że ma po tym więcej mleka. W razie czego ja ci użyczę swojego mleka bo normalnie już mnie to denerwuje że mam go tyle sikam młodej po oczach po czole i to jeszcze leci strumień poczwórny kiedy mi się to w końcu unormuje młoda czasami nie nadąża połykać i też się denerwuje a mi wyrodnej matce nie chce sie odciągać nadmiaru

powinnam smarować, ale mi się nie chce :P mam żele silikonowe contractubex i dermabliz ale leżą bo nie mogę się zmobilizowac.
Muszę isc do kosmetyczki w ogole z moim brzuchem bo to jakas masakra jest jak on wyglada. Patrzeć na niego nie mogę

ja po porodzie dostałam od małża reparator Estee Lauder Idealist rozświetlający i jest boski a dla siebie ostatnio kupiłam sobie cienie Isadory, eyeliner i podkład Rimmela
Cytat:

gratulejszyn
moja wczoraj skończyła 16 tyg
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Anabelita Igor byl pierwszy chory zarazil tzta a teraz on mnie;/ smoczki dzis wysle jak wyjde na miacho

też sie zastanawiam i chyba kupię, bo moja ma bardzo mało zabawek a pluszaka to ani jednego, tylko same grzechotki

a mi już młoda zalicza pierszą drzemkę dzisiaj w nocy budziła się co póltorej godziny na jedzenie masakra
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 09:49   #3520
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio zaszalałam kosmetykowo,kupiłam tusz do rzęs Maybelline -rożowe opakowanie(zawsze miałam żołty),podkład Maybelline Dream Satin liquid, cień Inglota nr 434 ciemny szary.Odrazu mi się humorek poprawił.
Przed ciążą wydawałam dośc sporo kasy na kosmetyki,to taki mój mały bzik był.No ale teraz tyle kasy nie ma.
Marzą mi się jeszcze kolejne pędzle do makijażu firmu Hakuro ,no ale powstrzymałam się.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

U nas kuń sie nie sprawdził.Ale kto wie może u Ciebie będzie hitem

--------------------------------------------------------
Witam

Stawiam kalorycznego torcika i kawkę,tzn jak kto woli ,może byc szampan,winko lub wódeczka.
U nas podwojne święto.
Bartosz kończy dzisiaj 3 miesiące.
A ja z Tżetem mamy 4 rocznicę ślubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4160422.jpg (116,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f7c04e0781[1].jpg (50,7 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:07
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:04   #3521
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!

nocka do

Cytat:
tak jak dziewczyny piszą, może karmi. Ja polecam herbatkę na laktację z rossmana. U mnie działała tak, że miałam cycki jak kamienie i mleko sikało. Do teraz tak jest, ale już nie piję, bo mleka Julkowi wystarcza. A jak czasem wypiję to od razu czuję w (.)(.). Może warto spróbować?

Cytat:

ja niczym nie smaruję ani nie smarowałam.
Ja kupiłam sobie podkład, tusz i kilka koszulek mam na oku cienie

Cytat:
Inutil mam nadzieję, że nie będziesz musiała przechodzić na mm, trzymam kciuki, aby w końcu się wyjaśniło

Ooo, Kinia duża babka już jest. Julek jutro
ojj nie wiem czy dam radę na diecie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
moj tez stracil wlosie z przodu

ost zrobilam tez makaronowa salatke - makaron ciemny drobne kokardki lubelli, plus marchew z groszkiem ze sloika, papryka konserwowa i sporo koperku, sol/pieprz i ziola wg uznania

mozesz jesc ryz z jablkami i cynamonem

makaron z pesto

makaron ze swiezym szpinakiem, cukinia, pomidorami w oliwie http://www.kwestiasmaku.com/pasta/ma...k/przepis.html
bez parmezanu

to ci nic nie zostaje.....a mozesz chuda wieprzowina krolika
fajne przepisy my jedliśmy makaron z pesto pietruszkowym z ziarnami słonecznika

mam zamienić drób na wieprzowinę. Właśnie się szynka w piekarniku piecze na chleb. Podobno sklepowy drób jest często moczony w mleku

Czy można dżem brzoskwiniowy??

Cytat:

Ja kupiłam go przedwczoraj, dwa razy już smarowałam i jakby lepiej.
Też myślałam o KUNIU ale Julek ładnie zasypia sam, poza tym mamy usypiacz z FP i chyba nie ma sensu
Stary 2012-04-19, 10:08   #3522
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

ja smaruje mascia CEPAN, tzn staram sie ale nie zawsze mi sie chce to robic

A ostatnio dla siebie kupilam pare fatałaszków, a z kosmetyków to olejek pilegnacyjny - ten jest boski i pachnie jak mamba tylko ze ja go uzywam do wlosów
I rozświetlacz w kremie loreala co teraz reklamują i zwykly nawilzający krem tez loreala
Od razu humor lepszy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:11   #3523
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie odpowiem ile TRZEBA dać, bo wg mnie to nie jest okazja do wymagań finansowych
Generalnie jestem przeciwniczką wielkich prezentów z tej okazji... Ja będę w tej sytuacji za kilka lat i na pewno nie dam pieniędzy, zobaczę czym maluda się zainteresuje do tego czasu i pomyślę.

Niestety z biegiem czasu wymagania rosną - za naszych czasów (ja jestem rocznik 85) dostawało się kilkadziesiąt zł, jakieś drobiazgi typu album, książka itp. i każde dziecko się cieszyło, a teraz nastawiają się na prezenty i potem licytują które dostało więcej i lepsze
ja dostałam taki zestaw zegarek, kalkulator i długopis to był standardowy zestaw komunijny, złote kolczyki kółka i troszkę kasy, ale to tak jak bym teraz z 200 zł dostała i to wsio
Cytat:
Wiecie co, jakiś kiepski dzien dzis mam
Od rana napitala mnie głowa, potem ta moja bratowa w tym szpitalu,a jeszcze pozniej dowiedzialam sie ze jedna moja znajoma musiała urodzić martwego synka w 8 miesiacu ciąży ! Mały owinął sie pępowiną i zmarł w brzuszku. Tragedia straszna. Ona chodziła w ciązy razem ze swoją siostra a ta wczoraj urodziła syna. Nawet nie umiem sobie wyobrazic jak ona sie czuje. I radośc i tragedia w jednym czasie i jednej rodzinie. Szczęscie w nieszczęściu ze ma już jedną córke, to nie może się załamać- dla niej
Cały dzien o tym myśle
jejku to straszne naprawde
Cytat:

Kamciurka to Ty już pracujesz??
tylko przez ten tydzień, bo nam się pracownica pochorowała
Cytat:
Dziewczyny szczerze mogę polecić aptekę internetową www.aleleki.pl - zamawiałam BioGaie za 23 pln także taniutko, bo w mojej aptece w Toruniu chcieli 49 zł super zapakowane z torbie która trzyma zimno i ładnie ofoliowane, starannie

Blanszor dziękuję Ci za to
oj Agatek bo pewnie te 49 zł to bylo za BiogaiDe
Cytat:
dziewczyny ja prawko zrobiłam dopiero dwa lata temu miną w lipcu i zrobiłam je w wieku 29 lat bo to był mój warunek żeby mieć drugie dziecko i teraz moje życie dzieli się na okres przed i po prawku ale faktycznie trzeba od razu zacząć jeździć i przede wszystkim nie bać się ja też już jakieś słupki zaliczyłam przy parkowaniu w naszym aucie ale początki bywają trudne najważniejsze to JEŹDZIĆ w miarę regularnie. Ja teraz mało jeździłam i już czuję różnicę bo dziś jechałam autem od taty jechałam zatankować i się dziwiłam że mu dziwnie jeździ to jego uno a ja wjeżdżam na stację chcę zaciągnąć ręczny i się okazało że jakieś 5 km przejechałam na ręcznym mam nadzieję że mu nic nie uszkodziłam

ja mam prawo jazdy od 3 lat dopiero, ale od razu czułam się jak ryba w wodzie w nim, od razu też zaczęłam jeździć, więc może dlatego, nie wyobrażam sobie teraz funkcjonować bez samochodu

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:11   #3524
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
dziękuję Haniula

stawiam wszystkim ciacho i szampana na wieczor

miłego wieczorku kochane!
wszystkiego naj
Cytat:

Cytat:
o ja moja to by zamarzła tak lubi ciepło, że w mieszkaniu mam 24 stopnie a kąpiemy ją w 40-42 stopniach bo przy 37-38 to był wrzask jak nie wiem
teraz śpi, ma 23 stopnie a i tak jeszcze kocyk i nie miała nigdy potówek ciepłolubna po mamusi
aż się boję jaki rachunek przyjdzie za grzanie po zimie
mi przyszła niedopłata ponad 500 zł nie wspomnę że czynsz mam już dosyć wysoki, no ale nic to z kogoś muszą zdzierać
Cytat:
ja zawsze podziwiałam kierowców którzy się przestawiają z jeżdżenia prawą stroną na lewą dla mnie to już by był hardocor i chyba w życiu bym się nie nauczyła zmieniać biegów lewą ręką także szacun dla Ciebie
ja czasem zmieniam lewą jak prawą mam zajętą
Cytat:

wszystkiego naj dla Kingusi

hellouuuuuu
u nas w sumie nic ciekawego, przez to siedzenie w biurze, na nic nie mam czasu, wczoraj przed 22 obudziłam się by sprawdzić receptę,którą wystawił mi gin na ten preparat na nadżerkę i okazało się, że była ważna tylko do wczoraj więc zryw i latałam po aptekach nocnych prasowałam jedną z ostatnich stert prania, po mojej walce z tym ustrojstwem złapanym przez córę i tak cały dzien zleciał.
Mały znowu się budził co trzy godziny no co cztery, a juz kilka nocy miał przerwę ponad 6 godzin

Dziś mały z TZ przywieźli mnie do biura i pojechali załatwiać sprawy, bo nie mamy co z nim zrobić, więc jeździ z tatusiem, do lekarza, do klientów masakra

życze Wam udanego dnia i fajnych spacerków, bo we Wro ciepllusio i słoneczko świeci, sama bym poszła, ale jeszcze tylko jutro

Niki

Alex
Stary 2012-04-19, 10:11   #3525
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
wszystko zaczęlo się od niewielkich krosteczek na policzkach i w około uszu no i potwm zaczęło przechodzić dalej.
Wyeliminowałam z diety wszystko po rozmowach z siostrą ( ma uczulone dzieci i wiedziała co należy odstawić) i tak: przez 2 tygodni jadłam non stop śniadania - obiad - kolację: ziemniaki, marchewkę ugotowaną ( lubię karmelizować - na oliwę daję ugotowaną pokrojoną w kosteczkę marchewkę i cukier i duszę chwilkę i jest pyszna słodziutka ) i mięsko - indyka, królika i kurczaka jak mi się udało kupić zagrodowego. Pamiętaj, że to nie musi być alergia pokarmowa tylko więc mieszkanie sprzątałam z mamą na błysk - kurze w najmniejszych kątach pościerane codziennie, odkurzanie, mycie podłóg itd ( juz się bałam, ze mała ma uczulenie na psa..), uważaj na proszek - Natalcia źle zareagowała na Lovelę i piorę jej rzeczy w Jelpie, swoje w proszku sensitive, a bluzki i staniki w których chodzę i których ona dotyka buzią piorę z jej rzeczami. Przez 2 tygodnie tak ostro podziałałam i jak zaczęło jej się normować to wtedy powolutku dodawałam jeden składnik i czekałam 3 dni. I tak teraz wiem, że mogę jeść dodatkowo pieczywo jasne bez ziaren, buraki ( w małych ilościach, większą ilość źle toleruje), kalarepkę, szynkę z indyka, powidła śliwkowe od czasu do czasu, kasze, ryż i pieczone jabłka ( surowe nie, tez ją wysypuje).
Pamiętaj, że uczulać może wywar z mięsa na którym gotuje się krupnik np ( moją to też uczula więc zupy jem takie, że jest to w sumie woda + ugotowane warzywa + sól, pieprz), pietruszka i seler też uczulają bardzo, jajka jem przepiórcze i nic się nie dzieje i wszystko trzeba wprowadzać stopniowo i czekać
swoją drogą dziwię się, że kazała Ci drób odstawić. Popróbuj z indykiem/ królikiem możesz jeść gotowany/ pieczony w rękawie np albo delikatnie podduszony na oliwie z oliwek no i nieśmiertelne marchewki które kupuję kilogramami

a mi już młoda zalicza pierszą drzemkę dzisiaj w nocy budziła się co póltorej godziny na jedzenie masakra
Julek też śpi, ja mam czas na wizaz (chociaż mam prasowanie/sprzątanie/głowa pęka i mogłabym się położyć).

Dziękuję za odpowiedź. Powiem jedno, masakra, podziwiam. Jedno co muszę zrobić to gruntownie posprzątać, bo u nas bałagan ciągle i kurze rzadko ścieram.

Ziemniaki, marchewka i kurczak na śniadanie i kolację - nie wyobrażam sobie tego.

Ja jem na razie: chleb graham, dżem brzoskwiniowy, na obiad wczoraj zjadłam karkówkę grillowaną, buraczki.
Dziś mam w planach gulasz z szynki z marchewką i kaszą.

Najgorsze, że MUSZĘ jeść jakieś przekąski i jadłam ostatnio ciasteczka pełnoziarniste LU (nie powinnam bo miały "śladowe ilości mleka/jajek"). Odstawiłam.
Nie wiem czy dam radę. Jak radziłaś sobie na imprezach?

Ja ostatnio piekłam tort dla teściowej na urodziny, nawet palca od śmietany nie polizałam. Robiłam też ciasto z nutellą i też ani ciut ciut.
Wystawiam się na wielką próbę.

Jak długo chcesz karmić?

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Stawiam kalorycznego torcika i kawkę,tzn jak kto woli ,może byc szampan,winko lub wódeczka.
U nas podwojne święto.
Stary 2012-04-19, 10:17   #3526
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

U nas podwojne święto.
fiu fiu jaka laseczka
wszystkiego naj dla mallucha i dla Was
wiecie co, jak ostatnio usuwałam Nikoli osobniki z głowy to wyczytałam, że prostownicą trzeba włosy wyprostować, to zabije te wszystkie jaja. No i tak zrobiłam umyłam jej głowę po tym preparacie i wyprostowałam no i co i boję sie teraz jej użyć mimo iż ją wyczyściłam dokładnie i lażę z takim baranem na głowie, którego nienawidzę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Ooo, Kinia duża babka już jest. Julek jutro
Alex też jutro
Cytat:
ja smaruje mascia CEPAN, tzn staram sie ale nie zawsze mi sie chce to robic

A ostatnio dla siebie kupilam pare fatałaszków, a z kosmetyków to olejek pilegnacyjny - ten jest boski i pachnie jak mamba tylko ze ja go uzywam do wlosów
I rozświetlacz w kremie loreala co teraz reklamują i zwykly nawilzający krem tez loreala
Od razu humor lepszy
dobre są kosmetyki Alterry, ja jako że stosuję OMO na wlosy i bez silikonów produkty, to stosuję je namiętnie, a z kupowaniem kochane to ja odkąd urodziłam, to wpadłam w jakiś szał, chyba te 9 miesięcy spowodowało że zakupoholizm wrócił z podwójną siłą, kupiłam sobie już kilka bluzek, kurtkę, buty-szpilki, adidasy, torebkę i mnóstwo kosmetyków, byłam u fryzjera i mam wykupioną wizytę na manicure hybrydowy tylko czasu nie ma żeby iść

Niki

Alex
Stary 2012-04-19, 10:21   #3527
Anulka_86
Raczkowanie

dziewczyny melduje się ze jeszcze żyje.
W poniedziałek rano zrobiłam sobie badanie moczu i krwi a potem bylam u lekarza- tylko ze jeszcze nie z wynikami a szkoda bo sa tragiczne.
Mam jakis stan zapalny bo OB mam 50 a norma 0-12
nie mam żelaza .. moj wynik to 5,0 a norma zaczyna się od 50-165..
jednym słowem przemęczenie i choroba gotowa.
NIe mam na nic siły.
Dostalam antybiotyki na tydzień, mały niestety przez to na butelce.Ja odciągam,ale dosłownie boje się aby potem bezproblemu rozkrecic ta laktacje bo teraz nawet nie mam kiedy tego robic..... jak zaczynam sciagac to maly juz płacze...obiad, pranie...brak i sił i czasu ale bardzo chce karmic dalej, moze juz z wieksza pomoca mleka z puszki ale moze mi sie uda .
mały nasz teraz od czasu jak pije calkowice mleko z puszki to robi wielone kupy. martwi mnie to. nie ma żadnych kolek wiec mleko niby ok.
i koniec mojego pisania bo maly sie odzywa....a ja nadal w pizamie jeszcze bo rano syrena byla o mleko- a to robienie, butelki,wyparzanie... cycek i bylo prosciej...
przez to ni mam czasu nawet sie ubrac czasem bo malego ostatnio "parzy " łóżeczko
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:22   #3528
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
fiu fiu jaka laseczka
wszystkiego naj dla mallucha i dla Was
wiecie co, jak ostatnio usuwałam Nikoli osobniki z głowy to wyczytałam, że prostownicą trzeba włosy wyprostować, to zabije te wszystkie jaja. No i tak zrobiłam umyłam jej głowę po tym preparacie i wyprostowałam no i co i boję sie teraz jej użyć mimo iż ją wyczyściłam dokładnie i lażę z takim baranem na głowie, którego nienawidzę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Alex też jutro

dobre są kosmetyki Alterry, ja jako że stosuję OMO na wlosy i bez silikonów produkty, to stosuję je namiętnie, a z kupowaniem kochane to ja odkąd urodziłam, to wpadłam w jakiś szał, chyba te 9 miesięcy spowodowało że zakupoholizm wrócił z podwójną siłą, kupiłam sobie już kilka bluzek, kurtkę, buty-szpilki, adidasy, torebkę i mnóstwo kosmetyków, byłam u fryzjera i mam wykupioną wizytę na manicure hybrydowy tylko czasu nie ma żeby iść
to razem imprezę zrobimy
Może wyczyść prostownicę w tym płynie do włosów?

Kiedyś zastanawiałam się nad tymi kosmetykami muszę coś wypróbować
Stary 2012-04-19, 10:25   #3529
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

dph ja niczym nie smaruję, bo z doświadczenia wiem, że to nic nie pomaga. Jestem po kilku różnych operacjach i blizny zawsze po roku bledną bez względu na to czy smarujesz czy nie. Ja niestety mam jeszcze bliznowca, ale o dziwo, na bliźnie po cc jeszcze nie narósł. Może już nie narośnie? fajnie by było. A tak poza tym moja mini blizna po cc jest niczym w porównaniu z hodowlą ogromnych tłustych fioletowych rozstępów!

Ja dziś idę na zrywanie naskórka z twarzy - bio-peeling neoderma. W sobotę idę na urodziny siostry i będę gości straszyć
Ostatnio kupiłam moje ukochane kosmetyki: podkład Vichy (mi najbardziej pasuje, mam sporo niedoskonałości), tusz do rzęs (na codzień Max Factor 2000 kcal, na wyjścia DiorShow), szampon Revalid..hmm.. a i żel poporodowy Mustela na rozstępy (ale po 3 miesiącach stosowania żadnych efektów blednięcia). Może idź do kosmetyczki ja jeszcze muszę zaliczyć na wiosnę pedicure.

-----------------
A tak w ogóle Dzień dobry!
Przepraszam, że tak ciągle piszę ile spada mi waga, ale to mnie bardzo mobilizuje. Jak zacznę żreć to wiem, że będzie mi głupio przed Wami
--> minus 3,3 kg, 8 dzień diety

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Blanszor trochę się bałam zamówić z tej apteki, ale nie żałuję. W pt zamówiłam, od razu przelew, w pon dostali go i we wt wysłali, a dziś doszło

Agatek ja wszystko kupuje przez neta teraz nazamawiałam ciuchów z allegro używanych - większość trafiłam w dziesiątkę!

Buziaki miesięcznicowe dla Kingi

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:28   #3530
dph
Rozeznanie

Cytat:
U nas podwojne święto.
no to Gratulacje dla Was i zdrówka dla Bartusia

Cytat:
ja czasem zmieniam lewą jak prawą mam zajętą

dobra jesteś z tymi biegami

o to poszalałaś z tymi zakupami
ja właśnie nie mam za bardzo czasu na zakupy i tak przeglądam allegro macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro jeśli chodzi o kosmetyki?
Stary 2012-04-19, 10:28   #3531
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
U nas podwojne święto.
To wszystkiego dobrego życzymy
My czwartą rocznię mamy 31 maja.. ale ten czas leci.

Bartosz ma cudną minkę

Stary 2012-04-19, 10:37   #3532
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czeesc
Agatek sto lat dla Kini!!

Natalia dla Was i Bartusia tez

dzisiaj dostałam paczuszkę z Bebilonu a w środku próbka mleka (następne co prawda wiec jeszcze poczeka ), śliniak i poradnik dla rodziców lubię takie prezenty

a przed świetami zamawiałam juniorowi body na all i bardzo długo nie przychodziło wiec napisałam maila co z przesyłką a facet ze przeoczył wpłate ode mnie i bardzo przeprasza i juz na poczte leci no i dzisiaj body przyszło i jeszcze gratis w postaci skarpetek

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

a moje dziecię spało od 20 do 6.40 , zjadło, pogadało i pospało do 8.30, pogadało i obudziło się z małym opóźnieniem na jedzenie o 10.15 zjadło i lezy w lezaku i krzyczy na cały głos

a wogole to jakis czas temu IGor potrafił przekrecac sie z pleców na boczki a teraz jakby tego zapomniał i sie nie przekreca nie wiem czemu....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:38   #3533
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
ja mam prawo jazdy od 3 lat dopiero, ale od razu czułam się jak ryba w wodzie w nim, od razu też zaczęłam jeździć, więc może dlatego, nie wyobrażam sobie teraz funkcjonować bez samochodu
Ja jestem motoryzacyjnym świerglem - kocham prowadzić wszystko!
Mam na koncie nawet spychacz - mój klient dał mi pojeździć takim, który zszedł prosto z linii produkcyjnej, największy model Huty Stalowa Wola
I u innego klienta miałam jeździć Rosomakiem, ale nie zdążyli zamontować przedniej osłony i nie dali buuuuuuu.

Stary 2012-04-19, 10:43   #3534
Haniula
Zakorzenienie

Natalia No to najlepszego dla Bartusia i dla Was ! ja wybieram i torta i kawke i szampana i wodeczke i co tam ejszcze dasz
My za miesiąc mamy pierwszą rocznice

mamulki karmiące podziwiam z te diety ja bym nie dała rady

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:44
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:49   #3535
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
to razem imprezę zrobimy
Może wyczyść prostownicę w tym płynie do włosów?

Kiedyś zastanawiałam się nad tymi kosmetykami muszę coś wypróbować
no
a odnośnie tej prostownicy, to tak zrobię wyczyszczę ją, ale to i tak u mnie w glowie siedzi i wiem, ze dalej bede miała opory
Cytat:
dobra jesteś z tymi biegami

o to poszalałaś z tymi zakupami
ja właśnie nie mam za bardzo czasu na zakupy i tak przeglądam allegro macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro jeśli chodzi o kosmetyki?
ee tam z tymi biegami to czysta głupota ale co ja zrobię, że ja zawsze wszystko w biegu...

odnośnie kosmetyków nie pomogę, bo nigdy nie kupowałam przez all
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja jestem motoryzacyjnym świerglem - kocham prowadzić wszystko!
Mam na koncie nawet spychacz - mój klient dał mi pojeździć takim, który zszedł prosto z linii produkcyjnej, największy model Huty Stalowa Wola
I u innego klienta miałam jeździć Rosomakiem, ale nie zdążyli zamontować przedniej osłony i nie dali buuuuuuu.
jesteś moim guru ja niestety miałam przyjemność oprócz auta prowadzić tylko rower

aaaaaa i wózek

Niki

Alex
Stary 2012-04-19, 11:09   #3536
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

U nas podwojne święto.
Gratuluje rocznic.My jestesmy 5 lat po slubieRocznica 26 maja.

Cytat:
Dzień Dobry
Moje dziecko dziś tylko raz obudziło sie w nocy! Jestem w cciężkim szoku bo nie myślałam że doczekamy sie takiego cudu

Ja czekam na ten cud,nie wiem kiedy sie doczekam.Te wstawanie w nocy jest meczace.

Cytat:
Ja kupilam kilka szmatek tusz i podklad

Cytat:

Brawa Dla Kingi za trzy miechy

U nas nocka z dwoma pobudkami.

Dzieki dziewczyny za porady odnosnie prezentu na komunie planuje dac 700 zl,mysle,ze starczy.

Dzisiaj idziemy na szczepienie,trzymajcie kciukasy
Stary 2012-04-19, 11:19   #3537
MissZuzia
Zadomowienie

Hejka
ja wczoraj miałam wychodne, mój tż ciagle twierdzi że mały usnąć wieczorem nie może beze mnie i mu płakał strasznie i musiał z nim spac na łóżku... i w ogóle nie nakarmił go na noc nie wspomnę że nie przebrał i mały spał w spodniach i sweterku
Więc musiałam po północy na śpiocha go podkramić, zdjąc mu te ciuchy i ubrać bardziej luźno. Pomimo podkarmienia obudził się po 4 ale był ludzki i spaliśmy do po 8 potem
Teraz zasnął kolo 10 i nadal śpi więc miałam czas na kawkę i ogarnęłam wizaż.

Cytat:
helloł

ja ostatnio wprowadziłam kakao - tak mi się słodkiego chciałam i pożerałam galaretki w czekoladzie przz dobrych kilka dni, jakieś batoniki czeko itp i małemu nic
znaczy hmmm przez to nie moge oprzeć się teraz i w sumie to dla mnie złe ale cóż, jakoś humor musze sobie poprawić. Na szczęście waga stoi a nie idzie do góry ale od dzisiaj mam postanowienie koniec ze słodyczami bo za 3tyg mamy wesele i muszę zgubić ze 2kg i będę happy

Cytat:

fajne przepisy my jedliśmy makaron z pesto pietruszkowym z ziarnami słonecznika

mam zamienić drób na wieprzowinę. Właśnie się szynka w piekarniku piecze na chleb. Podobno sklepowy drób jest często moczony w mleku

Czy można dżem brzoskwiniowy??
mi przy AZS alergolog powiedziała że można każdy dżem
i powidła i brzoskiwiniowy i wiśniowy, więc jadłam wszystkie a małemu nic nie było
Cytat:

życze Wam udanego dnia i fajnych spacerków, bo we Wro ciepllusio i słoneczko świeci, sama bym poszła, ale jeszcze tylko jutro
wam w tym Wro to za dobrze u nas słonka nie ma, cieplusio tez raczej nie jest
Cytat:
Julek też śpi, ja mam czas na wizaz (chociaż mam prasowanie/sprzątanie/głowa pęka i mogłabym się położyć).

Dziękuję za odpowiedź. Powiem jedno, masakra, podziwiam. Jedno co muszę zrobić to gruntownie posprzątać, bo u nas bałagan ciągle i kurze rzadko ścieram.

Ziemniaki, marchewka i kurczak na śniadanie i kolację - nie wyobrażam sobie tego.

Ja jem na razie: chleb graham, dżem brzoskwiniowy, na obiad wczoraj zjadłam karkówkę grillowaną, buraczki.
Dziś mam w planach gulasz z szynki z marchewką i kaszą.

Najgorsze, że MUSZĘ jeść jakieś przekąski i jadłam ostatnio ciasteczka pełnoziarniste LU (nie powinnam bo miały "śladowe ilości mleka/jajek"). Odstawiłam.
Nie wiem czy dam radę. Jak radziłaś sobie na imprezach?

Ja ostatnio piekłam tort dla teściowej na urodziny, nawet palca od śmietany nie polizałam. Robiłam też ciasto z nutellą i też ani ciut ciut.
Wystawiam się na wielką próbę.

Jak długo chcesz karmić?

a może suszone owoce jako przegryzki w rossmanie jest ich dużo, ja jem morele i żurawinkę, to jest dość słodkie i może z powodzeniem zastąpić słodką przekąske

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja dziś idę na zrywanie naskórka z twarzy - bio-peeling neoderma. W sobotę idę na urodziny siostry i będę gości straszyć
Ostatnio kupiłam moje ukochane kosmetyki: podkład Vichy (mi najbardziej pasuje, mam sporo niedoskonałości), tusz do rzęs (na codzień Max Factor 2000 kcal, na wyjścia DiorShow), szampon Revalid..hmm.. a i żel poporodowy Mustela na rozstępy (ale po 3 miesiącach stosowania żadnych efektów blednięcia). Może idź do kosmetyczki ja jeszcze muszę zaliczyć na wiosnę pedicure.

-----------------
A tak w ogóle Dzień dobry!
Przepraszam, że tak ciągle piszę ile spada mi waga, ale to mnie bardzo mobilizuje. Jak zacznę żreć to wiem, że będzie mi głupio przed Wami
--> minus 3,3 kg, 8 dzień diety

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Agatek ja wszystko kupuje przez neta teraz nazamawiałam ciuchów z allegro używanych - większość trafiłam w dziesiątkę!

Buziaki miesięcznicowe dla Kingi
brawo

ja właśnie próbuje dodzwonić się do kosmetyczki muszę zdjąć hybrydy z rąk i nóg, żeby odpoczęły bo już długo nakładałam
i sprawdzić air brush bom blada jak du.pa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:21   #3538
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

Cytat:
Ja kiedys po powrocie z Londynu wsiadlam w PL do auta, jade sobie, jade, patrze, a tutaj na moim pasie jakis pan na rowerze jedzie w przeciwnym kierunku. Mysle sobie, ze pewnie jakis pijak. Jade dalej, a tutaj maluch na moim pasie znowu w przeciwnym kierunku. Same pijaki na tych Mazurach, pomyslalam sobie. Jade dalej, patrze, a tu wielka ciezarowka pipczy na mnie i facet sie stuka w glowe. Bylam na lewym pasie...
idzie sie pomylic nie?

Cytat:
ja dostałam taki zestaw zegarek, kalkulator i długopis to był standardowy zestaw komunijny, złote kolczyki kółka i troszkę kasy, ale to tak jak bym teraz z 200 zł dostała i to wsio
ja dostalam walkmana i kasete z "Bialym Misiem"

Cytat:
Mały znowu się budził co trzy godziny no co cztery, a juz kilka nocy miał przerwę ponad 6 godzin
u nas to samo,maly juz spal po 6 godzin i teraz od szczepionki zas sie budzi co 2 godziny w dzien tez niewiele pospi.
Za to wczoraj po kapieli jeszcze mu robilam lozeczko i maly jeszcze chwile siedzial na klacie u Tz ja przychodze a jemu sie glowa kiwa zamkniete oczka tak walczyl ze snem
Jak go polozylam do lozka to juz chyba w trakcie drogi do sypialni spal takze odeszla walka o zasniecie wczoraj.

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:22
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:26   #3539
Blanszor
Rozeznanie

Na jutro i sobotę zapowiadają burze z piorunami. Ciekawe czy bobasy będą się bać

Stary 2012-04-19, 11:50   #3540
sandra1892
Zadomowienie

Hej!
Nie nadrabiam , bo nie mam głowy, ale to co wczoraj przeszłam koszmar. Nie życzę najgorszemu wrogowi, ale od początku.

Mieliśmy wczoraj szczepienie takie jak poprzednio 5w1 i pneumo. Ostatnie szczepienie mała przeszła super 37,5 trochę marudy i koniec, ale to zapamiętam do końca. Kilka godz. po szczepieniu 37,8 no to ok potem caly czas już 38,5 no to w ruch paracetamol w syropie, ale gorączka nie wiele spadała. No to chłodne okłady itp. Ale przyszedł wieczór mała sie budzi o 22,30 płacz ja ją przewijam dotykam a ona aż parzyła . Mierzę temp. A termometr pokazuje 40,1 . O mało zawału nie dostałam. Od razu płacz dostała paracetamol chłodna kąpiel i na pogotowie. Najbliżej były Bielany tam gdzie rodziłam i gdzie leżała mała na noworodkach. Odesłali nas na dziecięcy, na dziecięcym pielegniarka na pogotowiu zje.ała mnie , że powinnam jechac na prywatne pogotowie bo oni tutaj bez skierowania nic nie zrobia. Sto pytań czy nie wiem , że po szczepieniu może tak być. Potraktowali mnie jak idiotke. No to w samochod i do Citomedu, tam już małej gorączka zaczeła spadać 38,6 nie wiele, ale jednak . Lekarz zbadał powiedział, że on nie widzi nic nie pokojącego i odesłał nas do domu z zaleceniem - dużo wody i paracetamol co 4h . Jak na razie odpukać jest dobrze 37,5 , mała nie ma apetytu, musze ja poić na siłe.
Nie zycze zadnej z mamus, takiego czegoś.
Jak sie ogarne to nadrobie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości