|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
ja ostatnio wzielam ja do lazienki (2x3 hehe)ledwo sie przez fotelik moglam pochylic ale udalo sie a mala patrzyla z zainteresowaniem co matka robi.ona lubi wode jak leci
|
#4322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uff dobrze, ze szczepienie macie za soba Mola zeby mleczko wrocilo ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
pomaranczowy waz |
|||
|
|
|
#4323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- o wlasnie zasnela wiec lece do lazienki
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
moja w lezaczku 5 minut nie polezy wiec ze soba jej nie moge wziac
a jak zasnie to tez nie wiadomo czy na 2 minuty czy na pół godz czy moze dłuzej... no,ale jak zasnie to bede musiała umyc te włosy+suszenie i prostowanie of kors
|
#4325 |
|
Wtajemniczenie
|
dygotka a wlaczlas tv jak jest w lezaczku?moja czasem na 5min sie zainteresuje.ja tez nie wiedzialam czy wytrzyma ale woda jej sie spodobala i nowe pomieszczenie.a ile ty czasu glowe myjesz.ja 2-3min tyle to chyba da rade.pamietaj ze moja tez jest zwolenniczka rak a nie bujaczkow itp.
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam telewizora
![]() teraz ja trzymam na rekach-"czyta" gazete,a potem do łózeczka zeby jedzonko sie w brzuszku ułozyło bo ulewa i ulewa wiec na mate jej nie połoze
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
aha to musisz sama cos wykombinowac
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ale kompa masz
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
troszke stresika mam bo nie zostawiam jej samej,tzn zostawiam,ale jestem w pokoju obok,a teraz nic bym nie słtszała jak woda by płyneła,a boje sie,ze uleje...zakrztusi sie
komp jej nie interesuje dłuzej niz 2 minuty;/
|
#4329 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikaa wlasnie zauwazylam,ze Twoje dziecie o miesiac od mojej mlodsze,wiec moja to w ogole jak piorko wazy
.Ide z nia zaraz do lekarza,bo zolza dalej nic nie chce jesc.Tzn nie,ze nic,ale strasznie malo.Jeszcze mysle,czy moze ja gardlo boli??Pamietam,ze u Princ tak kiedys bylo.Dobrze kojarze??Bo pare razy slyszalam,ze jej w brzuchu burczy,a i tak jesc nie chciala (obojetnie,czy piers,czy cos stalego) |
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kaszkę podajesz? tru no masz rację, ach te nerwy.... co te dzieciaczki nam winne... my je na ten swiat sprowadziłysmy dalia za szczepienie ![]() ja ze swoim Vikusiątkiem chodzę myć się, tzn on siedzi w nosidełku a ja robię pucu-pucu i zainteresowany jest wodą, suszarką...takze nie jest źlejak on śpi to ja mam stracha że się zapłącze jak się obudzi przed czasem |
|
|
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Aaaaa.Mi lekarz mowil,ze na poczatku moze jedzonko calkowiscie niestrawione wychodzic. O jaaa,jaki tlum na dole dzisiaj
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Wtajemniczenie
|
olusia
o faktycznie, niez auwazyłam... ale u mnie chłopak to inna siatka centylowa, i powinien wiecej wazyc... no ale w siatce sie jeszcze miesci kciukasy za lekarza.... za wizyte znaczy sie ![]() tak tez o tym czytałam, ze moze gardło bolec lub ucho i wtedy problem z jedzeniem... ale tempka ok? daj znac "po" tru thx za cynka o c&a- lece popatrzec co tam maja ciekawego ))tłok dzisiaj
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-19 o 09:35 |
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak ide na poranna toalete a mlody nie spi to daje mu zabawek i sie bawi ladnie
![]() znowu spi u mnie na rekach |
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
nika nie zageszczam mlekaa a marchewke daje.wczoraj nawet z ziemniakiem ale byla bleeee.jablko ze sloika tez blee ale oskrobane swieze ppychotka kazda ilosc przyswaja.dzis tez byla taka dorosla kupa.moze jej nie dawac marchwi?chociaz chyba to normalne bo i u chlopcow Glam taka jest.tzn chyba taka bo u Nas zadnego gada nie widzialam
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
tłum, a cisza
korzystając że dzieć zasnął lece pod szałer (tu odpowiadam na pytanie- ja kąpie się zaraz jak młoda zaśnie. raz chyba obudziła się wcześniej i płakała, ale była w łóżeczku i nic jej się nie działo. Jak mówi moja kumpela co ma 4ke- jak chwile popłacze to dla zdrowia- przepona popracuje, oczka popracują :P choc wiadomo- nikt nie lubi jak jego dzidzia płacze) |
|
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
super
u nas ciagle 37 - wiem, ze to mało ale czuwam nad tym zeby ewentualnie szybko reagowac
|
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczynki
Mleka jak na lekarstwo, odciągałam z 2 piersi ponad poł godziny i uzbierało się tylko 25ml Macie rację z tą dietą, a dodatkowo mógł się przyczynić stres poniedziałkowy ![]() ![]() kłótnia z tżem + obowiązkowa wizyta u chirurga dziecięcego, bo małemu na uszku zrobiła się gulka (okazało się ze to chrzęstniaczek, jeśli nie będzie szybko rósł to nie wycinamy, ale jak mocno urośnie przez najbliższe poł roku to trzeba będzie gulkę wyciąć) no i przez te zawirowania mleka tylko kropelki, ale dzielnie walcze. Wczoraj po kąpieli małego złapał mnie dół, bo mały był głodny i chciał cyca a tam nic, no i zrobiłam mu butelke. Nie spodziewałam się aż tak silnego przywiązania z karmieniem małego No i dziękuje za kciukaski, trzmajcie nadal, aby mi się udało ![]() dygotka ja małego biorę ze sobą, tzn on w leżaczku ogląda mamuśkę jak się kaczy pod prysznicem ostatnio tak długo się kąpałam, ze Piter z wrażenia zasnął no i kciuki za szczepienia dzisiejsze |
|
|
|
#4338 |
|
Rozeznanie
|
spory tłok ale zauważyłyście ze jest trochę podszczypywaczy?
Ciekawe czy się ktoś ujawni?
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
ona w lezaczku nie lubi lezec
![]() gdyby nie ulewała to mogłabym ja zostawic na te pare minutek,ale tak to sie boje...moze usnie to wtedy...moze
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
fatal
albo juz kupencje beda ubogoresztkowe ![]() mój narazie robi o gładkiej konsystencji to moze niedługo i bedzie taka jak u was ![]() sa ze po ma=Rchwi taka jest to nic nie szkodzi przeciez, zeby tylko zaparc nie było, ale pewnie nie bedzie ))aaa a lekarz pozwolił ci rozszerz. diete wczesniej niz 6 m-cy? bo dokarmiasz tak?- przepraszam jezeli juz pytaam ;() |
|
|
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
Dalia faktycznie tłum
Dygotka a może rozłóż koc, i malutką połóż na kocu tak byś mogła ją widzieć |
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
poczekam az usnie,w łaience niestety zimno a ona i tak ma katar
bardzo dziekuje wam za rady Molaa-ty sprzedajesz na all??przeslesz mi znowu linka?? chciałam jeszcze raz obejrzec ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
i Magdalena 512 jest
|
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prysznic biore wtedy jak Tz jest w domu- W uk pare razy mi sie zdarzylo latac z mokrym dupskiem do Filipa, dlatego staram sie unikac teraz takich sytuacji, bo to nic przyjemnego hehe. A na czas mycia wlosow mala nie polezy na brzusiu? glam jak ty strzelisz jakis opis fatal chyba nei za wczesnie na dorosla kupke- moja tez pije mleko, dostaje sloiczek raz dziennie i wystarczy na dorosla kupe - i niewazne jak duzo dostaje wody do picia ![]() Olusia daj znac jak z mala po wizycie mola uuu to niedobrze , ze maly ma cos za uchem. A z mleczkiem mi sie tez wydaje, ze to stres - u mnie tak bylo + g-b. Dalia kciuki za kujniecie O jaaaaa...ile ludu na dole..... Ja mega niewyspana. Mielismy wieczornych gosci i posiedzieli do 1-ej. Zasnelam o 2, mleczko o 5:45... o 8 pobudka. Z Tztem nadal sytaucja do d*py,ale nie mam zamiaru sie stresowac. Kibelek juz zaliczony (jeden z 3...juz mnie to wkurzac zaczyna )
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2012-04-19 o 09:59 |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokladnie pare nickow z podglądania znam , choc nigdy sie nie odezwaly nieśmiałe ? :P
|
|
|
|
|
#4345 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tymi wlosami to jestem przerazona Cytat:
Cytat:
U nas zaczelo sie to ok. 2 lata temu, jak przeprowadzlismy sie z Kk do poz i mieszkalismy kilka tygodni u rodzicow, bo szukalismy mieszkania. Rodzice maja psa, ktory mial poslanie, tzn. swoj kocyk na kanapie. I kiedys mama zauwazyla, Ze Migotka bawi sie tym kocem podeszla blizej i wywachala, ze caly kocyk psa zasikany. Musiala juz sikac dluzej, bo kanapa tez byla zasikana. Oczywiscie trzeba bylo mebel wyrzucic, dobrze ze i tak byl na wymiane, ale Migotka zaczela sikac w inne miejsca. W koncu znalezlismy mieszkanie i sie tam wprowadzilismy, jakis czas byl spokoj, ale potem znow sie zaczelo. Ja skojarzylam, ze ona ma takie napady, jak TZ na dluzej wyjezdza, bo ona to jest jego "corusia - tatusia". Probowalismy roznych rzeczy, Feliway , Royal canin Calma, i nic nie pomagalo. Kiedys nasikala mi do szuflady z bielizna, mialam wszystko do prania i zostalam bez majtek i musialam tak isc do pracy.....teraz jak sie przeprowadzilismy do naszego mieszkania to tez sie zdarzalo, ze gdzies nasikala, ale oczywiscie nauczeni doswiadczeniem, staralismy sie miec jak najwiecej zakrytych miejsc, gdzie ona nie mialaby dostepu. Do pokoju Ani wstawilismy taki fajny fotel, odnowiony, z nowa tapicerka, rozklada sie na lozko i co? uparla sie na niego i caly czas na niego sikala, a ja tylko latalam z odkurzaczem pioracym. Kiedys zaczela sikac na meble Ani w pokoju, najpierw na jedna komode, gdzie kladalam reczniki i posciele i czesto one lezaly na komodzie, ale kiedys jak nic tam nie lezalo to nasikala na sama komode!!! W lozeczku tez juz mi nasikala.... Mam do niej coraz mniej cierpliwosci i juz kiedys powiedzialam TZ przez placz, zeby znalazl dla niej kogos innego bo ja juz nie wyrabiam!!!! Coraz czesciej mysle o psychotropach dla niej, vetka mi polecala. Zobaczymy, bo poki co mam spokoj, ale nie wiem na jak dlugo? Pokoj Ani musze trzymac caly czas zmaniekty, bo inaczej przyjdzie i nasika. Kupilam przedwczoraj materialy i bede robic takie drzwi ze szczebelkami do tego pokoju, tak zeby Migota nie mogla sie przez nie przeslizngac, zobaczymy co z tego wyjdzie. OK, jade podzrucic Piggy do moich rodzicow i sama jade do ortopedy. Jak mu zaczne litanie tego co i gdzie mnie boli to moze wizyty nie starczyc..... Do zobaczenia pozniej! |
|||
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
nadrobienie was czasem dziewczyny graniczy z cudem...
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę czekać na tż bo on wraca w nocy i ja wolę wtedy sie położyć niż tracić czas na mycie włosów
![]() ![]() lezy an macie więc chyba skocze pod prysznic\ choć na dwór i tak nie idziemy bo deszczowo dziś
|
#4348 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta/Oferty%20Specjalne/Odzie%C5%BC%20ludowa/Kolekcja/65633/1
cos takiego mama chce mi kupic-tzn wnusiowi brać?jaka rozm. ma c and a?duze rozmiarowo? czy zanizone? nosi teraz 68- 74 małe |
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
sozzaa ja tez ostatnio mamie przez skype pow ze chyba oddam, bo juz od zmyslow odchodze... kuweta codziennie ma nowy piasek, rozpieszczony jest bo wode tylko z kranu pije- znaczy bieżącą, bo stojącej nie tknie.... kiedys to nawet 2 dni nie pil i w koncu sie złamałam, bo wiadomo ze kot bez wody to raz dwa sie moze przekrecic :/
mowisz jakies uspokajacze czy cus ?! hmmm... no musze chyba wziasc i do weta sie przejsc... chociaz moj tata ma 4 koty i tez mu 1 szcza gdzie popadnie, a ostatnio szczyt- naszczac pod kuwetą... nie wchodzi do srodka tylko staje obok i sie zalatwia...i tata gadal z wetem i pow. - no niektore tak poprostu maja, trzeba sie przyzwyczaic :/ aaa... i u taty pomogla skórzana kanapa zamiast tapicerowanej
|
|
|
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- U nas też beznadziejna pogoda... Teraz już nie pada, ale jest ponuro i byle jak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

))

oby tak było u naszych dzieciów cały czas 
żerbysmy niczego nie złapali 
Jaki efekt jest po nim? Chamski brokato czy delikatnie się błyszczą? 

.

)
pare nickow z podglądania znam , choc nigdy sie nie odezwaly
i musialam tak isc do pracy.....
brać?