|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
ggoraa super, ze nie masz wytrzeszczu
a okularow troche zazdroszcze, zawsze chcialam nosic ale za nic nie moga mi znalezc zadnej wady wzroku ![]() Princessko oj pomysl o ochronie wlosow bo Ci sie wykrusza prostowalam cale gim i polowe LO, kilka razy dziennie. Efekt taki ze wlosy sie kryszyly, byly koszmarne! Do tego ten tleniony blond teraz mam w dosyc dobrym stanie ale dbam o nie jak szalona.Od 3 dni pije drozdze nawet ![]() Olek goraczkuje |
|
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze zebole ????
|
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mszpilka, mam pytanie, to Ty pisalas o tym, ze jak sie przejdzie na mniejszy wymiar etatu, to przez rok pracodawca nie moze zwolnic. A przez jaki czas pod ochrona jest kobieta, ktora wraca na pelen etat? Baha, pamietam slowa mojego instruktora prawa jazdy, ktory powiedzial, ze im wiekszy samochod tym sie lepeij prowadzi, i faktycznie, cos w tym jest! Goldika, moze Olek bedzie mial zabki? Wtedy dzieci goraczkuja. TZ pojechal do wawy na jakas konferencje, z pracy go wyslali. A dzis mi odwiadczyl, ze skoro ja 7 maja wracam do pracy to on od 7 maja idzie na tacierzynski i zostanie w domu z Pigusia, wiec moja mama bedzie miala jeszcze troche wolnego Mialam jeszcze o cos sie zapytac, ale nie pamietam... Ulubiona zabawka mojej dzidzi: puste opakowanie po chusteczkach Pampers Aaaaaa, minela mi alergia kichajaco-lzawiaca, ale caly czas mam wysypke....swedzi
|
||
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
MOLA kup sobie w biedronce taką margarynę WYBORNĄ z babcią na obrazku
swego czasu jadłam jak mogłam jeszcze gluten ![]() DALIA u nas po wafelkach był armagedon swego czasu, ale kiedy to było jak takie dobroci jadłam ![]() FATAL co mi po tej laktacji jak mleko nadal uczula malutka a jem 3 rzeczy na krzyż. Teraz przestawiam na mm to przyszalałam z pasztetem No i jak na złość właśnie teraz mam tyyyyyyyle pokarmu, wcześniej było na styk ![]() zaraz mi cycki trzasną
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-18 o 21:21 |
|
|
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
Elf, a moze wlasnie laktatorem sobie tak ta lakatcje rozhulalas? Rzadziej odciagaj to powinno mleczka sie mniej produkowac.
Pod prysznicem mi sie przypomnialo, o co chcialam zapytac, pytanie dla posiadaczy kotow: czy ktos ma kuwete zakryta, z takimi dzrwiczkami? jak sie sprawdza? Moje koty mnie wkurzaja, zwirek drewniany jest w calym mieszkaniu, a ostatnio trudno im ucelowac w kuwete, co wejde do lazienki to jakis bobek lezy poza kuweta. na pocztaku podejrzewalam tylko jednego kota, ale chyba obie nie celuja w kuwete, bo nie wierze, ze jeden kot moze naprodukowac tyyyyyle bobkow ![]() Jeszcze a propos dnia porodu, ja wspaminam bardzo przyjemnie, ale moze to dlatego, ze nie czulam ani jednego skurczybyka, widac taka moja natura. Mimo ze mialam cesrake to bardzo milo wspominam, mala pokazali mi zaraz po wyjeciu, zawolali TZ i on potem juz poszedl z dzidzia, a mnie zszywali. po ok. godzinie przyniesli mi Anie i przystawili do piersi. Ostatnio nawqet rozmawialam z kolezanka i ona mi powiedziala, ze stara sie nie jezdzic w okolicach szpitala, bo zle jej sie kojarzy, a ja wrecz przeciwnie, ile razy tam jestem to mam bardzo mile uczucie no i jeszcze to, ze jak mnie znieczulili i zaczeli ciac to spanikowalam na kilka minut i jak w amoku powtarzalam "bede rzygac! zemdleje! bede rzygac" I jeszcze jedno pytanie, ile czasu po porodzie wypadaja wlosy? ja juz nie moge wytrzymac z tymi moimi klakami! dziwie sie, ze mam jeszcze cos na glowie tak mi wlosy wypadaja! I .Pigusi tez wypadaja, znajduje jej klaczki na poduszcze. Edytowane przez sozaa Czas edycji: 2012-04-18 o 21:33 |
|
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drożdze, rownie dobrze wpływają na cerę. Więc....podasz przepis .... ![]() Też się staram dbać o hery. Mam szampon Gliss kura, maskę do włosów Waxa, daje je na włosy dopiero od 3 myć a włosy są miękkie, elastyczne i nie oklapnięte
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora nie za fajnie z ta tarczyca- ale dobrze chociaz ze lekarz zaliczony i masz terapie. Czy na tych lekach bedziesz juz do konca zycia jechala czy to sie jakos wyrownuje hormony i odstawia?
Ja mam podobna wade wzroku- kolo -0,5, zrobilam sobie okulary polowki, kosztowaly nie powiem ile bo sie na firmowki szarpnelam- ale w sumie to sie sobie w okulaeach nie podobam i nie nosze ![]() Caly wieczor bawilam sie z sonia- ostatnio nigdy dla niej nie mam czasu tak mnie te dwa kurczaki absorbuja- i ma to niestety odbicie w jejgorszym zachowanie, zlosliwosci, nieposluszenstwie i agresji w stosunku do braci
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym większy szacun !!! Masakra, tyle mieć mleka Ja ściągam od czasu do czsu po karmieniu, ale i tak szału nie mam. Ale i tak tragedii nie bedzie jak zaprzestanę bo w Sobotę kończymy 6 miesięcy, więc gdyby zabrakło i tak fajnie karmiłam ![]() Dobrej nocki dziewczynki |
|
|
|
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
doktorek powiedzial, ze mam sie nastawic na dlugie leczenie- wszystko zalezy od reakcji organizmu na leki -nawet 2 lata ( niektorzy sie lecza cale zycie). Mam brac 3x po 1,5 tabletki dziennie...masakra. W pl zakupie leki na pare miechow, poniewaz nie wiem jak szybko zajma sie mna w uk.
Zazdroszcze mleka....mi troche szkoda, ze juz nie mam- jednak karmienie dzidzi to taki wyjatkowy moment bliskosci mama+dzidzia. Butla to inaczej jakos. W szkocji bede miec znizke na okulary - nie wiem jak to dziala, ale moj ojciec wybral sobie okulary za 100funtow i zaplacil za nie 25f ![]() Co do wlosow- nie wypowiadam sie tylko w milczeniu cierpie aczkolwiek zauwazylam, ze na calej lepetynie mam okolo 1cm dlugosci bardzo duzo nowych wlosow- moze to dzialanie ''smierdziucha'' .Boje sie tylko aby nie wylysiec przez tarczyce.Dzis mimo wszystko odpoczelam od Niki i Filipa, wiekszosc dnia bylam z dala od domu i dobrze mi bylo jakos- wreszcie skupiona na swoich potrzebach ( szkoda, ze nie zachciankach )
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie - indyk, wieprzowina chuda, ryż i kartofel, od wielkiego dzwona burak i brokuł, a po nim różnie bywało - to mniej więcej bezpieczne u nas było choć i tak alergia się objawiala, to 500ml to pewnie po tym pasztecie wegańskim tak przyszalałam
![]() wlosy mam marniutkie a kiedyś ludzie w mpk dotykali i pytali czy prawdziwe
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
O wlasnie kiwdy sie podaje brokulka/ buraka/ szpinak/ soczewice?
Bo mi sie Kojarzy ze Dosc wczesnie mozna ale nie pamietam dokladnie
|
#4302 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o ja też pierwszy na myśl przyszedł mi smalec ![]() ale można oliwą, olejem lnianym Cytat:
Cytat:
Helci tez wypadały tzn. wycierały się ale już jej przeszło. |
|||
|
|
|
#4303 | ||
|
Raczkowanie
|
Po szczepieniu, nie było tak strasznie, ale może dlatego, ze przygotowałem się na najgorsze. Przed szczepieniem ubrałam Franka i zostawiłam gołe udko tylko, czyli spodnie naciągnięte nie jedną nogę. Był ryk, ale szybko naciągnęłam tę nogawkę, do fotelika i było ok. Pózniej podeszlimy do lupa, kupiłam szorty - jeansy z Vero Mody i tunikę muszę przymierzyć i w razie czego zwrot .
Baba się do mnie doczepiła. Franek stał w fotelika na podłodze (obok był fotel), podchodzi to babsko i do Franka ' oh... Gdzie ta mama Cię postawiła' odpowiadam, ze na podłodze najbezpieczniej. A ta dalej.... ' ile to szczęścia z takim dzieckiem? A słyszała pani, co ta Czubaszek mówiła? Ze dzieci są straszne?' Mówię że słyszałam i bardzo dobrze, ze dzieci nie ma skoro nie chce. A ona ' ni jak można nie chcec dziecka, toż to takie kochane. Głupia ta Czubaszek....'. O litości. Gdzie taka zaściankowość i ciemnogród mieszka? Zwariowałabym, gdybym miała tak codzień. Po szczepieniu dzisiaj było w miarę ok. Co prawda usypianie w kocu, czyli buju-buju. Była u mnie koleżanka i stwierdziLa, ze jednak będzie oamietała o zabezpieczeniu ![]() Cytat:
Cytat:
A z wizyty u pediatry, Franek waży 6 800 i mierzy 67 cm, czyli w 6 tyg przybył 1 kg. Nie jest źle. Wątroba nadal powiększona, mamy zrobić usg. Nika jak Twoje dziecię?? |
||
|
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
Zgadnijcie co robie o tej porze na wizazu? bawie sie laktatorem,mam taka susze w cycolach, ze jest mi przykro. nawet karmi nie pomogło
![]() ![]() Mały płakał przed snem, dałam butle na poczatku nie chcial ruszyć ale jakos zalapal i wypił tylko 60 ml. Zastanawia mnie tylko po czym mam taka suszarnie??? |
|
|
|
#4305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() włoski na foto śliczne mola za mlenio kciukasy goldi i jak gorączka, spadła? robiłaś okłady czy czopek zaaplikowałaś młodemu? tuszka młody dzielnie zniósł szczepienie... na razie (odpukać w neimalowane) jest ok oby tak było u naszych dzieciów cały czas chociaz dotknęłam jego główki jakaś gorącawa idę zmierzyć temperaturę :/ ma 37 stopni... oby nei rosła ![]() bo w nocy tżta gardło bolało żerbysmy niczego nie złapali |
|
|
|
|
#4306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki efekt jest po nim? Chamski brokato czy delikatnie się błyszczą? Goldi mi też się wykruszały, używam maski mlecznej po myciu profesjonalnej, jest lepiej. No i staram się nie prostować codziennie.. Staram się z różnym skutkiem.. Co z gorączką? Przeszło mam nadzieję DZIEŃ DOBRY ![]() Pobudeczka 5:50, mała się bawi, ja właśnie zjadłam płatki z mlekiem, sprawdziłam fb i siedze na wizażu - chyba uzależnienie od Was ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() Na foto tylko |
||
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
witam meegga niewyspana po 8pobudce przestalam liczyc.poddaje sie.nic jej nieboli przynajmniej w nocy bo nie placze tylko do cyca chce sie przytulac.wczoraj byla dorosla kupa na bank i mnie to martwi bo to chyba za wczesnie jak jest na mleku?
|
#4308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A monia lubi? Moja kiedyś jak na cycu była, ciągle wisiała na nim to była głodna, dostała mm i monia i spała sobie..O co chodzi, że kupa jest dorosła?
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-04-19 o 07:23 |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od ok5 rano spalam pomiedzy chlopcami, kazdy przyklejpny do mojego boczku- w zwiazku z czym jestem meganiewyspana i boli mnie kregoslup, balam sie ruszyc zeby ktoregos nie przygniesc Princ dorosla kupa wychodzi z dowodzikiem osobistym Fatal ja myslalam ze moi maja doroslw- ale oni robili kupy co 4-5 dni i to lelarz okreslil jako trawienie bezresztkowe- Wszystko wchlaniali z tego mleczka, malo co zostawalo Ale jak zaczeli jesc zupki i owoce to kupa Jest ewidentnie dorosla, ostatnio mi adasko strzelil jak lezal na brzuuchu z golym tylkiem- wygladalo jakby mu pomaranczowy waz z tylka wylazil
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
glam jak Ty strzelisz opis to klekajcie narody
|
#4311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas 1 pobudka czy jak zaczyna się podawać stałe pokarmy to mogą być w kupie nieprzetrawione? mam wrażenie, że kartofel jak wszedł tak wyszedł ![]() MAM pytanie - szukamy kuzynce prezentu z TŻ, chcą kołyskę ale taką z odczepianymi bujadłami - widziałyście coś takiego ???
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja stosuje paste z loreal professional na suche włosy - nakłada sie na kazde pasmo i prostuje, albo spray do prostowania dwufazowy z welli prof., włoski lux ![]() kurde spędziłam wczoraj tyle czasu na zakupach i lipa straszna byłam tak wściekła i zmęczona, kupiłam sobie jedną tylko bluzeczkę no i dobiorę cos z tego co mam na imprezkę ogólnie byłam zła i obrażona ![]() nakarmiłam małego o 7.15 i o dziwo od razu poszedł w kimono, mogę wiec zjeść na spokojnie śniadanko ![]() dziewczyny do niedzieli jest w sklepie internetowym C&A jest darmowa wysyłka - ja z ciuszków dla małego stamtąd jestem b. zadowolona - są dobre jakościowo http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja Dziś w DDTV o UZALEŻNIENIU OD CIĄŻY masakra
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2012-04-19 o 08:02 |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Jak bedzie o uzaleznieniu od cycka to dajcie znac bo moi synowie najwyrznniej na nie cierpia
|
#4314 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze, ze jak bedziesz Malego przystawiac to wroci. Cytat:
Ja sie przylaczam do ciezkcich nocek, woczraj Kasia ladnie zasnela, ale o 22 sie obudzila i przez 1.5 h nie mogla zasnac, bylo widac, ze chciala, nawet ja z 5 razy na rekach ululalam i pospala za kazdym razem ok 1 minuty, ale za chwile znow sie wybudzala. W koncu ja wzialam do lozka przytulana a ona juz przez sen troche sie rzucala i zaczela plakac przez sen, potem tak sie zaciagala jeszcze z 5 minut bidulka. Potem ja odlozylam i juz spala normalnie. jeszcze nad ranem tak przez sen plakala. NO i pobudka o 5 ;( Goraczki nie ma, zabkow nie widac, na brzuszek dalam sab simplex jakby to mial byc no i pojecia nie mam co jej sie dzialo. Teraz jest normalna. |
|||
|
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
mi to raczej nie grozi
Fatal i Glam - współczuję nocy Glam - opis kupska godny śniadania ![]() ![]() Molla u mnie podobnie z mlekiem, ale to prze to ze małe nie chce jesć z piersi. Foch i koniec. Wczoraj cały dzień nie, po kąpieli nie, w nocy zjadła troche a rano pociumkała i tez nie. Co ją przystawiam to wrzask, prężenie się o odwracanie głowy.A jak dam za wygrana i zrobię butelke czy dam ściągnięte to zje. Ale chyba prze te oskrzela ma mniejszy apetyt Dziewczyny bez nabiałowe - w Lidlu jest margaryna do smarowania "słoneczna" i ma tylko 0,5%masła |
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam, ale z drzwiczek nie korzystam, bo moje koty nie wiedzialy jak sie do kuwety dostac i najpierw z 10 min pukaly lapką w drzwiczki i baly sie do srodka wejsc... stwierdzilam ze szkoda ich nerwow i zdjelam...i tez czasem nie trafiaja do srodka :P ale na szczescie piasek tylko w obrebie kuwety... moze masz duzy zwirek i miedzy palce, poduszki im wchodzi i dlatego sie roznosi ? ja tez mam problem z 1 kotem... ostatnio z zazdrosci zasikuje rzeczy malej... juz bodziak i kocyk wywalilam :/ teraz na kanapie, gdzie najczesciej lezy, na noc klade krzesla zeby nie nasikal :/ juz sil nie mam, a kanapa nowa by sie przydala... musze z kims sie skonsultowac, bo chyba bede musiala go oddac ;( pogodzilam sie z tym ze raz na jakis czas idzie nasikac do kibla... ale z obszczywaniem kanapy i malej rzeczy to juz nie bede cierpliwa :/ witam i ja w kubku super power double coffe ! mloda jak sie obudzila 2.30 na mlenio to o 5 zasnela... poplakiwala, jeczala, marudzila ale o spaniu mowy nie bylo... tak mnie wkurzyla ze az... sama siebie przerazilam bo w pewnym momencie az krzyknelam zeby juz byla cicho ale potem chociaz do tej 7:50 pospałam ![]() my dziś na szczepionka... bardzom ciekawa ile wazy moj slodziak
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Mnie też się raz tak zdarzyło że miałam ochotę krzyknąć na moją Szymuśkę kochaną, ale jakos stłumiłam to w sobie. Mnie się wydaję dziewczyny ze coraz bardziej jestesmy przyzwyczajone do naszej roli i coraz częściej będą się zdarzały takie sytuacje. Aż się tego boję.
Zaraz szybko sobie myślę, że przecież on nie wie ze mnie to moze denerwować, ani nie robi tego specjalnie, że u mnie czuję się najbezpieczniej, a jak targa za włosy to dlatego ze chce poznawać świat Niby banalne - ale mnie pomaga
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zjadłam własnie Danusię miętową i popiłam kawka a szanowna Pani kupsko strzelił co robicie jak chcecie głowe umyc??zostawiacie dziecko jak spi??czy jak sie bawi i myk na te 5minut pod prysznic?????
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja raczej z kazdym dniem mam wiecej do Niej cierpliwosci.na poczatku to az sie sama siebie balam.ale tak juz jest ze jak czlowiek zmeczony to zly.kupilam gazete dziecko i tam jest o placzu,o zabawie na podlodze itp.ciekawe rzeczy a koszt 1zl.
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupujesz drozdze takie jak na pizze (polecam z Biedronki bo sie rozpuszczaja w calosci) i zalewasz wrzatkiem ja pije 1/3kostki dziennie rozmieszac trzeba az sie rozpuszcza i pijesz ![]() ja dodaje mleko i troche kakao zeby nie czuc za bardzo smaku drozdzy ja nie przepadam za kosmetykami tylu gliss kur, loreal etc waxa lubie i polecam ja maski do wlosow sama tunninguje polproduktami. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

a okularow troche zazdroszcze, zawsze chcialam nosic ale za nic nie moga mi znalezc zadnej wady wzroku 
prostowalam cale gim i polowe LO, kilka razy dziennie. Efekt taki ze wlosy sie kryszyly, byly koszmarne! Do tego ten tleniony blond
teraz mam w dosyc dobrym stanie ale dbam o nie jak szalona.

swego czasu jadłam jak mogłam jeszcze gluten 

a dzisiaj w łóżeczku przekręciła się z plecków na brzuszek