|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
mam już ekspres w domu, ale pojechałam po niego sama - postanowiłam, ze minęły 3 dni i powiem, ze nie wyjdę bez diagnozy okazało się, że już dawno był gotowy, ale nikt nie raczył zadzwonić - mało tego podjęli pewne czynności bez naszej wiedzy i zgody ![]() oczywiście zawieźliśmy ekspres do serwisu, ale może ktoś po poznaniu kosztów wolałby jednak kupić nowy ekspres ![]() zamówiliśmy nowy zaparzacz, bo to jego wina i razem z filtrem wyniosło nas to 300 zł ale podejście do klienta i tempo - masakra
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to rzeczywiście są zalety , szkoda, że nie ma 50+![]() Podejście rzeczywiście ekstra Ale kupowalibyście nowy wiedząc o kosztach naprawy? Jeśli nie to się delektuj kawką po prostu
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Dzisiaj po poludniu idziemy z Werka do mojej przyjaciolki , dzieciaki sie pobawia a my poplotkujemy ![]() zeby tylko nie padało, bo piechotka idziemy a to kawal drogi zajrze pozniej, ide umyc wlosy
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w samochodzie też kilka razy coś tak zrobili i bezczelnie twierdzili, ze nie mogli się dodzwonić, a mój małż to typ, który z dwoma komórkami nie rozstaje się nawet w łazience i to nie były takie kwoty jak przy ekspresie ![]() idę sobie zrobić właśnie, choć jeszcze zaparzacz jest stary, ale trochę zreanimowany
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-04-19 o 09:24 |
|
|
|
|
#3095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny rowerek a jak Zosi się podoba?Cytat:
zapisałam sobie tez ![]() a czego używacie do rąk? Dla mnie najlepsza jest neutrogena, ale na P nie działa, ciągle ma suche dłonie mimo smarowania ![]() Cytat:
Zu też nie...ale widzę że jej się też nie chce ![]() Cytat:
|
|
#3096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja niczego Mój S Garniera czerwonego.
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Dziewczyny Wojtusiu zerknij: filtr John Masters Organics
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
angy, no coś Ty - już wyrosłam (ale to zabrzmiało
) z denerwowania się takimi drobiazgami ja do rąk nie znalazłam ideału - chyba Neutrogena (ta w małej tubce przezroczysty krem, bo jest też taka w większej tubie w białym kolorze i ta jest gorsza) jest najlepsza póki co
|
|
#3099 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a miałam Ci pisać....KUPIŁAM MASZYNĘ moze to nie są wyżyny szyciowe, ale jak na moje początki wystarczy...była promocja (pół ceny) to się skusiłam (i mama się dorzuciła )Cytat:
Cytat:
![]() super że tak trafiliście a wyniki kiedy? Cytat:
|
|
#3100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się od zeszłego roku jakieś suche dłonie zrobiły że muszę kremować...na szczęście nie jest źle ![]() Garniera czerwonego mieliśmy w pracy...fajny jest Cytat:
ja mam właśnie w granatowej tubce, biały krem...i na mnie działa super a ten do skórek rzeczywiście fajny? i rzeczywiście free delivery? nie znałam tego sklepu ale duży wybór mają
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
karolinko, sklep super
podobno jak zdarza się, ze przesyłka ginie to bez problemu wysyłaja ponownie przesyłka jest darmowa a masełko... u mnie to nic nie działa w sumie na dłuższą metę, ale mam w samochodzie i w pracy - jak tylko sobie przypomnę to smaruję i fajnie natłuszcza i nie pozostawia tłustej warstwy - mogę od razu zakładać rękawiczki, kierownica się nie ślizga
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() *** Kusi mnie (dodatkowo ) to mydełko:http://estyl.pl/wlosy/wedlug-produce...n-szeniem.html Miała któraś naturelka? ![]() (nie wiem, czemu jest w kategorii włosy )
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-04-19 o 11:22 |
||
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybrałabym coś z Lawendowej farmy albo Argile provence
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z wydajnością? Nie powinni zaczynać naprawy bez waszej zgody. Do nasz zadzwonili ile ma kosztować naprawa i czy mają coś robić czy nie. A propo ekspresu. Jako że naszego nie naprawili bo nie było części. To znalazłam na All taki sam jak nasz, używany, tylko z nie działającym spieniaczem do mleka. Za cenę 130 zł z przesyłką i zaryzykowałam i kupiłam z zamiarem wykorzystania jego części do naszego ekspresu.No i dostałam ten ekspres, w stanie wizualnym dobrym, tak jak nasz wygląda, nie zniszczony nic, nawet kolba w lepszym stanie. Zaparzyłam kawe i działa bez zarzutu. I narazie pije kawe z tego kupionego i nie wiem czy wymieniać części w starym, skoro ten działa dobrze ![]() Dodam ze w moim starym mleko też się raz spieniało, raz nie. wiec i tak dolewałam zwykłe. Ale wczoraj jak zaprzyłam w nim kawe to mi normalnie nie smakowała. Po miesiacu picia kawy z kawiarki ( a wiadomo ze to zupełnie inny smak) musze sie na nowo przyzwyczaić do kawy z ekspresu. angy daj linka do tej twojej kawy, co kupowałaś ostatnio, bo nie zapisałam sobie Cytat:
Cytat:
Kupiłam zamiast tego Oliwce parasolke i już nie mam kasy na sukienkę ![]() wowww jaka poka poka poka ![]() ja dzisiaj mam zwężyć teżetowi koszule z SD, bo za szerokie troche, ale ogolnie jest zadowolony. Ola doszła dopłata? ![]() wygrałam dzisiaj z migreną. wstałam taka połamana ze ledwo dolazłam do kuchni po tabletkę i spowrotem do łóżka, tylko Oli ubrałam i tyle. na szczescie w miare wczesnie wzielam tabletke i zdążyła jeszcze zadziałać. aha p4w czy ty nie wiesz gdzie w necie można kupić próbki tego podkładu? wczoraj w sephorze pani nie chciała mi dać. proponowała ze mnie nim pomaluje, ale ja wolę sama przetestować w domu. Sprawdzałysmy tylko tak pobieżnie kolor i najlepsza bedzie dla mnie 1 lub 1, a na Allegro próbki to same nr 3. Z chęcią bym kupiła bo w ciemno tyle kasy wydawać to nie zaryzykuję. Jeszcze dzisiaj wyslę Teżeta, on to sie ładnie uśmiechnie i może dostanie jakąś próbkę, mam nadzieje
|
|||
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, super wyszło z ekspresem - tylko pamiętaj, zeby odkamienić i zmienic filtr w tym nowym, bo nie wiadomo kiedy było to robione
wydajność filtra JMO - moim zdaniem bardzo dobra - używam kroplę na całąbuzię i nawet nie zauważyłam zużycia, a mam go już jakiś czas ale babsztyl w tej Sephorze przecież próbki są po to by z nich skorzystać nie chodzi tylko o dobór koloru, ale też jak podkład będzie się zachowywał po kilku godzinach i w różnych momentach naszego życia, z różnymi kremami - wypróbowanie min kilka razy wg mnie niezbędneja bym poszła jeszcze raz do Sephory i powiedziała o tym co napisałam, a jak nie to poproszę z kierownikiem, może trafisz na inną Panią i bez problemu da Ci próbkę jeszcze można zapytać czy Pani odda Ci pieniądze jeśli podkład Ci nie będzie odpowiadał ![]() próbki są raczej w jednym kolorze, ew miniaturki można kupić na all...
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/kawa-vergnano-anti...271790331.html Fajnie wyszło z ekspresem ![]() To dobrze ![]() A w Sephorze to rzeczywiście babsztyl-to żadna łaska dać próbkę -po to tam są te wszystkie buteleczki, tylko pewnie pani sama chętnie wynosi po trochu
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
angy, ja mam to
http://biolander.com/produkty/pokaz/...-glinka-100gr/ a przy tłustej skórze wzięłabym to http://biolander.com/produkty/pokaz/...llonite-100gr/ podobno super jest to http://www.rossnet.pl/Produkt/Hipoal...go-100g,107530 można podobno kupić w Rossmanie za ok 6-7 zł, ale ja jeszcze nie znalazłam
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-04-19 o 12:20 |
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eee nie ma się czym chwalić, prosta maszynka, 9 ściegów i takie tam okazja cenowa była więc wzięłam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-04-19 o 14:31 |
||
|
|
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze on trafi na jakąś rozsądną Panią. pani tłumaczyła się tym,że im próbki te muszą wystarczyć na miesiąc wredna jakaś , skoro na miejscu chciała mnie pomalować, to czemu tej samej ilości nie mogła mi dać do domu, zebym sama przetestowała... Cytat:
pewnie tak, a przecież to im powinno zależeć na zadowoleniu klientek. |
||
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skuszę się na to mydełko, tylko możesz mi jeszcze polecić coś z tego sklepu, bo sama nic nie mogę wypatrzeć, a aż żal płacić za przesyłkę, tyle, co za towar
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Zla jestem
![]() spotkalam kuzynke(fryzjerke) na placu i jak zobaczyla moje wlosy to sie przerazila, sa tak zniszczone od prostownicy(starej) ze to co uroslo trzabyloby ciachnac ale pocieszyla mnie ze postara sie nie scinac ich z dlugosci (dolne sa do polowy karku) tylko wycieniuje od gory(teraz mam w miare rowne) scinajac zniszczone -no i jedna rada suszarka i prostownica narazie out![]() tylko nie wiem jak beda sie ukladac teraz swobodnie robie kucyczka bez spinek a potem nie wiem czy da sie spiacwniosek jest jeden: jesli nie bedzie mi sie podobac wracam do krotkich
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
czeko a gdzie ostatnio malowałaś/obcinałaś włosy, u niej czy u innej? nie da się jakoś ich odżywić, jakieś maski, ampułki czy coś podobnego?
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tyle zapuszczałaś....Ja podcinałam teraz tył na dole, żeby mi się po mału zrównywały. Z przodu mam tak prawie do końca ucha. Suszarki używam b. mało, prostownicy w ogóle... Kręcą mi się i chodzę najczęściej z opaską ![]()
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
angy,
http://biolander.com/produkty/produc...i-figowej-bio/ http://biolander.com/produkty/pokaz/...-montmoryloni/ te powyższe mam i są super ogólnie glinki są fajne http://biolander.com/produkty/pokaz/...zielona-100gr/ http://biolander.com/produkty/pokaz/...-rozowa-100gr/ http://biolander.com/produkty/pokaz/...-kaolin-100gr/ http://biolander.com/produkty/pokaz/glinka-zolta-100gr/ mam jeszcze to, ale niedostępne na razie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...beryjskie.html jeszcze podobno te kremy fajne, ale nie miałam http://biolander.com/produkty/produc...na-dzien-50ml/ http://biolander.com/produkty/produc...adzajacy-50ml/
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2012-04-19 o 14:07 |
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytalam czy nie starczyloby tylko koncoweczki obciac ale powiedziala ze zniszczone luski ida w gore wlosa i trzeba obciac, odzywki nic nie dadza bo wlosy sa spalone Cytat:
wlasnie zal mi bardzo(7 mcy zapuszczania) -tyle kasy wywalilam we wcierki, oleje itp. a teraz mialabym wrocic do krotkich?-nie chce
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam do pracy
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego dnia |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wezmę glinkę na pewno, odnośnie olejów-bardzo przemawia do mnie też TEN-ma super opinie, ale stosunek ceny do objętości zdecydowanie lepszy w przypadku tego Twojego ).Kremy na dzień na razie mam, tym bardziej jak dokupię filtr. Zobaczymy, czy coś się zmieni w wyglądzie mojej cery ![]() Ps. Pytanie pomocnicze : tego oleju używasz jako kremu na noc?Czeko przetrwasz ![]() Mi się nie wywijają, tylko kręcą, to chyba łatwiej wtedy zapuścić
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idziemy zaraz sie zbierac
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miłej pracy...ja jeszcze godzinkę i do domu I ja muszę się pokłonić...czytam co piszecie o tych wszystkich kosmetykach i Ja używam kremu na naczynka, maseczki od czasu do czasu, płyn do demakijażu i jeśli chodzi o twarz to w zasadzie tyle ![]() ale to dlatego że nigdy nie miałam problemów z cerą (odpukać) jedynie te naczynka, ale nie są tak mocno widoczne żebym się strasznie tym przejmowała blizej @ co miesiąc coś mi wyskoczy pojedynczego...ale do tego się przyzwyczaiłam...tak mam i tyle...parę dni i nie ma
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

Biorąc pod uwagę pojemność i jak dla mnie za niski faktor to chyba jednak oprę się pokusie
A że się tak spytam-na czym polega jego wyjątkowość?

Ale kupowalibyście nowy wiedząc o kosztach naprawy?

ale pocieszyla mnie ze postara sie nie scinac ich z dlugosci (dolne sa do polowy karku) tylko wycieniuje od gory(teraz mam w miare rowne) scinajac zniszczone -no i jedna rada suszarka i prostownica narazie out
teraz swobodnie robie kucyczka bez spinek a potem nie wiem czy da sie spiac