|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
Ogólnie do mieszanej cery ze skłonnością do zapychania i wyskakujących niespodzianek, + przebarwień
|
#2102 |
|
Matka Smoka
|
Oczar
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Ja chciałabym zmniejszyć sobie naczynka na twarzy, a czytałam, że do tego najlepsza jest kocanka - na pewno ich nie usunie w całości (ach, gdyby tak się dało ), ale istnieje szansa, że chociaż minimalnie zmniejszy zaczerwienienia? Bo nie wiem, czy wierzyć opisom dziewczyn ją stosujących czy nie.
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Matka Smoka
|
ville - ale masz popękane te naczynka czy po prostu takie widoczne?
Dziewczyny w recenzjach raczej nie kłamią, bo i po co To głównie kwestia indywidualna. Na pewno pomoże, ale czy wystarczy - trudno powiedzieć. Mnie się zmniejszyła nadreaktywność naczynek, ale robiłam wiele rzeczy - odstawiłam mechaniczne peelingi, produkty z glykolem propylenowym (mnie podrażnia), robię toniki z ekstraktami na naczynka, używałam maceratu z kocanki, hydrolat miałam raz. Poza tym hydrolat z głogu. Może weź to: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 Możesz używać w szybkim serum - z olejem, hydrolatem, HA lub zrobić na kocance tonik: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=961
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dodaję do maseczek na twarz i włosy, a ostatnio smaruję samą twarz na wieczór i widzę dużą poprawę - tylko mam 1% a ten który chcę kupić ma 1,5%
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2012-04-19 o 00:33 |
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Zaznaczam, że jak dasz ciut mniej tego kompleksu to się nic nie stanie![]() Cytat:
czy ja się produkowałam z pisaniem tych przeglądów mazidlanych na darmo? Podałam produkty, które mogą używać świeżynki bez zrobienia sobie krzywdy. Ponadto pomimo moich wywodów tutaj, i tak Was obowiązuje lektura opisu produktu.Kwas 1,5% nie różni się od 1% mocą, tylko jakością. Kwas 1% jest tylko wielkocząsteczkowy co znaczy, że nie przenika warstw skóry, tylko zatrzymuje wodę w naskórku. Także uczucie nawilżenia jest pozorne On nawilża w ten sposób, że nie pozwala odarować wodzie z głębszych warstw. Ale najpierw ta woda tam musi być.Potrójny kwas 1,5% to kombinacja trzech kwasów, z których każdy działa na innym poziomie skóry. I tu już jest dogłębne nawilżanie i cuda opowiadane w reklamach nt. odmładzania ![]() To wszystko jest napisane w opisie produktu, czytać!!! |
||
|
|
|
#2109 |
|
Matka Smoka
|
hiper - widzialam wczoraj w Carry
Średnia jakość, droga, ale jak pasuje
|
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze jak robiłam naleśniki, to cała masa mi się niepokojąco rozrastała, bo sypnęłam za dużo mąki albo wlałam za dużo mleka... ![]() Czytam, ale czasami to jest dla mnie tak zbyt skomplikowanie napisane... OK., blair, biorę z Tobą ten kwas! Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-04-19 o 08:36 |
|
|
|
|
#2111 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2112 | |
|
Konto usunięte
|
OMD - wysłałam Ci maila ws. pędzla
Cytat:
![]() Wylatuję 17 maja na 9 dni ![]() Jakie nieosiągalne, proszę Cię... płacę za bilety w obie strony niecałe 300 zł Ale lecę przez Mediolan Jej, faktycznie pasuje idealnie Butki odbiorę niestety dopiero koło poniedziałku, bo nie jestes w stanie podjechać w tym tyg na Kleparz na 16:30... Poza tym mam jeszcze od SuLoVej do odbioru te czarne sandało, a to na Lekarskiej jest, więc załatwie obie rzeczy za jednym zamachem |
|
|
|
|
#2113 |
|
Matka Smoka
|
hiper - nie, pogoda mało sandałowa
![]() szyrek - co z kwasem? |
|
|
|
#2114 |
|
Rozeznanie
|
Ineso - jesteś boska za tę ściągę do mazideł. Wklepię potem moje zamówienie do klubu.
Uwaga pean pochwalny! Od wczoraj czytała na mazidłach ale Ty nadałaś jakiś kierunek i sens. Dzięki Ci! |
|
|
|
#2115 |
|
Matka Smoka
|
mszpilko - cieszę się, że się przydało
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
mogę dopiero w sobotę od około 18 - nie wyrobiłam się z projektem i uziemia mnie to do weekendu
|
|
|
|
#2117 |
|
Konto usunięte
|
No niestety...
A ja właśnie kupiłam - http://allegro.pl/torebka-kopertowka...287192691.html |
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33643447]OMD - wysłałam Ci maila ws. pędzla
[/QUOTE] Jeżeli mają go skleić to może lepiej jak sama się tym po prostu zajmę? Nie chce pozbywać się go ani na minutę-nie mam aktualnie innego pędzla do pudru a tego wręcz uwielbiam Widziałam dzisiaj Hard na przystanku! ![]() Któraś chętna na sobotni spacer/kawkę?
|
|
#2119 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ineso - wielki szacun za przystępne posty dla laików
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Skopiujcie nauki Ineso do pierwszego postu, żeby były na wyciągnięcie ręki
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#2122 |
|
Konto usunięte
|
OMD, na którym przystanku mnie widziałaś????
Basztowa LOT czy Ujot ?????Mogłaś podejść i się przywitac
Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:52 |
|
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za mazidła. Powinnaś zebrać to do kupy, wkleić gdzieś gdzie zostałoby to dla potomności![]() na poziomie podstawowym używam tego i tego i nie widzę absolutnie żadnej różnicy można np. z wasą ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33643447] Z okazji wakacji ![]() Wylatuję 17 maja na 9 dni ![]() Jakie nieosiągalne, proszę Cię... płacę za bilety w obie strony niecałe 300 zł Ale lecę przez Mediolan to nie jest kwestia kasy, bo rzeczywiście jak się poszuka połączeń to można polecieć za niemal grosze. ja mówię raczej o takim własnym wyobrażeniu, że Majorka to taka wow, że to tak daleko, egzotycznie itd. niemal jakbym była pokoleniem PRL-u a co Ty tak do przodu się umawiasz? taka jesteś zalatana? mnie w weekend odwiedza przyjaciółka która 6lat temu jak wyjeżdżałam na studia obiecała, że do mnie przyjedzie. no i w końcu ma zamiar dotrzymać słowa i w końcu będę mieć 1szą okazję spędzić 2 dni z moją chrześnicą. szaleństwo bo odkąd się urodziła widywałam się z nią max 2-3h
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejeżdżałam autobusem, który się tam nie zatrzymuje więc dlatego tylko Cie widziałam ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;33644714]No to decyzja należy do Ciebie. Ja bym się nie podjęła klejenia ulubionego pędzla [/QUOTE]Pomyślę i dam znać wieczorem Cały weekend mam właśnie wolny i dlatego szukam planów Zwłaszcza, że ma być ładna pogoda ![]() Jak tam poszukiwania współlokatora?
|
|
|
#2125 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
to niestety znów kwasimy się osobno - bo ja w sobotę nie mogę, a potem się boję, bo mam wyjazd i nie chcę się łuszczyć (tak wciąż mam nadzieję, że to kiedyś nastąpi)Wow, dzięki - spodziewałam się z Twojej strony jakiejś korekty ![]() Cytat:
Cytat:
Nie chcę tylko żebyście traktowały to jako biblię - każda i tak musi testować i oceniać na sobie. Ja tylko starałam się wyciągnąć kilka rzeczy najbezpieczniejszych dla nowych. Co do skuteczności. Tak, jak gg pisze, i ja pisałam wcześniej - nie ma powalającej różnicy między hydrolatami, ja nawet nie widzę między olejami Owszem, jak ktoś jest wrażliwcem - to może się zaczerwienić po rumianku/róży/aloesie. Ale w gruncie rzeczy są to produkty ze śladowymi ilościami substancji czynnych. Owszem - jest ich więcej niż w drogeryjnym toniku zazwyczaj. Ale nie na tyle, żeby po samej zmianie hydrolatu obserwować gigantyczną różnicę. Choć są wyjątki. Ma to swoje plusy - takimi rzeczami nie zrobicie sobie krzywdy. Osobiście nie stosuję już samych hydrolatów, tylko robię proste toniki wg receptariuszy i je konserwuję, bo chcę trzymać w łazience. Jak mi się zdarza czasem użyć samego hydrolatu to widzę, że napina. Moje toniki nie napinają, bo je faszeruję nawilżaczami ![]() Jeszcze zrobię odc. 4 - co się może przydać ![]() Czuję się dziś jak emerytka - chyba sobie naciągnęłam coś w szyi na jodze przedwczoraj i dzisiaj ból promieniujący wszędzie mnie zwala z nóg - idę do lekarza
|
|||
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Ma być ładna? Ach, ten kwiecień-plecień, cały czas słyszę różne informacje, raz ma być ciepło, raz zimno... Jak tydzień temu jechałam w Bieszczady miało być też ładnie, a nad Soliną myślałam, że mi się łeb urwie i odleci
![]() Ja w sobotę mam powycieczkowe afterparty, a w niedzielę półmetek. Teraz mam taki okres, że najchętniej nigdzie bym się nie ruszała z Krakowa, bo cały czas się coś dzieje. Nie jechałabym w ogóle do domu, gdybym nie musiała
|
|
|
|
#2127 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ineso - już tak dawno nie siedzę w temacie, że nie wiem nawet połowy z tego, co Ty.
|
|
#2128 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny wybiera się któraś z Was w weekend na imprezę?
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Ineso - jak chcesz się złuszczyć to zrób taką głupotę jak ja i strzel sobie mikro na kilka dni przed peelingiem
Jakie miałaś stężenie ostatnio? Moja mama jest zachwycona lokalnym kręgarzem i namawia mnie na wizytę. Mam trochę sceptyczne podejście ale fakt pozostaje taki, ze >wybronił< ją przed operacją no i zaczynam myśleć o wzięciu wolnego i pojechaniu... Nie wiecie gdzie mogę znaleźć w krakowie ten filtr https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ca-spf50-.html ? Kupilam sobie babydreama ale albo coś zmienili mu w składzie albo mi się zmieniła skóra - coś mi nie lezy w nim, bieli, bb się źle po nim rozprowadza, masakra jak się błyszczę (mimo że wczesniej mi to nie przeszkadzało) |
|
|
|
#2130 |
|
Matka Smoka
|
szyrku:
- nie peelinguję się mechanicznie stężenie ostatnio 21% ale ze spirytem- evy sun używasz pod bb? ale to bez sensu - bo to mineralny filtr i jak go zasłaniasz to nie działa - w życiu mnie tak odcinek szyjno-barkowy nie bolał kręgarza rozważałam za namową Nojko, ale po konsultacji u neurologa do którego się jeszcze nie wybrałam. Dzisiaj idę do internisty, pewnie g.. to da.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

), ale istnieje szansa, że chociaż minimalnie zmniejszy zaczerwienienia? Bo nie wiem, czy wierzyć opisom dziewczyn ją stosujących czy nie.

Zaznaczam, że jak dasz ciut mniej tego kompleksu to się nic nie stanie
czy ja się produkowałam z pisaniem tych przeglądów mazidlanych na darmo? Podałam produkty, które mogą używać świeżynki bez zrobienia sobie krzywdy. Ponadto pomimo moich wywodów tutaj, i tak Was obowiązuje lektura opisu produktu.

?????
i w końcu będę mieć 1szą okazję spędzić 2 dni z moją chrześnicą. szaleństwo bo odkąd się urodziła widywałam się z nią max 2-3h
kręgarza rozważałam za namową Nojko, ale po konsultacji u neurologa do którego się jeszcze nie wybrałam. Dzisiaj idę do internisty, pewnie g.. to da.