Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 10:07   #3361
Norniczka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cześć Mamuśki.
Ja dzisiaj dosyć wcześnie wstałam jak na mnie, bo juz o 7:30, obudziłam się jak mąż szedł do pracy i już spania nie było. Wczoraj znowu wybuchłam, 3 dzień z rzędu się popłakałam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać . Zbeształam TŻ przy bracie i koledze , walnęłam focha, zabrałąm laptopa i poszłam do pokoju. W pokoju to łzy mi już same poleciały, na szczęście mąż zaraz przyszedł za mną, powiedział że nie chce żebym płakała przez niego, pogadalismy chwilkę i wróciłam do salonu. Przeprosiłam go i zwaliłam wszystko na ciążę i hormony. A mnie wszystko ostatnio drażni i byle co potrafi doprowadzić mnie do łez. Sama nie wiem co chce....
Stary 2012-04-19, 10:07   #3362
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
skad sie biora dzieci - wypowiedzi przedszkolakow od tesciowej dostalam:

"Dzieci biorą się z gadania.
Kiedyś mama mówiła do taty:
Ty nie gadaj tyle, tylko uważaj, bo z
tego gadania będą dzieci.
Ale tata chyba tak specjalnie się zagadał, bo
na urodziny dostałem braciszka
zamiast pieska."

"Dzieci dostaje się za karę. Jak byłam na
wakacjach u cioci, to ciocia mówiła do
wujka: Lepiej bądź dziś grzeczny, chyba,
że chcesz mieć drugie dziecko. Wujek potem
był cały dzień na grzybach."

"Na dziecko trzeba się zapisać do
szpitala. Najpierw do szpitala idzie
mama,a potem tata idzie z kwiatami.
Tata musi mamę wypisać ze szpitala i
wtedy, razem z mamą, dostaje od
szpitala dziecko. A kwiaty zostają w
szpitalu."

"Dzieci się klonuje. Trzeba iść do parku na spacer,
nazbierać tych motylków do przyklejania do nosa,
wydłubać ziarenka i połknąć. I te klony potem rosną w
brzuchu u mamy. U taty nie, bo tata nie ma czasu na
spacery."

"Słyszałem, że dzieci się rodzą z plemników. Plemniki to
takie ziarenka,które trzeba zasiać, a potem się czeka
dziewięć miesięcy. Trzeba najpierw wstrzyknąć do pupy"

'A na podwórku mówili, że dzieci biorą się
z seksu. Pan i pani idą na spacer, biorą
się za ręce, patrzą i potem dają sobie buzi. I to jest
seks. A jak ten seks robi mama i tata, to potem jest dziecko."

"Coś ty, to nie żaden seks, seks jest na golasa i z
seksu nie ma dzieci. Mama i tata muszą być w
ubraniu, to mogą się całować i wtedy jest miłość.
I z tej miłości biorą się dzieci potem."

łahaha
Super
Nie moge sie doczekac az moje dzieciaczki beda juz tak fajnie mowic i opowiadac o roznych rzeczach
Chociaz pewnie zatesknie za tym jak moj maly mowi swoim jezykiem

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:08   #3363
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
tak, sa tabletki. Homeovox. Bralam sama
ja proponuję wycisnąć sok z cytryny.
w grudniu tak bolało mnie gardło że nie mogłam śliny przełykać - jedynie sok z cytryny mi pomógł.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:11   #3364
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki.
Ja dzisiaj dosyć wcześnie wstałam jak na mnie, bo juz o 7:30, obudziłam się jak mąż szedł do pracy i już spania nie było. Wczoraj znowu wybuchłam, 3 dzień z rzędu się popłakałam, sama ze sobą nie mogę wytrzymać . Zbeształam TŻ przy bracie i koledze , walnęłam focha, zabrałąm laptopa i poszłam do pokoju. W pokoju to łzy mi już same poleciały, na szczęście mąż zaraz przyszedł za mną, powiedział że nie chce żebym płakała przez niego, pogadalismy chwilkę i wróciłam do salonu. Przeprosiłam go i zwaliłam wszystko na ciążę i hormony. A mnie wszystko ostatnio drażni i byle co potrafi doprowadzić mnie do łez. Sama nie wiem co chce....
Ojej ale co sie stalo?
Pociesze sie, ze u mnie tez ostatnio kiepsko przez hormony. Na cale szczescie TZ widzi, ze to nie moja wina. Chociaz musze sie postarac bardziej nad tym wszystkim panowac...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja proponuję wycisnąć sok z cytryny.
w grudniu tak bolało mnie gardło że nie mogłam śliny przełykać - jedynie sok z cytryny mi pomógł.
Najlepiej probowac wszystkiego, nigdy nie wiadomo co zadziala

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 10:15   #3365
wanilllka82
Wtajemniczenie

witam sie z rańca z przymarzniętym jogurtem, średnio smaczny, wolałabym czekoladę

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
boli mnie gardło!!!prosiłam w aptece o coś do ssania dla kobiet w ciąży to mówi mi ze nie ma żadnych tabletek,a kojarze , że coś brałyscie tylko nie wiem co
ja tantum werde polecone przez ginkę
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:15   #3366
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki.
ehhh te hormonki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:21   #3367
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej ale co sie stalo?
Pociesze sie, ze u mnie tez ostatnio kiepsko przez hormony. Na cale szczescie TZ widzi, ze to nie moja wina. Chociaz musze sie postarac bardziej nad tym wszystkim panowac...

mnie też dopadają dziwne nastroje, już się tż martwi co mi się dzieje a ja sama nie wiem czemu taka smutna chodzę, zaczęłam odczuwać jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem jak nazwać to uczucie, może za dużo w domu siędzę, a dodatkowo zaczęły mi ciążyć te dodatkowe kg, jest mi niewygodnie a tu jeszcze jakieś 11 tygodni
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:22   #3368
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Dzien dory witam z kawka
a na sniadanie beda hmmm albo musli z truskawkami albo buleczka z dzemem :P musze isc zobaczyc ile am mleka

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:22   #3369
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mi się właśnie wydaje, że w Polsce w sklepach to tak naprawdę mały wybór jest. A i ceny kosmiczne jak na te zarobki
tzn. tak właściwie to zależy, co chcemy kupić.
Powiedzmy, że mam ochotę ugotować jakieś super egzotyczne danie kuchni indonezyjskiej, gdzie połowa składników nie występuje w naszej części świata i nawet nie wiem, jak wygląda. Wtedy nie ma sprawy -idę do marketu azjatyckiego, wszystko (choć czasem w pomocą sprzedawcy ) znajduję.
Podobnie jest z każdą inną kuchnią świata (pamiętam, że w Polsce bywa z tym problem).
Albo wymyślam sobie jakieś dziwaczne hobby, rękodzieło, w Polsce w najlepszym wypadku udaje mi się znaleźć potrzebne doń elementy na allegro. Tu idę do jednego z licznych (i naprawdę dużych - często o powierzchni Kauflandu) sklepów dla hobbystów i wszystko bez problemu znajduję.
ALE.
Taki Rossmann na przykład. Chce kupić coś banalnego, np mleczko do demakijażu. W Niemczech mam ze dwie niemieckie firmy, do tego Garnier, L'Oreal, Nivea, może coś jeszcze. Za to w Polsce - szał! Półki aż się uginają pod produktami i polskich, i zagranicznych firm, w dodatku każda ma w swym asortymencie nie mniej niż 5 rodzajów mleczek.
I tak samo jest z każdym kremem, balsamem, pudrem, kawą, herbatą, makaronem itd - słowem, z rzeczami używanymi na co dzień.

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
ja chyba zrobie liste rzeczy co bym chciala dostac z pracy, od znajomych i rodzinki (lacznie ze zdjeciem produktu, firma i gdzie mozna kupic) ...tak najlatwiej bede kontrolowala aby niedostac 3 wanienek czy 5 karuzel
taka lista to fantastyczny pomysł, tylko co z nią zrobić? Umieścić gdzieś online czy co właściwie? bo już kolejna osoba mnie pytała, czego jeszcze nie mamy (słysząc, że góra ubranek już jest), bo coś chcą kupić w prezencie, a ja nie wiem, co odpowiadać. Bo jakoś mi głupio wyskoczyć z tekstem - nie mamy wanienki, kup. Tylko żeby miała ręce i nogi, nie była różowa itd... Hmmm

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:25   #3370
Malwina_a
Rozeznanie

Ja dzisiaj zaczynam 25 tydzień

Za mną ciężki wieczór i noc, znów musiałam coś zjeść z mlekiem (a raczej z jego śladową ilością) bo od wieczora mnie brzuch bolał, noc była tragiczna. Mój biedny TŻ znów się nie wyspał. Ja oczywiście w nocy musiałam sobie popłakać nad swoim losem i nad tym że to może przejść na malutką.
Rano wizyta w kibelku załatwiła sprawę i teraz jest ok, muszę odespać noc bo chyba z 1 godz spałam i to jeszcze same pierdoły mi się śniły.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:26   #3371
hanjah
Zakorzenienie

Hej
Witam się na początku 29. tygodnia Jak ten kolejny tydzień zleciał

Zdjęć nie zrobię na razie, bo po pierwsze na dworze jest szaro buro i ciemno, a po drugie padły mi baterie w aparacie, a ten dziad potrzebuje jakichś super mocnych bo przy takich zwykłych potrafi się nawet nie włączyć

Kiepsko się czuję-mam nadzieję, że to nie jakieś przeziębienie... nie chce mi się z domu ruszać a muszę pójść po chleb więc przy okazji kupię sok malinowy i tak się będę ratować...

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:27
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:27   #3372
phdwao
Zakorzenienie

mam jakis kiepiski dzien, cięzko mi porostu, poszlam do miasta sapie, stekam, czuję już ciężar na brzuchu i plecach
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:27   #3373
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mnie też dopadają dziwne nastroje, już się tż martwi co mi się dzieje a ja sama nie wiem czemu taka smutna chodzę, zaczęłam odczuwać jakiś dziwny niepokój, sama nie wiem jak nazwać to uczucie, może za dużo w domu siędzę, a dodatkowo zaczęły mi ciążyć te dodatkowe kg, jest mi niewygodnie a tu jeszcze jakieś 11 tygodni
oj zaczynam mieć tak samo niestety a dodatkowo dobija mnie to, że jak tylko chcę coś porobić, bo z nudów umieram, od razu zaczyna mi twardnieć brzuch i muszę gnać z powrotem do wyrka. Nawet spacery z psem są ciężkie, bo raz, że już zaczyna mnie boleć kręgosłup i czuję cholerny ucisk na narządy, to jeszcze przez twardniejący brzuch ledwo co chodzę, muszę iść baaaaardzo powoli.
Ja już odliczam tylko do 37 tygodnia, nie dalej, bo wtedy pewnie odstawię fenoterol i niech się dzieje co chce! (a w sobotę zaczynam 30 tydzień )

Stary 2012-04-19, 10:27   #3374
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ojej ale co sie stalo?
A bo mieszkalismy sami, jakiś miesiąc temu przyjechał brat męża i z nami zamieszkał bo nie miał gdzie a mój TŻ załatwił mu pracę. No a my zjeżdżamy za 4 tygodnie do Polski. Tydzień temu z kolei przyjechał jeszcze kolega męża i też z nami mieszka, planują zostać z moim szwagrem na tym mieszkaniu jak my wyjedziemy. No i wszystko się nawarstwiło. Nie czuję się komfortowo w tej sytuacji, jak coś mi nie pasuje to mąż nie potrafi zwrócić im uwagi, mówi że przesadzam. Czuje że staje po ich stronie, zamiast po mojej... Nawet pokłócić się porządnie z mężem nie mogę bo przecież obok w pokoju jest jego brat albo kolega. Poza tym drażni mnie że nie wiem jak to będzie po powrocie, a mój TŻ to taki człowiek który na wszystko ma odpowiedź: "zobaczymy jak już będziemy w Polsce", nie lubi nic planować, bo się samo wszystko ułoży... Poza tym jego kolega walnął ostatnio do mnie że mój mąż jest zawiedziony że nie będzie miał syna . Rozmawiałam ostatnio z mężem i mu powiedziałam to to stwierdził że to oczywiście nie jest prawda, że mu to obojętne itd. A mnie to ruszyło i oczywiście płakałam 2 h zanim pogadałam z mężem bo byłam zła że może tak mysleć. Generalnie duzo takich właśnie rzeczy się nałożyło...
Stary 2012-04-19, 10:29   #3375
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Witam się na początku 29. tygodnia Jak ten kolejny tydzień zleciał
brawo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:32   #3376
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja juz jestem wkur.wiona

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:37   #3377
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

HEJ

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mam jakis kiepiski dzien, cięzko mi porostu, poszlam do miasta sapie, stekam, czuję już ciężar na brzuchu i plecach
hehe , to ja wczoraj byłąm na długim spacerze i myślałam,ze nie dojdę z powrotem do domuten brzuch też swoje waży

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:38   #3378
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Co się dzieje?

Chyba się jednak przeziębiłam
Już wczoraj wieczorem było mi strasznie zimno, ale nie miałam gorączki. A teraz zaczęłam prychać, smarkać i kichać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:39   #3379
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Przyszedł nam wózek widok Małżona siedziącego na podłodze w bluzie, gaciach i skarpetach, z instrukcją obsługi, próbującego rozkminić co i jak - BEZCENNY a co się nak.urwiał... hehe nie wiedziałam że obsługa wózka jest tak problematyczna wózeczek (mura4) oceniam jak na razie na 5+, gondola trochę ciężka i raczej nie dam rady wnosić jej z dzieckiem na pokładzie na 3 piętro mam nadzieję, że nasza wózkarnia nie jest zbytnio syfiasta. Ogólnie wózek jest wizualnie ok - reszta wyjdzie w praniu.
Kochana a jaki kolor, jaki??wklejaj fotki bom też ciekawa, bo i ja chcę ją zakupić
kolorek już widziałam
teraz zdradź gdzie zamawiałaś????
bo ja nie wiem czy z allegro czy z normalnego sklepu internetowego....

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:47
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:41   #3380
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
A bo mieszkalismy sami, jakiś miesiąc temu przyjechał brat męża i z nami zamieszkał bo nie miał gdzie a mój TŻ załatwił mu pracę. No a my zjeżdżamy za 4 tygodnie do Polski. Tydzień temu z kolei przyjechał jeszcze kolega męża i też z nami mieszka, planują zostać z moim szwagrem na tym mieszkaniu jak my wyjedziemy. No i wszystko się nawarstwiło. Nie czuję się komfortowo w tej sytuacji, jak coś mi nie pasuje to mąż nie potrafi zwrócić im uwagi, mówi że przesadzam. Czuje że staje po ich stronie, zamiast po mojej... Nawet pokłócić się porządnie z mężem nie mogę bo przecież obok w pokoju jest jego brat albo kolega. Poza tym drażni mnie że nie wiem jak to będzie po powrocie, a mój TŻ to taki człowiek który na wszystko ma odpowiedź: "zobaczymy jak już będziemy w Polsce", nie lubi nic planować, bo się samo wszystko ułoży... Poza tym jego kolega walnął ostatnio do mnie że mój mąż jest zawiedziony że nie będzie miał syna . Rozmawiałam ostatnio z mężem i mu powiedziałam to to stwierdził że to oczywiście nie jest prawda, że mu to obojętne itd. A mnie to ruszyło i oczywiście płakałam 2 h zanim pogadałam z mężem bo byłam zła że może tak mysleć. Generalnie duzo takich właśnie rzeczy się nałożyło...

oj Kochana współczuje
hormony nam też teraz szaleją i to wszystko się kumuluje

Stary 2012-04-19, 10:42   #3381
natee
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Bolą mnie dziś pachwiny i ogólnie brzuch mnie ciągnie od dołu, nie wiem czy to skurcze czy co w każdym badz razie nieprzyjemne a czeka mnie dzis troche łażenia

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:43   #3382
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Co się dzieje?

Już wczoraj wieczorem było mi strasznie zimno, ale nie miałam gorączki. A teraz zaczęłam prychać, smarkać i kichać
lekarz mi ostatnio powiedział ze rutinoscorbin mogę brać
i prenatal grip control coś takiego ja i tak nie wykupiłam bo gorąca cytryna i miód mi pomogły

Stary 2012-04-19, 10:45   #3383
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja Ci sie nie dziwie, pewnie mialabym podobnie, ale glowa do gory, staraj sie zajac czyms innym...

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Co sie stalo?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 10:48   #3384
Selay
Raczkowanie

depoison co do listy to moja kolezanka z pracy taka wlasnie zrobila calkiem niedawno...a wygladalo to tak ze w wordzie wklejala fotki produktow (jak ciuszki, zabawki, kocyk, karuzele, termometr, bujawka, lezaczek itd) ze stron internetowych z ich nazwa, z nazawa firmy i linkiem strony gdzie znalazla. przygotowala liste okolo 20 roznych produktow w roznych cenach (od ~ 10 -200 euro...bo wiadomo ze kolega z pracy niekupi rzeczy za 200 euro ale dziadkowie pewnie tak ). jesli ktos jej sie pytal co by chciala dostac lub ze chca cos kupic wiekszego (bo np. grupa znajomych z pracy chce sie zrzucic na extra drogi prezent) to wysylala mailem liste, po czym kazdy mogl se obejrzec co i jak i wybrac co mu/jej pasuje (cenowo) po czym wysylalismy maila lub dzwonilismy ze np chcemy kupic jej karuzele, to ona ja z listy juz kasowala i nastepnym razem wysylala liste juz bez karuzeli itd.. aaa i te sama lista operuje jej TZ ...naprawde extra pomysl bo ona w ten sposob udekorowa pokojik dla maluszka w caly komplet co normalnie kosztowal okolo 300euro a ona na czesci go rozlozyla i tak ma extra wystroj juz zprezentowany
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:48   #3385
Norniczka
Rozeznanie

Ja też jeszcze wózka nie wybrałam, zastanawiam się nad Mutsy Urban Rider albo własnie Mura 4. Sama już nie wiem.
Stary 2012-04-19, 10:48   #3386
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, a czmeu?

Cytat:
Co się dzieje?

herbata z miodem i cytryną i do łóżeczka marsz

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Bolą mnie dziś pachwiny i ogólnie brzuch mnie ciągnie od dołu, nie wiem czy to skurcze czy co w każdym badz razie nieprzyjemne a czeka mnie dzis troche łażenia
a twardy masz brzuch czy miękki? Bo jak twardy, to ja na Twoim miejscu to łażenie dzisiaj bym sobie odpuściła

Stary 2012-04-19, 10:51   #3387
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a twardy masz brzuch czy miękki? Bo jak twardy, to ja na Twoim miejscu to łażenie dzisiaj bym sobie odpuściła
raczej miękki, tylko ten ból od dołu, jakbym miała okres

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:53   #3388
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
raczej miękki, tylko ten ból od dołu, jakbym miała okres
oj to jak tak boli, to łap za telefon i dzwoń do gina lepiej, niech poradzi co to może się dziać (może nic strasznego, ale lepiej skonsultować). I to łażenie na wszelki wypadek sobie odpuść

Stary 2012-04-19, 10:55   #3389
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Super że wszystko ok
Te rajstopy na recepte są choć częsciowo refundowane??
Bo jak patrzyłam na ceny na all to
na recepcie chyba pisze, że za darmo, ale okaże się w aptece jak dotrę tam zakupić je mieszkam w Niemczech więc to inna sytuacja...
dam znać jak się to prezentuje

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

Wklejam zdjęcie brzucha, myję się i spać Dobranoc
chudziulek!!!słodziulek:l ove:

gdzie kupiłaś te spodenki???

depioson jak myślisz te sexi pończoszki zamawia się w aptece czy w sklepie specjalnym z jakimiś rzeczami typu gorsety itd.???

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:59
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:55   #3390
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie fotki dla nas?
No i jak mam je niby zrobić?
Myślę, że w weekend poproszę tż.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości