|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
No tak odzywiaja sie swietnie,moja Wiki mowi,ze prawie nikt nie nosi do szkoly normalnego jedzenia typu kanapka,owoc,jogurt.W wiekszosci nosza chipsy,batony.I te dzieci w wozkach sine z zimna,ale np przy temp 5 st z bosymi nogami i bez czapki.Dziwne to jest. Cytat:
Juz niewiele mi zostalo czasu,zaledwie doba,tyle wytrzymalam to jeszcze te troche dam rade. U ciebie slonca duzo wiecej,wiec to rozumiem ze nie daja wit d. Ale sobie w kulki leca z tym lozeczkiem.Powinniscie za to jakis mega rabat dostac. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Witam czwartkowo
![]() Gratulacje dla nowych mamuś ![]() subokretka Trzymam kciuki kochana ![]() A my z Tymonkiem po wczorajszym szczepieniu ![]() ![]() Tymonek jest bardzo dzielny prawdziwy mężczyzna zapłakał tylko przy wkłuciu.. My z mężem ciężej to znieśliśmy niz ON ![]() Emocje są jak trzeba kłuć dzidziusia masakra! **Kocham tego mojego synka najbardziej na świecie ![]() na razie "odpukać" nie gorączkuje i nic się nie dzieje...ale czopki w razie W kupiłam... ***Mój synek był szczepiony właśnie w pierwszym dniu 7-go tygodnia ...ale mnie tez wcześnie ...chciałam przełożyć ale dwóch lekarzy i położna mówiły że to dobry moment... PYTANIE: Mamusie karmiące piersią? stosujecie już jakieś kremy, balsamy? na ujędrnienie piersi i na ciało...np: wyszczuplające? Bo chcę sobie coś zapodać i nie wiem co mogę?
#1353 |
Zakorzenienie
|
![]() wpadłam tylko napisać że od wczoraj jesteśmy w domu maluch ma się dobrze, mam nawal pokarmu, braciszek zakochany w Szymonku i troszkę nieposłuszny przy tym... Ja ledwo żyje po tym cięciu a tu trzeba w miarę możliwości normalnie funkcjonować ![]() ryczę non stop z bólu ni bezradności... na razie POWOLIII odsypiam i próbuje wejść w nowe życie. nic nie wiem co u Was... pewnie szybko nie nadrobię ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Wtajemniczenie
|
śrubokrętka trzymamy kciuki ze wszystkich sił, oby szybko poszło.
![]() tikki to na pewno witamina K w tej uderzeniowej jednorazowej dawce ![]() adaikaka ja też tak po cięciu właśnie ledwo żyłam, najpierw 3 dni mnie masakrycznie brzuch bolał, tak że nie dałam rady się wyprostowac i do tego jakieś takie bóle flaków jakby się wszystko ustawiało tam z powrotem. Tak mi się brzuch wtedy ruszał jakbym nadal tam miała dzidziusia i strasznie bolało :/ No i do tego przez tydzień prawie bóle głowy i kręgosłupa po znieczuleniu podpajęczykówkowym jakieś takie miałam i non stop na paracetamolu byłam. Nie wspominam za dobrze przejśc pocesarkowych po sam zabieg to nawet ok był ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://mamotoja.pl/niemowle_noworod...ykul,3913.html Tikki, pisalysmy juz o tym nie raz kochana - nasze wyobrazenia jak to bedzie i jak bedziemy z dzieckiem postepowac i czego napewno nie robic, czasami totalnie nie pokrywaja sie z praktyka po urodzeniu dziecka ![]() To jest normalne, nie przejmuj sie, jesli dobrze sie z tym czujecie to jest to najwazniejsze ![]() Ale lipa z tym lozeczkiem, Oni tam faktycznie maja zlewke na wszystko ![]() Srubokretka - kciuki! ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Obys szybko wrocila do formy! ![]() Sms od Nowaken : " Hej, ja jestem jeszcze w szpitalu, jak Ania nie dostanie zoltaczki to jutro wyjdziemy do domu. Mam laptopa z internetem tylko mam problem z internetem. Wrrr. Pozdrowienia dla Was mamuski ![]()
![]() |
#1356 |
Wtajemniczenie
|
Tikki ja też sobie obiecywałam że nie będę uczyła małej spania z nami w łóżku a czasami zdarza się nam ją do siebie wziąc - tyle tylko że ona w łóżeczku śpi przeważnie a w szczególnych sytuacjach, np jak jest chłodno w mieszkaniu albo wydaje mi się że jeszcze będzie jesc i ją położe i zaśniemy obydwie to z nami wtedy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
My od wczoraj w domu
![]() mały własnie śpi ![]() ![]() ![]() daje nam niezle w kosc w nocy slabo spi prawie wcale ale z piersi nawet ładnie ssie ![]() ![]() opis napiszę jak będzie chwilka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do pogrubionego to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przejdzie mu! Tylko niepotrzebnie Tobie cisnienie podniosl! Mam nadzieje ze plany spacerowe Wam sie udadza! ![]()
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 | ||
Rozeznanie
|
śrubokrętka
![]() Cytat:
![]() Heh, to wiem czego się spodziewać po cesarce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-04-19 o 09:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Wtajemniczenie
|
Co tam dzisiaj lena?
Wiesz juz cos jak z zoltaczka i czy wyjdziecie wreszcie? Cziqua, super ze Was wypuscili! U mnie nocka taka sobie, ciagle cos mi sie wydawalo ze brzuch twardy itp, ale chyba bardziej sobie wkrecam ![]() Ja chyba naprawde urodze jako ostatnia dziewczyny! Ciekawe jak Flower bo cos sie nie pojawila jeszcze ![]()
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pogoda do d.up.y - chmury, deszcz i wiatr... ewentualnie pojedziemy na zakupy ale spacer odpada ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- oo to życzę szybkiego powrotu do domku, oby Maleńka nie miała zółtaczki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie sobie uswiadomilam ze najpozniej w przyszly piatek bede miala malutie dziecko w domku, i wiecie co? jestem w szoku
![]() Chyba cos ze mna nie tak! ![]()
#1368 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
juz 3 raz pisze tego posta i nawet nie wiem,czy tym razem mi sie uda dokonczyc ![]() ![]() Przede wszystkim spoznione sto lat Lenka!! duzo zdrowka dla Ciebie i szczescia co dzien to wiecej. Pociechy z corci i duzo usmiechu Zdjecia na mailu super ![]() Flower mam taka sama poduszke do karmienia ![]() Nati..Oli jest cudna, a tego przesypiania nocy to zazdroszcze! powiedz co robicie w ciagu dnia jak Ona nie spi(pisalas o drzemce 30min) bo domyslam sie,ze karuzela etc..ale wiadmo,ze nie caly dzien ![]() gratulacje dla nowych mamus rozpakowanych ![]() ![]() W nocy za rada pani Hogg probowalam zlikwidowac jedno karmienie nocne,ale moj syn zdecydowal inaczej. Proba nakarmienia Go na spiocha byla conajmniej komiczna...normalnie nie chcial wspolpracowac i moze popil jakies 20ml i wypial sie dupskiem na mnie.Oczywiscie po godzinie sie obudzil i chcial jesc ![]() odebralam wczoraj wyniki histopataologiczne lozyska po porodzie. Mozemy mowic o olbrzymim szczesciu,bo przy takiej niewydolnosci jaka stwierdzili Robcio mogl nie dozyc porodu ![]() no to tyle popisalam...obudzil sie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Śrubokretka kciuki! ![]() nowaken oby żółtaczka sie nie pojawila. ![]() cziqua, adaikaka fajnie, ze juz jestescie w domku ![]() ![]() o wlasnie ![]() Cytat:
Mam to podawac do 3 m-ca. Jak sie czujesz Gosia? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Po prostu tyle czasu czekamy na to malenstwo, takie to odlegle, to 9 m-cy tak sie dluzy a tu nagle pozostaje pare dni a nam sie wydaje ze jestesmy nie gotowe ![]() ![]() Mravka jak dobrze ze tak u Was sie to skonczylo, ciekawe co gin Ci powie. ![]()
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilirubina spadła, mocz w porządku (od założenia woreczka Kajcia w 2 minuty zrobiła siusiu - szybka akcja ![]() W końcu Córcia zobaczy swój domek ![]() ![]() ![]() Dziękujemy wszystkim za kciuki! ![]() Cytat:
Aguś od kiedy dajesz Szymonkowi te witaminy? Od której doby? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-19 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Juz sie nie moge doczekac jak bede bez brzuszka smigac! No takie abstrakcyjne totalnie mi sie to wydaje , nie wiem czemu mnie tak nagle naszlo ,ze tak sie dziwie ze bede zaraz coreczke tulila ![]() Mravka, jejku, ale masakra z tym lozyskiem, tez az mnie ciarki przeszly!
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
witam Laseczki
![]() Srubokrętke powodzenia Lena aaaa no miała usg 3 razy już , najpierw po porodzie w drugim dniu, potem kontrolne jak miała 2 tygodnie ,no i teraz u urologa dwa tygodnie temu, właśnie po porodzie tą miedniczkę ( tam jakby spływa mocz w nerce przez wylotem z niej) powiększoną zauważyli, normalnie ten element nerki jest jakby sklapnięty i jest niewidoczny , a że u Niej ten mocz nie schodzi z nerki jak trzeba i z tego to powiększenie, do tego u urologa akurat siusiu zrobiła i wyszło,ze też pęcherza nie opróżnia do końca i z za małym ciśnieniem jakby siknęła, ale ważne co powiedział , że z sikaniem jest jak z chodzeniem u dzieci, teraz ona jakby raczkuje w tym sikaniu i z tego nie sika jeszcze jak powinna, jeszcze nie umie.. Twoja Malutka może dopiero też się uczy siusiać i wszystko się samo unormuje ![]() Przybij pionę koleżanko z branży ![]() Moniahan a Ty chcesz podawać K+D , bo jeśli tak to niech znajomi zajrzą do apteki dbam o zdrowie netowej ,tam zamawiasz i odbierasz w wybranej aptece stacjonarnej, bo tam są bardzo korzystne w cenie takie kapsułki z tymi witaminami, może z samą D też ![]() Gosia my dawaliśmy Ninie vigantol na zlecenie pediatry, ale potem wycofali serię z rynku , bo coś tam się wydarzyło w produkcji , nie wiem czy one nie są bardziej stężone , bo ja dawałam zwykłe kropelki, a pediatra te zapisała, bo Mała miała rozdęty brzuszek Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-19 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno będzie fajnie Desiu ![]() Mnie też zmroziło jak przeczytałam co Mravka napisała! Dobrze, że wszystko się tak szczęsliwe zakończyło. Dziękuję za zyczenia Mraveczko! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Te witaminki podaje od skonczonych 2 tygodni.
![]() |
#1376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no w końcu ![]() super, że jest ok, a propos woreczków to dałam sobie z tym spokój, każdy woreczek ubrudzony kupajdą był, więc pobieram do kubeczka, układam Małą bez pieluszki, łaskoczę Ją po brzuszku lub psikam octeniseptem po brzuszku ( zimny troszkę jest) i czekam....czekam...i łapię w locie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz mówi że u niej to jest być może po prostu jeszcze nieodpowiednio ukształtowane z racji wcześniactwa. Za miesiąc kontrola, zobaczymy, oby się to umormowało. No i do neurologa musimy sie wybrać. Co do witamin K i D to mi na razie lekarz nic nie powiedział tu w szpitalu. Dziewczyny kiedy poszłyście na pierwszą wizytę lekarską do pediatry po szpitalu? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-19 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś na KTG, zgodnie z zaleceniami lekarza. Zapis idealny. Wyszedł jeden skurcz, ale nawet go nie czułam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
a!
Od dzisiaj Ewelinka nie jest już noworodkiem a niemowlakiem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.