|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ja mialam hustawke 3w1 z Fisher price,samo hustajaca sie.Tania nie byla ale kurde jaka zbawienna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ręczników ja też mam przecież z 8 na dwie osoby, to czemu dziecko ma mieć mniej? ![]() ![]() A osłonki faktycznie nie wiadomo czy potrzebne, ale można mieć w razie czego, żeby potem nie biegać i nie kupować... Ja lubię być zabezpieczona, żeby potem się nie spinać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Wtajemniczenie
|
no ja tysz uważam tak
![]() ![]() ![]() osłonki na sutki kupi odrazu bo sie boje ze bede miałą jak moja mam pogryzione do krwi... i połozna radziła kupić sobie jeden komplecik zeby mieć na początek bo bna bank mówiłą ze bedziemy pogryzione ![]() nie kupuję tez rożka z tego względu ze większość opini jest taka ze nie uzywa sie go częśto i połozna móiała ze w szpitalu nie potrzebny bo dają rożki swoje szpitalne na czas pobytu dziecka w szpitalu i ze teraz i tak sie dziecka nie wiżae ciasno bo sie to zmieniło i wystarczy ciepły kocyk do opatulenia dzidziusia. kocyk tez planuję mieć jeden do wózka grubszy i cieńszy do domu. pościeli planuję dwa komplety bo sie zawsze jaikiś zyguś albo coś moze ulać i ubrudzi wiec na zmiane prześcieradło to samo 2 chyba starczą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
a co do maty,ja mam od Oskara jeszcze,ale nie sprawdzila mi sie przy nim wogole,mial ja głeboko w d.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
jesteście boskie z tymi listami
![]() ![]() co do ręczników to kupię jeden z kapturkiem i jeden zwykły (wyciągnę nowy z prezentów ślubnych ![]() myślę że więcej nie potrzeba chyba że sie zniszczy. A z kapturkiem to koniecznie bo naprawdę jest przydatny. pieluch tetrowych też nie będę miała 40, może ze 20-30 i flanelowe myślę że 3 to max, jak coś to dokopie, nie były aż tak potrzebne 2 rożki to chyba konieczne bo faktycznie dziecko potrafi obsrać go nie wiadomo kiedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Tamlin zgadzam się z kaftanikami, najlepsze są bodziaki, plecki zakryte i nic nie ucieka. U nas mata edukacyjna była do bani, kurzyło się to i tylko prałam.
Ja znów miałam dwa rożki i się sprawdzały, przy przewijaniu małej używałam podkładów SEMI 60x90 czy jakoś tak, dobrze się sprawdzały i na długo starczały.
#1328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Wtajemniczenie
|
no czyli ile bab tyle opini no niestety
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
to jest taka
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...268610627.html tylko,ze moja byla nowa i wtedy 4 lata temu byla drozsza i byla taka coll,wiadomo teraz sa duzo razy lepsze i ladniejsze. Wystarczy sobie wpisac w all Hustawka fisher price i pokarza Ci sie te nowsze Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Wtajemniczenie
|
no popieram! moja bratowa tez sobie ta huśtawkę chwaliła bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Wtajemniczenie
|
Katee nie wiem kto siedzi pod serduchem. Myślę, że na połówkowym się dowiem. Na początku na bank czułam, że to dziewczę, ale teraz stawiam na chłopaka
![]() Jakby mi dziecko uciekło do windy i odjechało to chyba bym padła. Masz stalowe nerwy ![]() Wiecie co? Przerażacie mnie tymi wyprawkami ![]() Tamlin co do kaftaników zgodzę się z tobą. Tragedyja ![]()
#1334 |
Zadomowienie
|
Bafi@Home dzięki za swoją listę. Z niej również skorzystam.
![]() U mnie ponoć ma być dziewuszka i faktycznie... urodę zabiera. Twarz mam w co raz gorszym stanie. Pryszcze + cienie pod oczami. Po koniec kwietnia się okaże czy i mojej Alicji nie urosły jajeczka ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Mówicie że takie kaftaniki be? Akurat w zestawie który kupiłam jest kaftanik... no trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 |
Rozeznanie
|
Szukałam wątku mamuś wrześniowo-październikowych 2011 czy nawet 2010, ale tam nie ma linka do wyprawki tak jak u nas. Pasowałoby cały ich wątek obczytać
![]() Tak się zastanawiam, czy potrzebne mi we wrześniu będą body na rozmiar 52 z krótkim rękawem? Chyba dziecka w takie nie ubiore.
#1337 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ręczniki dla Pauli kupowałam w Ikei takie z kapturem ale wielkie, wspaniałe, do tej pory używa, cała się owinie i super wchłania. Teraz też kupię tylko te. O ile jeszcze są w Ikei. Cytat:
A rożek dla mnie na początku był nie zastąpiony. Został mi jeden po Pauli zielony więc dla synka się przyda. Pościeli też dwa komplety i 2-3 prześcieradła. Baldachimu nie chcę, bo mi się po prostu takie coś nie podoba. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Wtajemniczenie
|
a ja karuzelkę od kolezanki pożyczę sobie bo mi bardzo chce wcisnąć pozyczyć właściwie po synku swoim bo ona ma przerobiona na zasilacz
![]() ![]() Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak juz piszecie o karuzelkach i hustawkach-lezaczkach-bujaczkach to ja wam powiem,ze karuzelke ja mialam taka http://allegro.pl/fisher-price-c0108...259734687.html .ładna ale moj synek wogole nie byl nia zainteresowany. a lezaczek taki http://allegro.pl/fisher-price-bujac...264605330.html fajny byl i przydatny,tylko nie dopilnowalam i baterie sie wylaly ![]()
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Sandra ja się właśnie zastanawiam nad tą karuzelą.
Dziewczyny, a jak to jest w szpitalu, trzeba mieć swoje ubranka, czy szpital ubiera, a w swoje dopiero na wyjście? I słyszałam, że przez pierwszy miesiąc w domu zakładać tylko pieluszkę i żadnych ubranek, tylko ewentualnie kocykiem przykryć. Prawda to? Bo mnie się to trochę dziwne wydaje.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1344 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Rozeznanie
|
Podobno zależy od szpitala, musisz wcześniej zapytać. Ale moim zdaniem zawsze lepiej mieć swoje, tylko nie takie najładniejsze bo się zabrudzą od pępka i nie można ich doprać.
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Tamlin słyszałam o tych rossmanowskich podkladach i te zakupię zamiast Semi, baldachimu nie używałam i nakładek na sutki również bo nie miałam takie potrzeby mimo, że takowe otrzymałam w prezencie.
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
Fajnie dziewczyny że korygujecie te listy wyprawkowe, wszystko sobie uważnie śledzę i chyba muszę zapisać w kalendarzu żeby mi nie uciekło
![]() Przed chwilą był listonosz i przyszły moje porteczki z allegro, takie bardziej eleganckie z kokardką, zamawiałam rozmiar L, chociaż moje wymiary były na pograniczu M/L ale pasują idealnie, zaraz wrzucę fotki na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
kochane odebrałam dzisiaj wyniki: mocz i mofrologia. Mocz w porządku, bakterie nie liczne, a wcześniej miałam dośc liczne. Gorzej z morfologią
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- wyśle mi ktos na priv namiary na naszego maila ![]()
#1349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby można, to też bym poprosiła namiary na maila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.