|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ja mialam hustawke 3w1 z Fisher price,samo hustajaca sie.Tania nie byla ale kurde jaka zbawienna to jest chyba jeden zakup ktory zachwalam jak moge. A ile spokoju mmm
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie biec od razu do pralki, tylko mieć zapas ![]() A ręczników ja też mam przecież z 8 na dwie osoby, to czemu dziecko ma mieć mniej? Jak jeden idzie do prania, to mam w zapasie jeszcze jeden/dwa i też nie ma spiny z praniem. A osłonki faktycznie nie wiadomo czy potrzebne, ale można mieć w razie czego, żeby potem nie biegać i nie kupować... Ja lubię być zabezpieczona, żeby potem się nie spinać.
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja tysz uważam tak
nie sie tych ręczników wydało za dużo i za mało troszke ubrań... co do pieluch to ja se kupie więcej bo mi sie nimi fajnie myje podłogę ![]() osłonki na sutki kupi odrazu bo sie boje ze bede miałą jak moja mam pogryzione do krwi... i połozna radziła kupić sobie jeden komplecik zeby mieć na początek bo bna bank mówiłą ze bedziemy pogryzione ![]() nie kupuję tez rożka z tego względu ze większość opini jest taka ze nie uzywa sie go częśto i połozna móiała ze w szpitalu nie potrzebny bo dają rożki swoje szpitalne na czas pobytu dziecka w szpitalu i ze teraz i tak sie dziecka nie wiżae ciasno bo sie to zmieniło i wystarczy ciepły kocyk do opatulenia dzidziusia. kocyk tez planuję mieć jeden do wózka grubszy i cieńszy do domu. pościeli planuję dwa komplety bo sie zawsze jaikiś zyguś albo coś moze ulać i ubrudzi wiec na zmiane prześcieradło to samo 2 chyba starczą po co mi 3 komplety??? i u mnie obowiązkowo baldachim z moskitierą ze względu na dwa koty w domu co na bank sobnie znajda miejsce w dziecięcym łóżeczku do spania a nie chce zeby jakas sierść sie tam dostała to będę osłaniać łóżeczko moskitierką zeby kotki nie weszły
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
a co do maty,ja mam od Oskara jeszcze,ale nie sprawdzila mi sie przy nim wogole,mial ja głeboko w d.
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście boskie z tymi listami
co do ręczników to kupię jeden z kapturkiem i jeden zwykły (wyciągnę nowy z prezentów ślubnych )myślę że więcej nie potrzeba chyba że sie zniszczy. A z kapturkiem to koniecznie bo naprawdę jest przydatny. pieluch tetrowych też nie będę miała 40, może ze 20-30 i flanelowe myślę że 3 to max, jak coś to dokopie, nie były aż tak potrzebne 2 rożki to chyba konieczne bo faktycznie dziecko potrafi obsrać go nie wiadomo kiedy
|
|
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin zgadzam się z kaftanikami, najlepsze są bodziaki, plecki zakryte i nic nie ucieka. U nas mata edukacyjna była do bani, kurzyło się to i tylko prałam.
Ja znów miałam dwa rożki i się sprawdzały, przy przewijaniu małej używałam podkładów SEMI 60x90 czy jakoś tak, dobrze się sprawdzały i na długo starczały.
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
no czyli ile bab tyle opini no niestety
ja sie wymądrzać nie chce bom jeszcze nie rodziła never i dziecka żadnego nie wychowywałam ale tak mi moja intuicja podpowiada i kupuje to co ona mi każe a przy drugim będę napewno mądrzejsza
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
to jest taka
http://allegro.pl/hustawka-lezaczek-...268610627.html tylko,ze moja byla nowa i wtedy 4 lata temu byla drozsza i byla taka coll,wiadomo teraz sa duzo razy lepsze i ladniejsze. Wystarczy sobie wpisac w all Hustawka fisher price i pokarza Ci sie te nowsze Edytowane przez zielona1911 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:16 |
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Wtajemniczenie
|
no popieram! moja bratowa tez sobie ta huśtawkę chwaliła bardzo
|
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Katee nie wiem kto siedzi pod serduchem. Myślę, że na połówkowym się dowiem. Na początku na bank czułam, że to dziewczę, ale teraz stawiam na chłopaka
Jakby mi dziecko uciekło do windy i odjechało to chyba bym padła. Masz stalowe nerwy ![]() Wiecie co? Przerażacie mnie tymi wyprawkami Chyba sobie faktyczne zeszyt założe albo coś.Tamlin co do kaftaników zgodzę się z tobą. Tragedyja
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Bafi@Home dzięki za swoją listę. Z niej również skorzystam.
![]() U mnie ponoć ma być dziewuszka i faktycznie... urodę zabiera. Twarz mam w co raz gorszym stanie. Pryszcze + cienie pod oczami. Po koniec kwietnia się okaże czy i mojej Alicji nie urosły jajeczka ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Mówicie że takie kaftaniki be? Akurat w zestawie który kupiłam jest kaftanik... no trudno. |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Rozeznanie
|
Szukałam wątku mamuś wrześniowo-październikowych 2011 czy nawet 2010, ale tam nie ma linka do wyprawki tak jak u nas. Pasowałoby cały ich wątek obczytać
Tak się zastanawiam, czy potrzebne mi we wrześniu będą body na rozmiar 52 z krótkim rękawem? Chyba dziecka w takie nie ubiore.
|
#1337 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ręczniki dla Pauli kupowałam w Ikei takie z kapturem ale wielkie, wspaniałe, do tej pory używa, cała się owinie i super wchłania. Teraz też kupię tylko te. O ile jeszcze są w Ikei. Cytat:
A rożek dla mnie na początku był nie zastąpiony. Został mi jeden po Pauli zielony więc dla synka się przyda. Pościeli też dwa komplety i 2-3 prześcieradła. Baldachimu nie chcę, bo mi się po prostu takie coś nie podoba. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
body są idealne Cytat:
dzięki ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja karuzelkę od kolezanki pożyczę sobie bo mi bardzo chce wcisnąć pozyczyć właściwie po synku swoim bo ona ma przerobiona na zasilacz
i chce zostawić ją bo szkoda jej sprzedawac a ma brata co moze sie w koncu zdecyduje rozmnażać to by moze mu dała potem ją takze ja mam super z ta karuzelką co nie??? a ten baldachim no to mi sie tez za bardzo to nie podoba no ale co jak inaczej osłonie łóżeczko przed kotami co jak wiadomo przez kazdą dziurkę wejdą???
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-04-19 o 12:27 |
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak juz piszecie o karuzelkach i hustawkach-lezaczkach-bujaczkach to ja wam powiem,ze karuzelke ja mialam taka http://allegro.pl/fisher-price-c0108...259734687.html .ładna ale moj synek wogole nie byl nia zainteresowany. a lezaczek taki http://allegro.pl/fisher-price-bujac...264605330.html fajny byl i przydatny,tylko nie dopilnowalam i baterie sie wylaly
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra ja się właśnie zastanawiam nad tą karuzelą.
Dziewczyny, a jak to jest w szpitalu, trzeba mieć swoje ubranka, czy szpital ubiera, a w swoje dopiero na wyjście? I słyszałam, że przez pierwszy miesiąc w domu zakładać tylko pieluszkę i żadnych ubranek, tylko ewentualnie kocykiem przykryć. Prawda to? Bo mnie się to trochę dziwne wydaje.... |
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pewnością też kupimy podobną, ale raczej używaną ,bo nowe w ceni są jak oglądaliśmy z sklepie:/
|
|
#1344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Podobno zależy od szpitala, musisz wcześniej zapytać. Ale moim zdaniem zawsze lepiej mieć swoje, tylko nie takie najładniejsze bo się zabrudzą od pępka i nie można ich doprać.
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Tamlin słyszałam o tych rossmanowskich podkladach i te zakupię zamiast Semi, baldachimu nie używałam i nakładek na sutki również bo nie miałam takie potrzeby mimo, że takowe otrzymałam w prezencie.
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie dziewczyny że korygujecie te listy wyprawkowe, wszystko sobie uważnie śledzę i chyba muszę zapisać w kalendarzu żeby mi nie uciekło
![]() Przed chwilą był listonosz i przyszły moje porteczki z allegro, takie bardziej eleganckie z kokardką, zamawiałam rozmiar L, chociaż moje wymiary były na pograniczu M/L ale pasują idealnie, zaraz wrzucę fotki na maila
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
kochane odebrałam dzisiaj wyniki: mocz i mofrologia. Mocz w porządku, bakterie nie liczne, a wcześniej miałam dośc liczne. Gorzej z morfologią
krwinki czerwone spadły mi z 4,64 do 4 (norma 4-5,2) hemoglobina z 14,5 do 12,7 (norma 12-16) hematokryt z 42 do 38 (norma 38-45) wszystko w najniższych wartosciach no i jedno mam ponizej: rozmaz (pomiar automatyczny)wart.b. NEUT - 49,9% (norma 50-70) i to mam podkreślone, za cholere nie wiem co to jest, na wcześniejszych wynikach tego nie miałam. Orientujecie się może?---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- wyśle mi ktos na priv namiary na naszego maila
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się zorientować jak jest u nas, bo pewnie to zależy od szpitala i nie wiem ile ubranek kupić na początek.Jakby można, to też bym poprosiła namiary na maila
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

to jest chyba jeden zakup ktory zachwalam jak moge. A ile spokoju mmm

) nie biec od razu do pralki, tylko mieć zapas
ale kurcze mam prowadzać dziecko na smyczy?jakoś tego nie widze,choć też o tym myślałam.

Chyba sobie faktyczne zeszyt założe albo coś.
krwinki czerwone spadły mi z 4,64 do 4 (norma 4-5,2) hemoglobina z 14,5 do 12,7 (norma 12-16) hematokryt z 42 do 38 (norma 38-45) wszystko w najniższych wartosciach no i jedno mam ponizej: rozmaz (pomiar automatyczny)wart.b. NEUT - 49,9% (norma 50-70) i to mam podkreślone, za cholere nie wiem co to jest, na wcześniejszych wynikach tego nie miałam.
Orientujecie się może?