|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- oo i juz na pasku zostaly "nasze"dziewczyny- chyba tamte sie wystraszyly
|
|
#4352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mnie mala zrobila i przyjechaly jakies straze pozarne, karteki i pospala tylko pol h i musialam maseczke z wlosow zmywac na szybko, ale ladnie sie pobawila w lozeczku
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
części z Was to dzieci w leżaczkach chcą leżeć-moja nie-więc nie am takiej nawet opcji
włos juz umyty i wysuszony,teraz jeszcze wyproestować,ale nie wiem kiedy mi się uda bo mała krzyczy w łóżeczku
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dzeiwczyny
chyba jednak kupie tam body a kamizelkę sobie daruję... mama niech kupi może jakąś bawełnianą-będzie praktyczniejsza ))))))![]() mój ma drugą drzemkę ale co jakis czas musze dolecieć do niego i dac mu cyca bo isę inaczej wybudza
|
|
|
|
#4355 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() mloda chyba w końcu zasnęła, ja z prysznicem czekam na tz wieczorem lub jak zaśnie lub czAsami rano i wtedy mała do fotelika, gadam do niej wydurniam sie i jakoś to mija, choć zdarza sie ze ryczy a ja bawię sie w tornado susze włosy od świeta, a prostowanie o matko .mojemu dziecku ewidentnie nie smakuje kaszka bananowa zjada w porywnie do 60ml zas brzoskwinka to 200ml i mało ![]() Ktoś pytał o brokuły, wczoraj mała próbowała smakowało jej, zobaczymy jak dziś bedzie jej smakować.
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
a ja poszalalam na allegro
zamowilam paletke cieni i dwa roze do policzkow Nika chyba to malo praktyczne bedzie no i drogawe troche ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- HIPP mi wyslal maila wlasnie, ze powinnam dac mlodemu troche mieska w sensie w sloiczku.kiedy podajecie cos z krolikiem/indykiem etc?? |
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
niestety moje włosy nawet związane wyglądaja koszmarnie jeśli nie są wyprostowane-każdy w inną stronę
nad czym ubolewam![]() ![]() Goldika-jakie cienie??jaki róż??
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Młody lula, to ja idę jakąś inkę strzelić. Ja swojego biorę też do leżaka, zabawek full i się kąpię. Mój to taka marudna bestia że hoho, nigdzie mu się nie podoba, jedynie rączki ale w ten sposób to nic bym nie zrobiła, więc kombinujemy .Daję mu koc na ziemię i zabawki to pełza i się przemieszcza, albo do łóżeczka i pozytywka, albona bujak. Dziś gotowałam ziemniaki to dałam go do kuchni i patrzył jak para z garnka ulatuje do góry .Staram się go przechytrzyć .Gdybym ciągle go nosiła to zwariowałabym i przepadła z kretesem, bo i porządki i gotowanie i np w niedzielę mam imprezę u rodziców i gram w kościele u nich to muszę sie przygotować, a wszystko to robię z małym bo jak tż wraca to jest z nim jeszcze gorzej , bo mały u niego okropnie marudzi, nawet na rękach .Idę powyszywać bo mam chwilę .
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2263718098 http://allegro.pl/show_item.php?item=2285306600 bardzo lubie cienie tej firmy wiec zaryzykowalam tez roze
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Goldi co Ty masz za układy z hippem
.Ja już podaje cielęcinke i królika i wołowinkę. Mamy 5mcy i tydzień. Podaję tuż po ukończeniu 5 mca. Moje dziecko konia z kopytami by zjadło, ma przeokropny apetyt .
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
a to ja się przyznam, żem wyrodna matka bo nerwy nie raz mi już puściły
tż w delegacji, nie mam tu nikogo, tylko ja i mały 24 na dobę a synek do grzecznych nie należy = non stop chciałby rączki, zabawą nudzi się co 2-3 minuty, wymaga stałej adoracji, coś się nie podoba non stop darcie i marudzenie a usypianie to orka na ugorze ma któraś gorzej? ![]() BTW, podawałyście może ten kleik? http://allegro.pl/kleik-z-platkami-r...257315539.html
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
nie no,ja małej nie noszę non stop na rękach,ale staram się po jedzeniu jednak potrzymac ją dłużej bo ona ulewa,ale nie tak z 10-20 minut,ale parę godzin.boję się ją zosatwić samą żeby się po prostu NIE zadławiła...
w leżaczku pręży się i zsuwa się i strasznie jej sie nie podoba-jedynie mata,ale tam leży na brzuszku i ulewa/wymiotuje-wiadomo skoro lezy an brzuszku.nie mam na nia sposobu na to ulewanie.Wie to łatwo powiedziec włóż ją leżaczka,ale jak się drze ze uszy puchną... karuzela też nie może być za często bo się nudzi.ogólnie mój dziec szybko się nudzi
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:12 |
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=elf27;33646094]a to ja się przyznam, żem wyrodna matka bo nerwy nie raz mi już puściły
tż w delegacji, nie mam tu nikogo, tylko ja i mały 24 na dobę a synek do grzecznych nie należy = non stop chciałby rączki, zabawą nudzi się co 2-3 minuty, wymaga stałej adoracji, coś się nie podoba non stop darcie i marudzenie a usypianie to orka na ugorze ma któraś gorzej? ![]() efl27 to my mamy podobnie i tylko ciągle słysze ze narzekam a mam takie grzeczne dziecko, wiec dziecko wczoraj pokazało cioci i babci jakie jest grzeczne taks ie ponoć darła ze mam musiała wyjść z domu, bo nie dawała rady a siostry nic nie rusza i tak od 20 do 24 jest supoer a potem juz niekoniecznie....a w ciągu dnia usypanie i spanie to juz pisałąm kiedyś cięzkooooo
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
i pospała.... 8 minut
Elf,Zmysłkobiety u nas też jak siostra zobaczyła jak a mała jest to już niekoniecznie ,że jest taka grzeczniutka i w ogóle...no,ale wiadomo-łatwo bardzo się kogos ocenia i broń Boże narzekać nie wolno..wrrr
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:13 |
|
|
|
#4365 | ||
|
Zadomowienie
|
ZMYSŁ no to tak jak u nas, tylko noce w miarę super bo jak już śpi to raczej śpi tylko ile trzeba się nagimnastykować by zasnął
ja już po neurologach chciałam z nim chodzić ale TŻ skwitował "taki typ" ![]() DYGOTKA mój też mega z-nudziarz ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
) albo dłużej jak uda mi się go jeszcze dolulać po drzemce, spacery przesypia całe prakycznie---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
aaaa i koleżanki, które rzekomo nigdy żadnych problemów nie miały i dzieci istne anioły z niebios plus jakieś tam wyimaginowane przechwalanki (a od ich tż co nieco wiem bo wiadomo chłop prawdę Ci powie
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:27 |
||
|
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze ale dziś ma mały spanie - spał 1,5 h obudził się trochę poharcował, ale patrzę oczy mu się kleją.... dałam po jakimś czasie mleko - śpi
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
a królika kupujesz czy gotowy w słoczku?
mój jak byliśmy u rodziców na wsi to spał dzień i noc z przerwami na jedzenie
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wczoraj dostalam paczke z Nestle z probka mleka 2 i kaszka. Mam kupione sloiczki z mieskiem wlasnie po 5mcu. I chyba dam za tydzien jutro konczymy 5mc |
|
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
heh , z moją siostrą jest tak ze ma synka 11mcy, niezłego ananasa, dlatego jej nic nie rusza
a mama w końcu si eprzekonała, ze księzniczka moja tez ma charakterek...dziś zjadła o 9 w połowie butli zasneła i nie szło jej obudzić;/ pospała az 20 minut, pobawiła sie pomarudziła i po 10 jakoś utuliłam ją i spi, ogarnęłam troche chate i próbuje poprasować, mam już taką górę, że wczoraj wszystko spało z szafki bo sie nie miesciło, hmmm z miesiac juz nie uzywalam zelazka heh, trzymajcie kciuki, policze ile sztuk uda mi sie uprasować nim mała sie obudzi
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Pada...
Kobitki co bierzecie na wypadające włosy? Bo ja już nie wytrzymam tego stosu herów pod stopami, po całej chałupie walają się... Muszę podjąć walkę - tylko jaka obrać broń? |
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Elf-bo to jest chyba tak,ze te które maja paroletnie dzieci zapomniały jak to jest byc z niemowlakiem non stop samej-n chyba,ze pomoc miały to juz w ogóle najmadrzejsze,a rady takie jakby one swiete były
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nam znowu temp podskoczyla robie oklady, czopka dzis nie dalam... termometr raz pokazuje 37,2 raz 38,2st!!!! ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ponoc Vitapil tez jest dobry. Mozesz wcierac tez w skore glowy Seboradin Niger z czarna rzadkwia. Kiedys mi bardzo pomogl. Mozesz pic lyzeczke octu jablkowego dziennie no i drozdze
|
||
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
wkoncu moge coś napisać, caly czas było tylko "mamo baw się ze mną!" wystarczy że czmychne sie wysikać i juz jest krzyk, ale teraz uspalam tego krzykacza.
wczoraj byliśmy u gastrologa i wszystko jest ok fajna pani dr i fajna poradnia wogole, maly byl w szoku że tyle dzieci dookola niego rozglądal sie i dziwił, ale do rzeczy, powiedzieli mi że mleko matki jest z zalożenia bezresztkowe i dlatego tak dlugo kupy mógł nie robić (u nas to było 10 dni), a wynikiem tego że teraz męczy się przy robieniu kupy (podaje butelke mm i jabłuszka) jest jeszcze niedojrzałość takich małych jelitek, musi się wykształcić połączenie główka-pupa bo wczesniej to kupa robiła sie automatycznie. Mamy przyjść za 3 mc na kontrole profilaktycznie.co to ja jeszcze miałam....u nas noce ok, a dni średni na jeża, moze nie histeryzuje tak godzinami ale do aniołka to mu jeszcze brakuje ![]() podłączam sie do Twojej opinii Dygotka, że najwięcej do powidzenia mają te za które wszystko robiła mama, alebo te co juz zapomniały jak to było;/jak słucham potem takich rad jak mam dziecko usypiać (kiedy wpada w histerie) żeby w wózku położyć to napewno zaśnie (chyba jasne jest że w takim stanie malego od rąk nie moge oderwać) to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera, albo że NAPEWNO JEST GŁODNY wwrrrr.....;/ Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-04-19 o 11:41 |
|
|
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
pytanie z kategori głupich:na słoiczku napisane jest zużyć/wyrzucić przed upływem 48 godzin, stąd moje pytanie otworzyłam wczoraj, dziś będziemy jesć czy jutro też możemy??????? w końcu jutro bedzie 48h... ps. moja mama zawsze tweirdzi ze małej jest zimnooo i nie ważne ze ma wielkie rumieńce bo jest jej ciepło
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ostatnio kupowałam okulary własnie oprawki płaciłam tez 170 zł a ze szkałmi 340 zł wyszło ale mam takie fajne szkiełka a wada -0,5 w obu a przyzwyczaic sie nie moge ponosze pare godzin i dupa czuje ze mi głowa puchnie bo mnie gnieść zaczynają hehe
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie tak było - albo mu zimno albo głodny - nic więcej nie mogło być
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
mi piersi mało nie strzeliły a moja mama jak u nas była biegła z butlą na każde kwęknięcie, bo mam za chudy pokarm i mały płacze z głodu
standardkrólewicz się obudził i baraszkuje sam w kojcu, ciekawe jak długo będzie miał litośc nad matką ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- cisza... kupę wali jak nic
|
|
#4378 |
|
Wtajemniczenie
|
jestesmy po szczepieniu ... 2 osoby przede mną i 1,5h czekania w przychodni.... pani dr sie nie śpieszy
młoda zdąrzyła zgłodnieć na maxa i przysypiać więc nasza kolej była płaczliwa dzidka wazy 6,7 kg, czyli przytyła 0,7 w 6 tyg... to chyba dobrze, co ? bo zapomnialam zapytac :/ a długa na 65 ![]() pytalam lekarke o zeby to mowi- no chyba cos idzie ?! a niestety byla ta co na katar antybiotyk dala, wiec wkurzylam sie... nie lubie jak ktos tak olewa :p wiem ze pewnie kazda mama z milion ma pytan, no ale taka praca :/no i kazala juz gluten podawac- lyzka kszy mannej ze startym jabłkiem ![]() lece pichcic obiados poki spi... a za 20 min pewnie pobudeczka bo znaseła 25 po 12
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Helcia pospała 35 minut. Jak zasnęła to ja za odkurzacz i sprzątam, a jak usiadłam z kawa przed wizazem i cisza sie zrobiła to ona się obudziła
|
|||
|
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Mszpilka widzę, że i Ty za sprzątanie dzisiaj się wzięłaś hehehe Ja już odkurzyłam, teraz walczyć będę z naczyniami- wczoraj rodzice nas odwiedzili, bo załatwiali sprawy, obiad na cztery osoby, potem kawa to mam co zmywać dzisiaj
Tż tylko bułki ma odpowiednie kupić jak będzie wracał z pracy A co! Codziennie rarytasów jeść nie musimy ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Ja dalia myślę, że wynik przyrostu wagi oki, jakby coś było nie tak, na pewno dr by powiedziała Nasza pani pediatra też nigdy się nie śpieszy, nie liczy się z czasem pacjentów.. Ale co zrobić..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

brać?

i przyjechaly jakies straze pozarne, karteki i pospala tylko pol h i musialam maseczke z wlosow zmywac na szybko, ale ladnie sie pobawila w lozeczku

zamowilam paletke cieni i dwa roze do policzkow
nad czym ubolewam

.
i tak od 20 do 24 jest supoer a potem juz niekoniecznie....a w ciągu dnia usypanie i spanie to juz pisałąm kiedyś cięzkooooo
ja już po neurologach chciałam z nim chodzić ale TŻ skwitował "taki typ"
jutro konczymy 5mc
pytanie z kategori głupich: