|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
a u mnie nic lepiej niestety, tłumaczę sobie,że limit nieszczęść wyczerpany ale czy tak będzie ?? |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Dziękujemy |
|
|
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
oliweczkaTofik
Sweetto tak jak ja słyszałam przez ostatni miesiac,ze powinnam uczyc Ewke siadac bo pozniej nie bedzie sie chciała sama bawic Może nie bedzie raczkować-raczkowanie nie jest"obowiazkowe"może ominie ten etap ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
moja pełza od niedzieli i jakoś i tak sieciesze. dziecko NIE MUSI umiec raczkować
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
Zapisałam się na kurs -> Podstawy księgowości z zastosowanie komputera.
Marina a szukałaś w internecie prace związane z inwentaryzacją ?! U mnie bardzo często potrzebują kogoś np na 3h wieczorne na inwentaryzacje i płacą 10zł/h, myślę że byłoby to też dobrym wyjściem ![]() Idę obiado gotować. |
|
|
|
#3216 | |
|
Zadomowienie
|
monia,isiaok - hmm.... wiem tez slyszalam ze moze ominac ten etap ale Igor pełza i kleka i staje w łozeczku ale nie siada sam i nie raczkuje
![]() zupka juz gotowa dzis jarzynowa ![]() kalafior groszek fasolka zielona marchew ziemniak por pietruszka noi ulubiona igorkowa brukselka ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
inwentaryzacja super sprawa tylko trzeba miec ksiazeczke sanepidowska (ja nie mam )
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:40 |
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-19 o 10:48 |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w sumie musze tez sie zorientowac ile taka ksiazeczka kosztuje bo przyda sie moze i maz by zrobil? moglibysmy chodzic razem na noc moja mama moze by z Igim zostala bo to na weekendzie najczesciej zanetka jestes wielka poddalas mi dobry pomysl
|
|
|
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet ja byłam na inwenturze w obuwniczym i nie była potrzebna książeczka sanepidowska
Kurczę nie mogę się rozliczyć z podatku przez internet :/ Wyskakuje mi błąd 414 :/
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tez dziwny dzien. mlody wstal o 9:30 a teraz znowu spi
|
|
|
#3222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No widzisz... Ty sobie tego nie wyobrażasz, a my musimy tak spać bo u nas jest to gwarancja jakiegokolwiek snu ![]() Cytat:
Uważam, że ... ciocia gada BZdury! Po pierwsze - ma czas, po drugie - niektóre dzieci nie raczkują, a od razu przechodzą do chodzenia... Więc różnie to z nimi bywa |
||
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Sweet nie musisz mieć książeczki sanepidowskiej, bo to tylko przy spożywce choć z doświadczenia wiem, że książeczka to pic na wode i mało kto ją robi i ma.Ona jest ważna tylko kiedy PIP czy Sanepid wparuje i TY w tym dniu będziesz w pracy, a Pip i sanepid nie przychodzi w porach wieczornych
i popytaj o wykładanie towaru są sklepy które robią to nawet w porach wieczornych, albo właśnie przyjmują tylko na 4h-6h. Fajna sprawą są też promocje w sklepie, ale to na dłuższy czas pracy, natomiast myślę że gdybyś np załatwiła sobie od czasu do czasu kogoś dla Igorka np w sobotę to nie powinno być problemu.---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
choć pracuję nad tym i mój sukces póki co zasypia na mnie i jej nie noszę tzn marzy mi się taki dzień
|
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet wejdź tutaj, jest sporo ofert pracy, na weekendy i niepełny etat http://praca.money.pl/lublin,miasto,...?miasto=Lublin
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
sweet a ty tylko wysylasz swoje cv?? bo moze bys po prostu pochodzila po miescie, popytala. to ponoc najlepsza forma szukania pracy.teraz tez bedzie sezon letni, wiec i pracy wiecej. nie wiem kim jestes z wyksztalcenia, pisalas tylko, ze masz wyzsze wiec ciezko cos radzic.
|
|
#3228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mógłby dla mnie nie istnieć- póki co Cytat:
Cytat:
podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały. Radek ma 8,5 miesiąca i dopiero teraz próbuje raczkować. Najpierw było pełzanie, raczki do tyłu a teraz po troszkę do przodu. Mój miał na imię Fafik i się nie znalazł ![]() Cytat:
koszt jest koło 60zł. Masz na całe życie, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Uciekam głowę myć. Siostra wzięła mi Radka na spacer. W szoku jestem. Zawsze sami z tż spacerowaliśmy z Małym. |
||||
|
|
|
#3229 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reguły mamy nie chcą, a tatusiowie chcą ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Witam czwartkowo i deszczowo. Kurczę, czy tu się w ogóle da wyjść na spacer Może jakoś w przerwie między kropelkami ![]() Ala, Nati, Julcia - wszystkiego najlepszego!!! Moje małe kochanie tez dziś świętuje Imieninki ![]() Dziękuję ślicznie, Aniu Cytat:
![]() 2. Boski komentarz męża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie Cytat:
COraz bardziej mi się to podoba ![]() Cytat:
Dzieci z reguły pełzają, zanim zaczną raczkować. A nawet jak nie zaczną, to i tak tragedii nie ma.Cytat:
Cytat:
![]() I dzięki za info A z trampoliną trzeba będzie spróbować. Znajomi też mają latem takie coś o ogródku, więc może się wprosimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3230 | |||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny!
Cytat:
Cytat:
no co to ja to robię żeby się fajnie poczuć ![]() : cmok:super że schodzi wysypka ![]() nareszcie !!!!! jaki smak? my właśnie chcemy sobie kupić lateksowy ![]() a na jakie w końcu padło? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Travocort
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet w lm -olimp szukają kasjerek, może warto załapać coś na razie a potem szukać innej pracy. |
|
|
|
|
#3232 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() odkad babka kazala sie wyprowadzic nie chce zostac z Igim nawet zebym zeszla do zabki co jest po nami po chleb ![]() Cytat:
porozmawiam z mezem czy bedziemy miec kase na te ksiazeczke i zrobie Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Hey w ten deszczowy dzień,
od razu się nic nie chce działać tak pochmurnie najchetniej schowałabym się pod kocykiem z książeczka i kawką Oliweczko cieszę się ze dobre wieści i ukochany piesek się znalazł Beatko aby katarek Julce szybko przeszedł kciuki! Lilli i udało sie którejś z was wygrac cos w luksji czy dopiero bedą wyniki? Kajol byłas juz na spacerku nowym sprzętem, jak się jezdzi prowadzi? moze jakieś zdjęcie spacerowe Szymka w nowej limuzynie, taki sliczny chlopak popatrzylabym na niegoczy ktos ma już schemat 'dwudaniowy"??? że wcześniej jest zupka a potem jakis obiadek?? bo mojemu synkowi ktory jeszcze jakiś czas temu jadl pół słoiczka ledwo od 3 dni mam wrażenie nie najada sie takim jednym posilkiem (jak zabieram puste juz to jest żal), i sie zastanawiam czy ok 12 po pierwszej drzemce nie dawac mu zupki a ok 15/16 po drugiej obiadku? ![]() i mamy 7 zęba (po prawie 3 miesięcznej przerwie od ostatniego), jest juz z nami po tej stronie ktos wypije ze mną kawke?? bo idę wstawić
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny polecicie mi jakiś fajny tani wózek do samolotu.
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazł się! a nie mówiłam
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
adrij właśnie Ja nie mam ale zastanawiam się nad wprowadzeniem, tylko lenia mam bo Ja generalnie nie robię dwudaniowych dań nawet dla siebie
a moja dama je ok 12-13 obiad potem deser i jak teściu je ok 16-17 to zawsze jakiego kartofla zje czy warzywa...muszę pomyśleć.
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
adrji - moje tak w zlobku je, ale obia obiadki to w sumie zupki...
blondynka - http://coletto.pl/ ja ma spacerowke i zadowolona jestem (troche koszyk trudno dostepny). kupiona na all za 100 zl nowa!!! |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ja jestem dwudaniowa, o 12 zupka a pozniej obiadek. z zupa nam ciezko idzie, bo zjada pol sloiczka ale obiad nadal caly.
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij nie wiem kiedy wyniki z Luksji
Ale jak coś wygram to się chwalić będę ![]() U nas póki co jedno danie. 190g jada Radek na obiad. Ala, Natalka, Julka - wszystkiego najlepszego!!! I Tymon Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

widać taki plan dla mojej rodziny na ten rok...

ogarniam się ogarniam, ale przy owsiku to czasem mało realne