W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 10:28   #3211
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no wlasnie tez mysle ze ma jeszcze czas mojej siostry ciotecznej corka zaczela raczkowac majac 10 mc a w 9 mc dopiero pelzac.
Chyba Igor nie jest opozniony w rozwoju jak jeszcze nie raczkuje? moge byc spokojna?

a co wogole u ciebie dziubuniu lepiej cos?
na różnych stronach raczkowanie jest przypisane do 10-11 miesiąca więc jak dla mnie ma czas

a u mnie nic lepiej niestety, tłumaczę sobie,że limit nieszczęść wyczerpany ale czy tak będzie ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:31   #3212
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Ja tylko na chwileczke, chrzciny w pełni...przygotowania, przygotowania i jeszcze raz przygotowania...niestety rozłożyło mnie totalnie...katar,zatoki, kszel-fajowo sie tak sprzata
Oliweczkaśliczna z Was trójeczka!
O kurcze, to akurat na chrzciny Cię rozłozyłoa le może szybko przejdzie
Dziękujemy

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:36   #3213
isiaok
Rozeznanie

oliweczkaTofik
Sweetto tak jak ja słyszałam przez ostatni miesiac,ze powinnam uczyc Ewke siadac bo pozniej nie bedzie sie chciała sama bawic
Może nie bedzie raczkować-raczkowanie nie jest"obowiazkowe"może ominie ten etap co innego własnie z siadaniem-wszyscy musza zaliczyc

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
O kurcze, to akurat na chrzciny Cię rozłozyłoa le może szybko przejdzie
Dziękujemy
robie właśnie terapie szokowamix lekowy
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:37   #3214
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie tez mysle ze ma jeszcze czas mojej siostry ciotecznej corka zaczela raczkowac majac 10 mc a w 9 mc dopiero pelzac.
Chyba Igor nie jest opozniony w rozwoju jak jeszcze nie raczkuje? moge byc spokojna?

a co wogole u ciebie dziubuniu lepiej cos?
moja pełza od niedzieli i jakoś i tak sieciesze. dziecko NIE MUSI umiec raczkować

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:38   #3215
zanetaa88
Zakorzenienie

Zapisałam się na kurs -> Podstawy księgowości z zastosowanie komputera.

Marina a szukałaś w internecie prace związane z inwentaryzacją ?! U mnie bardzo często potrzebują kogoś np na 3h wieczorne na inwentaryzacje i płacą 10zł/h, myślę że byłoby to też dobrym wyjściem

Idę obiado gotować.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:44   #3216
SweetAngel1984
Zadomowienie

monia,isiaok - hmm.... wiem tez slyszalam ze moze ominac ten etap ale Igor pełza i kleka i staje w łozeczku ale nie siada sam i nie raczkuje

zupka juz gotowa dzis jarzynowa
kalafior
groszek
fasolka zielona
marchew
ziemniak
por
pietruszka
noi ulubiona igorkowa brukselka

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Marina a szukałaś w internecie prace związane z inwentaryzacją ?! U mnie bardzo często potrzebują kogoś np na 3h wieczorne na inwentaryzacje i płacą 10zł/h, myślę że byłoby to też dobrym wyjściem

Idę obiado gotować.

fajny kurs

inwentaryzacja super sprawa tylko trzeba miec ksiazeczke sanepidowska (ja nie mam )

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:40
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:47   #3217
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
monia,isiaok - hmm.... wiem tez slyszalam ze moze ominac ten etap ale Igor pełza i kleka i staje w łozeczku ale nie siada sam i nie raczkuje

zupka juz gotowa dzis jarzynowa
kalafior
groszek
fasolka zielona
marchew
ziemniak
por
pietruszka
noi ulubiona igorkowa brukselka

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

fajny kurs

inwentaryzacja super sprawa tylko trzeba miec ksiazeczke sanepidowska (ja nie mam )
nie trzeba bo inwentaryzacje robię tez sklepy np. budowlane , dekoracyjne itp. a tam książeczka niepotrzebna Tyle,że ja się spotkałam z większym wymiarem h na inwentarkę, ok 10h no chyba ,że sie ktoś nie sprawdza w trakcie to kończy wczesniej

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-04-19 o 10:48
Stary 2012-04-19, 10:50   #3218
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
robie właśnie terapie szokowamix lekowy

Cytat:

Byłam na bardzo podobnym-księgowość komputerowa-bardzo dużo mi dał

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-19, 10:52   #3219
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie trzeba bo inwentaryzacje robię tez sklepy np. budowlane , dekoracyjne itp. a tam książeczka niepotrzebna Tyle,że ja się spotkałam z większym wymiarem h na inwentarkę, ok 10h no chyba ,że sie ktoś nie sprawdza w trakcie to kończy wczesniej
musz sie wiec rozejrzec

ale w sumie musze tez sie zorientowac ile taka ksiazeczka kosztuje bo przyda sie moze i maz by zrobil? moglibysmy chodzic razem na noc moja mama moze by z Igim zostala bo to na weekendzie najczesciej

zanetka jestes wielka poddalas mi dobry pomysl
Stary 2012-04-19, 10:55   #3220
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Sweet ja byłam na inwenturze w obuwniczym i nie była potrzebna książeczka sanepidowska

Kurczę nie mogę się rozliczyć z podatku przez internet :/ Wyskakuje mi błąd 414 :/

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:00   #3221
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
nie wyobrażam sobie spać z małym całą noc Dla nikogo to nie jest wygodne i bardzo się cieszę ,że mój łobuz spi w swoim łóżeczku

Sweet ale 3/4 etatu to tylko godzina krócej więc robi to taką różnicę czy 3/4 czy cały etat ?

dobry pomysł

hej
u nas dziwna noc, mały obudził się ok 5 i w najlepsze chciał rozpocząć dzień , ale zostawiliśmy go "w spokoju" i sobie zasnął

Ala, Nati,Julka sto lat dla solenizantek !!

ja dzis będę walczyć z cv , muszę uaktualnić od 2002 bo wtedy ostatni raz szukałam pracę trzeba sobie będzie przypomnieć jak to jest ...

Natko nie odpisałam wcześniej, niestety nic się nie zmienia i nic nie wyjaśnia, nerwy, nerwy i jeszcze raz nerwy widać taki plan dla mojej rodziny na ten rok...
ja spie z malym, chce go przeniesc do swojego lozeczka, to maz protestuje.

u nas tez dziwny dzien. mlody wstal o 9:30 a teraz znowu spi
Stary 2012-04-19, 11:03   #3222
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
nie wyobrażam sobie spać z małym całą noc Dla nikogo to nie jest wygodne i bardzo się cieszę ,że mój łobuz spi w swoim łóżeczku

No widzisz... Ty sobie tego nie wyobrażasz, a my musimy tak spać bo u nas jest to gwarancja jakiegokolwiek snu

Cytat:

dziewczyny ciocia mi dzis powiedziala ze to zle ze Igor pelza na brzuchu a nie raczkuje ze powinnam go uczyc raczkowania podnosic pupe w gore....
on pelza czasem kleka na kolanach i sie buja czy to rzeczywiscie cos nie tak
mamy dopiero 7,5 mc

Uważam, że ... ciocia gada BZdury! Po pierwsze - ma czas, po drugie - niektóre dzieci nie raczkują, a od razu przechodzą do chodzenia... Więc różnie to z nimi bywa

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:07   #3223
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No widzisz... Ty sobie tego nie wyobrażasz, a my musimy tak spać bo u nas jest to gwarancja jakiegokolwiek snu
wiesz jak wychodzę z założenia ,że dzieciaki w tym wieku już w jakimś sensie są przyzwyczajone do pewnych rzeczy. Nasz wczesnie został nauczony spać sam i sobie z tym świetnie radzi (choć nie było tak od 1 nocy ) a dzieci śpiące z rodzicami, same nie chcą i stąd bunt przed inną metodą.
Stary 2012-04-19, 11:08   #3224
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Sweet ja byłam na inwenturze w obuwniczym i nie była potrzebna książeczka sanepidowska

Kurczę nie mogę się rozliczyć z podatku przez internet :/ Wyskakuje mi błąd 414 :/
no to fajnie zaraz cos w necie poszukam moze jakas inwent sie szykuje u nas

Cytat:

Uważam, że ... ciocia gada BZdury! Po pierwsze - ma czas, po drugie - niektóre dzieci nie raczkują, a od razu przechodzą do chodzenia... Więc różnie to z nimi bywa
no to mnie uspokoilas troche
Stary 2012-04-19, 11:16   #3225
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet nie musisz mieć książeczki sanepidowskiej, bo to tylko przy spożywce choć z doświadczenia wiem, że książeczka to pic na wode i mało kto ją robi i ma.Ona jest ważna tylko kiedy PIP czy Sanepid wparuje i TY w tym dniu będziesz w pracy, a Pip i sanepid nie przychodzi w porach wieczornych i popytaj o wykładanie towaru są sklepy które robią to nawet w porach wieczornych, albo właśnie przyjmują tylko na 4h-6h. Fajna sprawą są też promocje w sklepie, ale to na dłuższy czas pracy, natomiast myślę że gdybyś np załatwiła sobie od czasu do czasu kogoś dla Igorka np w sobotę to nie powinno być problemu.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
wiesz jak wychodzę z założenia ,że dzieciaki w tym wieku już w jakimś sensie są przyzwyczajone do pewnych rzeczy. Nasz wczesnie został nauczony spać sam i sobie z tym świetnie radzi (choć nie było tak od 1 nocy ) a dzieci śpiące z rodzicami, same nie chcą i stąd bunt przed inną metodą.
A Ja znowu uważam, że to zależy od charakteru uczuć dzieciaka, bo u mnie Emi spała ze mną jakiś czas i z mężem, a z dnia na dzień powiedziałam sobie że no dłużej śpi to chce się też wygodnie rozłożyć JA i położyłam ją do łóżeczka po pierwszym karmieniu ( wtedy zazwyczaj lądowała u nas) i nie było protestu buntu, mimo tego że wcześniej zawsze spała z Nami, choć teraz myślę że przyzwyczajenie też tu ma znaczenie, bo jak patrzę na damę to sama nie zaśnie w łóżeczku w dzień, ryku ,marudzenia co nie miara, a od urodzenia na rękach była lulana,
choć pracuję nad tym i mój sukces póki co zasypia na mnie i jej nie noszę myślę że nadejdzie dzień że będzie jej jedno jak zasypia, byle by zasnąć tzn marzy mi się taki dzień

Stary 2012-04-19, 11:17   #3226
brunetka2000
Zakorzenienie

Sweet wejdź tutaj, jest sporo ofert pracy, na weekendy i niepełny etat http://praca.money.pl/lublin,miasto,...?miasto=Lublin
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:22   #3227
Kajool
Zadomowienie

sweet a ty tylko wysylasz swoje cv?? bo moze bys po prostu pochodzila po miescie, popytala. to ponoc najlepsza forma szukania pracy.teraz tez bedzie sezon letni, wiec i pracy wiecej. nie wiem kim jestes z wyksztalcenia, pisalas tylko, ze masz wyzsze wiec ciezko cos radzic.
Stary 2012-04-19, 11:24   #3228
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]lili yyy, nieee zrobiłam się ostatnio ( ho ho już kilka miechów ) oziębła i aseksualna
Łączę się Mógłby dla mnie nie istnieć- póki co

Cytat:
Dla nas rodziców raczej nie, ale widzę że Radek ma radość bo się rozwala na całym łóżku a my wciśnięci w ścianę

Cytat:
dziewczyny ciocia mi dzis powiedziala ze to zle ze Igor pelza na brzuchu a nie raczkuje ze powinnam go uczyc raczkowania podnosic pupe w gore....
mamy dopiero 7,5 mc

podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały. Radek ma 8,5 miesiąca i dopiero teraz próbuje raczkować. Najpierw było pełzanie, raczki do tyłu a teraz po troszkę do przodu.

Cytat:
TOFIK SIĘ ZNALAŁ!!!.

Mój miał na imię Fafik i się nie znalazł

Cytat:
To zrób
koszt jest koło 60zł. Masz na całe życie, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać.

Uciekam głowę myć. Siostra wzięła mi Radka na spacer. W szoku jestem. Zawsze sami z tż spacerowaliśmy z Małym.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:26   #3229
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja spie z malym, chce go przeniesc do swojego lozeczka, to maz protestuje.
A to nietypowo Z reguły mamy nie chcą, a tatusiowie chcą

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Witam czwartkowo i deszczowo. Kurczę, czy tu się w ogóle da wyjść na spacer Może jakoś w przerwie między kropelkami

Ala, Nati, Julcia - wszystkiego najlepszego!!!

Moje małe kochanie tez dziś świętuje Imieninki

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Tymek wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
(a jednak to Tymon)
Dziękuję ślicznie, Aniu Pewnie że Tymon.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
1. No więc drogie cioteczki, NIE testowałam. @ przyszła. Małpa jedna. Podobno po ciąży to się zmienia, więc jeśli teraz mam przy każdej tak podle się czuć to ja dziękuję... znowu mi się tak słabo zrobiło, że do zemdlenia blisko :/

2. A, jeszcze wam nie mówiłam ze mnie wczoraj policja zatrzymała do kontroli.... 20 metrów od domu, jeszcze dobrze nie ruszyłam z podwórka a ten mnie pyta dlaczego tak powoli jadę jak ich zauważyłam
TŻowi ledwo zaczęłam mówić, a ten "ZNOWU za szybkość cię złapali?"
1. Nie powiem, żebym nie była leciutko rozczarowana
2. Boski komentarz męża Trafił w 10-tkę

Cytat:
brumku alez on słodki. Dużą ma tackę to krzesełko.
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Brumek super krzesełko i Tymek w nim uroczy, tzn. uroczo konsumuje nowy mebel Zazdroszczę takiego dużego blatu przy takich krzesełkach. Ja mam zwykłe drewniane i blacik tam malutki.
Dziękujemy Blacik faktycznie duży. Może się będzie do jakiegoś rysowania czy coś nadawał, jak Tymek będzie duży

Cytat:
brumku fajne to krzeselko i bardzo fajny wzor

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Aaaaa chyba się za bardzo ochwaliłam że Julka odporna na wirusy i choróbska bo katar złapała- wczoraj jej ciekło z jednej dziurki i kichała, dziś już z obu, śpik wisi pod nosem co rusz, pokichuje, kaszleć nie kaszle ale kaszki nie chciała bo ją pociąga co chwilę, chyba jej do gardła spływa albo jej flegma podchodzi... ech... ale na razie jest ok. Jak w nocy będzie gorzej to jutro przejadę się z nią do lekarki. Może tylko katarek i szybko przejdzie.
O nie! To zdrowiejcie szybko

Cytat:
Mniam mniam! Widzę, że Tymkowi smakowało krzesełko
Dokładnie

Cytat:
My daliśmy w Wawie chyba 50 zł (nie pamiętam dokładnie) albo sto, ale to max maxów, że tak powiem i tak znajomi mówili, że stówka to już dużo
Dziękuję COraz bardziej mi się to podoba

Cytat:
mamy dopiero 7,5 mc
Olej! CIocia bzdury gada, aż szkoda słuchać Dzieci z reguły pełzają, zanim zaczną raczkować. A nawet jak nie zaczną, to i tak tragedii nie ma.

Cytat:
TOFIK SIĘ ZNALAŁ!!! Jest w domu od wczoraj od 22Zadzwonił do mnie facet z ogłoszenia, że znalazł psa. Wysłałam teścia, żeby pojechał na identyfikację, bo P. był na nocce i to był mój Tofcio nie bardzo chciał się z nim facet rozstawać, ale może sie jeszcze dogadamy odnośnie spacerów, czy pobytów tymczasowych Tofika u nich na działce.
HUUUURRRRRAAA Najlepsza wiadomość dnia!!!

Cytat:
brumekboskie to krzesełkowide,że nie tylko ja byłam pewna, ze piekarnik stygnie po keksie My na chrzest dajemy 100zł
O masz, kutuj się prędko!!!
I dzięki za info

A z trampoliną trzeba będzie spróbować. Znajomi też mają latem takie coś o ogródku, więc może się wprosimy

Cytat:
a u mnie nic lepiej niestety, tłumaczę sobie,że limit nieszczęść wyczerpany ale czy tak będzie ??

Cytat:
Sweetto tak jak ja słyszałam przez ostatni miesiac,ze powinnam uczyc Ewke siadac bo pozniej nie bedzie sie chciała sama bawic
A to dobre
Stary 2012-04-19, 11:30   #3230
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Czyli jest szansa, że mały zdrajca jeszcze sobie przypomni o starym, poczciwym oballu
jak najbardziej u nas wielki powrót obala

Cytat:
Cholercia jasna, jesteście niesamowite...

a Rogiemu schodzi wysypka! i zrobiłam foto ( telefonem ) ale już nie widać tak wyraznie plam. Ależ się cieszę, mówię Wam, że to gó.wno schodzi.

matko Boska, ale mam dobry humor, aż mi głupio

no co to ja to robię żeby się fajnie poczuć: cmok:
super że schodzi wysypka

nareszcie !!!!!
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Agatul właśnie zjadł pół kromki chlebka z dżemem. Ale mam juz dużą córkę
jaki smak?

Cytat:
1. Lateksowy

Aaa, mamy już krzesełko. Jest piękne
my właśnie chcemy sobie kupić lateksowy
a na jakie w końcu padło?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

e tam scibska, pytaj śmiało Jakoś bardzo się jeszcze nie staramy, raczej powiedziałabym że nie uważamy i doszliśmy do wniosku że jak się uda to będzie super

o wow aż strach się bać

Cytat:
Mamy 3 ząbka górna jedynka

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

I my w załączeniu

Cytat:

Shira ogarniam się ogarniam, ale przy owsiku to czasem mało realne

.
no tak lepiej

Cytat:
charakterne, to wiem. codziennie to mu powtarzam jak zaczyna na mnie krzyczec :P
mój też na mnie wrzeszczy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Shira jak nazywa się ta maść, co ją na łapki dostałaś?
Travocort
Stary 2012-04-19, 11:32   #3231
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
sweet a ty tylko wysylasz swoje cv?? bo moze bys po prostu pochodzila po miescie, popytala. to ponoc najlepsza forma szukania pracy.teraz tez bedzie sezon letni, wiec i pracy wiecej. nie wiem kim jestes z wyksztalcenia, pisalas tylko, ze masz wyzsze wiec ciezko cos radzic.
to prawda, pukanie do drzwi to dobry sposób, no i często ogłoszenia gdzieś widza np na szybach a nie ma ich w portalach z ofertami pracy.

Sweet w lm -olimp szukają kasjerek, może warto załapać coś na razie a potem szukać innej pracy.
Stary 2012-04-19, 11:33   #3232
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet nie musisz mieć książeczki sanepidowskiej, bo to tylko przy spożywce choć z doświadczenia wiem, że książeczka to pic na wode i mało kto ją robi i ma.Ona jest ważna tylko kiedy PIP czy Sanepid wparuje i TY w tym dniu będziesz w pracy, a Pip i sanepid nie przychodzi w porach wieczornych i popytaj o wykładanie towaru są sklepy które robią to nawet w porach wieczornych, albo właśnie przyjmują tylko na 4h-6h. Fajna sprawą są też promocje w sklepie, ale to na dłuższy czas pracy, natomiast myślę że gdybyś np załatwiła sobie od czasu do czasu kogoś dla Igorka np w sobotę to nie powinno być problemu.
weekend bylby idealny albo ew. popoludnia

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sweet wejdź tutaj, jest sporo ofert pracy, na weekendy i niepełny etat http://praca.money.pl/lublin,miasto,...?miasto=Lublin
dziekuje juz wlasnie cos znalazlam dzieki tobie

Cytat:
heh nie mam mozliwosci wyjscia no chybaze z Igorem autobusem
odkad babka kazala sie wyprowadzic nie chce zostac z Igim nawet zebym zeszla do zabki co jest po nami po chleb

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym co dziewczyny napisały. Radek ma 8,5 miesiąca i dopiero teraz próbuje raczkować. Najpierw było pełzanie, raczki do tyłu a teraz po troszkę do przodu.
To zrób
koszt jest koło 60zł. Masz na całe życie, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać.
jestem spokojniejsza.........
porozmawiam z mezem czy bedziemy miec kase na te ksiazeczke i zrobie

Cytat:

Olej! CIocia bzdury gada, aż szkoda słuchać Dzieci z reguły pełzają, zanim zaczną raczkować. A nawet jak nie zaczną, to i tak tragedii nie ma.
no jak brumek tak rzecze to tak byc musi
Stary 2012-04-19, 11:34   #3233
adrji
Raczkowanie

Hey w ten deszczowy dzień,
od razu się nic nie chce działać tak pochmurnie najchetniej schowałabym się pod kocykiem z książeczka i kawką

Oliweczko cieszę się ze dobre wieści i ukochany piesek się znalazł
Beatko aby katarek Julce szybko przeszedł kciuki!
Lilli i udało sie którejś z was wygrac cos w luksji czy dopiero bedą wyniki?
Kajol byłas juz na spacerku nowym sprzętem, jak się jezdzi prowadzi? moze jakieś zdjęcie spacerowe Szymka w nowej limuzynie, taki sliczny chlopak popatrzylabym na niego

czy ktos ma już schemat 'dwudaniowy"??? że wcześniej jest zupka a potem jakis obiadek?? bo mojemu synkowi ktory jeszcze jakiś czas temu jadl pół słoiczka ledwo od 3 dni mam wrażenie nie najada sie takim jednym posilkiem (jak zabieram puste juz to jest żal), i sie zastanawiam czy ok 12 po pierwszej drzemce nie dawac mu zupki a ok 15/16 po drugiej obiadku?

i mamy 7 zęba (po prawie 3 miesięcznej przerwie od ostatniego), jest juz z nami po tej stronie

ktos wypije ze mną kawke?? bo idę wstawić
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:37   #3234
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny polecicie mi jakiś fajny tani wózek do samolotu.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:39   #3235
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
TOFIK SIĘ ZNALAŁ!!! Jest w domu od wczoraj od 22Zadzwonił do mnie facet z ogłoszenia, że znalazł psa. Wysłałam teścia, żeby pojechał na identyfikację, bo P. był na nocce i to był mój Tofcio nie bardzo chciał się z nim facet rozstawać, ale może sie jeszcze dogadamy odnośnie spacerów, czy pobytów tymczasowych Tofika u nich na działce.

znalazł się! a nie mówiłam
Stary 2012-04-19, 11:40   #3236
zanetaa88
Zakorzenienie

adrij właśnie Ja nie mam ale zastanawiam się nad wprowadzeniem, tylko lenia mam bo Ja generalnie nie robię dwudaniowych dań nawet dla siebie a moja dama je ok 12-13 obiad potem deser i jak teściu je ok 16-17 to zawsze jakiego kartofla zje czy warzywa...muszę pomyśleć.

Stary 2012-04-19, 11:40   #3237
83monia
Zakorzenienie

adrji - moje tak w zlobku je, ale obia obiadki to w sumie zupki...

blondynka - http://coletto.pl/ ja ma spacerowke i zadowolona jestem (troche koszyk trudno dostepny). kupiona na all za 100 zl nowa!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:43   #3238
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
znalazł się! a nie mówiłam
mówiłaś, mówiłaś

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-04-19, 11:47   #3239
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Hey w ten deszczowy dzień,
od razu się nic nie chce działać tak pochmurnie najchetniej schowałabym się pod kocykiem z książeczka i kawką

Oliweczko cieszę się ze dobre wieści i ukochany piesek się znalazł
Beatko aby katarek Julce szybko przeszedł kciuki!
Lilli i udało sie którejś z was wygrac cos w luksji czy dopiero bedą wyniki?
Kajol byłas juz na spacerku nowym sprzętem, jak się jezdzi prowadzi? moze jakieś zdjęcie spacerowe Szymka w nowej limuzynie, taki sliczny chlopak popatrzylabym na niego

czy ktos ma już schemat 'dwudaniowy"??? że wcześniej jest zupka a potem jakis obiadek?? bo mojemu synkowi ktory jeszcze jakiś czas temu jadl pół słoiczka ledwo od 3 dni mam wrażenie nie najada sie takim jednym posilkiem (jak zabieram puste juz to jest żal), i sie zastanawiam czy ok 12 po pierwszej drzemce nie dawac mu zupki a ok 15/16 po drugiej obiadku?

i mamy 7 zęba (po prawie 3 miesięcznej przerwie od ostatniego), jest juz z nami po tej stronie

ktos wypije ze mną kawke?? bo idę wstawić
wczoraj kupilam baterie do aparatu wiec cos dzisiaj pstrykne
i ja jestem dwudaniowa, o 12 zupka a pozniej obiadek. z zupa nam ciezko idzie, bo zjada pol sloiczka ale obiad nadal caly.
Stary 2012-04-19, 11:48   #3240
Lili 83
Zakorzenienie

Adrij nie wiem kiedy wyniki z Luksji
Ale jak coś wygram to się chwalić będę

U nas póki co jedno danie. 190g jada Radek na obiad.

Ala, Natalka, Julka - wszystkiego najlepszego!!!

I Tymon

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:49
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości