W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-18, 12:36   #3121
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Fajny! I jaki duży koszyk na zakupy
Dużo dałaś?
kochana ja bym dużo dała?? never

dokładnie 80zł plus 26 za przesyłkę wygrałam na aukcji

bardzo jestem z niej zadowolona ale jeszcze nie testowana jest - jedynie wyprana tapicerka i poskładany do kupy - bo nie było okazji - pogoda brzydka u nas i na spacer mi się nie chciało wyjść a wczoraj byłyśmy na spacerze na rękach chwilę

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-18 o 12:59
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:38   #3122
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kurcze, po Twoim poście aż się zdenerwowałam w imieniu Ani
Ania leć szybko do apteki, bo paznokcie z nerwów zjem

mam testy w domu. Ale dzisiaj nie robię, poczekam jeszcze i tak wyjdzie znowu negatywny...
na razie to zmykam do pracy na trochę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 12:50   #3123
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moze, moja kolezanka z pracy opowiadala o swojej znajomej, ktora opiekowala sie czyims dzieckiem i dostala mleka tylko dlatego, ze byla opiekunka
oo kurcze - to sę nazywa mieć instynkt
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Lili M. kończy dziś 30 lat.
dla męża za poważny wiek zdrowiejcie szybko

mnie się wydaje tak jak dziewczynom że to trzydniówka jednak - mam wrażenie że u Igora wszelkie choroby mają bardziej ostry przebieg niż normalnie - więc może i dlatego gorączka trwała tak długo.

zdrowka raz jeszcze

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kupiłam na allegro (z przesyłką zapłaciłam jakieś 55zł ) Udało mi się go zwrócić i kupić oryginał w tublu.
Ten ze zdjęcia jest niestety podróbką (dokładnie taki sam kupiłam za pierwszym razem)- ale przynajmniej cena nie jest taka kosmiczna.
o widzisz - to mi zabiłaś ćwieka.....

myślałam że to na bank oryginał - ale w sumie i tak nie żaluje bo dużo za niego nie dałam.
55zł za podróbę byłoby mi szkoda ale 10zł nie jest mi żal wcale ważne że Julka ma ubaw

aaa dziewczyny - to co teraz robicie? bo jak się okazało że to jednak podróbka to nie wiem czy chcecie nadal żebym Wam kupowała
dajcie znać na PW (Lili, Brunetka, Oliweczka)

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
britaxy sa fajne, tez mam :P

Marina to ubierz sie tylko we wstazke :P
porządnie zrobiony jest, ale lekki i łatwo się manewruje nim

Marinko - wyobraziłam sobie minę tż-ta na widok Ciebie w samej wstążce - jego mina ---->>> uwierz mi że z pewnością bedzie zadowolony z Ciebie w formie prezentu

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Fajna spacerówa

Dziewczyny, czy wysypka jest p/wskazaniem do szczepienia? Mały dostał dzisiaj jakiejś wysypki a mamy na 14.45 szczepienie - tutaj przed szczepieniem nie bada lekarz i nie wiem co zrobić

zależy jakie podłoże może mieć wysypka - jak raczej uczulenie na coś co Szymuś zjadł to chyba nie ma potrzeby przekładać szczepienia

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
tak, rozwieszałam i szukałam go.
dzisiaj będziemy jeździć po lecznicach i rozwieszać.
Wogóle mój wspaniały kolega z pracy załatwi mi ogłoszenie Tofika w gazecie i na stronie internetowej mojego miastamusze aby zdjęcie dostarczyć.
znajdzie się - zobaczysz - nasze kciuki mają magiczną moc - zapomniałaś? znajdzie się

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
marinko - no widzisz.....mam nadzieje ze pomoglam.... i tak jak pieleszka Ci pisala kazde dziecko inaczej przechodzi wiec ja nadal obstawiam 3 dniowke
mnie też się tak wydaje że to 3-dniówka ale jakaś taka nietypowa

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Masakra, ale mi niedobrze od rana....
a mnie się zdaje że powinnaś ponownie zrobić test - z Julką pierwszy test wyszedł mi negatywny a po tygodniu zrobiony drugi raz były wyraźne dwie krechy

czuję że druga podwójna mamuśka może być z Ciebie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aniuuuuuuu, testuj . Coś czuję, że pierwszy test się pomylił

A czuję tak, bo z Zuzą testowałam dwa dni przed testem z 2 kreskami i ten pierwszy był negatywny . A po dwóch dniach już 2 kreseczki . .
Mina Zuzy zapewne zabójcza - jecie już całe jajka? my na razie tylko zółtko po troszku.

a z testem miałam identycznie jak Ty - tylko po tygodniu robiłam drugi test

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
kupilam mu samochodzik i pokazalam jak nim jezzic, to teraz wszystko bierze i probuje tez jezdzic. dzisiaj jezdzil chusteczkami. ale zeby nie bylo, z emam inteligentnego syna, kosi, kosi lapki nie chce sie nauczyc :/
sprytny Szymuś

Aaniu - chyba chcesz nas doprowadzić do poobgryzania paznokci po same łokcie

Czas edycji: 2012-04-18 o 13:01
Stary 2012-04-18, 12:58   #3124
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

jestes, jestes fajna
a jaka skromna

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dla mnie to? a za co
kinga na 2 i 3 zdjeciu (i dalej też) http://www.maleserduszko.pl/node/18
za całokształt

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Jeśli Haniołek będzie powtarzać ten wyczyn to możemy się wymienić i przygarnę budzącego się Żbika na noc, żeby Żbikowa mogła odespać.
tylko, że bestia się wycwaniła i jak ktoś innym podchodzi to jest bleee musi być nadworna niewolnica Shirunia, ale dzięki Ci dobry człowieku

Cytat:

Dziękuję. Dobry z Ciebie człowiek, wiesz?

A dla T maści brawa, że taka udana Oby załatwiła sprawę na zawsze.

Powiem Ci, że u nas szał na oballa minął. Nie wiem, czy już na dobre Tymcio z niego wyrósł, czy kiedyś będzie się nim jeszcze bawił jakoś inaczej, ale od kilku tygodni leży niezauważany

hmm nie wiem w zasadzie
oj żeby załatwiła

u nas też minął i oball leżał, ale od kiedy Żbik nauczył się odrzucać podaną mu piłeczkę to znowu wrócił do łask
Cytat:

Masakra, ale mi niedobrze od rana....
ojjjj czuję dreszczyk emocji a że tak zapytam wy już tak oficjalnie się staracie? (ale jestem wścibska jak nie chcesz odpowiadać to mnie kopni w dziób )

Cytat:
A

Shira moja wciąga jajecznicę z całego jajka i rozgląda się za jeszcze .
może ja mu ją za gęstą zrobiłam też z całego była. Budyń truskawkowy zjadł z apetytem a dziś dostanie jeszcze kluseczki z białego serka z masełkiem ja uwielbiam
jak nasz a Zuzinka?

Cytat:
bo ty wiedzialas o co chodzi z fb :P

syn przejal dziwne nawyki od mojego siostrzenca. przede wszystkim krzyczy na mnie :P
a jeszcze mnie rozwala jak on sie rozwija. kupilam mu samochodzik i pokazalam jak nim jezzic, to teraz wszystko bierze i probuje tez jezdzic. dzisiaj jezdzil chusteczkami. ale zeby nie bylo, z emam inteligentnego syna, kosi, kosi lapki nie chce sie nauczyc :/
nie nie to nie świadectwo braku inteligencji, lecz oporu wybiórczego innymi słowy masz bardzo inteligent i charakterne dziecię

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
zapomnialam Shira widzialam fotki, moje rece wygladaja podobnie. Moze to wlasnie nie jest egzema wcale
no u mnie też stwierdziła egzemę a okazuje się, że wcale nie

Cytat:

Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi !

.
odszczekuj to, ale już:brz ydal: mnie niech wynagrodzi wygraną w lotto
Stary 2012-04-18, 13:00   #3125
iustyna1
Wtajemniczenie

Jemy już 3 raz jajecznicę z żółtka i białka. Najpierw troszeczkę, później z połowy jajka a dzisiaj całe. Przestawiam ją też na normalny bebilon. Jogurty, masło, kaszki mleczne jej nie uczuliły, to próbujemy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:02   #3126
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny, wiecie, normalnie to mam ochotę Wam nie wiem co zrobić. Jesteście kochane. Zresztą teraz to chyba cały czas będę pisała jedno i to samo na forum.
DZIĘKUJĘ.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

kurde, jak Wam się mogę odwdzięczyć...Aga mówiła, że nie mogę

Może wpadnę posprzątać, co?

Jezu dzięki dziewczyny, czuję się niezręcznie mówię Wam, boże.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:04   #3127
iustyna1
Wtajemniczenie

Shira jajecznicę robiłaś na parze, tak? Ja też zrobiłam gęstą.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Marina - ode mnie weź 5 kg, albo chociaż apetyt
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 13:30   #3128
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
dziewczyny kochane, chciałam Wam oficjalnie podziękować...

Niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi !

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

wiecie, niezręcznie mi jest, zresztą już mówiłam Adze, że cholercia tak mi ciężko przyjąć te pieniążki... nie wiem jak się odwdzięczę. Coś wymyślę.
daj spokój kochana - ważne że mogłyśmy pomóc

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

kurde, jak Wam się mogę odwdzięczyć...Aga mówiła, że nie mogę

Może wpadnę posprzątać, co? .
oczywiście że nie możesz -

no no tylko żebyś do mnie nie chciała wpadać i sprzątać - to moja działka

EDIT: oczywiście wpadaj jak tylko Igi wyzdrowieje ale sprzątać nie dam

no właśnie kiedy nas odwiedzicie wreszcie?

Cytat:

ode mnie dorzucę drugie 5kg

Czas edycji: 2012-04-18 o 14:23
Stary 2012-04-18, 13:46   #3129
SweetAngel1984
Zadomowienie

no no widze ze dziewczyny sie zjednoczyly to bardzo mile ze uzbieraly takie kwoty zeby Ci pomoc

ja tez na forum dziekuje WODAQUA za okazana pomoc choc juz troche minelo to jednak pamietam i baaaaardzo dziekuje
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 13:56   #3130
BABONIK
Zadomowienie

Marinka Ty mnie wynagrodzeniem w dzieciach nie strasz ja mam już dosyć

Sweet ja pamiętam też o Twoich kłopotach...mam nadzieje,że Tobie też sie wszystko poukłada

Aania i co z tym drugim dzidziem?

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:08   #3131
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Może wpadnę posprzątać, co?
w sumie u mnie mozesz posprzatac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-18, 14:11   #3132
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Sweet ja pamiętam też o Twoich kłopotach...mam nadzieje,że Tobie też sie wszystko poukłada
dziekuje..... miło mi

ja już nie mam nadzieji

po prostu zyje z dnia na dzień

za bardzo mnei to wszystko przytłoczyło

i gdyby nie Igor napewno popadłabym w jakąś depresję

ale........ moze kiedys los sie do mnie usmiechnie

Pytanie do WAS w K w moim Sweetowym wątku.
Proszę o opinie.

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-04-18 o 14:24
Stary 2012-04-18, 14:28   #3133
adrji
Raczkowanie

Hey kochane

-już mi troche lepiej z szyją, wczoraj byłam u lekarza i masakra wyczekalam sie 2 godziny a ona mi przepisala nurofen taką diagnoze to ja już sobie sama z bólem od razu wystawiłam, do tego w poczekalni mozna zalapac więcej chorob niz się przyszło porażka!

-mąż dziś juz w pracy, na szczescie mam pomoc cioci i babci, ale Jaś tez kochany chyba wyczul ze mama w kiepskiej formie, tak pięknie w nocy spał a dzisiaj rano zostaliśmy troche sami, nie moge się za bardzo schylac a chyba wam nie mówiłam ze on nauczył sie pic tak sam pięknie z butelki, zrobiłam mu sniadanko dałam mleczka i tak w lózeczku pił sobie sam mleczko kochany mój

Helenko sto lat!
Oliweczka i dla Ciebie zaległe

Marzenka dla slicznej Hani za tak piękną noc! już mówilam że jest śliczna?
Bella twoje córeczki rozkoszne, już nie dlugo będziemy musialy piec wirtualny tort na nasz pierwszy wątkowy roczek
madzia zdrówka dla Was! coś więcej wiadomo ile będziecie w szpitalu? jak dziś synek?
Stronczek no super elegancka Wiki! i tort slodki!
P.S. fajnie ze randka z mężem udana ))
Brumek fajnie że juz jesteście dogadani z chrzestnym (my jeszcze nie..) i fajnie że już nie długo chrzciny a robicie w jakiejś knajpie?
a z głową to przez te dni oj rozumiem
Monia fajowe zdjęcia Kingi!

i dla wszystkich za nowe umiejetności bo jakiś owocny czas dzieciaczków

chciałam się pytac co to za pilna sprawa na fb, załuje że mnie nie było tam bo też bym chciała pomóc, ale domyslilam sie już że chodzilo o Marinke i na pw szkoda że nie dałyscie znac wszystkim
bo ja się czuje już z wami jak z rodziną chętnie bym pomgla gdybym mogla, nastepnym razem prosze tez wiadomości do mnie

Marinko temperatury już nie ma i wysypka blednieje czyli rozumiem ze dzis już troche lepiej? pozytywne fliudy dla was żeby Igi calkiem już zdrów

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-04-18 o 14:29
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:38   #3134
brumek
Zakorzenienie

Ale gapa ze mnie:
Helenko śliczna - sto lat z okazji miesięcznicy

Cytat:
a jeszcze mnie rozwala jak on sie rozwija. kupilam mu samochodzik i pokazalam jak nim jezzic, to teraz wszystko bierze i probuje tez jezdzic. dzisiaj jezdzil chusteczkami. ale zeby nie bylo, z emam inteligentnego syna, kosi, kosi lapki nie chce sie nauczyc :/
Zdolna bestia

Cytat:
dziewczyny kochane, chciałam Wam oficjalnie podziękować...
Nigdy w życiu nie pomyślałam, że spotkam na swojej drodze takie anioły...
(dobra kończę, bo chusteczki już wykorzystałam całe, a nie mam zapasu pod ręką ).

Takie z nas anioły, jak z koziej...

Cytat:

mam testy w domu. Ale dzisiaj nie robię, poczekam jeszcze i tak wyjdzie znowu negatywny...
na razie to zmykam do pracy na trochę
Nie męcz mnie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
u nas też minął i oball leżał, ale od kiedy Żbik nauczył się odrzucać podaną mu piłeczkę to znowu wrócił do łask
Czyli jest szansa, że mały zdrajca jeszcze sobie przypomni o starym, poczciwym oballu

Cytat:
Jemy już 3 raz jajecznicę z żółtka i białka. Najpierw troszeczkę, później z połowy jajka a dzisiaj całe. Przestawiam ją też na normalny bebilon. Jogurty, masło, kaszki mleczne jej nie uczuliły, to próbujemy .
No i git Dorasta Ci dziewczątko

Cytat:
dziewczyny, wiecie, normalnie to mam ochotę Wam nie wiem co zrobić. Jesteście kochane. Zresztą teraz to chyba cały czas będę pisała jedno i to samo na forum.
DZIĘKUJĘ.
Ty przestań dziękować i pisz, co z Rogim? I jak mąż przeżywa 3 krzyżyk na karku?

Cytat:

I to jest myśl!!!
Marinka, ode mnie weź ze 3

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
H1. -już mi troche lepiej z szyją, wczoraj byłam u lekarza i masakra wyczekalam sie 2 godziny a ona mi przepisala nurofen taką diagnoze to ja już sobie sama z bólem od razu wystawiłam, do tego w poczekalni mozna zalapac więcej chorob niz się przyszło porażka!
2. chyba wam nie mówiłam ze on nauczył sie pic tak sam pięknie z butelki, zrobiłam mu sniadanko dałam mleczka i tak w lózeczku pił sobie sam mleczko kochany mój
3. Brumek fajnie że juz jesteście dogadani z chrzestnym (my jeszcze nie..) i fajnie że już nie długo chrzciny a robicie w jakiejś knajpie?
a z głową to przez te dni oj rozumiem
1. Co za lekarz mądry Przez 6 lat na studiach taką wiedzę posiadł? Grunt, że z szyją lepiej, ale coś ostatnio mamy tu pecha do lekarzy-olewaczy
2. Jaki samodzielny
3. W knajpie pt. dom mojej mamy Mama się zgodziła, w sumie sama zaproponowała, a ja też miałam na to ochotę.
Stary 2012-04-18, 14:43   #3135
Oliweczka1985
Zakorzenienie

BARDZO dawno Nas nie było, więc oto MY cała trójka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0071.jpg (85,6 KB, 82 załadowań)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:53   #3136
adrji
Raczkowanie

Brumek no to fajnie że u mamy moja w sumie tez to nam zaproponowala że wszystkie do tej pory chrzciny wnuczków byly u dziadków to czemu i nie nasz, no i mąż jest bardzo za więc chyba też na tym pozostanie ale fajnie bo to już cieplo i mozna będzie wyjśc z kawką do ogrodu
rozmyslalam jeszcze cały czas nad tym 20 maj a wczoraj dostalismy zaproszenie na komunie na 20 no to nas uprzedzili

dziewczyny SB jak wam spadala waga na I fazie? stopniowo przez 2 tygodnie czy sie trzymała i pod koniec??? bo ja już tydzień ale z wagi nie jestem usatysfakcjonowana
a nie mówiłam wam że mój tż postanowił mi towarzyszyc i przeszedł ze mną na diete, myslałam ze sie złamie ale noramalnie tydzień a on nie wymiękł wręcz idzie mu lepiej niz mi

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Oliweczko ale zgrabna mamusia wow! sliczna Jula i brzuszek
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 14:59   #3137
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek no to fajnie że u mamy moja w sumie tez to nam zaproponowala że wszystkie do tej pory chrzciny wnuczków byly u dziadków to czemu i nie nasz, no i mąż jest bardzo za więc chyba też na tym pozostanie ale fajnie bo to już cieplo i mozna będzie wyjśc z kawką do ogrodu
rozmyslalam jeszcze cały czas nad tym 20 maj a wczoraj dostalismy zaproszenie na komunie na 20 no to nas uprzedzili
Mnie wszyscy namawiali na knajpę, ale jednak nie chciałam
Nad 20 tez się zastanawiałam, ale z racji tego że 6 jest po tym długim weekendzie, to łatwiej będzie wszystko przygotować. Bo na co dzień mama pracuje.

A właśnie, dziewczyny - ile daje się księdzu za chrzest? Ja wiem, że co łaska, ale nie mam pojęcia jak zwyczajowo ludzie dają... Szczególnie w Wawie?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Oliweczko, ja tam widzę TRZY dziewczyny
Stary 2012-04-18, 15:03   #3138
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
slicznie

Adrji mi waga spadla na samym poczatku ok 2 kg, pozniej dopeiro pod koniec 2 tyg ruszylo

Mam pytanie: ktory materac lepeij wybrac. Sam kokosowy czy gryczano - kokosowy ?

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:

1. A właśnie, dziewczyny - ile daje się księdzu za chrzest? Ja wiem, że co łaska, ale nie mam pojęcia jak zwyczajowo ludzie dają... Szczególnie w Wawie?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

2. Oliweczko, ja tam widzę TRZY dziewczyny
1. My dalismy 100 zl. ale malo brakowalo by wcale nie dostali zagapilam sie i poszlam nie dajac kasy, dopiero tz mi przypomnial i sie wracalm

2.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:24   #3139
SweetAngel1984
Zadomowienie

MAM PROŚBE BIORĘ UDZIAŁ W KONKURSIE WIZAŻOWYM THERM LINE I PROSZĘ WAS O KLIKI NA DOLE W MOIM PODPISIE

moze chociaz wygram coś na pocieszenie
Stary 2012-04-18, 15:28   #3140
Marina1
Zakorzenienie

Cholercia jasna, jesteście niesamowite...

A ja za dwie godzinki ( żebym nie zapomniała, gdzie moje miejsce ) idę na godz. na sprzątanie do szkoły. Także monia, wezmę od razu sprzęcior, nie będę się przebierała i pędzę do Ciebie

brumku a M. średnio znosi 30 z tego co zauważyłam. Tym bardziej, że mi brakuje do niego 7 lat

a Rogiemu schodzi wysypka! i zrobiłam foto ( telefonem ) ale już nie widać tak wyraznie plam. Ależ się cieszę, mówię Wam, że to gó.wno schodzi.

Ej, a tych wszystkim kg od Was to nie chcę, bo bym kwadratowa chodziła

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

matko Boska, ale mam dobry humor, aż mi głupio
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:38   #3141
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
kochana ja bym dużo dała?? never

dokładnie 80zł plus 26 za przesyłkę wygrałam na aukcji

bardzo jestem z niej zadowolona ale jeszcze nie testowana jest - jedynie wyprana tapicerka i poskładany do kupy - bo nie było okazji - pogoda brzydka u nas i na spacer mi się nie chciało wyjść a wczoraj byłyśmy na spacerze na rękach chwilę
To zdolniacho okazowa

Cytat:
chciałam się pytac co to za pilna sprawa na fb, załuje że mnie nie było tam bo też bym chciała pomóc, ale domyslilam sie już że chodzilo o Marinke i na pw szkoda że nie dałyscie znac wszystkim
bo ja się czuje już z wami jak z rodziną chętnie bym pomgla gdybym mogla, nastepnym razem prosze tez wiadomości do mnie

Jeszcze chyba nie jest za późno, jak któraś ma ochotę wspomóż Marinę to piszcie do Carmeli

Cytat:
MAM PROŚBE BIORĘ UDZIAŁ W KONKURSIE WIZAŻOWYM THERM LINE I PROSZĘ WAS O KLIKI NA DOLE W MOIM PODPISIE

Kliknięte

A Ty klikaj mi w Luksję

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Ej, a tych wszystkim kg od Was to nie chcę, bo bym kwadratowa chodziła [COLOR="Silver"]
Marina weź nie zbieraj tak po trochę Ja Ci dam od razu całe 20 kg

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-04-18 o 15:48
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 15:53   #3142
iustyna1
Wtajemniczenie

Czyli w stawianiu diagnozy jesteśmy lepsze od tych lekarzy z Twojej przychodni .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-18, 15:57   #3143
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w stawianiu diagnozy jesteśmy lepsze od tych lekarzy z Twojej przychodni .
No ba!
Ja to najpierw na wizażu pytam jakby co
Stary 2012-04-18, 16:10   #3144
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Cholercia jasna, jesteście niesamowite...

A ja za dwie godzinki ( żebym nie zapomniała, gdzie moje miejsce ) idę na godz. na sprzątanie do szkoły. Także monia, wezmę od razu sprzęcior, nie będę się przebierała i pędzę do Ciebie
MArinka jednak dostałas tę prace suuuper ciesze sie ja wciaz szukam wysylam ale narazie nic ale ciagle czekam a nóż się uda
Stary 2012-04-18, 17:03   #3145
agadus
Wtajemniczenie

witam się i my

tak szybko przeleciałam i z tego co pamiętam

Oliweczka super zdjęcie, mi też wydaje się że dziewczynka

aania, weź Ty kobieto zrób ten test, i nas nie stresuj, bo kciuki juz bolą

Marina, ach Marina, co Ci tu jeszcze napisac, już tak nie dziękuj, bo tak jak brumek napisała, takie z nas anioły, jak z koziej................
a ode mnie weźmiesz jakies kilogramy?? oddam z cycki, obiecuje

pisałam że mała Wiktoria jest słodka? chyba nie, no to pisze

oj ja tez dzisiaj jakiś humor mam,

Helenka 100 latek

Kajool, można się było spodziewac to po Szymku, bo i spojrzenie ma takie "mądre"

a co u nas, a u nas dobrze
dziewczyny zdrowe, z tż okiej i luzik

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
MArinka jednak dostałas tę prace suuuper ciesze sie ja wciaz szukam wysylam ale narazie nic ale ciagle czekam a nóż się uda
no Marinka, nie dała się, pare groszy ale to zawsze coś, brawo dla Mariny

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

a gdzie Nataszka??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 17:06   #3146
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki za kciuki , ale potrzymajcie je jeszcze do piątku, bo dzisiaj wizyta została odwołana Szkoda, że nikt nie zadzwonił

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 17:08   #3147
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

[/COLOR]a gdzie Nataszka??

Naataaszkaa, Alibany
Stary 2012-04-18, 17:31   #3148
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

DA KARO hop hop.

Agatul właśnie zjadł pół kromki chlebka z dżemem. Ale mam juz dużą córkę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-18, 17:49   #3149
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
1. Mam pytanie: ktory materac lepeij wybrac. Sam kokosowy czy gryczano - kokosowy ?

2. My dalismy 100 zl. ale malo brakowalo by wcale nie dostali zagapilam sie i poszlam nie dajac kasy, dopiero tz mi przypomnial i sie wracalm
1. Lateksowy
2. Dzięki, wydawało mi się, źr będzie gorzej

Cytat:

Zrobione

Cytat:
1. brumku a M. średnio znosi 30 z tego co zauważyłam. Tym bardziej, że mi brakuje do niego 7 lat

2. a Rogiemu schodzi wysypka! i zrobiłam foto ( telefonem ) ale już nie widać tak wyraznie plam. Ależ się cieszę, mówię Wam, że to gó.wno schodzi.
3. matko Boska, ale mam dobry humor, aż mi głupio
1. E tam, 30-tka jest fajna A młoda lasencja u boku powinna go dowartościowywać
2. No szlag by tych lekarzy Chwała Bogu, ale na nich nie mam słów.
3. Wreszcie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

a gdzie Nataszka??
Już kilka razy o nią pytałam. Nawet wysłałam do niej priv, ale nie odezwała się

Dziewczyny, mam piec na jutro keks czy marchewkowe? Bo nie mogę się zdecydować

Aaa, mamy już krzesełko. Jest piękne
Stary 2012-04-18, 17:53   #3150
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry moje kobity

U Dominika widzę już dwie dolne jedynki i chyba jeszcze trójki To sąna bank zęby, teraz jestem pewna. Dzisiaj już jest bardziej wesolutki, taki jak zawsze

Pieleszko Hanyska jest śliczna

Stronczku Twoja Wiki to prawdziwa księżniczka!

Marzenko noo moja synowa to wiadomo cud miód i orzeszki Pokazałam Domkowi, ślina pociekła i uśmiech się pojawił

Aniu testuj testuj!

Oliweczko Ty chudzinko, pięknie

Marinko cieszę się, że humor wrócił A dziękować już przestań, jakbyśmy nie chciały to byśmy nie pomagały

Iustyna jak Zuziak?

Dziubku jak tam u Ciebie? Jakieś światełko w tunelu?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Brumku zrób coś z tym Twoim bólem głowy Nie lubię jak cierpisz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości