Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 10:57   #4051
ladystar
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Spokojnie - w salonie na pewno będą mieć i woalki i welony i poprzymierzasz tam to będziesz wiedzieć co kupić. Tak lepiej chyba nie?
chyba tak

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 10:58   #4052
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Kwiecień plecień, bo przeplata: jeszcze panna - już mężata - PM2012, cz. XXII

Cytat:

Zrażać się generalnie nie zrażam, ale nie chcę już kolczyków na ślub tak kupować i nie chcę już tych kolczyków od niego, bo po prostu nie. Wolę iść, obejrzeć, przymierzyć i - niestety w tym przypadku również - przepłacić, ale mieć takie, które będą mi się podobać w 100% a w Aparcie mi się podobają.

W ogóle przez to wczorajsze zamieszanie kolczykowe nie wybrałam wzoru tortu, tylko zrobiliśmy z TŻem uspokajającą pizzę i podrinkowaliśmy przy serialach.

Ile czasu przed ślubem powinnam zaprosić szefa i kilka osób z pracy? Tylko na ślub, ale nie chcę czekać do ostatniej chwili z tym.
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo Wierze ze znajziesz bajeczna bizuterie i pomyslisz sobie ze w sumie "dobrze sie stalo"

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:11   #4053
Alejka13
Zadomowienie

Iceflower, myślę ok. 2 tygodni, może ciut mniej Będziesz mieć super kolczyki
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:20   #4054
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
p

Ja tez dołączam do tego klubu... Wczoraj to bylam taka zla ze szok! Wszystko olewa, na wszystko ma czas a jak przyjdzie co do czego to czyja wina? Uch normalnie jak sobie pomysle to od nowa robie sie wkurzona...
ja sie przespalam i mi troche przeszlo, ale stwierdzialam, ze napisze Tż czarno na bialym co on ma zalatwic i to bedzie jego dzialka a ja bede robila swoja. Ogolnie zmieniam koncepcje dzialania
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Tak, bo wtedy wybieramy się do Żor. Niestety cięzko załatwiać wesele kiedy mieszka sie we Wrocławiu a wesele w rodzinnym mieście
Na szczęście mama duzo mi pomaga i biega po mieście
O w koncu jakas Pm-ka niedaleko mojej miejscowosci super
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:21   #4055
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zmieniła - świadkowa to powinna być osoba, która pomoże, będzie się angażować i wspierać gdzy będziesz tego potrzebować. Jeżeli z siostrą nie masz takiego kontaktu - lepiej wybrac przyjaciółkę. Takie jest moje zdanie. Nie trafiają do mnie w żadnym wypadku argumenty że nie można wziąć nikogo innego na świadka jak się ma rodzieństwo, to bzdura uważam i tyle.

Moja siostra nie jest moją świadkową, mamy doskonały kontakt, ale mieszka za granicą, przyjedzie 2 dni przed ślubem, nie jest fanką ślubów i wesele i nie chce z nami siedzieć przy stole tylko z naszymi kuzynami. No to co ja będę zmusząć jak mogłam poprosić o to koleżankę, która się cała cieszy na myśl o mojej przymiarce i organizacji mojego panieńskiego?
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Powiem Ci jaka była sytuacja u siostry TŻta. Nie miała ona zbyt dużo koleżanek i ostatecznie na świadkową wybrała dalszą znajomą co mnie dość zdziwiło. Wg mnie był to kiepski pomysł i tak też się okazało. Dziewczyna nie przyjechała nawet na jej panieński, nie interesowała się niczym specjalnie. Na weselu też raczej zero inicjatywy i koniec końców wyszło na to, że to ja pomagałam PMce w razie jakichś problemów na weselu typu poprawki fryzury, szybkie zszycie naderwanej sukni, wizyty w wc i tym podobne. Dlatego ja cieszę się, że moją świadkową będzie przyjaciółka która wiem, że mnie nie zawiedzie.
dzięki dziewczyny za kolejne opinie. Naprawdę to ciężki wybór, bo nie chcę psuć kontaktów z siostrą, któe i tak są mierne, ale i nie chcę na świadka kogoś, kto ma w d*** mój ślub i obgaduje mnie po rodzinie. Dziękuję Wam za szczere opinie
Cytat:

Ile czasu przed ślubem powinnam zaprosić szefa i kilka osób z pracy? Tylko na ślub, ale nie chcę czekać do ostatniej chwili z tym.
ja zapraszam tak trochę miesiąc wcześniej, bo wiadomo, że może im w tym dniu wyskoczyć jakiś wyjazd, imieniny, cokolwiek, a tak to akurat ten miesiąc przed wystarczy, by zarezerwowali godzinę na kościół. Sugeruję się tym miesiącem wcześniej, bo jeden facet od nas z pracy w zeszłym roku brał ślub i zapraszał wszystkich chyba ze 3 tygodnie wcześniej, a większość z nas już miala zarezerwowany ten weekend na: imieniny, wyjazd do rodziców w góry, urlop na Mazurach itp. i tak naprawdę przyszła tylko księgowa, bo każdy miał obiecane już gdzieś indziej wyjazdy.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:22
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:23   #4056
gosiulka22
Wtajemniczenie

Właśnie szukam jakiejś sensownej biżuteri ślubnej, kurcze w ogóle nie wiem co mi się podoba i co bedzie pasować..
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:25   #4057
Nika0208
Rozeznanie

zadzwoniłam do salonu, przymiarka w poniedziałek ( i mogłabym ja zabrac odrazu) ale dopiero w środe będę miała w domu poniewaz nie mam jak przywieść, a w srode pojadę z TZ
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:27   #4058
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Właśnie szukam jakiejś sensownej biżuteri ślubnej, kurcze w ogóle nie wiem co mi się podoba i co bedzie pasować..
to może pokaż nam swoje typy

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
zadzwoniłam do salonu, przymiarka w poniedziałek ( i mogłabym ja zabrac odrazu) ale dopiero w środe będę miała w domu poniewaz nie mam jak przywieść, a w srode pojadę z TZ
no to dobrze, że już wiesz

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:29   #4059
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
ja zapraszam tak trochę miesiąc wcześniej, bo wiadomo, że może im w tym dniu wyskoczyć jakiś wyjazd, imieniny, cokolwiek, a tak to akurat ten miesiąc przed wystarczy, by zarezerwowali godzinę na kościół. Sugeruję się tym miesiącem wcześniej, bo jeden facet od nas z pracy w zeszłym roku brał ślub i zapraszał wszystkich chyba ze 3 tygodnie wcześniej, a większość z nas już miala zarezerwowany ten weekend na: imieniny, wyjazd do rodziców w góry, urlop na Mazurach itp. i tak naprawdę przyszła tylko księgowa, bo każdy miał obiecane już gdzieś indziej wyjazdy.
Miesiąc to ja mam dziś.

Myślałam, żeby ich zacząć w przyszłym tygodniu zapraszać, też nie wiem jak to zrobić. Mam zaproszenie dla szefa, dla kolegi i koleżanki z którymi pracuję najwięcej i najbardziej ich lubię i jeszcze dla jednej koleżanki. Reszty działu nie planowałam zapraszać, ale tak jakoś głupio może mailem chociaż wyślę informację, czy to nie będzie faux pas? Większość jest w innych miastach, więc nie przyjdą i tak.

W ogóle to w terminie 17-18 maja mamy całą firmą wyjazd szkoleniowo-integracyjny. Oczywiście nie jadę, ale żal mi trochę, bo u nas fajne te imprezy zwykle są.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:31   #4060
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
to może pokaż nam swoje typy
he he nie mam typów muszę sie zastanowić bo moja suknia jest dosyć zdobna i nie hccę przesadzić
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:32   #4061
kasia_kuku
Zakorzenienie

Witam się! Chiałabym Was nadrobić, ale mam taka migrene, że płaczę. Do tego pogoda beznadziejna, zaraz muszę iść do pracy a pozniej mam zajęcia

Miłego dnia!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:33   #4062
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Witam się! Chiałabym Was nadrobić, ale mam taka migrene, że płaczę. Do tego pogoda beznadziejna, zaraz muszę iść do pracy a pozniej mam zajęcia

Miłego dnia!
biedna

Stary 2012-04-19, 11:37   #4063
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Melody piękną suknie wybrałaś
dziekuje

Teraz moge w koncu szuakc butow, welonu, bizuteri, makijazu, fryzury itp tip ooo i bielizny,
W koncu Was wszytskich dogonilam

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Miłego dnia!
Biedaku... Mnie wczoraj zlapal potworny bol glowy ale przy migrenie to pikuś chyba....
Trzymaj sie dzielnie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

ale bym sie ładnie nadziała...
na allegro ktos kiedys podeslala link do grzebyczków i tam znalazlam sliczny za 150 zl..
a na innej stronce ktora tez ktos kiedys z Was podeslala IDENTYCZNY jest za 70 zl

100% wartosci ktos sobie zawyzyl... przegiecie

Stary 2012-04-19, 11:38   #4064
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e87 Pokaż wiadomość
o w koncu jakas pm-ka niedaleko mojej miejscowosci super
:d

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:40   #4065
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
ale bym sie ładnie nadziała...
na allegro ktos kiedys podeslala link do grzebyczków i tam znalazlam sliczny za 150 zl..
a na innej stronce ktora tez ktos kiedys z Was podeslala IDENTYCZNY jest za 70 zl
Podrzuć linki bo ja też chyba będę polować na grzebyczek.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-19, 11:46   #4066
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Podrzuć linki bo ja też chyba będę polować na grzebyczek.
http://allegro.pl/listing/user.php?s...us_id=14171342
to sa te drogie z allegro,

http://dublonservice.pl/p,pl,13801,13801+grzebien.html
a ten link ktos kiedys tez podsylal.. nie pamietam nawet juz kto

Stary 2012-04-19, 11:47   #4067
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Aaaaa, przyszło moje opakowanie bieliźniane. Nie mogę się doczekać, aż będę przymierzać w domku Teraz się lampię na kartonik w pracy
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:49   #4068
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dzięki - mi też się ten podoba, tylko się boję że będzie za duży.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-19, 11:49   #4069
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Aaaaa, przyszło moje opakowanie bieliźniane. Nie mogę się doczekać, aż będę przymierzać w domku Teraz się lampię na kartonik w pracy
zdjęcia będą

Stary 2012-04-19, 11:51   #4070
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki - mi też się ten podoba, tylko się boję że będzie za duży.
masz na mysli tego kwiatka?

Stary 2012-04-19, 11:52   #4071
iceflower
Przyjaciółka KWC

Hehehe, szukam tortu cały czas i pokażę Wam co znalazłam PMka nie wygląda na zachwyconą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedcakemodelBM_450x411.jpg (30,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-cake-1-double.jpg (37,0 KB, 44 załadowań)
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2012-04-19 o 11:56
Stary 2012-04-19, 11:52   #4072
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość

JennyAniolek
- tez witamy

Wprawdzie ja już po ślubie, ale lubię podczytywać Wasz wątek no i jest tu sporo Dziewczyn z moich okolic to może cosik doradzę w razie potrzeby

Marylko zapomniałam Ci napisać oglądałam linka z Waszymi zdjęciami - cuuudowne! , pięknie wyglądałaś ... normalnie ślub jak z bajki

Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Rozchorowałam się ;( Dopadło mnie coś okropnego, mówić nie potrafię, ciągle kaszlę i mam katar a jeszcze wczoraj było ok. Mam nadzieję, że jutro będę się lepiej czuła bo dzisiaj jestem padnięta ;(
Zdrowiej

Cytat:
Napisane przez Agis88 Pokaż wiadomość
Piekny ten tort zakochalam sie
Dziękuję

Cytat:

Jesli do jutra nie dostane negatywnej odpowiedzi to znaczy ze mam suknie !!!!!!!!!!!
Trzymajcie kciuki jeszcze!

Cytat:
wogole wiecie ze jakos wewnetrznie zawsze chodzila za mna suknia kocur
I mam baaardzo podobna
wstawie na razie zdjecie katalogowe. z gory zaznaczam- material jest boooooski! suknia na katalogowych ma troche szeroki ten lejacy material po bokach w rzeczywistosci jest lagodniejszy.. NIE BEDZIE TEGO WZORU na sukni!! jest okropny. za to bedzie krysztalowy pas
piękna suknia!

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
jutro jade na fryzure probna, 3majcie kciuki bo marze zeby wszystko ladnie ulozyla i zebym juz nie musiala latac i szukac innej fryzjerki

Cytat:
Aaa zapomniałam Wam powieedzieć. Dziś z TŻ robiliśmy kotleciki z pieczarek. Baardzo dobre wyszły Koniecznie spróbujcie. Robiliśmy wg takiego przepisu:

50 dkg pieczarek
2-3 cebule (20dkg)
2 zabki czosnku
2 jajka
Pieprz, sol, ziarenka smaku
2 lyzki masla
6-7 lyzek bulki tartej + do panierowania
Oliwa do smazenia

M mieliśmy wiecej pieczarek i 4 małe cebule. Zamiast ziarenek smaku był kucharek dodaliśmy jeszcze zioła prowansalskie.

Wykonanie:

Pieczarki umyc i zetrzec na tarce o najgrubszych oczkach. Cebulke i czosnek bardzo drobno pokroic i zeszklic na masle. Dodac pieczarki i dusic az zmiekna i wyparuje woda. Przyprawic i zostawic do ostygniecia. Wbic jajka, dodac bulke tarta i wymieszac (masa powinna byc dosc gesta). Formowac okragle kotleciki (mi wyszlo 10 sztuk).Panierowac w bulce tartej i smazyc na oliwie z obu stron na zloty kolor.
Podaliśmy je z ziemniaczkami ale można jeszcze z surówką lub pieczywem
Smakowicie brzmi, już go sobie gdzieś zapisuję

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:53   #4073
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
masz na mysli tego kwiatka?
Hmm nie, ten: http://dublonservice.pl/p,pl,13801,13801+grzebien.html
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-19, 11:56   #4074
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Gosza słońce, mam pytanie. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale twoja florystka to chyba jakaś znajoma prawda? Nie wiem czy się nie mylę. Czy ta Pani jest z Raciborza?
Jeśli szukasz florystki to ja mogę polecić moją Olę - jest z Radlina i potrafi wyczarować cudeńka za rozsądną cenę => http://www.alexdekor.pl

Cytat:
Wiadomość z ostatniej chwili:
mam fryzjerkę na 1000% na 9.00

Cytat:
Wiadomość jeszcze świeższa. Mama zarezerwowała nam dwupoziomowy apartament z niespodzianką
na noc poślubną
Super

Cytat:
100 ddś !
Tobie i reszcie dziewczyn gratuluję 100 dniówek , teraz to już Wam szybko zleci

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomości - moją świadkową wczoraj wypuścili ze szpitala z dziećmi o ile dzieci wydobrzeją do przyszłego tyg. to będą na ślubie. Oby!
Oby dzieci szybko wyzdrowiały

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-04-19, 11:57   #4075
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Hehehe, szukam tortu cały czas i pokażę Wam co znalazłam PMka nie wygląda na zachwyconą.
Sie nie dziwie PMce, nie chciałabym wiernej kopii siebie pokroić i skonsumować

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:58   #4076
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
zdjęcia będą
Wstydzę się ...
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 11:58   #4077
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
tez zwrocilam na niego uwage
Sliczny jest.
A chcesz go do welonu czy do upiecia wlosow?

Stary 2012-04-19, 12:01   #4078
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
wogole wiecie ze jakos wewnetrznie zawsze chodzila za mna suknia kocur
I mam baaardzo podobna
wstawie na razie zdjecie katalogowe. z gory zaznaczam- material jest boooooski! suknia na katalogowych ma troche szeroki ten lejacy material po bokach w rzeczywistosci jest lagodniejszy.. NIE BEDZIE TEGO WZORU na sukni!! jest okropny. za to bedzie krysztalowy pas

a po calym dniu i zamowieniu sukni upuscilam aparat fot i rozwalil mi sie ekran

bedzie?

AAAaaaaa jest bardzo podobna do mojej...

Oczywiście sliczniuktak

: love:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 12:04   #4079
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż zapraszał szefa i kolegów jakoś 2 tyg przed ślubem jak nosiliśmy kołocz, z tym że u nas delegacja nie była w kościele tylko przyszli na wesele ok 17-18.

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Czesc wam Ja już po.. i było extra ale stresa miałam ogromnego Wszyscy goscie nam mówili ze juz dawno nie byli na takim fajnym weselu. Tak w ogóle to nie ma sie czego bac ale łatwo mówic jak ja jest się juz po nie?
Wstawiałam dwa zdjecia na mój profil i niestety ale nie mam więcej tak z nas zeby dobrze nas było widac i wrzuciłam tylko te Makijaż miałam bombowy dlatego dziewczyny których maluje Pania Marta B nie maja sie czego bac, miałam doczepiane kepki i rzesy wyszły jak do nieba, zapłaciłam 120 zł razem z kepkami.
Nie wiem co mam wam pisac bo ciagle czuje sie niedospana, poprawiny wyszły nawet lepiej niz pierwszy dzien bo mieslimy dj.
A dzis dostałam okres i nici z konsumpcji małżenstwa

Postaram sie jutro cos więcej napisać tymczasem lece do męzusia
Malwus życzę Ci wszystkiego dobrego na nowej drodze życia pięknie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamówiłam oprawę muzyczną do kościoła będzie mi grać taka grupka młodych ludzi, gitara, flet i taki nie wiem jak się to nazywaa taki bębenek w formie klepsydry co się go między nogami sadza i dziewczyna śpiewa z nimi przepięęęknie i do tego mogą jeszcze wziąć kumpele na skrzypcach żeby coś zgrzypnęła i to za małe pieniądze więc jestem podwójnie zadowolna

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Oczywiście ja zamawiam o wielkości 9cm

http://www.sklep.gravlaser.pl/catego...id_category=19

Chciałam kolor fioletowy ale takiego nie mają lecz zaproponował mi Pan, że mi je oklei folią lawendową ma mi przysłać projekt w tym tygodniu to wam pokaże.
Dziękuję

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-04-19, 12:05   #4080
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
AAAaaaaa jest bardzo podobna do mojej...

Oczywiście sliczniuktak

: love:

ja ja mierzyłam juz na samym poczatku jak szukalam sukienek i mierzylam rownez wtedy Marise I mialam dylemat co do materialu (nawet sie Ciebie pytalam z jakiego jest Twoja sukienka)
A tej nie chcialam bo nie podobal mi sie ten wzor. Ale jak dowiedzialam sie ze mozna go odpruc to jestem baaaardzo zadowolona

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości