|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
dzieki Konia, no ja wit K nie bede podawac, Hania miala podana po urodzeniu, zastanawiam sie tez z wit D, bo tu mi nie zalecaja a na wlasna reke boje sie dawac, wiec juz mam metlik ![]() vigantol chyba jest mocny, bo innych preparatow zalecaja 2 kropelki a tego jedna kropelke. Mravka dzeki Bogu ze dobrze sie skonczylo. my dzis z Hania jedziemy sie zwazyc i mam nadzieje ze taka ladna pogoda nam sie utrzyma do popoludnia to na spacerek pojdziemy. |
|
|
|
|
#1382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
dla mistrzyni łapania siusków w locie! A u Twojej Kajci może się to jeszcze unormuje? Rozumiem, że w wawie mają prześledzić na czym konkretnie polega problem i decydować co dalej? Biedna Kajulka, mam nadzieję, że dzielnie zniesie badanie i będą dobre rokowania i wszystko się naprawi! ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki!
|
||
|
|
|
#1383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jak sie czlowiek o zdrowie dziecka musi martwic ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Alez sie ciesze
|
|
#1384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wit. K+D zgodnie z zaleceniem podajemy od 8. doby i mamy do 3 m-ca podawać. Moja też ![]() Śrubokrętka trzymam kciuki za szybki i lekki poród! Nowaken oby Ania nie miała żółtaczki bądź tylko taką lekką, żeby naświetlania nie byly potrzebne i szybko minęła Adaikaka za szybkie wypracowanie systemu i żeby żyło się lekko i przyjemnie całej rodzince oraz żeby dolegliwości po cc szybko ustąpiłyCziqua witamy, witamy ![]() Hej. My po wizycie u pediatry i znów nie za dobrze Kupy dalej brak, zapisała nam jakieś krople (BioGaja) i proszek w saszetkach Dicoflor. Poza tym dzwoniła położna i kazała przepoić małą jednorazowo 100ml bo z tą kupą to nie jest normalne może na prawdę to jakaś choroba i już załamana jestem
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia, nie myśl źle, bo to niestety negatywnie odbija się na karmieniu, coś o tym wiem.
Wszystko będzie dobrze! Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i jej ponad roczna córka wazy zaledwie 8 kg. To tak, jakbym wzięła niecałe dwie moje Ewelinki...
|
#1386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie licze na to ze to wszystko dojrzeje i bedzie dobrze! Tez musicie tak dziewczyny myslec - Konia i Lena Ja jestem umowiona z pediatra ze jak wyjde to dzwonie i sie umawiamy ![]() Tak samo z polozna ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dobrze ze zapis w porzadku! Ciekawe kiedy urodzimy i ktora tak naprawde bedzie ostatnia ![]() No bo ktos musi i bedzie ostatni
|
|
#1387 |
|
Zadomowienie
|
OPIS
16.04.2012 Mniej więcej o 4:30 nad ranem zaczęły się lekkie skurcze przypominające ból okresowy poszłam do wc a tam różowo na podkładzie no to spokojnie telefon do mamy pogadałyśmy i poszłam obudzic tż tekstem wstawaj kochanie jedziemy do szpitala a ten co ? wstał bez słowa i poszedł na balkon zapalic czekałam aż mama dojedzie bo Sebastian zrezygnował z udziału w porodzie mama przyjechała no i sobie gadamy i nagle skumałąm że mężu pojechał owszem ale razem z torbą z rzeczami dla dzidzi ale spoko grzecznie przywiózł spowrotem i pojechał na spotaknie z ważnym klientem i żeby się nie stresowac postanowiłpojechac do pracy , z któej de facto go wygonili bo stwierdzili że nie ma z nim kontaktu zostałam przyjęta z rozwarciem na 1 palec boli coaz mocniej przychodzi położna bada i mówi 1,5 palca po 2,5 h myslałam że zjadę.Pani doktor przyszła i zapytała czy zgadzam się na podpięcie kroplóki z oxy no to się zgodziłam bo do dzisiaj chyba bym rodziła podpięli kroplówkę siedzę na piłce kiwam się mruczęskurcze bez przerwy od krzyża mama siedzi na stołku za mną i masuje mi plecy przychodzi położna ok 12 "bada" (masaż) i po masażu rozwarcie dopiero na 3 cm ja szok myslałam że nigdy nie urodzęmniej więcej o godzinie 14 zaczynam odczówac że chce mi sie przec i nie mogłam tego opanowac wysłałam mamę po położną ta przyszła zbadała przebiła pęcherz i mói że rozwarcie na 4 cm że nie powinno byc partych zrobiła KTG ( swoją drogą udręka przy skurczach leżec prawie bez ruchu przy skurczach za to sie naklłam za wszystkie czasy po cichu oczywiscie )wysłała mnie pod prysznic siedziałam tam chyba ok godziny wyszłam a bóle parte dalej przyszła inna położna mówię jej że chce mi sie ciś ta bada i mówi że żadnyhch przeszkód nie ma bo rozwarcie na 10cm" ![]() polożyłam się na łózko kazała na boku noga do góry i ciśniemy na początku z☠☠☠qi dostałam żartobliwe że jak tak będę cisła to nic nie wycisnę ![]() i się zawzięłam po 20 min kazała położyc się na plecach złapac przy skurczu pod kolana i przec i de facto od tej pory było to może z 6 skurczy po 3 parcia każdy. najgorzej wspominam jak rozszerzała na skurczu palcami wyjście przy glówce i już po chwili nacięcie i mówi żeby przestac przec patrzę na moją mame a ta spłakana ![]() położna mówi no Anetko jeszcze raz a porządnie no i parłam z całych sił aż poczułam takie pult mokro ciepło i o 16:30 16 kwietnia uslyszałam najpiekniejszy (wtedy) dzwięk płacz mojego syna ![]() od razu polożyli mi go skóra do skóry na dwie godziny urodzilam lożysko czego w ogóle nie poczułam młody od razu piąstki do buźki i tak cmoktał że aż położne się zdziwiły ![]() a w tym czasie Pan doktor( jak to było w chirurgach McSexi?) zaczął mnie łatac w pewnym momencie doktorek mówi do mnie o kurka chyba za ciasno zszyłem czuję że wkłada palce i mówi że zdecydowanie za ciasnoi musiał od razu usunąc szewek ogólnie szył mnie ok godzinę bolało tylko w momencie gdzie było pęknięcie któego nie zauważył wcześniej i nie bylo znieczulone bo niestety popękałam w środku na zewnątrz i zostałam nacięta.pępowinę przecinała moja mama i jeszcze takiej wzruszonej jej nie widziałam ![]() a do tego wczoraj kolejne dobre wieści jak byłam jeszcze z małym w szpitalu dostałam od mamy smsa. " są już wyniki i są dobre "
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie zawsze mowili ze nie ma tak, ze musi przybrac 200 g tygodniowo np bo kazde dziecko jest inne i najwazniejsze ze wogole przybiera! Ale u niego winna byla wlasnie skaza bialkowa , moze gdyby nie mial swoich alergii to by szybciej przybieral, nie wiem! Evvcia, byc moze Laurce cos wlasnie przeszkadza przybierac na wadze , albo jest to jednorazowe po prostu. Mysle ze najwazniejsze, ze Pediatra jest zaangazowany i bedziecie szukac przyczyny! Nie martw sie za bardzo
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
evvcia czyli te zalecenia odnośnie witaminy K i D dostałaś w szpitalu? w karcie wypisowej, czy lekarz Ci powiedział jakie i ile? Kochana, nie obwiniaj sie, dajesz z siebie wszystko jesteś wspaniałą Mamą! co do wagi, trzeba kontrolować, mam nadzieję, że wzrośnie (sama az drżę żeby mojej Małej rosła, bo w ciągu najbliższych dni powinna dojść do wagi urodzeniowej, rośnie co prawda ale bardzo powoli, a z moim pokarmem to różnie bywa, więc też się martwię), ale musimy być silne. Bo dziecko wyczuwa nasz niepokój, tu nam to cały czas mówią! Trzymam mocno kciuki kochana, bądźmy dobrej myśli!Desiu będziemy się tak martwić już zawsze o nasze dzieciaczki. Ale dobrze, że możemy sobie na forum o wszystkim napisać, pożalić się. Ja też mam nadzieję, że nereczkami naszych dzieciaczków będzie wszystko dobrze, staram się myśleć pozytywnie.. Dziewczyny, ja Wam wszystkim strasznie dziękuję za wsparcie w tych ostatnich dniach, bo było ciężko, ale teraz mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. |
|
|
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Cziqua super opis porodu
no i ja sie nie moge doczekac fotki doktorka![]() i wspaniale wiadomosci co do mamy - super ze to nic groznego i wyniki dobre, brawo!! |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua super opis no i cudownie że wyniki Mamy w porządku!!!!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pewnie ze bedzie coraz lepiej ![]() a wczoraj Tz zobaczyl strone forum, bo siedzialam na jego kompie w dzien, i mowi do mnie z pretensja: wszystkie dziewzyny maja swoje dzieci w avatarze, a ty co? jakis goly brzuch, zmienilabys na zdjecie Hani ....a sam ma zdjecie Ivorka w telefonie i na kompie
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-19 o 11:55 |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam się powoli pakować
|
|
|
|
|
#1394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dzieci to wynagradzaja Lenka, nie ma za co dziekowac, musimy sie tak wszytskie nawzajem pocieszac! ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
A jak sie goi? Super ze wyniki badania mamy sa dobre! ![]() Coz za ulga musi to byc dla Was Nacierpialas sie cziqua, ale warto!
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Miałam szczepić swoję dziecię w poniedziałek ale moja mama była z siostrą u lekarza i pani pielęgniarka stwierdziła, że moja córcia dziś skończyła 6 tyg więc mamy się stawić na szczepienie. Mama przyjechała i tak o to moja Basia miała dziś szczepienie. Była bardzo dzielna płakała tylko chwilę w trakcie i po szczepieniu... A miałyśmy 3 szczepionki bo na NFZ. No i waży już 4,5 kg i ma prawie 60 cm ( lekarz nie zmierzył tak dokładnie ) a jak wychodziłyśmy ze szpitala to waga była 2750 więc ładnie. No i mała miała lekko wzdęty brzuszek ale to wystarczy masować.. Lekarz kazał mi nie jeść sera żółtego a ja myślałam, że można bo też wzdyma. I kakao nie mogę pić. To co ja mam jeść jak za mięsem nie przepadam Desia tak kąpałam syna i córkę też. Teściowa mnie tego nauczyła. Otulam golaska i delikatnie wkładam do wanny, po czym polewam ją wodą i zmoczoną pieluchę kładę na brzuszek i tak myję Poza tym roga pieluchy używam za myjkę wczoraj wymyłam nim małej ciemieniuchę z brwi bo mąż to przeoczył I dziękuję za komentarze odnośnie córci
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Kaja moja ma wodonercze jednej nerki i to badania w Wawie ma dać obraz jak ten mocz przepływa i będziemy wiedzieć od czego tak się dzieje.Mam nadzieję,że u Twojej to tylko takie początkowe kłopoty z siusianiem |
|
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
A i zapomniałam dodać, że zważyłam się dzisiaj. Rodziłam mając prawie 76 kg. Zaszłam w ciąże mając 59 kg a dziś ważę 64 KG
Czyli chyba dobrze co nie? Tylko nie mieszczę się w spodnie sprzed ciąży bo ja nie tyję w pupie i w nogach tylko mi wszystko w boczki idzie
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba ze nie bedzie potrzeby, ale to sie zobaczy, w kazdym badz razie dobrze wiedziec! Ja tez sie boje ze nie bedzie mala tolerowala mleka to ja nie wie co ja bede jesc bo ja to kompletnie miesa nie ruszam ![]() No ale to sie tez zobaczy! Ladnie przybrala!!! No i brawo za odwage podczas szczepienia ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mocno rozszerzyłam się w biodrach w związku z czym nie zapinam się w żadnych spodniach sprzed ciąży a te ciążowe... są za duże
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Matko, to faktycznie jeszcze większe szczęście ,że jesteście razem cali i zdrowi, z tego On też taki Malusi był ![]() Moja Kaja sama sobie to jedno karmienie nocne zlikwidowała .Z racji tego,ze wybywam na bierzmowanie podjęłam próbę nauki picie z flaszki mlodszej panny i normalnie jakby nigdy nic wypiła co dałam , Nina nie była taka ugodowa, ale też nie używała smoka od początku i może w tym tkwi sekret.A właśnie chcę kupić prezent dla Bratanicy i nie wiem czy zegarek czy bransoletkę jakąś ![]() Cziqua super,że jesteście już w domu A pisałyście o tym,że jak ciąża spokojna to dziecko też....a ja mam jeszcze taką obserwację....całą ciążę z Niną gadałam ,że nie lubię jak dziewczynki mają milion kitek i rózowe kokardy itd.,że dlatego w sumie wolałam kiedyś chłopca i co? Za chiny nie mogę Jej nic upiąć na glowie na dłużej niż 10 sekund, a tak ładnie wygląda z kitkach ,no ale nasłuchała się w życiu płodowym matki marudzenia i mam. W ciązy z Niną chodziłam na kawę do sklepu koleżanki , który był na terenie biedronki i co? Teraz codziennie jestem zaciągana do tej biedronki na zakupy przez tą Małą Babeczkę. |
|
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze,że wyniki ok, bardzo się cieszę , kwiatki dla Mamy |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
Miałam łzy w jednym momencie jak mała prawie się z płaczu nie zaszła była cała czerwona i aż łzy w oczach się pojawiły u niej, ale dałyśmy rade obie.
Teraz maleńka śpi, pewnie tak będzie cały dzień bo dwie rączki i nóżka to jednak boli. I temperaturę może mieć ale to normalne...
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Hani. U nas jest gorsza pogoda niż w Polsce, dużo więcej pada. Dziś znów deszczCytat:
Cytat:
za poród byłaś bardzo dzielna. Czekamy na fotki doktorkaCytat:
Żeby się wyspać w nocy muszę poświęcić jej cały dzień, jak rano nic w domu nie zrobię to później nie mam już czasu. A co do spacerku to wychodzimy o 13 jak jeszcze śpi, najlepiej po karmieniu, żeby głodna nie była. Wczoraj o 11 wstała i nie chciała spać to pozwoliłam jej zasnąć w ciągu dnia ale spała tylko 30 minut. ale zleciałoCytat:
, no i masz dzielną córcię![]() Dziewczyny moja córka spała dziś 11 godzin
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-04-19 o 12:51 |
|||||||
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no ale na poważnie to dzieci gubią dużo jak zaczynają chodzić tzn. juz tak nie przybierają szybko ![]() Evvcia jesteś dla Laury najlepszą Mamą pod Słońcem
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale rodziłam mając 71, w ciążę zaszłam jak miałam 59,5 i ważę 64kg. I w sumie to nie wiem gdzie to jest. W spodnie sprzed ciąży mieszczę się bez problemu.Cziqua, Adaikaka super, że jesteście już w domu!! Cziqua świetny opis porodu. Taki z jajem . Lena_mi WSPANIAŁE WIEŚCI! Już dziś będziesz mieć Kajunię w domu ![]() No nie wiem co ci Hiszpanie sobie wyobrażają z tym łóżeczkiem No fakt . To co się mówi w czasie ciąży przeważnie nie znajduje odzwierciedlenia po porodzie. Ale to przez to, że w szpitalu kazali mi z nią spać, żeby było jej ciepło . Tylko nie może spać od środka, bo M. by ją zgniótł. Pewnie trzeba będzie kupić barierkę jak mała zacznie się sama przewracać, żeby nie spadła z łóżka.
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

mają tanio 

, za pierwszym razem zbyt mało ostrożna byłam i się coś dostało złego, ale teraz to już jestem w tym mistrzem
dla mistrzyni łapania siusków w locie!
Modlę się, żebym nie musiała wracać na tą patologię, tylko od razu na porodówkę 
za szybkie wypracowanie systemu i żeby żyło się lekko i przyjemnie całej rodzince
Kupy dalej brak, zapisała nam jakieś krople (BioGaja) i proszek w saszetkach Dicoflor. Poza tym dzwoniła położna i kazała przepoić małą jednorazowo 100ml bo z tą kupą to nie jest normalne 

myslałam że zjadę.
uwielbiam ten emocik

. Nadrabiam jak zwykle podczas karmien,bo Robson jak nie spi w ciagu dnia(a raczej podsypia po kilka min)to trzeba Go zabawiac,bo na macie dluzej jak 30min nie wytrzyma(co daje mi czas na wizyte w lazience