|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
dzieki Konia, no ja wit K nie bede podawac, Hania miala podana po urodzeniu, zastanawiam sie tez z wit D, bo tu mi nie zalecaja a na wlasna reke boje sie dawac, wiec juz mam metlik ![]() vigantol chyba jest mocny, bo innych preparatow zalecaja 2 kropelki a tego jedna kropelke. Mravka dzeki Bogu ze dobrze sie skonczylo. my dzis z Hania jedziemy sie zwazyc i mam nadzieje ze taka ladna pogoda nam sie utrzyma do popoludnia to na spacerek pojdziemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() A u Twojej Kajci może się to jeszcze unormuje? Rozumiem, że w wawie mają prześledzić na czym konkretnie polega problem i decydować co dalej? Biedna Kajulka, mam nadzieję, że dzielnie zniesie badanie i będą dobre rokowania i wszystko się naprawi! ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze jak sie czlowiek o zdrowie dziecka musi martwic ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Alez sie ciesze ![]()
![]() |
#1384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wit. K+D zgodnie z zaleceniem podajemy od 8. doby i mamy do 3 m-ca podawać. Moja też ![]() ![]() Śrubokrętka trzymam kciuki za szybki i lekki poród! ![]() Nowaken oby Ania nie miała żółtaczki bądź tylko taką lekką, żeby naświetlania nie byly potrzebne i szybko minęła ![]() Adaikaka ![]() ![]() Cziqua witamy, witamy ![]() Hej. My po wizycie u pediatry i znów nie za dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
evvcia, nie myśl źle, bo to niestety negatywnie odbija się na karmieniu, coś o tym wiem.
Wszystko będzie dobrze! Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i jej ponad roczna córka wazy zaledwie 8 kg. To tak, jakbym wzięła niecałe dwie moje Ewelinki...
#1386 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wlasnie licze na to ze to wszystko dojrzeje i bedzie dobrze! Tez musicie tak dziewczyny myslec - Konia i Lena ![]() Ja jestem umowiona z pediatra ze jak wyjde to dzwonie i sie umawiamy ![]() Tak samo z polozna ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Dobrze ze zapis w porzadku! Ciekawe kiedy urodzimy i ktora tak naprawde bedzie ostatnia ![]() No bo ktos musi i bedzie ostatni ![]()
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
OPIS
16.04.2012 Mniej więcej o 4:30 nad ranem zaczęły się lekkie skurcze przypominające ból okresowy poszłam do wc a tam różowo na podkładzie no to spokojnie telefon do mamy pogadałyśmy i poszłam obudzic tż tekstem wstawaj kochanie jedziemy do szpitala a ten co ? wstał bez słowa i poszedł na balkon zapalic ![]() czekałam aż mama dojedzie bo Sebastian zrezygnował z udziału w porodzie ![]() ale razem z torbą z rzeczami dla dzidzi ![]() ![]() pojechac do pracy , z któej de facto go wygonili bo stwierdzili że nie ma z nim kontaktu ![]() zostałam przyjęta z rozwarciem na 1 palec boli coaz mocniej przychodzi położna bada i mówi 1,5 palca po 2,5 h ![]() ![]() Pani doktor przyszła i zapytała czy zgadzam się na podpięcie kroplóki z oxy no to się zgodziłam bo do dzisiaj chyba bym rodziła ![]() skurcze bez przerwy od krzyża mama siedzi na stołku za mną i masuje mi plecy przychodzi położna ok 12 "bada" (masaż) i po masażu rozwarcie dopiero na 3 cm ![]() mniej więcej o godzinie 14 zaczynam odczówac że chce mi sie przec i nie mogłam tego opanowac wysłałam mamę po położną ta przyszła zbadała przebiła pęcherz i mói że rozwarcie na 4 cm że nie powinno byc partych zrobiła KTG ( swoją drogą udręka przy skurczach leżec prawie bez ruchu przy skurczach za to sie naklłam za wszystkie czasy po cichu oczywiscie ![]() wysłała mnie pod prysznic siedziałam tam chyba ok godziny wyszłam a bóle parte dalej przyszła inna położna mówię jej że chce mi sie ciś ta bada i mówi że żadnyhch przeszkód nie ma bo rozwarcie na 10cm" ![]() polożyłam się na łózko kazała na boku noga do góry i ciśniemy na początku z☠☠☠qi dostałam żartobliwe że jak tak będę cisła to nic nie wycisnę ![]() i się zawzięłam po 20 min kazała położyc się na plecach złapac przy skurczu pod kolana i przec i de facto od tej pory było to może z 6 skurczy po 3 parcia każdy. najgorzej wspominam jak rozszerzała na skurczu palcami wyjście przy glówce i już po chwili nacięcie i mówi żeby przestac przec patrzę na moją mame a ta spłakana ![]() położna mówi no Anetko jeszcze raz a porządnie no i parłam z całych sił aż poczułam takie pult mokro ciepło i o 16:30 16 kwietnia uslyszałam najpiekniejszy (wtedy) dzwięk płacz mojego syna ![]() od razu polożyli mi go skóra do skóry na dwie godziny urodzilam lożysko czego w ogóle nie poczułam młody od razu piąstki do buźki i tak cmoktał że aż położne się zdziwiły ![]() a w tym czasie Pan doktor( jak to było w chirurgach McSexi?) ![]() i musiał od razu usunąc szewek ogólnie szył mnie ok godzinę ![]() pępowinę przecinała moja mama i jeszcze takiej wzruszonej jej nie widziałam ![]() a do tego wczoraj kolejne dobre wieści jak byłam jeszcze z małym w szpitalu dostałam od mamy smsa. " są już wyniki i są dobre " ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie zawsze mowili ze nie ma tak, ze musi przybrac 200 g tygodniowo np bo kazde dziecko jest inne i najwazniejsze ze wogole przybiera! Ale u niego winna byla wlasnie skaza bialkowa , moze gdyby nie mial swoich alergii to by szybciej przybieral, nie wiem! Evvcia, byc moze Laurce cos wlasnie przeszkadza przybierac na wadze , albo jest to jednorazowe po prostu. Mysle ze najwazniejsze, ze Pediatra jest zaangazowany i bedziecie szukac przyczyny! Nie martw sie za bardzo ![]()
![]() |
#1389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
evvcia czyli te zalecenia odnośnie witaminy K i D dostałaś w szpitalu? w karcie wypisowej, czy lekarz Ci powiedział jakie i ile? Kochana, nie obwiniaj sie, dajesz z siebie wszystko jesteś wspaniałą Mamą! ![]() Desiu będziemy się tak martwić już zawsze o nasze dzieciaczki. Ale dobrze, że możemy sobie na forum o wszystkim napisać, pożalić się. Ja też mam nadzieję, że nereczkami naszych dzieciaczków będzie wszystko dobrze, staram się myśleć pozytywnie.. Dziewczyny, ja Wam wszystkim strasznie dziękuję za wsparcie w tych ostatnich dniach, bo było ciężko, ale teraz mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Wtajemniczenie
|
Cziqua super opis porodu
![]() ![]() i wspaniale wiadomosci co do mamy - super ze to nic groznego i wyniki dobre, brawo!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
cziqua super opis no i cudownie że wyniki Mamy w porządku!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pewnie ze bedzie coraz lepiej ![]() ![]() a wczoraj Tz zobaczyl strone forum, bo siedzialam na jego kompie w dzien, i mowi do mnie z pretensja: wszystkie dziewzyny maja swoje dzieci w avatarze, a ty co? jakis goly brzuch, zmienilabys na zdjecie Hani ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-19 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam się powoli pakować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dzieci to wynagradzaja ![]() Lenka, nie ma za co dziekowac, musimy sie tak wszytskie nawzajem pocieszac! ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
A jak sie goi? Super ze wyniki badania mamy sa dobre! ![]() Coz za ulga musi to byc dla Was ![]() Nacierpialas sie cziqua, ale warto!
![]() |
#1395 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Miałam szczepić swoję dziecię w poniedziałek ale moja mama była z siostrą u lekarza i pani pielęgniarka stwierdziła, że moja córcia dziś skończyła 6 tyg więc mamy się stawić na szczepienie. Mama przyjechała i tak o to moja Basia miała dziś szczepienie. Była bardzo dzielna płakała tylko chwilę w trakcie i po szczepieniu... A miałyśmy 3 szczepionki bo na NFZ. No i waży już 4,5 kg i ma prawie 60 cm ( lekarz nie zmierzył tak dokładnie ) a jak wychodziłyśmy ze szpitala to waga była 2750 więc ładnie. No i mała miała lekko wzdęty brzuszek ale to wystarczy masować.. Lekarz kazał mi nie jeść sera żółtego a ja myślałam, że można bo też wzdyma. I kakao nie mogę pić. To co ja mam jeść jak za mięsem nie przepadam ![]() Desia tak kąpałam syna i córkę też. Teściowa mnie tego nauczyła. Otulam golaska i delikatnie wkładam do wanny, po czym polewam ją wodą i zmoczoną pieluchę kładę na brzuszek i tak myję ![]() ![]() I dziękuję za komentarze odnośnie córci ![]()
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Kaja moja ma wodonercze jednej nerki i to badania w Wawie ma dać obraz jak ten mocz przepływa i będziemy wiedzieć od czego tak się dzieje.Mam nadzieję,że u Twojej to tylko takie początkowe kłopoty z siusianiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
A i zapomniałam dodać, że zważyłam się dzisiaj. Rodziłam mając prawie 76 kg. Zaszłam w ciąże mając 59 kg a dziś ważę 64 KG
![]() ![]()
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No chyba ze nie bedzie potrzeby, ale to sie zobaczy, w kazdym badz razie dobrze wiedziec! Ja tez sie boje ze nie bedzie mala tolerowala mleka to ja nie wie co ja bede jesc bo ja to kompletnie miesa nie ruszam ![]() No ale to sie tez zobaczy! Ladnie przybrala!!! No i brawo za odwage podczas szczepienia ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- ![]()
![]() |
#1401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Matko, to faktycznie jeszcze większe szczęście ,że jesteście razem cali i zdrowi, z tego On też taki Malusi był ![]() Moja Kaja sama sobie to jedno karmienie nocne zlikwidowała ![]() ![]() Z racji tego,ze wybywam na bierzmowanie podjęłam próbę nauki picie z flaszki mlodszej panny i normalnie jakby nigdy nic wypiła co dałam ![]() ![]() A właśnie chcę kupić prezent dla Bratanicy i nie wiem czy zegarek czy bransoletkę jakąś ![]() Cziqua super,że jesteście już w domu ![]() A pisałyście o tym,że jak ciąża spokojna to dziecko też....a ja mam jeszcze taką obserwację....całą ciążę z Niną gadałam ,że nie lubię jak dziewczynki mają milion kitek i rózowe kokardy itd.,że dlatego w sumie wolałam kiedyś chłopca i co? Za chiny nie mogę Jej nic upiąć na glowie na dłużej niż 10 sekund, a tak ładnie wygląda z kitkach ,no ale nasłuchała się w życiu płodowym matki marudzenia i mam. W ciązy z Niną chodziłam na kawę do sklepu koleżanki , który był na terenie biedronki i co? Teraz codziennie jestem zaciągana do tej biedronki na zakupy przez tą Małą Babeczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze,że wyniki ok, bardzo się cieszę , kwiatki dla Mamy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
Miałam łzy w jednym momencie jak mała prawie się z płaczu nie zaszła była cała czerwona i aż łzy w oczach się pojawiły u niej, ale dałyśmy rade obie.
Teraz maleńka śpi, pewnie tak będzie cały dzień bo dwie rączki i nóżka to jednak boli. I temperaturę może mieć ale to normalne...
![]() |
#1406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny moja córka spała dziś 11 godzin ![]() ![]() Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-04-19 o 11:51 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Evvcia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cziqua, Adaikaka super, że jesteście już w domu!! Cziqua świetny opis porodu. Taki z jajem ![]() Lena_mi WSPANIAŁE WIEŚCI! Już dziś będziesz mieć Kajunię w domu ![]() No nie wiem co ci Hiszpanie sobie wyobrażają z tym łóżeczkiem ![]() ![]() ![]() No fakt ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.