|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Natka, Pelusa ogląda "psie adopcje"
|
|
|
|
#1442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Nie zostawiaj mnie i Ty ![]() ![]() ![]() Nie no zartuje, oczywsicie Zycze aby sie rozkrecilo, jutro idzie Gosia to moze i my sie zalapiemy Dawaj znac! Karolca, no pewnie ze to nic zlego, po prostu jedne dzieci podwoja swoja wage a inne bede wazyc 3 x tyle co przy urodzeniu i moim zdniem jesli przy tym sa zdrowe i szczesliwe to wszystko w porzadku A Adas wazyl 3655, wiec taki drobny az nie byl w sumie, raczej normalny. Przeoczylas moje pytanie wczesniej - jak sunia reaguje na Ewelinke? Evvcia, brak kupy raczej nie jest objawem alergii Ja chcialam tylko opisac jak my mielismy i czasami tak wlasnie jest ze istnieje jakis powod i po prostu trzeba go znalezc i potem pojdzie Wam juz z gorki! A jesli dla dobra malej bedziesz musiala zrezygnowac z cyca to trudno, byleby Laurka miala sie dobrze!
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmiejemy się z tż bo lubi CSI oglądać. |
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny urodziłam SN 17.05 na razie nie dam rady Was nadrobić a relacje z porodu napiszę innym razem Buziaki ;*
Tymon mial tylko 6 pkt, ale wszystko Wam opiszę później
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
gosiu jajuz na porodowce robilam lewatywe tzn maz mi robil. Na Twoim m-scu dalabym sobie godzinke. Czyli tak godzinke przed wyjsciem conajmniej
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
A wogole dzis w tv mowiono ze sa imieniny Tymona ![]() Mała świetujecie?
|
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulację. Zdrówka dla Was---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Tymonka |
|
|
|
|
#1447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby ta magia zadziałała
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 |
|
Rozeznanie
|
Znów na chwilkę zaglądam i na szybko przeglądam ostatnie wpisy. Zuziulek pospał troszkę a ja w między czasie miałam czas na nadrobienie prac domowych. Strasznie źle się dziś czuję, boli mnie głowa i kaszel męczy. Zuzia też ma katar cały czas i nie wiem czy pozwolą mi ją zaszczepić w przychodni. Wszystko zależy od decyzji pediatry. Jutro mam wizytę u ginekologa i jestem strasznie ciekawa co powie na ten mój piekący ból brzucha, bo jak mi robił usg ostatnie w ciąży to tak mnie piekło pod żebrami, myślałam że skóra po prostu się rozciągnęła i boli a tu już 6 tyg po porodzie i nadal co jakiś czas pobolewa, poszczypie, popiecze. Nie wiem czy to normalne, czy któraś z Was tak ma? Ogólnie stwierdzam, że po ciąży strasznie się moje zdrowie posypało. Jak nie to pieczenie to jakieś dziwne guzki na ciele, nie wiem sama co to jest. Nabiegam się po tych lekarzach.
Dziewczynki rodzimy, rodzimy i się nie ociągamy!!! ![]() Gratulacje dla nowych mamuś rozpakowanych
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!!
|
|
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() klas ki:![]() Czekamy na opis porodu i zdjecia! ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
No duzo nas juz nie zostalo : Gosia Zia ale nie odzywala sie juz chyba2 dni? wiec cos czuje ze rodzi, a do kogo miala pisac w razie czego?Alamig Flower Ja Juliczka Kulkaaga No i to wszystkie juz ![]() Bo Monika 83 urodzila, prawda?
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-19 o 14:44 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Flower super zdjęcia! Świetny kącik i jaki ładny brzucho!
Natka, Asika, Evvcia - śliczne macie córeczki Evvcia super wyglądasz!! A kilogramy zgubisz w swoim czasie! Cierpliwości! |
|
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Meg gratulacje!!!
U mnie w majtkach sucho, więc to nie były wody... ...ale będę obserwować......jej z chwili na chwile mam coraz większego cykora....aaaaa...boje się...rodzić... |
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje rozpakowanym
|
|
|
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorsze ze nie mozemy sie juz odmyslic ![]() Pociesz mnie jedynie ze bede mogla miec zzo jak juz nie bede wytrzymywac
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
A co do lewatywy to zostawię to specjalistom w szpitalu...sama nigdy nie robiłam...a do tego pierwszy raz w życiu wyszedł mi spory pan H....i nie wyobrażam sobie na chwilę teraźniejszą wkładania tam niczego...
Desia ja to planuje drzec się od wejścia na IP o ZZO...ech...boje się tylko bo mam niskie ciśnienie a zzo podobno jeszcze je obniża i mogą pojawić się mdłości i wymioty...a tego boję się bardziej niz bólu... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-19 o 14:55 |
|
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
zglaszam sie po 2 tyg. Nieobecnosci.
nadal okupuje klinike uj,nadal w dwupaku. tydzien temu i 2 dni temu zaliczlam testy oksytocynowe,obydwa ujemne. Pierwszy wyprasowal mi skurcze na zero (zle go przeprowadzili) a drugi delikatnie rozbujal. z pozytywow: przez pokoj przewinela sie niesamowita kobitka,z ktora chyba zaprzyjaznie sie na stale ![]() mala Lenka ma 3561g i rewelacyjne ktg mezulo szykuje niesodzianke w domu. BOSKI PROFESOR RERON, BOSKA DR KAIM, ludzie z powolaniem,usmiechem i porazajaca wiedza,a co za tym idzie-autorytetem.kazda wizyta konczy sie smiechem. z narzekan: na sali mam straszna malkontentke-zdarta plyte,ktora terroryzuje caly pokoj (nie ogladajcie tv,ciszej gadajcie,zgascie. W dzien jednak tabuny jej gosci mecza nas i problemu nie ma...) dieta cukrzycowa daje w kosc: codziennie mam to samo! Tylko obiady sie roznia. Wiecznie razowiec z wedlina w ilosci hurtowej,2jablka i 2jogurty... posciel od 2 tyg niezmieniana,nie ma na to szans(brak na stanie) zdretwiale palce i brak akcji porodowej... |
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Totalnie ją ignoruje, mimo iż próbuję zachęcić Miśkę do kontaktu z Ewelinką. Ale nie ma przejawów agresji ani ekscytacji więc wolę tak jak jest
![]() Cytat:
Wiadomość od Śrubokrętki o 12.30 urodziła się nasza Karinka sn bez znieczulenia. Hardcore ale szybko bo na oddzial weszlam o 9.05 dzieki kochane za kciuki.
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mysle ze zobaczepo prostu, bo drugi porod moze byc ekspresowy, wiec roznie moze byc. Ja mysle ze przy bolu porodowym jednak obawa o mdlosci i wymioty odejdzie w niepamiec Ja lewatywe tez w szpitalu dopiero , wiem ze bez problemu mi zrobia
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Pumka ja to myslałam że Ty już rozpakowana
![]() Śrubokrętka gratulacje !!! |
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zdrowka dla synka ! Flower jakby to byly wody to dalej by cieklo
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
szybko poszło
|
||
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE ![]() klas ki:No lepiej ze ignoruje niz zeby byla zazdrosna, pewnie! Wlasnie. jeszcze Puma nierozpakowana
|
|
#1465 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję Śrubokrętka
|
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
To się rozkręciłyście do poniedziałku wszystkie będą po
![]() |
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Śrubokretka gratulacje !!!
Evvcia Nie przejmuj się, może jeszcze się uda żeby maleńka zaczęła przybierać jak należy. Ważne, że walczysz o karmienie piersią, ale jeśli się nie uda to nie zadręczaj się tym jak przejdziesz na mm. Jesteś super mamą bo widać jak się troszczysz o maleńką, a zadręczanie się nie pozwoli Ci się cieszyć macierzyństwem. Mi choć karmię piersią też nie jest lekko, bo mała jest strasznym głodomorem bardzo dużo je i często się budzi. Czasem bym wolała karmić mm ze względu na syna bo potrzebuję uwagi z mojej strony bo inaczej rozrabia. Ale zagryzam zęby i karmię piersią, A syna karmiłam tylo miesiąc później też był na mm bo on z kolei odrzucił cyca wolał butle a ja nie miałam sił patrzeć jak się drze bo sama z nerwów byłam spocona.
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie,puma nierozpakowana...
narzekaczka,syf i zmeczenie mnie dobijaja. Profesor wymacal mi z brzucha akcje na weekend lub poczatek przyszl. Tygodnia. dzis inny pan doktor na obchodzie chyba mnie chcial zdenerwowac i powiedzial,ze moge tu z nimi byc jeszcze 3 tyg :F a wlasnie... Strasznie maja tu parcie na nature. Wiem,ze to najzdrowiej itp,ale oni odmawiaja cesarki 15latce po oeracji serca i z waska miednica,lasce z nadcisnieniem i pieczeniem serca, astmatykom... a ja sie dziwie,ze mnie nic nie wspominaja. mase kobiet zwiewa stad na ujastek,tam kieruja sie rowniez stanem psychicznym i dobrem matki,tu raczej dziecko jest najwazniejsze,nawet gdyby stawialoby to matke w niebezpieczenstwie. No ale coz, jakis sens w tym byc musi,przeciez to fachowcy. |
|
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Srubokretka MegMakeUpsuper, gratuluję serdecznie
|
|
|
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wasze malenstwa jak śpią też tak charczą i parchają przez sen ?
a za chwilę normalnie oddychają ?martwi mnie to tak jak by zalegało mu coś w nosku ale odciągam i nic nie ma tak samo psikam woda morska do noska dwa razy dziennie i wszystko gra..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

gratulację. Zdrówka dla Was

klas ki:
a za chwilę normalnie oddychają ?martwi mnie to tak jak by zalegało mu coś w nosku ale odciągam i nic nie ma tak samo psikam woda morska do noska dwa razy dziennie i wszystko gra..