|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Spacerek z dwojeczka zaliczony
![]() Cytat:
|
|
#1413 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super,ze juz w domu i oby szybko minely wszelkie bole! Cytat:
O i wy w domku.Super,ze maly ladnie je. Cytat:
Dzieki,ze pytasz. Czuje sie niestety zle.Myslalam,ze w dzien odespie ciezka noc,ale niestety sie nie da.Bol jest zbyt silny.Znowu mialam skurcze,nawet robily sie regularne i plakalam z bolu bo tak mocne,ale przeszlo. Za to bole krzyzowe i podbrzusza nie opuszczaja mnie ani na chwile. Mam nadzieje,ze jak jutro zajade do szpitala za to co namecze sie w ciazy,chociaz porod pojdzie szybko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za Laure! za opis.Swoje wycierpialas,ale nagroda jest wspaniala.
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis ubralam jeansy sprzed ciazy
ale cialko wylewalo sie z kazdej strony
|
#1415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi zawsze wlasnie wpierano w Polsce ze na roczek powinno dziecko miec wage urodzeniowa razy 3 Oj , ja sie nastresowalam z ta Jego waga, a w szwecji mi zawsze mowili, nie wazne ile, najwazniejsze ze regularnie przybiera I mieli racje! Kazde dziecko jest inne i takie szufladkowanie jest bez sensu! ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
A Tz wie ze wtedy przenosi sie do Adasia pokoju , na szczescie Adas ma lozko pietrowe wiec jest gdzie spac To wszystko jest tylko na chwile, potem przestaje sie karmic, dziecko nauczy sie samo spac i bedzie tak jak bylo! Takie moje zdanie, a dla mnie akurat potrzeby dziecka sa wazniejsze niz Tz-a, na szczesice w tej kwestii sie zgadzamy A lozko sobie wtedy przysune do sciany jakby byla potrzeba
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jula spi od jakiejs godziny, przebralam wiec ubranka od znajomych ktore chcemy odkupic (juz na jesien i zime) i udalo mi sie przebrac posciel w sypialni jeszcze moze ogarne naczynia w kuchni (wyjac/wsadzic do zmywary) i bede gotowa... aa, jeszcze koszule musze malzowi wyprasowac na jutro, ale jeszcze sie piora
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Pewnie była o tym mowa nie raz!
Budzicie swoje dzieci do karmienia? Bo moja Andusia tak słodko śpi a właśnie jest godzina posiłku...i nie wiem właściwie co robić. W jednych poradnikach pisze budzić, w innych żeby karmić jak dziecko chce... |
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Desia, ja tez sie zapieralam jak osiol ze dziecko spac ze mna w lozku nie bedzie - a spimy razem na sofie w salonie
tak mi jest wygodniej ... raz ze lozeczko mam jakby nad glowa od sofy wiec niewygodnie ciagle sie podnosic do niej, a dwa jak sie budzi w nocy to nie musze wstawac w ten sposob jakos sie wysypiam po trochu ... maz spi w sypialni i tak zostanie poki mala nie bedzie przesypiala nocek, a na jesien/zime pewnie przeniesiemy ja do jej pokoju, ale to sie jeszcze zobaczy oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
emigra Ty i tak duzo schudlas, dasz rade, jeszcze zrzucisz wiekszosc kg
![]() gosiu ja tez w koncowce sie tak nameczylam ze szok, tyle razy mialam takie skurcze i czesto regularne ze myslalam ze to juz. Ale kiedy skurcze zrobily sie regularne na dluzej co 8 a potem co 6 minut caly czas, to juz wiedzialam ze urodze i poszlam wtedy na porodowke (bo jak pamietasz bylam w szpitalu). Przy drugim porodzie mialam bole z krzyza bylo gorzej niz przy pierwszym ale juz zapomnialam. Zycze Ci szybkiego porodu
|
#1420 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja w sumie jem ciągle to samo, zbytnio nic nie zmienia się.Cytat:
![]() Cytat:
Skoro Kajunia już przybiera to będzie dobrze potem już się cieszyłam, że jest dobrze, a tu dziś znów du...![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo ona może spać i spać, więc śpi dwie godziny i zaczynam ją wybudzać, a wybudzac można ją na siłę godzinę lub lepiej, a za godzinę to by sama wstała bo z butelki to Laura zje ile jej się da, a przy piersi śpi. Odciąganie swojego mleka non stop jest bez sensu, zresztą sama wiesz to najlepiej Dzięki dziewczyny za dobre słowa Zazdroszczę Wam dużych spadków wagi i tych spodni sprzed ciąży. U mnie nie ma szan, żebym choć do połowy uda wcisnęła w dniu porodu ważyłam 84kg, dziś ważę 74kg a do wagi sprzed brakuje mi jeszcze 11kg jeszcze ta pogoda, że pospacerować z wózkiem się nie da, bo jak nie silnie wieje, że więcej jak 30min wytrzymać się nie da, to leje deszcz :/Ale ja mam dziś wisielczy nastrój
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
evvciu jak mi Ciebie jest zal, bo rozumiem Cie doskonale, wiem co przechodzisz i jak Ci trudno. Ze spioszkami jest wielki problem i nie dziwie Ci sie, ze chcesz przejsc na mm. Mam nadzieje, ze sie uda, zycze Ci z calego serca, ale jesli bedzie dalej spadac z wagi to rzeczywiscie ni ema sensu sie meczyc bo chodzi przeciez przede wszystkim o zdrowie Laury.
I nie smuc sie kochana, zobaczysz bedzie dobrze, te problemy mina.
|
#1422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w nocy jak zaczyna sie wiercic biore ja do piersi bez szczegolnego wybudzania, na polspiaco.
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Desia kochana ja jeszcze nie rodzę...tylko odsypiam codzień do południa bezsenne noce...ale mam dziwne wrażenie że zaraz mi wody chlusną...bo jak byłam na nr 2 w wc to samo mi coś poleciało...niby malutko ale nie mogłam zatrzymać i teraz mam schizy czy to było troszeczke wód czy nie...cały dzień będę jak na szpilach siedzieć...teraz sucho więc może to jednak siuski były...oczywiście skurczy i bóli brak...
Adaikaka witajcie w domku Cziqua super, że juz w domku i poród z opisu taki lightowy sie wydaje No i bardzo sie cieszę że wyniki mamy ok.Lenka super, że juz dziś do domku Nowaken wy tez juz za chwilke wrócicie... Mravka kurcze to rzeczywiście mieliście ogromne szczęście...teraz ja będę miała schizy czy z łożyskiem wszystko ok... Natka 11 godzin? Szaleje córunia ![]() Karolca brawa dla Ewelinki-niemowlaczka Śrubokrętka kciuki Evcia postaraj sie jak najmniej martwić...może do wtorku sie poprawi...trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku |
|
|
|
#1425 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia na wizycie! Cytat:
super,ze do domku idziecie ![]() Cytat:
Heh no to niezle nagadalas dziecku,ze teraz zapominij o kitkach;p. Pomysl konia co tam Jej jeszcze mowilas to juz bedziesz wiedziala na wyrost czego sie spodzieac ![]() Super,ze to jedno karmienie Wam odpadlo, to teraz ile razy w ciagu dnia doi? budzi sie co 3h..normalnie czy jakos rzadziej? a jak tam u Was czasowo wychodzi kapiel i papu. Wpierw pluskanie,a potem jedzenie? Cytat:
smiejemy sie,ze moja śp. mama i tata T. "wychodzili" nam tam na górze aby bylo dobrzebuzki gosia, trzymaj sie dzielnie.. Cytat:
![]() W sobote ide do fryzjera zrobic z siebie czlowieka juz mam takie odrosty ,ze strach sie bac. Dzis weszlam na wage 68kg
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||
|
|
|
#1426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z jednej strony to jest super jak dziecko śpi fajnbie i spokojnie i długo, ale mogłoby przy tym porządnie się najeść, a nie na śpiąco ledwo co ciumkać zobaczymy jak to będzie... Oby dala mi szansę przejść na mm jak coś, a nie wysle nas odrazu do szpitala, a jestem pewna że jak tam wylądujemy to i tak mm się skończy ale już nie będę Was zamęczać ![]() Cytat:
To czekamy na rozkręcenie się akcji a jak u Ciebie Flow z czopem? był czy nie był? bo już nie pamiętam i ananas pojedzony?Właśnie nadrabiam mejla i stwierdzam, że Tobie ciąża bardzo służy, bo pięknie wyglądasz i super kącik Asika ale Zuzieńka ma zabawek nic tylko rozrabiać ![]() Natka Olivka już jest niezła pannica ![]() Roksape Twoja Basia dwa tygodnie starsza jak Laura, wychodziła z taką samą wagą ze szpitala, a waży o ponad 1,5kg więcej niż moja. Ty to umiesz wykarmić nie to co ja super się Twoja kuleczka prezentuje no i gabrysia jak wyrosła!Kubusewa fajny synek ![]() aaagaa no to Dominik teraz już w ogóle po chrzcie będzie aniołek śliczny jest
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gartuluję
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Evcia
Czopka nie bylo i ananaska tez nie....za to dziś kupiłam coś co uwielbiam a pierwszy raz w sklepie dorwałam - wiśnie w żelu A z brzuszkiem czuje się cudownie...juz za nim tęsknię ![]() A na mailu same śliczne ksieżniczki....nasze chłopaki będą miały w kim wybierać
Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-19 o 13:55 |
|
|
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza puchnięciem, które towarzyszyło ciąży to stwierdzam, że to był super czas jak dla mnie może dlatego też że się nie przeterminowałam... a i sam poród wspominam dobrze
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
No i obudziła się sama...i...jaka różnica, wystarczyło jej 20 min (z wczorajszej 1,5h) ssania i zasnęła
. Chyba, że za chwilę obudzi się znowu bo zgłodnieje.Buziaczek dla cioć: P1020268.jpg Tak sobie słodko śpię: P1020287.jpg Uśmieszki po karmieniu: P1020289.jpg P1020293.jpg |
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo czekanie na datę X to masakra .
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No pamietam wlasnie,ze ty tez sie meczylas. U mnie do 6 jeszcze nie doszlo,co 8 juz mialam regularne,ale przeszly. Dzieki kochana Super!!
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia nie meczysz nas
Slicznie wygladasz, wogole fajna z Was rodzinka! A Laura widac na zdjeciach ze spioszek niezly ![]() tikki Andrea piekna Maleńka, slicznie sie usmiecha.
|
#1434 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj tak... I stwierdzam,ze 12 dni po terminie to o wiele za duzo. A dziewczyny,ktore same sobie robily lewatywe w domu mam pytanie. Jak myslicie kiedy powinnam ja zrobic,jak jutro bede wychodzic z domu do szpitala ok 8:30 rano?
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Tikki jaka słodzinka
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
12 dni to masakra, wspolczuje Ci bardzo Ale, ale... to juz jutro, o ile Eryczek nie zrobi psikusa i sam nie postanowi wyjsc jeszcze dzisiaj Ja dopiero 2 dni po terminie, a czuje sie jak 100 po ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
mój kot telewizje ogląda
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Srubokretka i Flower kciuki za szybkie akcje ![]() Gosia Ty sie bidulko nacierpisz, ale najdalej jutro bedziesz miec przy sobie synka ![]() Lena i chiqua super, ze juz wyszlyscie do domku ![]() Nowaken kciuki, zebyscie i wy jak najszybciej wyszly ![]() evvcia kciukasy, zeby wszystko wrocilo u was do normy z karmieniem, i tak jak pisza dziewczyny- nie martw sie ze w razie czego to Laurka bedzie na mm, najwazniejsze zebyscie obie byly zadowolone Moniahan a Ty nie dostalas do domu witaminy K? Mi sie wydaje, ze mala dostala zaraz po porodzie, a mimo to dostalam do domu buteleczke na 3msc. Popisalyscie o tej witaminie D i teraz nie wiem co robic, szczerze mowiac boje sie robic cos na wlasna reke i wczesniej nawet o tym nie myslalam ![]() Kobitki bierzcie sie za rodzenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Ale mocno rozszerzyłam się w biodrach w związku z czym nie zapinam się w żadnych spodniach sprzed ciąży
a te ciążowe... są za duże 

Kupy dalej brak, zapisała nam jakieś krople (BioGaja) i proszek w saszetkach Dicoflor. Poza tym dzwoniła położna i kazała przepoić małą jednorazowo 100ml bo z tą kupą to nie jest normalne 

za Laure!

w dniu porodu ważyłam 84kg, dziś ważę 74kg a do wagi sprzed brakuje mi jeszcze 11kg
jeszcze ta pogoda, że pospacerować z wózkiem się nie da, bo jak nie silnie wieje, że więcej jak 30min wytrzymać się nie da, to leje deszcz :/

. Chyba, że za chwilę obudzi się znowu bo zgłodnieje.