Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 16:36   #3541
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

A ja mam problem z dłońmi. Strasznie pęka mi skóra między palcami i na kostkach. Do tego swędzi i piecze I pojawiły mi się jakieś różowe plamy . Jak noszę grube rękawiczki to problem zanika,ale wystarczy , że przejde nawet tylko 10 m bez rękawic to na drugi dzie tragedia. Nigdy czegoś takiego nie miałam .
polecam Ci kupić krem do rąk z LA ROCHE POSAY jest świetny nazywa się LIPIKAR XERAND- pomaga na takie sprawy-wiem, bo Małż ma zimą od pracy zawsze biedne dłonie i ten krem wspaniale się sprawdza, jest troszkę droższy ale naprawdę się opłaca

a ja mam pytanie do Doświadczonych albo Poinformowanych:

czy z dziecięcych kosmetyków wystarczy to co jest na liście??
czyli płyn do kąpieli
krem pielęgnacyjny???
czy tym kremem mam całe Dziecko po kąpieli wysmarować??
czy pupę przed zapakowaniem w pampersa mam czymś nasmarować, czy posypać pudrem??
zupełnie nie wiem jak się zabrać za to

aha i czy na dwór trzeba krem z filtrem???wiadomo, że dziecko osłania się od słońca, ale czy nie trzeba kremu na wszelki wypadek>>

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-04-19 o 16:40
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:37   #3542
agunia82
Zakorzenienie

haha dziewczyny padłam

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Hwg33_99m9I

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:39   #3543
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A mam pytanie czy któraś z Was mogłaby mi napisać w jakiej kolejności nakłada się ubranka?? Tzn. np. body + koszulka+śpiochy,czy może body+śpiochy+koszulka? Czy body zawsze trzeba zakładać?Czy mogę nałożyć same śpiochy+koszulke?
Chodzi Ci o koszulkę czy kaftanik?
Ja kaftaników ani koszulek z krótkim rękawem w ogóle nie zakładam.
Na pieluchę zawsze body-bo i tę pieluchę przytrzyma i mam gwarancję, że plecki są zakryte. Na to śpiochy albo pajac. Teraz jak Dorotka jest starsza to zakładam jej body + rajstopki (albo dresik i skarpetki) + jak jest chłodniej to bluzkę z długim rękawem.
Jak masz takie typowe śpiochy zapinane na ramionach to też możesz pod to (tzn. na body) założyć taką koszulkę z długim rękawem, ale trzeba uważać żeby równo się ułożyła-żeby nie było fałdek bo dziecku może być niewygodnie.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 16:43   #3544
karolka110
Wtajemniczenie

Haniu na poprzedniej stronie moje zapytanko odnośnie kosmetyków dla Dzidzi-zrobiłam dopiskę, to mogłaś nie zauważyć, a ponieważ jesteś skarbnicą wiedzy proszę o odpowiedź
Stary 2012-04-19, 16:44   #3545
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

czyli płyn do kąpieli
krem pielęgnacyjny???
czy pupę przed zapakowaniem w pampersa mam czymś nasmarować, czy posypać pudrem??

aha i czy na dwór trzeba krem z filtrem???wiadomo, że dziecko osłania się od słońca, ale czy nie trzeba kremu na wszelki wypadek>>
Tak naprawdę to zależy od dziecka. Moja córa nie ma żadnych problemów ze skórą (poza sporadycznymi odparzeniami, na to pomaga maść Bepanthen).
Do kąpieli (jako płyn i szampon) używam płynów Johnson's Baby. Nigdy niczym dziecka nie smarowałam po kąpieli-ani kremem, ani oliwką. Pupy też niczym nie traktowałam profilaktycznie-tylko wietrzenie. A Bepanthen jak zaczyna się coś pojawiać. Można też stosować sudocrem, ale u nas średnio się sprawdził.
Na wyjście na dwór mam krem dla dzieci z Ziajki (i na mróz, i na słońce).

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Haniu na poprzedniej stronie moje zapytanko odnośnie kosmetyków dla Dzidzi-zrobiłam dopiskę, to mogłaś nie zauważyć, a ponieważ jesteś skarbnicą wiedzy proszę o odpowiedź
Dopisałam właśnie
Stary 2012-04-19, 16:56   #3546
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak naprawdę to zależy od dziecka. Moja córa nie ma żadnych problemów ze skórą (poza sporadycznymi odparzeniami, na to pomaga maść Bepanthen).
Do kąpieli (jako płyn i szampon) używam płynów Johnson's Baby. Nigdy niczym dziecka nie smarowałam po kąpieli-ani kremem, ani oliwką. Pupy też niczym nie traktowałam profilaktycznie-tylko wietrzenie. A Bepanthen jak zaczyna się coś pojawiać. Można też stosować sudocrem, ale u nas średnio się sprawdził.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Dopisałam właśnie
dziękuję

a napisz mi jeszcze od jakiego wieku można Dziecię kłaść w leżaczku???
i czy w nosidełku można je nosić od początku??
i czy szczoteczka do włosków lepsza miękka czy jakaś twardsza, bo teraz zauważyłam, że mam miękka z naturalnego włosia
Stary 2012-04-19, 16:59   #3547
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy czegoś takiego nie miałam .

A mam pytanie czy któraś z Was mogłaby mi napisać w jakiej kolejności nakłada się ubranka?? Tzn. np. body + koszulka+śpiochy,czy może body+śpiochy+koszulka? Czy body zawsze trzeba zakładać?Czy mogę nałożyć same śpiochy+koszulke?
A czemu chcesz zakladac i body i koszulke? Na to jest za cieplo.
Przy dziecku ktore nie siedzi wygodniej jest zakladac body, koszulka bedzie sie podwijac, poza tym bedzie mniej wygodna dla malenstwa. Ja teraz czesciej stawiam na koszulki, body zakladamy w domu, w koncu koszulka ladniej wyglada
WYstarczy body + spiochy. Taki zestaw jest ok
Cytat:
polecam Ci kupić krem do rąk z LA ROCHE POSAY jest świetny nazywa się LIPIKAR XERAND- pomaga na takie sprawy-wiem, bo Małż ma zimą od pracy zawsze biedne dłonie i ten krem wspaniale się sprawdza, jest troszkę droższy ale naprawdę się opłaca

czyli płyn do kąpieli
krem pielęgnacyjny???

tyle wystarczy. Nie kupuj duzo kosmetykow przed porodem, bo dziecko moze miec alergie i wtedy wszystko pojdzie do kosza.
Zobaczysz z czasem czy cos jeszcze potrzebujesz, np. Oilatum do buzi, gdyby byla brzydka wysypka, albo inne kremy.
Pod pieluszke wszyscy polecaja sudocrem, ale tak naprawde mozesz probowac wszystkiego, popytaj w aptece im taniej tym lepiej. Tanio wychodzi obsypanie maka ziemniaczana (polecam przy odparzeniach, raz nam sie tak pupa odparzyla przy biegunce, ze zadne kremy nie dzialaly, dopiero maka ziemniaczana ). Ale wiadomo ze krem jest wygodniejszy niz maka

Ja krem z filtrem daje zawsze, przeciez nie da sie w 100% oslonic dziecka przed sloncem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:

Dopisałam właśnie
ja tez nie smarowalam niczym Tylko u nas byly wysypki i dopiero wtedy Oilatum krem
U nas sie sprawdzil plyn do kapieli z oliwka z Nivea. Skora jest po nim super nawilzona, poza tym zawsze podobal mi sie ten zapach
Albo fioletowa seria z J&J

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:01   #3548
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
mi białe dobiegają go górnej granicy

a jak w koncu z Twoja tarczyca, bo nei widziałam
Zapomniałam wpisać wyników a więc tsh 0,21 normy (0,27-4,2)
ft4 18,43 (normy 12-22)

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Chyba musiała często być świadkiem, bo po jednym razie tak perfekcyjnie by nie odtwarzała
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:02   #3549
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
tyle wystarczy. Nie kupuj duzo kosmetykow przed porodem, bo dziecko moze miec alergie i wtedy wszystko pojdzie do kosza.
Zobaczysz z czasem czy cos jeszcze potrzebujesz, np. Oilatum do buzi, gdyby byla brzydka wysypka, albo inne kremy.
Pod pieluszke wszyscy polecaja sudocrem, ale tak naprawde mozesz probowac wszystkiego, popytaj w aptece im taniej tym lepiej. Tanio wychodzi obsypanie maka ziemniaczana (polecam przy odparzeniach, raz nam sie tak pupa odparzyla przy biegunce, ze zadne kremy nie dzialaly, dopiero maka ziemniaczana ). Ale wiadomo ze krem jest wygodniejszy niz maka

Ja krem z filtrem daje zawsze, przeciez nie da sie w 100% oslonic dziecka przed sloncem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

ja tez nie smarowalam niczym Tylko u nas byly wysypki i dopiero wtedy Oilatum krem
U nas sie sprawdzil plyn do kapieli z oliwka z Nivea. Skora jest po nim super nawilzona, poza tym zawsze podobal mi sie ten zapach
Albo fioletowa seria z J&J
dziękuję
czyli im mniej tym lepiej, nie zdrowo przesadzać w niczym
czyli na pupę pudru żadnego nie kupować???
ewentualnie jakiś krem?? bo mąkę ziemniaczaną mam
Stary 2012-04-19, 17:04   #3550
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ale kijowo...ja bym sie jednak przeszła jutro, nawet jak przejdzie i za jutrzejszą wizytę

Brak słów, ręce opadają do takich osób

Dobrze, że to nic groźnego

Ale Inglot to polska firma i też maja bogatszą ofertę w Niemczech

Fajniutki i nie z duży jak na ten tydzień

Ale juz masz dużo rzeczy, jestem pod wrażeniem
A tych malutkich uważam, ze nie ma co za wiele kupować, ja będę kupować od rozmiaru 62, najwyżej rękawki i nogawki wywinę
Karolina, a Ty już coś kupujesz? Jak tam Twoja dzidzia, kopie częściej?
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
też tak sobie pomyślałam a wczoraj czytam info od znajomej że synek urodził się mając 50cm....

poszłam na chwilę się zdrzemnąć a wstałam po 3 godzinach
Ja też spałam 2,5 godziny i nawet nie wiem kiedy mi to minęło
Cytat:
Co za dzień dzisiaj, cały czas bym spała
Ja tam samo
Cytat:

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej wam

Dziewczyny ale miałam przygodę dzisiaj
poszłam do łazienki siku, a tam krew na wkładce. Ale wpadłam w panikę
nie wiedziałam co zrobić. Już miałam dzwonić do lekarza ale sobie pomyślałam że się obejrze lusterkiem z każdej strony to przynajmniej się uspokoje do tej rozmowy. W końcu szpital 25km ode mnie i to jeszcze sama musiałabym jechać:/ i z tego co się okazało to w środku z wierzchu mam świeżą rankę. Wczoraj się goliłam i musiałam coś gdzieś wsadzić nie tak :/ naruszyłam skórkę a że dodatkowo zawsze mocno się podcieram to może po prostu się skaleczyłam:/ bo że środka nic nie leci :/ ku.rwa normalnie już miałam zawał:/
O matko, wcale Ci się nie dziwię, tęz bym panikowała.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:07   #3551
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję
czyli im mniej tym lepiej, nie zdrowo przesadzać w niczym
czyli na pupę pudru żadnego nie kupować???
ewentualnie jakiś krem?? bo mąkę ziemniaczaną mam
Wiesz nam w szkole rodzenia powiedzieli, ze te wszystkie kremy typu sudocrem to tak naprawde sam marketing i tak naprawde nie sa potrzebne, chyba ze bedzie odparzenie. A dziecko sie uodparnia na to wszystko co jest np. w sudocremie, przez co pupa jest delikatniejsza - latwiej o odparzenia. Tak jak napisalam, nam przy odparzeniu najbardziej pomogla maka ziemniaczana. Mozesz nia obsypywac, jesli chcesz to kup krem
My juz dzisiaj nie uzywamy - tylko na noc, Bepanthen albo make ziemniaczana
Uzywalam na poczatku sudocrem, dopoki maly nie dostal odparzenia i przejrzalam na oczy, ze nie ma co wydawac tyle pieniedzy (a w szkole rodzenia sie dziwilam co te polozne mowia, jaki marketing ).
W szpitalu tez nam mowili zeby nakladac najlepiej sudocrem, jak najwiecej... Taaakk... Zeby jak najwiecej jego pozniej kupic
A cena jest kosmiczna.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 17:07   #3552
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

a napisz mi jeszcze od jakiego wieku można Dziecię kłaść w leżaczku???
i czy w nosidełku można je nosić od początku??
i czy szczoteczka do włosków lepsza miękka czy jakaś twardsza, bo teraz zauważyłam, że mam miękka z naturalnego włosia
Leżaczka zaczęliśmy używać jak Dorotka miała jakieś 5 miesięcy-to w nim pierwszy raz karmiłam ją marchewką
Nosidełka takiego zakładanego na rodzica nie mieliśmy i osobiście nie jestem jego zwolenniczką-przerażają mnie rodzice noszące maleństwa w takich nosidłach-dziecko nie umie jeszcze trzymać głowy bez podparcia, poza tym cały jego ciężar spoczywa w kroku.
Szczoteczkę na początku mieliśmy miękką, teraz jak włoski urosły to używamy grzebyka (często są sprzedawane razem).
Stary 2012-04-19, 17:08   #3553
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
też tak sobie pomyślałam a wczoraj czytam info od znajomej że synek urodził się mając 50cm....
Ja miałam 49 cm, więc córcia też może być malutka.
Starałam się spisywać to, co wkładam do szafy z podziałem na rozmiary, ale one są różnie określane i nie zawsze precyzyjne (np. 0-3 M) i moja porządna na początku lista już stała się mniej porządna.

Dziewczyny - możecie polecić jakiegoś sprzedawcę, u którego można zamówić większość "drobiazgów" z wyprawki? Chyba muszę złożyć zamówienie i chociaż część mieć w domu, żeby przestać się nad tym zastanawiać. Na łóżeczko jeszcze nie mam miejsca, ale jakieś butelki, nożyczki, gruszkę do nosa (frida mnie nie przekonuje), szczotkę i grzebyk do włosów, pieluszki tetrowe i flanelowe (jednorazowe kupię w czerwcu) a poza tym np. laktator czy wkładki laktacyjne mogłabym schować do szafy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:09   #3554
ajka89
Zadomowienie

Kurde, znowu mnie głowa zaczyna boleć
Stary 2012-04-19, 17:10   #3555
hanjah
Zakorzenienie

Sudocrem najbardziej to mi pomógł Jak się zrobiło ciepło a jeszcze pracowałam i sporo się musiałam w pracy napocić, to zrobiły mi się straszne odparzenia pod biustem I właśnie ten krem mi pomógł.
Dziecku za to nie pomógł, więc sięgnęłam po maść (nie krem!) Bepanthen-dla mnie rewelacja, szczególnie przy tych biegunkach przy ząbkowaniu. Jak tylko coś się pojawiło-krem i do następnej zmiany pieluchy albo duża poprawa, albo zero śladu

Ale piszę to jako mama dziecka, które nie ma problemów ze skórą.
Stary 2012-04-19, 17:11   #3556
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja miałam 49 cm, więc córcia też może być malutka.
Starałam się spisywać to, co wkładam do szafy z podziałem na rozmiary, ale one są różnie określane i nie zawsze precyzyjne (np. 0-3 M) i moja porządna na początku lista już stała się mniej porządna.
0-3 to jest rozmiar 62
56 jest oznaczony 0-0 albo newborn
już się przy segregacji w tym zorientowałam
Stary 2012-04-19, 17:14   #3557
hanjah
Zakorzenienie

Z tymi rozmiarami to naprawdę może być różnie Moja powinna nosić niby ciuszki na 18-24 miesiące a my do tej pory zakładamy takie 6-9, 9-12, czasem nawet 3-6 Bo są na nią jeszcze dobre
Stary 2012-04-19, 17:15   #3558
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
0-3 to jest rozmiar 62
O, dobrze wiedzieć, bo właśnie w lumpkach napotykam się na teki oznakowania na metkach i się zastanawiałam
Cytat:
Wiesz nam w szkole rodzenia powiedzieli, ze te wszystkie kremy typu sudocrem to tak naprawde sam marketing i tak naprawde nie sa potrzebne, chyba ze bedzie odparzenie. A dziecko sie uodparnia na to wszystko co jest np. w sudocremie, przez co pupa jest delikatniejsza - latwiej o odparzenia. Tak jak napisalam, nam przy odparzeniu najbardziej pomogla maka ziemniaczana. Mozesz nia obsypywac, jesli chcesz to kup krem
My juz dzisiaj nie uzywamy - tylko na noc, Bepanthen albo make ziemniaczana
Uzywalam na poczatku sudocrem, dopoki maly nie dostal odparzenia i przejrzalam na oczy, ze nie ma co wydawac tyle pieniedzy (a w szkole rodzenia sie dziwilam co te polozne mowia, jaki marketing ).
W szpitalu tez nam mowili zeby nakladac najlepiej sudocrem, jak najwiecej... Taaakk... Zeby jak najwiecej jego pozniej kupic
A cena jest kosmiczna.
Kuzynka mi ostatnio powiedziała o tej mące ziemniaczanej i byłam mocno zdziwiona

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Z tymi rozmiarami to naprawdę może być różnie Moja powinna nosić niby ciuszki na 18-24 miesiące a my do tej pory zakładamy takie 6-9, 9-12, czasem nawet 3-6 Bo są na nią jeszcze dobre
Coś w tym jest, bo mam małe dzieci w rodzinie..takie 2-3 latkowie i często gęsto różnią się wzrostem i posturą.
Stary 2012-04-19, 17:16   #3559
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Leżaczka zaczęliśmy używać jak Dorotka miała jakieś 5 miesięcy-to w nim pierwszy raz karmiłam ją marchewką
Nosidełka takiego zakładanego na rodzica nie mieliśmy i osobiście nie jestem jego zwolenniczką-przerażają mnie rodzice noszące maleństwa w takich nosidłach-dziecko nie umie jeszcze trzymać głowy bez podparcia, poza tym cały jego ciężar spoczywa w kroku.
Szczoteczkę na początku mieliśmy miękką, teraz jak włoski urosły to używamy grzebyka (często są sprzedawane razem).
5 miesięcy to późno...myślałam, że tak po miesiącu można na trochę Dzidzię kłaść....no ale ja nie doświadczona jestem...
a w takim razie taka mata na podłogę z jakimiś zabaweczkami wchodzi w grę wcześniej???bo moja siostra taką już zakupiła
Stary 2012-04-19, 17:20   #3560
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
5 miesięcy to późno...myślałam, że tak po miesiącu można na trochę Dzidzię kłaść....no ale ja nie doświadczona jestem...
a w takim razie taka mata na podłogę z jakimiś zabaweczkami wchodzi w grę wcześniej???bo moja siostra taką już zakupiła
Myślę, że można wcześniej Tylko my chyba nie mieliśmy wcześniej takiego leżaczka...
Mata to tak myślę od 3. miesiąca, bo wcześniej dziecko będzie tylko leżeć, raczej go zabawki jeszcze nie zainteresują...
Stary 2012-04-19, 17:22   #3561
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
mozna juz noworodka, zalezy od lezaczka

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 17:23   #3562
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam wpisać wyników a więc tsh 0,21 normy (0,27-4,2)
ft4 18,43 (normy 12-22)
Jest dobrze, ale na pewno to wiesz.
Cytat:
0-3 to jest rozmiar 62
Dziękuję.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:23   #3563
Soleilka
Zakorzenienie

Wróciliśmy z TŻ ze spaceru, ale mnie nogi bolą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:25   #3564
karolka110
Wtajemniczenie

Hanjah, Paula dziękuję bardzo!!! wasze rady są dla mnie bezcenne
sudocrem wykreśliłam, dopisałam krem z filtrem i bepanthen-maść

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
mozna juz noworodka, zalezy od lezaczka
a jak to rozpoznać??
Stary 2012-04-19, 17:25   #3565
agunia82
Zakorzenienie

zgadzam się, że z tymi rozmiarami to jest różnie, ja ostatnio jak segregowałam ciuszki, to masę miałam 0-3m i one się strasznie wielkością między sobą różniły...

Cytat:
raczej wcześniej, moja znajoma ma córę 7-miesięczną i oni maty edukacyjnej już nie używają, przywiozła mi ją

co do sudocremu, to też mi wszyscy mówią, żeby go nie kupować, a jak już używać, to tylko w awaryjnych sytuacjach bo on strasznie silny jest. Zresztą podobno wiele szpitali daje jego próbki "na wyjście". Ja już próbkę mam od gina.
Do tego mam próbki kosmetyków J&J i oilatum, więc z kosmetyków dokupię tylko jakiś kremik na odparzenia (jakiś śmiesznie tani i dobry poleciła mi koleżanka) i tyle, zobaczymy jak mała będzie na nie reagować a potem się na spokojnie dokupi jak trzeba będzie

EDIT: właśnie zauważyłam, że mam też próbki kremu na odparzenia, więc i ten zakup mi odpada

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-04-19 o 17:32
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:28   #3566
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam, że sprzedają sporo za granicą chyba nawet w Emiratach mają sklepy, ale to, że w swoim własnym kraju jest gorsza oferta to rozczarowujące.
A co do tego czy to polski MAC...sama nie wiem, nie używałam MACa na ty;le, żeby sobie zdanie wyrobić. Z MACa mam jedną jedyną rzecz- żelowy eyeliner, miałam też taki sam z Inglota i MAC jakościowo bije go na głowę, bez porównania kompletnie, Inglot wylądował w koszu. Kobo znam i lubię, lubię też Wibo,są tanie i można perełki znaleźć
Ale wiesz co im się dziwić? Za granicą jest większa szansa na przebicie... Pewnie dlatego tak okrajają tutaj półki Ja tam nie mam co płakać, najbliższy Inglot 70 km ode mnie
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja też niemieckim kosmetykom nie mam nic do zarzucenia (a sklepy Kiko to w ogóle poezja, odkrycie ostatnich lat ), tylko tak tęsknię za polskimi - i to jeszcze z tym ich wyborem (dla dziesięciu rodzajów cery, dla +20, +30, +40 itd). Bez szamponów Joanna w ogóle sobie życia nie wyobrażam, płyny micelarne, pod prysznic czy kremy wybielające Ziai wprost uwielbiam, w Polsce też muszę kupować rzeczy Bourjois, bo tu są praktycznie niedostępne (próbowano wprowadzić, ale się nie przyjęły )
Ale chyba nie masz jakoś daleko do Polski prawda? Zawsze można większe zakupy zrobić. Chociaż wiadomo lepsze polskie kosmetyki kupić

Bloguję
Stary 2012-04-19, 17:29   #3567
hanjah
Zakorzenienie

Maści Bepanthen można też używać na podrażnione brodawki
Stary 2012-04-19, 17:30   #3568
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Może dyrektorka spodziewa się częstych zwolnień lekarskich, a nie chce co chwilę mieć problemu z zastępstwem. A obniżenie wymiaru czasu pracy zamiast wychowawczego przez rok chroni przed zwolnieniem, ale nie wiem, czy nie powinnać sama o nie wystąpić (pewnie pod koniec wychowawczego), żeby tak zadziałało.
hmm chyba u mnie jest inaczej bo ja jestem pod Kartą Nauczyciela... ale dzisiaj ją wieczorem dokładnie przestudiuję i sprawdzę jak sprawa wygląda prawnie.

ja tak patrzę na te wasze listy wyprawkowe i musze stwierdzić że jestem daleko DALEKO w lesie
nie wiem czemu ale po tym szpitalu mam jeszcze jakiś lęk przed kupowaniem rzeczy dla małej
ale wasze zdobycze są cudne

Haniu bardzo ładny brzuszek

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 17:32   #3569
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Hanjah, Paula dziękuję bardzo!!! wasze rady są dla mnie bezcenne
sudocrem wykreśliłam, dopisałam krem z filtrem i bepanthen-maść

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

a jak to rozpoznać??
Wiesz jak teraz sprawdzilam to wlasciwie kazdy mozna od noworodka, ale kiedys widzialam takie, ze bardziej wygladaly na krzeselko, wtedy lepiej poczekac. Z Fisher Price na pewno wszystkie sa odpowiednie dla noworodka Pytanie czy faktycznie bedziesz chciala go tak szybko uzywac
Ale na spokojnie juz noworodka daje sie do bujaczka.
Tylko wtedy zabawki nie sa potrzebne

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
zgadzam się, że z tymi rozmiarami to jest różnie, ja ostatnio jak segregowałam ciuszki, to masę miałam 0-3m i one się strasznie wielkością między sobą różniły...

raczej wcześniej, moja znajoma ma córę 7-miesięczną i oni maty edukacyjnej już nie używają, przywiozła mi ją

co do sudocremu, to też mi wszyscy mówią, żeby go nie kupować, a jak już używać, to tylko w awaryjnych sytuacjach bo on strasznie silny jest. Zresztą podobno wiele szpitali daje jego próbki "na wyjście". Ja już próbkę mam od gina.
Do tego mam próbki kosmetyków J&J i oilatum, więc z kosmetyków dokupię tylko jakiś kremik na odparzenia (jakiś śmiesznie tani i dobry poleciła mi koleżanka) i tyle, zobaczymy jak mała będzie na nie reagować a potem się na spokojnie dokupi jak trzeba będzie
My maty uzywamy do dzisiaj - zamiast koca na podloge Zeby mial na czym siedziec. Ale dostalismy taka fajna, duza mate

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-04-19, 17:32   #3570
Soleilka
Zakorzenienie

Byłam w Lidlu i patrzyłam na te pieluchy Toujours
18 szt Junior Big 19,99 zł
Junior 27,99 zł (zamazało mi ilość)
Maxi 50 szt 26,99 zł

Czyli dla maluszka się nie znajdzie

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości