|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() ja wczoraj zapomnialam tabletki ![]() Cytat:
![]() Zapomialam sie wczesniej pochwalic, ze moj chlop wazy 5760 i mierzy 62 cm
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
|
|
#3573 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Natalia wszystkiego dobrego
Sandra współczuje ci całej tej bieganiny i nerwów, dużo zdrówka dla was, oby temp już nie powróciła Cytat:
jak jeszcze kilka miesięcy poczekasz to 2 razy no ale skoro myslisz o złobku dla Kini to bym zaczynała już to specjalny lakier hybrydowy, utwardza się go uv i nie odpryskuje dwa tygodnie... znaczy nie odpryskuje jedna marka O.P.I, bo Shellac jest do du.pki.... tylko podobno po nim osłabiają się paznokcie a że juz trzy razy robiłam więc chcę przerwę lakier dobry dla tych co nom stop w wodzie moczą łapy myjąc/wyparzając butle itp Cytat:
![]() Cytat:
w sumie ja jadłam tez michałki i czeko milke z orzechami i małemu nic nie było po nich po brokułach nic mu nie jest, jem je praktycznie od jego urodzenia, a on pierdzi jak szalony aż trzeba nos zatykac czasem ryż z jablkiem i cynamomen jest MEGA, niektorzy dodaja smietanki ale to wersja nie dla nas (w sumie ja nie lubie smietany w tej kompozycji ale niektorym inaczej nie podejdzie, na takiej zasadzie ze jak kanapka z dzemem to musi byc maslo bleeeee) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też, marzy mi się coś z mlekiem, płatki, kawka czy własnie "kakałko" no własnie uska po co ona do karmiego ![]() no co za plaga WEŹCIE UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY BO NA DWA WĄTKI CZASU WAM NIE STARCZY
|
|
|
#3574 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś wystawiłam na allegro seksi hiszpańskie skórzane szpilki (miałam je na sobie łącznie kilka godzin). Ciekawe czy ktoś kupi ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
chyba kupię test ciążowy bo mnie to stresuje
|
|
#3575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś mi klientów nie zabierała! Mówisz sexi szpilki? ![]() Pamiętam, że już nie chciałaś dzidziusia Cytat:
|
|
#3576 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
cholera wodę wył. poszłam do łazienki sprawdzić co ta pralka tak długo pierze patrze a ona cały czas na jednym programie kręci i mruga mi lampka i tak się zastanawiam co ona tak mruga bo to pierwszy raz
myślę myślę i nie mam pojęcia okazało sie za chwilę o co kaman jak chciałam umyć małego butelki a tu nic z kranu nie leci ciekawe kiedy teraz ją wł, ależ jestem zła wrrrrr
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie umiem w takich chodzić, za wysokie, ja umiem do 5 cm ![]() http://allegro.pl/hiszpanskie-czarne...289477040.html Niestety dwóch dzidziusiów nie ogarniemy chcąc dalej zwiedzać świat ..a tak babcia jednym się zaopiekuje. Jak mały dorośnie może będzie podróżował z nami. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- krzesełko jest super, łatwo przenieść i na długo wystarczy. Nie wiem czy takie lepsze do karmienia czy takie wysokie? Ja i tak zamierzam karmić w wannie w łazience, bo jak mi zapluje ściany po remoncie to ubije może szpilki Wasz rozmiar i Wam się spodobają hyhy---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- dobra, spadam na ten peeling Neoderma paa
|
|
#3579 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam spokój z prostownicą przynajmniej muszę jeszcze brwi i paznokcie dzisiaj ogarnąć :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam już cycki miękkie a mleko leci ![]() Cytat:
![]() ryż z jabłkami jest pyyyycha ( ja nie dodawałam nawet cynamonu bo się bałam, że młodą wysypie ( używałam przypraw tylko: sól, pieprz, cukier ) i robię go na oliwie. A kanapka z dżemem i z masełkiem jest pyyyyycha ![]() Zuziu ja to już tak tęsknię za mlekiem i jogurtami ze mnie skręca czasami... no ale cóż, swoje juz zjadlam ![]() no nie zakładajcie jeszcze wątku mamusie styczeń 2013 Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja biore Cilest. Wziełam pierwszego dnia @ okres skończył mi się wczoraj i za kilka dni wg tabletek kolejny... ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Do mam, których dzieci mają problem z kupkami. SOK JABŁKOWY 100% Zawsze rozcieńczałam wodą a dziś już ręce mi opadły, jak pomyślałam ze znów musze dać czopek... Spróbowałam tego soku bez rozcieńczania i po godzince pryyyyyyk i kupka w pieluszce |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Probowałas syrop lactulosum? U nas działa
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() witam sie z wami po dłuższej przerwie, nareszcie jestem zdrowa i moge przytulac malą ![]() nie wiem czy uda mi sie zaleglości nadrobic |
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znów cyrki nie wygoiło się coś, czy co ![]() Blanszor szpile nie mój styl- w ogóle z czubkiem nie mogę nosić, bo mam platfusy 40 jedynie okrągły czubeczek Jak myślisz, z sensem wystawiłam? może ktoś się skusi...
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-19 o 17:56 |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie kupa idzie ![]() |
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Acha... kiedy świętujemy Twoją 16-stkę?
|
|
#3587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę z malutką w pn do kontroli to zapytam lekarki... lecz skoro po soczku jej nic nie jest to po co faszerowac ją syropkami na przeczyszczenie??? To chodzi o niewykształcony układ pokarmowy, musi sie samo wyregulować?? Dlatego Debridat pijemy ![]()
|
|
|
|
|
#3588 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podaje druga (.) i sytuacja sie powtarza, a zaraz znowu sie domaga...Przyjechal tz i juz pije rossmannowska herbatke laktacyjna. Oby pomoglo ![]() Cytat:
![]() No, pesto jest jeszcze z orzeszkami, a tych trzeba sie podobno wystrzegac :/ Dlatego jestem ciekawa tego pesto pietruszkowego, o ktorym wspominala Inutil Cytat:
|
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak zajdzie taka potrzeba to i czasu starczy
|
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3591 |
|
Zadomowienie
|
Haniula, moja Asiulka po skonczonym miesiącu piła soczek z jabłuszka rozcieńczony z wodą bo tak kazała robić położna na kupki
Wiecie co, we wtorek Asi ropiało jedno oczko, w środę drugie a dzisiaj mi prawe oko zaczęło ropieć, to chyba jakiś wirus Jutro obydwie idziemy do naszych lekarzy, obydwie z oczami i z kaszlem
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od salonu ja najtaniej robilam za 80zl, najdrozej za 125zł
|
|
|
#3593 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamuchy! Jestem choc i tak zadna za mna nie tesknila
![]() . Poza tym wszystko ok, nosimy sie calymi dniami bo jak sie nie nosimy to za soba tesknimy i placzemy . Nadrobiłam te 15 str, ale na cycowanie nie ma szansCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3594 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Znów za dużo pocytowałam i mi pocięło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i chyba kupię ten krem co piszesz, tylko czemu nie produkują tego w mniejszych opakowaniach przy jednym dziecku chyba nie ma szans wykorzystać![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie rozumiem tych lekarzy-jak tak możnaCytat:
Cytat:
dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i ona swoim dzieciom to właśnie daje zamiast tych wszystkich kapsułkowych________________________ Dzisiaj byłam z małym w mojej pracy po raz kolejny, oczywiście wszyscy zachwyceni, bo czarował uśmiechem ![]() No i powiedziałam kiedy wracam do pracy... no cóż, kiedyś trzeba z kolei inna dziewczyna zaszła, więc rotacja niezła... tyle, że ona praktycznie od początku na zwolnieniu![]() A poza tym, to złapałam paskudny katar, w dzień nie mogłam wytrzymać na słonku, bo mi z nosa i oczu ciurkiem leciało No i synuś cały dzień gadzi piersią - złapie, popije kilka minut, następuje wrzask i wierzganie, potem druga tak samo, a dziecko nienajedzone, mimo, że mlesio na pewno jest ![]() I ciągle mm w obrocie chyba wezmę i odciągnę to co mam, pójdzie do zamrażarki i będzie na zaś![]() Wsadziłam małego marudę pod karuzelkę i już ma dosyć... marudny dzisiaj, bo spał w całości niecałe 3 godziny
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-04-19 o 19:28 |
|||||||
|
|
|
#3595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze poszukaj sobie czegos tutaj? ![]() Nawojka ![]() Nosicie sie na raczkach czy w chuscie?
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Pear tak ta z herbapolu
Wykalaczke wklada sie do gazownych napoji bo drewno wyciaga gaz ![]() a karmiac nie mozna gazowanego zabradzo.. ![]() Czubasku dobrze ze juz jestes zdrowa ![]() ide kapac malego jutro raczej nie wejde wiec juz dzis stawiam torta i karmi za 4mc Igora i moje 24 (nie miesiace;p) ![]() nie piszcze jutro duzo zebym dala rade byc na biezaco
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a od dzisiaj zaczne ta rossmannowska i dobry patent z ta wykalaczka - nie znalam wszytskiego dobrego dla Ciebie i Twojej Malizny )))
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
codziennie ale ile?? ja 4:d
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko boje sie ze problem wrociA ten Debridat to co to takiego? ![]() Cytat:
I to sok ze świezych jabłek czy taki z kartonu? czy z tych dla dzieci
|
||
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam o tych waszych problemach z ta ciemieniucha i tak sobię myślę że ja to chyba miałam szczęście że tak szybko sobie z nią poradziłam i że nie ma Michas nawrotów
u małego bardzo szybko sie ona pojawiła z dnia na dzień bardzo się powiększyła oczywiście ja nigdy nie czytałam co to ciemieniucha więc nawet nie wiedziałam co to i jak sie objawia domyśliłam sie jak zaczeły mu się robic między włoskami takie duże strupki wtedy pomyślałam ze pewnei to jest to więc przez pierwsze 2 lub 3 dni smarowałam mu głowkę oliwką i wyczesywałam szczotką a 4 dnia już nie smarowałam oliwką tylko codziennie wieczorem podczas kąpieli myłam mu dokładnie głowkę, brałam płyn 2w1 nivea na misia głowkę i zaczynałam delikatnie masować okrężnymi ruchami aż sie mocno płyn spienił potem spłukiwałam i to wszystko i po 2 dniach ciemieniucha znikła i już nie powróciła tfu tfu odpukać w nie malowane ![]() mały już śpi niewiem co go naszło ale od 17 był tak marudny takie ryki urządzał ze myślałam ze gada uduszę jak go wziełam na ręce i zaczełam z nim chodzić było ok uśmiechał sie ale jak tylko go odłożyłam to na nowo wrzaski podejrzewam ze to peweni ze zmęczenia bo on zawsze o 17 miał drzemkę no ale że w południe dużo spał to o tej 17 już go nie kładłam tylko go chciałam przetrzymać do 19 no ale że wody nie było nie miałam jak go wykąpać to dostał szybciej mlesio musiałam mu przelać do innej butelki z większą dziurką by mu szybciej leciało bo w tej pierwszej leciało wolno i on po 2 pociągnięciach zasypiał i tak to by pił chyba z 2 godziny te mleko a tak to w 5 min wypił 120ml i usnął mi teraz głowa pęka jeszcze nigdy się tak nie wydzierał za dużo go tu wszyscy chwalą ze takei kochane dziecko z niego i teraz rogi pokazuje hehenie no nie mam co narzekac naprawdę ja to jestem wdzięczna Bogu że mam tak kochane dziecko i ze w nocy mi da pospać i ze w dzień sobie leży w leżaczku lub na macie i sobie sam do siebie gaworzy i nie muszę z nim 24h siedzieć a popłakać też musi od czasu do czasu ja to doskonale rozumiem w końcu to dziecko tylko ja nie przyzwyczajona do jego płaczu bo mało płacze i jak zaczyna tak się drzeć to ja jestem przerażona bo nie wiem co robic bo go jest bardzo ciężko uspokoić no ale najważniejsze ż ego uspokoiłam mleczko mu dałam i zasnął i sobie już drzema w swoim łóżeczku ze swoim nowym przyjacielem koniem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

czy p 3,5 miesiącach nie powinnam dostać @? Nie karmię 3 tyg, w (.)(.) jak ucisnę to pokarm jeszcze jest. Zaczynam się stresować. Od wczoraj mam płodny śluz - może mam owulkę i niedługo przyjdzie @?

ja dopiero dostałam po 5 tyg od przestania karmienia...
WEŹCIE UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY BO NA DWA WĄTKI CZASU WAM NIE STARCZY
chyba kupię test ciążowy bo mnie to stresuje

Co to może być? Czyżby organizm ześwirował? 

40
jedynie okrągły czubeczek

Podaje druga (.) i sytuacja sie powtarza, a zaraz znowu sie domaga...